- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
válasz
BigDarkJoy #21499 üzenetére
Mivel nincs előttem a gép így fejből nem tudom... secure boot meg fast boot kikapcsolása nem elég? Nem indul el a telepítő?
-
BigDarkJoy
aktív tag
válasz
szabonagyur #21498 üzenetére
UEFI boot kikapcsolása hogy lehetséges? vissza áll alapra azonnal
-
szabonagyur
félisten
válasz
BigDarkJoy #21497 üzenetére
A benne lévő VGA annyira gyenge, hogy az i3 procid malmozni fog játék közben, bár játszani sem fogsz ezzel a VGA-val...
Win7-hez meg secure boot, fast boot kikapcsolása, meg UEFI boot kikapcsolása
-
BigDarkJoy
aktív tag
válasz
szabonagyur #21496 üzenetére
nem tudtam hogy nem cserélhető...
win8 van alapból a gépen, de szeretném átcserélni win7 re, namármost eleve a a win8tol sem birok megszabadulni mert valami gyári hulladék van rajta.
biosbol sem birom megoldani hogy usb röl vagy dvd röl bootoljon.
cpu nem mondhatnám hogy gyenge, de ha netán szeretnék kicsit játszogatni akkor nemtudom mennyire lenne elég.
-
szabonagyur
félisten
válasz
BigDarkJoy #21495 üzenetére
Erősebb gépet kellett volna venni illetve ha már proci csere a terv akkor ezt előre kell tervezni.
-
BigDarkJoy
aktív tag
válasz
szabonagyur #21494 üzenetére
hát ez szomoru....
-
szabonagyur
félisten
válasz
BigDarkJoy #21493 üzenetére
Szerencséd van, könnyű a döntés. Nem cserélhető a CPU.
-
BigDarkJoy
aktív tag
Sziasztok!
Nemrégiben vettem 1 Asus X552L tipusu lapit, kérdésem a következő lenne....Intel i3-4030u proci van benne, de szeretnék valami kicsit erösebb cput, mik amik számitásba jöhetnek?
Tokozása alapján nemigazán,söt eggyáltalán nemtudtam ki igazodni a procik közt.
Segitségeteket, tanácsaitokat előre is köszönöm." nemtudom mennyire lényeges de nvidia geforce 820m vga is van a gépben ,,
-
koevari
csendes tag
válasz
szabonagyur #21491 üzenetére
Ne haragudj, nem akartalak szívatni
A negyedik driver megoldotta a problémát! Köszönöm! -
koevari
csendes tag
válasz
szabonagyur #21489 üzenetére
Az elsőt és a másodikat próbáltam, de sajnos nem volt jó vagyis nem volt változás
Próbáljam meg még a harmadikat, negyediket? -
koevari
csendes tag
válasz
szabonagyur #21487 üzenetére
Szia!
Próbáltam driver-el, eszközkezelőben az illesztőprogram frissítéssel de egyikkel se sikerült :/
Csak maga a kamera modul külön van? Mert ha igen akkor az ötletedet mindenképp megpróbálnám -
-
koevari
csendes tag
Sziasztok!
Páromnak van egy ASUS K50IJ laposa. A probléma az hogy skype video híváskor a kamera kép fejjel lefelé van.
Valakinek valamilyen ötlete, hogy ezt hogyan lehetne kijavítani? Illetve, hogy hardveres vagy szoftveres lehet a probléma? Köszi előre is!
-
szabonagyur
félisten
válasz
Remekelek28 #21484 üzenetére
Van amelyiknél lehet, de ritka... nekem régi régi réginél lehet, de csak azért szerintem mivel eléggé alap a kártyaolvasó, van hozzá driver a Win7ben
-
NTonee
veterán
válasz
Remekelek28 #21482 üzenetére
Hiába piszkáltad a biost, kártyáról nem lehet, ahogy azt írtam is korábban. Vissza kellett volna állítanod mindent alapra.
-
Remekelek28
őstag
válasz
szabonagyur #21481 üzenetére
köszi,igy meg is oldódott
Az acer laptopomnál minden simán ment,itt az asusnál egyszerűen nem találtam lehetőséget,hogy sd kártyáról telepitsek,ezért dühömben már mindent állitgattam.
később persze bánja az ember,dehát ez van. -
szabonagyur
félisten
válasz
Remekelek28 #21480 üzenetére
Belépsz és ott van, hogy load optimized defaults vagy mi...Amúgy nem tudom minek kell állítgatni ha nem értesz hozzá...
-
Remekelek28
őstag
válasz
szabonagyur #21479 üzenetére
benne van,mert sokmindent állitgattam. Ezt hogy tudom megtenni?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Remekelek28 #21478 üzenetére
Vissza kéne állítani mondjuk a BIOS-t gyárira, amennyi mindent letilthattál ott....
-
Remekelek28
őstag
válasz
szabonagyur #21477 üzenetére
A win 7,az nem babrált MSDN -es. Több gépemen is fenn van ez.
Viszont a valamilyen privacy USB-t tegnap telepités előtt disabledre állitottam,most állitottam vissza enabledre. Nem lehet,hogy ez befolyásolta a telepitést? meg több dolgot is babráltam ott,mert sd kártyáról szerettem volna telepiteni
itt a kép.az acer gépemen usb is szerepel.
Kicsirics77: vagy 20 féle drivert felrakott a cd.szerintem fenn van. -
szabonagyur
félisten
válasz
Remekelek28 #21475 üzenetére
Szia
Eszközkezelőről dobj egy képet. Win7 mennyire áll közel az eredetihez? Ugye nem valami hiper über kiadás?
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Remekelek28 #21475 üzenetére
kizárt
nekem f5sr van és ott sem kell telepíteni az usb drivert.
chipset driver fent van?
mert elméletileg elég hozzá.
egyébként meg ha a biosban nem tiltod az usb-t,bár szerintem nem lehet,akkor nem tudsz elrontani semmit. -
Remekelek28
őstag
válasz
Kicsirics77 #21474 üzenetére
Közben megnéztem a CD drivert ugyanaz a 3.0-ás,amit letöltöttem.De igy se úgy se akar működni.
Az eszközkezelőbe meg nem is találom .
A win 7 telepitésnél,vagy Boot beállitásnál nem ronthattam el valamit? -
Kicsirics77
veterán
válasz
Remekelek28 #21473 üzenetére
elméletileg win7 alatt kezelni kell neki a 2.0 usb-t alapból
-
Remekelek28
őstag
Asus x54H laptophoz hol találok 2.0-ás usb drivert? Letöltöttem egy 3.0-ást,de az nem jó.
érdekes,hogy a driver cd-hez nem rakták bele. -
mighty eagle
csendes tag
válasz
ZavaBalazs #21471 üzenetére
na azt hittem benn van teljesen, de még mindig lehetett beljebb erőszakolni
így viszont tökéletesen megy. köszi!
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
mighty eagle #21469 üzenetére
nyomjad persze, máskülönben nem nem fognak a kontaktfelületek találkozni.
nálam ennyire van benn, bár ehhez fotó sem kellett volna, elég leírni, hogy tövig.
egy törölgetés meg már ráférne -
Aron989
csendes tag
Sziasztok észre vettem,h hdmi kábellel mindegy milyen noti csak Full HD felbontást tudok megjeleníteni külső monitoron akkor is ha az pl 2560x1600 tud,de én az NVIDA vezérlőnél csináltam egyedi felbontást ,de egy nagy rakás szar, homályosak a betűk fáj a szemem olyan mint ha be lennék baszva, valaki segítene ,h tudom elérni a maximális felbontást egy monitornál úgy,h lássak rendesen?Köszi előre!
-
mighty eagle
csendes tag
válasz
ZavaBalazs #21467 üzenetére
Gyanús, hogy nem mert elég nagy része kilóg és nem igazán akartam erőltetni. Nyomjam bele teljesen?
-
szabonagyur
félisten
válasz
mighty eagle #21466 üzenetére
N550/N551 Wifi az nagyon rossz egyeseknél, sajnos ez ilyen is marad valószínűleg...
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
mighty eagle #21466 üzenetére
rendesen benyomtad a csatlakozót a helyére? eléggé szorulós eleinte, rendesen erőlködni kell hozzá.
-
mighty eagle
csendes tag
Üdvözlet a kedves fórumtársaknak,
Nem is olyan rég írtam ide notebook vásárlás kapcsán és a válaszok alapján én az N550 felé "kacsintgattam".
A vásárlás meg is történt és nagyon elégedett vagyok a géppel vagy legalábbis nincs semmiféle hiba, inkább csak olyan apróságok.(Pl. én a wifi jelerősségét keveslem egy picit bár szerintem ez az alumínium háznak tudható be.)
Viszont amikor a hangzás kipróbálására került a sor sehogy sem tudtam működésre bírni a kapott mélynyomót.
Akinek esetleg van ilyen vagy mélynyomóval csomagolt gépe vagy bármit tud arról hogyan tudnám előcsalogatni a mélyeket belőle, annak segítségét megköszönném. -
NTonee
veterán
válasz
Remekelek28 #21462 üzenetére
a biosban nézd meg ezeket akkor, a lemez jó lesz.
-
NTonee
veterán
válasz
Remekelek28 #21459 üzenetére
biosban "secure boot" disabled-re, "legacy boot" enabled-re. A win telepítőt is úgy kell megcsinálnod, hogy ne uefi-s legyen. Rufus-al csinálj egy bootolható telepítőt pendrivera.
-
-
NTonee
veterán
válasz
Remekelek28 #21456 üzenetére
elvileg nem is kell semmit csinálnia. Kijelölöd a szabad területet, aztán megnyomod a telepítés/tovább gombot. A installer elintézi a többit.
A partíció formátum dolgot nem vágom.(#21457) juhiati: és restart után újra ez az üzenet kerül elő, ha jól gondolom. Esetleg egy másik hdd-t is tudsz beledobni?
-
Remekelek28
őstag
válasz
NTonee #21453 üzenetére
Szerintem a Biosban elállitottam a particióformátumot. Most,hogy tudok visszalépni? Mert ki is irta alul,hogy jelenleg x formátumúak a particiók és csak y lenne jó.
Ki kilépek a telepitésből nem zavarodik meg a gép? mivel már töröltem a C meghajtót.20 partició volt amúgy de itt 3 sor látszódott,mivel volt egy 100 mb os valami is.
Egyébként mint irtam újat nem enged,ha rámegyek a felsőre se csinál semmit? -
NTonee
veterán
válasz
Remekelek28 #21452 üzenetére
mivel jelenleg egyetlen partíció van a hdd-n, így az az elsődleges. A felső sor a hdd szabad területe, ahogy írja is. Arra ráböksz és arra telepítesz. A telepítő létrehozza automatikusan a szükséges partíciót a szabad 124gb területen, arra rátelepíti a windowst.
-
Remekelek28
őstag
válasz
NTonee #21451 üzenetére
Az acer gépemet simán tudtam
mindegy már megtaláltam a telepitő cd-t De itt a particióknál elakadtam,ugyanis kitöröltem a Ct és most mindenáron a D-t jelöli meg elsődlegesnek arra meg nem akarok telepiteni,mert fontos cuccok vannak rajta.
Hogy tudnék mégegy particiót létrehozni,vagy esődlegessé tenni a 124Gb-ost? Új ként nem csinál semmit. -
NTonee
veterán
válasz
Remekelek28 #21450 üzenetére
arról nem fogsz tudni. Usb pendrive, vagy optikai meghajtó.
(#21449) juhiati:
nem bootol be a gép telepítő lemezről/pendriveról?(#21448) tozso88:
lehet rárakni azt is, de nem akarsz.Vannak driverek, amik a korábbi windowsra is felmennek, de lesznek problémások, amikkel kínlódni kell (neten vadászni, próbálgatni). Nem éri meg küzdeni vele. Win8.1
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Az asus x54H tipusú laptopomat szeretném SD kártyáról bootolni de nem akarja. Hogy és mit kell átállitani.
köszi -
juhiati
aktív tag
Halihó! Mutinak van egy Asus X59SL típusú gépe. Minap próbáltam rá 8.1es windowst rakni, de nem hajlandó az installer elindulni (needs repair, reboot) . Sok helyen ilyen kattykaratty helyeken ezt írják hogy a hardverei nem támogatottak de én felraktam ennél régebbi gépre is. Az iso nem bütykölt, sima msdn.
-
tozso88
csendes tag
Sziasztok!Vettem egy asus x550 es laptopot ami javarészt win 8 at támogat.Azt szeretném kérdezni hogy el lehet indítani win 7 el is?Az tudom hogy fel lehet rakni de a programok nem fognak menni mint pl a tapi pad kikapcsoló vagy az intel hd grafika.Köszönöm!
-
1egaly
aktív tag
Vettem egy tablettet,van már notebookom ,amit regiszráltam a MyAsuson..
Szerintetek ugyanabba a fiók regisztráljam,vagy csináljak egy másikat külön??Kösz a választ!
-
NTonee
veterán
válasz
Permet Elek #21443 üzenetére
láttam én is egy halom szlovák oldalt, ami hozza a fullhd verziót. Elírás az asus oldalon, vagy csak még nem vették fel ennek a verziónak az adatait. Ilyenre is volt már példa. Vettem én már olyan asus gépet, ami akkor még nem is létezett a support oldal szerint.
De a szlovák webshopok is írhatnak fals infót, ahogyan itthon is előfordult már korábban pl a G56 esetében. -
szabieable
aktív tag
válasz
szabieable #21440 üzenetére
BIOS-ban az xhci kikapcsolása kellett neki. Hátha más is belefutna ebbe
-
Permet Elek
senior tag
válasz
Permet Elek #21443 üzenetére
És basszus tényleg, akkor meg valami nagyon el van írva bizonyos boltoknál. Mert többnél is kidobja,hogy FHD. De a két említett típusszámra is jobban rákeresve máshol már csak HD+ ír. Nemhiszem, hogy a boltba egyenként cserélgetnék a kijelzőt.
-
NTonee
veterán
válasz
Permet Elek #21438 üzenetére
A linkelt oldal nem csak az itthoni gépekre vonatkozik. De nyugodtan megnézheted a global site-on is, ott sincs fhd opció. Persze ettől függetlenül lehet elírás is. Nekem inkább az a sejtésem, hogy az nem jk, vagy nem x.
-
szabieable
aktív tag
Sziasztok!
Vettünk egy X751LA gépet freedossal, próbálkoznék rá win7et erőszakolni de istennek sem akarja. Biosban csak AHCI mód van, a telepítő megtalálja az AHCI drivert a noti gyári dvdjéről de így sem tud továbbmenni a telepítő... kijelöltem az összes megtalált drivert a mappából, továbbra is elhasal a dolog. Hogy tudok a drágára win7et erőszakolni?
Parancssorból már sikeresen megformáztam -
ZavaBalazs
őstag
válasz
Permet Elek #21438 üzenetére
pardon, azt nem figyeltem hogy ez az oldal csak a magyar lokalizációsokra vonatkozik. mondjuk a szlovák verzió sincs FHD panellal, a dp-nak meg főkép onnan jönnek a nem magyar gépei a legendák szerint.
-
Permet Elek
senior tag
válasz
ZavaBalazs #21437 üzenetére
Az hogy nagy valószínűséggel itthon nincs hivatalosan FHD-s, az nem azt jelenti,hogy nem létezik. A Digiprime meg híres róla,hogy nem magyar laptopot árul magyarként. Így ha rákeres a pontos típusra, egyből kiderül a származása. Esetleg nem, x-es.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Permet Elek #21436 üzenetére
-
$p@rr0w
őstag
Hali!
Vettünk digiprime.hu-n egy Asus x550jk-t, mindenhol azt írják hogy 1366*798-as a kijelző felbontása, asus.com-on is de amit kaptunk az 1920*1080p-s. Hogy lehetséges ez? -
Tuvix
tag
Hali!
Remélem nem gond, de ide is beírom a kérdésemet, csak egy ASUS gépről van szó.
Ha a Jézuska is úgy akarja még idén vennék egy új laptopot. Az előzőt (ASUS F5SL) több mint 6 éve nyúzom, érezhetően lassabb már, de még mindig rendesen működik, de semmi hardweres baja nem volt, szervízben sem volt. Ha nem is ilyen hosszú időre, de azért 4 évre tervezem a következőt.
Jelenleg ebben gondolkodok:
[link]Olvastam sokan ajánlottátok már ezt a laptopot 250k alatt, gondolom akkor ár/érték szempontjából nagyon jó lehet. Nekem is nagyon tetszik, de lenne pár kérdésem.
Képeken elég vékonynak tűnik az egész gép, valamint csak az alján van 2 kis nyílás ahol hűteni tudja a belsejét. Elég ez a hűtéshez egy Coolermaster NotepalL1 hűtőpaddal megtoldva?
Eddigi tapasztalatok alapján mennyire várható tartósnak, fog-e bírni jó pár évet?
Elég a 4 GB RAM vagy azért később érdemes bővíteni?
Tudok rá Win 7-et rakni, vagy csak a 8-at szereti? (7-et megszoktam már, nem szívesen váltanék, de olvastam hogy az újabb laptopokra nem lehet vagy elég macerás Win 7-et telepíteni.)Egyenlőre ennyi lenne, előre is köszönöm a válaszokat.
-
valeno
tag
válasz
szabonagyur #21427 üzenetére
Rendben köszönöm.
Esetleg a foremax-ról van tapasztalatod vagy hír, hogy az milyen ? (habár ez már lehet nagyon off topic) -
szabonagyur
félisten
-
valeno
tag
válasz
szabonagyur #21425 üzenetére
Ahha így már értem a dolgot,pedig nagyon jó kis vétel lenne.
Tudnál mondani néhány olyan boltot amely tutira megbízható ? -
szabonagyur
félisten
válasz
valeno #21424 üzenetére
Én azért nem venném mivel legtöbbször nem magyar gépet hoznak forgalomba, átmatricázva, illetve volt akinek a garancia levél sem teljesen olyan volt amit az Asus elfogadna, garanciát mindig a digiprime-on keresztül kellett intéznie és innentől a megvonás is ennyire könnyű dolog.
-
valeno
tag
válasz
szabonagyur #21421 üzenetére
Mi a probléma a Digiprime-mal,mibe szoktak belepiszkálni? Nem vagyok jártas ilyesmiben.
-
jkhaul
csendes tag
válasz
Permet Elek #21420 üzenetére
Hát ez nem túl biztató. Mi Óbudán voltunk nyáron, most is odamegyünk, de ez gondolom nem sokat számít.
-
Permet Elek
senior tag
válasz
jkhaul #21418 üzenetére
Ha az Újpesti cordon-hoz kell vinnetek. Rá lesz fogva,hogy ti voltatok, és a garanciát is megvonják. De ne nekem legyen igazam. Nekem is kell vinnem a sony telefonomat megint oda. Remélem most nem 4x kell visszavinnem, mire megcsinálják. Egy 1,5 hónapos, kókány megoldással. Mint a multkor a páromét.
valeno: Felhívod az asust a számukon, és sorozatszám bediktálása után megmondják. De reménykedj, hogy a Digiprime nem piszkált bele, mert akkor esélyes, hogy beviszed, szétszedik, azt elhajtanak,h valaki már belepiszkált.
-
valeno
tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy laptopot olx-n,egy Asus x550j-t ,a csávó azt írja róla hogy novemberben vette meg a Digiprime-nál ,szóval van rajta még majdnem két év garancia,küldött is róla képeket nem látszik rajta semmi hiba, de gondoltam azért megkérdezem itt hátha vannak tapasztaltak ilyen téren.Mire érdemes ilyenkor figyelni,vagy esetleg valahol le lehet ellenőrizni, hogy a garancia tényleg érvényes-e még vagy hasonlók?
Előre is köszi a választ
-
jkhaul
csendes tag
Üdv!
Barátnőm vásárolt egy Zenbookot idén nyáron. Miután megjött egy hét múlva már a szervízben volt, az adapterrel volt gond. Lötyögött, nem töltött folyamatosan. Két héten belül utazott el külföldre, ezért sietette a szervizt, kész is lett, nem tudom mit cseréltek pontosan, de minden jónak tűnt. Pár hete ilyen képeket küldött a laptopról.
Csak ő használja, senki nem nyúl hozzá, mindig nagyon óvatos, tok+táskában hordja magával. Nem tud róla, hogy bármi ütés érte volna, ezért nem értjük mitől lehet ez a sérülés. Elvileg elég jó minőségű a ház, nem nyekergős műanyag gyenge zsanérokkal. Most érkezik haza, és az lenne a kérdés, hogy ha ezt elvisszük asus szervizbe, akkor nagy valószinűséggel mit kezdenek egy ilyen problémával? Lehet nehézség a gariztatásával? Illetve mi a tapasztalat asus szervizzel mostanában, mennyire működik jól? Január második hetében utazik megint vissza, addig egy ilyen jellegű problémát jó eséllyel el tudnak intézni?
Köszi a válaszokat! -
juve600
nagyúr
üdv
asus x553m noti,win 8.1 telepités
microsoft fiokot amikor kéri akkor arra kattintottam hogy új fiok létrehozása,erre Bejelentkezés microsoft fiokjában ,ezt irja és már megy vagy 10perce az Egy pillanat felirat...próbáltam ujrainditani a gépet de még a biosba se enged belépni,mi lehet a gond ???
thx
-
NTonee
veterán
válasz
the_pimp #21413 üzenetére
utólag már mindegy, így nem is fog menni. Mindkét vga driver uninstall, használhatod hozzá a DDU programot, ami alaposan kitakarít utánuk. Reboot után chipset, intel vga, nv vga driverek install.
dannyl: másold ki az eszközök hardverazonosítóját és keress a neten azok alapján. Ez a hátránya, ha csak win8/8.1 támogatott gépre win7-et raknak.
-
Sziasztok!
Nagyon idegesítő problémába ütköztem. Egy ASUS X552C laptop került a családba, de sehogy nem tudom megcsinálni, hogy EZEK AZ ESZKÖZÖK MŰKÖDJENEK. Nem vagyok analfabéta a gépekhez, de se az ASUS honlapon, se máshol nem találok rá megoldást. Tudnátok segíteni?
Win 7 64bit (ja, és USB3 van a notin). -
the_pimp
senior tag
-
the_pimp
senior tag
Sziasztok!
Van nekem egy asus n56vz laptopom, amivel egészen a tegnapi napig boldogultam win7 el, mikor is elhatároztam hogy felrakom a win8 at.
Azóta nem tudok semmilyen 3d programot futtatni, mert minen applikáció az integrált intel gpu t használja.
Próbáltam a control centerbe, próbáltam az intel vgat letiltani, próbáltam az nvidia inspector t használni több külföldi fórumon leírt tapasztalatok alapján.
Végig zongoráztam legalább 6 különböző drivert, mindet clean installal.
De semmi eredménye, most példának okáért említem hogy battlefield 4 el próbálom, ami eddig hibátlanul ment, de most az intel vga val 15 fps ami játszhatatlan.
Az érdekes dolog az egészben hogy én ezt a laptopot win 8 al kaptam, és akkor mikor kipróbáltam szépen muzsikált minden.Valakinek valami ötlet, tapasztalat esetleg?
Üdv
-
mighty eagle
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, és ezek alapján n550 felé hajlok.
-
NTonee
veterán
válasz
mighty eagle #21404 üzenetére
a memória slot ugyanaz ránézésre, de ne rakd bele a 1,5V-os modult. Az asus faq írja is, hogy problémákat okoz, ha egyáltalán beindul.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
mighty eagle #21404 üzenetére
foglalatot passzolom, de csak a ddr3l megy bele,
a hddt lehet csak 2 csavar fogja tartani, de az alsó fedlapot vagy 10 hiperérzékeny torx5 csavar tartja, amiket állítólag kisebb csodaszám egyben, hiba nélkül visszatenni,
gariztatás előtt visszarakod és nincs para (csak ne potyogjanak ki a csavarok)
n551nél még vannak wifi problémák, azt meg, hogy melyiket érdemesebb, az alapján döntsd el, hogy mi a fontosabb: általános felhasználás -> n550 (jobb wifi, sokkal szebb kijelző, de gyengébb kártya, nehezebb bővíthetőség, meg ha az zavar, nem kiszedhető az akku), vagy elsődlegesen játék -> n551jm (jobb vidkártya, azt hiszem csak HD kijelző, tehát kevesebb pixelt számol, viszont ez csúnyább mint az FHD IPS, és a wifije is rossz)
nekem pl többet dob a user experiencen az IPS kijelző, mert ritkábban játszom, de amikor igen, akkor is elmegy mondjuk a far cry 4 40 fps körül mediumon, ami nekem megteszi.bővebb véleményezést szerintem csak az n550ről fogsz találni a topicban, mert az van egy ideje kinn a piacon, arra ajánlom a keresés funkciót jobb felül, én pl már többször véleményeztem.
ja meg vannak tesztek is a gépekről (ha az n551jk érdekel, olvasd össze a két cikkből, a házzal kapcsolatosakat a jm tesztből, a belsővel, kijelzővel kapcsolatosakat a jk tesztből) -
mighty eagle
csendes tag
Üdvözlet a kedves fórumtársaknak,
Feltenném ebbe a topikba is a következő kérdést, mivel, hogy egy ASUS masináról lenne szó:
A napokban lesz egy ASUS N550 típusú notebook véve. Utána olvasgattam, hogyan lehetne előző gépemből(HP G62) átrakni az SSD-t meg RAM-ot.
Az ASUS-ban SODIMM DDR3L memória van, a régi notebookomban pedig SODIMM DDR3.
Itt csak modulban van különbség amivel adják az újat, vagy foglalatban is? Illetve ha nincs foglalatbeli különbség,
akkor a régi 1.5V feszültségű modulok belemennének-e az új gépbe amiben a modul 1.35V feszültségű?
A HDD-t cserélni meg ugye nem akkora operáció? (Előző gépbe csak két csavart kellet kiszedni és már mehetett is bele az SSD)
És hogyha ezeket a dolgokat kicserélem jár-e garanciavesztéssel?Illetve ha valaki tud véleményt mondani a gépről azt is megköszönném. Továbbá még annyit kérdeznék, hogy az újabb N551-nél még mindig vannak-e wifi próblémák, mennyire melegszik, megérné-e a GTX860m miatt inkább azt venni?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Davidoff91
aktív tag
válasz
szabonagyur #21402 üzenetére
Nem tudok jobbat mondani, hagyd figyelmen kívül a srác kommentjeit.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Davidoff91 #21401 üzenetére
Már ne is haragudj, de ha belinkelte az összes létező X, N, K gépet, mindre kapott választ, hogy melyik mire jó stb akkor attól mi kellhet több? Az N és X gépeket pl. van amikor belinkeli minden nap ugyanabba a témába szóval szerintem ez szimplán hülyeség, hogy szélesebb képet kapjon. Mivel kb 5 gépről van szó csak így azt sem lehet mondani, hogy nehéz a döntése. Vagy van pénze vagy nincsen, ha van vesz egy N-t, ha nincs megveszi az X-et aztán ennyi. De az, hogy egyszer nincs pénze, aztán van, aztán megint nincs és emiatt felrakni ugyanazt a kérdést szerintem értelmetlen. Valamint valljuk be nagyrészt ugyanazok az emberek válaszoltak neki itt is, meg a másikban is. Csak ugye egyszerűbb ennyi kérdést feltenni, mint csinálni egy szimpla összehasonlító táblázatot.
-
Davidoff91
aktív tag
válasz
szabonagyur #21396 üzenetére
Miért feltételezed rögtön a legrosszabbat? Szerintem csak szimplán nem tud dönteni. Azért linkel több gépet is több helyre, hogy teljesebb képet kapjon. Ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Új Lenovo ideapad Slim 5i Multimédiás Laptop -35% 16" Brutál i5-1245U 10Mag 16/1TB IPS FHD+
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 24 GB-os RTX 6000 HP - garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GigaByte H610M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Kolink Observatory RGB 800W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3319
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest