Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomey78
csendes tag
próbáltam azt is
sehogy se akar nekem jó lenni -
kerekes.pter
csendes tag
sziasztok
pontosítok a hiba jelenségen először betölt az asus logó utána töltene be a windows de helyette csak
a képernyő világít a laptopon is meg a monitoron is. Ekkor újra indítom és normálisan betölt a rendszer monitor nélkül eddig nem csinálta ezt. -
Tomey78
csendes tag
Sziasztok!
adott egy asus laptop 2010-ben vásárolt
nemrégiben vettem bele egy ODD-t és egy SSD-t
az ODD-be bele került az eredeti vinyó az SSD meg a vinyó helyére
látom mindenhol az SSD-t (BIOS Windows alatt is), de se telepíteni nem tudok rá semmit, se a rendszert nem tudom rá átklónozni
Sokadik próbálkozás után megmértem SSD bechmarkkal, és a sebessége nem ment 5 MB/s fölé se írásban, se olvasásban
már minden megoldás megvolt, hogy csak SSD volt benne, az SSD a casyban volt és nem tudok rá egy oprendszert telepíteni (az eredeti vinyón lévő Windows mind a saját helyéről mind az ODD-ből rendesen felbootol)
ekkor kiszedtem és áttettem az SSD-t az asztali gépembe ahol tökéletesen megy, tehát nem SSD hibaDE AKKOR A LAPTOPBAN MÉRT NEM MEGY RENDESEN?
-
CrazyBraun
csendes tag
Sziasztok!
Egy ASUS VivoBook 15 X542UN-DM145-ös típusú laptopot néztem ki magamnak. Tudtok esetleg arról, hogy mondjuk ez a széria hibás lenne valamiben (lásd: lenovo Y520 billentyűzet hiba)? Illetve ha valakinek van vele tapasztalata, kérem ossza meg velem.
Előre is köszi!
-
KubanitoS
veterán
válasz
kerekes.pter #29293 üzenetére
Kifejtenéd kicsit bővebben azt, hogy "nem tölt be normálisan a windows"? Minden esetben problémamentes a betöltés, ha nincs bedugva a tévé?
-
kerekes.pter
csendes tag
Sziasztok
olyan kérdésem lenne hogy van egy asus x550j laptopom ahho van kötve egy lg(34UC79G) monitor
hdmi-n keresztül. azóta mióta ezt meg történt azt csinálja hogy nem tölt be a normálisan a windows
csak többszöri újra indítás után sem aztán csak betölt. Már többször újra telepítettem de a hiba továbbra is fent áll . Erre van valakinek ötlete hogy ez mitől van?Köszönöm a válaszokat.
-
lojo83
újonc
válasz
KubanitoS #29285 üzenetére
Köszönöm a választ.
Remélhetőleg esetleg segít másoknak is:
A kijelző típusa: LG LP156UD1-SPB2. Lényegében ez egy IPS RGBW pentile kijelző. A csatlakozó típusa a panelen: 40 pins eDP (4 Lanes). Én egy LP156UD1-SPB1 típust tudtam beszerezni, ami teljesen kompatibilis és a csere után megszűnt a probléma.Specifikáció pl. itt:
https://www.twscreen.com/lcdpanel/244/lgdisplay/lp156ud1-spb1/lp156ud1-spb1/15.6/3840x2160 -
draco31
veterán
Hali!
ASUS X553-as előre telepített win10-el. Nagyjából 2 éves lehet, most elkezdett már nagyon lassú lenni. Csináltam egy recovery visszaállítást, le is ment gond nélkül. Bekapcsolás után viszont pár perc után ugyan úgy lassú-lefagy, mint előtte.
Valami nagyobb gondja lehet? DVD-ről USB-ről sehogy sem tudom boot-olásra bírni. -
KubanitoS
veterán
válasz
gaben1117 #29288 üzenetére
A fullHD manapság nem olyan nagy cucc, nem is igazán érdemes alá menni. A gépre rákeresve viszont én nem adnék pénzt ki egy sima Pentium, vagy Celeron procival szerelt masinára. Intel i3-as proci alatt kínszenvedés lehet akár egy sima böngészés is manapság.
A helyedben ellátogatnék a laptopvásárlós topikba, ott tudnak számodra megfelelő típust ajánlani.
-
gaben1117
senior tag
Sziasztok!
Otthoni netezésre, filmezésre, kis office stb. tervezek venni egy 14"-os E403NA notebookot. Ebben a méretben van 1366*768 és Full HD kijelzős is, a kettő között 10K Huf a különbség.
Van értelme szerintetek ebben a méretben a Full HD-nak? Van valakinek tapasztalata a gyakorlatban? Olvastam egy cikkben egy ilyet, és ez elbizonytalanított.
Gyakori tévhit, amikor a vásárló azért nem veszi meg a FULL HD panellal szerelt notebookot, mert „azon túl kicsik a betűk”. Ezt nagy örömünkre szoftveresen korrigálhatjuk Windowson belül. Ha ezt a szoftveres beállítást megejtjük akkor arányait tekintve akár egy HD (1366×768)-as panelt is kaphatunk, ráadásul a képe is jóval élesebb és szebb lesz mint a natív (maximum) 1366×768-as HD kijelzőknek.
-
gomuko
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy asus rog gl552vw laptop, aminek sajnos letörött az alaplaról a lid sensor foglalata. (ez a szenzor gondoskodik arról, hogy érzékelje azt hogy a fedél nyitva vagy csukva van, így ki be kapcsolja a monitort, vagy alvó állapotot idéz elő, leáll stb.) Sajnos az istennek nem találok sehol ilyet. A szenzornak semmi baja, de amibe bele kéne helyezni az teljesen elvált a laptól. Vissza lehetne rá forrasztani, de eltörtek a lábak és maga a csati is. Filléres alkatrésznek tűnik de nem találkozok sajnos sehol vele. Ha valaki tudja, hogy hol lehet ilyet kapni, netán van is neki, nagyon szívesen meghallgatom.
Köszi előre is ha tudtok benne segíteni. -
Balazska15
senior tag
Sziasztok! Második Asus laptoppal szenvedek, hogy nem tudom kikapcsolni a touchpad-ot. Az előzőnél az Asus Smart Gesture programmal sikerült megcsinálni, hogy USB-s egér csatlakoztatása esetén automatikus tiltsa. De itt sajnos nem működik, be van pipálva, de ugyan úgy megy. ATKACPI driverek letöltve, de sajnos FN gombbal sem tudom kikapcsolni. Ezen kívül az összes FN funkció működik egyébként.
Tudnátok segíteni esetleg mit tudok tenni? A mostani gép egy X541UJ. Köszönöm előre is
-
lojo83
újonc
Sziasztok!
Van egy Asus N552VW FI043T laptopom 4k kijelzővel. 4-5 hete azt vettem észre rajta, hogy a kijelzőn néha zaj jelent meg. Nehéz leírni, valami olyasmi mint amikor a kép kicsit elveszt a fényerejéből és vízszintes zaj-csík jelenik meg rajta valahol (flicker). Ez először csak fehér háttéren volt jól látható, később egyre rosszabb lett a helyzet (egyre gyakrabban jelentkezett az előbb említett zaj és egyre láthatóbban) és 1-2 hete valami végleg elpattant. Most a kijelző állandóan sötétebb (nem drámaian, de nincs meg a teljes fényerő) és ami a nagyobb probléma, hogy szellemképes. Tehát, pl. ha valahol ott tartom az egérmutatót 5-10 másodpercig, akkor a mutató még mindig látszik miután elmozgattam és csak nagyon lassan tűnik el. Természetesen ez igaz bármire. Nézel egy weboldalt, görgeted a lapot és az előző állapot szépen látszik a háttérben. Ugyan ez történik a BIOS-ban is. Ahogy lapozgatsz a képernyők között az előző képernyő szövege kicsit halványabban ott van a háttérben. Ebből azt gondolom, hogy biztosan nem driver/szoftver problémáról van szó. A színek sem tökéletesek, minden melegebb (sárgásabb?) színű mint amilyennek lennie kéne.
2 GPU van a gépben, mindkettőnél ugyan ez a helyet. Külső monitoron nincs semmi probléma a képpel.Látott már valaki hasonlót vagy van esetleg ötlete, hogy merre induljak el?
Köszi!
-
dkpisti
tag
Hello
asus x550 i3-4010,4gb1tb,gt840m chipset driver win7-re sehogy nemakar felmenni volt vmi alkalmazás (gyári asus) ami összegyüjtötte a drivereket valaki nememlékszik mivolt a neve?
Előre is köszi -
DarkChild
senior tag
Bocs a kissé "noob" kérdésért, de ASUS GL502 notinál ezt az akkucsatlakozót (alábbi képen) hogyan kell lehúzni az alaplapról? Néztem YT-on videót, és ott úgy látom, mintha fölfelé húznák le a csatlakozót, nem pedig az akku irányába... Jól látom?
-
bohóc
újonc
Szia !
Tudnál segíteni?
Asus X540L es laptopom van 4 napja vettem de nincsen hozá driverek tudnál ebbe nekem segiteni hogy hol tudnám ezt beszerezni? -
Dapro
senior tag
Hali, asus x550jk hoz tudtok működő fan controllert ? speedfannál nem tudtam beállítani
illetve van itt valakinek vivobook s14 -e ? tudna róla írni tapasztalatot anyagminőség szempontjából? zenbook és vivobook között gondolkozom, csak vivo nem ajánlott annyira
-
ddedmm
újonc
válasz
juhaszroli #27523 üzenetére
Szia!
Ugyanez a bajom, mi lett a megoldás ?
-
zannor
tag
Üdv!
Van arra bármilyen megoldás (windows vagy extra szoftver), hogy a notebook akkumulátora ne töltődjön fel 100%-ig?
Egy Asus ROG Strix GL702ZC-vel rendelkezem és roppantul zavar, hogy mindig 100%-on áll az aksi. Igazából az élettartamát szeretném kimaxolni, mert terv szerint 99%-ban asztali pc-ként fog üzemelni. Sikerült beüzemelnem az Asus Battery Health Charging 1.0.04-es verzióját, de hiába állítom 60 vagy 80%-os maximális töltési szintre, akkor is feltöltődik 100%-ra.
-
KubanitoS
veterán
válasz
MrBrown26 #29274 üzenetére
Én azt tanácsolnám neked, hogy a laptopvásárlós topikban nézz szét. Ott le tudod írni mit szeretnél és ajánlanak számodra megfelelő gépet. Egy kis jótanács: egy laptop nem csak a benne lévő alkatrészekből áll, nagyon fontos a megfelelő hűtés és a strapabíró ház is. Az X széria nem igazán volt sosem az ajánlott gépek között, nem tudom ez mostanában változott-e.
-
KubanitoS
veterán
válasz
MrBrown26 #29272 üzenetére
Én egy kétszázezres gépre nem mondanám, hogy gyanúsan olcsó. Vagy esetleg másra gondoltál?
-
MrBrown26
csendes tag
Erről a laptoról : ASUS X542UN-DM054 mit lehet tudni? Gyanúsan olcsó mindenhol a neten, vagy csak simán egy jó gép jó áron?
-
Közben megtaláltam a leírást, hogyan lehet a Win10 el tiszta rendszert telepíteni.
Ellenben az lenne a kérdésem, hogy mi a frászért megy non-stop a venti 2300 as fordulaton. Jó persze alig van hangja, de hideg levegőt tol ki.
-
Sziasztok!
Nekem van egy X751NA típusú gépem.
Sima Celeron N3350 4G RAM, 1TB HDD és gyárilag telepített Win10.Az lenne a kérdésem, hogy a gyáriban elég sok fölös alkalmazás van amiket persze leszedtem. De érdemes a gépet nullára lezúzni és egy teljesen üres Win10 et feltelpíteni? Meg gondolom aktiválja már saját magát.
Gyorsabb lenne a gép?
Most 135 folyamat megy, pedig csak ez az egy böngésző ablak van edge ben. Vélemények?És még egy apróság, a hűtőventi szinte mindig megy. De max hideg levegőt tol ki. Nyilván a 6W TDP jű procira minek egyáltalán. Van BIOS ami megoldja? A legfrisseb van rajta. Másnál is ilyen? Nem zavaró mert szinte értékelhetetlen a hangja.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Sebaj Fóbiás #29268 üzenetére
Hát ha sokat cseszteted, akkor felrobbanhat ilyen állapotban. Add le valami gyűjtő ponton minél előbb! Azt írják, hogy nem csak az idő, hanem a tárolási hőmérséklet is számít ezeknél. Elvileg mínuszban tölteni se szabadna őket, és az 50°C-ot sem szeretik, ha bent hagyod a kocsiban kánikulában.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Egy ritkán látott ismerősömnél van egy X555L laptop, amiben úgy megduzzadt az akkumulátor, hogy felnyomta a touchpad-ot, meg a billentyűzetet. Én csak rohadt régi akksit láttam így felfújódni, ezeknél mennyire normális? Vagy mennyire veszélyes? Bő három éves a gép, sosem volt szétszedve, leejtve, még hurcolászva se nagyon, és leginkább hálózatról üzemelt. Gyanítom erre már csak annyit mondana a gyártó is meg a kereskedő is, hogy így nem javallott használni, de mivel gari már nincs, vegyek bele újat.. Annyi hardver visszahívós cikket láttam mostanában, gondoltam rákérdezek, hátha.. Szerintem azért egy 3 éves gépnél ez eléggé cink.
Valószínűleg az lesz, hogy kiveszem belőle, és csókolom. Megy tovább hálózatról.
Üdv!
-
gemini
aktív tag
válasz
gemini #29266 üzenetére
Mint kiderült, egy windows frissítés óta csinája ezt. Próbáltam törölni őket, de mindet sikerült. A VGA drivert újra töröltem és feltettem megint a legutóbbit. Úgy néz ki bekapcsolódáskor megoldódtak a problémák, viszont ha lehajtom és vissza, akkor nem tud felébredni. Lehet hallani ahogyan a proci felpörög, de a képernyő fekete marad.
-
gemini
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus x555l típusú laptopom. Pár napja tettem bele egy SSD-t, újratelepítettem a Win10-et. Azóta alvó módból nem tud visszajönni, a képernyő fekete marad. Normál indításnál is általában ugyanez a helyzet, de a második indulásnál már rendesen látszik minden. VGA driverre azt írta, hogy a legfrissebb van fent, de biztonság kedvéért leszedtem az Asus oldaláról, viszont a probléma nem oldódott meg. Van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja?
-
szabo.csabi
tag
Sziasztok!
Asztali gép helyettesítésére vásárolnék mihamarabb egy notebookot; az alábbiakkal szemezek:
Az adott kategóriában, árszegmensben melyik lenne jobb választás szerintetek?
Egy 2010-ben vásárolt SONY Vaio-t cserélnék le.
Szökőévente futna rajta egy-egy játék, többnyire filmezésre, zenehallgatásra (emiatt fontos lenne a hangzás), irodai műveletekre, böngészésre, alkalmi jelleggel fotó- és videószerkesztésre használnám; illetve ahogy a korábbival történt a leendő gépet sem szeretném 3-5 éven belül lecserélni, jelentősen bővíteni.
Alapvetőn otthon használnám de néha hoznám-vinném, nyaralásra-szabadságra magammal vinném.
Optimális esetben HDD (1 TB) + SSD (512 GB) kombóban venném de azt mondják nem ajánlott együtt a kettő. A kijelző jobb lenne, ha matt lenne de ahogy körülnéztem a piacon ez viszonylag ritka. Az UHD felbontás szintén jó lenne viszont nem tudom indokolt lehet-e ár/érték arányban. Garancia szintén jó lenne, ha 36 hónap lenne.
Ha minden igaz, az ASUS-ban jobb a videókártya és a kijelző felbontása viszont nincs teljes num pad, illetve még nem tudtam sehol sem megnézni személyesen, nem tudtam kipróbálni a hangszóróit.
-
mgy
senior tag
Zenbookhoz utángyártott tápegységekkel milyenek a tapasztalataitok? Van esetleg olyan, ami bevált? Szeretnék venni párat, így már fájna a gyári ára.
-
Genji
őstag
Sziasztok!
Laptop vételt tervezek és az ux461un-el szemezek. Valaki ismeri esetleg? Jó vételnek számít? Főleg a hűtés/zaj miatt aggódom kicsit. -
NTonee
veterán
-
garage112
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő: Miért nem jók ezek a ROG GL, X, K és társai szériás laptopok? Mindenkitől hallom, hogy nem érdemes venni, de magyarázatot nem láttam még sajnos -
KION3524
tag
Próbáld ki, amit NTonee javasolt. Szóval akkor a rufusban elérhető MBR partíciós sémás formázás egyik sem működött... Amikor felment a win, bootolj megint az USB-ről, és kérlek nézd meg mit ír a diskpart, list disk résznél a "renCer"-re. Ha GPT, akkor ott van a gond, mert MBR-nek kell lennie. Ezért ne a windows gyári telepítőjével formázd a teljes HDD-t, hanem a diskpartos verzióval, hogy a Windows már MBR lemezre rakja rá a rendszert.
-
tabrev
aktív tag
-
SP4C3
veterán
válasz
KION3524 #29251 üzenetére
GPT > EFI
MBR > LEGACYGPT megy, települ, MBR/LEGACY modeban kiírd telepítőkről nem bootol és nem is látja/jeleníti meg a boot menüben.
Ha "sima"/Régi/legacy windows telepítő lemezt/USB-t dugsz rá, raksz bele, arról nem lehet bootolni, ezlért fogtam a windows 7 telepítő ISO-t és Rufus-szal kiírtam USB-re (EFI/GPT módban természetesen, mert máskülönben nem bootol róla.)
Telepítésnél törlök mindent a lemezről (minden partíciót, totál nulla, üres, ništa...)
Létrehozok egy 100GiB-os partíciót a renCer-nek, létrehozza az efis fasság partícióit meg + amit mondtam 9X GiB... Mindegy, jónak néz ki, rányomom, telepít, minden flottul lemegy, újraindul, hogy befejezze a telepíést, aztán mikor kész, akkor jönne be az első boot, de Win logó animációnál megakad "Starting Windows" (nem fagy ki, a logó szépen lejátszódik, aka loopol, de nem megy tovább), nincs hibaüzenet, ha megnyomom a power gombot, akkor a nyomorékja elteszi magát hibernációba....
-
KION3524
tag
Érdekes, hogy GPT USB-ről felraktad a GPT Windows-t és nem lehet a BIOSban GPT-t állítani. Bootolj az USBről, majd a számítógép javítása/parancssorba írd be ezt: diskpart. majd list disk. És ha GPT van, akkor másképp formázd a kulcsot, mert lehet hogy itt akad meg a dolog, hogy a BIOS-ban csak AHCI van, de a rendszer meg a HDD GPT-s. Amikor az USB-t más módban formáztad meg (UEFI vagy EFI) akkor meddig jutottál? Ezek szerint mindig ellenőrizni kell a diskpartban a lemez tulajdonságát, és ott formázni, vagy csak törölni a teljes lemezt. (Diskpartban kiválasztod a lemezt, majd clean). Most akkor próbálj meg egy MBR-es lemezre telepíteni, vagy töröld a lemezt, és konvertáld MBR módba, majd úgy rakd fel a windowst.
Új hozzászólás Aktív témák
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Új ASROCK A520M PG Fèlkonfig - Ne hagyd ki! 0% THM-RE is!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest