Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alvin_ti4200

félisten

Tájékoztatás a jelenlegi/jövőbeli tulajoknak. Végeztem egy kis hőmérséklet tesztet alapórajelen. A házikó egy nem éppen tágas Cooler Master Centurion 534, hátul egy 12 centis ventivel (~1200 rpm). A tesztprogram a Colin McRae: DIRT volt. A szobámban 31 fok tombol.

GPU: 87 fok
    VRM: 87 fok
    Visszahűlési idő: több, mint 1 perc

Ezután fogtam egy másik 12 centis ventit és nagyjából a kártya hátuljára próbáltam helyezni, bár az északi híd hűtőtől nem nagyon tudtam optimálisan letenni, de azért valamit ért.

GPU: 82 fok
    VRM: 80-82 fok
    Visszahűlési idő: kevesebb, mint 10 másodperc

Remélem tudtam ezzel valakinek segíteni:R Annyit hozzá kell még, hogy tegyek, hogy a kártya 90 fokos GPU hőmérsékletnél 37,5%-ról 44%-ra kapcsolja a ventilátor fordulatszámát, ami már nagyon zavaró, ezért a plusz 12 centis venti különösen ajánlott, hiszen 37,5%-on még mindig sokkal elviselhetőbb a hangja (fejhallgatón keresztül pedig nem nagyon hallani). A visszahűlési időt az az eltelt, másodpercben/percben kifejezett mennyiség jelenti, amennyi idő alatt a T[GPUmax]-ról a grafikus mag hőmérséklete 70 fok alá csökken, ugyanis ilyenkor áll vissza 31%-ra a venti fordulatszámra, ami 2D-ben végig konstans.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák