Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz spista222 #11351 üzenetére
IS7-E lapom volt azzal kettőt is tudtam. De mindegy a lényege nem ez, hanem, hogy elég sok idő és fejlődés történt a lapok között, de ez a lényegi része nem változott, pedig a hőtermelés nőtt, a hangerő érzékenységgel együtt. Illett volna fejlődnie a vezérelhetőségnek is.
Ha a BIOS-t nem is írják meg profibbra, arra vannak progik is. De az a plusz három fesszabályzó meg a két dióda a VRM, északi híd hőmérésére nem okozhatott volna problémát. Csak ezzel nem lehet eladni a lapot, minek beletenni... -
spista222
addikt
válasz #90933760 #11352 üzenetére
Az IS7-E nem fapados akkoriban elég jó lapnak számított, nálam is van egy, több beállítást tartalmaz ilyen téren mint a legtöbb mai lap.
Attól hogy többet fogyaszt a CPU attól még elég rá 1 ventilátor ugyanez igaz a ház ventilátorára is legfeljebb már nem 8cm-es kell hanem 12-es.
Mire kellene a 3 ventilátor?
1 a processzornak amit be tudsz állítani szabályozhatóra.
1 a háznak amire ugyan csak van 1 szabad csatlakozó ha előre és hátra is szeretnél rakni erre a célra jó az Y elosztó.
Mi a 3.?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz spista222 #11353 üzenetére
A táp vagy a vidi. A vidi még oké lenne, de a táp az a biztonságra van tervezve és nem a halkságra. Ezért őt is vezérelni kéne, persze a hőmérséklete más kérdés, azt már én kimértem, hogy mikor mennyit kell pörögnie, terheléstől és szobahőtől függően. Tehát a proci és VGA terheléstől függően változna annak a fordulata is. De ez már nem ide tartozik.
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz #90933760 #11355 üzenetére
Láttam már ugyanolyan beles tápokat csak a hűtési rendszer volt más(más ventilátor típus és ventilátorelhelyezés). Amelyik halkabb volt abban meg voltak főve a kondenzátorok, amelyikben erősebb volt a hűtés abban nem mentek tönkre az elkók.
A kimeneti diódahidak hőmérsékletes szerint szokott történni a szabályozás de az mellett még sok alkatrész található a tápban. -
törölt tag
válasz spista222 #11356 üzenetére
Tudom, hogy nem a legjobb megoldás, de mivel normális passzív táp nincs vagy drága, ezért ezt is bele kell kalkulálni. Ha közben esetleg találnék az elég nyerő lenne, mert akkor egy csati a házhűtésnek, egy a procinak és elég is. Ahogy te is mondtad. A vidinek meg van sajátja.
-
Kernel
nagyúr
válasz #90933760 #11355 üzenetére
Nem tartom ezt jó megoldásnak, kiszúrhatsz magaddal. A tápegység hűtésének szabályzása gyakorlatilag egy negatív visszacsatolás, ami a szekunder-oldali egyenirányító diódák hőmérséklete függvényében történik. Amit leírtál, az nem egy negatív visszacsatolás, egyáltalán nem zárja ki a tápegység túlmelegedését.
A tápdiódák hőmérséklete pont arányos a terheléssel, hiszen azokon folyik át a terhelőáram, méghozzá a viszonylag nagy áramok miatt ezek a diódák erősebben melegszenek a primer-oldali kapcsolótranzisztoroknál is, nem véletlenül van így megoldva a hőérzékelés.
Javítok tápokat is, TV stb., néha PC-tápot is, tehát van némi rálátásom, ennek fényében mondom, én nem érezném jól magam általad írt trükközéssel. Nekem inkább félelmetes lenne. Legalább a kifújt levegő hőfokát kellene mérni, de még az sem biztos, hogy teljesen korrekt lenne.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
geleati
tag
Sziasztok!
Jól látom, hogy az Asrock B75M alaplapon nincs alaplapi USB 3-as csatlakozó? Tehát pl. a Xigmatek Asgard Pro előlapi USB 3-as kivezetését nem tudnám vele használni?
Ha nem, tudnátok hasonló tudású alaplapot ajánlani amin van?
Előre is köszi a választ.
[ Szerkesztve ]
Soha ne dobj vízbe alkálifémet!
-
spista222
addikt
válasz geleati #11359 üzenetére
Jól látod:
- 4 x Rear USB 3.0 ports, support USB 1.0/2.0/3.0 up to 5Gb/s
Csak 4 hátlapi kivezetés van. Amelyiken van előlapi tüske azokon a lapokon csak 2 hátlapi van és a másik kettő tüskesorban végződik az alaplapon.
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
Két alaplap közül kellene megtartanom az egyiket. Quad-ot hajtok benne.
Gigabyte EP35C-DS3R vagy Asus P5QLD PRO (P43)Valószínűleg nincs túl nagy jelentősége, de gondoltam megkérdem.
[ Szerkesztve ]
-
doki333
csendes tag
Üdv!
Régebben az oldal tagjainak hathatós segítségével összeraktam egy gépet.
Most azt játsza, hogy ha berakom mind a 4db 4x 1gb-os RAM-ot.
Nem áll fel..mmint a rendszer!
Nincsen csippanás, sem kép a monitoron, sőt a monitor nem is érzékeli, hogy lenne jel.
Bármelyik slotból kiveszem, bármelyik ramot azonnal működik minden!Hogyan tudnám mind a 4 ramot használni illetve hol keressem a hibát-BIOS?
Frissíteni kéne a biost?A ramok: 2x1 gb PQI
2X1 gb Kingmax
800mHz-esek mindBár bekapcsolásnál írja a dual csenelt
-
spista222
addikt
válasz doki333 #11367 üzenetére
Rakd be külön külön a két-két memóriát és nézd meg hogy melyiknek milyen időzítések kellenek.
Jobb alaplapokban már ezt a BIOS-ban is meg lehet találni, ha nincs akkor futtass AIDA64-et vagy CPU-Z-t és abból bogarászd ki az időzítéseket.
Ha megvan a pontos típusa a memóriáknak akkor interneten is meg lehet hozzájuk találni a megfelelő időzítéseket.
Általában a memórián is fel van tüntetve a memória feszültsége néha az időzítések is.Időzítés beállítása: Ha megvan hogy adott MHz-hez mekkora időzítések kellenek memóriánként akkor a magasabbat állítsd be a BIOS-ban.
Feszültségnél is ugyanez a helyzet ott is a magasabb értéket kell beállítani bár ez már egy kicsi "OC" az alacsonyabb feszültségű memóriáknak.
800Mhz-es DDR2 es memóknak általában 5-5-5-15 szokott lenni az alap időzítések általában 1,8V mellett. Ha így nem menne akkor emeld a feszültséget egy kicsit de szerintem 2V-nál többet ne kapjanak a memók, kivéve ha más nincs rájuk írva. -
Marcus_
tag
válasz Árjaharcos88 #11181 üzenetére
Köszönöm a választ Árjaharcos88!
-
Tomcy7
tag
Sziasztok!
Szerintetek az lehetséges, hogy egy 775-ös Abit AB9 ne ismerjen fel egy E6500-as procit?
Mert amikor bekapcsolom, akkor a ventik felpörögnek, a lap világít a C1-es kódot ír ami elvileg annyi, hogy ellenörzi a memóriát meg a típusát de se kép se semmi és nem sípol a gép. -
-
flash-
veterán
a legujabb vga kártyáknál van e már érezhető teljesitmény növekedés pcie 3.0 esetén?
-
törölt tag
Ismét a Giga X48-DQ6
Hűteni kéne az északit, ehhez van mondjuk a Thermalright megoldása, de ehhez le kell tenni a vidit az alsó slotba. Lesz valami sebességcsökkenés vagy elérésnövekedés attól, hogy a vidi távolabb kerül a procitól?
A másik probléma, hogy akkor a déli hidat fogja kitakarni. Annak kell egyáltalán komolyabb hűtés? Mert a Giga rávezette arra is a hőcsövet, de még a hátoldalára is tett egy vékonyka bordát.
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz Tomcy7 #11374 üzenetére
Próbáld ki csak 1 db memóriával, minden slotot külön külön.
Baltoafarkas Mivel mindkét slot teljesértékű X16-os így nem lesz semmiféle sebességcsökkenés.
Általában elég melegek szoktak lenni mostanában a déli hidak de ha van oda is vezetve hőcső és nem csak dísznek akkor nem lesz baj ha "letakarod". -
törölt tag
válasz spista222 #11378 üzenetére
Csak ha megbontom az északit akkor az egész alaplapi izét dobbantani kell. Szét lehet szedni végül is, de az már az esztétikum rovására megy. Azt hittem sima borda is elég lesz rá, de akkor őneki is kell valami kisebb hőcsöves cucc, de azzal már nincs gond, mert felfele elfér. Hacsak nem ütközik az északi hűtésébe. A VRM meg megint más kérdés lenne.
Nem akartam hozzányúlni, de csak muszáj, vagy nem tuningolok.
Az meg mi.
Bár még erősen átgondolom, hogy belefogjak-e.
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz #90933760 #11379 üzenetére
Méregettem és ilyen sima lapoknál komolyabb házszellőzés nélkül a déli híd mindig melegebb volt mint az északi.
Ha csak sima bordára gondoltál ami mellesleg le is van takarva a VGA-val akkor az nem biztos hogy elég.
-
Tűzkígyó
tag
Törölt hozzászólás.
[ Szerkesztve ]
Minél bölcsebb az ember, annál egyszerűbb dolgokra vágyik.
-
Cseri0058
őstag
Sziasztok!
Mekkora különbség van a pci-e 2.0 és 3.0 között?[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz Cseri0058 #11383 üzenetére
ezt találtam ezzel kapcsolatban,tehát van olyan játék aminél van azért érezhető változás.
bár valaki elmondhatná hogy hgoy lehetséges az hogy itt legalul a skyrim testnél ugyanannyi az average és a max, aminimum között mégis elég nagy eltérés van.vagy csak épp olyan kis időre esett le 0ra hogy emiatt nem lett sokkal kisebb az átlag fps?
[ Szerkesztve ]
-
Cseri0058
őstag
és szerintetek am3+ os alaplapokba mikor teszik majd bele a pici-e 3.0?
vagy jeleneik meg egyáltalán olyan lap? -
inter001
csendes tag
Sziasztok! Milyen lapot érdemes venni most? Max 20k-ig
Corei5 proci, 4 giga ram és 1gigás videokártya lenne, 500W Chieftech táp, 1 terás winyó.
Köszi!
ASROCK M3A770DE AM3, AMD770, 4xDDR3, Max:1600MHz, Max:16GB, 2xPCIE16, 1xPCIE1, 3xPCI, 1xIDE, 4xSATAII, 10xUSB, COM, RAID, 8ch, Gigabit ?
[ Szerkesztve ]
-
inter001
csendes tag
válasz Árjaharcos88 #11388 üzenetére
Köszi!
-
dozzer
tag
Szevasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy gond e az hogy van 2x2 Giga 1333Mhz ramom és még mellé berakok 2x4 gb-os 1600Mhz ramokat. Gond e ez? fog működni vagy nem érdemes vele foglalkozni?Ha már szép nem vagy... legalább hülye ne legyél!
-
spista222
addikt
válasz dozzer #11392 üzenetére
Legfontosabb a maximális elérhető működési frekvencia, ezenkívül különbségek lehetnek időzítésekben és feszültségben.
Attól függ hogy milyen rendszered van, mert a legtöbb rendszer esetén nem hoz érezhető különbséget ha 1333 helyett 1600-on járatod a memóriákat, legfeljebb szintetikus tesztekben de ott sem sokat.
-
terencehill
tag
Hi!
szükségem lenne egy kis segítségre:
újratelepítettem a gépem és azóta ha a ház elején lévő jack-be dugom a fülesem, akkor szól a hangfal is meg ez is. Eddig ha elől használtam akkor a hangfal csöndbe maradt. Gondoltam hogy a hangvezérléshez kell a driver, fel is raktam de nem oldotta meg a próblémát.
ASROCK H61M/U3S3 alaplapom van
köszi a segítséget---
-
spista222
addikt
válasz terencehill #11397 üzenetére
A programjában nézz szét az óra mellett szokott lenni. Elvileg be lehet állítani hogy hogy "működjön" az előlapi csatlakozó.
-
gt350
csendes tag
Üdv!
"videókártya" problémám lenne.
A gépembe csak Intel HD4000-es vga van.
DVI-ra rákötve az LCD TV, Monitor meg HDMI-vel összekötve.
A Tv úgy van beállíva, hogy kiterjesztett asztallal.
Ha a Tv-t bekapcsolom, akár sima TV adásra. Akkor elkezd a monitor egyfolytába ki-be kapcsolgatni, ha átteszem TV-ről HDMI bemenetre akkor dettó ugyanez van.
1-2 percig ilyenkor ki/be kapcsol / villog a kép. Aztán helyre áll.
Hogy lehetne ezt megszüntetni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen okostelefont vegyek?
- Öregszem
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- PlayStation 5
- Milyen notebookot vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest