- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
mulika2
csendes tag
Hali megint!
Tegnap déltől hajnal 3-ig fagyás nélkül mentek a játékok driver újratelepítés után (9.6 AGP hotfix, Cod2, CoD5, WoW, Company of Heroes single multi vegyesen) Ma reggel beléptem a CoD 5-be multizni és 1 perc alatt lefagyott.Ezután a ccc-ben Beállítások-Gyári beállítások visszaállítása és most megint fagyás nélkül megy a kártya, tapasztalatom szerint pár óráig. Ehez mondjon valami okosat egy ATI-fan please.
-
válasz
mulika2 #14096 üzenetére
Hát... a Deer eléggé üldözött márka, bár ha új, akkor még jó eséllyel ennyit le kellene adnia. Nem lehet, hogy kevés Voltot ad le? Sajnos nekem ez az egy tippem volt, még talán a kártyán a memóriára gyanakodnék, de remélem, más is hozzászól és csak kiderül a hiba oka.
-
mulika2
csendes tag
Üdv!
Van valakinek tapasztalata AGP-s HD2600 kártya XP SP3 alatti fagyással? Véletlenszerűen lefagy, van, hogy 2 napig megy hibátlanul aztán gondol egyet és beáll pl a COD2 alatt mint a cövek, és van hogy csak a játék menüjéig jutok el és behal az egész. Általában driver ujratelepítéssel megint megy 1-2 napig aztán jön a fagyás és csak játékok alatt, ha csak filmezek ill nem megy semmilyen játék akkor stabil a rendszer. Ha feltelepítem a vistát elképzelhető, hogy megjavul?
-
_csocso_
senior tag
Szia!
Valaki segítene nekem? A probléma egy Sapphire 2600xt agp vel adódik. Új rendszert húztam fel ( xp ), feltelepítettem legújabb catalyst hotfixet - 9.6 , és nincs sebesége a kártyának. Az ablakok utánhúzással mennek, nem natív felbontáson a megjelenő kép kilóg a monitorról. Korábban valamilyen 8.x catalyst volt fenn, valamilyen trükközéssel, de legalább működött. Köszi. -
Killer man
tag
válasz
sasreti #14074 üzenetére
Szia!
Én is így használtam XP alatt. Vista64-en már nem tudtam ugyanezt elérni. Több fórumon olvastam, hogy másnak se működött. Win7-et meg nem ismerem. Ha jól értelmezem, neked a "színház üzemmód" kellene. Nekem annak idején úgy volt beállítva, hogy ha filmet néztem, akkor csak az jelent meg a TV-n teljes képernyőn, más nem. Vista alatt szoptam ezzel, így maradt a kiterjesztett (extended) üzemmód. Remélem a Win7-ben már javítják a hibákat. -
lilagyuri
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #14085 üzenetére
Nem bírta a kiképzést a táp.
Vennem kellett egy 400-ast. -
fagy53
nagyúr
válasz
Pont egy nap...lehet, hogy ennyi elég volt a tápnak? Nem tehetsz róla!
-
jenei92
senior tag
válasz
Lehet elfüstölt már a noname 350-es..
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #14084 üzenetére
Lehet, hogy elkéstem.
-
lilagyuri
csendes tag
Hello
Én is vga-t akarok mostanában venni.
Eddig msi-m volt most is azt szeretnék.
Szerintetek kb15 körül milyet érdemes venni
Inkább csak régebbi játékokhoz használnám.
Előre is kösz a választ.
Üdv.
lilagyuri -
AtHoS
nagyúr
-
sasreti
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy kérdésem: Van egy monitorom és egy HDTVm, egy videokártyára dugva(ATI HD2600XT), ja és persze Win7, és ATI Catalyst
Szeretném a Tv-re a desktop klónt kirakni. De klónként a két megjelenítő csak ugyan olyan felbontásban tud működni. Tehát a Tv kisebb félbontatást átállítja a monitorra is.
(Extended Display-en jól mükődik, külön tudom állítnai a két eszköz felbontását)
Hogy lehet megoldani, hogy a Desktop klónját rakjam ki a Tvre de külön tudjam állítani a két megjelenítő felbontását? -
Zadia
senior tag
Sziasztok.
Részlegesen búcsúzok a 2600XT vga karitól,mert sikerült lecserélnem egy ilyenre.
[link]
Azért részlegesen,mert a kártyát nem adom el hanem fiam gépében teszi a dolgát tovább hibátlanul.Mindig meg voltam vele elégedve.Szerintem ma sem kell szégyenkeznie a játékok alatt nyújtott teljesítményében. -
Ludika86
csendes tag
Sziasztok!
Van radeon 2600 XT-m és arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lehet megoldani a következőket:
az egyki DVI csatlakozóra raknék egy DVI-HDMI átalakítót, csak nem tudom milyet vegyek mert úgy hallottam, hogy van olyan ami hangot is átad és van ami csak képet.
Ha ez megvan akkor mit kell csinálni ahhoz, hogy a képen kívül a hang is kimenjen a videó kártyáról a TV-re?Előre is köszönöm!
-
mulika2
csendes tag
Ha valaki szenved még az AGP-s 2600-os szériéval,(fagyás, újraindulás) nekem a következő segített kismillió driver, (omega is) diretcx, win ujratelepítés, videókártya gép portalanítás majd ezek kombinációját végigcsináltam és mégis szar volt: szóval vettem egy új vinyót és nem ismerte fel a gép kínomban a BIOST visszaállítottam defaultra majd a csak a procit visszahúztam 2.8-ra, a többi maradt alapon. Azóta megy rendesen a COD2, 4 5 Company of heroes+kiegek, World of Warcraft fagyás és újraindulás nélkül. Hátha valakinek segít ez a megoldás! (catalyst 9.5 van fent)
-
AtHoS
nagyúr
válasz
tzsolesz #14062 üzenetére
Szóltam barátomnak takarítsa meg a karit. Reggel nekiáll és megteszteli után Furmark-kal megint. remélem ennyi csak a problémája. Mivel amúgy működőképes 99%-hogy valóban "csak" ennyi a gond. Kösz az info-t
fagy53
Plussz hűtés nem volt tervbe véve anno a kártyára és most már nincs is értelme cserélni a hűtést rajta. Eddig jól dolgozott, de hát ugye egy évben legalább egyszer nem árt nagytakarítást csinálni a gépben is.Na majd holnap többet fogok tudni. Szalonnasütés közben meghányjuk vetjük a lehetőségeket.
-
AtHoS
nagyúr
Egy barátom telefonált az este, hogy mostanában játék közben kikapcsolgat a gépe.
Mondtam tesztelje meg a procit egy stressz progival (Everest stabilitástesztet). Az eredmény semmi. Ekkor javasoltam, hogy Furmark-kal kínozza kicsit a a Sapphire 2600 XT-jét.
Nos meglett a probléma oka, ugyanis 1,5 perc alatt felkavart 120ºC-ra a VGA, ahol lekapcsolt a gép.
A VGA soha nem volt húzva és nem volt szétszedve sem. Eddig hibátlanul tette a dolgát. A venti megy rajta, de barátom szerint bazi forró levegőt kavar. A kártya felső része szintúgy forró volt mikor a gép lekapcsolása után megpróbálta megérinteni.
Mi a fészkes fene lehet vele? Valaki találkozott már ilyen jelenséggel?
-
Padree
senior tag
Üdv!
2600PRO AGP drivert keresek, a legújabbat - vagy bármilyet, lehetőleg nem CCC-set, hanem natúrt. Tudom hogy valami hotfix-es genyaság kellene, de az AMD honlapján nem találok. Ennek a topiknak az 1. hozzászólásában megadott idevonatkozó link nem működik - gondolom átszervezték a honlapot.
Aki tud írja meg a linket plz!
-
Minstrel
senior tag
válasz
VaniliásRönk #14049 üzenetére
értem, csak az van, hogy a 3Dmark06 mindig lefagy és csak fekete képernyő lesz pár game test után, gondoltam melegedés miatt lehet.
-
Minstrel
senior tag
amikor ez a Rilato chip nagy bemelegszik azt követi valamilyen látható esemény? a monitoron látható eseményre gondolok
-
Sensation
tag
válasz
VaniliásRönk #14042 üzenetére
Húú de hülye vok, nem vettem a lapot...
14-ért tudnék venni egy újszerű, dobozában minden tartozékával, még 2010 áprilisig garis 512-es 2600XT-t. ( 1 éves) (új ára 22 körül van)
X1950Pro-t felesleges ugye?
(15ezer lenne)
Sapphire Atit szeretnék mindenképpen.
Köszi a segítséget.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Sensation #14041 üzenetére
Off-ba raktam, vicc volt, irónia. A HD2600-ak nem véletlenül 128 bitesek, semmit sem profitálnának a 256 bites buszból. Kevés olyan kártya van, amit a herélt memóriavezérlő nyomorít meg, és azoknak híre is szokott menni. Egyébként az 512MB is tök felesleges a kártyára, még akkor is ha figyelembe vesszük, hogy AGP-s.
Mennyiért veszed a kártyát? 10-12k-nál ugyanis nem érdemes többet adni érte. Elgondolkozhatsz egy 7600GT 256MB GDDR3-as kártyán is, az is sokkal erősebb a 9800XT-nél, és olcsóbb is egy HD2600XT-nél, meglehet 8k-ból. -
Sensation
tag
válasz
VaniliásRönk #14040 üzenetére
Értem. Csak a 754-es PCI-E-s alaplap olyan ritka mint a fehér holló...:S Vagyis akkor már procit is cserélni kellene..
-
Sensation
tag
Üdv!
Úgynézki veszek egy alighasznált AGP-s HD2600XT-t (GDDR3, 512MB)
A kérdésem az lenne hogy mennyi jelentősége van a 128bitnek? Ugyanilyen kategóriában melyik 256bites? (AGP-s, SM4, DX10..)
Szerk: Ja egy s754-es Athlon64 3200+-hoz kellene méretezni.
Köszi.
-
fatal`
titán
-
Mikee868
tag
válasz
VaniliásRönk #14031 üzenetére
Ott van a hirdetésben hogy pci-e.
Ha sikerül akkor ezt szerintem meg is veszem. -
fagy53
nagyúr
válasz
Mikee868 #14028 üzenetére
Akkor hát kaparj össze valamennyi lét, mert natívban jó használni azt a monitort és a 3850 256MB is sokkal jobb mint az alacsonyabb kategóriájú elődjei. A vmemóriát eszi az élsimítás, de 1680x1050-nél nem érezni igazán a hiányát. A proci is kisebb mértékben terhelődik ezen a felbontáson, mert a VGA kezd behatárolni, azaz a képalkotás sebességét ő határozza meg
-
fagy53
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Mikee868 #14023 üzenetére
Nem mindegy, hogy van hasznod valamiből vagy kidobod a pénzt az ablakon (egy rendes XT max. 20-30%-kal erősebb, ezt nem fogod észrevenni, oly mindegy hogy 25 vagy 30 fps...), és a jelenlegi kártyádat is el lehet adni 6-7k-ért.
De mindegy, azt csinálsz amit akarsz, mi megpróbáltunk segíteni rajtad. -
Mikee868
tag
válasz
kriszbon #14022 üzenetére
Azért nem mindegy hogy 7ezer forint vagy 14ezer egy kártya most perpill 7ezrem van rá. Mosmár úgyse veszek másikat majd talán máskor. Inkább arra kérek ötletet hogy miből barkácsoljak rá másik hűtést? Én egy P3-as vagy valami hasonló ventire gondoltam azt kifúrom a felfogatási pontoknak megfelelően és kész tudom hogy elég nagy az a hűtő de pl egy ilyet raktam a gf4 mx440-emre és még passívan is simán megy vele a kari és alig melegszik.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Mikee868 #14020 üzenetére
Az gyakorlatilag egy 2600Pro, nem nyersz annyit, hogy érdemes legyen lecserélni, egy HD3850 256MB pl. már több mint kétszer gyorsabb lenne (ráadásul ez már DX10.1-es), alig valamivel drágább, a hűtése is normálisabb, bár ezen is hagy maga után némi kívánnivalót. (magyarul vagy hangos, vagy forr a GPU, gyári szabályozással az utóbbi jellemző)
Újan, használtan. (használtan akár 512MB-osat is kapsz 12-13k-ért, emellett a GPU mellett már értelme is lenne ennyi VRAM-nak) -
Mikee868
tag
válasz
barnam_ #14019 üzenetére
OK ez így már tiszta. Mindegy most már nem akarok megint új kártya után nézni. Majd talánsikerül valami hűtőt szrezni rá de az is lehet hogy teljesen megfelelő lesz amúgy alapjáraton most egy 2600xt ddr2 powercolor van a gépbe és ez így 42 fok körül mozog. remélem a his is kb így fog működni csak jóval gyorsabban.
-
Mikee868
tag
válasz
VaniliásRönk #14015 üzenetére
Én viszonylag nagy felbontásban használnám azért gondoltam az 512-esre. Meg ha már 256 akkor már egy 256-os 8600gt is erősebb.
-
Mikee868
tag
Üdv!
Hamarosan hozzájutok egy HIS 2600xt-hez [link] kérdezném mennyire melegszik ezzel a kis hűtővel mert elég gyengének tűnik és a memókon semmi hűtő nincs. Lehet kapni hozzá esetleg más gyártó által készített jobb hűtőt? Vagy esetleg szerezzek egy ref hűtőt? Hangja se lehet vlami kicsi de majd a tapasztalat megmondja de valszeg le fogom cserélni. -
Polllen
félisten
Sziasztok!
Gépcsere előtt állok és a dilemma a következő:
- phenom II x3 710 és marad az 2600xt
- vagy x2 5400+ és 20 körül egy újabbGondolom az 5400+ is már bőven elég lenne a karinak így inkább csak az a kérdés, hogy van-e értelme a phenom mellett hosszabb távon megtartani az xt-t?
-
radírfej
senior tag
sziasztok birtokomba került egy AGP-s sapphire hd2600xt.
úgy látom, hogy a AGP fordításért felelős (talán "relatio") chip-en nincs hűtőborda... ez normális? érdemes kiegészítő hűtést feltennem?
-
fagy53
nagyúr
válasz
jenei92 #14004 üzenetére
Ezek városi legendák, a driverben optimalizálnak egyes játékokhoz, ez kártyafüggetlen. Gyakran ez az optimalizáció olyan "jól" sikerül, hogy az eddig jól futó másik játék vagy bench visszaesik, lassabban fut.Ezek persze pár százalékok oda-vissza, a legtöbb esetben észrevehetetlenek. Nagy átlagban havi 1-3%-os javulás mutatható ki és ebben benne van a visszaesés is. Ezért írtam, hogy az utolsót érdemes leszedni, de nem kell állandóan frissíteni.
-
jenei92
senior tag
UP?!
-
jenei92
senior tag
Sziasztok!Melyik a legjobb driver HD2600Pro-hoz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Battlefield 6
- iPhone topik
- Házimozi haladó szinten
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Medence topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest