Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Kültérre készülő bútort szeretnék pasztell zöldre színezni. Szeretném ha szépen látszódna az erezet és nem csillogna, nem lenne fényes. Milyen megoldást, termékeket javasoltok?
-
Skillet
addikt
-
MrChris
nagyúr
válasz
pacman_123 #48203 üzenetére
Jó hogy írsz erről a leharapásról, régóta problémám a vastagolásnál. Robland x31, le is filmeztem ahogy megbillen az egész tálca és fingom nincs hogyan lehetne kiküszöbölni. Ha jól megbikázom a magasság állító szorítóját akkor kézzel már nem lehet billegtetni, de elindítva anyagot beletéve akkor is képes megbillenteni, meg érezhetően ez nem tartós megoldás. Mint a videón is látszik egy szaros fenyőlécet teszek csak bele, de az is lelöki. Így elöl hátul lekap 5-5cm-t, mehet a kukába...
-
Skillet
addikt
válasz
pacman_123 #48198 üzenetére
Nem találok róla videót. Amúgy a parkside cuccokkal semmi bajom. Most egy ütvefúrós csavarozót vettem (20V 2A), megizzasztottam rendesen és egyelőre elégedett vagyok. Meg ugye itt inkább az a baj, amit írtál is, hogy ki tudja mikor lesz ez újra akcióban.
A felo-nál én nem látok olyat, amit én keresek. Ugye az lenne a lényeg, hogy a mágneses hüvely mozgatható és leszedhető legyen. Akkor elég karcsú a szár, van pár helyzet, amihez így jobban megfelelne. A DeWalt.hu a kerületben a bakosfa-t adja meg, mint DeWalt forgalnazót. Belegondolva elég sok szerszám van náluk a márkától. Rákérdezek majd náluk (talán ma, ha eszembe jut), hátha tudnak rendelni belőle. Egyébként a DeWalt.hu oldalán nem találom ezt a fajta szárat.(#48205) Armahun
Szerintem ez nem olyan. Ez olyasmi, mint a wiha CentroFix.
Záras, de nincs csavartartó mágnes...Egy kérdés: ki mit szokott használni falfúrásnál elszívásra? Porszívó adott, de milyen feltétet?
Láttam kis elemes elszívót is, de nem hiszem, hogy az nagyon hatásos lenne.
De van ilyen is. -
mdk01
addikt
válasz
pali923 #48201 üzenetére
Nem is nagyon szabad besüllyesztened a közép és végpontokat mert a menetesszár tengelyvonala az ajtó síktól ~7mm-re van és ha besüllyesztenéd akkor ~9mm-en lenne ami a 18mmes ajtó tengelyvonala, tehát nagyon meg kellene tépni a csavarokat, hogy kibillentve a balanceból, elkezdjen homorítani, vagy domborítani az ajtód. Ha túléli egyáltalán a vasalat.
-
torzo
őstag
válasz
pacman_123 #48203 üzenetére
Németül én sem beszélni. A video alapján a Scheppach kombigyalu egész jó. Jól látom?
-
pacman_123
tag
válasz
Kiscsőke #48200 üzenetére
Van egy angol nyelvű review is, ha az esetleg jobban megy a németnél /nekem igen
/
https://www.youtube.com/watch?v=ip3eVBP5Vnk
Itt azért látszik és mondja is, hogy megvan a "klasszikus beleharapás" az elejébe/végébe a fának, de asztalállítással szerinte megoldható. Ugyanez a nyom látszik a másik tesztdarabján is. Sztem lehet nemcsak az etető/fogadó asztalt kellhet állítani, hanem esetleg a behúzó-kinyomó hengereken is, már ha ezen a modellen lehet egyáltalán.
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz
pacman_123 #48199 üzenetére
Én ezt találtam ma de sajnos nem magyar és jelenleg nem tudom hanggal nézni.
Nekem is csak azért érdekes mert még semmilyen gyalum nincs(mármint csak kézi van). -
pacman_123
tag
válasz
Kiscsőke #48197 üzenetére
Alapból már viszketne a zsebem, mert egész jó árnak tűnik. De ... nemtom hányszor tudnám kihasználni azt a plusz 5 centit, amit a kombigyalumhoz képest ad. Amiben ráadásul jó tartós és élezhető HSS kések vannak. Egfy galunál ezt is érdemes figyelembe venni, lehet-e bele tartósabb kést tenni.
Nemrég láttam egy érdekes tesztet, olcsóbb (JET) vs drágább (Makita) vastagolókat hasonlítottak össze, de nem a színük alapján. És ráadásul magyar a videó
Lényeges részletekre figyelnek, sztem tanulságos:
https://www.youtube.com/watch?v=dTkcaXk_ZNs
Érdekes lenne egy "Metabo vs Makita" meg egy "Triton vs Makita" összehasonlítás is.
-
pacman_123
tag
válasz
Skillet #48196 üzenetére
Akármilyen fura, de a Parkside Performance bittartója is ilyen.
Azért nem tudom megmondani milyen erős a mágnes, mert sokat nem volt nálam: mióta megjöttek a Milwaukee kütyüjeim, benne 3 bitkészlettel, azóta odaadtam kollégámnak ajándékba.
Csak ugye őt nem lehet mindig kapni a LIDL-ben. Meg nyilván minőségben nem olyan mint a profi márkák. Amit itthon tutira lehet kapni az a Felo, ami szintén a minőséget jelenti. Itt találsz magadnak olyat amit szeretnél, van róla rövid videó is:
https://imbusz.hu/felo/felo-bittartok-bit-befogok-adapterek
Egész pontosan ő az. De mivel fejek is kellenek hozzá, és akkor már az is legyen minőségi, érdemes lehet készletben venni. Biztos van "gazdaságos" csomagban is.
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz
pacman_123 #48160 üzenetére
És már akciózza is az uni-max! Igaz csak 10%!
-
Skillet
addikt
ILYEN bitszárat keresek. Reteszes és mágneses is. Itthon nem találom, vagy rosszul keresem. Más márka is jó, tudtok ajánlani valamit? Wiha CentroFix, ami hasonló, de ott mágnes nincsen.
Köszönöm! -
hzsolee
őstag
válasz
pali923 #48191 üzenetére
Már késő, de pár száz forintból meglett volna egy ilyen megoldás.
Sima 5-ös vagy 6-os méteres menetes szár, a lemezt meg akár meg is lehet hajtani valamiből. Tuti nem áll ki a síkból, és úgysem látszik a randasága...
Mondjuk arra figyelni kell, hogy a középvonaltól kifelé essen, nem hiába van az "eredetin" is a kilógás a síkból. -
-
pali923
aktív tag
válasz
Winner_hun #48190 üzenetére
Nyilván be kell marni, de a köröknél a műanyag kiáll az ajtóból alapesetben néhány mm-t (még csak képről láttam, remélem, nem beszélek hülyeséget). Viszont a beépített hűtőajtó kb. rátapad erre a faajtóra, tehát mindent be kell süllyeszteni.
Ez még csak elmélet, most indulok megvenni, aztán meglátom. -
Winner_hun
félisten
válasz
thyeby #48187 üzenetére
Bemarás nélkül nem is lehet használni.
Fog az ajtó így is görbülni, de pont fordítva - ha szembőlnézed az ajtót akkor enélkül középtájt, vízszintesen lesz görbület, azt orvosolni lehet a vasalattal, de utána függőlegesen, az ellenhúzó vasalatnál fog meghajolni mert ott eléggé ki kell könnyíteni az ajtót. -
pali923
aktív tag
válasz
kapu2006 #48185 üzenetére
Itt Győrben találtam 2 boltot is, ezt és ezt. Mindkét helyen 2600-2800 körüli áron adják, a neten meg 4600 volt a legolcsóbb, amit leltem, de volt 6000 felett is.
Most már csak abban kell reménykednem, hogy nem lóg ki annyira az ajtóból, mert a hűtőajtó elég közel van a takaró ajtóhoz. Majd valahogy megoldom, remélem. -
Vesa
veterán
Óccsó gérvágó téma, véletlenül szaladtam bele, de úgy tűnik, a Lidl-s Parksideal megegyező gépet találtam a német Baumarktnál, amit itt persze sajátmárkásként árulnak, Primaster fantázianéven.
Érdekessége, hogy itt 7 év garanciával adják! Ránézésre és az adatait tekintve erősen egyezőnek tűnik a Scheppach HM 80 LXU-val is.
Lidl verzió
Baumarkt verzió
Scheppach verzióÁrban és garanciában is elég nagy a szórás, pedig szerintem azonos gépről van szó. Csak azért tettem be ide, mert sokszor volt szó a Lidl és Scheppach gérvágóról, mint occsó, de hobbi célra vállalható gépről, melyek ezek szerint OEM tucatgépek, más-más néven, de ha a célnak megfelelnek, akkor akár még érdekes is lehet valakinek a 7 év garancia miatt. Szállítanak magyarországra is.
-
Vesa
veterán
Köszönöm a választ mindenkinek!
-
nullpoint
őstag
válasz
pali923 #48177 üzenetére
Igazából nem tudom hányan gyártanak ilyet, de szerintem annyira szögegyszerű szerkezet hogy nagyon nem tudnak mellélőni. (Remélem
) Legalábbis használhatatlan szart még nem sikerült ebből vennem, persze tudom hogy képesek a gyártók mindent alulmúlni.
Esetleg összepróbálhatod vásárláskor hogy a menetesszár könnyen tekeredik-e a középső csatlakozási pontban, meg a szokásos szemrevételezés hogy nem törött-e a műanyag, de kb. ennyi.
Szerintem a legközelebb útba eső helyen vedd meg.
-
Vesa
veterán
Sziasztok,
Tudom hülye kérdés, de amatőr vagyok. Mivel tudok szépen elvágni néhány 15x15-ös gerendát? Sem a gérvágóm, sem a kézi körfűrészem nem viszi át ezt a méretet. Láncfűrészem nincs, de ha lenne se hiszem, hogy szépen vágná el. Mivel kell ilyen méreteket elvágni?
-
nullpoint
őstag
válasz
pali923 #48175 üzenetére
Jellemzően hasznosabb a kettő, még keskeny ajtónál is. Ha középre teszed csak, akkor nem biztos hogy a széle is úgyanúgy fog reagálni az ellenhúzásra mint a közepe.
Egyébiránt a merevítő elnevezés hibás, hiszen merevséget nem ad az ajtónak, csak az előforduló homorú vagy domború hajlást tudod ellentételezni.
-
pali923
aktív tag
Tolóajtó merevítő vasalattal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
Van egy teljesen beépített hűtőszekrényünk, ami jól el van rejtve. Az ajtó egy 3 rétegű táblásított fenyőből vágott lap, aminek elméletileg nem lenne szabad elgörbülnie. Sajnos ezt az ajtó nem tudja, és az évek során megtörtént. Van egy viszonylag új hűtőnk mögötte, és azóta időnként előfordul, hogy a hűtőajtó nem zár rendesen. Ezért arra gondoltam, hogy ezt a görbe ajtót megrendszabályoznám egy ilyen vasalattal.
Azt írják ezekről, hogy 750mm szélesség alatt elég egy db belőle. Ez az ajtó 600mm széles (és 125cm magas), és laikusként kettőt gondoltam bele mielőtt ezt olvastam, de ha elég egy is, nem leszek szomorú."Szürke minden elmélet barátom, S a lét aranyló fája zöld" - mondta egykor bizonyos Goethe, és igaza volt.
Vagyis gyakorlati tapasztalatokra lennék kíváncsi leginkább. Ha esetleg tudtok jobb megoldást, annak is örülni fogok.
-
Bakus
tag
válasz
pacman_123 #48172 üzenetére
Emeléssel nem lesz gond gyárilag felvan rá készítve. Van egy furat a talpán és egy kb. 2cm-es menetes rész a házon + mellékeltek hozzá egy M6x150-es csavart is erre a célra.
A retesz megtoldását az asztal előlapjára tervezem, de ez majd csak később.
Készülök videót csinálni a folyamatról. -
pacman_123
tag
válasz
pali923 #48167 üzenetére
"de el tudom képzelni, hogy lesz folytatása."
Na pont ettől "félek". És az ilyeneket úgy hátbaverném egy szívlapáttal. De a visszaesőket meg pofán is. Erről beszéltem a másik offtopik fórumon, hogy "magyar módra" kihasználva. Az ilyen barmok miatt lesz elvéve a lehetőség (!!!) arra, hogy ha tényleg úgy gondoltad hogy kell, de valamit benéztél, visszacsinálhasd. Akár 5-10% tanulópénz megfizetése mellett.
A félek-et meg azért tettem idézőjelbe, mert sok, nagyon sok netes szerszám- meg anyag- meg egyéb vásárláson vagyok túl. Az elmúlt 4-5 évben bőven 7 számjegyűvé hízott az összeg, és az első sem egyessel kezdődik. Eddig egyszer éltem ezzel a lehetőséggel, de nem gondolnám hogy visszaéltem. Míg ezek a majmok ... de nem is idegesítem magam tovább
-
pacman_123
tag
válasz
thyeby #48171 üzenetére
"A reteszelő asztalon kívülre hozását gondold át. Ha valamit csapágy körül körbe akarsz marni, útban lesz."
Ezt nem teljesen értem. A reteszelő oldalt van, a tengelyre merőlegesen. Miért hozná Bakus kolléga az asztal tetejére? (ahol valóban útban lehetne ahogy írod) Szerintem meghosszabbítás alatt azt értette, hogy oldalt/elöl nyomná be egy meghosszabbított rúddal, amikor szüksége van rá.
Én az emelésre leszek kíváncsi, milyen megoldás lesz majd. Ez egy elég komoly masina ahogy nézem, megérdemel valami jobb megolást. Bár néha a kocsiemelő is jó :-) https://youtu.be/3_JBFmbieVY?t=92
Másik fórumon pl. a Jessem router lift nagyon bejött Stolaz kollegának, igaz, sajna nagyon nem 2 fillér.
Bakus, tényleg csak a kíváncsiság vezérel, ha kész leszel vele teszel be pár képet az emelésről? Én tritonosként el voltam kényeztetve e téren.
-
thyeby
őstag
A triton kurblijának furat kell az asztallapra. Így felülről gyorsan, egyszerűen, pontosan állítható a fogásmélység - azaz a marófej magassága. Ez a Makitával nem lehet ilyen egyszerű.
A reteszelő asztalon kívülre hozását gondold át. Ha valamit csapágy körül körbe akarsz marni, útban lesz.
Van egy nagy Makitám (is) asztal alá építve (3612). Igaz, léptékkel körülményesebben, mint a tritonban, de tudok marókést cserélni anélkül, hogy kiszerelném a gépet. Az egyetlen számomra idegesítő dolog benne, hogy ha melléülök, akkor a pofámba fúj a szélkerék, de nagyon.
-
-
pali923
aktív tag
válasz
Kiscsőke #48164 üzenetére
Éppen most olvastam, hogy egyes webáruházak elkezdték korlátozni a korlátlan visszavásárlást. Egyelőre konkrét felhasználókat tiltanak le erről. Az oka, hogy nagyon durván kihasználják sokan. Megveszik a ruhákat, egy alkalomra felveszik, sokan az interneten pózolnak benne egyet, aztán visszaküldik. Megveszik a drága fényképezőgépeket egy hétvégi eseményre, és hasonló történetek mennek.
Bár ez talán a szerszámokat nem érinti, de el tudom képzelni, hogy lesz folytatása. -
pali923
aktív tag
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz
pacman_123 #48160 üzenetére
Most már csak az a kérdés, hogy a felsőmaróin kívül a többi gépe és eszköze is megbízható minőséget képvisel-e? Várom a tapasztalatokat!
-
pacman_123
tag
válasz
Kiscsőke #48159 üzenetére
Azta ... és tényleg. Az újdonság (amellett, hogy szinte minden Triton gép megvan), az az hogy végre Triton név alatt árulják a felsőmarót is. Nem pedig B268 vagy mi volt a a régi "álneve", a címke viszont Triton volt.
Mondjuk, némi fordítási hiba is be-becsúszik még
-
Kiscsőke
aktív tag
Uni-max-on árulnak a a Triton gépeket.
-
junhum
tag
thyeby és pacman_123
Köszönöm szépen az infókat!
A DW plusz egy 20e lappal már nem fér bele a költségvetésbe sajnos. -
thyeby
őstag
válasz
pacman_123 #48155 üzenetére
Olyan nekem ez, hogy melyik kényelmesebb, mint hogy a töltöttkáposzta fonomabb, vagy a rántotthús. Attól függ, ki készíti.
Gérvágónál fontossági sorrendben a következők fontosak:1 - pontosság (ne kotyogjon)
2 - elég erős motor, ami hamar felpörög - és legyen azért konstans elektronika
3 - tartósság, mint a pontosság nem elveszítése, a védőburok nem elbaszódása, a motor nem leégése
4 - jó rálátás az anyagra
5 - nem túl erős rugó6 - jó fűrészlap
7 - elég jó elszívás
8 - hangterhelés, zajosság
9 - lágyindítás
10 - zérótoleranciás inzert (egyiken sincs, csinálni kell - pontosabban a legolcsóbb Makitán az van, de ammeg úgy kotyog, hogy akkor minek a zéró?)11 - milyen a fogása
12 - milyen a színe
13 - milyen a szaga
14 - milyen márka
15 - mekkora a súlya17 - lézerfény, meg ergébé világítás, meg kicsi zászló, meg lufi, meg ajándék bézbólsapka
Az első szektor az igazán fontos. A második szakaszba írtak jó, ha vannak, az utolsó versszak pedig szinte lényegtelen. A 17. pont a parasztvakítás, avagy a marketing extrák.
Számomra. Sokat vágok gérvágóval. Rengeteget.
-
pacman_123
tag
válasz
bbalint01 #48152 üzenetére
Ez függhet attól is hogy hogyan/hol használod. Ha gyakran mész vele "terepre", és pl állvány nélkül a földön darabolsz vele parkettát, akkor szerintem a vízszintes fogatnyú kényelmesebb. Egy régi DW gérvágót (csak fejező) hozott haza N.o-ból parkettás haver, hogy tesómmal megcsináljunk egy kisebb szobát itthon. Amúgy nehezebb volt (pedig "csak" 216-os lapos, olyasmi mint amit Tibi is linkelt) mint a nagyobb Metabom
Nem mondom hogy kitört a csuklóm, de .. földön nekem kényelmesebb a vízszintes markolat. Asztalon/állványon: szerintem nincs nagy különbség.
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz
bbalint01 #48152 üzenetére
Hát ez attól is függ melyik oldalról, kell vágni, melyik kézzel, mert bizony ha a függőleges mindkét oldalról kényelmesebb vágni vele, viszont a vízszintes általában el van tolva az egyik irányba, nem pont középen van.
Ha nincs túl magasan a gérvágó akkor a függőlegessel is jó dolgozni, nem lesz kényelmetlen. -
thyeby
őstag
válasz
junhum #48148 üzenetére
Egy jobb gérvágó 200 ezer alatt nem létezik. Olcsóbban kompromisszumos megoldások vannak.
Ha most kellene olcsón gérvágót vennem barkácsolásra, akkor ezt venném meg. Nemrégen láttam én ezt a kategóriájú DW-t 70-80 ezer magasságában. Nézz szét az angol piacon, hátha.
(Nekem sikerült anno ennek a matabó lézercut fájintosságnak az elődjét megvásárolnom. Kés egyformát soha nem sikerült vágnom vele, sokat járt még garanciaidőben a szervizben. Most épp nem lehet lebillenteni, mert akad. És javíthatatlan. Ajtókitámasztónak drága, gérvágónak nulla. Vastag por lepi évek óta. Még el se tudom adni, mert bárki bármilyen olcsón megveszi, át lesz verve.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Azonnali fotós kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Crypto Trade
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One mobilszolgáltatások
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest