Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-27 22:26:28

LOGOUT.hu

Hasznos információk, fogalommagyarázat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6451) Degeczi válasza werszomjas (#6446) üzenetére


Degeczi
nagyúr

A működés módja leginkább.
Nem akarod magad azzal szívatni, h minden alkalommal kézzel kelljen indítani a felvételt, és pont akkor felejtsd el, amikor majd épp történik vmi, ahol nagy szükség lett volna rá!
(mert az akciókamerák jellemzően nem tudnak olyat, h a külső táp megjenelése - vagyis itt a gyújtás ráadása - után automatikusan induljon a felvétel, míg az autós kamerák kivétel nélkül)

Akció kamera inkább csak arra jó, ha pl. kanyargós úton csapatást akarsz fölvenni, tehát amikor tudod előre, h szükség lesz rá.

Ha arra kell, folyamatosan automatikusan dokumentáljon, akkor autóhoz valót vegyél!
(ahol külön szempont lehet még az is, h ne akku legyen benne, ami akár pár hónap alatt tönkremehet a szélsőséges körülmények között, hanem kondenzátor. És a GPS is nagyon jól tud jönni, valóban)

[ Szerkesztve ]

(#6452) Degeczi válasza Gsx-rr (#6449) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nem, ez nem jellemző.

(#6453) TaaT válasza Gsx-rr (#6449) üzenetére


TaaT
veterán

Nem, az autós kamerák sem látnak a sötétben :N

Degeczi: "az akciókamerák jellemzően nem tudnak olyat, h a külső táp megjenelése - vagyis itt a gyújtás ráadása - után automatikusan induljon a felvétel"

Van amelyik tud, persze úgy kell választani. :K

[ Szerkesztve ]

Give them hell Ukraine!

(#6454) Degeczi válasza TaaT (#6453) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Persze, h van - ettől még nem jellemző, és nekem nem is lenne vmi praktikus használat hol az autóban, hol a bicilklin, netán vízben használni ugyanazt az eszközt. Az autós kamera ott van a tükör mögött, észre sem veszem és foglalkoznom sem kell vele, amíg nincs szükség a felvételére (remélhetőleg nem saját baleset, csak hülye közlekedési partner miatt. De legutóbb a GPS is veszett jól jött: utólag idegeskedtem, vajon mennyivel hajtottam el egy fix traffi mellett, amiről meg is feledkeztem, h ott van. Így gyors megnyugvást lehetett kapni egyszerűen visszanézve a felvételt)

(#6455) Gsx-rr válasza Degeczi (#6452) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Akkor elnezest! Meg eleg regen kaptam 1-et. Nem tudom a pontos tipust mert nem hasznaltam es tovabbadtam, azon volt valami infra led.

(#6456) Degeczi válasza Gsx-rr (#6455) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Pár gagyibb típusra valóban tesznek parasztvakításként, de nincs értelmük, hiszen semmi hatásuk már méterekkel (nemhogy tízméterekkel) az autó előtti területre sem

(#6457) TaaT válasza Degeczi (#6454) üzenetére


TaaT
veterán

"nekem nem is lenne vmi praktikus használat hol az autóban, hol a bicilklin, netán vízben használni ugyanazt az eszközt."

Márpedig ha valaki mindezt egy készülékkel akarja megoldani akkor az akciókamera a tökéletes megoldás, persze jót kell választani, mert különben erősen kompromisszumos lesz a dolog. :)

A GPS-t én is kedvelem, az összes autós kamerám közül azt az egyet tartottam meg amiben van. :K

Give them hell Ukraine!

(#6458) cigam válasza Degeczi (#6454) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Pedig pont a werszomjas által említett SJ4000-ben van autós mód, ami pont azt csinálja, hogy tápra dugáskor indítja a felvételt, elvételkor leállítja.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#6459) pocokxx


pocokxx
Közösségépítő

Sziasztok!

Elolvastam az összefoglalót, de azért rákérdezek itt is. Nincs 20 alatt ajánlható autós kamera, amit lehet itthon is kapni? (Concorde Roadcam -et csak 20 felett találtam.)

[ Szerkesztve ]

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#6460) TaaT válasza pocokxx (#6459) üzenetére


TaaT
veterán

22000ft, ha lenne olyan ami kevesebbért tudja itthon ezt a (kép)minőséget azt ajánlanánk. Persze lehet van olyan kamera amit beakcióznak ez alá. Ha találsz ilyet olcsóbban nyugodtan megoszthatod velünk. :K

Give them hell Ukraine!

(#6461) pocokxx válasza TaaT (#6460) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

Prestigio Roadrunnerek pl most akciósak emagon. Vagy azok annyira nem nyerők?

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#6462) TaaT válasza pocokxx (#6461) üzenetére


TaaT
veterán

Hmm, a 20000ft alatti prestigio kínálatból ez a 2 elég bizalomgerjesztőnek néz ki 1-1 youtube videó alapján. :) [link] [link]

Give them hell Ukraine!

(#6463) 20tek


20tek
csendes tag

Sziasztok!

Nemrég érkezett meg a mini0806-om (GearBest-ről). Az a problémám vele, hogy azok a videók, amik rövidebbek lennének a beállított értéknél (ami most 3 perc), mert leállítom a motort, azok mind hibásak. Nem lehet lejátszani őket, illetve néhány esetben nem is találom őket (nem is hozza őket létre?).
Néztem egy párszor, és azt látom, hogy amikor leveszem a gyújtást, akkor pár mp-ig még megy a felvétel, és utána leáll - ami normálisnak tűnik. Utána leveszem a kamerát, és megnézem a felvételt, akkor csak azok vannak meg, amik elérték a 3 percet.
Közben megint ki akartam próbálni, és most ott tartok, hogy be sem kapcsol.
Akkor ez teljesen kuka vagy én néztem be valamit? Milyen lehetőségeim vannak?
Köszi!

(#6464) Sokka válasza 20tek (#6463) üzenetére


Sokka
aktív tag

Próbáld meg egy másik kártyával is, mert nekem pl. azt csinálta, hogy az első 6-8 videót rendesen rögzítette, aztán az összes többit nem játszotta le. Azt írta, hogy hibás fájl, vagy ismeretlen formátum. Most egy másik kártyát használok, ezen minden videót rendesen elment, meg vissza is nézhető.

Ellenben nekem az lenne a kérdésem, hogy mitől van az, ha gépen, vagy telefonon akarom lejátszani a rögzített videókat, iszonyatosan beszaggatnak. Ha viszont, a Mini0806-on nézem vissza simán, akkor tökéletesen akadásmentes. Gépen is és telón is a VLC Player az elsődleges lejátszó.

¤>Xiaomi_Redmi_Note_10_5G<¤><¤>70MAI_Pro_Plus<¤>Mibro-A1<¤

(#6465) thira


thira
csendes tag

Üdv kedves Fórumlakók! Segítséget kérnék egy egyszerű eldöntendő kérdéssel kapcsolatban.

Tegnap balesetem volt az M0-on, az okozó persze elment. Mire újra körül tudtam nézni (megállt az autóm), már csak a színét láttam a kamionnak. A rendőrök sajnos semmivel nem biztattak.
Így bár régóta vagyok olvasója e topiknak, eddig azt hittem hogy ráérek vásárolni "majdeccercsak", illetve sosem voltam biztos abban hogy melyik készülék az ami a leginkább megéri.

A balesetem rávilágított arra, hogy most sokkal többet buktam a vásárlás halogatásával mint egy menetrögzítő kamera ára.

Két készülék közül kellene válasszak:

Prestigo Roadrunner 560 GPS

illetve

Overmax Camroad 6.1

szemeztem még az olcsó Modecom-mal is, de túl sokan írtátok a gagyi műanyagot úgyhogy kihúztam a listáról.

A segítséget előre is köszönöm.

Üdv.: Thira

A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát...

(#6466) pocokxx válasza TaaT (#6462) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

Igen, én is pont ezeket nézegettem. Talán nem lövünk annyira mellé. Nem?

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#6467) TaaT válasza pocokxx (#6466) üzenetére


TaaT
veterán

Hogy mellé lehet-e velük lőni azt nem tudom (még nem volt ilyenem), de 4-5 youtube videó megtekintése után az 519i tűnik jobb képminőségűnek. :)

[ Szerkesztve ]

Give them hell Ukraine!

(#6468) bul07


bul07
nagyúr

Egyszerű
Rendelni netten, visszaküldeni 14napon belül(már ha nem jön be minőség)

Persze vélhetőleg addigra vége az akciónak és nincs esély jó áron másik fajtát rendelni(Már ha nincs annyi forgótőke hogy berendelni pár típust és amelyik megfelel azt megtartani a többi mehet vissza, tudom ilyet senki soha nem csinál és nem szép dolog :) )

[ Szerkesztve ]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#6469) zozor76 válasza Sokka (#6464) üzenetére


zozor76
tag

Sokka: "hogy mitől van az, ha gépen, vagy telefonon akarom lejátszani a rögzített videókat, iszonyatosan beszaggatnak"
Nem bírja megfelelő sebességgel átvinni a lejátszandó videót, nálam ilyenkor csak a hang megy rendesen, maga a videó vagy nagyon darabos, vagy nem is megy tovább, csak a hang. Ezért mindig átmásolom gépre amit meg akarok nézni és onnan játszom le. Viszont a kamerán visszanézve persze megy rendesen.

Most néztem videókat a TureCam A4 és Lamax C7-ről, eddig az utóbbi az esélyes, de mintha az A4 talán szebb videókat készítene, de egyik sem rossz. Írtam a Lamaxnak, hogy milyen formátumban rögzít a C7 (egyik helyen avi, másikon mov/h.264 van írva), fél óra alatt megjött a válasz: az utóbbiban. Ez 150 fokban lát, ezért esélyesebb az A4 130-cal szemben. És mindkettő adja hozzá a tapadókorongos tartó a ragasztós mellé! :)

[ Szerkesztve ]

(#6470) cigam


cigam
félisten
LOGOUT blog

Banggood megint bepróbálkozott 2756.6 HUF részleges visszatérítéssel.
Nem fogadtam el.
Van egy olyan érzésem, hogy két szék közül a pad alá esek. :(

+már el se akar indulni. Általában úgy érzékeli PC-re van dugva, és válasszak hogyan kapcsolódjon. Aztán a sokadik ki-be kapcsolás(kihúzom a szivargyújtót, és megvárom míg kikapcsol) beröffen a felvétel.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#6471) JJ hunter válasza TaaT (#6442) üzenetére


JJ hunter
aktív tag

Szia! :)

Ez a ConCorde RoadCam HD 30 cam pont ugyanaz, mint a G1WH, csak más a borítása, és van benne magyar menü. Ezt onnan tudom, hogy nekem G1WH-m van, unokatesóméknak meg ez a HD 30. A HD 30-on zoomolni kell felvétel közben, hogy olvashatóak legyenek a rendszámok. Én nem szoktam zoomolni, mert így is olvasható a rendszám. Az éjszakai felvételek nem tudom hogy muzsikálnak a HD30-on.
Én egy éve vettem a G1WH-mat 12ért banggoodról, Ők 25 körül vették itthon nemsokára utánam.

Samu GalaxyS » S3 Neo » Mi A1

(#6472) sto1911


sto1911
veterán

Egy SJCAM-ben gondolkodok autos kamera helyett. Elgondolkodtam az ejszakai felvetelen, mert nehany kameraban van infra. Ez mennyire hasznos/feleges/hasznalhato funkcio?

(#6473) MaCS_70 válasza sto1911 (#6472) üzenetére


MaCS_70
félisten

Semennyire. Parasztvakítás.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#6474) a4Grizzly


a4Grizzly
csendes tag

Sziasztok!
Ehez mit szoltok?kicsi drága tudom :)
http://www.autos-kamera.hu/hu/termekeink/autos-kamerak/g1w

(#6475) sto1911 válasza a4Grizzly (#6474) üzenetére


sto1911
veterán

Szerintem kinabol felaron megvan.

@(#6473) MaCS_70: koszi! :R

(#6476) cigam válasza sto1911 (#6475) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Aztán vagy eredetit kap, vagy egy hamisítványt.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#6477) sto1911 válasza cigam (#6476) üzenetére


sto1911
veterán

Biztos van megbizhato es ajanlott elado ott is. Vagy tevedek?

[ Szerkesztve ]

(#6478) cigam válasza sto1911 (#6477) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

A banggood is "ajánlott", aztán párunkat jól beszopatott az év végén akciózott g1w-vel.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#6479) zoli.69 válasza thira (#6465) üzenetére


zoli.69
csendes tag

A Prestigo Roadrunner 560 GPS nyugodtan megveheted. Nekem ilyen van, közel egy éve használom. Nem torzít, éles kép, nem utolsó sorban fémházas kivitel. Kézbe fogva is minőségi darab.

(#6480) thira válasza zoli.69 (#6479) üzenetére


thira
csendes tag

Köszönöm, közben megrendeltem az overmax-ot, sokkal (5e) olcsóbb volt a roadrunnernél. A videok alapján az overmax képe jobban tetszett, viszont most olvasom hogy a roadrunnerben van képstabilizátor is. Pár nap és kiderül hogy jól döntöttem e.

A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát...

(#6481) TaaT válasza thira (#6480) üzenetére


TaaT
veterán

Autós kameránál semmi értelme a képstabilizátornak, ellenben egy jó tartó aranyat ér. :)

Give them hell Ukraine!

(#6482) Gépötty


Gépötty
senior tag

Techmoan tesztelte a Xiaomi Yi Dashcam-et.
A konklúzió röviden: vágyok egy ilyenre :)

Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak

(#6483) Degeczi válasza Gépötty (#6482) üzenetére


Degeczi
nagyúr

A képminősége valóban szupernek tűnik, de nagy kár, h ha jól látom, GPS utólag sem kapcsolható hozzá.

(#6484) Moleman válasza Degeczi (#6483) üzenetére


Moleman
addikt

Nem akkora baj az, én már kicsit bánom is, hogy GPS-es a 0806, mert interferál a GPS jel a felvett hanggal. Mikor épp nem lát műhódot, csendben van, mikor van pozíció, folyamatosan perceg. Még nem tudtam eldönteni, hogy melyik szempont a fontosabb, ezért még nem kapcsoltam ki a GPS-t rajta.

(#6485) Degeczi válasza Moleman (#6484) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Jó, hát egy hibásan működő cucc nem tesz haszontalanná egy amúgy nagyon jó feature-t. Én biztosan nem vennék már olyat, amiben nincsen, vagy kívülről nem csatlakoztatható hozzá (zavar szempontjából ez utóbbi szerintem mindegy, hiszen a GPS csak vevő, tehát a feldolgozása kavarhat be nálad)

(#6486) huncutka1029 válasza Degeczi (#6485) üzenetére


huncutka1029
addikt

nekem a mini805 a rádiót zavarja, ha trackkel a GpS.....
És a képe sem van rendben...... :(((

a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!

(#6487) rover45 válasza huncutka1029 (#6486) üzenetére


rover45
senior tag

Nekem is percegett a 0805 gps-ezés közben egészen a legutóbbi 20151201-es szoftverig, azóta néma :)

(#6488) HUNRookie


HUNRookie
csendes tag

Sziasztok!

Overmax Camroad 6.1, Prestigio RoadRunner 560 GPS illetve CONCORDE RoadCam HD 50 GPS közül melyik tud 64-es vagy 128-as kártyával dolgozni?

(#6489) Gépötty válasza Degeczi (#6483) üzenetére


Gépötty
senior tag

Van egy GPS-es kamerám is, ez alapján tudom, hogy nagyon nincs rá szükségem.

Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak

(#6490) Moleman válasza rover45 (#6487) üzenetére


Moleman
addikt

Köszi a tippet, akkor lehet firmware update után nézek.

(#6491) Karajev7


Karajev7
tag

Olyan kamerát keresek, ami a leparkolt autót 360. fokban figyeli mozgásérzékelovel. Létezik ilyen, vagy mi az amivel el lehetne hasonlót érni? Tobb kamera? Esetleg kivulre, ami nem látszik, pl. tukrok alá?

Ma végre azt csinálom, amit a legjobban szeretek,, Semmit...

(#6492) Karajev7 válasza Karajev7 (#6491) üzenetére


Karajev7
tag

Lehet hogy már egy ilyen is elég volna. Errol, vagy ehhez hasonló termékekrol vélemény? Párszor már meghuzták az autóm, amikor le volt parkolva, mostmár elegem lett. help! :((

Ma végre azt csinálom, amit a legjobban szeretek,, Semmit...

(#6493) TaaT válasza Karajev7 (#6491) üzenetére


TaaT
veterán

"Létezik ilyen, vagy mi az amivel el lehetne hasonlót érni?"

:)) [link]

"Lehet hogy már egy ilyen is elég volna."

Ez egy akkora lehúzás mint egy ház ennyiért.

A problémád nem most merült fel először a topikban, megoldásnak a térfigyelő kamera tűnik a legjobb megoldásnak, és nem a kocsin. :)

Give them hell Ukraine!

(#6494) Karajev7 válasza TaaT (#6493) üzenetére


Karajev7
tag

Valami áramvonalasabb esetleg?

Ma végre azt csinálom, amit a legjobban szeretek,, Semmit...

(#6495) Karajev7 válasza TaaT (#6493) üzenetére


Karajev7
tag

Es a térfigyelo kamerát vigyem mindig magammal, és szereljem fel? :F

Ma végre azt csinálom, amit a legjobban szeretek,, Semmit...

(#6496) TaaT válasza Karajev7 (#6494) üzenetére


TaaT
veterán

-

[ Szerkesztve ]

Give them hell Ukraine!

(#6497) TaaT


TaaT
veterán

"Remélem egyszer osszebasszák a te autódat is, akkor majd én trollkodok a tudatlanságodon."

Aszem fórumtársunknak nincs szüksége segítségre.

Give them hell Ukraine!

(#6498) Karajev7 válasza TaaT (#6497) üzenetére


Karajev7
tag

Nem viccelodni jottem ide, hanem segitséget kérni! Kozben találtam valamit, ami ésszerű. 360fok

[ Szerkesztve ]

Ma végre azt csinálom, amit a legjobban szeretek,, Semmit...

(#6499) amargo válasza Karajev7 (#6498) üzenetére


amargo
addikt

Ez arra való ami, tolató kamera (max 8GB).
viszont mit csinálsz a holtterekkel, és mit fogsz csinálni, ha egy maszatos emberszerű valami lesz egy felvételen? fényes nappal még persze latszik is valami.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#6500) lazac_ válasza Gépötty (#6482) üzenetére


lazac_
tag

A Techmoan-os videó elején lévő szöveg pont illik a megfigyelő-kamerás kérdéskörhöz is, azaz:

Az utóbbi években tesztelt kamerák egyike sem használható arra, hogy rögzítse, ha valaki megkarcolja a kocsit, hacsak nem:
-fixre kötöd a tápot, és
-nappal történik az esemény, (vagy nagyon jól megvilágított területen), és
-nem visel kapucnit az elkövető, és
-úgy dönt úgy az illető, hogy a motorháztetőt húzza meg, nem a kocsi oldalát, és
-elég magas autód van, így nem csak egy fejnélküli felsőtest lesz a felvételen, és
-észreveszed a sérülést, és visszanézed a felvételt, mielőtt a kamera felülírná azt, ami általában amúgy pár óránként megtörténik...

Ezek közül a legnehezebbet megoldani szerintem a tápellátás: vegyen is a kamera, meg ne is szívja le az akkut (nyilván utóbbira jó az akkuőr, de ha beavatkozik, akkor ugye pont nem készül majd felvétel...),ha külön erre a célra rendszeresített áramforrás kerülne a kocsiba, azt töltögetni kéne külön, nyáron akár aktív hűtést is igényelne a kamera...

Nekem amúgy a héten lopták le a 4 dísztárcsámat (LIDL-ös, 1,5 éves, karcos, repedt volt), kivilágított lakóparki parkolóból...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.