Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimy_l
tag
válasz
shaft72 #14745 üzenetére
Hali!
Lapszabaszat, Hód-barkács váci út, Woodexpress.
Ehhez a kettőhöz járok, egykutya mind. -
Rohamkukac
csendes tag
válasz
shaft72 #14745 üzenetére
Szerintem hely függő is. Én pl. a 18.-ból nem fogok pl. Csepelre menni bútorlapért hiába adnák 2-3 ezerel olcsóbban. Mostmár az utiköltséget is figyelembe kell venni. Itt a kerületben a bútorlapok ára 9-töl 17 ezerig vannak. Ez inkább gyártó függő. Aszem a legdrágábbak az Egger lapok... szerintem mindenhol. Nézd meg a környezetedben lévö lapszabászatot és az egyel távolabbit ár szerint. És mérlegelj megéri e távolabb menni érte.
(#14746) Stylewars_kp
Használom pár éve. Ritkán kell, de akkor aztán semmi mással nem helyettesithetö. Van bótba amolyan utángyártott is noname. De ezt bizton állithatom, nem lehet hazavágni.. egyben van és mindig pontos finom és durva csavarozásra készen. Söt adtak hozzá egy befogható 5-ös fúrót is. -
Stylewars_kp
őstag
válasz
Rohamkukac #14744 üzenetére
Akkus fúróból szerintem Én is az AEG-ot fogom választani. A képen látható szerkezet elég brutális.
thyeby: Számomra is egyértelmű tényekről beszélsz! Teljesen egyet értek véled!
-
Rohamkukac
csendes tag
válasz
Stylewars_kp #14740 üzenetére
-
thyeby
őstag
válasz
Stylewars_kp #14740 üzenetére
Nem szerencsés márkához kötni a használhatóságot. Minden márkának vannak nagyon jól sikerült sorozatai is, és elhamarkodottak is. S ebben a szegmensben azért jellemző, hogy kompromisszumot kell kötni. Ahol meg nincs kompromisszum, az már a nagyipar számára készült, kisiparos nemigen tud beruházni rá. Talán a HILTI és a Festool kitűnik a többi közül, de ott is került már piacra hibás széria, no és érezhető, hogy árban is kitűnik mindkettő.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
Márton111 #14687 üzenetére
Hogy bírja a Makita jószág? Van nekem is egy jó tippem aki akku nélkül veszi a Makita gépét. A gyártótól kell venni az akkut közvetlenül. Magtech csinálja azt hiszem. Sokkal olcsóbb az akku és teljesen ugyan az!
Fúróból amúgy B&D használok ez még a fém tokmányos Britektől! Sarokcsiszolóm van Makita, nem rossz kis gépezet. Én úgy látom, hogy a Bosch-al kezd egyszintbe lenni vagy már néhol előrébb is, de a DeWALT-hoz még édeskevés. Máskülönben az AEG is jó cuccokat gyárt! -
Stylewars_kp
őstag
válasz
Winner_hun #14737 üzenetére
2012-04-21 szerintem nem túl régen volt.
-
thyeby
őstag
Nézd csak, Márton!
-
thyeby
őstag
Eladtál egy fényképezőgépet, stgellert?
-
thyeby
őstag
válasz
Winner_hun #14732 üzenetére
-
jimy_l
tag
válasz
Rohamkukac #14706 üzenetére
Csak a kapaszkodó ovális. De én is erre a megoldásra jutottam.
-
thyeby
őstag
válasz
Winner_hun #14727 üzenetére
Nemrég találtam valahol a Pilisben egy hirdetést: Használt DW dekopír 25-ért. Nem nézett ki nagyon leharcoltnak. Keress rá az Expressz.hu-n, hátha megvan még.
-
thyeby
őstag
válasz
föccer #14724 üzenetére
Nem való leírni nagyon ezt a B&D-t!
Vállalkozásom első évében ezt használtam. Ipari léptékkel! Igaz, hogy se laplengetés, se fordulatszabályozás, de jól el van találva. Legfőbb bajom az volt vele, hogy 2-3 óra munka után szétrázta az agyamat, mert nincs ellensúlyos rezgéscsillapítása. De bírta, pedig amit az kapott... Ma is megvan, olyan munkákhoz használom, amihez sajnálnám a nagy gépemet - pl ágnyesés a kertben, palló elszelése keresztbe, ha durva a felülete. Nem lehet agyonütni se, pedig ütöm-vágom. Ez a gép használhatóságtekintetében vetekszik a húszezer forintos Makitával.
Szóval elég jól lehet vele barkácsolni.
Volt nekem vagy húsz esztendeje, mint első dekopírfűrész, egy Skil, ami rendesen használhatatlan volt, ráadásul kérész életű. No ez a B&D attól klasszisokkal jobb - azóta se veszek meg semmit a Skil-től. -
föccer
nagyúr
Mondjuk azt, hogy nem akarok ennyit költeni rá. Éves szinten nem fogom 10 napot használni. Egy jobb lapot még megveszek, de 40k-s gépre nem fogok költeni. Akkor inkább csiszolok, mint azt már korábban kifejtettem.
De azért köszi, mint minőségi termék megjegyeztem magamnak. Majd ha asztalosságból keresem a kenyerem, akkor gondolok rá.
üdv, föccer
-
shaft72
tag
Már rég fel akartam tenni a kérdést: ki, hova jár lapszabászatba?
Melyik a legmegbízhatóbb, melyik a legolcsóbb? Hol van a legtöbb, legrugalmasabb szolgáltatás? Máshova mentek, ha csak egy komódot csináltok, és máshova, ha konyhabútort? Tippeket, javaslatokat várok
-
Winner_hun
félisten
-
mdk01
addikt
válasz
föccer #14724 üzenetére
Vehetsz egy jó lapot, de nem ez az elsődleges gond és nem fogsz vele sokat elérni.
Egy olyan lapot amit te már kidobnál mert nem tudsz vele vágni egy centit sem, beleraknánk egy komolyabb laplengetős gépbe még sok-sok tíz métert lehetne vele vágni és az a bosszantó hogy ezek a lapok még élesek, csak egyszerűen nem vágnak ezekbe az olcsóbb/régebbi gépekbe.
Nagyon sokat számít a laplengetés mert szinte magától megy a gép. Ha van rá anyagi lehetőséged és szeretnél a továbbiakba is ezt azt barkácsolni feltételen cseréld le a géped mondjuk egy ilyenre.
Nem tudom ez tudja-e a szerszám nélküli lapcserét, az még jó dolog de az legyen a legkevesebb. -
Márton111
aktív tag
válasz
thyeby #14722 üzenetére
Orvosolható, a hiba, de precízen kell megcsinálni nagyon.A,billentyűt duplungold fel egy -2-3mm-es vastagságban,pl textilbakelit lemezzel,amit majd legömbölyítesz,és kireszeled belőle fordulatgomb helyét,így a fordulat előválasztó mélyebben lesz ugyanennyivel.(kérdés, hogy milyen ragasztó gyógyítja oda stabilan)
-
föccer
nagyúr
Olcsóval
Azért többet ér mint a CMI, meg a mitudoménsosemhallottamróla tesco gazdaságos márkák, viszont éppen akcijjós 7990-ért meg lehetett venni. Enyiért nem hagytam ott. Ha megtanulom rendesen használni szertem nem lesz az rossz. Csak most fogtam életemben másodszor dekopirt a kezemben.
Üdv, föccer
-
thyeby
őstag
válasz
Rohamkukac #14716 üzenetére
Van ennek a DeWaltnak is egy bosszantó hibája.
A fordulatszabályozó, ha tartósan dolgozok vele (ez több óra folyamatos használatot jelent girbeburba vágásokkal), akkor maximum állásban köt ki. Lehet, hogy csak az én ujjam nem szabvány, és csupán rám nem gondoltak a fejlesztők, de ha kicsit mélyebbre ültették volna a fordulatválasztót, jobban örülnék.
Van másik hasfájásom is úgy általában a DeWalt márkával: Nagyon döcögős az anyagellátás hozzá. A dekopírnál ez azt jelenti, hogy nagyon el van találva a kipattogzásgátló kis betétlapka hozzá, de lehetetlen beszerezni, ha az a mákszem darab tönkrement, amit eredetileg adtak hozzá. Eleinte bepróbálkoztam volna többféle DW fűrészlap tesztjével, de egy idő után letettem róla, ugyanis lehetetlen hozzájutni. A DW rezgőcsiszolómhoz már hónapok óta nem kapok csiszolópapírt, ami tépőzáras, és ha meg is jön, hát jó nagy kiszerelésben kínálják. Nincs olyan, hogy kérek 5-5 db-ot különböző szemcseméretekkel. (Nem tudom, mi lesz, ha a tépőzár megöregszik? Ha papír nincs, majd tépőzár lesz?)
Jó lenne kipróbálni a dekopírodat! A fotón én úgy látom, hogy egyetlen lengetési mérték választható csupán. Biztosan elég, mert nagyon ritkán kell ebből a DW-met kimozdítani. -
föccer
nagyúr
válasz
Márton111 #14717 üzenetére
Zsír, köszi a tanácsot. A következő szeánszra beszerzek egy ilyet. Most a B&D-hez adottat használtam, ami eléggé szar volt. De mindegy, a lényeg az, hogy elkészült az első kisipari asztalosmunkám.
Hát hogy is mondjam. Ha asztalos tanuló lennék, akkor biztos, hogy megbuktam volna, annyira trehány lett, de nekem jó lesz az. Kiélhettem rajta a barkács hajlamaimat és a végén egy funkciója szerint hazsnálható termék keletkezett, ami ugyan nagyon drága, de legalább csúnya...
üdv, föccer
-
Márton111
aktív tag
válasz
föccer #14707 üzenetére
Ilyen lapot vegyél 600Ft körül adják ,(amíg éles,és meglepően bírja) evvel tudsz a lapkínálatból egyenesen vágni, könnyen.(én csak hullámlovasnak titulálom a dekopír műfajt
)
Persze egy dekopírlap hamar elkopik ,ha MDF,vagy forgácslapot vágsz ,pár méter után feladja,és életlenné,válik. -
Rohamkukac
csendes tag
válasz
thyeby #14714 üzenetére
Dekopirom: GST 100 BCE (kék Bosch) Már kb. 8 éve.
Csak kábeltörés miatt kellett szétszednem (mert mindig rátekerem ha nem használom)
Szépen simán megy, nem túl lágyan indul, hanem rögtön. De nem ugrik. 50-es tölgy padló keresztben -üveg sima vágás, alu lemez, plexi, horganylemez, kompresszortartály körbevágása,.... még nem hagyott cserben. A zöld változathoz képest természetesen jóval magasabb szint.
Viszont jogos hogy a DeWalt szinte "mindent visz". A Festool-t én sem probáltam... talán az kicsit érzékenyebb kialakitás lehet amolyan érzékeny kézbe való, finomabb munkákhoz. ?! -
thyeby
őstag
válasz
Rohamkukac #14710 üzenetére
Teljesen jól mondod. Ez a lényege valóban. Előtolás nincs a dekopírfűrészen, van viszont laplengetés. Nos, én azt minél nagyobbra szoktam venni, ha nem számít, hogy jobban felszaggatja a késél a fát.
Igen, az új, és nem tecsógazdaságos lap lényegi dolog. Ezt még megtoldanám annyival, hogy nagyon sokféle vágásra kihegyezett fűrészlap létezik a piacon. Ide szélesebb, ritkább váltófogú illik. Sokat használom a dekopírfűrészt. Azt vettem észre, hogy a Bosch kiváló tulajdonságú, tartós lapokat kínál. Sebtiben, mert épp nem volt a boltban épp az, amire nagyon szükségem lett volna, megvettem a Makita Bosch megfelelőjét. Ha egymásra tettem a két fajtát, semmi különbség nem látszott, de a Bosch magasan verte a Makita ugyanolyan lapját. (Mivel a Bosch cég fejlesztette ki a T befogású lapokat, az ő repertoárjához felelteti meg sok gyártó a fűrészlapjait.)
És mégvalamit:
Még ebben az ötvenezer forintos kategóriában is nagy a szórás. Volt a kezemben néhány márka, mind használható, mindnek van valami ütőereje, és mindben van valami bosszantó. A metebó lágyindítása pl egnem kifejezetten zavart, meg aztán a kezemben maradt a fogantyúja, és macerás volt hirtelen kikapcsolni, bekapcsolni. Jól végezte a dolgát, de nem állt kézre. A DeWaltnál megálltam - nem érdemes tovább kísérleteznem, ez nekem mindenben megfelel. Két gépet jó lett volna még kipróbálni: A kék bosch-t, mivel onnan indult ez az egész technológia, valamint a Festool gépjét, ami valószínűleg verhetetlen mindenben, csak árban nem. -
föccer
nagyúr
válasz
thyeby #14709 üzenetére
Inkább akkor csiszolok.
A jelenlegi barkácseszközökkel kell dolgoznon. Inkább máshogy csinálom az illesztéseket, így (majdnem) minden vágott élet le tudok a végén csiszolni. Azzal meg eltüntetem a felesleges anyagos és pár miliméterrel nagyobbra vágom az anyagot. Annyit meg ki tudok csinszolni.
Mindenesetre kösz a tippeket.
üdv, föccer
-
thyeby
őstag
válasz
Rohamkukac #14706 üzenetére
Úgy kell értenem a rajzodat, hogy kivágsz belőle, visszaragasztod, aztán csiszolgatod?
Elvileg megoldás ez is, csak amolyan sufnintuning megoldás, amivel nem sok pénzt lehet kinyerni. -
Rohamkukac
csendes tag
válasz
föccer #14707 üzenetére
Ismerös a helyzet. Vezetö vonalzó (ami jol le van szoszitva a anyaghoz) melletti dekopir vágásnál, mindenképp új, éles fürészlap a lényeg.
A gép elötolását (ha állitható) kisebbre vesszük, és a teljes fordulaton vágunk. Lehet érezni hogy a gép szinte magátol megy elöre... lassan de hadjuk hogy a gép határozza meg a tolási sebességet, ne eröltessük. Mert ugye korrigálásra nincs lehetöség ilyenkor.
Kb. ennyi... de majd itt a többiek is ajánlanak amit én kifelejtettem. -
föccer
nagyúr
Üdv!
Van valami jó trükkötök, hogy dekopír fűrésszel hogyan lehet egyenesen vágni? Vezetőléc mellett sem tudok egyenesen vágni vele.
A kezem meg már leszakad a helyéről a kézi fűrésszel (de az legalább egyenes lesz
)
Köszi,
üdv, föccer
mod:
Hmm, ez érdekes. Ha nem használok vezetőlécet, akkor sokkal egyenesebb lesz :-/
üdv, föccer
-
shaft72
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest