- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
habmalac
tag
válasz
Gergosz2 #28798 üzenetére
Értem. Akkor ez a szűk keresztmetszet a rendszerben. Lehet ezt fejleszteni vagy vennem kéne egy új laptopot, hogy ez a probléma megszűnjön? Az újabb készülékek tudnak egyáltalán többet LAN-on? Nézegettem az újabb laptopokat, 10/100 eddig amit láttam. Ki tudom használni egyáltalán valamivel ezt a netet ((fiber power 500, 500/22 Mbit/s)?
-
habmalac
tag
Sziasztok! Remélem jó helyre írok, ha nem javítom! Segítséget illetve ötletet szeretnék kérni a szakértő társaktól. Van egy asus 1215N netbook készülékem. Úgy néz ki, hogy valami miatt bármilyen sávszélességű internetet csatlakoztatok hozzá, csak egy adott szintig tudja azt kezelni. Próbáltam a hálózati kártya driver frissítését de nem javított a helyzeten. A mobilom jobb sávszélességet mutat wifivel mint a számítógép. Lehetséges, hogy a hálókártya nem tud többet? Most egy 500-as upc internet van rátolva de nem kezeli úgy ahogy kéne. Valami beállítási hiba lehet vagy ennyit tud ez a netbook? Ötlet, javaslat esetleg? Ha egy egy egyszerű sebességtesztet lefuttatok, a telefon wifin keresztül jobb értéket mutat mint a gép.
-
törölt tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémával kapcsolatban:
A gép indítása után automatikusan belép a BIOS -ba. Próbáltam manuálisan HDD -ről és PENDRIVE -ról bootolni, de eredménytelen, belép a BIOS -ba.
Amiket már próbáltam:
- BIOS default settings
- Hardveres újraindítás (akku. ki, 30 mp -ig lenyomva tartott bekapcsológomb, akku. be, ac adapter csatlakoztat, indítás)
- HDD nélküli indítás
- HDD újracsatlakoztatás utáni indításMi lehet a megoldás?
A segítségeket előre is nagyon szépen köszönöm!
-
overseer
csendes tag
Üdv Urak!
Adott egy 1 éves Asus x550v laptop. A gond az, hogy teljesen véletlenszerűen lefagy és felpörög a venti. Van hogy hozzá sem nyúlok csak az asztal látszik erre totál beáll, majd felpörög a ventillátor. Tegnap délután gondoltam újra rakom a windowst. Alig volt fent 5 perce, már fagyott is le. 2 win verziót is próbáltam.
Lefuttattam egy memória vizsgáló programot, ment vagy 3 órát, azt írta nincs hiba. HDsentinel szintén nem jelez hibát.. Ötletem sincs.
(egy észrevétel: Terhelés alatt még nem produkált fagyást soha. Ha játszok filmezek akkor még nem fagyott.
Valami ötlet?Intel i7 6700HQ
DDR4 1x8gb -ram
Nvidia gtx 950m
Jelenleg Win10 Pro 64bit. -
KION3524
tag
válasz
#90931968 #28792 üzenetére
Nekem is pont ilyen lapim van (GL753VE). Nyáron vettem munkára (photoshop, illustrator) és játékra. Meg vagyok vele elégedve, tényleg jól néz ki. A kijelző miatt egyszer vissza kellett küldenem de a másik amit kaptam annak is hasonló hibája van. Úgy néz ki hogy a backlight bleeding elég gyakori az ASUS-nál úgyhogy én a helyedben boltban venném és megnézném a kijelzőt mielőtt kifizetem. Azt hiszem van TheVR teszt is a kisebb modellről (GL553). A teljesítménnyel sincs semmi bajom, a GTA5 majdnem minden maxon 60fps, outlast2 szintén. Vettem bele egy SSD-t, a merevlemezt száműztem az ODD helyére (ide vettem a vastag caddyt
) és 16GB RAMot. Így már a 400k környékén van az ára és még tervezek egy M.2-es SSD-t is. Azt hiszem ennyit lehet rajta bővíteni.
-
törölt tag
válasz
Bukullusz #28787 üzenetére
Én szerintem ha biztonságra megyünk.
Akkor a 3 ból az acer vx 15 bár dizájnt tekintve szerintem a legbénább főleg ezzel a lamborghini hátsóval
De ha téged nem zavar a kulső ink azt venném
Amúgy ma láttam egy asus g753 as laptopot
Istenem esküszöm brutál szép egy lapos baromi jónak tünt minden téren a billenytyűzettől kezdve minden.
És 17.3 as méret ellenére nem volt ordenáré nagy és hordozhatatlan..
320 ért kapsz már -
Rambi
tag
Köszi, az okosságokat, akkor rendelek mégegyet, mert sikeresen lerendeltem a vastagabbat....
Előbb kérdezni kellett volna.... -
KION3524
tag
Én is megszívtam a mérettel. Először rendeltem egy 12,5-ös SATA végűt, majd amikor kiszedtem a meghajtót, akkor jöttem rá hogy a vékonyabbat kellett volna (9,5mm). Sok oldalon úgy írták, hogy inkább legyen a vékonyabb, és kitámasztod valamivel az alját. Gondolom csúsztatható módszer és csak az elejét fogja csavar az alaplaphoz, ezért a hátsó részt ki kell támasztani valamivel.
-
KubanitoS
veterán
9,5 mm magasságú kell neked. Pl ez.
Kis plusz infó: én már szívtam meg efféle HDD caddy-vel. Miután beleraktam a HDD-t, a gép procija folyamatosan 10-15%-on pörgött. Három hét keresgélés után jöttem rá, hogy a caddy oldalán van egy pöcök, amelyet a másik állásba kellett áthelyeznem, így lett jó. Gondoltam megosztom, hátha te is így járnál.
-
Rambi
tag
Hali, Asus X550JK laptopba milyen méretű HDD Caddy való?
Tolómérővel ha lemérem a DVD írót 12,7mm. Ez lenne az az érték? -
Bukullusz
csendes tag
Sajnos nem ismerem az acer gépeit. Láttam a sima vx15-t meg a helios 300-at. Mik a vélemények ezekről a gépekről?
-
törölt tag
válasz
Bukullusz #28785 üzenetére
Y520 rizikó faktor egekben..
Én is azt akartam de nem nem lehet otthon javìtani a hibát
És a szervìz sem tudja mi a tököm generálja.
Szerintem elöbb utóbb mindenkinél jelentkezik a jelenség
Asust meg a hűtés és a cpu throttling miatt fikázzák.
Ennek ellenére is asust venném inkább.
De ha alternatìvát keresel ott az acer vx15 szerintem jobb
saját véleményem szerint az elöző kettőnél. -
Bukullusz
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkozok egy Lenovo Y520-as gép vásárlásán, de olvastam a billentyűzet hibáról. Mennyire gyakoriak ezek a hibák és lehet otthon javítani vagy mindenképp a szervíz tudja csak kijavítani? Mennyire javasoljátok ezt a gépet? A másik gép ami szóbajöhetne még az az Asus GL553-as, de valahogy a Lenovo még ezzel a hibával is kecsegtetőbb.
-
notmiami
tag
Sziasztok!
Az alábbi laptopom van: ASUS X555LB-XO086D
Integrált 4 GB DDR3L 1600 MHz memóriája van, szeretném bővíteni.
Két kérdésem van ezzel kapcsolatban:1. Fontos hogy azonos márka legyen? Mert az integrált RAM márkáját sehol nem találtam.
2. Tegyek bele 4 GB-osat, hogy azonos legyen, vagy mehet bele plusz 8 Gb-os? Mert olvastam, hogy nem jó ha eltérőek.Előre is köszi!
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
van most egy asus gl552vw laposom 6700hq 960m
és mivel nem használom ki, azon gondolkodok hogy eladom, vennék helyette valamit ami jobb aksi időben, i5 vagy i5 el, 2 mag 4 szálasra gondoltammost találtam egy vivobook pro-t 6300hq 960m de gondolom ez nem tudna sokkal többet aksiba ugye?
tudnátok asus fronton mondani olyat amit megérné venni, Fullhd kijelző jó lenne esetleg ips panellel
-
válasz
tillatrilla #28779 üzenetére
Esetleg a milyen nootebookot vegyek topikba kérdezz rá, az jobban pörög és több a szaki is, nehogy félreinformáljalak.
-
válasz
tillatrilla #28779 üzenetére
Én úgy olvastam, hogy nem lehetséges, csak vga csere oldaná meg, ami képes az openGL 3-ra. (Szerintem abban a laptopban nem lehet, de azért hátha valaki hozzábbértő is megerősít ebben).
-
válasz
tillatrilla #28777 üzenetére
Szia, amennyiben hardveresen nem támogatja a géped, akkor nem lehetséges. (És ahogy nézem ez még nem támogatja).
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következő dologban. Van egy Asus x5dij laptop.
A lányom valami Star Stable lovas játékot szeretne rajta játszani,de hibaüzenet miatt lehetetlen.
Arra hivatkozik a gép,hogy ezt a játékot valami Open gl3-al lehet használni,és a lapos csak open gl2-vel rendelkezik.Orvosolható ez a probléma,és ha igen,mi a menete?
Eléggé fontos lenne,már csak a lányom miatt is.
Köszönöm előre is!! -
sani88
csendes tag
Sziasztok vásároltam egy asua x751 es laptopot es endless os van rajta. Nem tudom feltelepiteni a win10-et mert nem látja a boot menüben a flasht secure boot is ki van kapcsolva. Köszi a segitséget
-
ot93
senior tag
válasz
KION3524 #28772 üzenetére
kipróbáltam, nem jött helyre
de amúgy már pár hónapja van ez, akkor új laptopot vettünk, de gondoltam hátha meg lehet olcsón vagy gyorsan csinálni, akkor még valamire lehet használni
azt vettem észre, hogy az egyik pánt, ahol a kijelző fordul el a kihajtáskor, az meg van repedve.. ha ott valami kábeles összeköttetés vagy forrasztás megsérült, akkor az a kijelző hibáját okozná... ha feltételezzük, hogy ez a hiba, akkor lehet olyan, hogy érzékeli és be sem kapcsol? vagy akkor is be kéne kapcsolnia, csak max nem lenne kép?
valakinek valami ötlet, hogy mi lehet a hiba? -
-
KION3524
tag
válasz
albinolynx #28771 üzenetére
Az eszközkezelő nem ír hibát valamelyik driverhez? A windows update nem telepít újabb drivert? Nézd meg driver identifier-rel hogy minden driver a legújabb-e, vagy az asus oldalán nem jelent-e meg új driver a laptop supportján.
ot93: Mióta csinálja ezt? Nekem is van egy régebbi asus lapim, és kétszer előfordult ugyanez a hiba. Kiszedtem az akksit, leszedtem a töltőről majd lehúzott állapotban lenyomtam párszor a bekapcsológombot hogy biztos nem maradjon benne áram (lehet hogy hülyeségnek hangzik
). Úgy hagytam 5 percig, majd minden vissza és bekapcsolt. Ha ezt megpróbáltad és nem segített, akkor nincs ötletem.
-
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx #28764 üzenetére
Erre otlet?
-
ot93
senior tag
Üdv, van egy Asus A6m típusú őskori laptop, aminek olyan baja van, hogy bekapcsoláskor felvillannak a különféle ledek, felpörög a hdd, majd hirtelen lekapcsol a készülék. A kijelzője semmit sem mutat. Szerintetek mi lehet a baja?
-
válasz
Riccsiz_h #28730 üzenetére
sziasztok !
Ismét egy Asus K501-esel kapcsolatban írnék, előző hozzászólásomban írtam róla hogy 3 hét szervízben volt 0 percesen egy hibás touch pad miatt. Most olyan probléma jelenik meg hogy egyszerűen lefagy a gép, és hangos zúgás jön a hangszorón/fejhallgatón keresztül, nem mozdul semmi és addig ez nem is változik még ki nem kapcsolom a masinát a főkapcsolónál fogva. Minden driver telepítve, eredeti frissen telepített Windows 10 Pro naprakészen és semmi extra program nincs telepítve (csak olyanok alap dolgok amik az előző 10 éves gépen is fent voltak és futottak). Már 3-4x ez előfordult a közelmúltban teljesen véletlen szerű alkalmakkor, volt hogy játék közben (terhelés alatt), volt hogy böngészés közben.
Van valakinek bármiféle ötlete merre keresgéljek a hibákkal ? Van valami rosszabb fajta gyári driver amit mellőzni kéne ? Vagy valami más lehet ? Előre is köszönök bármi tanácsot/ötletet
-
Járókeret
senior tag
válasz
Járókeret #28766 üzenetére
ATK-t kellett telepíteni.... megoldódott
viszont még lenne kérdésem:
frissítettem a gaming centert és az előző verzióba tudtam különböző modokat állítani, illetve extrém-re állítani a gép kihasználtságát. ez ebben a verzióban hiányzik, konkrétan semmit nem lehet benne állítani, csak a hőfokot mutatja ki.
ebben valakinek tapasztalata ?
ui.: első gamer laptopom, szóval ha tudtok hasznos progit, akkor azt megköszönném. -
Járókeret
senior tag
sziasztok,
mai nap újraraktam a G752-met, de nem működnek az FN gombok, nincs billentyű világítás és a game center semi monitoroz semmit.
mit nem telepítettem fel, vagy mi lehet a baj ? :Sköszi a segítséget
-
törölt tag
Van itt olyan ember aki használ asus gl553 VD tìpusú lapost?
Mi a véleménye ròla? -
albinolynx
senior tag
Zenbook ux303ua + win 10 x64 - nem sikerul mukodesre birni a kartyaolvasot. acpi\ven_atk&dev_4002 ismeretlen eszkoz. Plusz ismeretlen, ha a kartyaolvasoba SD kartyat tolok. ATKPackage es genesys kartyaolvaso driver is feltelepitve. Nem talalom a megoldast, van otletetetek?
-
bajbal
tag
Sziasztok!
Szerintetek megéri ez a gép ennyiért?
Otthoni használatra lenne. Pici munka, pici szórakozás ( WOT közepes beállításon, Diablo 3) Hordozva nem nagyon lenne. Van valakinek tapasztalata esetleg? Kijelző, melegedés?[link]Köszi!
-
Nekem is gl552vw-m van, sata3-at támogat, szerintem amit vettél nem kompatibilis vele. Sata3 csatis ssd-t kellene venned. Ha véletlen tévednék, akkor majd kijavítanak(én külföldi fórumokon is azt láttam, hogy nvme nem jó bele).
[link]
Láthatod nem is ugyanúgy néz ki a két csatlakozó (felül sata3, alul pci3)
Egyáltalán hogy ment az bele? -
Bocaa
senior tag
Helo!
Van egy GL552vw notim és egy év kínlódás után végre vettem bele M.2 ssdt de úgynéz ki hogy nem ismeri fel egyáltalán a gépem ( külföldi fórumok szerint az NVMe miatt egy 960 Evoról van szó amúgy). Ez mennyire lehet valós probléma? Biosban nem látom eszközkezelővel sincs meg. Valaki aki csinált ilyet mi lehet a trükk? -
nitro16
senior tag
válasz
KubanitoS #28757 üzenetére
Rámentem de naprakész az egész. De fogtam le is tiltottam. Sima böngészés alatt is megy a venti kis fordulaton most 38-40° van, 10-12 lap megnyitva sima böngészés ezt az alap ventilátor hangot még el is tudnám fogadni. Ha megnyítok pár olyan oldalt mondjuk youtube és abból is egy párat akkor már szépen megy fel.
Ezekre gondolok, mér hogy lehetnek:
-Tényleg valami nagyon beakadt a háttérbe de, néztem és nem mutattot már semmit ami enné,egyszerűen felnyomja turbo módra.
-Összeakadt az egyik program a másikkal és az okoza a hibát.
-Valamelyik driver amit auton rakott fel nem jó települt/régebbi verzió vagy valami ilyesmi.
-Arra is gondoltam már, hogy lehet azért megy fel a proci mert 4k-s a kijelző ugye és az meghajtja a gépet, és mivel integráltra van első körbe állítva az meg ugye a procon van ergó pörgeti azt.... így meg akkor beszoptam ha ez lesz. De ez is jó mert ahol vettem rosszul volt feltüntetve mert 1920x1080 volt megadva nem pedig a 4k (persze én gondoltam jól jártam "de lehet mégse")....Most ma újra rakom a rendszert és megnézem úgy mi a helyzet. Aztán próbálom kiszűrni mi lehet a gond, hátha össze jön.
-
nitro16
senior tag
-
-
nitro16
senior tag
válasz
KubanitoS #28752 üzenetére
Aida64 extreme-l van mérve, úgy tudom az pontos.
De úgy rémlik az elöző laposnál is az elején hangosabb volt a venti és utána halkabb lett valamennyivel talán ezeknél is van olyan, hogy "kopik" valamennyit és beáll?. Szóval nem azért lett halkabb mert kevesebb fordulaton ment.
-
nitro16
senior tag
Hali
2 napja vettem egy Asus ux510 laptopot pontosan ezt a fajtát [link]
Annyi gondom van, hogy "hangosnak találom a proci hűtőt". Sima böngészés közben is hol passzívan megy a lapos majd rá 4-5 perce megint bekapcsol a hűtő és elkezdi hűteni.Esetleg tudtok valami megoldást, hogy bizonyos hőfokig ne kapcsoljon be a ventilátor, mert nem hiszem, hogy 35-37°-os procinál mennie kellene. Vagy esetleg, hogy minimális fordulaton menjen....
Igazából nem tudom, van-e ilyenre lehetőség illetve ha van akkor mi módon.
Vagy esetleg én fogtam ki pont egy olyant aminél a gyári venti "selejtesebb" a keleténél.Előre is köszi
Üdv
-
Hiroshi87
csendes tag
válasz
szaboi6512 #28749 üzenetére
Köszönöm, végre egy normális komment ami segít is, nem csak faszságot ontja mint a két előző "úriember"
-
szaboi6512
őstag
válasz
Hiroshi87 #28745 üzenetére
Hiányzik az usb 3.0 drivere. Nekem is ez volt a bajom,aztán találtam hozzá drivert,és minden működik!
Telepítsd fel,és örülj -
steelsec
aktív tag
válasz
Hiroshi87 #28745 üzenetére
Nyilvan okkal nincs hozza windows 7 tamogatas....
Mi a fenenek kellene az asusnak gondoskodnia arrol hogy egy elavult rendszert akarsz telepiteni egy gepre aminek a kepessegit a rendszer adott esetben ki sem tudja hasznalni... Mond meg az ismerosodnek hogy hasznaljaa 10-et mert az ugyis mindenben jobb, ha nagyon kell valamiert 7 akkor ott a virtualbox... -
Hiroshi87
csendes tag
Sziasztok!
Itt szúrom magam tökön...
Haverom adott egy Laptopot (ASUS Sonicmaster X541S), hogy a Windows 10 helyett húzzak fel rá egy Windows 7-et. A windows 10 nél minden rendben volt, működött az USB-s egér. elkezdem telepíteni a Win7-et, már a telepítőnél nem akart mozogni az egér... mind egy billentyűzettel feltelepítettem, majd ahogy teljes volt a telepítés, újra megpróbáltam az egeret, és semmi, mintha nem is dugtam volna be a laptopba. Bios-ban is engedélyezve van az USB. Pendrive rádugásakor ugyan ez a probléma. Találkozott már valaki ilyen problémával? A laptopon USB 2 és USB 3.0 is van, mint kettő esetében ugyan ez a helyzet. Azért már nem a Windows 95 idejét éljük, hogy telepíteni kellene külön az USB portot. -
m4tyik4
csendes tag
Sziasztok!
Nem látok rá sok esélyt, de hátha valaki már gondolkozott rajta. Nemsokára lejár az UX305FA garanciája, és még előtte szeretném kicseréltetni gyárira az aksiját. Láttok rá esélyt, hogy beviszem a szervizbe is kicserélik gariba? Vagy eleve halba született ötlet? Már kb másfél éve megvan és lassan érezni hogy veszít a teljesítményéből. Maga a gép tökéletes, esetleg mondok valami mondva csinált indokot.
-
Vadászmenyét
aktív tag
Hi. Mikepp tudnam megoldani azt, hogy egyreszt ha pc-tablet hibridemet athajtogatom tablette, a windows 10 automatan atvaltson tablet modba? Talaltam ilyen beallitast a gephazban, be is van allitva hogy valtson magatol, de nem megy. A masik az, hogy mikepp tudnam azt megoldani, hogy tablet modban letiltsa a fizikai billentyut es touchpadot a gep? Kelloen idegesito tud lenni, ha veletlenul hozza erek. A gep: Asus UX360CA (UX360CA-C4202T)
-
KION3524
tag
Nem lehet hogy az USB managerben állítottál valamit és letiltottad az USB-s eszközöket? Cégek és iskolák szokták használni hogy nem ismerje fel az USB-det, de a billentyűzet és egér működjön. Nézd meg a telepített programjaid között USB locker/manager/disabler programot és ha találsz valami gyanúsat, akkor nyugodtan töröld. Az USB port nem ment tönkre, mert linuxon megy, úgyhogy valami a windowsban van (általában egy program
).
-
Gyick
őstag
Hali
Van egy ASUS N551JX laptopom.Nem tudom miért de az USB portok nem müködnek rajt helyesen,ha akár gps-t/telefont/fényképezőgépet kötők rá vagy nem is ismeri fel vagy telefonnál pl 2 percen belül ledobja.Ezért ha pl a Canon fényképezőmről akarok képeket átrakni az EOS Utility nem talál semmi eszközt..Ezért ha ilyet akarok csinálni át kell váltsak linuxra mert ott normálisan müködik minden.Az egér/bilentyűzet Usb-n keresztül tökelétesen müködik.Ezért gondolom hogy vmi driver problémája lehet.Mit lehetne vele csinálni?Másik driver esetleg?De melyik?
-
KubanitoS
veterán
válasz
Fredy02 #28738 üzenetére
Hello
Pontosan mire szeretnéd használni a gépet? Rákeresve a konkrét típusra egy régebbi modellt látok GTX950m videokártyával és i7-es procival.
Ezzel az a probléma, hogy a gép hűtése nem elegendő az i7 lehűtésére.
Én a helyedben az N551JW modellt venném. Ez 100% IPS kijelzős, a videokártya benne GTX960m és egy kétmagos i5 van benne, amellyel megbírkózik a hűtés is. A linkelt géphez +ram kell még, mert alapból csak 4 giga van benne és kész.
-
Fredy02
tag
Sziasztok!
Nem igaz hogy [link] ennyi altípus van az N552VX szérián belül engem az N552VX-FY024D érdekelne, azon belül is a kijelző, TN vagy IPS, egyszerűen át túrtam mindent, de volt ahol ips, volt ahol csak annyi hogy lcd led antiglare, na most attól hogy lcd meg led még lehet ips. Tud valaki biztosat mondani? -
Vadászmenyét
aktív tag
Hi. Mikepp tudnam megoldani azt, hogy egyreszt ha pc-tablet hibridemet athajtogatom tablette, a windows 10 automatan atvaltson tablet modba? Talaltam ilyen beallitast a gephazban, be is van allitva hogy valtson magatol, de nem megy. A masik az, hogy mikepp tudnam azt megoldani, hogy tablet modban letiltsa a fizikai billentyut es touchpadot a gep? Kelloen idegesito tud lenni, ha veletlenul hozza erek. A gep: Asus UX360CA (UX360CA-C4202T)
-
-
KubanitoS
veterán
-
rb26dett
aktív tag
Hali! Olyan kérdésem lenne, hogy van egy régi Asus X54C-SX448 gép, amibe celeron proci van, viszont ez a széria (x54) jött ki i3 as procival is. Na most mit ad isten pont egy ilyen gépet tapostak meg az ismerettsegemben, de a procit megmentettük belőle. Elképzelhető a csere? Tokozást meg pontos típust nem tudok, csak annyit hogy ugyanebből a szériából való. Bios felismeri vajon az újabb procit? Köszi a segítséget előre is.
-
KubanitoS
veterán
-
Hát eddig nagy csalódás az Asus K501 (i5 6.gen + 950M). Megvettük a Computer Imperiumnál, ott boltban a srác végig nyomkodta, megnézte hogy bekapcsole-e stb. Sajnos én csak egy fél pillantást tudtam rá vetni, aztán elcsomagolták. Hazavittük 4-5 napig becsomagolva pihent, nem volt idő foglalkozni vele. Majd az első 3 perc használat után ért a meglepetés, a touch pad folyamatosan bezuhan (kb szétesik), nem is veszi a gombnyomásokat. (Olvasgattam hogy ez gyakori Asus probléma)
Hát akkor nincs más hívom ay Asus szervízt hogy egy teljesen új gépnek ilyen hibája van, azt mondták be kell vinnem. Ott közölték cserélni kell az alkatrészt. Na most tegnap volt 3(!) hete hogy nálunk gép mert nem készültek el a javítással.
Remélem ha egyszer megkapom a gépet a teljesítménye kárpótoln majd, mert azért 180k-ért egy 0 perces gép több mint 3 hetet pihen a szervízben valahogy nem az igazi.
Remélem másnak több szerencséje lesz
-
KION3524
tag
-
KION3524
tag
válasz
Smithy23 #28725 üzenetére
Az SSD AHCi módban van? Klónoztad a HDD-t, vagy felraktál az SSD-re egy Win10-et? GPT módban van formázva az SSD (windows telepítőben is meg tudod nézni parancssorban: diskpart majd list disk és ha ott van a GPT alatt a csillag, akkor az rendben van). A BIOS tuti támogatja a GPT-s telepítést. Utána lehet a CSM és a legacy résszel próbálni valamit, de ha nem UEFI lemezként látja a BIOS, akkor kezdheted elölről.
-
Smithy23
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó topicba írokaz alábbi problémában szeretnék segítséget kérni.
Adott egy Asus X541N-GQ089-es típusú notebook. A gyári Toshiba hdd-t kicseréltem egy Kingston UV400-as SSD-re. A hiba az, hogy látja az ssd-t a gép viszont nem tudom felvenni a boot listába. A boot listában konkrétan semmit nem mutat, se az ssd-t se az odd-t se az usb-t, pedig minden eszközt lát a gép. Hosszas keresgélés után arra jutottam, hogy talán a CSM módot kellene bekapcsolni a bios-ban, viszont ilyen opciót nem találok.
Nagyon hálás lennék ha valaki tudna segíteni!
Előre is köszönöm! -
Winchester95
őstag
i7 7700hq procit mennyire undervoltolhatom?
ez alapján csináltam.
Ennél mehetek lejjebb?
[link]
Ha igen mennyire kb?GL553VD FY009 ről van szó.
-
KubanitoS
veterán
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok valaki tudna segíteni akkumulátor vásárlásban?
[link] -
törölt tag
válasz
louiking32 #28720 üzenetére
Windows 10 Home x64 Creators Update.
-
louiking32
csendes tag
sziasztok
Adott egy ASUS X555L laptop
Intel Corei3-4030U CPU 1.90GHz 4.00GBMelyik windows 10 verziót ajánlanátok hogy tökéletesen fusson rajta minden?
-
Dinter
addikt
Sziasztok!
Vettem egy Asus N551JW laptopot. A szobámban a telefonról az 50Mpbs-ből 30-40Mbps át szokott jönni wifin. Ez laptopon 2(!!)Mbps. Létezik hogy ilyen gyenge a wifi adaptere?
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok,esetleg valaki erre?
-
vhooper
tag
Szia!
Van egy N552VW notebookom,és azt szeretném, hogy tudom előhívni a SPLENDID módot? Mert beszeretném állítani,túl hideg nekem a színárnyalat. De nem találom sehol
-
TeeJay
félisten
válasz
tillatrilla #28712 üzenetére
Delta, Hipro, Liteon, Chicony, FSP, ezek amik jók meg a gyártók nevével ellátott (Asus, Fujitsu és társai)
ezek tuti jók és minőségiek
nekem pl az Acer laptophoz Hipro táp van 2011óta bedugva folyamatosan és kutya baja 6,5év használat után sem. nem sípol nem forró nem serceg tökéletesAsus notihoz pár hete vettem pesti eladótól 65w-os Fujitsu tápot mert azonos volt a csatlakozója
az is tökéletes lett és minőségi -
tillatrilla
senior tag
válasz
TeeJay #28711 üzenetére
Szia!
Éppen ez miatt kérdeztem
Van egy utángyártott tápom itthon,az valami Akyga AK-ND-01-es típusú. Persze,hol készülhetett volna máshol,mint ,,Made in China" Alig találni valamit,ami nem ott készül.... Jó minőségű,nem melegszik,jó a csatlakozója is. Ezt a fajtát találtam itthon is a neten,persze azért nem ezerpárszázért. Körbenézek itt az aprón. Köszi a választ!! -
TeeJay
félisten
válasz
tillatrilla #28710 üzenetére
hardver aprón nézz előbb, én ott vettem 3ért alig használt gyári adaptert és tökéletes minőségű
ebay-en csak ócsó kínai vackok vannak, lehet mennek 1 évet lehet annyit sem
én nem nagyon bíznék ilyen gagyi tápra laptopot -
tillatrilla
senior tag
Sziasztok!
Tönkre ment a laptoptöltőm,jobban mondva megtört a vezeték a csatinál,és raktam rá másikat.Persze,nem olyan minőségi csatlakozó,mint amit a gyárban rátesznek,hanem valami gyengébb 100ft-os vacak. Méretre azonost vettem,de melegszik elég jól,ha rádugom a gépre. Néztem egyet,ami feszültségre,teljesítményre azonos: [link]Meg szabad ezeket venni? Már úgy értem,hogy sokat vásárolok az oldalon,de lehet bízni a technikai paraméterek megfelelősségében? Asus x54c,illetve x5dij-hez lenne.
-
TeeJay
félisten
van itt valakinek Asus X53E laptop amiben i5-2540M proci van?
ilyen laptopom van (k53e alaplap van benne) és fejleszteni szeretném a gyári B820 Celeront
i5-2540M procira...
BIOS a legutolsóvajon menni fog?
-
Sukta 95
aktív tag
Hali!
Van egy K501L laposom, amely nagyon a szívemhez nőtt és számos dolgot mókoltam már rajta. A kérdésem most az lenne, hogy szerintetek egy ilyen működhet? Mennyire lehet macerás a szerelése?
-
Gergosz2
veterán
válasz
Project: A #28702 üzenetére
Nem, mert nem tudom mire akarod használni a laptopot.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Project: A #28700 üzenetére
Ne vedd meg, nem tudja rendesen hűteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- LEGO klub
- Windows 11
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Formula-1
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming FA507NV-LP031 gamer laptop 1 év garancia
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus V16 V3607VM 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5060 16GB 1TB NVMe gar
- MSI Bravo 15 Gamer Laptop: RTX 4060,Ryzen 7,1.5TB SSD 2 év garancia, karcmentes!
- Lenovo ideapad 110 i5-6100u / 8gb ddr4 / 500gb Hdd / akku / töltő
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2025, 100% akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2050 4GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest