Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- Fecogame: 1 laptop, 1 PC, 2 monitor, 1 hangfal. Hogyan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabe_
őstag
Sziasztok
Hosszbordásszíj cseréhez 19-es szíjtárcsa feszítő szerszámot írnak, 12 fogasat.
Akkor erre egy sima csillagkulcsot is rá lehet tenni nem? -
gabe_
őstag
Már régóta szenvedek a kocsival, a bal elejében kopog valami lassú tempónál szar úton.
A lengéscsillapító és a kormánymű kivételével már mindent kicseréltem a futóműben, még a bölcső nagy szilentjeit is.
Akárhogy rángatom, pajszerezem, felemelve, keréken, nem érzek lógást sehol.
Ha erősen nyomkodom ütemesen lefele az elejét, mint amikor régen az autópiacon a lengéscsillapítót nézték, hogy jó-e
, akkor hallom is a koppanást, de nem tudom megállapítani hogy mi az. Már kiidegel teljesen, egy vagyont költöttem rá.
Nincs valakinek valami ötlete, hogy hol tudnának ránézni vagy segíteni, mert már tanácstalan vagyok mint egy kisközség?
Kecskeméti vagyok amúgy... -
gabe_
őstag
Sziasztok
Szívó benzines városi kisautó katalizátorának tisztításával vannak tapasztalataitok?
Működhet, megéri, vagy inkább csere? -
gabe_
őstag
válasz
Gézengúz
üzenetére
Na, itt a kért beszámoló:
Még a két ünnep között vágtam plusz gumikarikarikákat a korábban írt hsz. mintájára, igaz, csak vékonyabb gumiból, de nem igazán vált be, nem éreztem különbséget.
Az új évre rávettem magam a futómű segédkeret szilentjeinek cseréjére, beszereztem a hozzávalókat is. (Szilentprés, szilentek - direkt az erősített Meyle HD-t választottam, bónusznak, ha már kint volt az egész keret, könnyebb kicserélni, a stabkar két szilentjét is - Febest)
[kép] [kép]
Lekaptam az egészet:
[kép] [kép] [kép]
A négy szilent szerintem már eléggé gatyán néztek ki, de a stabkar szilentjei viszont meglepően jó állapotúak voltak
[kép] [kép] [kép] [kép]
Pucolás, és vissza
[kép] [kép] [kép] [kép]
Jó kis meló volt, egy pár órát eltornáztam vele, de megérte, mert a kopogás megszűnt. Mellékhatásként a kocsi egyenesfutása is javult, érzésre a kormány mintha pontosabb lenne. -
gabe_
őstag
válasz
Gézengúz
üzenetére
Igen, ez a futómű segédváz felfogatása, ezen már túl vagyok

[kép]
ez a kis gumialátét van csak a váz és a segédkeret között, semmi szilent vagy ilyesmi:
[kép]
Ahogy a képen is látszik, a 16-os alkatrész az:
[kép]
Én elég jó állapotúnak találtam, így visszatettem, sőt a keret első két rögzítési pontjára is ráhúztam, ahol csak egy nagy fém alátét van, de nem volt meglazulva ott sem.
Ami még érdekes, mostanában, ahogy napközben ilyen 8-9 fok van, néha teljesen megszűnik a koporászás.
Mondjuk nem lehet egy drága alkatrész, lehet, hogy megrendelem... -
gabe_
őstag
Sziasztok
Adott egy 2008-as évjáratú Nissan Qashqai, a következő hibajelenséggel:
Lassú haladás (10-50km/h) közben az úthibákon a bal eleje felől kopog valami már egy jóideje. Nyáron annyira nem zavaró, de a téli hidegben rosszabb a helyzet.
A kormányon nem érezni semmi lógást, átrángatva a futóművet, a szokásos lehetőségek megnézve, nem találtam semmit.
Amik eddig cserélve lettek:Stabilizátor pálcák
Komplett lengőkar szilentekkel, gömbfejjel
Kormány gömbfej
Toronyszilentek, toronycsapágyakkal együtt (a lengéscsillapítók szárai is rendben vannak)A kopogás ugyanúgy megvan, már kezdek tanácstalan lenni. Kínomban már a első futómű segédkeretének rögzítőcsavarjaira húzgáltam rá, azok is rendben voltak, a pótkerék rögzítését is ellenőriztem, az akksi is stabilan a helyén van, nincs több ötletem, hogy mi lehet ez.
A motortartó bak is okénak tűnik, a billentésgátló is, pajszerrel feszegetve, meg amúgy sem terhelésváltáskor koppan.Nincs esetleg valami ötletetek, hogy mit nézzek még meg rajta?
-
gabe_
őstag
Na, az injektorokat kimértem, rendben voltak, üzemanyagnyomást nem tudtam mérni, de a biztonság érdekében cseréltem egy benzin szűrőt is, majd a további kutakodás során meglett a hiba, egy törött szelephimba formájában:
Még jó, hogy mondtam a tulajnak, hogy ne menjen lábon tovább vele...
-
gabe_
őstag
Sziasztok
Adott egy kis ronda, 2001-es Hyundai Atos, ami sajnos háromhengerezik. Előzmény, hogy kb. egy hete katalizátor hibát dobott, amit kitöröltek, kicsit meghajtották, nem jött vissza a hiba.
Tegnap menet közben elment az erő, dadogni kezdett. Leállították, majd kiolvasva, P0300, P0301 és P0303 hibakódot mutat, amik ugye égéskimaradást jelentenek.
A gyertyacsere úgyis aktuális lett volna már, emellett kapott még új gyertyakábeleket és gyújtótrafót.
A hiba sajnos nem szűnt meg, visszadobja a P0301 és P0300 hibákat.
A vákuumcsöveket átnéztem, egy kisebb repedést találtam az egyik végén, amit kb. egy centire a végétől viszavágtam, így már jó lett az, de semmi változás.Ki merre indulna tovább a hibakeresésben?
Én az injektorok megcserélésére gondoltam, hogy lássam, vándorol-e a másik hengerre a hiba.
Esetleg üzemanyagnyomás?
A korábbi katalizátor hiba okozhat ilyet?Köszönöm előre is

-
gabe_
őstag
Sziasztok
Adott egy vezérléscserés kis hyundai atos, aminek az Istennek se tudjuk kicsavarni a főtengely végén lévő csavart, ami a bordásszíj tárcsát és a vezérműszíj kerekét is fogja.
Amin túlvagyok már, melegítettem gázfáklyával, de a 700Nm-es ütvecsavarozó nem lazítja.
Gondolom, be lehet ragasztva, tudtok esetleg valami fortélyt, a kitekeréséhez?
Új hozzászólás Aktív témák
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Akciókamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Windows 10
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen /12Hó garancia / Akku: 100%
- White GAMER PC! Ultra 265 / RTX 5070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / B660 / 850w Gold! BeszámítOK
- HP Elitebook 850 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GAMING PC! i7-13700F / RX 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 / 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- 27% ASUS VY249HF IPS Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, akkor hallom is a koppanást, de nem tudom megállapítani hogy mi az. Már kiidegel teljesen, egy vagyont költöttem rá.