Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
vs2009
tag
sziasztok!
Asus Rog G751JT-ről lenne szó bekapcsolom a gépet és 15 mp múlva indul el mi lehet a gond? addig csak fekete a háttér és a billentyű rendesen világít -
szegeatis
csendes tag
Sziasztok!
Fateromék laptop csere előtt állnak, eddig Acerük volt celeron 1.4 Ghz 2mag.....
A vélenyéteket szeretném kérdezni mi a véleményetek erről a típusról: www.mysoft.hu/details.aspx?pn=X751NV-TY015
Kizárólag netezésre használják és youtube.
Előre is köszönöm! -
csiben1
tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Szia!
Csak érdekességképp írom le, hogy végül találtam megoldást a Bios frisítésre akkumulátor nélkül. A Bios menüben, mikor rámentem az easy flash-re, jelezte, hogy az akksi nem éri el a 20%-ot és kapcsoljam ki a gépet, ekkor beírtam, hogy "RISKY" és láss csodát, engedte.
Csak elsőnek megszívatott, mert az Y helyett Z-t kellett nyomni, ugye a más billentyűkiosztás miatt. -
Botos117
csendes tag
Szerintetek érdemes lecserélni egy g751jy-t egy FX705GD-EW078 re?
-
Tannen
tag
Ha akkut cserélek (ASUS X553M), akkor van valami konfigurálás az újjal, vagy elindul minden további tennivaló nélkül?
-
csiben1
tag
Sziasztok!
Lenne egy Asus X53E laptopom és bios-t szeretnék frissíteni rajta, de ehez ugye kellene legalább 20%-ra feltöltött akksi + hálózati csatlakozás. Na most nekem nincs akkumulátorom. Kérdésem az volna, hogy így van valamiféle mód, hogy tudjam frissíteni a bios-t?
-
Dinter
addikt
Sziasztok!
Valaki csinált már gariztatást?
A laptopom jobb oldali hangszórója tönkrement, illetve a mélnyomó nem működik (ez nem olyan nagy baj, de zavaró). Mennyi ideig tartana egy ilyen gariztatás? Azóta beraktam plusz ramot, SSD-t a DVD olvasó helyére. Ha így kapják meg, akkor nem csinálják meg, és/vagy elveszik a gari vagy mi lenne?
-
oszi666
őstag
Sziasztok szóval megvettem az Asus FX504GM-et és minden szipi szupi egyvalamit kivéve:
egyszerűen nem tudom a touchpadot működésre bírni. A driver amit le lehet tölteni nem tartalmaz exét, csak egy pnputil nevű alkalmazást amit elindítva nem történik semmi.
Az eszközkezelőben sem látom sehogyan. Ha bebootolok a bios beállításokba, ott van egér és tudom mozgatni a touchpaddel. Mégis mit csináljak? -
oszi666
őstag
Sziasztok!
Valami olcsóbb gamer notit szeretnék és a választásom egy Asus FX504GM-E4057-re esett.
Nekem nagyon bejönne mert 1060-as 6gigás nvidia kártya van benne, és 300k körül árulják.
Tisztában vagyok vele, hogy ez nem a legjobb megoldás de:
-a gép nem lenne sokat hurcolászva
-a macskát figyelmeztettem, hogy ha csak ránéz az új jövevényre, kint fog aludni télen a gangon
-hely nincs egy komplett gépnek
-pénzem sincs a nulláról megint felépíteni egy gamer gépet monitorral billenccsel meg minden mással
-nem tartom magam casual gamernek, de őszintén szólva sosem a grafika volt nálam az elsődleges szempont. -A kártyából azért nem engednék mert ez még 3-4 év múlva is hoz majd egy számomra tökéletesen elfogadható szintet.A neten egy-két helyen rosszakat olvastam róla, hogy állítólag a hűtése rossz, és limitálva van a CPU is (utóbbi annyira nem érint engem szerinte). Én alapból nem az i7es, hanem az i5-8300H kivitelt néztem. Abban négy mag van, gondolom csak nem termel annyi hőt, még ha a TDP-je ugyanannyi is mint az i7-esnek. Néztem, hogy elvileg réz hőelvezető van benne (vagy olyan színűre színezett...) és két normálisnak tűnő ventillátor is, és elég sok helyen tudja beszívni/kifújni a levegőt.
esetleg erről van valakinek tapasztalata? -
Vali15
csendes tag
A legújabb ZenBook Pro sorozathoz milyen dokkolót ajánlanátok?
-
draco31
veterán
A tapiban egyes ASUS laposokban ilyen, kell neki a drivere utána menni fog. Ha nincs a weboldalon, akkor eszközkezelőben próbáld automata frissitéssel megkerestetni vele.
A HDD pedig, lemezkezelőbrn sem látszik? (particiók létrehozása és formázása ha jól emlékszem) lehet csak nem lett telepitéskor particionálva, vagy ilyesmi. Jártam már így.

-
steelsec
aktív tag
Az hogy a hdd-t nem latja az Windows problema nem a gep hibaja ha biosban latod itt egy megoldas
Tapasztalatbol mondom nincs is szukseged minden driverre, en csak az atk-t, nvidiat szoktam felrakni a tobbit megoldja a windows. Ha valami nem mukodik akkor azt kulon de nekem ilyen meg nem volt.
Optane meg teljesen mas azt torolheted is le.
-
Koben
újonc
Tisztelt fórumosok! - kérnék egy kis segítséget
Napokban vásároltam egy ASUS FX504GD-E4081 Gaming laptopot ( a fiamnak), 2 napja küzdök vele és már nagyon kivagyok - és azt hiszem esettanulmánynak sem lesz rossz, ha más is ebben a cipőben jár.
Elsőre ugyanaz a problémám volt, mint (#29591) SshaarK-nak - a BOOT menü üres, pen drive-ról nem megy fel a win10. Hála a topicnak a Rufus-szal újból elkészített és FAT32 -re formázott boot pendrive-ot már felismerte, felment a win10. Partíció sémát is át kell állítani "MBR partció séma UEFI-s géphez"
Na de! - touch pad nem működik és a két meghajtó közül ( van benne egy 128ssd és egy 1000Gb. HDD) csak az SSD-t látja. Pontosabban a biosban látja a másikat is, de a windows már nem.
Okosan adtak hozzá dvd-t, persze a gépben nincs olvasó. Gondoltam csak meglesz ez az asus support oldalon is, letöltöm onnan. Hát nincs meg minden. Nem baj , szomszédnak még van dvd olvasója, csinálok egy iso filet pendrive-ra , csak jó lesz. NEM lett jó! Valamiért nem hajlandó működni. Elindul ugyan az asus instal wizard, de nem rakja fel a drivereket. Persze ha lefut , akkor sem biztos , hogy touch pad és látni fogja a másik HDD-t.
Ötlet ????? HELP please!(A support oldalon homályos utalás van az Intel® Rapid Storage Technology progira. Pontosan ezt írja: "Hajtsa végre az IRST-t az Optane SSD + HDD összeállításához". Kínomban felraktam ezt is , de szerintem nem erre való és nem is oldotta meg- bár látja a HDD-t, az SSD-t viszont nem)
-
draco31
veterán
Kicsit elegem van ebből a realtek 8822be-ből, tervezem hogy veszek egy intel ac9560-at.
Kérdés, hogy a gari ehhez mit szól?
ASUS VivoBook S14 S410U -
válasz
ViBo77
üzenetére
Szia!
Gyártói oldal ezt írja:
DDR4 2400MHz SDRAM, up to 16 GB SDRAM, azaz max 16GB-t tudsz beletenni, 2x8-at. Az a legjobb mindig, ahol/akitől veszed, ott beleteszed, ha indul akkor kompatibilis, ha nem akkor másik kell. Előfordult már olyan is, hogy 2 egyforma ram sem indult együtt. Ritka, de előfordult már
-
ViBo77
senior tag
Sziasztok!
Van nálam egy ismerős gépe: Asus Vivobook X705UV-GC150T
Jelenleg 8GB RAM van benne ... 1 modul ... kellene bővíteni, de nem találok semmilyen leírást hozzá, hogy milyen modulokat eszik meg ...
Jelenleg egy M471A1K43CB1-CRC Samsung 8 GB DDR4-RAM 2400MHz modul van benne és szerintem a legjobb lenne egy pont ilyet betenni mellé, de mint a fehér holló, kb olyan ...
Szóval akkor kellene bele más, de mit lehet beletenni?
Régi motoros vagyok, így emlékszem arra amikor még tök8 volt hogy mit tett bele a gépbe az ember, aztán később jöttek a komolyabb kompatibilitási gondok, így figyelni kellett, hogy mit választunk ...
Jelenleg már nem mozgok ennyire a témában, így nem tudom, hogy mennyire kell figyelni a kompatibilitásra ...
Szóval kellene kis help ... láttam aprón 16GB-os modulokat is ... kvázi olcsón ... elvileg kezeli a 16GB-os modulokat is, de ez sem százas mert egy külföldi oldal azt hazudik amit akar

Szóval nekem jó lenne 2x8 GB is, de ha kicsivel drágábban (persze használtan véve) 2x16GB is belemenne, akkor az is opció lehet ...
Köszi előre is a segítséget!
-
Hatii
tag
Sziasztok!
Van egy Asus N551J gépem. Integrált (intel hd) és dedikált (nvidia gtx 960m) videókártyák vannak benne. Eddig nem érdekelt különösebben a dolog, most viszont raktam fel egy régebbi játékot (ha számít, napoelon total war). Na most elvileg beállítottam, hogy alapvetően az integrált kártyát használja, a játékhoz azonban a dedikáltat. A játék viszont érdekes dolgot produkál.
Amellett, hogy elcsúszik néha a textúra, alapvetően színes pixelkockák jelennek meg (rgb), sok, kevés, össze-vissza. Sőt, néha kilép gyorsan a asztalra, majd vissza játékba. Ekkor egy időre megjavul, random időre, majd újra jelentkezik ez. Néha 2-3 mp, néha 10-15 mp. Nem létezik, hogy azt a játékot nem vinné a 960m, szóval mi lehet a probléma? Teljesen az nvidiát kellene használni? Vagy hol, hogy tudom rendesen beállítani?Köszönöm,
Hatii -
-
Bazsi1987
őstag
Sziasztok! Pénteken behúztam az emagon a 40-ért egy asus laptopot, ma jött meg valami endless nevű operációs rendszer van rajta alapból erre a masinára rá lehet tenni Windows?😊 Bocsánat ha hülyeséget kérdezek 😊
-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok!
Van valakinek már tapasztalata az új Vivobook S15-ös családdal (S530UN)? Elsősorban a billentyűzet érdekelne (mennyire süpped a közepe fele haladva, stb.), illetve a hűtés és az akksi idő. Egy építészmérnök leányzónak lenne, aki 3D Studio Max-ozna rajta elsősorban. A Core i5-ös változatot néztem 8GB RAM-mal és 256GB-os SSD-vel, Windows-t és Office-t majd veszünk rá olcsón, így jobban kijövünk összességében.
Köszi!

-
draco31
veterán
Hello!
ASUS VivoBook S14 S410U-esem van, és nincs ugyebár rajta LAN csati. Más gépekhez láttam hogy van valami USB-s átalakító, ezzel is működne ilyen?
-
Tannen
tag
válasz
Papooo
üzenetére
Neten keresgélve találtam egy olyan megoldást, hogyha sw hiba miatt van gond egy billentyűzettel, (a nyilak hibája általában ilyen), akkor érdemes egy próbát tenni a driver letörlésével. A gép az újraindítás után pedig letölt egy új drivert.
Szerinted ezt érdemes megpróbálni? -
Dagohun
tag
Üdv. Vettem az asszonynak egy asus vivobook-ot (X542UN). A kérdésem annyi lenne, hogy hálózatról működtetve kinyírom-e az akksit vagy sem. Érdemes levenni töltőről és használni majd tölteni vagy tök mind1. Hordozva tavasztól lenne csak addig otthon dolgozna rajta. Előre is köszi a válaszokat.
-
Spazzz
tag
Hali szerintetek ez megfelelne?Sokagig szeretem hasznalni,ne lassuljon be,szerintem ez pont megfelelo lenne filmezesre,altalanos hasznalatra es nem jatekra kell.
Asus X542UA-DM930
15.6 FHD
i5-8250U
8Gb DDR4
1Tb HDD+128 m.2 SSD+ODD
1db usb2 2db usb3 1db usb3.1 c type
1 combojack 1 vga 1 hdmi 1 rj45
200k ujonVagy esetleg van valami velemeny?
-
Papooo
senior tag
válasz
Tannen
üzenetére
Úgy biztosan rosszabbul jársz.
A helyedben néznék az aprón egy alig használt gépet (40-50-től már elég jókat ki lehet fogni), ezt pedig meghirdetném.
Ismerősnek most számolták be 30-ért a még garis, betört kijelzős újszerű állapotú 6. Gen i3, gépét egy 120000 (máshol 100000) forintos új n4200-as (csak kicsivel jobb mint az n3540) procis gépbe.
Alig kaptam agyvérzést, amikor elmesélte.
Persze miután felvilágosítottam, hogy 15-ből meglett volna a kijelző csere, már az ő feje is lilult az idegtől. -
Papooo
senior tag
válasz
Tannen
üzenetére
Nekem is az N3540-nel van tapasztalatom.
Előtte egy N29xx -es lenovo volt, aminél jobban teljesített, elvégre két mag helyett négy dolgozott.
Volt már dolgom amd e1 2xxx procival is, na az valóban lassú.
Ha csak böngészésre és minimális officera kell, arra elmegy az N3540, de ha ennél többet szeretne valaki, akkor már nyöszörög.
Egyben lehet hogy 40-et is kapnál érte, de nem a hardveraprón. Ismerősnek sem érdemes eladni, a későbbi harag elkerülése végett. -
Tannen
tag
válasz
Papooo
üzenetére
Nem ugyanaz a gépem, mint a kollégának, mert az enyémben Pentium N3540-es proci van. (nem MA, hanem csak M.) Nem érzem egyébként egyáltalán lassúnak (Win10 Pro), de az is meglehet, hogy nem láttam még gyors gépet.
Megnéztem amúgy a billentyűzeteket a saját problémámra, de 15-20-ért vannak.
Ha max. 30-at ér a gépem, akkor tényleg nem éri meg, sajnálom, mert amúgy teljesen jó a gép. -
válasz
oliwwer
üzenetére
Számítás körülbelüli:
Kingston SSD 240GB kb 13; a Samsung 250GB az kb 18-20;
4gb-os modul ddr3 5000kb.
Mivel ebbe max 8gb tehető, és modulonként 4gb. De ezzel még nem vagy nagyon előrébb, mivel még a cpu-t ki lehet cserélni erre (Quad Core Pentium N3530), ennek nem tudom az árát sajnos. szerintem 6-15 közt használtam. Ez cirka 30-40, és nincs benne a szervizköltség, ha csak ezt nem oldod meg. Így bár így lenne egy elfogadható géped, de jobban jársz azzal, amit te is írtál Üzleti DELL vagy pl HP is.
Remélem érthetően írtam.
-
Papooo
senior tag
válasz
oliwwer
üzenetére
Ha picit visszaolvasol, pont ma volt téma ez a gép (bár más ok miatt)
A proci forrasztott, ráadásul harmatgyenge teljesítményű.
Egy ram foglalat van, azaz a 4 gigás helyére kellene betenni egy 8 gigást, a 4-est meg eladni.
Ha a ram bővítése után beletennél egy ssd-t és eladnád a vinyót, akkor a végső kiadás kb 15000 ft lenne.
Persze csak miután eladtad a vinyót és a régi ramot, és nem számolva a szervíz költségét.A végeredmény egy majdnem ugyanolyan tetű lassú gép lenne, mert a sok ram és a gyorsabb lemezműveletek nem tudják azt kompenzálni, hogy a procid egy mezei wines tabletben lévő Z2735-ös quad atom is leveri teljesítményben.
Anyósnál egy használt HP 6460B (i5 2540m, 4 gb ram) váltotta ezt a rettenetet, és szerinte ijesztően gyors gépet kapott. Még úgy is, hogy az asus vinyóját tettem át bele.

-
oliwwer
aktív tag
Sziasztok!
Barátnőmnek van egy Asus X553M típusú laptopja, amit karácsonyi ajándékként szeretnék egy kicsit felgyorsítani, mert eléggé lassú már.
Alaplap neve Asus X553MA Series Notebook
CPU típusa DualCore Intel Celeron N2830, 2417 MHz
DIMM1: Samsung M471B5173QH0-YK0 4 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM
Lemezes meghajtó WDC WD5000LPVX-80V0TT0 (500 GB, 5400 RPM, SATA-III)
Nagyjából így fest a gép. Arra gondoltam, hogy az 500 gigás HDD helyett bele lehetne dobni egy 250es SSD-t, illetve egy erősebb proci (van rá lehetőség, elbír az alaplap / táp jobbat?), meg egy 4 gigás ram modult.
Kérdéseim:
Érdemes ezt tuningolnom szervízben, szerelőnél a fent említett dolgokkal, vagy olcsóbb ha veszek egy már ssd-vel ellátott Dell üzleti notit?
Fizikailag van lehetőség egyáltalán tuningolni ezt? Hely van az ssd-nek, proci kivehető, ram befér, stb.?
Milyen alkatrészekkel, típusokkal lehetne meggyorsítani a gépet? Friss win-t is kap majd persze.
Köszönöm előre is a válaszokat, és bocsi ha hülyeséget kérdeztem, annyira nem értek a témához.
Üdv,
-
endemondo
csendes tag
@Papooo köszi nézem
@Pyttawrx Nem találok ilyen beállítást a biusban :\ Amúgy először én is a ventire gyanakodtam, de az, hogy az "1"-es megnyomásával elhallgat a hang..az nagyon fura. mintha ezzel földelne valamit vagy nem is tudom. (csak ez 1-essel csinálja ezt..más billenytu lenoymasa nem befolyasolja)
-
endemondo
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha valakinek volt már ilyen problémája..
A gép: Asus G551VW / 24GB ram / GeForca 960M
Ma elkezdett "ciripelni" "sercegni" valami a gépben. A ventillátornál hallatszik leginkább. Véletlenül rájöttem arra, hogy ha megnyomom az "1" billentyut, akkor ez mint egy toggle, be és kikapcsolja ezt a ciripelést.Bármi okosság, ötletetek van esetleg, hogy mi történhet belül?
Előre is kösziköszi ha bárki, bármit tud hozzátenni

-
válasz
Peti755
üzenetére
Nézd, jártam úgy, hogy két egyforma sem ment egymás mellett, beletettem egy noname ramot a fiókból és ment. Nyilván a másik ram is ment másik gépbe. Persze ez ritka eset amúgy. Ezt úgy a célszerű, hogy ahonnan vaszed mielőtt elhozod rakják bele, ha megy jó ha nem akkor másik kell. Ez a legbiztosabb szerintem. Elvileg amúgy mennie kell
-
mp54
senior tag
ASUS F80S (2012) notebook-hoz hol érdemes akkumlátort venni Bp-en?
Kösz! -
Papooo
senior tag
válasz
Tannen
üzenetére
Jó eséllyel a gomb elektronikája szállt el.
Másik klavi hozzá az aprón kb 10000ft
Egyben kb 30000-et ér, ha 4 gb ram és 500gb hdd van benne.
Szétbontva 12000 a kijelző, 10000 az alaplap, 5-6000 az akksi, ram 4000, hdd kondíció és méretfüggő (4-5000).
A billentyűzetért talán 4-5000-et kapnál jelen állapotában. Amit nem soroltam fel, az szinte eladhatatlan. -
Tannen
tag
válasz
Papooo
üzenetére
Már 1-2 hónapja nem működik az az egy fránya billentyű, részben ezért is szedtem szét, illetve gondoltam egyúttal ki is tisztítom. Belül teljesen tiszta volt, (csak otthon használom), a csatlakozókat is rendben találtam.
Akkor most kukázzam ki a gépet emiatt? Amúgy tök jó kis gép még mindig, tudja azt, ami nekem kell.
Mennyit érhet vajon egy ilyen laptop? Szétszedéskor kapott új akkut is.
Köszi a válaszod!
T -
mp54
senior tag
Üdv!
ASUS F80S (2012, 802.11b/g) notebook-kal szeretnék az USA-ban egy motelban csatlakozni a motel Wi-Fi-re.
Kérdéseim:
-mekkora az esélyem, hogy a b/g-vel tudok csatlakozni?
-ha tudok csatlakozni, mekkora a valószínűsége, hogy a kapcsolat normálisan használható lesz: e-mail, böngészés, Skype videó nélkül?
Köszönöm! -
Papooo
senior tag
válasz
Tannen
üzenetére
Az összerakás után kezdte?
Ha igen, érdemes lenne szétkspni és megigazítani a klavi (széles) kábelt. Esetleg levágni a hosszából egy miliméteres csíkot.Szervízbe nem éri meg vinni, mert nem éri meg rákölteni.
Nekem a dc in szállt el (ez is tipushiba mint az akku esetén villogó kijelző, meghaló alaplap), és inkább eladtam, az árából pedig vettem egy használt 2. Gen i5-ös gépet, ami lényegesen izmosabb.
-
Peti755
csendes tag
Sziasztok!
Egy Asus ROG Strix GL553VD-FY033-ba szeretnék RAM-ot venni, de itthon nem forgalmaznak olyan típust, ami benne van. Tudtok segíteni, hogy milyen fajtát vehetnék a helyére?
Válaszotokat előre is köszönöm!

-
Andris_2
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy ASUS VivoBook S14-et, melyben egy 128 GB-os SSD van.
Ezt tudom bővíteni egy HDD-vel?
Köszi! -
Tannen
tag
ASUS X553M
Néhány hete az "előre nyíl billentyű" nem funkcionál, hiába próbálgatom, nem reagál. (A gép tisztítva van, szerintem nem kosz miatt nem működik.)
A hozzáértőktől kérdezem, hogy lehet ezzel valamit csinálni, megjavítani valahogy?
Köszi! -
tom_77
tag
válasz
tom_77
üzenetére
Teljesen véletlenül kikapcsoltam a BIOS-ban az "animation post logo audio"-t es lett hang Windowsban. WTF??? A driver továbbra sem megy fel, de már nem is érdekel. Kiprobáltam újra és ha visszakapcsolom az emlitett BIOS beallitast akkor megint nincs hang
Horror ez a driver mizéria amugyis itt az asusnál ugy lárom 
-
tom_77
tag
Sziasztok,
most vettem egy ROG Strix SCAR II-t. Felraktam rá Win10-et meg mindenféle drivert. A hang az istenért sem megy. A realtek driver (6.0.1.8519) hibat dob mikor fel akarom tenni.
Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 10.0.14393.0Image Version: 10.0.14393.0
Error: 15613
A logokban semmi értelmeset nem találtam.
Találkozott esetleg valaki már ilyen problemaval, vagy van valami ötletetek?
-
mzoli1999
újonc
Sziasztok!
Egy asus gl753ve laptopom van és szeretném a memóriáját bővíteni(8gigáról 16-ra) és ebben szeretnék segítséget kérni.
Milyen memóriát kellene vennem hozzá? Mindegy a márka és a sebessége és csak az számít, hogy ddr4-es és so-dimm 260-as legyen? vagy a sebesség is lényeges?
(a jelenlegi 2400 Mhz-es) -
zadir1
tag
Hali!
Találtam egy ilyen ASUS VivoBook Flip 14 TP412UA kis szépséget. A kérdésem az lenne mennyire jó ez a Intel® 4415U proci? Egy i5-ös 7xxx-hez képest? A többi, ami nekem kell SSD és videokártya okés.
-
Shin Chen
tag
Sziasztok!
Adott egy régi k53tk típusú Asus, és már napok óta küszködöm hogy SSD+win10-zel turbózzam fel.
Win 10 topicban a telepítés menetét, formázási problémákat vetettek fel, szerintem valami BIOS baj lehet a ludas.
Szóval:
Rufussal kiírtam a win10es pendriveot gpt+uefi módra.
Windows Diskparttal töröltem az ssdt- és gptre raktam.
Feltelepítettem- újra indítottam, és továbbra sem bootolja be a Windows boot managert.
-> átraktam dokkolóba, másik gépen szépen mutatja: Windows fájlok+ program files , stb.
Hds-ben azt írja kiválóan mukodik.
[HDS]
Bios beállítások nyilván: ahci+uefi boot enabled+boot sorrend beállítva (mintha lenne több lehetőség
)
Win10es topic hozzászólások:
[Első]
[második]
[ezt copiztam be ide nagyjából ]
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Papooo
senior tag
válasz
Lajos65
üzenetére
Érdemes lenne másik tőltővel, rammal, kivett vinyóval kipróbálni.
Ha ezek után a biosba lépésig se jutsz el, akkor lehet hogy alaplapos.
Érdemes megnézni a töltőbemenet környékét is, nincs-e égésnyom a panelen (n53-as szériában tipushiba volt)
Venti megmozdul? Ha nem, lehet hogy a venti a bűnös.A melegedés nem játszik, mert hidegen elindítva venti nélkül is legalább a windows logóig el kéne jutnia, mielőtt kifagyna.
-
Lajos65
tag
Sziasztok! Asus k55v bekapcsolás után néhány másodpercig úgy tűnik hogy elindul, aztán kattan egyet és kikapcsol. Próbáltam akku nélkül. De úgy sem. Automatikus javítás nem sikerült. Van valakinek ötlete, mi a baj?
-
kozmapiku
újonc
Sziasztok!
Van egy Asus Vivobook x542un-dm004 típusú laptopom és probálnék rájönni, hogy SSD bővítésre milyen lehetőségeim vannak. Semmilyen információt nem találtam, szóval a ti segítségeteket szeretném kérni. Elvileg van az alaplapon egy m.2-es port, de nincs információm arról, hogy milyen típusú. Próbáltam felnyitni a laptopot, de sajnos a kábelek miatt nem tudtam teljesen felnyitni, de így is sikerült egy képet lőnöm, hogy eltudjak indulni. Tudnátok segíteni, hogy milyen típusú SSD támogatott ebbe a laptopba? -
nemigazmar2
csendes tag
Van esetleg valakinek tapasztalata a vivobook s15 s530-cal? Előre is köszi a válaszokat.
-
SshaarK
csendes tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Tegnap ahonnan vettem a pendriveot beadtam a gepet h probaljak meg mert kivagom, es ezt add ossze, megcsinaltak 10 perc mulva hivtak hogy kesz mehetel erte. Termeszetesen nem aruljak el hogy csinaltak pedig en mar halozatrol telepitestol kezdve minsent megprobaltam. Hihetetlen. Ettol fuggetlenul mindenkinek nagyon szepen koszonom a segitseget es a tanacsat.
-
válasz
SshaarK
üzenetére
Hm furcsa, mert látnia kéne. Említett mediacration-t is meg lehet próbálni:
MediaCreationTool1809-et, de igazából ennek nem kellene befolyásolnia. Egy próbát meg ér:ezen az oldalon https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10
az eszköz letöltését válaszd, és pendrivra írd ki -
SshaarK
csendes tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Reseteltem semmi. Rufusba csinaltam olyan telepitot ami MBR es meg olyat is ami GPT, meg csak nem is latja a pent a laptop nem meg bootolni a telepitot
felhivtam az asust, kapcsoltak okos Arpit aki annyit tudott makogni hogy irjak nekik emailt hatha valamelyik okosabb meg tudja valaszolni. :/ -
SshaarK
csendes tag
válasz
Titmouse09
üzenetére
A boot option properties nem valaszthato ki, a sajat telepito kesziteset ma probalom ki csak elobb vennem kell pendriveot. A biosbol ki lehet torolni dolgokat? A biost egyebkent frissitettem hatha megoldja a problemat de nem. Hogy kell biost resetelni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Netfone
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Milyen monitort vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- További aktív témák...
- HP Pavilion Gaming 15 144Hz, GTX 1660 Ti 6GB, 16GB RAM Dobozában, megkímélt
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA506N Ryzen 5 7535HS / RTX 3050 4GB / 16GB DDR5 / 512GB SSD / Garanciás
- ASUS X513EA-BQ1998C (Bontatlan)
- ASUS X513EA-BQS62T(Bontatlan)
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD MSI SuprimX RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 PLUS 750W
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Csak elsőnek megszívatott, mert az Y helyett Z-t kellett nyomni, ugye a más billentyűkiosztás miatt.

)