Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• thyeby

őstag

válasz Armahun #26976 üzenetére

Tulajdonképpen már az évek alatt lett annyi a kezemben, hogy sok esetben egy darab deszka súlyából is meg tudom mondani, mennyire száraz.
    Na jó, kicsit túloztam. Azt érzem meg azonnal, ha jó száraz, vagy azt, ha jó vizes. De itt van pl a borovi, mint olyan. Annak a súlya szárazon is, nedvesen is nagyon változik a gyanta tartralom függvényében - lehet egyforma száraz két darab akár dupla súlyú egyik, mint a másik. Jó, azt meg a tapintás és a szín is elárulja.

De azt gondolom, hogy ha ez az aldis csoda ténylegesen egy közeli saccoló, akkor szerintem azt én jól tudnám használni. Tévedjen mondjuk 5%-ot. Az még belefér.

Most történt tegnap:
    Vásároltam egy szaküzletben jó erős csavart az utánfutóm zsanérjába. Megláttam a pulton egy digitális tolómérőt. Ráböktem, és megkérdeztem:
    - Tud nekem ajánlani egy tabil LCD-s sublert?
    Kitett az asztalra hármat. Extool 6 ezerért, valami német ilyenolyan man 7.500-ért, és egy Topex 11 ropiért. Ráböktem a középsőre, nézzük ezt. Tegyen bele elemet, had látom, miként viselkedik. Beletette, és a kazembe adta. Abszolút nem reagált a subler a mozgásra. Visszatettem, nem kértem egyiket se. Egy kutya mind, úgy éreztem.
    Vagy 6-7 éve egy lidiset használok. Jól tudom használni, nekem a tizedpontosság napi szinten bejött vele. Csak instabil. Hol tuti pontosan mér, hol meg őrültséget. Köztes dolog nincs. Többnyire pontos, de idegesítő, amikor 8mm-re ő azt mondi néha, hogy az 152mm.
    Szóval ha a többi is ilyen, akkor maradok a lidis verziónál, mert az csak kétezer pénz volt. Egyszerűen nem akarózik kockáztatni. Láttam már boltban Bosch-t összeszigszalagozva használni, láttam, amikor egy drága csilivili fém subletr fölhöz vágtak, mert szart se ért. De nem tudom, mit okos venni, nem tudom, létezik-e jó, ami nem csak lehúzás, hanem az árral arányosan nő a minőség, a megbízhatóság is. Nem tudom milyen márkát kell keresni, és egyáltalán érdemes-e keresni? :F

Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés