- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rák
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
kökény6
csendes tag
A 2 lap nem egymásra lesz ragasztva, hanem 90x70 méretű táblához a 2 fél. A 80cm éleknél szeretném összeragasztani, méretre vágni (70cm mélység) és hozzátoldani az oldalsó merevítőléceket (80+ 2x5=90cm).
A rétegelt lappal nekem is hasonló sejtésem volt, köszi, hogy megerősítetted. -
kökény6
csendes tag
Sziasztok, gyúródeszka témában kérdeznék még.
Vettem 2 előreragasztott fenyőlapot (80x40x1,8 cm), amiket összeragasztva megkapom a közel kész méretet. A szélső merevítőlécnek gondoltam bükklécet tenni, de egyelőre nem találok, emiatt meg nem fogok venni egy teljes deszkát. Tudom, hogy miért kell a keményebb, merevebb fa, de azért megkérdezném, hogy ki lehet váltani szintén fenyőléccel, illetve mit várhatok ettől?
Másik kérdésem: szabad-e, érdemes-e megcsinálni rétegelt lemezből. Van itt nálunk 8-10 réteges tábla, ha jól emléxem bükk felülettel.Nem láttam még sehol ilyet, de felmerült ez is mint ötlet.
Kösz előre is a segítséget. -
kökény6
csendes tag
-
kökény6
csendes tag
Nagyon örülök a sok hozzászólásnak. Egyfelől tényleg segítenek, másfelől viszont nem szeretném, hogy emiatt valami nagy háborúság törjön ki.
Van még egy felvetésem amire kérném a segítségeteket:
Sivatagi éghajlaton élek, azaz alapban száraz a levegő egész évben(kb. 20% páratartalom) és nyáron megvan a kb. 28-33 fok a lakásban is, amikor nem vagyunk otthon.
Ez kizárhat bizonyos fafajtákat, illetve az olajos kezelés mennyiben küszöböli ki a kiszáradás és megrepedezés problémáját? -
kökény6
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Új emberke vagyok itt, tanácsot kérni jöttem. Amatőr vagyok, szeretek barkácsolni, van némi gyakorlatom. Szeretnék a feleségemnek egy gyúródeszkát készíteni és ezzel kapcsolatban van pár kérdésem. Még egy fontos dolog - külföldről írok, ezért -adott esetben- az otthon beszerezhető dolgok nekem nem segítenek.-Milyen fából célszerű csinálni? Amit én be tudok szerezni az: fenyő, bükk,tölgy, juhar.
-A gyúródeszka két szélén van egy lezáróléc. Miként kell hozzárögzítenem, gondolva arra, hogy a táblát alkotó lécek szélességben zsugorodnak/tágulnak?
-Kell-e, szabad-e lakkozni, felületkezelni és ha igen, mivel?
-A ragasztó, ami jelenleg van egy sárgás-fehéres, sűrű folyású anyag, sajnos momentán nem tudom milyen alapú. Mivel ételkészítésről van szó, kell valamilyen speciális ragasztó vagy ez az általános is megfelel? (Gondolok a kioldódásra)
-Ami kissé bonyolítja a dolgot, hogy ez nem egy szabályos téglalap alakú lenne, hanem egy körasztalra fekszik fel. Az asztal átmérője 120cm de a gyúródeszka csak kb. 90-100 széles és az emberhez közelebbi oldala veszi fel az asztal ívét. Ez érzésem szerint csak a kivitelezést teszi bonyolultabbá, de nem tudom kell-e emiatt valamire jobban odafigyelni a tervezésnél?
-A vastagságnak elég a 2-2,5cm?
Kérem, hogy aki tud segítsen a tanácsával.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAM topik
- Autós topik
- Óvodások homokozója
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gumi és felni topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Politika
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Kugoo Kirin G1
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 169e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest