Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
T J
tag
válasz tukko1 #61945 üzenetére
Ha az egy hagyományos (hátsó radiátoros) hűtő, akkor lennie kell egy szellőzőrácsnak fent a plafon alatt is. Ha valami spéci (Liebherr Blu Performance), alsó/ aktív hűtésű gép, akkor kisebb, de az ajtók működési hézagjánál akkor is nagyobb keresztmetszetű szellőző kell felülre.
Szerintem azért nem látszik a képen ilyen, mert
- levágták a kép tetejét, vagy
- ez csak egy bemutató helyiség és részletekre nem adtak, vagy
- csak egy renderelt kép
Utóbbira tippelek. -
ViktorSz
tag
válasz tukko1 #61951 üzenetére
Tök mindegy milyen "szép”,szellőzés nélkül nem lehet beépíteni.
Tavaly javítottam ilyen konyhát,ami falfülkébe volt beépítve teljesen lezárva,szilózva felül a réseket szellőzés nélkül(luxuslakás bammeg,luxus kivitelezéssel )
Munkalap alatti sütő/főzőlapnak sem hagytak szellőzést és a csempe helyetti üveghátfal a főzőlappal együtt megrepedt.
Szóval ez nem vicc,az ilyen fa.z asztalos a szépség miatt akár felgyújthatja lakást és a szomszédokkal is kicseszhet,ha társasházban lakik.
A hűtő nyilván nem ennyire veszélyes,de jobb betartani a hivatalos beépítési útmutatót,különben ,ha baj van,akkor a biztosító sem fog fizetni.... -
T J
tag
válasz tukko1 #61951 üzenetére
Hát az van, hogy ha a gyártó előír valahol szellőző hézagot, és ott nincs, vagy nem elég nagy, akkor simán bukhatod a garit, amikor kiküldik megnézni a szerelőt. Nem tudom mi a pontos tömeg-határ ami felett, de sütőhöz és nagyobb gépekhez már helyszínre mennek. Azonkívül ha nem is megy tönkre a géped gariidőn belül, de pl egy hűtő valószínű többet fog fogyasztani, és a kompresszor élettartama is csökkenhet, mert többet jár, mire lehűl a gép. Esetleg le se tud hűlni és megromlanak az ételek. Szóval ha el tudod rejteni a szellőző nyílásokat, akkor jó vagy, de valahol ki kell ügyeskedni neki a helyet.
Sütőnél pl a Gorenje úgy emlékszem fölötte nem érdekli őket mekkora helyet hagysz, mert a kezelő felület alatt fújja ki venti a levegőt, de a gép/ szekrény mögötti és lábazatba kialakított szellőző járatra háklis volt a szerelőjük.
Arról nem beszélve, hogy tervezési hibás, mert túlmelegedés esetén nem hogy kikapcsolna, hanem felnyomja magát max hőfokra (275°C) és ott lefagy. Semmire nem reagál, kismegszakítót kellett lekapcsolni. Feladtam a vitát a szerelőjükkel, hogy ez miért nem biztonságos, ... meggyőzhetetlen volt. Úgy voltam vele javítsa meg, és soha többé ne lássam. Ha kifogsz egy ilyen gépet, leéghet a házad ha nem vagy otthon, és a gyártó a szellőzési hézag hiányára fog hivatkozni.
ui. csak a dizájn miatt választottam a márkától, egyébként Bosch lett volna, és utólag a dizájn rovására is inkább azt választanám.
szerk: még annyit, hogy én nem tenném a hűtőt és sütőt egymás melletti szekrénybe. A videón amit linkeltél, ez helyesen van megoldva. A hűtő felső szellőzése hiányzik, illetve a lábazatot nem tették be, így az alsó szellőző nyílások nem tudni megvannak-e.
[ Szerkesztve ]
-
ViktorSz
tag
válasz tukko1 #62068 üzenetére
Én lapjába 3,5-öset fúrok,az élébe pedig 3-asat,de a 2,5-ös is jó,kisebbet viszont ne használj,mert megnyomja a lapot és látszik a kidudorodás.
Volt munkahelyemen pl az volt a szokás,hogy akkorával fúrtak elő,mint a csavar mérete(mármint lapjára),de az inkább tömörfánál hasznos,mert nem emeli ki a lecsavarozandó dolgot a helyéről,azaz nem kell visszacsavarni majd újra meghúzni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Microsoft Excel topic
- Logitech Z906
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hálózati / IP kamera
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Lexus, Toyota topik
- Gaming notebook topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA