Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
Új hozzászólás Aktív témák
-
Out
addikt
Én pár napja lettem 6850-es tulaj és a 13.12-es AMD driverrel nincs is semmi gond. Viszont ha nagyobbat teszek fel, pl. a 14.4-est, ami a gyártó weboldalán is megtalálható, akkor jönnek a kékhalálok. Másnál is ez a helyzet? Van jobb driver a 13.12 és a 14.4 között?
Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
Out
addikt
A 13.12c tegnap este lekerült a gépről, mert ha rákötöttem a másik DVI portra a TV-t, akkor időnként lefagyott a kép pár másodpercre, aztán ment minden tovább, mintha mi se történt volna. Elég zavaró volt. Nem biztos, hogy driver hiba, de visszatértem a 13.12-re és azzal is megpróbálom a két kijelzőt ma este.
-
Out
addikt
Tegnap felraktam az AMD oldaláról a 14.8-as WHQL drivert a Sapphire HD 6850-re és nem tapasztaltam eddig azokat a hibákat, amik előjöttek a 14.x-ekkel. Teszteltem Sony Vegasban és DX9-es játékban is a drivert, mindenhol rendesen működött. Alvó állapotba belépett azonnal és reggel egy gombnyomásra fel is ébredt. Egy dolog van ami talán aggasztó lehet, hogy terhelés alatt a kari 75 fokra is felmelegedett az Overdrive bekapcsolása mellett. Ma este letesztelem Overdrive nélkül is.
-
-
Out
addikt
válasz F_Zolee #27699 üzenetére
Őszintén bevallom én nem merem manuális állítgatni a ventit, hogy hány %-on üzemeljen, ezért csak bekapcsoltam az Overdrive-t és hagytam alapon a beállításokat. Honnan lehet azt megtudni, hogy hány %-on menjen a venti terhelés mellett? Ha jól emlékszem az alapbeállítás 50%-on hajtja.
-
Out
addikt
válasz F_Zolee #27701 üzenetére
Köszi, meglesem majd otthon, mert ha csak tényleg ennyi gondom lesz, hogy magasabb a hőmérséklet, akkor egy kis ventisebességnöveléssel lehet orvosolni tudnom. Lehet csak a szemem káprázott, de mintha a Risen szebb lenne a 14.8-al, mint volt a 13.12-vel
[ Szerkesztve ]
-
Out
addikt
válasz F_Zolee #27703 üzenetére
Ez az, hogy elvileg a 13.12 utáni drivereknek már nincs semmi hatásuk a HD 6xxx széria kártyáira és a Sapphire weboldalán mégis ott van a 14.4-es driver a 6850-es kártyánál, ami nálam nem is működött rendesen. 13.12-el csak annyi gondom volt mostanában, hogy van amikor kiírja, hogy a videókártya illesztőprogramja leállt és nem válaszol, majd újraindul és folytathatom tovább a munkát a gépen. Ritkán, de előfordul.
[ Szerkesztve ]
-
Out
addikt
válasz F_Zolee #27705 üzenetére
Ott rontod el, hogy nem frissíted a 13.12-őt
Tegnap miután hazaértem és felébresztettem a gépet, dobott egy kékhalált a szokásos DPC_WATCHDOG_VIOLATION hibaüzenettel (14.8). És mindezt úgy, hogy az Overdrive nem volt engedélyezve, mert azt teszteltem utoljára, hogy mennyire melegszik a kártya. Szóval, Overdrive-al folyik tovább a tesztelés....
-
Out
addikt
Tegnap felraktam a TriXX-et, a Sapphire tweak progiját, mert kíváncsi voltam rá, hogy azzal hangosabb vagy halkabb-e a venti miközben dolgozik a GPU. Halkabbnak tűnt, viszont a Setting menübe nem tudok belépni, mert rögtön kiakad a program, Windows 8.1 U1 alatt és Sapphire HD 6850-es karival. Másnak valami tapasztalat ezügyben?
-
Out
addikt
Eldöntöttem, hogy csinálok egy videót arról, hogyan kell feltelepíteni rendesen az AMD új driverét, hogy működjön rendesen. Pont kapóra jött a 14.9 WHQL driver, ami a tökéletesen működő 14.8-at váltotta volna le nálam. Mondanom sem kell, hogy nagy FAIL lett az egész. A 14.9 WHQL driver telepítés végén lett egy fail a logban (a telepítést megismételtem háromszor, persze driver uninstall után), de nem foglalkoztam vele. Gép újraindítás után a CCC állandóan leállt és utána nem volt hajlandó többet elindulni így nem tudtam beállítani semmit a driverben (pl, képernyőméret igazítása a TV-re). Szóval ez a 14.9 WHQL nálad csődöt mondott. Visszaraktam a 14.8-at, azóta is minden tökéletes. Pedig azt hittem, hogy végre fejlődés lesz és nem hanyatlás
[ Szerkesztve ]
-
Out
addikt
válasz F_Zolee #27741 üzenetére
Ismét jöttem tapasztalatot megosztani
Tegnap felraktam a 14.9.1Beta drivert és a 14.8-hoz hasonlóan ez megint rendesen működik.
Komolyan mondom ez már vicc. Nincs egy 14.x-es WHQL driver, ami működne rendesen, ami nem WHQL az működik. Most akkor ez mi? A WHQL minősítés ront el mindent? Mert akkor lehet, hogy nem is AMD hiba van, hanem a Microsoft ront el valamit, nem?Tudom 13.12, haggyá' vele
-
Out
addikt
válasz F_Zolee #27744 üzenetére
Még nem próbáltam ki játékban és Sony Vegasban, de az hogy telepítés utáni ujraindításkor nem kaptam kékhalált és hogy a Firefox nem omlott össze böngészés közben már egy jó kiindulópont Kétlem, hogy lenne bármilyen javulás, de nem is ez a célom, csupán csak egy működő 14.x-es WHQL drivert szeretnék. És amig a HD 6000-es sorozat ott van a támogatott kártyák listáján, szerintem joggal várhatom el, hogy működjön rendesen az új driver és ne a 13.12-est kelljen használnom.
-
Out
addikt
Kiderült, hogy miért nem jó nekem a 13.12-es driver és miért kell mindenképpen 14.x. Úgy gondoltam, hogy megnézem mennyivel lenne gyorsabb vagy jobb a 13.12, ezért leszedtem a 14.9.1beta-t és felraktam a 13.12-t. A videokártyára van kötve a monitor és a TV is, mert van hogy a TV-n nézek videót vagy videót vágok és kell hozzá a hang is. A 13.12-vel nem lesz aktív az AMD audio output amikor átváltok a TV-re. Szóval, itt elbukott nálam a 13.12. Visszaraktam a 14.9.1beta-t és abban egyből működik a dolog. Lehet, hogy működne a 14.4-el is, de nincs kedvem most kísérletezgetni meg a kék halálokkal bajlódni
-
Out
addikt
válasz halhatatlan #27788 üzenetére
Driver gond
-
-
-
Out
addikt
válasz winhate #28153 üzenetére
Nem is mondtam, hogy gond lenne vagy hiba. Hanem hogy a 13.12 a legjobb játék szempontjából. A többivel sincs semmi baj. Én Windows 10-et használok és ott nincs 13.12, de azzal sincs semmi gondom ami fenn van éppen, mert nem nagyon játszok.
winhate: Számomra teljes mértékben jól használható, leszámítva azt, hogy a frissítéseket nem tudom nagyon kontrollálni, semmilyen hibát nem tapasztaltam. Minden általam használt alkalmazás amit Windows 8.1 alatt is használtam működik és minden eszközöm is.
[ Szerkesztve ]
-
Out
addikt
Felraktam a Crimson beta-t, de sajnos videó renderelésre nem használható (Windows 10), ugyanis a CUDA-t nem használja a Sony Vegas és csak a processzor teker. Hiába van kiválasztva a CUDA. Visszaraktam a Windows Update-ről a VGA drivert, azóta ismét működik a CUDA.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Microsoft Edge (a Windows Internet Explorer utódja)
- Linux Mint
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs