Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• salarob

csendes tag

Kedves Fórumozók!

Segítségeteket szeretném kérni egy ASUS K53SD típusú laptoppal kapcsolatban.
    Sajnos olyan jellegű hibákat produkál a notebook, amit nem igazán tudok értelmezni.
    A hiba természetesen a 2 éves garancia lejárta után jött elő, hogy véletlenül se tudjam megcsináltatni gariban
    Amikor először probléma volt vele, akkor azt vettem észre, hogy a venti nagyon felpörög a gépben, és ekkor elkezdett akadni az egérmutató, de ez néhány másodperc után megszűnt. A következő szint az volt amikor elkezdett nagy fordulaton pörögni a venti, a kép megmerevedett, semmire sem reagált (még a főkapcsoló gombra sem), ekkor más megoldás nem volt, csak aksi ki, utána be és újra oké volt. Ekkor gyanakodtam a túlmelegedés problémájára. A venti ki lett pucolva, a hűtőbordák újra lettek pasztázva, jó is lett kb 2 hétig.
    Később újra jelentkeztek a problémák, egy-két új hibával kiegészítve. Volt olyan, hogy filmnézés közben az egér, vagy billentyű nem reagált, de a film ment tovább, kb néhány másodperc után ismét oké lett. Utána olvastam külföldi fórumokon, akkor találtam olyan írást, miszerint a touchpad drivert kell lecserélnem, mivel az miatt fagyhat a gép. Ez is megtörtént, természetesen új rendszer felhúzásával, jó is lett ismét 1-2 hétig.
    Jelenleg a gép úgy működik ( persze ha egyáltalán bekapcsol), hogy hol oké, hol akad, néha totál befagy, ilyenkor ismét jön a jól bevált aksi ki, aksi be, mert másképp nem lehet leállítani. Ezután akár órákig nem reagál a bekapcsoló gombra. Néhány óra múltán bekapcsol, és mintha misem történt volna. Néha előfordul a kék halál is.
    Sajnos ilyen géppel elég nehéz valamit is csinálni, mivel bent van a pakliban, hogy a venti felpörög (3000 felé AIDA szerint) és akkor vagy vége neki megint néhány órára, vagy meggondolja magát és mégis működik tovább.
    Remélem valaki tud rá magyarázatot adni, mivel ha van mód rá szeretném elkerülni (az elég valószínű) alaplapcserét...
    Előre is köszi a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák