- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- 04ahgy: A múlt, a jelen, a jövő.
- A lány, aki átformálta az életem 2
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- kreténtehén: Gazdit keresünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Golyo69 #28199 üzenetére
Háááát, legelterjedtebb az Arctic Cooling S1, arra dobni gyorskötözővel 2db 12 centis ventit. De ez nem refnyákos kártya, úgyhogy nem tudom elfér-e.
Aztán még az Alpehnföhn Peter esetleg, meg az Arctic Cooling Accelero Twin Turbo vagy az Accelero Extreme. Ezek gyártó szerint mind rámennek, de ugye a referenciára. -
Golyo69
senior tag
Gigabyte 6870-em van...kéne rá vmi hűtő, mert az egyik venti néha nem úgy megy ahogy kéne....bekapcsolásnál pár percig hangos aztán elhalkul, sztem a csapágy már nem túl jó benne
milyen hűtőt lehet erre rakni?
De működik egyébként és hibátlan a kártya -
törölt tag
-
ozsvar
tag
Sziasztok!
Nálam maradt egy Sapphire HD6790, időnként vízszintesen csíkoz. Érdemes manapság megcsináltatni és eladni? Nem tudtok egy ph-s kollégát, akitől kaphatnák egy saccperkábé árat, hogy mennyiért javít ilyen hibát? Köszi!
-
ranexxx
csendes tag
Üdvözletem.
MSI HD6870. Az lenne a problémám hogy hibátlanul megy a gép órákig. Battlefield 3, CSGO fullon stb. hibátlanul fut. amint belépek a facebook-ba és görgetek lefele. elmegy a kép összevissza ugrálnak a csíkok és a végén egy kék függőleges vonalkázású háttér ugrik be. resizem a gépet és amig nem görgetek a facebookon. hibátlanul üzemel.
Hibás a VGA vagy a driver? -
Out
addikt
Felraktam a Crimson beta-t, de sajnos videó renderelésre nem használható (Windows 10), ugyanis a CUDA-t nem használja a Sony Vegas és csak a processzor teker. Hiába van kiválasztva a CUDA. Visszaraktam a Windows Update-ről a VGA drivert, azóta ismét működik a CUDA.
-
törölt tag
Attól függ hogy sérült meg, jobb esetben kibír még 1-2 évet, addig meg végképp elévül a kari. De rosszabb esetben fél év, néhány hónap, és az újracsinálások se működnek a végtelenségig csak pár alkalommal.
Meg persze hogy mennyit van használva, mennyit kap felmelegedés-lehűlés szinten stb. -
szmore84
csendes tag
Sziasztok,
egy kis segítséget kérnék. Adott egy i3 + HD6850 -s PC. Frissen telepített win7 vagy win8 esetén is amint elkezdem telepíteni a VGA drivert fekete képernyőt kapok és utánna nem történik semmi.
1. Próbáltam másik gépben is a VGA-t, ugyanez a jelenség friss Win esetén.
2. Eszközkezelőből az inf fájllal próbáltam feltelepíteni, ugyanaz az eredmény.VGA hiba? vagy esetleg valamit trükközni kellene?
-
Shing
őstag
Na leteszteltem pár drivert HD6870-essel. 13.12 vs 14.12 vs 15.7.1 vs Crimson beta.
Röviden a 13.12 a leggyorsabb. Játékokban 0,5-1FPS-el veri a mezőnyt.FireStrike-ban a 2941 pontjával már 400 ponttal többet kaptam mint a többinél. A második helyezett egyébként a legújabb driver a 2611 pontjával, de még az is messze van a 13.12-estől... Legalábbis FireStrike-ban.
-
dik
őstag
válasz
#90933760 #28176 üzenetére
Feteken külön van gyári azt nem bántottam. Eddig úgy néz ki sikerült a projekt.
Gyárilag ha nagyobb ventivel csinálta volna meg sokkal okosabb lett volna. Költség terén nem hiszem sokkal drágább lett volna. Na mindegy jobb lett mint volt az a lényeg... 55C a határa annál több nem volt. Előtte olyan 80-85 körül járt... -
dik
őstag
Megnéztem ismét. A hővezető lapkát benézték nem kicsit gyárilag a hűtőbordán túllóg a memória így ha még rá is teszem a lapkát pontosan (vagyis pár milivel arréb tolom) akkor is a levegőben lógnak. Most a ventillátorok szélvihart kavartak és legalább a bordával együtt hűtik.
Már csak azt bánom ezt az átalakítást nem csinltam meg jóval előbb. Sokkal halkabb lett és sokkal hűvösebb... -
dik
őstag
-
dik
őstag
Ma muszály volt az átalakítást elvégezni de lenne pár pánikszerű kérdésem. Mivel enyhe éget szag jött ki a gépből és láttam a venti a 3-ból 2 szorulva alig fogott így lecseréltem őket 3 db 8cm ventire. Csak olyan kérdésem lenne elég csak a magot pasztázni a régi gyári megkeményedett eléggé és a memóriák és a borda között volt valami szivacsos gumis szerű valami (elcsúszva) szóval nem mindet fedte be. Azokra kell tenni pasztát vagy az csak ott van és kész közötte az a lapka? Gyárilag semmi féle paszta szerűséget nem találtam ott így anélkül raktam össze...
+ olyat kérdeznék az nem gond a 6870-nek ha csak alapjáraton 35C fokos játék közben sem megy 50 fölé az baj lehet? -
törölt tag
Két 12 centis ventit egymás mellett ráteszel a bordára, az a műanyag vacak nem kell rá. És annyi. Ha PWM-es venti akkor még azt is meg lehet oldani, hogy a PWM jelet lehozni a kártyáról, a tápot meg molexről és akkor szabályozni is fogja, talán még a Biosba se kell módosítani a ventilátorprofilt.
-
jambiyya
őstag
válasz
halhatatlan #28167 üzenetére
Ezt a hdmi kábelt egy dts-hd/dolby truehd/stb. képes erősítőbe dugd, és lesz 7.1 hangod. Erősítő továbbküldi a video jelet (újabb hdmi) monitorba/TV-be.
Én mirillis splash pro-val próbáltam (hangot hdmi-re állítani), és kitűnően működik. Nyilván más alkalmazással is műxik. Tesztanyagot pl. a demoworldről tudsz szedni. -
halhatatlan
aktív tag
Üdv!
Valaki nem tudja,hogy miként lehet kihasználni a Sapphire hd 6870 7.1 hangját?
Vagy nincs erre valami szoftver?
Jelenleg HDMi-kábelen van összekötve a monitorral és így ad hangot is képet is, de csak sztereo-hangom van, és nincs is semmi beállítási lehetőségem. -
dik
őstag
válasz
Submarine #28163 üzenetére
Nem aggódok én semmin. Pénzt nem áldozok kis ventikre az tuti ha van nagy.
Ezen 1 év után elkezdte az 1 majd nemsoká a másik majd az évek alatt egyre veszetebbek lettek. Hogy majd hogy birom szétszedni az még majd elválik. 100% nem lesz egyszerű(olyan még nem volt
).
-
Submarine
senior tag
Kaptam egy olyan tippet, hogy intel cpu hűtővel váltsam ki, hátha neked is segít (a kivitel, meg a teljesítmény miatt), de ha már "sima" jobb rendszerhűtőt rá tudsz műteni, valszeg nem lesz gond vele.
Na érdekes, erről a típusról meg pont lehagyták a full borítást, csak egy kis terelő lemez van gyakorlatilag.
Az enyémnek is 3 pines a venti csatija, és %-osan állítható, amiatt sztem nem kell aggódnod. -
dik
őstag
Az én giga 6870 3-ból 2 ventillátor már a sirba visz így a napokban likvidálom őket és 8cm ventiket fogok rákötelelőzni vagy akárhogy csak álljon meg a bordán.
Halk lesz és ha szerintem a hűtéssel sem lesz gond. Jó bár nem fogja a fordulatot álligatni de a fene ott egye meg...
-
Submarine
senior tag
-
old-dog
aktív tag
válasz
Submarine #28158 üzenetére
Meg lehet próbálni, egy kis technikai tapasztalat, ügyesség kell hozzá és figyelni a GPU hőmérsékletét.. Én is ilyen megoldáson gondolkodom, mint Te. Ha sikerült , írd meg a tapasztalataid. Van persze komplett hűtőborda csere lehetőség is, a neten árulnak megfelelő bordákat 10ezer körül, amire szerelhető venti is.
-
Submarine
senior tag
válasz
old-dog #28157 üzenetére
Valami ilyesmit én is elfogok követni, köszi.
Olyasmire gondoltam, hogy egy hasonló méretűt foglalattal együtt "belefaragni", ha máshogy nem megy, minél kevesebb barmolással persze. Pár pici csavarral felfogatni a műanyag házat a műanyag házhoz. A felesleges részeket meg kivágni. Szépen esztétikusan.
Rendszerhűtők között nézegettem a 80 90 92mm -es ventiket, de azzal nem vagyok tisztában, hogy melyik csapágy mit jelent, melyik a jobb, melyik halkabb. De gondolom egy 2600-as fordulatú 34-39 CFM-es légszállítású, 1000/1500 Ft-os venti csak elboldogulna vele. Ezt volna jó biztosan tudni.
A csatlakozót meg átkötöm ha kell, nem nagy kunszt. -
old-dog
aktív tag
válasz
Submarine #28156 üzenetére
Az a baj, hogy ezek a ventilátorok nem szétszedhetők, így a javításuk is körülményes. Meg lehet próbálni befújni a tengelyhez olajozós spray-el. Ez egy darabig megoldja a problémát. Csere rizikós, mert ugyan ilyet nem de hasonló 8 cm-es átmérőjűt lehet beletenni. Csatlakozó típusa fontos lehet a kártya miatt. Én a spray-es verziót szoktam időnkét megcsinálni.
-
Submarine
senior tag
Sziasztok!
Ismét lenne kérdésem, hátha valaki már foglalkozott vele.
A VTX HD6850-re visszatérve, magasabb fordulaton egy kicsit morgós-csörgős a ventije, ez az:
[kép]Hátha valaki már méricskélte, hogy mekkorára vagy milyenre lehetne kicserélni?
Egy kis fabrikálás sincs kizárva nálam. Csak a ventire gondolok. Vagy olajozással próbálkozzak (varrógépolaj)?
Azt vajon lehet tudni mennyi ezeknek a max fordulata?
Mondjuk egy kis újrapasztázás sem ártana neki már, csak még nem nagyon akartam szétszedni.Amúgy nincs vele gond, általában 40+ %-on jár játék közben, ha ki van hajtva is 47% (66-68°C).
Na olyankor picit csörgősre vált, de ha felveszem 50%-ra, hangosabb lesz ugyan, de "elsimul" a hangja..
Magától nem nagyon ment még följebb. Próbálgattam, és 62%-nál nagyobb fordulaton nincs értelme pörgetni, de akkor is max 63°C-ra hűti magát. Ezeket 90+ %-os kihasználtság mellett figyeltem meg.
Amúgy ha letojom, nem is zavaró..U.i.: driver problémát eddig nem tapasztaltam, nálam a legújabb van fent most is, de észben tartom az itt olvasottakat, köszi
-
Out
addikt
válasz
winhate #28153 üzenetére
Nem is mondtam, hogy gond lenne vagy hiba. Hanem hogy a 13.12 a legjobb játék szempontjából. A többivel sincs semmi baj. Én Windows 10-et használok és ott nincs 13.12, de azzal sincs semmi gondom ami fenn van éppen, mert nem nagyon játszok.
winhate: Számomra teljes mértékben jól használható, leszámítva azt, hogy a frissítéseket nem tudom nagyon kontrollálni, semmilyen hibát nem tapasztaltam. Minden általam használt alkalmazás amit Windows 8.1 alatt is használtam működik és minden eszközöm is.
-
winhate
őstag
Hali
Most jelen pillanatban ez a driver van fennt:
14.501.1003-141120a-177998C (catalyst 14.12)Érdemes felrakni az update altal ajanlott:
15.20.1062-150715a-187142c
versiont ?os: win7 64bit
hw: gigabyte 6850 1gb ocKöszi
-
djculture
félisten
válasz
Submarine #28144 üzenetére
Nem adódik össze mert az arf mód ami manapság használnak a driverek külön számoltatja a teljes képkockát mindkettő gpu-n. Amugy azonos családba tartozó gpu-kat össze lehet kötni pl az 6850-et egy 6870-el de akkor a 6850-hez fogja magát lassitani a nagyobb kártya is.
-
Submarine
senior tag
Sziasztok megint!
Hogy működik a cross fire?
Ha együt megy két 6850, akkor a ram pl. összeadódik?
Milyen kártyával lehet egyáltalán "pároztatni"? -
Submarine
senior tag
válasz
djculture #28142 üzenetére
Jaja, persze.
A csatlakozó lefelé, és kicsit kifelé kell hogy álljon, mintha rá kellene feszüljön.
Vagy ha felfelé feszítem, akkor van még egy pont ahol minden stimmt.
És új korától ilyen, nem kopás.
Mondjuk a kialakításból adódóan, másfelé nem nagyon lehet. Talán valami lemezcsík nem érintkezik belül.
Gondot lényegében nem okoz ezért is írtam, hogy "háklija".Akkor jól sejtettem, Köszi hogy foglalkozol velem!
-
djculture
félisten
válasz
Submarine #28141 üzenetére
Nézted másik átalakitóval? A kártyákon lévő dvi elég atombiztos darab...
Amugy ja a különálló 4 db analóg tüske viszi át a jelet ilyenkor, nagyon ritka hogy kikönnyűl a benne lévő érintkező, egyszer láttam ilyet akkor az egész csatit kicseréltem. Tűvel is meglehet csinálni amugy de csak akkor ha nem olyan szintű a kopás. -
Submarine
senior tag
Sziasztok!
A VGA hiba topikba nem nagyon jár senki, azért írom ide:
Engem egy VTX HD6850 szolgál már vagy 3 éve hűségesen.
Egyetlen háklija van 0km óta, hogy a (beszerelve) felső DVI csatin, dsub/dvi átalakítóval, dsub-os monitorra kötve, játszani kell a csatlakozóval, magán a kártyán, hogy jól álljon.
Ugyanis a piros hol elmegy, hol visszajön. De ha be van állítva, akkor semmi gond, mindent megjelenít amit kell, nem kell piszkálni.
Eleve DVI-s monitoron nem volt ilyen problem.Keresgettem a pinout-ok között, és talán a különálló kereszt alakú részben lehet kontakthiba, de kívülről nem lehet orvosolni, és nem lettem benne biztos. Forrasztások rendben vannak, nem mozognak.
Arra gondolok, a csati belsejében nem smakkol valami.Igazából arra lennék kíváncsi, hátha tudjátok konkrétan melyik érintkezővel lehet gond.
Köszi!IGEN néztem másik átalakítóval, 3 különböző típussal is ugyanez a jelenség.
-
rover45
őstag
Sziasztok, lenne egy furcsaságom. Adott egy Sapphire Radeon HD6790, ami DVI-n keresztül egyáltalán nem ad képet 1 hete, HDMI-n keresztül tökéletes, de a ventilátort folyamatosan full fordulaton pörgeti. Mi lehet a kánya vele?
-
12cantona
csendes tag
válasz
F_Zolee #28133 üzenetére
Pár napja szedtem ki a helyéről a kártyát, a ventiről leszedtem fültisztítóval a port, meg kifújtam rendesen, aztán visszatettem a helyére. Sokszor csináltam már, nem hiszem hogy rosszul helyeztem volna vissza, eddig sose volt vele baj.
Egyébként melyikre kábelre gondolsz?
-
12cantona
csendes tag
Sziasztok. Van egy MSI HD6850 videokártyám és azt vettem észre, hogy nem tudom átállítani MSI afterburnerben a ventilátor sebességet (alapjáraton olyan 70-80%-on pörög és nagyon hangos, ezért szoktam szabályozni 40 körülire). Viszont tegnap bekapcsoltam a gépet és végig kegyetlen hangos volt, viszont Afterburnerben hiába ír 40%-os ventilátorsebességet, mégis nagyon hangosan pörög és sehogy sem tudom átállítani, független attól, mennyit ír a programban. Esetleg tudtok valamit tanácsolni? Előre is köszi
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
halhatatlan #28129 üzenetére
Az még nem vészes. Majd ha bejön a hűvösebb idő akkor lesz az alacsonyabb is. Max a kártyára kellene még valami ventit ráirányítani...
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
halhatatlan #28127 üzenetére
Az nem akkora probléma. Nekem is úgy volt a 6850-en. Ha 80°C alatt van minden akkor no problem.
-
halhatatlan
aktív tag
a gyárit le vettem, ezt a régi Artic Coolink-et meg rá tettem.
sokkal jobb is mert 2d-alatt 38-40c lett, a 45-47c helyett, és nagyon csendes a gyári-hoz képest.
viszont a gpu-t ha huzom egy nagyon minimálisan is,akkor driver leállás-i hibát ír ki a windows.ezt még elviselem neki, a csendesség képébe.
a memoria az meg most elmegy 1200mhzeddig soha nem bírt 1100-nál többet.
-
halhatatlan
aktív tag
üdv!
van pár kérdésem!
ezek minek a hőfokai( MeMio) (Árnyaló), és az nagy baj ha 8-10-12c fok-kal nagyobb teszt alatt mint a GPU Dioda?
végeztem egy kis hűtő átrendezést a vga-an mert a gyári ref nagyon hangos! (sapphire 6870) -
envagyok
veterán
Kb. 4-5 éves 6850-es van, tudja vki hogy milyen verziójú displayport van rajta, és lehet-e 4k-s tv-re kötni átalakítóval?
-
GabeZkp
csendes tag
Szóval valamikor úgy gondolj magát és jó minden valamikor meg rossz.
-
GabeZkp
csendes tag
De nem értem most netezek elgé rég óta és jó...Reggel netezés közben is rossz volt.
-
GabeZkp
csendes tag
Persze a 13.12-es van fent!
-
old-dog
aktív tag
-
GabeZkp
csendes tag
Sziasztok.
Lenne 1 problémám.
A gépem adatai:
Processzor: INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX
Memória: 2x4 gb DDR3 1600MHz
Videókártya: GIGABYTE GV-R687OC-1GD HD6870 1GB GDDR5 PCIE
Alaplap: GIGABYTE GA-P67A-D3-B3Az egyik napról a másikra játszottam az Euro Truck SImulator 2-vel. Egyszer csak a kép összesett. Középen egy fekete csík és arrébb ment az egész kép. Mikor jatszottam a Watch Dogs-al vagy a Crysis 3-mal ( ezeket régen kijátszottam) valameddig jó volt aztán elromlott. Játék közben 70 fokos a GPU! De mikor a South Parkal játszottam vagy pedig a Spilnter Cell Black List-el akkor pedig jóvolt. VOlt hogy a South Parknál is előfordult egy 10 másodpercre aztán jóvolt. Nem értem igazából mikor filmet néztem sose volt ilyen problémám.
A Tápegségem CHIEFTEC CTG-500-80P szóval nem valami kókány. Eddig sose volt ilyen problémám a kamionos játéknál volt csak. Már újraraktuk 3-szor a gépet. Most vettem uj 1 TB-os Whincestert is. A ventillátorok pörögnek rendesen van is sok a gépben. Van megfigyelő programom is. Kipróbáltuk más kábellel más monitoron ott is előjött a hiba!
-
old-dog
aktív tag
Nekem is a 6850-em van amihez a 13.12 driver a legjobb. Szerintem a Microsoft is csak ezért nem frissíti a Win7-et Win10-re nálam, mert még ehhez a kártyához nincs még jó Win10-es driver.
-
GabeZkp
csendes tag
Sziasztok. Van egy 6870-es Videókártyám. Mióta fentvan a 15.7.1 Driver azóta rossz lett játék közben középen egy nagy fekete csík. De mondjuk netezés filmnézés közben nincs ilyen problémám! Melyik a legjobb Driver hozzá? Újra van pasztázva. Átlagban 46 fokos a GPU alapjáraton és játék közben kb 70 fok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Parfüm topik
- Fujifilm X
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA: az AI-robbanás csak most kezdődik
- Projektor topic
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3201, 100% Akkumulátor
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest