- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
VaniliásRönk #481 üzenetére
köszi
bár szerintem szerda-csütörtök körül már nekem is lesz vele tapasztalatom.
én most pillanatnyilag rivatunerrel tuningolok, és nagyon várom az uj beta3 atitool-t. főleg mert abban végre reményeim szerint lehet profilokhoz elmenteni feszültség értékeket, és nekikezdhetek a 2900xt-m rendes tuningolásának is. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Komplikato #498 üzenetére
Nem kavar be telepítéskor a tűzfal vagy az antivírus? Szokták ajánlgatni, hogy az ilyesmi progikat lőjük le a telepítés idejére. Néha belemószerolnak a registry-be történő íráskor úgy, hogy észre sem veszi a gyanútlan felhasználó.
-
Komplikato
veterán
-
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #496 üzenetére
Lehet elég egy frissítő telepítés is. Ott nem kell újratelepítgetni a sok használt alkalmazást, így picivel rövidebb.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Komplikato #495 üzenetére
Akkor ideje sort keríteni egy Win reinstallra.
-
Komplikato
veterán
válasz
VaniliásRönk #493 üzenetére
Persze, lassan rendszeres hétvégi programom.
-
Aha, visszanézve tényleg félreérthető volt
Bocs.
Nem hiszem, hogy az órajeleket kapcsolgatná, egyszerűen csak elkezd fűteni, amint elindítom az ATIToolt. Az a félrevezető, hogy van neki egy HD2000 overclocking nevű beállítás-csomagja, ehhez képest ufó.
Mindegy, abban egyetértünk, hogy ha megbízhatóan működne, akkor jó kis tool lenne - a stressz tesztje miatt megtartom így is! -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Komplikato #492 üzenetére
DriverCleanerrel is próbáltad lepucolni a szemetet?
-
Komplikato
veterán
Továbbra se sikerül rátennem a gépre működőképes CCC-t, ami miatt szükségem lenne rá, az CP-ben nem megy, az ATT továbbra sem tudja lekezelni a kártyával a második megjelenítő szinbeállításait ... újrapakoltam mindent, .NET1.1, 2.0, Catalyst, CCC. Semmi hatása. Valószinüleg csak full XP reinstall segítene, de azt belátható időn belül nem áll módomban megcsinálni.
Így viszont a TV-n eléggé f*s bármilyen videót megnézni.
Ha valakinek lenne tippje, hogy szoftver oldalon mit lenne még érdemes megnézni ... -
adcsyka
csendes tag
A #461-es hozzászóláshoz valami segítség vagy ötlet esetleg?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
belaazallat #482 üzenetére
Esetleg egy újabb Everest? [link]
-
AtHoS
nagyúr
Ja, hogy rebootol egyből, ha állítasz az órajelen. Nekem eddig az jött le, hogy 3D-ből viszaváltva nem kapcsol alacsonyabb órajelre.
Az alaplapom integrált vidkarijánál (x1250) pl.: ATITool 0.27b2
Ahhoz, hogy működjön is a GPU húzása és ne mossa/törje össze az órajelemelés a képernyőt, a beállításoknál a lenyíló listában az X1000 overclocking résznél a ''Finer clock step granularity''-t engedélynem kell. Sajnost ezt nem jegyzi meg, így minden indításakor meg kell csinálni, mielőtt állítnék az órajelen
Vannak a progiban anomáliák. Főleg, hogy a 2x00 sorozatot szerintem nem is igen ismeri -
ez mind nagyon szép, de:
- nem fogok konfigurálgatni egy programot, ami azonnal rebootol, amint egyetlen hajszállal megváltoztatom a kártya órajeleit
- már mondtam, hogy nem a beállításokban rejlő titkok zavarnak, hanem az, hogy a default setup hülyeségeket tesz
btw. megcsináltam, amit VaniliásRönk írt, nincs változás: ATITool előtt 50 fokos a GPU, közben 70, és utána is 70. Valami gáz van a program meg a 2600XT között... -
AtHoS
nagyúr
hehe.. azért a helyes működéséhez nem ártana bekaopcsolni, hogy a különböző üzemmódokban 2D/3D mely profilok legyenek aktívak.
Igen, külön profilt érdemes készíteni 2D-re és külön 3D-re. A beállításokban pedig meg lehet adni, hogy mely profil legyen aktív egyik ill. mely a másik üzemmódban.
Ha ezt nem tetted meg, akkor ne csodálkozz, hanem állítsd be rendesen. Meglátod milyen kezesbárány is tud lenni, ha rendesen be van állítva -
válasz
VaniliásRönk #477 üzenetére
hm. konkrétan nem rendeltetésszerűen felinstalláltam, aztán nem rendeltetésszerűen elindítottam a nem rendeltetésszerű default beállításokkal. nem hiszem, hogy épeszű az a szoftver, amit külön kell konfigurálni ahhoz, hogy ne csináljon hülyeségeket...
-
Hello urak, valaki próbált már vf900-ast illeszteni a ddr3-mas XT-re?
Nekem van egy Sapphire, de nem vagyok megelégedve a hangjával, igy látatlanban vettem egy vf900-ast, csak kérdem mire számítsak
illetve valami van, amivel a fordulatszámszabályzás megy tökéletesen? atitool? nekem a 0.27beta2 kékhalállal kifagy... most rivatuner van fenn, de ebben nincs fan speed állitás (vagy én nem találom?)
amugy 850/1600 amin megy, 5100pár pötty 3dmark06-ban egy 3 gigás 2160-assal. -
válasz
VaniliásRönk #475 üzenetére
nem, az egész profilosdi disabled. majd kipróbálom, de kell hozzá egy reboot.
Petike2014: persze, de nekem az ATITool 3D-módban kell, úgyhogy az átkapcsolással nincsen gond. azt nehezményezem, hogy kilépéskor is ott marad - illene visszatenni. -
válasz
VaniliásRönk #468 üzenetére
Nekem meg az ATITool felejti a kártyát 3D módban. Ironikus, nemde?
[Szerkesztve] -
wwhy
veterán
válasz
VaniliásRönk #470 üzenetére
OK, e topic szerint Ati kártyám van _most_
[Szerkesztve] -
wwhy
veterán
válasz
VaniliásRönk #468 üzenetére
Ati tool v Ati tray tool? Előző Vista alatt nem nagyon megy hivatalos oldala szerint
-
VaniliásRönk
nagyúr
Szerintem itt is a driver a ludas, de hogy pontosan mi az oka azt passzolom.
A 6600GT-m esetében gondolom amikor a DX képességeket vizsgálta akkor aktivált valamit a driverben, aztán úgy maradt a dolog, pl. ezért is használtam ATi Toolt, mindhárom órajel egyformára, egy 2D meg egy 3D profil + 3D Detection, és minden ment ahogy kell.
[Szerkesztve] -
wwhy
veterán
válasz
VaniliásRönk #466 üzenetére
Az Everest?? az nem csak mér(t)? Az ATI tray-ban 3Dbeáll-Normál beáll-nál az ''Optimális minőséget'' adtam meg, mert most nincs játék, de weboldalkészítés igen, lehet ez a baj
-
Hack3er
őstag
Erről mi a véleményetek? xpertvision hd2600xt sonic
-
wwhy
veterán
Embörök. A napokban vettem észre, h a Vista Buborék és Sarki fény képernyőkímélői (de a többi is) 70 fok körülire nyomják fel a karit
Everest mutatja, amikor kilépek a képernyőkímélőből. Utána, miközben használom a gépet, szépen visszaáll a szokásos 50 fok körülire. Szerintetek van ilyen
(OK, tudom win$os alatt minden megtörténehet, de akkor is)
[Szerkesztve] -
adcsyka
csendes tag
Sziasztok.
Nemrég vettem egy MSI Radeon HD2600Pro AGP-s kártyát és lenne vele némi problémám. Az első gondom hogy csak az MSI féle driver (catalyst 7.7)megy fel a kártyára. A gyári ATI catalyst 7.9 nem látja a kártyát. A másik nem találtam még egy lejátszó progit sem ami kihasználná a kártya hardveres HD gyorsítását.
Tudnátok nekem segíteni? Főleg a driver problémára kérnék megoldási tippeket tőletek.
Előre is köszönöm. -
L4mie
veterán
Jah igen tapasztalom, hát igen azért is kérdeztem, mind2 topic ban, hogy ki hogy érvel, különben nekem mind2 kártya iszonyat tetszik, meg amire használnánk arra mind2 faja, de egyszerűen enm tudok dönteni
egyik percben ez tetszik másikban az, egyszer ez tűnik jobbank utána az
Wowot már 2 éve tolomés sajnos nem minidg elég neki a 6600
alapból igen, de előfordúl, hogy az x800xl emet is megizzasztja
kül már rég a radeon mellett döntöttem volna, ha a wowban nem villogott volna anno a felirat hoyg the way is nvidia, a 2600 xt ben meg szerintem még vannak tartalékok bőven, lásd amit multkor linkelt valaki teszteket, volt hogy verte a GTS-t :Sna mind1 köszi a válaszokat, még van 2 hetem eldönteni
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #457 üzenetére
Vazze, na mindegy, újraraktam, THX
Skacok, nézzetek át a 8600GT topicjába, mert megy az agymenés ezerrel... -
Olasza
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #457 üzenetére
Ja-Ja! Ez így van. Ennél nagyobb baromságot még nem találtak ki ezen a kerek földön!
Ill. ilyen nem volt a DOS kedete óta.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nah egy steames kérdés. XP SP2-re képtelenség volt feltelepíteni, mindig elbarmolta az exéjét, nembaj, vista alatt szépen felment. A kérdés az, h. hol lehhet megadni, hogy hová mentse le a 2 ingyen játékot? Mertmindenáron a C-re akarja, de ugye egyik win partíciómon sincs ennyi hely...
Jah mellesleg: HL2 Episode One -1280*720, HDR, minden fullon, és 2xAA (lehet többet is bír, majd megnézem) gyönyörűen megy! Nemis rossz 18690FT-ért...
(órajelek 800/800)
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A wowra nem kell tervezni, annak egy 6600GT is elég volt, hogy 1280*1024-ben fullgrafon menjen. (bár 1 hónap próba után leszoktam róla, mert az eredményes játék érdekében az embernek megszakadnak a kapcsolatai a külvilággal...)
Én spec. mindenképpen az XT-t venném, felépítése miatt jobb DX10-re, és időtálóbb. Ezt a 8600gt topicban sem fogják tudni megcáfolni. -
L4mie
veterán
Hali! a nagy kérdés a következő
GALAXY GF8600GT 256Mb HTD OverClocked PCIE 24.889
VS.
Sapphire Radeon HD2600XT 24 590
Mind2 dd3 as 2 év garival
WOW meg majd SC2 amiket szépen s jól szeretnék az eljövendőben játszani
Ki mit mond ^^
[Szerkesztve] -
petike2014
aktív tag
-
Levin01
őstag
válasz
Rabbitf_24 #449 üzenetére
hát ha nagyon magas felbontásokon játszol akkor talán van értelme az 512 ramnak.
ha 1280x1024 vagy 1440x900-on játszol akkor én tuti a gddr4-est venném. -
Rabbitf_24
addikt
válasz
petike2014 #448 üzenetére
miért ne tudna kihajtani 512 vramot?
-
petike2014
aktív tag
válasz
Rabbitf_24 #446 üzenetére
Üdv!
Szerintem ennek a karinak nicsen szüksége 512 VRAM-ra, nem tudja kihajtani...
GDDR4 meg szintén értelmetlen (szerintem)
8600GTS van már ilyen árban, vagy vegyél inkább 256MB-os 2600XT-t, 25 körül. -
éN79
addikt
válasz
belaazallat #443 üzenetére
Elvileg a Launcher/ ''add'' ami egy zöld kereszt/ Riva Tuner Module activation item/ Modul type: driver level, Modul name: system settings, Tab name: overclocking. Ha ezzel megvagy a riva asztali ikonján jobb gomb-> overclocking, és ott láthatod a túlhajtási és a venti vezérlési paramétereket, ha minden igaz.
-
Levin01
őstag
válasz
Rabbitf_24 #444 üzenetére
Ez nagyban attól függ, hogy melyiket mennyiért tudod megvenni
-
Rabbitf_24
addikt
Hello
Szerintetek m elyikeet éri meg jobban megvenni?
Sapphire HD 2600XT 256MByte DDR4
vagy
Sapphire HD 2600XT 512MByte DDR3 -
-
Dolby
senior tag
válasz
petike2014 #439 üzenetére
Csak arra tudok tippelni hogy esetleg a driverek bekavarodtak. Említették itt a fórumon hogy új kártyánál érdemes mindent lepusztítani a gépről, ha másik kártyát teszel bele. Bár érdekes hogy játékok alatt minden simán ment
-
petike2014
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Minap vettem tartalék kártyának (meg mert olcsón hozzáfértem) egy Sapphire HD2600XT 256MB-os, GDDR3-RAM-al szerelt VGA-t. Mármost ugye kirpóbálni azért csak ki kell, mit bír, hogyan mennek a gamek stb... S már jöttek is a problémák.
1.A 3dMark06 ikonjára rákattintva kifagy a gép, kékhalál ati2vdg (azt hiszem, nem tudom pontosan). Másik alaplapban kifagy, és nincs kékhalál. Mindkét esetben ATI Cat 7.9 volt fenn.
Továbbá az első gépben ahol kékhalálozott is abban egyszer egy csíkozódást is benyomott (tipikus memihba effekt). Mindkét gépen a rendszer friss (max 1 hónapos).
Miért nem indul a 3dmark?
2.Driverben auto tuning és a manuál sem megy. Sem a Rivatuner sem az atitool betáival nem sikerült órajelet állítanom manuláisan... (mindig visszaáll alapfrekikre, vagy kapásból kifagy).
Mivel lehet húzni illetve tesztelni a kártyát?
3. 30 perc Airborn, 30 perc Bioshock semmi hiba, semmi különös észrevétel... A kártya jónak tűnik, 10 perc scan for artifact is lement 0.27b2 atitollal.
Miért csíkozódott be a kép ?
Ha valakinak van valami véleménye/tapsztalata/ötlete a fenti anomáliákkal kapcsolatos, kérem jelezze illetve írja meg ide a forumba.
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat. -
c41r0^
őstag
válasz
Rabbitf_24 #437 üzenetére
[link]
heatpipe-os passzív hűtésnek tűnik, de ugyanúgy 800 MHZ GPU és 1400 GDDR3 RAM referenciaórajeles
a körítése FULL-hoz hasonló, szvsz ugyanaz
de megint csak ennyit írtam a gugliba, hogy 2600XT ultimate
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
válasz
Rabbitf_24 #435 üzenetére
-
Dolby
senior tag
-
c41r0^
őstag
válasz
Rabbitf_24 #432 üzenetére
mivel még a Sapphire HD26XT olcsóbb is (a FULL is) pár K-val, szvsz is jobb választás
táp elég (nincs is rajta plussz tápcsati, de ha lenne, is elég lenne hozzá), CPU alapon éppen kihajtja, RAM elégséges a mostani gémekhez -
c41r0^
őstag
válasz
Rabbitf_24 #430 üzenetére
én hasonló helyzetben voltam, az ASUS HD 2600XT 29K, a Sapphire x1950GT 28.5 K volt, én a HD 2600XT-t választottam, a jövőre nézve több a shader-intenzív játék, amiben a 2600 jobb/jobb lesz (újabb architektúra), valamint azokban a dx9es játékokban, ahol az x1950GT jobb FPS-eket produkál, azokban a 2600XT is bőven játszható értékeket szolgáltat - AA (élsimítás) nélkül, ezt hangsúlyozni kell, mert ha AA-t használni szeretnél, akkor szvsz a GT-t vedd
DirectX 10-et ne vegyük a kalapba, nem érdemes vele foglalkozni, egyelőre... -
Rabbitf_24
addikt
Hello
döntenem kell két kari között:
Sapphire PCIE X1950GT 256MByte
vagy
Sapphire PCIE HD2600XT DDR3 256 MByte
szerintetek melyik éri meg jobban? -
c41r0^
őstag
szvsz nem éri meg, akkor inkább az x1950Pro vagy 7900GS jobb alternatíva
szigorúan szvsz amik megérik, attól függően, mennyi pénzed van rá emelkedő sorrendben (ár/érték, teljesítmény és jövőtállóság tekintetében):
2600XT->x1950 GT/Pro vagy 7900GS->x1950XT->8800 GTS 320MB->(HD2900GT/Pro)->HD2900XT->8800 GTX
[Szerkesztve] -
Daffit
tag
Elolvastam a pár sorral lentebb lévő cikket a 2600 pro/xt vs. 8600 gt/gts -ről.
Ott győztesként a 8600gts-t hozták ki, mivel csak kevéssel drágább a 2600xt-től (~30 USD). Nos itt MO.-n én úgy látom, hogy kb 15e Ft különbség van és ez kb 70USD. Tényleg megéri? -
c41r0^
őstag
válasz
belaazallat #424 üzenetére
igen, de a hűtője 30%on pörög (legalábbis az XpertVision és ASUS kártyámon is ez volt/van defaultban), és én úgy látom, hogy Catalyst alól ezt az értéket nem lehet állítani (hacsak nem a CCC dinamikusan szabályozza, de ezt kétlem), de 3rd party szoftverrel lehetséges - pl. az ASUS kártyámhoz mellékeltek egy gyári szoftvert, ami tuningra (850/850...szóval nem sok haszna van...), monitorozásra és venti-állításra szolgál, de ugyanilyen jó (hanem jobb) a RivaTuner 2.04. Ebben be lehet állítani, hogy 2D, low3D és hard 3D-ben milyen százalékban pörögjön a ventije.
más: tegnap a Reasont tanulmányoztam, tehát meg volt nyitva a program, mellette stream-tutorialt néztem hozzá FireFox 2.0.0.6-ban, és mindannyiszor a VPU recover alaphelyzetbe állította a kártyát, mert '' az illesztőprogram nem tudta a kellő információkat elküldeni az alkalmazásnak'', vagy vmi hasonló volt a hibaüzi. Ez sztem vmi CCC-bug lehet, és csak akkor jött elő, ha a streamet néztem FF-ban. IE7 alatt nem jött elő érdekes módon. De lehet, hogy kikapcsolom a VPU-recovert, mivel se nem tuningolok, se nem nagyon játszom, tehát elvileg nem szabadna minek kifektetni aktív használat közben a GPU-t, nem kell nekem a bugokkal szívnom, ha nem muszáj...
talán az új Catalysttal javul ez -
Dolby
senior tag
válasz
belaazallat #424 üzenetére
Itt sokan mondták hogy jó a sapphire hűtője, azzal nincs is gond, de ahogy olvastam a fórumot a problémák legalább fele sapphire kártyával volt.
Nem tudom miért van ilyen nagy hiba%uk, de ezért nem mertem sapphire-t venni. Az is lehet hogy a többivel is van ennyi, csak azok csöndben vannak
No meg az is igaz hogy elég nagy arányban vettek itt a fórumon sapphire kártyát.
-
belaazallat
addikt
válasz
szatyi85 #415 üzenetére
Hali!
Nekem egy Sapphire 2600XT-m van, a gépbe egy db 12cm-es ventillátor van 800-as fordulaton, mindent passzív vízzel hűtök. Amikor beraktam az XT meg kellett néznem a ventit h forog-e, mert nem hallottam a hangját, persze forgott. Ennyit a ''hangos'' Sapphire hűtőről. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Gyors teszt, tuningoltam egyet a 2600Pro sonicomon, 800/850 -et ment, lehet kicsi még van bennne, majd még nézem. Az egyetlen, ami képes volt tuningolni, az aGPU Clock tool, ami eléggé instabilan teszi a dolgát... Ez a kis tuning elég komoly pluszt adott a karinak.
-
Dolby
senior tag
válasz
szatyi85 #415 üzenetére
Szia!
Én most rendeltem egy his iceq turbo 2600XT-t. Eddig 1650XT-m volt, amin teljesen ugyanaz a hűtés volt. A gép bekapcsolásakor felpörög ugyan, de utána szépen beáll és nekem halknak tűnt, bár nálam x2-höz kapott gyári proci hűtő van fent, ami lehet hogy az AC-nál kicsit hangosabb, de egyébként nincs semmi más. Szóval szerintem hűtésileg ez bátran bevállalható, és még kicsit húzva is van gyárilag. Bár pár ezerrel drágább is mint a sima illetve zalman passív hűtős változatok. Én Bandittól most 30ért tudtam ilyet rendelni, ennél lehet olcsóbban is de gari miatt tőle kellett
ÜDv
[Szerkesztve] -
Zolee11
senior tag
''Akkor azért futnak tovább az egyszerűbb (grafikájú) játékok ( mert ezekhez kevessbbet vesz fel a kártya) ???''
Az attól függ mit értessz egyszerűbb garfikán, de igen lehetséges.
am ha nincs külön csati akkor az azt jelenti, h maximum 75W a fogyasztása, csakhogy a vedoókártya + proci már 140W környéke full üzemben. És azt hozzá kell tenni h ezek az alkatrészek a máspdperc tört része alatt többször esnek min ill max. fogyasztás közötti részbe, erre vannak a kondik, de ők is kifutnak ha a táp nem tudja ellátni az igényeket, a kell a kraft, nem kell a kraft ''üzemmódból'' ki-be kapcsolgatni.
Rengeteg gépet pakolok össze és előferdűl h spórolni kell, tapasztalatom szerint pl. a codegen jobb volt mint a deer, de 2 éve nem pakoltam codegent, lehet h a régebbiek jobbak voltak... manapság inkább kisajtolok egy 6-7 ezret és rakok egy normálisabb tápot, csak mesélni kell a szép kivirágzó kondikról, füstölgő vinyókról a sok fontos adattal és máris lesz rá pénz...
ez kb. olyan mint veszek egy jó autót, és rárakok egy gagyi gumit, csak nem fog csúszni télen az út és akkor megúszom...
Én megnézném a hűtést is, a leírásodból itélve x idő után adja fel... Lehet, h gyárilag rossz a paszta, beszáradt és elemeli a bordát, mert láttam ilyet is.
Csak kikaptam az nVidia-t be az Ati-t, driver uninstall, catalyst install és semmi baja. Nekem még 10 év alatt nem kellett kártyacsere miatt új win-t felrakni.
[Szerkesztve] -
Amné
csendes tag
Ultimate megvan otthon, majd azzal jövőhéten, mert akkora tudom elhozni az albiba, a Hiren'a BootCD-t szedem most épp
-
c41r0^
őstag
pont, hogy az ilyen random fagyások oka lehet a táp...terhelés alatt nem tartja a feszültségértékeket optimálisna, így nem kapják meg az alkatrészek a kellő áramot és feszt, tehát nem is lesznek stabilak
először memóriát tesztelnék MemTest86-tal boot CDről (UltimateBoot CD), de lehúzott vinyókkal, stb. (ami nem kell húzd le a tápról, hogy minél kevesebb terhelés alá legyen kitéve), ha nincs hiba, akkor a táp lesz a hunyó
[Szerkesztve] -
Sdi
addikt
Ezt láttátok már [link] ?
-
Amné
csendes tag
De figyelj VaniliásRönk! A karin, nincs külön tápcsatoló, tehát olyan sok fesz.-t nem is kéne felvennie, meg sztem nem is vesz mikor eddig max. 58 fok volt a referencia hűtővel. Annyit meg csak elbír a táp... Hát, fel nem adom, agyalok még, vagyis azt csináltam és arra gondolok még lehetséges vajon, h a vinyó vagy memória hibázik, mert kék képernyőnél játékok futtatása közbeni kifagyáskor pl ''ati2dvag''-t nevezett meg hibaforrásnak, tehát vmi ATI driver a hunyó, viszont Windowsból való fagyás után azt hiszem szimplán csak számjegyekből álló talán 3*8-as hibaforrást jelölt meg. Ez tudtommal a memória. Nah, erre jöjjön rá vki!!!
Azért kössz az eddigi tippeket!
(7végén megyek haza albiből és tesztele gőzerővel...) -
szatyi85
csendes tag
Sziasztok!
Egy 2600XT GDDR3 kártyát szeretnék beszerezni. Nagyon fontos volna, hogy halk legyen, gyakorlatilag ne is hallatszódjon. Egy passzív hűtéses darabon gondolkodom, de sokfelé olvastam, hogy ezek túlságosan melegszenek. Főleg mivel házhűtésem egyáltalán nincs, érdekelne, hogy szerintetek mennyire kéne túlmelegedéstől tartanom? (csak alapfrekvencián járatnám)
Esetleg egy ventis kártyát is bevállalnék, ha az nélkül nem megy. Ebben az esetben az érdekelne, hogy szerintetek melyik a legcsöndesebb? A házamban egy FSP táp van 12 centis ventivel és egy AC Freezer 64es, amit 1000 fordulaton járatok, a vinyóm is egy szivacson csücsül, hogy a ház se rezonáljon be. Gyakorlatilag semmit nem hallani. Ezért szeretném a lehető leghalkabb megoldást.
Esetleg szereljek be házhűtést a passzív mellé, vagy akkor már jobb egy ventis katyó?
Én egy HIS kártyát néztem ki Zalman passzív hűtéssel, vagy esetleg egy aktív Asust.
Válaszotok előre is köszönöm! -
B.attila
tag
KÖSSZI
végre 1 használhato info
nem akarok telhetetlennek tünni
de esetleg valami hasonlo passzivban -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #412 üzenetére
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #410 üzenetére
Szerk.: Az ''Ez nem mentség'' után, de közvetlenül a vessző elől hiányzik egy ''
'', lehet mégis elfogadom a mentegetőzésedet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #410 üzenetére
Igazad van
, ennyit tesz, ha az ember 16:45-kor még fizika előadást halgat...
Szóval Xpertvision 2600Pro Sonic -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #409 üzenetére
XpertVisionék Sonic-nak hívják, nem kötni akarok csak hogy ne kerüljön összetűzésbe az eladóval a srác.
Szerk.: Ez nem mentség, a ''teammel'' 16:45-kor még azon kellett agyalnunk, hogy milyen konstrukciójú legyen az az agymenés, ami a tetőcsomagtartóra emel 2 bringát, és képes szivargyujtóról üzemelni... kezelni kéne az egyetemi tanárokat, mert ilyen feladatot normális ember nem talál ki.
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
B.attila #407 üzenetére
Vegyél Xpertvision 2600pro OC-t, azon van 1 analog kimenet, 1 DVI, és egy HDMI aljzat, szóval lehet válogatni....
Vanilisárönk: FSP-hez annyit fűzök hozzá, hogy egy 350W-s tulaja vagyok, és egy A64 tuningolt egymagos, meg egy 2600pro nem volt elég a normális leterheléséhez, a vidkariknak fentartott tápágat külön leterheltem 15W körül ellenállásokkal, azóta kivan egyenlítve, és megszünt a ciripelés mikora gép nem csinált semmit. Szal szerintem egy jó táp itt kezdődik.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
-
Levin01
őstag
Teljesítménybeli tapasztalatom a 2600XT-ről az, nagyságrendekkel erősebb mint a 7600GS-em volt.
Moha Airborne a 7600-oson alig akart menni, a 2600-oson meg hasít rendesen. Megérte a váltás -
Amné
csendes tag
Basszuuuus! Akkor azért futnak tovább az egyszerűbb (grafikájú) játékok ( mert ezekhez kevessbbet vesz fel a kártya) ???
-
Amné
csendes tag
Köszi mindenkinek aki eddig válaszolt.
Ha tényleg ennyien mondjátok már muszáj leszek megnézni azt a deer 400-ast. Egyébként Komplikatonak olyan szempontból igazat adok, h haverrel rakattam össze a konfigot aki szintén számítógépes boltban dolgozik, azt mondta, h ennyi pénzből amiből össze kellett hajítani a gépet ez az az erőforrás amit ajánl, mert vannak ettől ennyiért gyengébbek is és sztem nem vágna át ezzel...
Még egyszer köszi mindenkinek, és remélem igazatok lesz -
Komplikato
veterán
Nekem meg elmúlt X év alatt mint eladónak az volt a tapasztalatom, hogy a Deer (bár gagyi) még mindíg SOKKAL jobb, mint Codegen, MS Industrial, Trust, Acorp, Mercury és társai. Usákoknál a SuperPower házakat (gy.k. Acorp/Codegen) is ilyen táppal árulják. Nem állítom, hogy jó, de ennyire nem szar, mint ahogyan le tetszett festeni. Szerintem.*
*Tévedés jogát mindíg fentartom. És ez a magánvéleményem tapasztalataim alapján.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest