Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz FőDudu #11401 üzenetére
Nekem automata van és amikor haveroknál méregdrága karos géppel, speciality kávéból készített presszót iszok, sosem érzem azt, hogy hű, ez jobb, mint amit a műanyag olcsó automatámmal csinálok. Ugyanakkor ha karoshoz szoknék, gondolom utána már nem tetszene az automata-kávé.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Beni2360
félisten
válasz DefJamHUN #11399 üzenetére
Erőssége 3, víz 2, daráló 2. De kell neki több lefőzés mire beáll erre a szintre. Én sk készült sűrített tejjel iszom és akkor érzem a finom utó ízeket.
UI: milyen állapotú a pogácsa? Kikapcsolt állapotban nézd mer a számláló ha kihúzod üritést jegyez fel.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz DefJamHUN #11407 üzenetére
Nálam meg áll. De mint írtam ez nem olyan mint egy mákdaráló, hogy azonnal látni a változást. Több főzet alatt áll be a finomság és mennyiségi ráta. Ha meg 1-n is durva marad irány a szervizbe. Ott majd szétszedik és megnézik, hogy mi a gond.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Winnie The P
őstag
Hali!
02.22-től:
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
DefJamHUN
aktív tag
A darálóban a kávé alatt található fehér karika mi célt szolgál?
Tömítés?[ Szerkesztve ]
" Vegyetek jót ha tudtok "
-
Kbali
nagyúr
válasz Winnie The P #11410 üzenetére
A Bellaromra gondolsz? Sajna a mi áruházunkba szinte sosem jönnek meg az akciósok. Most éppen asszem Costa lenne, az sem volt. A múltkor az N80 Pellini sem érkezett meg.
-
senior tag
Üdv!
Delonghi kávéfőzőm vízkő tisztítást kér és jelenleg nincs itthon a gyári lötyim hozzá.
A DM-es használható hozzá?
-
Koncipappa
csendes tag
Sziasztok!
Az összefoglalóban az "AJÁNLOTT BELÉPŐSZINTŰ GÉPEK
TEJES ITALOKHOZ" szakaszban feltüntetett készülékek listája friss és aktuális? Gondolkodom egy automata kávéfőző vásárlásán, de ha rég nem frissült a lista, akkor máshol is körbe kell járnom a témát.Egy Samsung Galaxy S3 LTE boldog tulajdonosa :D
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz Fox Mulder #11413 üzenetére
Kristályos citromsavat tartalmaz, az is működik, de bővebben:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_11342-11342.html
-
DefJamHUN
aktív tag
Elhoztam melohelyre. Szétszedtem a daráló részt, beállítottam az őrlési erősséget meg szemreveteleztem.
A pogácsa ugyanúgy szét esik, különösebb változást az őrlemény minőségében sem vettem észre ( 15 kávét lefőzettem vele legalább ) ez pl. caffe 3 erősség/ 1 víz
Mit tudnék még ártani Neki, hogy jobban préseljen és egyben maradjon a pogácsa? Vagy ez ilyen?
" Vegyetek jót ha tudtok "
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz DefJamHUN #11411 üzenetére
Tömítőgyűrű, a tetőt és az őrlő torkát köti össze, hogy ne menjen mellé a bab. Kerámiakéses őrlő szerelése, beállítása:
https://www.youtube.com/watch?v=_7ppRI9LM3o
https://www.youtube.com/watch?v=mSmUA52XN0Q
Finomabbra kell állítani, a fotó szerint az extrém durva, nem jó.
-
DefJamHUN
aktív tag
válasz Dr. Szilikát #11417 üzenetére
Köszönöm Szilikát!
Szét nyitom akkor az őrlőt.Jól gondolom, hogy az 1 es a legfinomabb?
Az őrlőn van egy Sárga és egy Fehér jelölés.Tudod esetleg, hogy ez most melyik finomságon lehet?
Úgy nézem ha a sárga van a fehér helyén akkor nagyobb a rés." Vegyetek jót ha tudtok "
-
törölt tag
válasz DefJamHUN #11418 üzenetére
Az őrlő így van gyári állapotában, mikor az állító pöcök fészkének íve folytatódik a vonallal. Elvileg kalibrálják, gyakorlatilag nem tudom.
Én az enyémet a legszorosabbra állítottam üresen, amennyire lehetséges.
Vannak őrlőkés tartó tárcsák amiknek más a cikkszáma, egyik fajta közelebb engedi a késeket mint a másik.
Sárga festéket rögzítésre használnak, nálam a kifolyónál lévő három csavarra került, gondolom ez a garivesztő-sárga.
Ha jó őrlőt fogsz ki akkor jó az őrlemény. Nagyon nem tudsz vele mit kezdeni, próbáltam alátétezgetni kapton szalaggal de kicsúszott, meg nem nagyon hozott eredményt, valahogy görbül az egész darálótest az Xsmall időkhöz képest, ha összeérnek a kések akkor elkezd hajolni a műanyag ami tartja és nem lesz finomabb az őrlemény. A régi őrlőknél olyan szorosra lehetett húzni, hogy meg-megállt őrlés közben.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz DefJamHUN #11418 üzenetére
Kerámiabetétes őrlőt közelebbről nem ismerem, ha jól tudom, ezeknél veszélyes lehet, ha összeér a két darab, törhet.
Fémkúpos őrlőnél szokták javasolni, hogy tekerjük be ütközésig, majd pár kattanás vissza, hogy legyen egy kis rés, ebből lehet kiindulni. Utána majd ízlés szerint korrigálni. Ha túl finom, akkor keserű is lesz, sőt az ismerkedő fázisban én úgy összetekertem, hogy kakaópor finomságú lett. Kezdhettem elölről, mindent ki kellett takarítani a portól.
A fogak nem akadnak össze, attól nem kell félni, mivel van egy sikló perem, de nyilván az sem érhet össze, mivel akkor a fém súrlódik, felhevül, őrlés sem lesz.
-
Winnie The P
őstag
Csak beraktam a képet. Kinek mi. Akár a Bravos is bejöhet valakinek.
Azért az érdekes, hogy nincs az akciós termékből, és nem azért mert elkapkodják.Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
őstag
válasz Winnie The P #11422 üzenetére
A 400 grammos Bellarom az milyen minőségű? Azzal van esetleg tapasztalat?
-
Winnie The P
őstag
Nincs tapasztalatom. Az a helyzet, hogy inkább a arabica-robusta keveréket szeretem/szeretjük jobban. De lehet bepróbálom valamelyikből. Igaz van még 2 kg N82 Pellini itthon.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
DefJamHUN
aktív tag
Na szét szedtem darabjaira az őrlőt ( köszi a videókat Szilikát )
Ez lett az eredmény.
A baloldali ami eddig volt a jobb oldali pedig a műtét után.
( A pogácsa ugyanúgy szét esik, de legalább már szebb az őrlemény )" Vegyetek jót ha tudtok "
-
Kbali
nagyúr
válasz Winnie The P #11422 üzenetére
A világos Bravost egyszer kipróbáltam, az nem jött be (nekem).
-
Jenne
őstag
Nekem sem jött be. Ittam három fajtából is, Classic/ Classic Espresso és Classic Espresso Rosso. Karos 15 baros kávéfőzőnél (nekem) nagyon kesernyés, égett, túl pörköltes íze volt. Szomszédom, aki issza Ö egy szintén karoson főzi, de csak 5 baros és Szarvasi. Azon viszonylag iható lenne, de inkább nem.
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Winnie The P
őstag
Bocsi, nem jól írtam. Volt Bellarom már, Bio verzióba is, nem fogott meg annyira. De lehet adok neki még egy próbát.
-
vodrosjozsi
őstag
-
jjeahh
nagyúr
válasz vodrosjozsi #11432 üzenetére
Erdélyi vagyok, szal román webshopban 3500k forintért átszámolva. Szerintem ennyit megér, nálunk a Segafredo van hasonló árban, de ez jobb annál. Viszont lehet, hogy a Kimbo Audace még jobb vétel, nagyon hasonló kávé a kettő, de a Kimbo (felénk) még olcsóbb. Szal ha filléres kávé kell, jelenleg a Kimbo Audace a tuti tippem, annyiért nem tudok jobbat. Persze nem egy Kimbo Aroma Gold, de nem rossz...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Die HaPpY :)
tag
válasz Gabesz87 #1373 üzenetére
Szia Gabesz!
Ne haragudj hogy rád írok, látom hogy régi a bejegyzésed, de nekem ugyanez a gép ugyanezt csinálja, és nem találtam rá bejegyzést, csak a tidet!
Hogy sikerült végül megoldani? Nagyon idegesítő hogy nem tudok kávét főzni egy ilyen hiba miatt.
Nagyra értékelném, ha tudnál tanácsot adni a megoldásban
Köszi!
Ákos...::: CS 1.6 o=(===> The One And Only! //ZTE Blade-Galaxy S2-Lumia 925-Lumia 640-rengeteg egyéb droid- Apple Iphone 6S Plus- Apple Iphone 8 Plus- Apple Iphone 12 Pro
-
törölt tag
válasz Die HaPpY :) #11434 üzenetére
Ha kirúgja a zacctartályt, biztos hogy megáll a főzés, mert van egy érzékelő, ami bont olyankor. Hogy mi nyomja ki a tartályt a főzőegységen, lehet hogy látszik ha ilyenkor kinyitod az ajtót.
-
törölt tag
válasz Die HaPpY :) #11434 üzenetére
Nálam a zacctartályhoz tartozó nyitásérzékelő kapcsoló fémlemeze hajlott meg a használat során, visszahajlítva jó lett egy darabig. Kéne rá ragasztani egy 2mm-es műanyag darabot, az nem hajlik el. Ha szétszedem lefotózom, mert a bekapcsológomb is szorul, emiatt úgyis szét kell szedni majd.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz #85578752 #11436 üzenetére
Igen, nézegettem a mechanizmust, de semmi nem ér hozzá, ami kirúghatná. A mikorkapcsoló fémlemeze nem lehet annyira erős. Lehet a tartállyal lesz a gond, nézegettem, hogy van egy kis pöcök az alján, ami nem tartja a helyén. Talán az kopott el. Egyelőre még találgatok.
...::: CS 1.6 o=(===> The One And Only! //ZTE Blade-Galaxy S2-Lumia 925-Lumia 640-rengeteg egyéb droid- Apple Iphone 6S Plus- Apple Iphone 8 Plus- Apple Iphone 12 Pro
-
törölt tag
válasz Die HaPpY :) #11437 üzenetére
Nálam egyszer elgörbült egy gumi alkatrész a zacctartón a hő miatt, mosogatógépben való mosogatás után, volt hogy beleakadt a főzőegység ferde csúszkája amin leesik a zacckorong.
-
tag
válasz #85578752 #11438 üzenetére
Meglett a hibakeresés eredménye. A fő egység, amikor elindul a főzés, akkor valamiért elmozdul pár millimétert, és az löki ki a tartályt. Ezt kiküszöbölendő, "házi barkács" módon egy fogpiszkálóval kiékeltem, így nincs mozgása és már működik rendesen. De furcsának tartom, hogy a ez a talp rész hogy tudott kikopni 2 hónap alatt...
...::: CS 1.6 o=(===> The One And Only! //ZTE Blade-Galaxy S2-Lumia 925-Lumia 640-rengeteg egyéb droid- Apple Iphone 6S Plus- Apple Iphone 8 Plus- Apple Iphone 12 Pro
-
törölt tag
válasz Die HaPpY :) #11439 üzenetére
Tök jó hogy nem tocsog a vízben a főzőegység.
-
-
z123456z
őstag
válasz #85578752 #11440 üzenetére
Ezt nem tudom, hogy ez irónia vagy dícséret, mindenesetre rendkívűl kiábrándító ez a Philips minőség: szanaszét szóródó őrleménytől kezdve a víz jelenlétén át az újkora óta ( 2 hónap ) felerősödött rezgésig és hangerőig ( csak a darálás maradt csendes ) egészen elképesztő egy drága géptől. Nagyon szeretem az elkészült italait, de előbbiek miatt annyira undorodom tőle, hogy nem is merném ajánlani senkinek. Kívülről tip-top, aztán mikor belenézel, vagy főzől vele, pláne hajnalban...
Egyébként már tettem alá fürdőszobai gumiszőnyeg darabot, ideig-óráig csökkent a zaj, de pár nap elteltével véglegesen elhelyezkedik és megint hangos. A hátsó részét icipicit megemelem akkor jó, tehát mindenképpen egy rezgéscsillapító gumilap kellene alá, amit nem tud összenyomni. De ez akkor is egy vicc ennyi pénzért. Pedig újkorában tök jó csendes volt, írtam is.Die HaPpY :)
Neked nem lett hangosabb és rezgősebb újkorához képest?
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz z123456z #11442 üzenetére
Nem tűnt fel, szerintem normál hangú. Én úgy kaptam "ajándékba", 2 hónapja (nem tudom honnan került elő mert ezer éves és már nem forgalmazzák, de vadi új volt, bontatlan). Philips HD8650/09. Azóta főztem vele nem keveset, én meg vagyok vele elégedve. Nem egy csúcs gép, de nekem első automata kávéfőzőnek megteszi.
Nekem nem rezeg, és most már ezzel a "hekkel" nem is dob hibát, főz rendesen. Szép a pogácsa, nem vizes, szerintem rendben van.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz z123456z #11442 üzenetére
Komolyan mondtam, nálam (Minuto) ázik a gép belül mindig, még mindig. Pont ugyanígy vagyok vele én is, nem ajánlanám senkinek Xsmall után, amiben elfért a gőzölős verzióval is a pára meg a vizes főzőegységről is elvezette a vizet úgy, hogy meg tudott száradni, itt meg napokig áll a víz. Valami tuti nem jó, túl sok gőzt ereszt a pipacső befelé gőzöléskor. Vagy konstrukciós hiba. Nem mondom hogy utálom, mert múltkor elment a kijelzőn a kép, amikor azt mondtam, de utálom.
-
z123456z
őstag
A szivattyú amikor megy, akkor hangosabb, és ha ráteszem a kezem, érezni a vibrációt rendesen, ezt vezeti a lába a munkalapra és erősíti fel. Picit elemelem, akkor jó. Majd teszek alá valamit. De érdekes, mert amikor elkezdi nyomni a vizet, vagy csak felkapja, rögtön csendesebb lesz. A fogpiszkálós ékelésen fellelkesülve az ajtóra ragasztottam kétoldalas ragasztóval ilyen keményebb szivacsszerű anyagot, hogy tartsa a főzőegységet, de nem az okozza a hangot, kivettem.
Abszolút értelemben nem biztos, hogy hangos, de ahhoz képest, amilyen volt, változott ám. És ugye kimondottan a zaj miatt lett a 3300. De mondom, nagyon szeretem amit főz, legyen az espresso vagy tejes, mind jó, de a hangra érzékeny vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz z123456z #11445 üzenetére
Az enyém halkabb mint volt, mert pumpát cseréltem EX4-re, ami halkabb. Főleg ha sikerül megfelelő helyen kihozni a szilikoncsövet ami a víztartályra megy, sokáig rosszul raktam össze, oldalról ráfeszült a pumpára, hangosabb is volt. Lehet hogy elrendezés megváltoztatásával lehet csendesíteni ennél a típusnál is. Meg a pumpa felfüggesztése ami ha kilazul, rezegni tud, ki szoktam ékelni gyorskötözővel.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Üdv urak!
Családi kávéfőzőnk gazdasági totálkáros lett, kilyukadt a vízmelegítő csöve. Kb 10 évig szolgálta ki kávéigényeinket. Érdemei elismerése mellett, a családi kukában alakítottunk ki neki nyughelyet.
Ilyen komoly darab volt:
Utódját már keresgettem egy ideje, érdeklődtem itt is. A végleges (pénztárcagyilkos) döntést a feleségem mondta ki: nem veszünk felújítottat, se alighasználtat, se csakkibontottat. Igy aztán elmentünk a hülyebótba és kerestünk valami hasonló kávégépet mint amit kidobtunk. Ez lett belőle
Beüzemelés majd ma délután lesz. Remélem 150 ezerért tud annyit mint amit a másik tudott 4500 Ft-ért 😄[ Szerkesztve ]
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz Lami66 #11449 üzenetére
De az előzmény egy filteres kávéfőző volt:
https://www.youtube.com/watch?v=oEoi6SccKcE
Amaz meg egy nagyobb nyomású, amellett (sajnos) gyors lefutású automata, más világ. Igazából én a filteres masinának nem is nagyon láttam értelmét, hiszen erre vannak egyszerű segédeszközök:
https://www.google.com/images?q=Coffee+Dripper
Magam részéről az automata gép gyorsított lefolyását szándékozom egyébként lassítani. Mármint nem további fojtással, hanem a vízpumpa moderálásával. Már csak azért is, mert múltkor rendeltem egy SSD-t, mellé beraktam a kosárba egy ilyen kis vackot, hogy végre kipróbáljam:
https://www.emag.hu/kotyogos-kavefozo-egyszemelyes-kio-981/pd/DD3345BBM/
Kotyogósnak hazudják, de semmi kotyogó szelep nincs benne. Viszont már ez is egy másik világ, az automatához képest, ahogy elkezdi felnyomni a tömény nedűt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Politika
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest