Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz vegyszer #15263 üzenetére
"Egyáltalán jól értem, hogy az a kód, ami egy únón elfut, egy ilyen ESP32 vagy hasonlón is elmegy egy minimális fordítási beállítás után?"
Jól érted. Viszont célszerű akkor már az ESP32-höz igazítani.
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
nagyúr
válasz vegyszer #15263 üzenetére
Szia! Üdv itt. 👍
Alig találtam meg a kérdést a hosszú szövegben."Egyáltalán jól értem, hogy az a kód, ami egy únón elfut, egy ilyen ESP32 vagy hasonlón is elmegy egy minimális fordítási beállítás után?"
Igen, az UNO-ra megírt kódok jellemzően változtatás nélkül fordíthatóak a többi lapra. A legtöbb általános arduino kód elfut az összes arduino-ba illesztett lapon, ha valami mégsem, az valamilyen alacsony szintű módon megírt, vagy hardver-specifikus kód, pl. megszakítás vagy flash tároló használat.
Ha wifit szeretnél használni, akkor a nano board-ról lebeszélnélek, mert úgyis kell hozzá egy esp, de akkor már a programot is érdemes azon futtatni.
Ha az encoderek jele 5V-os, akkor ESP8266 lesz a te embered, mert ugyan a lap maga 3,3V-os, de az ESP32-vel ellentétben a kimenetei 5V toleránsak, így szintillesztés nélkül rá tudod kötni az encodereket.
-
Janos250
őstag
válasz vegyszer #15270 üzenetére
Ha nem nagyon sürgős, 2500 Ft postával együtt, és két héten belül (néha gyorsabban) helybe viszi a postás, vagy a futár. És ESP32, nem 8266, ami még a továbbiakban jól jöhet, hogy erősebb!
https://www.banggood.com/Geekcreit-ESP32-WiFi+bluetooth-Development-Board-Ultra-Low-Power-Consumption-Dual-Cores-Pins-Unsoldered-p-1214159.html?cur_warehouse=CNAz amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Janos250
őstag
válasz vegyszer #15270 üzenetére
Ha meg 8266 kell, az meg 1600 Ft, szintén postával helybe szállítva két héten belül:
https://www.banggood.com/Geekcreit-Wireless-NodeMcu-Lua-CH340G-V3-Based-ESP8266-WIFI-Internet-of-Things-IOT-Development-Module-p-1420166.html?cur_warehouse=CNAz amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Janos250
őstag
válasz vegyszer #15283 üzenetére
"Valamint 12, és 14-es lába sincs"
Dehogynem! A D5, és D6 jelölésű a panelon a GPIO12, és a GPIO14.
Lábtávolság természetesen ugyanaz.
A többi kérdésre én igent válaszolnék, de akik jobban ismerik, inkább azok mondják meg![ Szerkesztve ]
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
nagyúr
válasz vegyszer #15283 üzenetére
A Vin lesz az 5V, a képen nem látok Vusb-t, de ha nálad úgy van, akkor az lesz.
A lábak szabványos 0.1" távolságra vannak, ami kompatibilis a breadboardokkal, próbanyákokkal is. Esetleg egy ilyenre fel tudod forrasztani direktben is, vagy veszel hozzá tüskesor aljzatot, és abba tenni, hogy javítható legyen. -
dew28
aktív tag
válasz vegyszer #15292 üzenetére
A szélesség miatt az encoder kábeleit "a nyák alatt" elvezetve csatlakoztattam. De érdekes módon az a kód, ami az Uno esetén működött, átállítva eme eszközre semmit nem tett, csak kérdőjelek írt ki a soros port monitoron.
ugye a baud-rate a megfelelore van beallitva?[ Szerkesztve ]
-
Janos250
őstag
válasz vegyszer #15294 üzenetére
Én is átnéztem, de nem sokra jutottam.
Az első mindenesetre az lenne, hogy a Serial monitoron a jobb alsó sarokban
nézd meg, ugyanarra a baudra van-e állítva, mint ami Serial.begin-ben szerepel!Az AP nevét valami embertelen bonyolult módon akarod számítani.
"Set unique name of AP" Hát, azért talán magadtól is ki tudsz
találni valami egyedi azonosítót.
Én mindenesetre próbára beírnám direktbe az AP nevét.WiFi.mode(WIFI_AP); // AccessPoint
boolean result = WiFi.softAP("ide az AP nevet", "stargazing"); // SSID, pw.
server.begin(); // start the serverA WDT mahinálást nem is értem, de talán jó. Én úgy gondolom,
hogy nem tart olyan sokáig egy ciklus, hogy ne haljon éhez az a kutyus.A WiFi nekem ránézésre jónak tűnik, bár én nem a connected-del szoktam, hanem így:
client = server.available(); // nem wait, hanem megy tovább
if (client) {
if (client.available()) {
inByte = (uint8_t)client.read();Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
nagyúr
válasz vegyszer #15320 üzenetére
Nem arról volt szó, hogy ezek az ESP-k 5V kompatibilis IO jeleket kezelnek?
Nem az ESP-k, csak az ESP8266, hivatalosan a gyártó által megerősítve. Az ESP32 kimenetei már nem 5V toleránsak. Az ESP8266 kimeneteit snapback áramkör védi, azt hiszem 6V-ig bírja, az ESP32 egyszerű dióda, kb. 3.8V fölött megsül rajta a flash chip.
Akkor ezt vajon miért tette???
Azért, mert valószínűleg megszólták miatta. Mondjuk
egy sorozatgyártásba kerülő eszköz tervezésénél nem illik erre a toleranciára építeni. Egy házi barkács eszköznél simán elmegy, azért javasoltam, könnyítésként.
Ha mindenképp szeretnél szintillesztést, egy egyszerű feszültségosztó is megteszi.
A második verzió nem véletlenül ESP32 kompatibilis verzió?[ Szerkesztve ]
-
Janos250
őstag
válasz vegyszer #15320 üzenetére
Tippelem azért, mert nagyon sokáig vita volt a neten arról, hogy 5V kompatibilisek-e, amíg valami fejlesztő állást nem foglalt, hogy kompatibilisek.
Hopp, közben látom, már megkaptad a választ
[ Szerkesztve ]
-
Janos250
őstag
válasz vegyszer #15661 üzenetére
A WiFi lekérdezhető, hogy sikerült-e. A BT-t nem tudom, nem szoktam használni.
A szokásos:while (WiFi.status() != WL_CONNECTED) {
delay(500);
Serial.print(".");
}[ Szerkesztve ]
-
Janos250
őstag
válasz vegyszer #15940 üzenetére
Tényleg fentebb ment az ára :-( . Így már drágább, mint ez:
https://www.banggood.com/ESP-32S-ESP32-Development-Board-Wireless-WiFi+Bluetooth-2-in-1-Dual-Core-CPU-Low-Power-Control-Board-ESP-32S-p-1883630.html?cur_warehouse=CN&DCC=HU
Én egyébként ezeket használom, ehhez tervezem a paneljaimat is.
Bangood:
Én most már azért nem Aliról EB-ről vásárolok, mert:
1. Elintézik vámolást áfázást, és ez benne van az árban, nem kell külön a postával nyűglődnöm VÁM és ÁFA ügyben, meg fizetni nekik. 2.Általában 2 héten belül megvan, futár hozza csomagpontra, nem kell sorbaállni a postánál.[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz vegyszer #16039 üzenetére
Árammérés és bizonyos szabályzás ennek függvényében.
Most még az acs712 kalibrálással küzdöttem kicsit, de rebootra kalibrál.
Az enkóderek a beállításhoz kellenek, sokkal menőbb mint a nyomógombok, két küszöbérték állítható adott értékek közt, ezeket állítom a két enkóderrel, ha benyomom a gombot akkor meg menti epromba hogy reboot esetén ne kelljen újra beállítani.
Az OLED-en meg kiírja a státuszokat.---
Kapcsolódó kérdés, egy ciklus amíg fut, addig fogja a loop-ot, de ha loopon kívül lene és meghívom a loopból, akkor is megfogná igaz? Vagyis nem tudok parkolón ciklusban 1000 mérési ciklust átlagolni, mert amíg a ciklus fut addig az egész loop vár, akkor is ha a loopban van és akkor is ha kívül de meghívom?
Az érzékelők miatt jó az átlagolás mert ingadozik a minta, de a folyamat futásának nem tesz jót. most 100 érték átlagával dolgozik ez viszonylag kis késés.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
tonermagus
aktív tag
válasz vegyszer #16282 üzenetére
Nyilván csak annyi lett volna a kérdésem, hogy mostanában szeretnék nagyobb tételben bevásárolni ezekből az alkatrészekből, és hogy van-e értelme várni a Black Friday-re... De ha közel azonos áron (netalántán drágábban) lehet majd akkor megvenni akkor nyilván nem várok addig Még Airsoftos időkből emlékszem mikor a 40K-s Dragót 19K-ért lehetett megvenni, a 60K-s M4-et pedig 30-40K-ért. Azóta úgy néz ki a kinti Black Firday is elmagyarosodott
-
tonermagus
aktív tag
válasz vegyszer #16285 üzenetére
Tisztában vagyok vele hogy működnek ezek a Black Fridayek Magyarországon. A hátamon feláll a szőr amikor meghallom a Black Friday szót a TV-ben. Hányingerem van tőle hogy 2 hónapon keresztül folyamatosan Black Friday, Cyber Monday és társai...
Viszont pár éve külföldön ahogy a példámban is említettem Airsoftos cuccokat tényleg sokkal olcsóbban lehetett megvenni. Sőt, nagyon sok bolt ténylegesen olcsóbban adott cuccokat mint akció előtt. Azért is kérdeztem hogy ez Aliexpressen is így van-e... Ezek szerint nem is kell reménykednem benne
Egyébként Amazon? Ő is játszik az árral? Ugye amcsiban tényleg fillérekért adnak mindent, az amazon meg igencsak amcsi. Ott sem szoktak jó árak lenni azon a napon? -
Tankblock
aktív tag
válasz vegyszer #16316 üzenetére
Szia,
Van 12V LED is.... Maga a fényt kibocsájtó rész ténylegesen csak 2-3V nyit, de mellé elfér még akár egy pici kontroller is. lsd színváltós LED ek....
Milyen autó is ez?
Az hogy hova látod bekötve az egy dolog, ha gyári, akkor a kábelkorbácsot arra a terhelésre méretezték. Ha utólagos akkor meg saját rizikó.
Annál már csak az a viccesebb amikor ugyanazért az alkatrészért gyártónként és még gyártón belül típusonként is másmennyit fizetsz.Konkrétan a Toyota , OPEL, Peugeot, Citroen mostan futó 7 üléses modelljei..... még 1 gyártósoron is készülnek Üdv az autóiparban
[ Szerkesztve ]
Release the Beast....
-
Tankblock
aktív tag
válasz vegyszer #16323 üzenetére
Szia,
egy átlagos generátor olyan 2kW, szóval van benne ráció. Az akksit meg plusz tartaléknak is használják, mellette a Start Stop rendszert is fel kell tölteni, AdBlue pumpa is megy benne, fedélzeti elektronika......-- Havonta menjél vele egy-két hosszabb utat és ne 30e cserélj olajat hanem inkáb 10-15e enként.
3 gyerekkel mi is a PUG vonalon maradtunk - 5008 - azért mert alapból a középső sorban is volt légbefúvás - Rifter nagy hátsó ablakai hátsó klíma nélkül nem tetszett a két nagyobb eddig is panaszkodott a melegre nyáron az előző autónknál.
Ezeket a konstrukciókat tudatossabban kell használni mint az elődjeiket, nagyon lassan melegszik, cserébe az autómata klíma tolná be a meleget az utastérbe ilyenkor....Mint minden dolgot az adatlapjánál kezdünk és próbapanelen füstölünk XD
Release the Beast....
-
Tankblock
aktív tag
válasz vegyszer #16325 üzenetére
Akkor a regenerálás nem lesz gond, sztem megy az a CAN BUS on mint üzenet is,
Van rá applikáció is ha van ELM bluetoothos OBD olvasód. Igaz Amazonon 12 Dodo....mondjuk akkor már akár ESP32 + CAN trancieverrel is megoldható ha megvan mit kell figyelni.....
Release the Beast....
-
Janos250
őstag
válasz vegyszer #16540 üzenetére
És biztosan bejön úgy, hogy nem kell a postán a vámmal vacakolni, fizetni, mert a Bangood árában már a VÁM is benne van, futár hozza a levámolt csomagot. Ez nagy előny, hogy meg lehet kerülni a töketlenkedő postát.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz vegyszer #16946 üzenetére
Igen, pontosan erre gondoltam, a MicroPython-ra. Köszi !
Ki is tér rá az Arduino nagy központi doksi... asszem egyelőre nem feszegetem a dolgot.[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
vegyszer
addikt
válasz vegyszer #17252 üzenetére
Közben tegnap este, mikor a család már nyugovóra tért, volt időm jobban tesztelni a kütyüt a rá töltött kóddal. ( https://github.com/ArthurFDLR/br-m5, PlatformIO, M5Stick-Cplus)
Sajnos három perc után a kapcsolatot elveszti valamelyik fél a Bluetooth-on...Mint kiderült, alant a kódhoz írtak ilyen megjegyzéseket, egy arc más eszközön rendbe is tette, de ide vissza nem portolta.
Most jön az a rész, ahol már forrás kódot kellene faragnom
Még majd tesztelni is... Hát érdekes lesz ez...[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Undoroid
őstag
válasz vegyszer #17498 üzenetére
Üdvözöllek!
Ismét csak tippelnék
A "Használt" file-t hagynám meg és a másikat szimplán áthelyezném máshová, amíg nincs rá szükség. Az indokom pedig az, hogy az a file van 'legközelebb' a programozandó eszköz nevéhez...
Próba - szemcsere
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
Janos250
őstag
válasz vegyszer #17568 üzenetére
1. veszel olyat, ami forrasztható
2. a boltok egy részében, ha ott veszed, kérésre rá is krimpelik
3. olyat veszel, amin rajta van a kábel.[ Szerkesztve ]
-
Undoroid
őstag
válasz vegyszer #17568 üzenetére
Szia!
Akkor, amikor még nem volt az ilyen műveletnél szükségem szemüvegre, akkor ezt úgy oldottam meg (sajnos a tömbök és kiegészítők rendelésénél lemaradt a hozzávaló présfogó) több ilyen szeleptömbnél, hogy a vezetéket megblankoltam, majd vékonyan felfuttattam ónnal, majd a pin érintkező szárnyait óvatosan ráhajlítottam egy laposfogóval a felfuttatott érvégre és ezután ezt a pontot röviden megmelegítettem egy pillanatpákával. Megvártam míg leadta a kötés a hőt, majd ráhajlítottam a pin rögzítőfüleit a vezeték szigetelésére! Elég pepecs munka volt, de szépen -hiba nélkül- működött minden tömb. Átmeneti ellenállásra sem volt panasz, csak lassan ment a művelet...viszont jobb volt, mint pár hetet várni a présfogóra! Akkoriban (kb.15+ éve az ilyeneket nem nagyon tartották itthon, ezért azt külhonból kellett beszerezni, aranyáron) elég sokat kellett volna várni, ezért kellett rögtönözni!
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest