Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz pacman_123 #47414 üzenetére

Az OBI verzióhoz igen hasonló kivitel volt az alapterv, ami örömteli lett volna abból a szempontból hogy ez is közvetlen mehetett volna abba az asztalba ahol a fűrész/maró is lesz. Csak ahogy Soká is írja a komoly zajterhelés mellett elképzelhető a nagy energiaigény is.

Ugyan lehet egy gép több ezer watt de ez sztem 90%-ban felpörgés alatt érvényes. Ha eléri az üzemi sebességét akkor elmegy pár száz wattal is sztem. Utána terhelés függvényében változik például fűrésznél. Nem tudom egy forgácselszívó hogy terhelődik le, mert ha eltömődik akkor lényegében túlpöröghet a motor de sztem nincs olyan erő mint a fűrésznél amikor jól beletoljuk a fát. Ennek ellenére számolni kell az 1100wattal, ez sajna az OBI verziónál nincs megadva. E mellé jön a 2100wattos fűrész ami már együtt 3300watt lehet. Nem tudom hogy szórták szét a villanyosok a fázisokat a műhelyben, ha egyáltalán az egyfázisú dugókon szétszórták, de az biztos hogy a lakás egy része is innen táplálódik, meg a műhely megvilágítása is.

Ami biztos hogy kismegszakító alapján egy fázison 16A van maximum ami 3700W. 500watt marad az áramkör többi elemére.

Amúgy az "egyszerűbb" porszívókhoz ahogy te is építettél én is építenék ciklont, vagy vizes leválasztót. Ezt még nem vetettem papírra de úgy kell elképzelni hogy van egy vizes tartály. Az egyik videóban lévő vödör is jó. A szívófej felőli cső belelóg a víztükör alá, így bármi ami azon jön a víz fogságába esik. A porszívógép csöve a víztükör feletti légtérben van, így a porszívó már lehet 99% tisztaságú levegőt szív. Aztán a tervezés/gyakorlat során kiderül mennyit von le a mindenkori szívóteljesítményből a vízen való átszívás. Ezen is gondolkodtam ha egy kis porszívó lenne.

A nagy porszívónál ezeken nem kellene agyalnom, cserébe a 100mm-35mm szindrómát kellene kezelni. (ugyan ez a kis scheppach-nál is megvan de annak a nagyobbik géphez képest annyira kicsi a szívóteljesítménye hogy sztem ez nem okozna gondot).

Mi van akkor ha mindhárom gép egyszerre be van kötve a nagy forgácselszívóra és az üzemen kívüli gépen is megy az elszívás? Az asztali fűrész szívócsonkja az mekkora?

Új hozzászólás Aktív témák