Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
válasz
V.Stryker #8494 üzenetére
Rajta szokott lennia tapszeres dobozon.
Milumilon 4-8 het kozt 150 ml-t ir. Mondjuk az en fiam ezt kb 5 honaposan ette meg, nem 6 hetesen.
Amugy probaltatok mar hungry milk tapszert adni neki? Milumilbol a malyvaszinutol jobban jollakik.
Azert ezt mondom, mert a magyarorszago kaphato kozul ez van most itthon nalam.
Egyebkent nem nagyon lehet tuletetni oket, ha nem keri, nem ehes, ugy is el fogja utasitani, ha cici, ha tapszer. -
-
ZiD
tag
válasz
V.Stryker #8494 üzenetére
Mienk tápszeres volt, ennyit nem evett(kisebb is volt) de sztem na parázzatok rá, gyerekenként változik minden, így ez is.
Az is lehet, hogy most lép egy fejlődési ugrásba, nekünk is voltak ilyenek.Egyébként meg első találat guglin, a hat hetesbe benne is vagytok.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Hogy kell kiszámolni a baba súl, a alaPján, hogy mennyit kell egyen?
-
Csiga85
tag
válasz
imibogyo #8457 üzenetére
Én is sokszor úgy érzem minden téma túl van misztifikálva...hordozás, autósülés, etetés, itatás...basszus...a nagyobbik lányom úgy gyűri a cserkészkolbászt befelé, hogy öröm nézni 1,5 évesen...ha az összes gyerekülést bepróbálják törésteszten a 2005ös space starba akkor elhiszek mindent...hordozni meg inkább nocomment...más anyuka meg még a villával tört ételeknél tart vagy pépeseknél...
-
Elemental
addikt
Januárban lett 4 éves a lányom, és már kezdi boncolgatni a komolyabb dolgokat. Kérdezte, hogy hogyan születik az ember. Mondta az anyja, hogy az emberek az anyukájuk hasában kezdenek nőni majd megszületnek. Erre mondta a lányom: Nem. Amikor még nem volt ember, akkor hogy született az ember?
Pár napra rá megint megkérdezte, hogy hogyan született az első ember.
-
tildy
nagyúr
válasz
Ghoosty #8488 üzenetére
Utana irtam, flame failure.( Lehet rosszul irtam vedoszelepesnek, lehet mas a hivatalos neve, a lenyege, ha elalszik a lang, akkor 1-2 masodpercen belul nem engedi a gazt. Mar a 30 eves karancsok is tudtak. Itt a 2008ban ujonnan beepitett gazfozolap nem
)
Az edenyek voltak a legkevesebb, nem sokat kellett cserelni.
A vezetekes hala egnek jo,le is ellenoriztek.Ez van , 7.4 KW, 32 A, 45-re meretezett errefele alapbol a vezetekezes a fozolaphoz, kulon. -
Ghoosty
őstag
Mindenki úgy csinálja, ahogy neki tetszik, ez ráadásul olyan helyzet, hogy ha túlbiztosítod se jelent hátrányt. Pl a túl steril környezet az okoz.
Fogalmam sincs, mit takar, hogy védőszelepes, vagy nem egy gáztűzhely.
2 dolog van ami miatt nem lesz nekem indukciós:
- a kisebb ok, hogy csak spec edénnyel működik
-a nagyobb, hogy a lakás villanyvezetékezésére nagyon kell figyelni. Egy gázzal azonos teljesítményű főzőlap 11kW (220v mellett) 50 amper körül fogyaszt, ha mindent használsz. Ritkán, de előfordul, így muszáj a rendszert felkészíteni rá. Ez csak a főzőlap, ha mellett bármi egyebet akarsz még, mondjuk egy légkondi, akkor jönnek az amperek és drágul minden. Az ingyenes árambekötés 32 ampert tartalmaz. Ez bőven elég egy átlagos családi házban. Ez felett Amperenként 4000 HUF a bekötési díj. Szóval alsó hangon még 100k-t rákölthetsz, ha biztonságosan akarod üzemeltetni. (vastagabb/több vezeték+a bekötési díj)Persze, ha nem nagyon főzöl és elég a kisebb "tűzhely" akkor nem ilyen vészes a dolog.
Régebben több dolog miatt elleneztem, de kiderült a többiről, hogy csak előítélet, nincs mögötte semmi
"De ha megoldhato, hogy picit is biztonsagos legyen valami, miert baj? "
Ha nem kerül túl sokba (marad pénz elengedhetetlen dolgokra), nem üt vissza, nem veszítesz vele hasznos funkciót, nem teszi kényelmetlenné az életed, akkor semmi baj nincs vele.
-
ZiD
tag
válasz
CharlieDrop #8486 üzenetére
Nálunk a plüss nem nagyon játszott sose, maximum lóbálja őket
Egyébként az egyensúlyt jelenleg könnyű fenntartani, mert tartósan semmi nem köti le a figyelmét, inkább gyakorolja a járást, és egy fakanalat vagy tésztaszűrőt lengetve-lóbálva skerázik a lakásban, közbe meg be nem áll a szája(nem beszél, halandzsa)
Plusz szinte minden dél előtt játszóházba van a gyerek, így a "hagyományos" játékok, és a szocializáció is ok
-
DeFranco
nagyúr
srácok nem lesz ez így jó... ha ekkora az egyetértés, hogyan és kitől fognak megtanulni verekedni a gyerekeink?
ha már homár:
kinél meddig tartott a pelenkázón pelenkázós időszak? méretes-kényelmes pelenkázónk van, de jellemzően már simán mehetne aláfestő zenének a klasszikus, mert többet és jobban tekeredik a gyerek rajta, mint a cirque du soleil akrobatacsoportja, poltergeistet megszégyenítő ütemben veri le a mozdíthatókat, majd amikor rángatod elő a lepisilt ruha cseredarabjait közben a füleddel szeded össze az összetört popsitörlős doboz darabjait, a 10 hónapos gyermek fél testtel a levegőben lógva próbálja megnyalni a narancssárga jancsika (jansjö) lámpát ami a látást hivatott biztosítani.
szóval már kezdem kicsit unni, egy előnye van, hogy ami folyik az nem a padlón meg a szőnyegen köt ki, de lassan megszüntetnók. természetesen az ügyvezető bizottság másik tagja ellenzi az elképzelést egyelőre.
-
emmm
őstag
válasz
CharlieDrop #8480 üzenetére
Jó kérdés.
Van, ahol már az elején is kb. minden ilyennel játszhatott a gyerek. Mostanra (lassan 6 évesen) nem lehet elrángatni tőlük. Ugyanakkor, ha olyan a kedve, persze tényleg jókat tud játszani mindenkivel, okos gyerek.
Mi azt beszéltük otthon, hogy ebben a modern világban szüksége van a gyereknek a kütyükre, mert lemarad, meg a többiek mindig előnyben lesznek, mivel azoknak úgyis tolni fogják a szüleik...de meg kell húzni egy határt, feltételhez kötni. A hogyan viszont még nem kristályosodott ki.
-
Elemental
addikt
Basszus, én is így akartam fogalmazni, vagyis, hogy nem tartom ördögtől valónak
Ez a jelen, talán mire felnőnek, már csak múlt lesz. Ne kéne megvonni tőlük a jelent szerintem sem. Ha ezeket nem ismerik meg, csak hátrányuk származik belőle. Az megint más kérdés, hogy mennyit engedje az ember játszani őket pl egy számítógépes játékkal, de a használatukra megtanítani szerintem ugyanolyan alap, mint az írás-olvasás. -
ZiD
tag
válasz
CharlieDrop #8480 üzenetére
Sokan ördögtől valónak tartják. Én - amíg az egyéb "szokásos tevékenysegekkel egyensúlyban van - nem. Ebben fognak élni.
Jöhet a fika
-
CharlieDrop
veterán
válasz
DeFranco #8477 üzenetére
Bedobom ide is.
Szerintetek jó, avagy rossz, ha a gyereket egészen kicsi kora óta tab/telefon/xbox/számítógép használatára szoktatjuk?
Volt kiakadás mikor mondtam, hogy tőlem bármikor gépezhetnek, tabozhatnak, Xbox (jelenleg Apple TV), mobilozhatnak. A kicsi már gyakorolja a régi iPhone 4S-sel a fotózást, így van egy telefonja (kártya nincs benne
)
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
imibogyo #8457 üzenetére
Néha csak pupillázok mikről van itt szó..pedig nem vagyok öreg (annyira), de fogalmam sincs sokszor mi micsoda
(#8462) Ghoosty Mint írtam IFA volt, az ugye nem száguldozik..én meg ford tranzittal voltam és mellettem a gyerek. Sajnos nálunk ez ment, mert ha saját vállalkozásod van meg gyereked, attól még nem termelődik magától a haszon..a szükség nagy úr.
Pont tegnap írtam privátban, hogy engem nagyobb részt nagyim nevelt, mert anyukám szerette a tütüt
Nagyi 7 gyerekkel maradt özvegyen, meg ott voltam én is. Anya 17 évesen szült engem. De olyan sokat vitáztam nagyival amikor én szültem...főleg amikor meghalt a lányom.
Akkor teljesen más szemléletek voltak. Ha hiszti volt meg sírás ő nem parázott, nem vett másik ruhát meg ezt azt. Ha sírt a gyerek kivitte a hátsó kertbe és letette a kukoriásba. Majd abba hagyja. Mindig azt mondta meg kell tanulni azt mikor hogy sír. Ha fáj valamilye a gyereknek teljesen máshogy sír, mint amikor csak nem tetszik neki valami. Nem tudom ő hogy csinálta ezt. Még azt is elmagyarázta, hogy azért vitte a gyerekeket a kukoricába mert az nagy, attól tart a kicsi gyerek. Akkor de sokszor mondtam neki hogy utálom meg nem szeretem...jajjjjjj de most így belegondolva áldom a sorsot, hogy így nevelt. S lehet nem tetszik érzést kiváltok ezzel pár emberből itt, de én visszasírnám azt a nevelési módot és technikát ami akkor volt. Egyre jobban undorodom a mai világtól a nevelésről,....pl itt a félév a suliba.Fiam meséli, hogy egy gyerek az osztályból 5 tantárgyból bukik. De anyuka egész nap a facebookon lóg (jelzem én is sokat vagyok neten mindenhol, de a fiam kitűnő (volt) most lesz két négyese)..s nem foglalkozik a 17 éves gyerekkel. Nyertek a lottón novemberbe, a fiúnak vettek egy számítógépet és azért nem ment egy hétig suliba a fiú, hogy kipróbálhassa, meg tesztelje a gépet, hogy vissza tudják vinni ha valami nem jó rajta. Jelzem tavaly is pótvizsgázott a fiú. Kérdem én, hogy milyen ember lesz az ilyen? Hol a tisztelet a szülők és tanárok felé? És még milliónyi dolgot fel tudnék hozni, csak most épp ez a legújabb amiről tudok...
Mindent adjunk meg a gyereknek mert a társadalomban az a trendi, s minden úgy legyen ahogy ő szeretné??
Irtó nehéz dolog ezt kontrollálni, mikor mit hogyan meddig...a legnehezebb dolog a világon a gyermeknevelés..szerintem...s utólag mennyi mindenre rájöttem, hogy nagyon jó gyermekem(im) van/vannak, de mennyit hibáztam és most már sok mindenről tudok amit másképp csinálnék... -
DeFranco
nagyúr
én csak remélem, hogy nem vagyok ilyen beleugatós szülő, legalább is hogy nem gondolják ezt rólam. ha adott egy téma, én simán megmondom, hogy mi hogy csináltuk és miért (akár kérdés nélkül, ofc. csak akkor ha tudni vélem, hogy nem veszik letámadásnak), de csak tényszerűen rögzítve, nem minősítem a másik szülő gyakorlatát. (legalább is annyira még a fórumon sem tudtak felhúzni hogy csípőből beszóljak valamit, élőben meg alapból nem állok szóba akárkivel értelemszerűen) pontosan tudom, hogy egyikünknél sincs a bölcsek köve, mindenki bekötött szemmel küzd mint disznó a jégen, és csak reméli, hogy jó irányba tart.
szerencsére olyan nem nagyon volt, hogy valaki komolyan beleszólt volna a gyereknevelésünkbe, max. annyiban, hogy elmeséltem a tuti ötletemet egy tapasztaltabb szülőnek ő meg csak annyit mondott, hogy várjuk ki a végét (utalva arra hogy faszság, nekik nem jött be vagy meg se próbálták). aztán vagy igaza lesz vagy nem, nem vagyunk egyformák. de minősítésig még nem jutott el a dolog soha semelyik irányba.
nagyszülőket meg rövid úton rendezem annyival, hogy megvolt az esélyük ez most a mi kizárólagos kompetenciánk, lesznek kedvesek tiszteletben tartani, levelet a szerkesztőségbe virágot az öltözőbe, észrevételeket javaslatokat a kapcsolat[kukucka]elnokur.hu címre várjuk.
-
tildy
nagyúr
válasz
Ghoosty #8462 üzenetére
A kabatos dologra: lehet nicns meghuzva rendesen, mindenesetre en tovabbra is inkabb kabar/anorak nelkul fogom bekotni a gyereket, es inkabb rakok a bekotes fole tobb ruhazatot, biztos ami biztos alapon. Ugy fazni sem fog.
--------
Most csereltettunk fozolapot, eddig abszolut nem biztonsagos , vedoszelep nelkuli gazos volt. 2008 ota van Angliaban torveny ra, hogy kotelezo flame failure devicet szerelni , es bar a lakas 2008-as epites, megsem volt benne. A kivitelezot megkerestuk, azt mondtak 2 ev utan a mi responsibilitynk, hogy csereljuk ha valami nem jo. Az, hogy nem feleltek meg a szabalyzatnak, oket nem erdekelte.Lenyeg a lenyeg, gondolkodtunk indukcioson es gazoson is. Vegul indukcios lett, mert nyilt lang nelkuli. Igen, mi is felnottunk gaztuzhely mellett, oke. Raadasul meg "falusi" is vagyok. Fejemhez is vagta hugom, hogy de hat nekunk is gaz volt otthon....
De ha megoldhato, hogy picit is biztonsagos legyen valami, miert baj? Szoval vegul indukcios lett, mert ha veletlen ra is tenyerel nem fogja megegetni.
A homokozotol mondjuk nem feltem, a nagy sterilitas sok helyen sokkal nagyobb gond....
-
Ghoosty
őstag
Az a kérdés, hogy mit értenek tanítás alatt. Ha szavakat/kifejezéseket magoltatnak be, az szerintem is hülyeség. Ha csak szoktatják a nyelvhez, mondjuk idegen nyelvű mese nézésével, az hasznos lehet, mert szokja az akcentust.
Ennyit mi is megtettünk. Mondjuk nem 1 évesen, hanem kb 2. Ugyanúgy élvezték a mesét, de közben hallották angolul is.
Azért szokták korán kezdeni, a tanulást, mert minél kisebb a gyerek annál inkább meg tud tanulni egy nyelvet akcentus nélkül. Csak itt is vannak akik túlzásba esnek. -
Elemental
addikt
Megint nagyon jó téma a Kossuthon a Vendég a háznál-ban.
-
CharlieDrop
veterán
Egy hátránya van a Cybex Pallasnak, hogy nem minden autó öve elég hosszú hozzá. Pl egy MkIII Mondeo öve elég rövid csak pajzs nélkül éri át...
Jók amiket írtok a féltéssel, egyetértés uralkodik
-
Melack
veterán
válasz
Ghoosty #8468 üzenetére
Vmelyik anyuka antiallergén és tisztított homokot keresett, ami ha a gyerek bőrével érintkezik, nem okoz gondot... Szerinted talált?
Ezektől az űbervédelmező anyukáktól én is falra mászok, a másik véglet meg a mindent hamrabb akaró/kezdő szülő. Tejet 3 hónaposan, kakaót és cukrot szintúgy,
-
twine
veterán
válasz
imibogyo #8464 üzenetére
Nekem pont ez a bajom amit vázoltál,,és ezért is redukáltuk le a találkozásokat a gyermekes ismerősökkel kizárólag a (számunkra) "normálisakra", elkerülve a konfrontálódást...Mert egy csomó (addig)jó barátunk változott meg ,miután született egy gyermeke,,
Miután megszülettek a gyerekek és voltak cca 1/2-1év különbségek....Az "idősebb" gyerekek szülei kbsztt. okosnak képzelték magukat, és majd ők megmondják mi, hogy neveljük a gyereket, mit szabad neki, és mit nem....és ha mi nem úgy csináltuk, vagy védtük a gyereket, ahogyan (ők) vagy mások elképzelik akkor sz@r szülők vagyunk,,,
Na köszönjük szépen, ebből nem kérünk...
Érdekes módon az élet szépen rendbe rakott mindent, és igazolta, hogy pont ugyanolyan egészségesen fejlődik,mindegyik gyerek...(ja nem is,,a mi fiúnk, ügyesebb és okosabb mindenkinél)
Mindenben van igazság ....tetszett (#8417) DeFranco hozzászólása a családok különböző prioritásaival...
Azt hiszem tényleg az a fontos, hogy ne akarjunk egymás gyermekének nevelésébe/védelmébe kéretlenül beleszólni,vagy ami még rosszabb "hangosan" véleményt alkotni....
ha tanácsot kérünk, meghallgatjuk a másikat, mérlegelünk...és döntünk...Visszatérve,,,attól, hogy a régi barátokat redukáltuk minimálisra, még vannak, és lettek "új" játszó pajtásai a srácomnak...tehát nem arról van szó, hogy kitéptem a társadalomból....
De pld. amikor csecsemőként olyan piillantásokat vetettek rá, mintha nyomorék lenne, mert az ujját szopta, és nem a cumit,,,hogy "szeeegény"......az ilyenektől azt hittem gyilkolni fogok...
Aztán persze a mi csemeténk mire elkezdett járni már rég nem szopott semmit,,,a "sajnálkozó" anyuka kislánya még a futóbringán is majszolt a cumit...(amivel semmi bajom, csak akkor ne legyen az én fiam sem "nyomorék" )konklúzió? nincs...
Legyünk tisztelettel egymás iránt...azt hiszem az mindig fontos -
Ghoosty
őstag
válasz
imibogyo #8464 üzenetére
Én is vidéken élek, de ebbe a homokozós dologba belefutottam. Helyi anyukás fórumban egy frissen kiköltözött anyuka kérdezi, hogy hol lehet venni homokot a kerti homokozóba. 2-3 válasz jön, hogy a közeli bányából tud hozni, ha bérel utánfutót.
Eléggé kiakadt, hogy hát neki ilyen tisztított, bacimentes homok kell és hogy lehetnek ilyen felelőtlenek a többiek.Eddig úgy érzem, hogy jól megtaláltuk a középutat, mert szüleim szerint túlféltem a gyereket, de a környező anyukák szerint meg felelőtlen vagyok.
-
Melack
veterán
Mosható pelenkát használ más is rajtunk kívül?
-
törölt tag
válasz
DeFranco #8446 üzenetére
Cybex Solution X3-om van. (Ilyen, csak szürke-fekete)
Jelentem csak be van rakva hátra és nem mászkál, nem mozog, csak egy kicsit, de bőven tűréshatáramon belül van.
-
emmm
őstag
válasz
imibogyo #8464 üzenetére
Tényleg lazábban veszik vidéken, ezt aláírom (Pöstre költözött vidéki kölök vagyok jómagam is), de ennek is megvan mindkét oldala.
Tipikusan a saját anyámmal való apróbb viták gyereknevelési és egyéb általános kérdésekben is kb. emiatt jön elő, én már "pestiesedtem".Úgy gondolom, itt is az arany középutat kell megtalálni. Van, amiben az egyik, van, amiben a másik ad jobb megoldást.
-
imibogyo
veterán
válasz
Ghoosty #8462 üzenetére
Persze ez a normális.
Mármint én is megteszek mindent a gyerek biztonságáért (nekem is van mindenhol "védőizé", még ott is ahol jó ha 10 évesen eléri majd
) és a műhelyem is abszolút gyerekbiztosra épül, minden zárható és minden magasan van. Csak épp nem kell túlzásokba esni.
Ettől függetlenül a kiragadott résszel én is egyetértek, nagyon. Amit a saját bőrömön tapasztalok "beszólásokon" és egyéb csatornákon keresztül az az, hogy rengetegen brutálra túlpörgik ezt a gyerekféltés dolgot. Legviccesebb az volt eddig amikor beszóltak nekünk, hogy hogy merjük a gyereket engedni homokozni majd 2 évesen, majd biztos elkap valamit és hogy milyen felelőtlen szülők vagyunk, szégyellhetnénk magunkat. Na ekkor egy egyáltalán nem elfojtott nevetéssel és lenéző pillantásokkal hátat fordítottam és otthagytam őket. Basszus két évesen én már régen a háziállatok (csirke, disznó, a szomszédban még ló és szarvasmarha is volt, amiken ültem is) körül ugrándoztam, nem hogy homokhoz értem-e már...
És ezt azóta hatványozottan érzem és tapasztalom mióta 5 éve felkötöztem Budapestre (mondjuk e hónapban végre költözünk kertes házba
). Vidéken ezt sokkal-sokkal lazábban veszik.
És itt most nem arról van szó, hogy féltem-e a "valós" veszélyektől (lelép villamos elé, jön egy barom autóval és elnyom minket a zebrán, megcsúszik a lépcsőházban, vagy mondjuk autós baleset) hanem az egyéb (fentebb is említett), mondhatnám "lényegtelen" dolgokban. Abba meg már ne is menjünk bele, hogy egy számomra tök idegen, először látott ember hogyan is jön ahhoz, hogy beleszóljon az én nevelési módszereimbe, úgy hogy nem kértük a véleményét.
Mert egészen más ha például egy ilyen fórumban teszem fel a kérdésemet és arra logikusan választ is várok idegenektől, mint az amikor az játszótéren szólnak bele az életünkbe kérés nélkül tök idegenek.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Ghoosty #8462 üzenetére
Összehasonlításképpen az 1970-es években viszonylag kevés autóval 1300-1500-an haltak meg évente, addig mára ez a szám lecsökkent 6-700-ra úgy, hogy a forgalom durván növekedett.
Meg az autók tömege, sebessége, és a leutazott távok hossza. Ezeket figyelembe véve a baleseti arány töredéke ma az akkorinak.
A hsz-ed többi részével is messzemenően egyetértek.
-
Ghoosty
őstag
válasz
PindurAnna #8441 üzenetére
"hogy annyi minden túl van lihegve már a gyereknevelésben."
Ezzel a mondattal a szövegkörnyezetből kiragadva egyetértek. Azonban a mondandód többi részével nem.
Leírod, hogy mit csináltál, mennyi időt vezettél baleset nélkül és nem volt gond. Ez nem meglepő. Amíg baleset nélkül vagy szinte minden biztonsági eszköz felesleges. Leírod, hogy egyik alkalommal hátulról beléd jöttek és akkor se volt gond. Örülök neki, csak hát a video egy frontális ütközést szimulált, nem igazán hasonlítható össze a kettő. Nem tudom, milyen erejű ütközésed volt, de 2 hátulról belejövést már én is átéltem utasként. Szinte észre sem vettem, pedig az egyik alkalommal olyan erős volt, hogy kiszakadt a bal hátsó kerék.
"Anno hol voltak ilyen dolgok és felnőttünk..."
Persze, aki meg nem, az nem tud szólni, hogy bocs én nem nőttem fel, én meghaltam, mert nem vettek a szüleim gyerekülést/nem kötöttek be, vagy szarul kötöttek be/stb. Összehasonlításképpen az 1970-es években viszonylag kevés autóval 1300-1500-an haltak meg évente, addig mára ez a szám lecsökkent 6-700-ra úgy, hogy a forgalom durván növekedett. Szóval a technika igen sokat tud segíteni, hogy felnőj.
Erre a típusú marketingre én is haragszom, mert nem a kabát a fő probléma, hanem az, hogy nincs megfelelően meghúzva a biztonsági öv.
Apukámmal is veszekedtem egyszer az miatt, hogy miért rakok a konnektorokba ilyen védőizét. Ő is jött a szövegével, hogy "Anno hol voltak ilyen dolgok és felnőttünk...". Aztán közöltem vele, hogy mázlink volt, mert gyerekként alaposan megvizsgáltuk egyszer a konnektort és bátyámat rendesen meg is vágta az áram. Valószínűleg a Fi relé mentette meg az életét szóval nem sokon múlott, hogy bátyám nem nő fel. Akkoriban nem mertük elmondani szüleinknek aztán el is felejtettük, csak most előjöttek az akkori emlékek, így nem is tudtak róla. A másik szöveg az volt, hogy meg kell tanítani nekik, hogy nem nyúlunk konnektorba, mert máshol nincs ilyen izé. Ami igaz is, de a kettő nem zárja ki egymást, főleg, hogy ezek a műanyagok pár száz Forintba kerülnek csak.
-
Ghoosty
őstag
válasz
DeFranco #8446 üzenetére
Ezen én sem gondolkodtam nagyon, de igen, amíg nincs bekötve a gyerek, addig csak úgy ott van az ülés. A tarkóvágástól nem tartottam, mert ott van az én ülésem, de lehet, hogy kéne. (Ahogy minden isofix nélküli 15k feletti módba használt ülésnél ez gond lehet.) Mikor már nagyobbak lettek a gyerekek, akkor már félig be van kötve üresen is, mert van rajta oldalanként két öv vezető "kampó", abból nem szoktam kiszedni az övet, így az a helyén tartja. Nagy ütközésnél lehet, hogy nem elég, még nem kellett megtapasztalnom.
Ez a ráhajolás dologhoz meg jobb ha hozzászoksz, mert minden 15-kgnál nehezebb kategóriás ülés autó övvel becsatolós, így ott is át kell hajolni a gyereken. A nagyobbik nem sokkal 2,5 éves kora után már pajzs nélküli saját öves módon volt kötve.
"nem kényelmetlen, nem mászik el, amíg a gyereket belogisztikázod?"
Egyáltalán nem, de ha kicsit el is mászik egy erőteljes mozdulattal még helyre rakható.
"megfelelő volt tényleg 9-36 kg-ig? szokták mondani, hogy ezek a széles súlyhatárban használható ülések azért nem jók, mert a kicsiknek nagyok a nagyoknak kicsik, mennyire lehet ennek igazat adni?"
Igen, megfelelő volt, Amig 9-15 kg között voltak, addig kell a pajzs, szükség esetén dönthető. Állítható a magassága az ülésnek. Olyan nagyra is, amit szerintem nem fogunk kihasználni. Leszerelhető a döntő mechanika (néhány csavar tartja) így alacsonyabb lesz az alja, ha kellene. Bár a 36 kg-tól még nagyon messze vagyunk, de a Pallas az egy Solution X ami 15-36-os ülés, csak rá van szerelve a döntő mechanika és van hozzá pajzs. Szóval a nagynak nem jó az tuti nem igaz, vagy akkor a nekik szánt 15-36-os se jó. Szóval ez miatt ne aggódj.
-
-
imibogyo
veterán
válasz
Egyre jobban azt veszem észre, hogy annyi minden túl van lihegve már a gyereknevelésben. Mindentől védik óvják a gyereket és lassan már a levegőtől is beteg lesz.
Nagyon mélyen egyetértek... -
CharlieDrop
veterán
válasz
PindurAnna #8449 üzenetére
Ki, csomagtartóban elfért. Tegyük hozzá, hogy havonta kb 2-3 alkalommal közlekedek autóval úgy, hogy a gyerekek nincsenek velem
-
ZiD
tag
válasz
DeFranco #8454 üzenetére
Tééényleg... Már el is felejtettem
Na, akkor a bizt. öves: gyerek be, ha voltál olyan előrelátó, hogy az övet beakaszd a tartóba, akkor onnan kibányászod, kezek át(közbe gyerek mint a motolla) vállakon eligazít, motolla, így megint, bekapcsolod, igazítás még 1x, meghúzás, utolsó igazítás
Nyilván ez a legrosszabb verzió, de a lényeget érted. Mienk most kezd el igazán nekifeküdni a járásnak, állandóan megy, mozog, úgyhogy a fenti elég gyakori mostanában
-
DeFranco
nagyúr
beteszed a pajzsot (az gyak egy fiók, nem tartja semmi) és átpántolod az egészet az autó saját övével úgy hogy a pajzs vájatában fusson elöl, majd becsattintod az autó saját övreteszébe. kb. majdnem egy mozdulat, de át kell nyúlnod az egész kócerájon és beletalálni a reteszbe.
-
-
DeFranco
nagyúr
azért az se egyszerű így fejben végiggondolva, hogy a belső övest összecsattintod valahogy a kocsi mellett állva, de a pajzsosnál minden esetben keresztül kell esni az ülésen, hogy bekösd (ez volt a másik amit akartam kérdezni a tapasztaltaktól csak elfelejtettem)
mindemellett abszolút top3-mas ülés, nem véletlenül kotyogok rajta, pedig frankón elvetettük már egyszer határozottan.
egy kicsit úgy vagyok vele, hogy akármit veszek, előbb-utóbb megszokja úgy is, nem az alatt az egy perc alatt fog eldőlni amíg ott belerakom, majdnem indifferens, hogy ott hogy reagál, ha csak nem látok rajta valami tényleg zsigeri iszonyt valamelyiktől, mert mondjuk fél a nagy fejtámlától vagy valami... akkor nyilván kiesik, de amúgy meg neki az a valóság, amit mi mutatunk neki, tehát ha azt látja, hogy "az" ülés az ilyen, el fogja fogadni egy idő után. de lehet tévedek.
emellett csábító emmm besafe-je is, az a másik jelölt, meg a cam és a römer.
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
CharlieDrop #8447 üzenetére
Kivetted a gyerekülést amikor nem vitted a gyereket?
-
ZiD
tag
válasz
DeFranco #8446 üzenetére
Én nagyon sajnálom, hogy anno a gyerek nem akart megmaradni a pajzsosba. Kb. 1/2 éve használjuk ezt, és bár különösebb bajom nincs(és ADAC-on is jól szerepelt) vele, a belső biztonsági öves tuti macerásabb mint a pajzsos. Nekem
Terelgesd Elnök Urat a kényelmesebb megoldás felé
-
DeFranco
nagyúr
na a cybex tagozattól meg azt szerettem volna kérdezni (attól, akinek nem isofix-szel van/volt bekötve az ülés, hanem pusztán övvel, a pajzs előtt), hogy mi van abban az esetben, amikor a gyerek nincs az ülésben? akkor az ülés csak úgy szabadon van a hokedlin, nincs "lerögzítve" amíg a gyereket belerakod és/vagy egyedül utazol?
nem kényelmetlen, nem mászik el, amíg a gyereket belogisztikázod? amikor egyedül mész akkor mit csinálsz? bekötöd az üres ülést?
nálunk lesz isofix ha olyan lesz az ülés, de ismerősökkel beszélgettünk a témáról és nekik aktuális a kérdés.
más: cybexből a pallas2 fix játszik, mert 9-36-os. akinek ilyen volt mit tapasztalt? megfelelő volt tényleg 9-36 kg-ig? szokták mondani, hogy ezek a széles súlyhatárban használható ülések azért nem jók, mert a kicsiknek nagyok a nagyoknak kicsik, mennyire lehet ennek igazat adni?
adunk még egy esélyt a cybexnek hétvégén, mert tényleg értelmes koncepció, jó értékeléssel, és ár/érték aránnyal, belepróbáljuk ebbe is a több mellett, hátha jobban bírja.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
nem lihegek túl én tuti semmit.
Hosszú útra soha nem voltak beöltöztetve, de rövidre gyk fel sem melegszik úgy az autó, egyszerűbb volt úgy hagyni
most meg már nagyok
-
PindurAnna
Közösségépítő
Nekünk olyan volt ami zsák ha így zipzároztad, ha amúgy akkor meg overáll. Épp az autós ülés miatt vettem ilyet, mert így a lába között be tudtam kötni. Nekünk is üvöltés volt benne. Pár alaklom után meguntam és kimentem vele az erdőbe ott nem hallották hogy sír. Rájött hogy hiába bömböl ez van és kész. Pici korától nem engedtem az ilyen sírásoknak, nem is lett akaratos sem. életében egyszer hisztizett amikor overállba letusoltam, mai napig emlékszik rá és jókat nevet magán mert le van videózva. Semmi lelki sérülése nem lett, mint írtátok anno
Csak meg kell találni mindennek a módját..
Ha pici korban a sírással elér mindent, akkor később szívni fogsz..mert akaratos lesz nagyon. Meg kell tanulni megkülönböztetni a sírást és orvosolni meg kitalálni olyat amitől rájön a gyerek is, hogy hiába üvöltök nem változik a dolog.
-
tildy
nagyúr
válasz
CharlieDrop #8439 üzenetére
igen pajzsosnal nem hinnem, hogy igy elore bukik. Meg ugye az is kerdes,hol vettek fel a videot...
A masik meg, ugye az sem midnegy milyen ules vagy hordozo, hany honapos a gyerek. Hordozoban kivinni autoba mar bekotve tok mas, mint hideg autoba, hideg ulesre berakni a gyereket.a -15 fokrol: meglatjuk hogy alakul, most a nagy minuszokban megyunk haza , december elejen boven eleg volt a gyerekules es pled ( nem babapled) ra( bekotes utan, persze).
Babakocsiban egyszer probaltuk anorakban, de oltari nagy hiszti lett belole, utana ott is takaro alulra, takaro felulre. Sapka, kesztyu. Most meg mar van labzsak is pluszban, igy a labzsakon athuzom a kapcsokat, gyereket bekotom, takaro ra, labzsak teteje ra. Nulla hiszti, a meleg igy is megvan, es nem kell azzal szenvedni, hogy a kezeslabasba belebujtassam, mikozben ordit mint a sakal. ( Utal oltozni)
Amugy szerintem bizonyos kor alatt az anorak veszett koncepcio, vagy csak hot nyugis babanal mukodik. A labzsak joval egyszerubb.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
full lazára veszik a biztonsági övet, amikor berakják az élő gyereket, és érdekes módon az amúgy ötletes övösszetartó sem kerül elő. ha ráfeszítenék rendesen a kabátra, megfogná.
a crash teszt meg külön vicc, a könyökén lóg a gyereknek az öv. kockázd ki.
van az ötletben ráció amúgy, ez tényleg egy bizonyos fokú biztonsági kockázat, főleg ha nem feszíted rá az övet a gyerekre, de a videó nettó néphülyítés.
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
CharlieDrop #8439 üzenetére
Én augusztusban szültem mire tél jött addigra elég nagy volt a fiam, hogy ide-oda vigyem. Mindig overall volt rajta. Ha hosszabb útra mentem akkor levettem egy idő után a sapkát róla meg kizipzároztam az overallt. Soha semmi baja nem volt, pedig pár ezer kilométert mentem így. Egyszer hátulról belém jött egy IFA, akkor sem csúszott ki.
Egyre jobban azt veszem észre, hogy annyi minden túl van lihegve már a gyereknevelésben. Mindentől védik óvják a gyereket és lassan már a levegőtől is beteg lesz. Anno hol voltak ilyen dolgok és felnőttünk... Mindent kitalálnak, levideóznak és érvelnek a gyártók, csak hogy megvedd amit kínálnak
-
tildy
nagyúr
válasz
CharlieDrop #8436 üzenetére
-
Goose-T
veterán
Csak akkor hagyjuk rajta a télikabátot vagy a kezeslábast, ha városon belül megyünk valahova, 10-20 percet vagyunk úton. Sok értelme nincs tíz percig melegíteni az autót, levinni kabátban, levetkőztetni, utazni negyed órát, felöltöztetni, aztán ugyanezt eljátszani még egyszer, ha hazafelé indulunk.
-
Goose-T
veterán
-
tildy
nagyúr
válasz
Goose-T #8414 üzenetére
Azt javasoljak, autosulesben ne legyen anorakban a gyerek. Inkabb valami takaro rajta, de ne uljon bele anorakban.
A masik amit modnani akartam : nalunka gyerek utalja az anorakot. Vittem haza Magyarorszagra is, de kinszenvedes volt beleszenvedni. Azota vettem egy footmuffot ( labzsak) , meg neha ala meg takarot rakok. Tokeletes.
-
Elemental
addikt
válasz
DeFranco #8426 üzenetére
Árgép alapján a king 64-től van, az x3 meg 59-től.
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
ja, ha már úgy is téli ruházatnál tartunk:
fun fact: Elnökúr már nem fér be egy normál téli ruházatban (aka. orkán anorák) az egyébként nem kicsi babakocsiba. egyszerűen rövidek az övek, nagy nehezen lehet becsatolni egyáltalán.
10 hónapos.
-
DeFranco
nagyúr
bónuszkérdés: használ(t) valaki cybex ülést isofix nélkül?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Elemental #8421 üzenetére
9-18-asért nem adok ennyit, most 70-en áll a limit.
CAM Viaggiosicuro Isofix S157
CHICCO Xpace Isofix
CONCORD Transformer Pro (Isofix)
HTS BeSafe iZi Comfort X1 Isofix
HTS Besafe iZi Comfort X3 Isofix
KIDDY Energy Pro
BRITAX RÖMER King II LSezek játszanak ennyiért. (az isofixeket nem kell nézni, az adac listából másoltam)
-
Elemental
addikt
válasz
DeFranco #8417 üzenetére
Ha már elindultál a drágább irányba, szerintem a römer duo plus-t is próbálja ki a csemetéd. Nekünk ez volt, kb 1,5 évig használta a lányom. Ősszel/télen, a vastagabb ruhákkal kellett átülni a következőbe. Ekkor volt nagyjából 2éves 10hónapos.
Erre utólag rakható top tether is, ami egy kis plusz stabilitást ad az ülésnek. Már, ha olyan az autód. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Goose-T #8418 üzenetére
nem teljesen van így szerintem, mert egy jó ülés körbeöleli a gyereket annyira, hogy adott esetben egy marutiban is növeli az épen maradás esélyét, feltéve, hogy csak a lendületből eredő erőhatások érik, és nem közvetlenül a gyerekülés kapja az ütést.
szerintem mindegy, hogy isofix vagy nem, ha helyesen van bekötve övvel az ülés, akkor pont ugyan olyan biztonságos, mint isofixszel. erre való az övfeszítő, nem megy az az ülés onnan sehova akkor sem, ha az öv tartja. ha meg megindul, akkor ott olyan erőhatások vannak már, ahol mindegy, inkább akkor induljon meg, az is elnyel valami energiát, amit az isofix nem (lásd kovács istván egyenes vonalú egyenletes mozgása bátonyterenye irányába a'la totalcar)
az isofix azért lenne számomra előnyös, mert hülyebiztos, csatt-csatt és bent van tökéletesen, nincs hibalehetőség, az övvel meg trükközni kell. ezért is szeretem, hogy a hordozóhoz van bázistalpunk, az gyakorlatilag analóg az isofix-szel, nem kell övezni, csak beteszem, becsattan és go. az ülést viszont nem tervezzük kiszedegetni, így ezért nagy felárat nem érdemes fizetnem.
a fentiek mellett úgy gondolom, hogy igazad van, most lettem kész a stattal (összelőttem hogy mit tesztelt az adac (127), és ebből mi kapható itthon (66), nyilván beszerzési helyekkel, árakkal, értékeléssel (32 gut, 2 sehr gut). ebből lesz most kimazsolázva, hogy mi van 60-70k alatt, és azokból lesz válogatás.
@emmm: amikor voltunk a gyermekmentő szolgálat oktatónapján, ott azt mondták, hogy nekik az a tapasztalatuk (és az van nekik sajnos) hogy a legolcsóbb hiperes gyerekülés is 80%-kal növeli a túlélés esélyét. a maradék (20-x)%-ot adja a felár (jó esetben)
úgy látom, hogy a 60-70-es kategória már mindent tud biztonságban amit a 120-as, ilyen trükkök nincsenek benne, hogy kifordítható, kislámpa jelzi ha jól van bekötve, behűti a söröd, hétzenés k'arcóra van benne, stb.
-
emmm
őstag
válasz
DeFranco #8417 üzenetére
Világos
Nálunk is van egy rakás használt cucc, mert kb. minek újonnan megvenni tipikus esete. Vagy van, amiből nem kell a drága, például a gyerekjátékokból, mert egy palackkal is tök jól elvan a gyerek, vagy szimplán bújócskázunk vele. Fészen szoktam látni, hogy töménytelen mennyiségű cuccot megvesznek a gyerekeknek a szülők, amit aztán töredékáron sóznak tovább, mert persze a gyerek nem használja, nem jó neki, lehet folytatni a sort.
De van néhány dolog, a mi esetünkben a gyerekülés, amin nem akartam spórolni és egy percig sem bántam meg.Mai fejjel különösebben a babamérleg sem érdekelne, bőven elég, ha látom, eszik rendesen a gyerek és van pocója. Akkor aggodalomra nincs ok. Lassan a légzésfigyelőt is elhagyjuk, kb. csak arra jó, ha napközben alszik és kint vagyunk, akkor jelez nekünk, amikor felkelt a gyerek, éjjel úgyis felébredünk a sírásra.
Visszatérve a gyerekülésre: szerintem az isofix nélküli Besafe izicomfort x3 is tökéletes lehet. Puding próbálja az evés, rakjátok bele Elnökurat, és meglátjátok
(#8418) Goose-T:
Nem hinném, hogy egy gyerekülésnél 65 ezres kategória és a 100-120 ezres között biztonságban nagy külöbség lenne. Ez kicsit inkább olyan, mint a kevésbé felszerelt autó és a fullban felszerelt autó esete. Utóbbival sokkal komfortosabb az élmény, de nem biztonságosabb. (jó, az isofix-szel még egy picivel biztonságosabb, de nem egy egetverő különbség.)
-
Goose-T
veterán
válasz
DeFranco #8417 üzenetére
Szerintem ha nincs ötcsillagos töréstesztű nagy autód (mert ugye lehet ötcsillagos kisautód, ha nem adja meg az X5 jobbról az elsőbbséget, akkor b*szhatod a csillagokat), akkor teljesen fölösleges százezres gyerekülést venni. Önmagában az ülés nem tudja megvédeni a gyereket, a leggyengébb láncszemnél erősebbet fölösleges venni. A minimum, amit érdemes megvenni, az szerintem az isofix rögzítés, úgy legalább nem repül ki az ülés, ha fennforgás van.
-
DeFranco
nagyúr
a keret megvan rá, most év végén nyitottunk ennek egy borítékot, ahova bizonyos tételek elhelyeződtek, és egy középkategóriás ülést abból simán kicsengetünk (~60k, ennyiből megvan egy izi x3 isofix nélkül), ha kell, akkor meg ráteszük tetszőleges összeget, nem a szánktól vesszük el, de mostanában rákattantam az ésszerűségmaximalizálásra, ezért is mérlegelek ennyit, mert ez sok tényezős egyenlet (olcsó vs. drága, használt vs. új, kényelem vs. biztonság, 9-18 vs 9-36, stb.)
akármennyi forrás is áll ezekre rendelkezésre, annak az összege véges, és ezt valahogy allokálod. persze, lehet mondani, hogy de a gyerek biztonsága megér-e neked 40-60-90 ezer forintot, stb. de végtelen ilyen tétel van, gyerekülés, gyerekcipő, foglalkozások, babaúszás, rözsögtető, dévényes, izokoponaturálterápia, űrdzsúdó, légmosó, biztonságosabb környék, nagyobb lakás, több utazás, stb. mind a gyerek javára válik és valahol pótolhatatlan, de ha valamihez hozzáteszel, akkor azt valahonnan elveszed.
és mivel természetemből adódóan ezt egy komplex rendszerben fogom fel, itt kell megtalálni az egyensúlyi pontot a 15k-s 0-36-os nania, meg a 130k-s titánbuborék römer között. nyilván 100-ból 90 ember bemegy, aztán rábök a pirosra.
-
emmm
őstag
válasz
DeFranco #8415 üzenetére
Na látod.
A feleségemnek már a születés előtt azt mondtam, hogy gyerek mellett úgy gondolom, ami időt spórol, amivel könnyebben meg tudsz csinálni/oldani dolgokat, az tényleg nagy segítség lesz. Ehhez tartottuk magunkat, ennek jegyében tesszük ma is, nyilván egy bizonyos keretig.
Az ilyen plusz kiadások nagyon meg tudják könnyíteni az életet, mert gyerek mellett az idegszálak így is kötélből kell legyenek, nem kell még a másikkal is összeveszni egy-egy holtpont után. Legyen az etetés, vagy mosogatás, takarítás, vagy éppen egy kocsi gyerekülése, a megfelelő tényleg sokat tud segíteni. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Goose-T #8414 üzenetére
nem a bajsága, én is így használom a klímát (annyi, hogy manuális, tehát nincs célérték), hanem ahogy beletettük a gyereket, teljesen kiengedett pajzssal, és egy sima nadrágban pont befért a kezem a combja meg a pajzs alja közé, úgy, hogy most kezdjük 10 kilósan. ezért merült fel, hogy mi lesz amikor másfélszer ekkora lesz, vajon belefér-e, lesz-e elég hely a lábának.
azért kezdtük el ezt nézegetni, mert amikor feltettük az ülést a próbahelyre, akkor odajött egy ürge, és elkezdte mesélni, hogy ők is nézték, és ezért vetették el, a lányának már szoros volt combban.
sejtésem szerint igen, azért a cybex nem szarral gurít, valószínűleg gondoltak erre, de ha már felmerült, gondoltam megkérdezem. a beizzadás kb. ugyanez, én beizzadnék, ha a hasamon lenne egy párna nyáron a kocsiban.
@emmm: tény, hogy az etetőszékkel is jól jártunk
hétvégén mindenképpen kimegyünk a brendonba, ott lesz próbálgatás, és meglátjuk. most csinálom a kiértékelő táblicskut, meglesz az összes magyarországon kapható gyerekülés fellelési helyekkel, árakkal, adac tesztekkel
-
Goose-T
veterán
válasz
DeFranco #8412 üzenetére
A pajzs állítható, még télikabátban is befér a gyerek most 14 kilósan. Befülledni csak annyira fülled be, amennyire mi is. A légkondit általában 24 fokra állítjuk nyáron a kocsiban, így nem annyira jéghideg, és nem is sülünk meg. Nem járatjuk ész nélkül, mindig ki van takarítva, és megérkezés előtt pár kilométerrel ki szoktam kapcsolni, hogy száradjon a rendszer, így semmi bajunk nem szokott lenni tőle.
-
emmm
őstag
válasz
DeFranco #8398 üzenetére
Na, most olvastam, hogy frissítetted a hozzászólásodat.
1. Nincs még 9 kiló (8,7!), de nem is lényeges, csak egy hozzávetőleges szám. Megkérdezheted a gyártót is.
2. Fejrésszel nincs gond, simán kilát belőle (menet közben is állítható amúgy)
3. Isofix-eset vettünk, igen. Ez olyan ráadásul, hogy kb. nem tudod rosszul felszerelni, mert külön szín jelzi, ha rendesen be van állítva az isofix talp. Amúgy olyan kocsiban is használható, amiben nincs isofix (pl. egy régebbi másik autóba át kellene rakni az ülést, tipikusan anyóshoz), övvel is beköthető alul/felül.
4. Minimanóban vettük. Helyszínen kipróbáltuk a gyerekkel, meg ugye mi is megnéztük, a Besafe (nekünk) mérföldekkel jobb volt, és egyből kézre állt.Szerk:
5. A döntésnél végül nem az ár volt a domináns. Akkor a Römer-t vettük volna. Asszony nem akarta a drágábbat, mondván, nézzünk még szét, de aztán rájött ő is, hogy nagyon jót szereztünk. Amikor ő megy el kocsival, tényleg sokat számít, hogy könnyen be lehet rakni a gyereket, semmi feszültség, idegeskedés, a gyerek jól elvan benne, menet közben akár hátranyúlva is át tudom kapcsolni alvó állapotba az ülést, vagy éppen bámészkodóra. -
-
DeFranco
nagyúr
mindig le vagyok hurrogva, hogy nem sovány. tényleg nem az amúgy. nyúlánk, de nem ropi, formás keze-lába, csak nem michelin-baba.
dévényes szerint is erős mint a bivaly, ezért is nem értjük miért nem mászik még mindig. igaz, hogy nagy gyerek, de azért már illene megindulnia. kutyázni kutyázik, már hátrafelé is van némi tolatás, forogni, kúszni tud, mászni nem kezdett még, ülni sem ül fel magától, ha ültetjük nem panaszkodik, meg megmarad ameddig akar, de ez nem ülés, csak olyan valami.
épp ezen pörgünk. idő még van, 11 hónap a határ elvileg, de értelemszerűen kicsit azért frusztrál, hogy más gyerek meg ennyi idősen már simán jár.
nem mondom, hogy tépem a hajam, de na...
-
Goose-T
veterán
A 86-os ruhák a mi fiunkra már nagyon kicsik lennének, már a 92-es gatyákból is kivillan időnként a bokája, a 98-asból még szerencsére nem. Mihez képest elég nagy? A 15-36-os üléshez? Szerintem azért három éves korig kitart a 9-18-as. Az elején én is azt gondoltam, hogy még ovis korában is abban fog ülni, de aztán letettem róla. Ahhoz képest, hogy a nővérem annak idején 18 kilósan ment iskolába, elég nagy darab a fiunk.
Szerk.: azért jó lesz majd ez az ülés a tesónak, aki talán már összejön idén. Van még vagy két hónapunk, hogy összehozzuk, ha 2016-os évjáratot akarunk.
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
rgeorge #8401 üzenetére
nézegetem azt is, láttam is most értelmes áron (50k) egyet.
boltokat is írjatok, ha tudtok.
@Goose-T: ez meg a másik... ezért is lenne jó a 9-36-os, cybexből láttunk is olyat jó áron (pallas fix), de ugye nem felelt meg más miatt. 2x60-80k az nekünk már tényleg sok, akárhonnan nézem, pedig amúgy nem éhezünk. most feleségem azzal alkudozik, hogy most vegyünk egy jót (aminek nyilván ára van), és a 15-36-osnál már nem kell ennyire szigorúnak lenni, hiszen az majdnem csak egy magasító... aztán te is tudod mi lesz ebből ~2 év múlva
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Google Chrome
- BestBuy topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- ASUS routerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Go eladó
- iPhone 12 Red 64 GB
- Asus ROG Flow Z13 GZ301VIC Acronym Limitált kiadás - 13.4" QHD 165Hz Érintő - 32GB - 1TB - RTX 4070
- X1 Carbon 10th 27% 14" 2.2K IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch Lite 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest