- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
vwpolopg
őstag
Sziasztok! Adott egy X502CA-XX076D noti. Friss win 7 4 bit telepítve, legújabb driverek fent, és ha hdmi-vel tv-re van kötve se képe, se hang a tv-n... Mi lehet a gond, így hirtelen ötletem sincs...
-
laszlo168
senior tag
válasz
szabonagyur #21778 üzenetére
Te egy akkora barom arc vagy, he nem tudsz értelmesen hozzá szólni, akkor halgass.
Kellene valami szabály az ilyen az ilyen hozzászólások ellen. -
kicsigeri
senior tag
Sziasztok,
Erről a szériáról mik a tapasztalatok?
Előre is köszi -
GeGexx
aktív tag
Az előbb lettem figyelmes rá, hogy 27%-on van az akksim és megijedtem, hogy idő előtt lemerülök ezért lejjebb vettem a fényerőt erre felugrott 71%-ra. Ez mi? Aggódnom kéne?
-
SkyS1gn
félisten
válasz
ZavaBalazs #21792 üzenetére
Ki van kapcsolva ez a retek energia meg stb beállítás mégis leveszi a fényerőt egy sötétebb weboldalon, visszalépek pl ide PH-ra és felhúzza megint
-
szabonagyur
félisten
válasz
dkpisti #21788 üzenetére
Vannak 1 éves pixel garik is valahol ilyen 13-14e Ft körüli összegért.
Ahogy fentebb is írta valaki ezeken a gépeken minden csak be van kb fóliázva, ez a szín meg főleg olyan. Ezért vicces amikor mondják, hogy fém gép aztán csak rá van húzva egy mikron vastagságú anyag. Ha ráömlött volna máshogy nézne ki.
Az, hogy mi lehet az oka sok minden igazából, de a barna rész akár lehet a melegedéstől vagy akár simán attól is, hogy ugye bármennyire is tiszta a kezed vagy bármi azon vannak anyagok amiktől úgy szint. De akár a sima levegő is, ez a pezsgő vagy miylen szín szerintem szépen kopik is.
Nekem is van itthon szürke Asus gép a szekrényben ami szépen feketére kopott egyes részeken. Ha érdekel mutatok majd róla képet. -
dkpisti
tag
válasz
szabonagyur #21786 üzenetére
Laptopszalonnak van 10napos 4ezerért asszem Láttam feljebb ezta x550 touchpad felválást konkrétan ott mi válhatott fel? jó tudom mindjárt jönnek az okosok h ezek szarok stb,de mégis szerintem ráöntött valamit.(x550-em van)
-
GeGexx
aktív tag
válasz
Permet Elek #21780 üzenetére
Ez a pixelhiba nagyon hiperpigmentált dolog.. én is fosok tőle (1 hete van meg a gép, hasonló kategória), milyen géped van pontosan?
-
bobby_30
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Lenne most lehetőségem egy Asus tx 201 la tipusú gépet beszerezni. Viszont az a bökkenő hogy mint táblagép nem üzemel, csak mint laptop. A készülék kb fél éves, egyébként tökéletesen működik. Az ára 100 ezer lenne, ebben az állapotban. Nekem mint táblagépre nincs szükségem, tehát a célnak megfelelne. A kérdésem az lenne hogy szerintetek jó vétel lenne ennyi pénzért, vagy inkább nézzek egy új laptopot kb. ugyanennyiért. A segítséget előre is köszönöm. -
szabonagyur
félisten
válasz
Hauserjoci #21779 üzenetére
Teljesen mindegy, ez egy ilyen gép. Alsó kategória. DVD meghajtód is tönkre fog menni max 1 éven belül ha van benne, még akkor is ha nem használtad. És hiába mondod, hogy nincs hozzáérve, kész ez ilyen, 120e Ft-os hulladék minőségű gép.
-
umek7
őstag
válasz
De, pont ilyenek történnek egy gagyi konzumer notebookkal.
-
Permet Elek
senior tag
válasz
Nem tudom mit problémázol. Az csak egy bevonat, esetleg átlátszó fólia, ami a hőtől kezdi megadni magát. Le kell kaparni. De valószínű lejött volna magától mielőtt ráégett volna. Garancia meg csak hardveres gondra van, nem esztétikaira. Nekem jelenleg pixelhibák jelentek meg a 300ezres laptopon. 3 hónap után. És hiába reklamálok. Ennyi volt a válasz: legalább 4 világos, vagy legalább 6 sötét, vagy összessen 9 világos vagy sötét hibás képpont, vagy
• 2 közvetlen egymás melletti világos vagy 2 közvetlen egymás melletti sötét hibás képpont,
• vagy 15 mm-es körön belül 3 világos vagy sötét hibás képpont található rajta.Csak a fenti esetekben tudjuk garanciális kérelmét pozitívan elbírálni, minden más esetben nem tudjuk azt fogadni.
-
Hauserjoci
csendes tag
válasz
szabonagyur #21778 üzenetére
Már ne haragudj meg, de mitől használódna el kb 1 év alatt? a levegőtől? touchnak az pont az a része, amihez kb hozzáérve sincs. A közepén ahol használva van, semmi baja, azonkívül kb 90%ban egérrel van használva. Magától szerintem akármennyire alsó kategóriás laptop, nem kellene felválnia.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Hauserjoci #21776 üzenetére
Miért lenne ez garanciás? Elhasználódás... kész ez egy olcsó, nagyon alsó kategóriás gép, ennyit bír. Fogtok még meglepődni bőven nem csak ez lesz ilyen
-
Hauserjoci
csendes tag
Sziasztok!
Barátnőmnek van egy x550c laposa, és a gond az vele, hogy a touchpad bal alsó sarkánál viszonylag elég hamar bebarnult, és kezd felválni rajta egy réteg, illetve a jobb alsó sarokba is gyanús a dolog, hogy az is hasonló sorsra fog jutni. Ez a touchpad az a része, ami igazából 0kmeres, elég ritkán piszkálja ott, főleg hogy 90%ban egérrel használja, így biztos, hogy nem kopásról van szó!Extreme Digitalnal lett vásárolva, fel is kereste őket garancia ügybe, de hamar lekoccolták, mondván hogy ők nem foglalkoznak ezzel, keresse fel az ASUS-t ilyen ügybe. Így hát felkereste telefonon az ASust, illetve annak a szervizét, ahol flegmán annyit közöltek, hogy azt sem tudják, hogy garanciális e egyáltalán az ilyen hiba. (ezért külön taps jár
)
Most ilyenkor wtf van? Azért egy ekkora hírnevű cégtől többet nézne ki az ember... Mit lehet ilyenkor tenni, volt már valakinek ilyen problémája a lapossal?
-
niko87
újonc
Sziasztok! Egy ASUS Transformer book T200-at szeretnék bővíteni háttértárral, milyet ajánlanátok?
A dock/billentyűzet-en belül van egy 22 pines foglalat.
Köszi! -
patesz
csendes tag
válasz
szabonagyur #21768 üzenetére
Köszönöm a választ!
Tehát ha jól értem, akkor ha a piacon nem volt kapható olyan kártyával a laptop akkor én nem tudok belerakni , mert azt a bios nem fogja felismerni?Azt hittem egyszerűbb dolog ez...
-
szabonagyur
félisten
válasz
patesz #21767 üzenetére
A kettő nem ugyanaz szóval a Widi is más. Widi-hez ahogy írtad támogatott Intel Wifi kártya kell. Cserére csak akkor van lehetőséged ha a géped szerelték azzal a kártyával, más esetben a legtöbb BIOS tiltja a nem ismert kártyákat.
MS leírása a Miracastról
Miracast kompatibilis eszközök listája -
patesz
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!
Múlt héten vettem egy Philips Smart tv-t, ami Miracast funkcióval is rendelkezik.
Ha jól tudom a Miracast és a WiDi ugyan az !?
Mint kiderült, a laptopom sajnos nem kompatibilis ezzel a technológiával...
Egy Asus K73SV-TY325D géppel rendelkezem, amiben van egy intel i5-ös processzor, Intel HD Graphic 3000 és Nvidia GT 540M videókártya is. A rendszer pedig egy windows 8.1Mivel a rendszer az Intel-t használja, első körben ennek néztem utána és találtam egy ilyen támogatási listát:
http://supportkb.intel.com/wireless/wireless-display/templates/selfservice/intelwidi/#portal/1026/article/2511
Ebből kiderül, ha jól értem, hogy a porcesszor és videókártya is támogatott, viszont a laptopomban lévő wifi adapter nem...
Nekem ilyenem van: Qualcomm Atheros AR9002WB-1NG Wireless Network AdapterA kérdésem az lenne, hogy van lehetőség olyan wifi adapter cserére a laptopban ami támogatja már ezt a funkciót is és hogy honnét tudhatom meg, hogy milyen kártyákkal kompatibilis az alaplapom?
A választ előre is köszönöm!
-
HoaryFox
őstag
-
CHIPman
nagyúr
válasz
CHIPman #21763 üzenetére
Az első mag konstans 100%on pörög, ha nincs bekapcsolva az energiatakarékosság. Ha be van, akkor csak 20% körül megy az első mag, de az is konstans. Pedig meg van engedve neki a 100% is. Nem értem... Csak kéne legyen erre valami szoftveres megoldás, de nem találok neten se.
szerk.: Az optibayt kihúzva a probléma megszűnt. Ugyan még mindig 3,3GHz-en megy a CPU, de nincs kihasználtság. Viszont a gugli semmit nem ad ki optibay-system process kombinációra keresve. -
HoaryFox
őstag
válasz
CHIPman #21761 üzenetére
Igen
Vedd ki az Optibay keretet és a belsejében kell lennie egy kapcsolónak. Nekem ez jobb oldalra volt tolva. Nyomd át a másik oldalra, szereld vissza és el fog tűnni a dolog.
Nekem is pontosan ugyanez volt a problémám és vagy egy hétig túrtam az internet bugyrait, amire véletlen rátaláltam a megoldásra! Már az idegbaj kerülgetett!
-
Dapro
senior tag
X550JK-ba akarok venni ssd-t. SAMSUNG 840 EVO 250GB ez belemegy ugye? MZ-7TE250BW
Meg memóriából akkor low voltage kell ha jól emlékszem. -
CHIPman
nagyúr
Üdv.
G56JK. Performance módban folyamatosan 3,3GHz-en megy a CPU és minimum konstans 20% kihasználtsága van. Amint kihúzom a tápkábelt, átvált akkuról energiatakarékosra(ASUS-féle P4G), ekkor leesik a CPU kihasználtság, és gyönyörűen 0,8GHz alatt marad a proci, holott meg van engedve neki a 100%-os órajel is. Ez mi a fene lehet. "System" nevű process zabálja meg akkor, de nem értem, hogy energiatakarékosban miért nem. -
SkyS1gn
félisten
Üdv, egy gondom és egy kérdésem lenne
Gond: Asus G550JK, fekete képernyő tartalomnál leveszi, fehérnél felhúzza a fényerőt minden üzemmódban... adaptív ki van kapcsolva energiabeállításoknál, valaki tudja mi ez?
Kérdés: Az USB Charger + hány mAh ad le?
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #21752 üzenetére
Nem nekem van közöm hanem az ismerősömnek van köze már közel egy évtízede, de ezt már annyit szajkóztam, hogy tárgytalan. Tárgytalan minden értelemben, "lapozzunk".
-
szabonagyur
félisten
válasz
#22237440 #21750 üzenetére
Látszik, hogy közöd nincs a céges OS dolgokhoz
Megvették a rendszert, kifizették így addig használják amíg tudják, ha meghal a gép akkor kész veszik a következőt. Képzeld el mi is egy nagy autóipari cég vagyunk és van Vista gépünk is nem egy, na ehhez mit szólsz? Win8-as gépeink is alakulnak, mivel a Vista gépek lassan megadják magukat így azok helyett nagyrészt azok jönnek már be.Cégeknél nem úgy megy az átállás sem, hogy gondolnak egyet és puff mehet, mivel igen súlyos költség tervezés van, másrészt a Win7 gépek is jók arra amire akarják használni, ha majd nincs támogatás akkor jön a következő. És mivel a Win7 és Win8 között nincs akkora különbség, hogy minden áron váltsanak így megvárják, hogy a Win7es gép megadja magát.
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #21748 üzenetére
Szerintem attól függetlenül, hogy hogyan vették a gépet átálhatnának akármilyen OS-re. Nem teljesen függ össze, de mindegy.
-
szabonagyur
félisten
válasz
#22237440 #21747 üzenetére
Ezt a hülyeséget honnan szedted, hogy nem kiforrott?
Csak megsúgok valamit: a cégek gyárilag OS-el veszik meg a gépet, és mivel XP-ről át kellett állni így persze, hogy azt vették meg amikor át kellett állni, és amíg a gép meg nem adja magát azon a Win7 fog menni, nem vesznek rá másikat
Amúgy meg ha már ennyire okos vagy akkor olyan gépet kellene venni amihez van Win7 támogatás és nem lenne gond, bár gondolom ebben is szakértő vagy mint Windows témában.
dupla facepalm
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #21744 üzenetére
Na persze, ne már. Nem fogok kevésbé kiforrott verziót venni, csak azért mert új és mert csak arra van meghajtókezelő. Ne tessék engem hülyének nézni.
Az egyik ismerősöm Németországban autógyártásban dolgozik automatizálási szakterületen és ott a budit is Win 7 futtatja.
Úgy gondolom, hogy ha ott bevált akkor egyelőre jobb nincs.
Nos egy Win8-as szóbanforgó billentyűzet izét feltelepítettem (nem hivatalos Asus oldalról érkezett az idegen). Felment, újraindult a gép és kaptam az alább "szerelmes üzenetet".
-
NTonee
veterán
válasz
#22237440 #21743 üzenetére
Ja, hogy LB. Korábban csak L-t írtál, így simán az LA-t néztem neked. Ha csak win8/8.1 támogatás van, akkor eleve hiba a win7-et erőltetni. Meg kell próbálni a win8 (nem 8.1) driverei között lévőt feltenni (link), ha az nem megy fel, akkor az LA gép win7 driverei közül töltsd le (link) és próbáld ki azt.
Ha egyik sem jó, akkor ennyi volt, win8.1-et tegyél fel, ahhoz van támogatás. -
telefonfulke
tag
válasz
telefonfulke #21718 üzenetére
Ilyennel nem találkozott senki?
-
GeGexx
aktív tag
válasz
szabonagyur #21734 üzenetére
Próbáltam a wifi extender opciót is de úgy se működött. Mert az a lényeg, hogy a szobámig nem jön el a wifi jel viszont kábelen ki van húzva a net a gépemig de ettől még a többi cuccom ugyanúgy nem kap wifit. És semmi sem tud eddig rákapcsolódni pedig minden jól van beállítva.
-
-
GeGexx
aktív tag
válasz
szabonagyur #21731 üzenetére
Megvettem mert az ingyenesről azt olvastam, hogy ki-bekapcsolgat direkt. Amúgy megcsináltam mindent ahogy kell de nem csatlakoznak az eszközeim rá, rejtély.
-
törölt tag
Arra lettem figyelmes, hogy bizonyos funkció billentyűk nem működnek.
Például a hangot egyáltalán nem tudom billentyűzetről irányítani. Az érintőpadot ki akarom kapcsolni, mert engem zavar. Egérrel dolgozok és közben mikor a billentyűzeten dolgozok, hozzaérek a padhoz és kezdődik a hülyeség.
Idegesítő. Körülbelül fél éve van meg a notim és azt hiszem 2 alkalommal használtam a padot. Hogy kell ki/be kapcsolni azt, mert a funkció sorban nem működik, hiába van ott a szignója.
Amiről szó van Asus X550L és ami rajta van Windows 7 Ultimate teljes licenccel. Kérek segítséget. Köszönöm. -
szabonagyur
félisten
válasz
GeGexx #21730 üzenetére
De mi nem megy rajta? Az ingyenes is tudja..
Connectify hotspot elindítása
Kiválasztod az Internet to share részen a hálókártyát.
Megadod a hotspot nevet meg e jelszót is, majd alul start.
Ha ez meg van másik eszközön megkeresed, és rákapcsolódsz majd kiírja, hogy kapcsolódva.
Csináltam egy kis ábrát is. -
-
GeGexx
aktív tag
válasz
szabonagyur #21728 üzenetére
Pont le is van értékelve, köszi.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Magany #21724 üzenetére
Annyit is értenek hozzá az ismerőseid is meg te is
Semmi baj nincs a 8.1el csak a hozzá nem értők okosok írják ezt. Normális rendszert kell felrakni, frissíteni és minden drivert felrakni és nincs baj.
De igazad van meg ne írd a típust, nehogy valaki megpróbáljon segíteni, csak a gép, a windows a szar, nem is a user a balf*sz...
-
GeGexx
aktív tag
válasz
szabonagyur #21723 üzenetére
A LAN-t akarom wifin keresztül. Oké ez megvan amit most beillesztettél, most nem kéne látnom egy új wifi hálózatot telefonról?
-
-
GeGexx
aktív tag
válasz
szabonagyur #21721 üzenetére
Odáig eljutottam, hogy hálózati kapcsolatok, itt látom az Ethernet-et mint internetelérést viszont ha jobb klikkelek nincs olyan, hogy megosztás. Lehet, hogy ehhez is driver kellene? A wifi egyébként működik.
-
szabonagyur
félisten
-
Simi37
őstag
válasz
Twini69 #21717 üzenetére
Hát játékra semmiképpen nem...1.7 GHz turbo boost nélkül nagyon kevés. Ha grafikai programmal renderelsz majd akkor az is eltart egy ideig...
Ami az LNV után van a típus számEz már inkább. Lényegében nekem is ilyen gépem van csak az bővítve lett 8 ramra meg 1 tb a HDD és nem 750 gb Ne tévesszen meg h ez "csak" 1.8 GHz van benne turbo boost és papíron 2.7 GHz ig felmegy na ez csak néhány mp ig működik a reális inkább a 2.5 GHz de azt tartja ha terhelve van.
-
telefonfulke
tag
Mintha más is említett volna hasonló gondot: Asus G56 masinán szokásos alaplap és hangkártya-driver telepítése után is sárga felkiáltójel van a hangkártyánál az eszközkezelőben. Nem foglalkoztam vele, hogy a gép szerint nem működik megfelelően, mert nem volt semmi tünet. Aztán vettem észre, hogy random módon sistereg a hangszóró. Nem hangosan, de azért észlelhetően. Mint amikor egy erősítő csutkára van húzva és hallatszik az alapzörej. Mi lehet a gond? A drivert már újraraktam.
-
Twini69
csendes tag
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérni az alábbi géppel kapcsolatban.
Amire használnánk: office-n kívül pár grafikai program, corel9, sweet home, photoshop, filmek, esetleg játékok. Decemberben 130-ért lehetett megvásárolni, most ugyanez a típus Win 8.1 nélkül, tehát freedos-al 140-ért van. Szerintetek milyen gép? Köszönöm előre is.ASUS X550LNV-XO294H Mit jelentenek az LNV utáni számok?
Intel® Core™ i3-4010U ]Processor (3M Cache, 1.70 GHz)
• Windows 8.1
• 4GB DDR3L/1600MHz memória
• 500 GB HDD meghajtó
• DVD-RW meghajtó
• 15.6" WXGA HD LED (1366x768) matt kijelző
• NVIDIA® GeForce® GT 840M 2GB grafikus vezérlő
• Gigabit LAN
• Wireless 802.11b/g/n
• USB 2.0 (1db) • USB 3.0 (2db) -
Adammer
csendes tag
Nekem ugyanez a gondom.
Ha 4-es erősség van a wifin semmi gond, ha az alatt akkor meg folyamatosan eldobálja.
Ismerős samsungja ugyanez. Közös pont a win 8.1
Olvastam hogy bluetooth letiltás, meg új driver segíthet, de nekem eddig semmi nem vált be.
Olyan hely kell ahol erős a wifi... -
Magany
tag
Sziasztok, nem tudom ide való e de megkérdezem. Asus laptop, gond az hogy 8 as windoz van volt benne és hetset akarnák. Viszont nem engedi fel rakni, ha át állítom a biosba a butolast akkor sem. A másik gond pedig hogy mivel most már nem indúl a gép nem tudom leszedni a dolgokat amik rajta maradtak a hdd en. Valakinek valami ötlete esetleg?
-
gohannn
csendes tag
Sziasztok! Asus G751JM laptopra milyen táskát ajánlotok?
-
válasz
szabonagyur #21704 üzenetére
P50IJ típus, nem az akksi alatt és ahogy fent a zárójelbe írtam lekopott
-
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni SN szám kiolvasásában(nem olvashat a notebook aljára ragasztott matrica). SCE-be már nincs a laptop, wmic és AIDA hülyeséget ír ki(SSN:12345678901234567). Van az ASUS-nak valamilyen programja, ami a valósat olvassa ki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- Windows 11
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- További aktív témák...
- HP 255 G7 AMD Ryzen 3 3200U 8GB DDR4, 128GB SSD + 1TB HDD, Windows 11, 15.6 HD laptop
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch (minimálisan használt)
- Eladó karcmentes Moto G31 4/64GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest