Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz JulianSinulf #22739 üzenetére
"Valamikor korábban, talán tavaly, vettem egy Schumann generátort. 7,83 Hz-nek kellene lennie. A hónapban beszereztem egy oszcilloszkópot és az első dolog, amit megmértem vele, ez a generátor volt. 9,09 Hz. Időnként 9,12 Hz egy pillanatra. A potival próbáltam utánaállítani, de 8,5 Hz alá nem tudtam vinni. Ennyit arról, hogy bemérték. Merthogy az eladó a leírásban ezt állította."
tök mindegy, úgysem csinál semmit, fogyasztja az áramot. bár lehet hogy a 100.000Ft-os arannyal bevont auraterápiás kivitele jobb, mint a 6ezres, de gyanítom egyik sem, mivel akkora antennával ami a panelen van, 7.83Hz-en nem fog jelentősen sugározni, főleg nem úgy, hogy van amiben CR2032 elem van fél évig üzemelve (ezt BT5.0 LE tudja mondjuk egy AirTagben), de az usb-s akkus se hihető.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
na, hogy némi öröm is legyen a bosszankodásban, a hibás vezeték megmentette az egyik arduinot.
Ugye kezdésnek összeraktam lapon az egyik panellel, és 12V-ot adva neki halott volt. USB-ről ment. Fejlesztés alatt úgyis USB-n van, ok.
Ezután fogtam a másik panelt, azt direktben megtápoltam, 12V-al, ami elszállt ettől.
Eztuán átépítettem a kapcsolást, ekkor került máshova a kis piros vezeték, ami szakadt, emiatt ismét hibám volt, de csak két gomb nem ment, és kezdtem megőrülni, mire kiderült, a vezeték szakadt.
És miután mindent összeraktam, és kész, gondoltam kipróbálom már másik vezetéken 5v-on és láss csodát, megy külső 5v-ról, szóval az első panel az valójában él, csak a vezeték volt szar, a másik panel dobta el magát csak.Raktam a programba "képernyővédőt", ha nincs semmi, akkor 15mp múlva kikapcsolja a kijelzőt. ez bármely gomb megnyomása, vagy bármi kiírása a kijelzőre felülírja, utána ismét 15mp és kikapcsol. egy multifunkciós gombot raktam fel, egy klikk ki/be kijelző, két klikk nyelvváltás, hosszú klikk mentés epromba, másik kettő a + - értékek.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
Hali, mennyire kell ezekkel kerülni a napsütest pl szabadtéri elhelyezés (dobozolv) és süti a nap és mondjuk 40 fokos lesz?
-
biker
nagyúr
Mai fél délelőttös értetlen hibakeresés után...
[link]Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz ekkold #22377 üzenetére
nem szeretnék visszaélni a segítőkészségeddel, de ehhez az opampos megoldáshoz milyen IC-t ajánlanál ami 0-5V-ról megy?
-
biker
nagyúr
a display.clearDisplay(); nem törli a képet, és utána újraírja? mert minden ciklusban ugye megnézi, mit kell kiírni, és ha nem mentés, vagy boot képernyő, akkor kiírja az értékeket, de minden kiírás előtt van egy clear display. Esetleg ha ez nem képernyő ki akkor kiírhatnék egy teljes szóköz sort vagy feketét majd megint clear és a tartalom?
Postas99: alaplap újratervezés amin a kijelző van, doboz újratervezés ami a kijelzőt tartja, plsz megfelelő eszköz keresése, ezek mind költségek, és 1100Ft-os kijelzőről beszélünk. A gond egyedül hogy be van ragasztva de cserélhető...
-
biker
nagyúr
Ilyen a képe, pár pixel jóval halványabb. a max be és max ki mindig ugyanaz, beállított értékek kijelzése, az akt, lim szöveg is fix, az értékeik és a 3 mért A változik, ezek aktívak, ebből gondolom hogy ami halványabb, az az elfáradt, mindig ugyanaz.
Gyanúsan a képernyő területe lett halvány, és ez 2-3 esetben már látott jelenség.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Undoroid #22446 üzenetére
a mozgatást nem őrült módon gondoltam, mondjuk 20-30mp-enként jobbra egy pixel, majd megint, majd vissza meg vissza, úgyse nézi ennyi ideig senki, mert ennyire nem érdekes, mi van rajta
Postas99: nem okoskodás, csak nem olvasol. Már leírtam, hogy a hestore-nál fent van az infó, ellenben minden más forrásban 12V volt megadva, és csak egy helyen leírva, hogy a kék panel az 5V-os. besz..tam, ennyi.
-
biker
nagyúr
válasz Janos250 #22440 üzenetére
Ezt találtam, és nekem "kék panel"em volt
"There is a voltage regulator on board so it can accept voltage up to 6V(Blue board)/ 18V(Black board).If you're supplying unregulated power to the board, be sure to connect to the "RAW" pin on not VCC."Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
hátha erről is volt szó, csak nem olvastam...
OLED kijelzők és beégés
Konkrétan ezzel tapasztaltam: [link]
Életének 98%-ban ugyanazt írja sok területre, bemenet, kimenet szavak
ÉS van ami egy év után szemcsésnek tűnik, egyes ledek vesztenek a fényerejükből.
Kellene ezekre valami képernyővédő megoldás? mozgatni a szöveget 1px ide oda, vagy kikapcsolni a kijelzőt ha nem kell?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
Sajnos én hibám, hogy nem hittem el a Hestorenak: [link]
itt le van írva, RAW-GND max 5V
Unot, megát és eredeti leonardot (ami akkora mint az uno) mindig 12V tápról hajtok.megy elé egy 5V stab és akkor nem lesz gond. csak sajnálom a két panelt. szerencsére egy USB-ről még megy
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
na jó, nem akarok vulgáris lenni, de sz..jon le aki ezeket a doksikat írta!
qrvára kinyírja a 12V a panelt.Ugye írtam, a jelen panel semmilyen tápról nem megy, csak usbről. de hát van itthon másik...
Nosza elővesz, usb-ről megy, ok. Adok neki RAW-GND 5V-ot, megy yeah, akkor a másik panel rossz. de azért próbáljuk ki 12V DC-ről is, mert arról kellene majd mennie.
cicc, mondja a panel, egy tizedmásodperces pwr led villanás után.
Azóta ez a panel teljesen kuka, RAW/GND közt 64mV a diódavizsgálóval mindkét irányban (a jobbik panel jó értékeket ad), és totál zárlat a VCC-GND közt, így már USBről sem megy. 12.000V stabil tápról ment pedig.Szóvl a másik panel is elszállt mikor adtam neki 12V-ot, csak ott nem a táp IC hanem valami más, vagy máshogy pukkant el.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
mondjuk egy power led felvillanást várnék, meg teljes elindulást, mint usb-ről teszi
több tucat microt raktam össze, de mindet usb-ről hajtva, mert szimulátorhoz mentek buttonboxba, vagy épített kormányba. most akartam először ezt a fajtát külső táppal hajtani
[link] illetve [link] , sajna a hestore-os rajz olvashatatlan [link]Elvileg "
There are a variety of power and power-related nets broken out:
RAW is the unregulated voltage input for the Pro Micro. If the board is powered via USB, the voltage at this pin will be about 4.8V (USB's 5V minus a schottkey diode drop). On the other hand, if the board is powered externally, through this pin, the applied voltage can be up to 12V.
VCC is the voltage supplied to the on-board ATmega32U4. This voltage will depend on whether you're using a 3.3V/8MHz Pro Micro or a 5V/16MHz version, it'll be either 3.3V or 5V respectively. This voltage is regulated by the voltage applied to the RAW pin. If the board is powered through the 'RAW' pin (or USB), this pin can be used as an output to supply other devices."de jelenleg tökéletesen működik USB-ről, és semmit nem csinál ha a RAW-GND-re adok tápot. Ellenben ha USB-ről kap tápot, akkor a RAW-on ott a 4.6V környéke. a bemenő se 5V hanem 4.9V
Se power led, se nyilván futás és rx/tx villogás nincs, és a kijelző sem éled fel, "meg se nyikkan", mondanám se kép se hang, de hangot nem tud kiadnimondjuk nem hivatalos Arduino termék elvileg, mert nem találni az arduino weboldalán, és bejelentkezik mint Leonardo, de ez max feltöltéskor érdekes, mit kell kiválasztani
itt egy jobb kép, elvileg a RAW valóban bemenet lenne
-
biker
nagyúr
Lehet gyárilag rossz a promicro vagy én értek félre valamit?
bemenetekrn raw és gnd
elvileg ha usbről hajtom akkor a raw lábon 4,6V (5V - egy dióda) kell legyen, vagy itt lehet 7-12V-al meghajtani a panelt
de hiába adok itt tápot, meg se nyikkan. Usb-ről hajtva ott a 4,6V rajta, tehét nem a dióda rossz.
unoval sose volt gond de azon van tápcsati különElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz ekkold #22429 üzenetére
pro micro lenne. de akkor a mezei analogWrite az 8bites, de elérhető lenne magasabb is?
hivatalosan az analog write esetén 255 a 100% kitöltésElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
üdv urak, visszatérve a korábbi arduinos kérdésemre, most világosodtam meg (vagy rosszul tudom?) de az arduinok bemenete ugyan 4096 lépéses (12bit) de kimenetként csak 256 (8bit)?
azok elég nagy ugrások lennének, de még csak most lesz időm összerakni a tesztpadon. Lehet megvan az oka, miért használnak DAC-ot és nem pwm+filter?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz JulianSinulf #22403 üzenetére
"Viszont akkor másik töltőt kellene hozzá vennem, ami tudja a 16A-t (ha létezik). Annyira nem lényeg."
gyári töltők ma már mind 8A-re vannak leszorítva, nem tudom miért, lehet félnek a lakástűztől. viszont minden kínai mobil töltő 6-16A-es és hőérzékelős dugvillával van szerelve, leszabályoz ha melegszik a dugvilla
vagy fali töltő terhelés megosztással, és akkor a lakás fogyasztása alapján állítja az áramerősséget
-
biker
nagyúr
válasz JulianSinulf #22400 üzenetére
A ford nem tudom, hogy csinálja, a biztosítékot biztos nem méri le
A francia autóknál úgy van, hogy a gyári töltőben van egy reed relé a dugvillában, és ha normál dugaljba dugod, akkor 8A (régebben 10A) a töltés, ha Legrand e dugaljba dugod, abban van egy mágnes, és ekkor engedi a 14A (régen 16A) töltést.
Van 3D nyomtatott feltét mágnessel a polcon ilyen töltőkhöz.
Ha a dugvillát körbefotózod és a töltő adattábláját, elküldöd, megmondom olyan-eEkkold: "A kábel csatlakozófejben van egy ellenállás, ennek az értékével specifikálják a kábel terhelhetőségét, amit a töltésvezérlőnek figyelnie kell (nem terhelheti túl a kábelt)."
Csak aljzatos töltőbe dugható, mindkét végén szerelt kábelnél van ilyen, a PP szálon, tethered töltőnél nincs bekötve a PP szál, a töltő oldalon így nem tud semmit, az autó oldalon meg nem is mindig figyelik, mert tudják, a töltő szabványban kell figyelni.[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz ekkold #22389 üzenetére
"Arra próbáltam célozni, hogy ha már MCU-t meg PWM-et kell használni, akkor az EVSE akár ki is hagyható, mert közvetlenül elláthatja ezt a funkciót is a cucc."
nem szeretnék komplett EVSE-et tervezni, és építeni, mert akkor kellene tervezni és engedélyeztetni, mint hálózatra csatlakoztatható kisfeszültségű berendezés, EC, EMC, és minden csatlakozó bevizsgálásokkal, 2-3mFt, meg kell rá tervezni a DC védelmet, mert anélkül egy fabatkát sem ér, és azt a lelkemre venném, ha valakit agyonvág egy zárlatos kábel.
Ha ti (te) terveztetek ilyet, akkor nyilván tudod, hogy nem annyi, hogy a 12V-ot lehúzom 5V 30% kitöltésre, és akkor elindul az autó 16A-el, ennél jóval több kell. Megfelelő vezérlő létezik, ennek van egy kéteres bemenete, 0V és IC láb, erre építek egy kis elektronikát, mert innentől okosítható a cucc, ez a másik posztban ki van fejtve.
nem kell foglalkozni DC RCM önteszttel, hibafigyeléssel, nem csatlakozunk hálózatra, nem kell autóról hibajelet fogadni, stb stb stb"Meg nem is szereti ha hirtelen változnak a beállítások, legalábbis mikor teszteltük, akkor volt amelyik autó letiltotta a töltést, ha túl gyorsan akartuk az áramot változtatni, tehát célszerű ha eleve lassan változik."
az autó hiba, a lágyindítás/lágymegállás eleve az autóban van, ha pl ajtót nyitsz, akkor is letekeri 0.5kW-ra a töltést, hátha kihúzod a kábelt, majd bezáráskor visszaemeli a beállított értékre. Ezt tudnia kell az autónak. a töltési szabványban benne van, hogy bármikor változhat a töltőáram, akár az oszlop küld más értéket, akár az autó kér más értéket, pl melegedés miatt, a kommunikációnak le kell tudnia követni. az autók akkor dobnak max hibát, ha túl gyakran megszakad a töltés, vagyis nem tartják be az A-B-C-B-A státuszokat, hanem A-C-A közt váltogatnak. van olyan modell pl zoe, ami a második ilyen után hibát dob, a töltés teljes szüneteltetése <6A esetén csak B állapotban lehetséges. A-C max induláskor lehet, de utána ha nem B-be kapcsolsz vissza hanem A-ba akkor nem indul újra a töltés. erre van olyan töltőnk, a Beny amiben van "kompatibilis mód" ahol erre figyel a töltő. meg arra hogy 6A-nél leáll, de 10A-en indul el, mert a Fiat 500 és a zoe nem indul 8A alatt soha, azonnal hibát dob.
-
biker
nagyúr
"Pontosan ezen agyaltam én is, nálam is kognitív disszonanciát okozott."
Képzeld el, nálam mit okoz, hogy ennyi okos értelmes mérnökember ilyen szövegértési problémákkal látszik küzdeni. Direkt nem akartam a legelején írni az autó töltést, mert tudtam, hogy ez lesz, de utána is leírtam, nem autótöltőt építek, hanem autótöltőt vezérelnék, de már ezzel jönnek, hogy én egy 20millás autóra sajnálok 4.000Ft-ot.
vannak ilyen vezérlők:
EVSE töltés vezérlő
EVSE töltés vezérlő EPC 2.0
Meg ezek a botegyszerű töltők:
GeriSoft Home Eco fali töltő berendezés
Akció! vCharge classic fali töltő berendezés
Simple EV 22kW fali töltő
és nem akarom spammelni a fórumot, még vagy 8-10 féle a 4 kimenetes töltőoszlopig, amik ezekkel a vezérlőkkel készülnekEhhez, hogy ne egy szem ellenállással kelljen bohóckodni, és mert az angolokat ez nem érdekelte, mert nekik minden háznál ott az 1x40A vagy 1x80A attól függ mit kaptak, én csináltam egy fokozatkapcsolót, ez összeszerelve mindennel kb 2500Ft, eladom 3500-ért
a 3D képen nincs rajta a 12 állású kapcsoló, vicc, a legdrágább a forgatógomb és a lézergravírozott körmatrica hozzáMiután nem akartak évekig terhelés megosztót csinálni, csináltam egyet. (ok már van egy modell amiben van, de az is az angol szabványhoz igazodik, beépítették a töltőbe, és 1,5m a lakatfogó max hossza, mert angliában mindenhol kint a falon jön be a kábel, és oda kerül a töltő mellé. itthon meg nem)
ez egy unora megy rá, + egy oled kijelző, két rotary, 3 lakatfogó, GX12 csati a kommunikációra, visszajelzés max 3 töltőre épp mennyi aktív, és egy 4. bement ha solar termelést is mérnénk. barkácsolunk, értem.
ez kompletten, házban, lakatfogókkal 65.000Ft, és teljes értékű terhelés megosztós töltőt generál egy alap vezérlőből.Namost ennek alapjain csinálnék egy promicroval, még kisebb oleddel, egy rotaryval egy olyan fokozatkapcsolót, amin nem lézermatrica van, meg rotary, meg 12 fokozat, hanem amperenként állít, az oleden kiírja az áramerősséget, és el lehet menteni az értéket újraindulásra. De ha ez 3x anyiba kerül mint a mechanikus, akkor nem fogják kérni, mert csak "eye-candy" lenne, ami nem ér ennyit egy átlagos villanyautósnak, aki 20Ft-ért az anyj-.. izé ingyen áramért 4 órát ül a kocsiban a LIDL-nél. ezért kell az anyagköltséget 5000Ft alatt tartani, ami nem fog sikerülni ha drága a dac. Ezért próbálom a legolcsóbban megoldani, pl a PWM filterrel majd kitesztelem, mennyire stabil, van EVSE teszter mert javítunk is, az mutatja ha a vezérlő nem stabil.
meg is köszöntem az erre irányuló ötletet, már kikerestem, van itthon minden a tesztlapra, összerakom, és megnézem mennyire lesz síma a jel a normál analog kimeneten, és akkor kb 100Ft-ból kijön a filter, nem 900Ft a DAC vagy 4000Ft angliából.Azt gondoltam, nem kell szakdolgozat szintű kifejtés arra, miért szeretnék egy olyan egyszerű dolgot, hogy kiváltani egy drága vagy nem elérhető DAC-ot, és csak arra fokuszálni, hogy ezek a feszültség vagy áramerősség szintek kellenek, de nem sikerült, mert bele kell kötni abba, hogy mire fog használatra kerülni az eszköz. De ha meg eleve így kezdem Ádámtól és Évától, akkor mire eljut az olvasó a feladat megvalósításának kérdéséig, elveszti a fonalat.
Tényleg, csak annyi kellene, hogy attól, hogy valaki kérdez, nem feltétlen hülye, csak van valami, amire fejből nem talált megoldást, mert lehet rossz irányba indult el.
-
biker
nagyúr
válasz Postas99 #22390 üzenetére
Nem haragszok, te sem olvastad el rendesen.
Egy 120-140.000Ft-os töltőben lévő 35-50.000Ft-os töltésvezérlőhöz gyártanék szabályzót, ami olyan egyszerű lenne mint egy fokozatkapcsoló, ami 3500Ft, ez max 8.000Ft-ot bírna el, ha digitális és oled kijelzős akkor is.
Ehhez gyártunk most is terhelés megosztós elektronikát, TRMS áramméréssel, kijelzővel, mindennel 65.000Ft-ért, ez elbírja a "gyári" angol panelt 4.000Ft körül, de a kis kapcsolót helyettesítő "menősített" cucc nem.Nem autótöltő vezérlést gyártok, amit a 20-40millás autódra dugsz, comprende?
offoff: egész pontosan az angolok úgy találták ki, ez egy belépőszíintű vezérlő, árban is ilyen, és max egy ellenállást tegyél adott lábra és akkor frankó lesz. mi találtuk ki hozzá az összes többit, amiben ők partnerek, és legyártották a kis DAC panelt, és egy 60-80db el is ment már de most ez nem bírja el az ő költségüket. ennyi.
JulianSinulf: csak emiatt nem vennék hőlégfúvós pákát a meglévő 8 féle teljesítményű és kivitelű páka mellé, ezért kerestem volna a készregyártással együtt. és igen, zavar hogy a 800Ft-os (mouser) IC-t csak 4.000-ért tudom megvenni angliából, vagy vennem kell még szerszámot. ha szakmányban SMD-s paneleket javítanák, építenék, lenne, de általában kihagyom.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz ekkold #22384 üzenetére
Ha figyelmesen elolvasod, én a töltőt vezérlem, és nem töltőt akarok építeni
a töltés vezérlőben igazad van, de ott van más jel is rajta, feszültségszint képében.
ez meg a töltőt szabályozza, ami az autót. a filléres alkatrészeknél azért többet tartalmaz egy rendes töltő, az csak ahhoz kell, hogy elindul a töltés vagy nemElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
Elektromos autó töltőt, Viridian vezérlőkkel kompatibilis.
A terhelés megosztó az LTC-s verziót használja, az egy elég összetett cucc, de ez most csak fokozatkapcsoló lenne, annak a költségéből szeretném elspórólni a DAC-ot mert ide túl drága lenne. a mechanikus fokozatkapcsolót adjuk 3500Ft-ért, és kerül kb 2000-be mindennel, ezt jó lenne max a duplájából kihozni, de a DAC miatt problémás. tokozása kicsi a kézi forrasztáshoz, beültetve meg nem hozza a jlcpcb, angliából meg szállítással vámmal majdnem 4000Ft egy panel 3 alkatrésszel két tüskévelElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz ekkold #22374 üzenetére
ok, hogy az arduino is tudna pwm-et, és kb 1mV pontosságot, 5V 4096 lépés ugye, de mi az a jó DC szűrő, ami nem vesz el a kimennetből, és stabil 800-2200mV közt 1mV pontosan
nem adhatok pwn jelet az eszköznek.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
valami digit pot megoldásra gondoltam, hogy az is jó lenne, de 1kohm 128step nem elég jó, 256 kell legalább
-
biker
nagyúr
válasz razorbenke92 #22369 üzenetére
köszi, a pontosságot nem ismerem, mármint hogy a vezérelt eszköz bemeneten mit kér, de az ellenállás értékeknél mikor még nem gyártattam hozzá kapcsolót, addig kerekítettünk, pl 348ohm helyett azt hiszem 340ohm 1/6W ami van skálában
szerintem mV-ra pontosan elég, nem kell a 0.1mVA kis panelt UK-ből kapnám készen, de onnan elég drága hozatni, az IC-t meg a kínai nem tartja ahol a panelt gyártatom a többi áramkörnek
A DAC-hoz kaptam kész libraryt amit meghívok, és utána ezzel a táblával állítja a kimenetet, a kért kimeneti áram esetén (elején a 0,1,2,3,4,5 A ahol nem lehet kimenet, 6A-nél indul, ez a magyarázat ha felmerülne kérdésként)
const int ampVoltages[81] = { 0,0,0,0,0,0,200,213,226,240,249,263,273,289,
300,312,323,340,352,365,377,390,403,412,423,436,
450,464,478,485,499,514,528,536,551,651,573,588,
603,612,625,640,646,663,677,684,699,714,723,736,
750,766,773,785,800,814,828,840,847,861,874,886,
898,909,927,938,950,961,976,986,1001,1011,1024,
1037,1049,1061,1076,1087,1100,1112,1126 };de ezek a számok nem passzolnak a mV értékhez, van némi eltolás benne és nem passzolnak ohm értékekhez sem.
-
biker
nagyúr
Sziasztok, kéne egy kis segítség
Van egy szabályzó, ami alapból egy DAC modullal megy, LTC2630CSC6-HZ10#TRPBF
A gond az, hogy ez nehezen elérhető, legyártva meg tudom venni kis panelként az angol partnertől, de drága hozatni, beültetésre lcsc-nél nem elérhető egy változata sem.
Egy arduinos vezérlőre megy, amihez van forrásom, fele gyári felét én írtam hozzá, ez oldja meg hogy a mellékelt táblázatban jobb oldalt elérhető feszültség értékeket adja ki. A középső oszlopban ellenállás értékek vannak, ez is megoldás lehet, vagyis kétféleképpen lehet szabályozni a berendezést, ugyanazon a 0V - IC bemeneten.
- adott ellenállással
- adott feszültséggel.Kellene nekem valami okosság, hogy ne ezzel a chippel legyen megoldva, de pontosan ezen feszültség értékek jöjjenek ki, ezt normál analog kimenettel nem tudom (szerintem) megoldani, nem elég stabil.
Van-e valami jó tipp? A teljes program megvan, max kicserélem a kimeneti részt az új megoldáshoz.[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz Postas99 #22017 üzenetére
ha alkalmazott vagyok, akkor a munkáltató köteles a munkavégzéshez minden eszközt, feltételt biztosítani
ha alvállalkozó vagyok, akkor én oldom meg. és egy ilyen feladat megoldásához nem egy izzólámpa, egy csípőfogó és egy tekercs szigszalag kell.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Postas99 #21991 üzenetére
"Hogyan állnál neki hogy megállapítsd hogy hol a hiba.. a vezeték 10km hosszú. Minnél pontosabban és gyorsan (a legkevesebb méréssel)."
- ha a kábel hozzáférhető, akkor felezéssel végülis megoldható, de ez feltételezi hogy legalább egy ér jó végig. és barbár megoldás
- ha nem, akkor ezekkel az eszközökkel a hülye áll neki, mert rádiófrekvenciás kábelteszterrel lehet megoldani"A kezedben 1 db izzó van, mint céleszköz, van hozzá egy csipőfogó, meg szigetelő szalag, olyan jó parasztos eszköz, ennyi."
És ha azt válaszolom, hogy ha a munkáltató nem ad megfelelő eszközt a hibakereséshez, akkor nem éri meg itt dolgozni, akkor fel vagyok véve?
Amúgy ha vannak hozzáférhető mérési pontok, akkor meg csak idő kérdése végigsétálni a kábelen, de ekkor meg nem felezés, hanem elindulok a kábel mentén, és pontról pontra haladok, mert gyalog ez a kifizetődőbb.
JulianSinulf: "Amelyiken hiányzik, az a drót szakadt." ez akkor célravezető, ha megmondják előre, egy ér szakadt. De te azt tudod, valahol valamennyi ér szakadt, ekkor akár az is lehet mind három ér, egyenként máshol szakadt.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz JulianSinulf #21713 üzenetére
"Ahhoz vagy a tápban vagy a kártyán kellene valaminek lennie ami lekommunikálja"
Hát szerintem a kártyán minden táptüskéről saját bizti, saját fázis bemenet van, de nyilván, attól hogy a GPU tudja az adatot, nem biztos hogy kimegy a telemetriába"3 tápcsatinál sem emlékszem, hogy mutatta volna bármi az erenkénti áramfelvételt."
Én sem ezt mondtam, azt mondtam csatlakozónként tudjuk az értéket, és egy csatiban van 3db 12V pinJa hogy nem az érdekel, folyik-e áram, hanem túl sok folyik-e
Amúgy amennyire tudom, nem az a baj, hogy egy ér kiesik, és a többi túlterhelődik, hanem hogy eleve kontakt probléma alakul ki, ha nagyon megtörik a kábel, és ezért melegszik, és szakad meg az áram, de ez már égés is egyben"Mivel átalakító van a kártya és a táp között így gondolkodhatom a régi ......."
Már egyre több tápon van 12vhpwr kimenet is, nem kell a szokásos 8pin átalakító, erre is gondolj. lehet okosabb a 12vhpwr kábeleit méréshez feldolgozni, ha univerzálist szeretnél. A leírásod alapján valami tesztelésekhez kell, és akkor többször kellhet cserélni a setupotElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz JulianSinulf #21711 üzenetére
a hwinfo/aida nem mutatja az erenkénti áramot? Ezért volt jó a 3 tápcsati, az legalább azt mutatta, az egyes tápcsatikon mennyi teljesítmény megy be, nem volt ilyen kényes.
és hogy lövöd be a limitet? Mi van ha idle-ben a kártya 35W-ot vesz fel és a 12VHPWR csatin nem is folyik áram, akkor folyamatosan visít a riasztó, hogy nem folyik áram?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz razorbenke92 #21708 üzenetére
ja, reggel volt
amúgy a hall szenzoros mind problémás, a direkt mérős se direkt hanem hallos, és kűvülről egy másik vezető tere megzavarja, a lakatfogós is zajos. nekem műszerem van, ami tud 60-600A DC-t is mérni, azt mindig le kell nullázni mérés előtt, mert alapból 1-2A-eket símán mér a térfeszültségből.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz JulianSinulf #21705 üzenetére
hall current sensor dc vagy hasonló nevekre keress [link]
ezeknek kell táp is sajnos, 12V vagy 24V, mert van segédelektronika is.
-
biker
nagyúr
válasz razorbenke92 #21704 üzenetére
Van dc mérős lakatfogó régesrég, tucatszám. Jellemzően 5V kimenettel
JulianSinulf: ha pcie tápáramokat akarsz mérni, nem lesz elég gyors és pontos
-
biker
nagyúr
válasz tibi-d #21680 üzenetére
Akkor a gond az, hogy a rendszer maga rossz.
Termőtalajban termeszteni, felügyelet nélkül, öntökönszúrás. Aeroponikus rendszer, ebb and floww, netán dwc elmegy automatán. Ott be kell lőni a tápoldat szintet, tartályban mérhetö, van automata adagoló ami utánállítja az N-p-K arányt. Agyaggolyónem rothad be ha túlöntözöd, lefolyik
De állami projekt, ott nem szakértők építenekElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz tibi-d #21674 üzenetére
Csak hogy értse mindenki: A nedvességmérő (4db szenzor / tálca) fixen a tálcán van, és mér, akár mondjuk 10percenként mérhetne és átlagolhatna, vagy görbét is rajzolhatna, és mellé a 4 cserepet a tálcával mozgatja ki egy automatika valamilyen más mérést végezni?
Egyébként az egészhez szerintem elég lenne 4 mérő, hiszen ha kijön a tálca egy zsilipkapun, akkor megáll, 4 pneumatikus kar belenyomja a 4 szenzort, és megmondja, az AB1234 tálca 4 cserepének mi a nedvességtartalma.vagy négy csóri érzékelőt beleteszel a cserépbe, középre egy 5pólusú gyorscsatis síns valamit, és erre nyom rá egy mérőelektronika, nem a cserép földjébe, és akkor tudja, ez a 4 cserép mi volt. és nem szerelsz 150 elektronikát 150 akkuval értelmetlenül.
Kicsit úgy érzem, megint egy olyan részfolyamatot ismerünk a teljes egész nélkül, ami nem vezet előre. de ne legyen igazam.
-
biker
nagyúr
válasz Postas99 #21670 üzenetére
normális esetben ez fényvezérlés és klímavezérlés, nem mozgatás. van olyan lámpánk vezérlővel, aminél a hideg fehér, a meleg fehér és az UV csatorna külön dimmelhető egy LCD-s érintős vezérlővel, összefűzve több lámpát, minden szinkronban megy. ezért nem lenne indokolt. ha meg növekedés miatt költöztetik, mert széjjelébb kell húzni őket, vagy nem tudják feljebb emelni a lámpákat, akkor az nem naponta történik, inkább hetente.
-
biker
nagyúr
válasz vegyszer #21664 üzenetére
"Mennyi meló egy zárt térben növő nemes kender kultúra miatt..."
150m2 és 1000 növény, ez nem kender. ez valami mikrozöldség esetleg. és a 3 hónap ciklus is elég rövid.
De engem a növények stresszelése érdekel, a mozgatással, miért jó?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz tibi-d #21663 üzenetére
Én csak azt nem értem, mint növényvilágításokkal "dolgozó" ember, hogy miért kell mozgatni a növényeket? Én még ilyet nem láttam, hogy naponta mozgatják a növényeket
-
biker
nagyúr
válasz JozsBiker #21496 üzenetére
nem tudom mi az ésszerű oka, de valóban breadbardra nem dugható, mint a micro és társai.
Ez ilyen, csak ilyen i/o shield megy ráElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz JozsBiker #21493 üzenetére
De JÓ! direkt ilyen az arduino uno, és minden uno ilyen, és minden hozzá kaphato szendvicspanel ilyen. Én is gyártatok rá panelt, figyelni kell erre
2db 8-as sort kell betenni, te meg egy 17-essel próbálkozol, ami nem fog menni!
a két darab 8-as sor közt nem 2RM hanem 1RM van
Lásd itt, jobb és bal oldalt más a pinsor osztásaElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz JozsBiker #21485 üzenetére
a köztes felesleges pint vedd ki, az aljzatok jó raszterben vannak, egymáshoz van közelebb
ez így szabályos, két tüskesor darab kell, nem egy nagy.
ez egy arduino shield, ami gyárilag direkt ilyen![ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz razorbenke92 #21075 üzenetére
nem szükséges a feedback. ha nem vesz jelet, akkor nulla kimenettel max nem tölt, és akkor megnézik, resetelik, akármi.
és akkor adó oldalon kell egy ilyen az arduinora, és minden vevő oldalon egy ilyen egy arduinoval, valami microval akár, és azokra feltenni a DAC-ot egyenként. jó alap... Köszi, gondolkozok.
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
Sziasztok
Megoldandó probléma ismét van egy eszköz, ami jelenleg is működik, áramot mér, és annak függvényében a kimeneten adott jel jelenik meg, amit egy DAC állít elő, 0-1.5V közt, ez állítja a töltőn a töltőáramot. ehhez normál esetben 2x0.75mm2 kábelt húzunk, töltők párhuzamosan mennek rá, és a 0-1.5V jelből tudják, hány amperrel tölthetnek, ne terheljék túl a rendszert
Párszor írtám már róla itt is.Arduino uno alapon fut, 3db RMS mérő méri az áramot, logika feldolgozza, és a DAC-ot egy táblázat szerint vezérli.
Jelen esetben a probléma, hogy 5 töltőre kellene eljuttatni a jelet, és nem húztak be 2eres vezetéket. sehova. és nem behúzható utólag.
Maga a jel mehetne párhuzamosan, egyszerre vezérli mindet.Szóval a szükséges és jó megoldás egy vezeték nélküli adó, amit rá lehet programozni az unora, kb 50m hatótávon belül működik folyamatos jellel (ez fontos), a leadott jelet 5 helyen 5 vevő tudja venni, 5-30m-en belül van minden eszköz, de egy fal van két egység közt, ezért kellene erősebb jel.
A vevők 12V max tápról kell menjenek, de 5V is lehet, és a vett jelből előállít egy 0-1.5V jelet szintén a DAC-ra beállított tábla szerint
ha megszakad a jel, akkor 0V jöhet ki, ez a biztonsági megoldás.Van-e ilyen eszköz, ami egy adó 5 vevő megoldással így elkészíthető? esetleg 5 adó 5 vevő, de akkor az 5 adó egymás mellett lesz 1-2cm-re, a vevők meg 5-30m-re
ez a DAC értelmező táblája 0-32A közt, 0-5A közt nincs kimenet
#ifndef DAC_BREAKOUT_BOARD_H
#define DAC_BREAKOUT_BOARD_H
/* DAC_Breakout_Board.h - Library for controlling
* IC line of Viridian charge points.
* Written by Thomas Brown
* Version 1.0
* Date 22/04/2021
*/
const int ampVoltages[81] = { 0,0,0,0,0,0,200,213,226,240,249,263,273,289,
300,312,323,340,352,365,377,390,403,412,423,436,
450,464,478,485,499,514,528,536,551,651,573,588,
603,612,625,640,646,663,677,684,699,714,723,736,
750,766,773,785,800,814,828,840,847,861,874,886,
898,909,927,938,950,961,976,986,1001,1011,1024,
1037,1049,1061,1076,1087,1100,1112,1126 };
class DAC_Breakout_Board
{
public:
DAC_Breakout_Board(int enable);
void setupDAC();
void setCurrent(int amps);
void disable();
private:
int _enable;
};
#endif[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz batyuska100 #20932 üzenetére
ha upgrade lenne, akkor jelzem, erre kész megoldás is lenne.
simhub nevű progi kell, ami kezel arduinot és kijelzőket is akár direktben. A simhub nem csak simulátorokat kezel, hanem inputként a hwinfo és aida teljes repertoárját, és akár LCD-re fullos designos kijelzőt rittyenthetsz, akár oled kijelzőre tetszés szerint dobálhatod az infókat.simhubdash google-be
-
biker
nagyúr
A mega panel projekthez...
Sajna nem megy. A programozó rájött ugyanarra, mint én, hogy a Simhub miatt ez nem annyi, hogy hülyék vagyunk feltenni egy unojoy/megajoy forrást és Flip-el átflashelni a 16u2-őt, hanem itt biza át kell írni a simhub-hoz szükséges forrást is, és már dobta is a projektet.
marad a B C D tervek valamelyike.
Egyelőre a legizgalmasabb a Leonardo és egy Micro(promicro) párosa, mivel a leonardo fele hosszig lábkompatibilis a mega-val, így fel lehetne szúrni a panelre a tüskesorra, az extra lábak egy részét át lehet huzalozni (későbbi panelen már eleve így tervezni) és csak a hátsó dupla tüskesorra szánt dolgokat kell megoldani. Itt még kérdés, hogy a sok gombnak egy shift register (és sajnos ekkor át kell írni a simhubot hogy a bemenetek rendben legyenek) vagy egy második panel, a promicro megy mellé. Mivel van egy 3 portos hub tervezve a panelre, amiből eleve volt egy tartalék, ez járható út lenne.
-
biker
nagyúr
válasz Wolfram #20904 üzenetére
keress rá az easyeda-ban a "wemosboard" nevű projectre, Peter abraham néven, és használd egészséggel, módosítsd ahogy szeretnéd
Sajna 40-es tüskesor van, de 32-es nincs, ezért nagyobbat raktam a két szélére.
a huzalozást a képernyőképedről másoltam, gyártáskor egy alkatrészt se kérj beltetésre, akkor nem teszik rá a tüskesort, csak a nyák
ha akarod huzaloztasd vastagabb rézzelHa nem adja open projektek közt, akkor itt a json, importáld be
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz Wolfram #20904 üzenetére
Tüskesort vegyél fel, de amúgy van vízszintesen és függőlegesen agalizálás is.
Ez a board tényleg semmiség de tutti filléres tétel alin készenIgen egy szín van
2,54mm raszter?
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
Azt gondolom, egyértelmű lehetne, hogy programozás és programozás és programozás közt vannak különbségek.
Lehet olyan dolog amit még valaki sose csinált... Nem volt rá szükség, vagy akármi.De köszönöm a javaslatokat, meglátjuk mi lesz a vége, van több terv, de szinte bármit választunk, át kell tervezni a panelt is. Egy mentség, egy szintén programozó azt mondta, hogy ő biza röhögve megoldja a mega felprogramozását a két chipre külön és menni fog, így akkor nem kell áttervezni semmit.
Majd meglátjuk.
-
biker
nagyúr
válasz Wolfram #20894 üzenetére
ilyet összerakni kb fél óra
- easy eda új projekt
- schematicban felveszel 40pines male vagy female headert ami megfelelő raszterosztású, és annyi darabot amennyi oszlop kell
- össze vezetékeled őket
- legenerálod a pcb-t
- méretezed, és elhelyezed a tüskesorokat
- autoroute
- leveszed a tüskesorokat az anyagjegyzékből, akkor üres panel marad
- mehet a gyártásElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Wolfram #20894 üzenetére
ezt szerkeszteni nem fogod, ellenben jlcpcb-be berántva 10mp alatt 2$ 5db
A gerber file nem PCB terv
a NET file nem PCB terv
a schematic sem pcb tervCsak PCB tervet vagy eda projektet fogsz szerkeszteni.
-
biker
nagyúr
válasz Wolfram #20891 üzenetére
küldd már át, megnézem neked
gerisoft kukac gerisoft.hude gerberből nem biztos hogy szerkeszthető filet lehet kreálni, az egy gyártási file, nem egy projekt forrás
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz Wolfram #20885 üzenetére
akkor kezdd el használni a programot. de tényleg. És olvasd el a menüpontokat.
Készítesz egy kapcsolást, abból generálsz egy nyákot (vagy csak rajzolsz egy nyákot, de az hülyeség), és a gyártás fülön ott a gerber file készítés, de ez is hülyeség, mert egy klikk a gyártásnál, és máris nyitja a jlcpcb-t ahol le is gyártják neked, 5db a minimum, és lesz vagy 8$ az 5db
ha van kapcsolásod, oda felveszed a libraryból az alkatrészeket, ezeket az autorouter lehuzalozza a nyákra, majd megrendeled beültetve, csak olyan alkatrészt válassz, ahol ott van, hogy 1: lcsc stock pozitív 2: smt supported a jlcpcb-nél, akkor beültetik, és úgy kapod. az smt szolgáltatás általában ingyenes vagy fillérekbe kerül, akkor feláras ha nem standadr alkatrész, akkor tárcsa csere ára 3$ kézi forrasztás 1.5$ körül szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
Ezt a diódás trükköt nem ismertem, jó ötlet lenne, ha nem lenne kész a panel diódák nélkül
Mivel a rotaryknak kell két láb daradonként, ez 10láb, három analóg az 13, kettő a regiszternek, marad egy.
Ez a sovány.A rotarykat össze kellene hozni kevesebb lábra.
-
biker
nagyúr
Miért vágod össze a mondataim?
Sose használtam shift registeres ki/bemenetet, de sok kódot írtam. Összevágva amolyan újságíróstílus.
-
biker
nagyúr
ja, igen, azét kell dedikált gomb is a matrix mellé, mert a matrixba rakott gombokkal együtt nem nyomható be másik matrixos gomb. így sok gombot ki kell tenni dedikáltra. A shift regiszter tudja kezelni a folyamatosan nyomva tartott gomb mellett megnyomott másik gombot? vagy egyszerre két gombot?
-
biker
nagyúr
"Az egyiket beállítod kimenetnek, a másikat bemenetnek, rákötöd a mátrixot, ahogy van és ugyanúgy kezeled le, ahogy a mega gpio-it."
Úgy értettem, hogy át kell írnom a forrást is, hiszen a korábbi pl pin56 vagy a épp pi6-pin8 ha mátrix helyett máshogy kell hivatkozni a gombnyomásra.
Vannak a direkt inputos gombok, amik lábhoz vannak rendelve, meg a matrixok tömbben
A shift register meg 8bit binárisan vagy hogy adja a soros porton a számot vissza, mit nyomtam meg?Sose csináltam ilyet.
Egyébként rotary encoder CK/DT láb nem is mehet rá igaz?
és ha a 3 analóg meg az 5 (de amúgy +1 tartalék is lenne) rotary mellett meg a ledsor épp ráférne a regiszter két lába egy pro microra
ha síma micro lenne, akkor jobban állnánk lábilag, de mindenhol promicro vanElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
na egy nap és kb egy mega el...ása után feladom.
eljutottam odáig, hogy a hoodloaderrel külön tudtam kezelni a két csipet, a megára feltöltve a simhub programja, a kicsire próbáltam 3 féle usb-serial átalakítót, usb hid emulátort, semmi. a végén felraktam a kicsire egy joy alkalmazást, azzal megvolt a külön joy és külön a simhub, de ugye ez nem jó, mert a 16u2 io pinjei nem elérhetők a tüskesoron.
itt abbahagytam, mire délután bekapcsoltam mindent, úgy döntött, hogy többet nem elérhető a 16u2 csak a mega csipje, ha átállítom dupla resettel akkor többé nem új com porton jelentkezik be, henm ekkor nem válaszol a board, ha dupla reset megint akkor visszaáll a mega csipre.szóval ezt itt nagyjából elengedem.
Hogy is kell ezt a "bemenet többszöröző IC-kkel, például a 74HC595 shift regiszterrel, ebből veszel 2db-ot és máris tudsz egy 64db-os gombmátrixot kezelni." elképzeljem?
-
biker
nagyúr
valóban gyári Mega panel
Elvileg a hoodloader már ISP nélkül is feltölthető, USB kábelen, saját magát felprogramozza.Attiny, STM32, stb, egy gond van, ameddig button matrix, meg enkóderek, addig nem gond, de a kormányon LED rpm kijelző is van, összesen 40 led, amiket RGB soron fűzve vezérel a simhub
Arduinora a komplex forrás ott van, mindennel is (lcd-k, ledek, matrixok, pwm ventik stb) de ezt úgy írta meg a simhub, hogy a saját támogatott arduino lapkáin mennek, és a mega is ilyen
ha áttérünk más vezérlőre, akkor ki kell szedni az RGB led vezérlő részt a forrásból, és át kell ültetni a másik forrásba, hozzátenni a joy kiosztást, majd a simhubban mivel nem támogatott lap, fel kell venni egy code részletet, ami a telemtriából a soros porton kiszedi az rpm adatot, ezt elküldeni a lapnak, stb. ez nem felhasználóbarát és eladható termék.ha arduino, akkor elmented a ledprofilt, és a másik oldalon feltöltik, ennyi.
Ha másik eszköz, port replikátor, akármi, akkor kb kuka a régi lap, mert okosan úgy lett kitalálva, hogy 12gomb van mátrixban, van 6 enkóder az 12 láb, és még 11 dedikált gomb, mert van HAT switch is ami forog 4 irány + klikk. és az összeveszne a matrixxal, mert közös földelésű kapcsoló.
+3 analóg, így fogynak a lábak rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
Sziasztok, úgy néz ki be...ptam. kellene kis help.
Adott egy szimulátor hardver, amihez jóbarát kedves ügyfél megtervezte a lábkiosztást a SimHub nevű programmal. a program engedte ia Arduino Mega lapra megtervezni a közel 45 gombnyi bemenetet, van benne button matrix, önálló gomb, analog bemenet minden.
Neki nem volt panelje kéznél, nem jött rá a turpisságra, átküldte a filetmég nekem sem volt kéznél mega panel, nem töltöttem fel a forrást, megterveztem a panelt, amibe be kell ülteni a mega panelt, hogy menjen, már úton van kínából, frankón
Megjött a mega panel (gyri, nem ali klón), feltenném a forrást, eleve nem fordul le, mert az analóg karoknál hibát dob, de ezt még kijavítanám valahogy. karok nélkül felmegy a 45 gomb
DE!!
Mint feltöltéskor már dobja a simhub a hibát, és utánajárva kiderült valid a gond, csak az arduino micro (pro micro) és leonardo képes USB game controllerként üzemelni. a mega, uno és társai csak seriel deviceTaláltam pár megoldást, ami kecsegtető, leginkább talán a Hoodloader2 megoldása, ami a mega panel 16u2 csipját átflasheli és egy másodlagos panelt kapunk, amire lehetne USB HID controllert telepíteni
Ezzel, vagy hasonló megoldásokkal tud-e valaki segíteni, nehogy papírnehezéket csináljak a mega panelből?
A cél az lenne, hogy bejelentkezzen mint game controller windowsbaNagyon B terv, inkább D terv, hogy egy segédpanelt gyártok ami tüskesorban passzol a mega fészkével, de legalább két micro kellene hogy ellássa az összes be-ki menetet.
-
biker
nagyúr
válasz Wolfram #20783 üzenetére
jó fajta flux, mert már túrós az ón, felülforrasztod ónnal, majd melegítés után vagy szippantó, vagy én ahogy szoktam, kompresszorról egy löket (2,5baros mini festőkompresszor, nem kapja le az egyebeket)
de vákumos kiforrasztó is kiszediElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz lanszelot #20765 üzenetére
"Teljesen bepörög a lézertől."
ha mozog. egy álló pöttytől nem, amúgy a legtöbb lézeres érzékelő fénye nem látható, még a pötty sem
-
biker
nagyúr
válasz lanszelot #20762 üzenetére
Kezdjük előről
Te kértél egy szenzort
ajánlottak PIR-t ami NEM lát át semmin
Te közölted, nem jó, mert neked van egy RCWL-0516 és az átlát a munkalapon
Én közöltem hogy azért mert az redaros nem pir, a pir jó neked
Erre megerősíted igen, nem infrás és átlát a falonakkor le tudod követni hol a hiba? Neked PIR kell ami NEM lát át semmin, és most nem PIR van ami átlát és ez nem jó neked
-
biker
nagyúr
érdekes, mikrovezérlős modlban 1-2-300Ft a diffi a PIR és a Radaros(mikrohullámú) mozgás/jelenlét érzékelők közt, de ha riasztó mozgásérzékelő akkor a passzív infrás árának 2-3x-osa a radaros, 4x ha radar és töréshang érzékelő is.
-
biker
nagyúr
válasz lanszelot #20756 üzenetére
egy mezei passzív infra átlát a falon? vagy a bútorlapon? Hát érdekes lenne, mert akkor nem kellene getzidrága radaros érzékelő, ha azt akarom, hogy átlásson akárcsak az üvegen a mozgásérzékelő
amit jeleztél, az RCWL-0516 az radaros és ultrahangos mozgásérzékelő, ezért látja a földön a pulton át
A PIR nem fog átlátni semmin[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz Tankblock #20740 üzenetére
Az első volt nekem kezdetektől, két csipesz + nagyító, orra esik, nem elég a talp súlya, szorul, ha lazítok lefittyen, borzalom
Faterkámtól örököltem ami a második linken van, az szuper nagy panelekre, a kicsikre nem jó, nem fogja meg a kis dolgokat pl jack csati, stb
a kettő együtt mindenre elég.
-
biker
nagyúr
válasz razorbenke92 #20735 üzenetére
szerencsére mindkét rotary feladata 1-1 érték állítása, és a megnyomása menti az adatokat az epromba, így mindkét gomb ugyanazt csinálja, és ha egyet kiiktatok ezen az egy panelen, még használható az eszköz.
-
biker
nagyúr
válasz Janos250 #20733 üzenetére
"Hiába töröm a fejem, egyetlen olyan szempontot sem tudnék felsorolni, ami miatt UNO lenne a kiválasztott."
1: erre lett tervezve a doboz, és akkor újat kellene gyártani
2: erre a méretre kényelmes a tetejére dugott panel, és a csatlakozók is elférnek kényelmesen"Én egyszer véletlenül az átvezető lyukat túl kis átmérővel adtam meg, a panelok egy részén nem vezetett át."
Ha nem vezetne át, akkor nem érzékelné a nyomást, nem mindig nyomná
A két szélső tüskesor a 3D-n ne nézd, azok fejjel lefele apa tüskék hogy rátoljam az uno-ra. Kézi forrasztás
a 7-es inputra csak a rotary switch megy, nincs máshova drótozvaH7_3 >> H6_6 ez a huzal hibátlan, ezt nyomod testre a kapcsoláshoz.
-
biker
nagyúr
azt ki kellene mutassa a mérésnek. olyan nincs, hogy Mohm a test és a 7-es input közt de 5V esetén lemegy testre és aktívnak érzi. az még vízzel is bajos lenne
sajna a panel be van ragasztva hotmelt ragaccsal a 3D nyomtatott házba, kivenni már nem lehet.
-
biker
nagyúr
válasz Undoroid #20728 üzenetére
akkor ismét: vadonatúj arduino uno, 10db megvéve
vadonatúj PCB 10db elkészült jlcpcb) rátéve, dobozba betéve, gombok rátéve, program feltöltve, 7-es lábon mintha a gomb folyamatosan nyomva lenne
reaupload, ugyanaz, gombok lehúz, ugyanaz, kimér, gomb nincs nyomva, pcb nem zárlatos, nincs test és a 7-es pin közt Mohm alatt semmi.
Ismét táp, folyamatos jel
program kikommentel, jóMásik 9 panel jó, ugyanaz a kód, ugyanaz a batch PCB és ugyanaz a csomag uno-ból, mert 10-et vettem
Sehol nem írtam használt valami javítását. csak olyat, hogy sorozatgyártás folyik, és egy panel lett ilyen.
-
-
biker
nagyúr
válasz Undoroid #20723 üzenetére
Pontosan, eddig 25db készült, ma 10db.
Semmi nem változott, és a gombot lehúzva is ilyen.
A mai első felprogramozású panel lett ilyen, félreraktam, még 9-et felprogramoztam, hibátlan, visszamentem az elsőre, újra felnyomtam a programot, akkor is folyamatosan nyomva érzi (7-es pin amúgy)
Lehúztam a gombot, kisípoltam, tökéletes, akkor sípol ha nyomom
Panelen kimértem, Mohm az ellenállás, nincs zárlat rajta.
Ha tápot adok neki és nincs rajta gomb akkor is folyamatosan nyomva érzékelia programozás ugyanabból a forrásból ment, be se zártam az ablakot, csak új panel, upload, új panel, upload
A kártya amit csináltam rá, szintén kimérve, jó, erre megy a gomb egy csatlakozónkikommenteltem a programból a gombot, minden rendben, visszarakom, nem jó
ViZion: olvasd el mindkét esetleírást, 10x uploadoltam ugyanazt a forrást, biztos elállítódhatott közben az érték...
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
Üdv
Gyakori dolog (láttatok már ilyet) hogy egy arduino (uno ha számít) bemenete hibás?
Van egy eszközöm, 35-40db készült már belőle, egységes kártya gyártódik rá, amin van két rotary pushos, és az egyiknél összerakás és programozás után folyamatosan nyomva van az egyik gomb. visszakerestem, kimértem, bemenet nincs testen, tökéletes a gomb, csak akkor csipog a műszer ha nyomom.
ki kellett vegyem a kódból a gombot, akkor nem érzékel nyomást
Csak ma 10db-ot raktam össze, ugyanaz a sw, többször feltöltve
mintha a belső IC lenne hibás, és azt hszi be van nyomvaElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz daninet #17872 üzenetére
az a baj, nem tudom mit csinálsz rosszul, sőt abban sem vagyok biztos, hogy rosszul működik, csak nem az elvárt eredményt kapod és az zavar, holott a jó működés van, csak mást szeretnél.
Én tucatszám rakok össze buttonboxokat, kormány vezérlő panelt (simhez) és sosem volt még gond rotaryval
de használtam saját terhelés megosztóhoz is rotaryt, na ott kicsit macerás volt, mert a megszakítások gondot okoztak, de végül jó lettA képen a legutóbbi rendszer, 2 arduni, 8 rotary, 28 nyomógomb + 4 rotary nyomógomb, LCD és RGB led kijelző
-
biker
nagyúr
válasz daninet #17808 üzenetére
Aryes leírta, de a rotaryk lapján is ott a metódus, 0101 vagy 1010 a forgatás, plusz van félosztású rotary is.
Kell hozzá feldolgozás, hogy a bejövő 0101 az CW a kimenő és jó lesz
a néha visszaforgás jelaz meg olyan hiba ha félosztásba rakod és 0101 0101 0110 jön véletlen
és szimulátor kormányokhoz építek lapokat, azokon kitapasztaltamElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
De jót szívtam ma. Tegnap felprogramoztam egy Uno-t, ma elővettem egy másikat, nem lát usb portot az alaklmazás. restart, gép restart, kihúz bedug, anyázás, hogy bazzeg tegnap jó volt de jött frissítési üzenet, én hülye minek frissítettem, stb
Aztán hirtelen ötlet, másik usb, és tadaam, megy. A rohadt gyári kábelben az egyik data szál szakadt volt, a táp átment, panel feléledt, csak program nem kommunikáltElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- PlayStation 5
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Digitális Állampolgárság Program
- Mesterséges intelligencia topik
- Path of Exile 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest