Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
this is life
Ármester
válasz DeFranco #6596 üzenetére
Turelem , lesz ez sokkal jobb is, csak ki kell varni az idot. Igaz amikor meg mar nagyobb lesz , akkor meg azon zizeghet az ember hogy mire maszik fel, mit rant le vagy pakol at, ha most porgosnek erzed 2 eves kora utan mar ne mulass lesz . Tunderi lanyom van , mar 2 eves boven elmult , ejszakat atalukalja (akkor van nekunk pihi) na de ha ebren van olyan mint perpetum mobile ... de ez igy van jol. Szereny szemelyem sokkal elevenebb volt, igy orulok hogy nem csak engem ororkolt. Ennyi idosen mar lazan felforgattam otthon a lakast , ahogy a rokonok meselik .
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
AMD Power
titán
Ha már aránylag nagyobb a gyerek , mondjuk 3-4 éves legalább és akartok neki egy jó napot vigyétek ki jövőre az Opel Családi fesztiváljára. Gyerekeknek egy Kánaán! Meg persze nekem is az volt a sok jó verda miatt.
-
DeFranco
nagyúr
nálunk is elég zúzósak a nappalok, két és fél hónaposan már tudata van, és szerintem unatkozik, mert állandóan sír, látható ok nélkül. pusztulat nehéz lefoglalni, akkor is csak 5-10 percekre sikerül
ezzel kapcsolatban majd lesz egy kifakadásom egyszer, csak nem érek rá leoldani
éjszaka is sokszor kel, és sokáig kukorékol.
[ Szerkesztve ]
-
ZiD
tag
Ezen a héten nálunk őrület van... Lassan 7 hónapos, most gyakorolja a 4kézlábra állást, de már álmában is basszus...
Ennek köszönhetően elbúcsúztunk a végigaludt éjszakáktól, 1/4 4 - 1/45-kor már kukorékol. Ráadásul fogzik is mint a fene, de csak nem akar kibújni az a frányaPáromat már sikerült kiborítania 1x
-
-
CharlieDrop
veterán
válasz Goose-T #6587 üzenetére
sima liba, tavaj januárban cseréltük a Mondeo kombit, sedan e46-ra, gyk. abba a csomiba nem fért el a babakocsi, vagy csak az. A kicsi októberben volt kettő
Kb. 3 alkalommal használtunk utána babakocsit, meg anyum párszor náluk
Ki lehet számolni
(#6590) Melack:
Ahogy gondolod. Mindenki arra költ, és úgy neveli a gyerekét, ahogy jónak látja. Ennyi[ Szerkesztve ]
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Balinov
titán
Tildy, detto ezt akartam irni. irek se kulonbek a briteknel...kedvenc az, mikor ilyen pushchair, gyerek mellette setal, anyuka meg 12 kover Penny's/Primarkos szatyorral felvertezve tolja az ures kocsit.
Melack: mindenkepp legalabb 2ev hasznalatra terveznenk (kb)
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Melack
veterán
válasz CharlieDrop #6586 üzenetére
Nem akarom én folyamatosan a kocsiban ültetni, ne érts félre. De jobb, ha ott van kéznél. Ha meg most kell venniük, akkor gondolkodjon hosszútávon.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
tildy
nagyúr
Az a durva, hogy itt 3-4 eveseket siman babakocsiztatnak, csak tudnam minek. Van laba, tud jarni. Ha nincs komoly betegsege, akkor minek?
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Balinov
titán
válasz Goose-T #6587 üzenetére
ez a masik, ahogy mar most, 9 honaposan maszik, felall valamibe belekapaszkodva rohadtul remelem, 1eves korara mar tud menni onalloan.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Goose-T
veterán
válasz CharlieDrop #6586 üzenetére
Én már a 20 hónapos fiamat is gyalog vittem tegnap este a ~600m-re lévő boltba, csak az utolsó 100 méteren kellett felvennem, addig simán sétált mellettem.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
-
Melack
veterán
válasz Balinov #6580 üzenetére
Kupolás teteje legyen meg dönthető háta. Ezek a tényleg esernyők már inkább 2-3 éves gyerekhez jók. MI ilyet vettünk, a gyerek is szereti. 5,2 kg, ha már a súly is fontos.
-
Balinov
titán
válasz CharlieDrop #6579 üzenetére
Koszi, Goose-T, neked is.
Ulessel nincs gond, ugy husvet kornyeken kezdett el onalloan felulni, most meg mar virtuoz a temaban. Raadasul mar hetek ota odamaszik mindenhez es az adott dologra tamaszkodva felall..
Van valami opcio, amire az ilyen sportkocsiknal figyelni kell?Irország leven esohuzat kotelezo, az alap
-
Goose-T
veterán
válasz Balinov #6577 üzenetére
Persze, már rég váltanotok kellett volna. Télen mondjuk neccesebb, mert az egyszerű esernyőre csukható sportkocsik nem védenek a hideg ellen, de így majdnem nyáron már nem lesz gond, őszre meg már elég nagy lesz a kölök.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Balinov
titán
-
Goose-T
veterán
válasz Balinov #6575 üzenetére
Szerintem mózeskosarat ("gondola" - ezt az elnevezést sem hallottam még erre) csak addig kell használni, amíg nem tud magától ülni a kölök (~6 hónap). Utána már be lehet dobni a sportkocsiba. Miért szívatjátok szegény srácot még mindig a mózeskosárban?
-
Balinov
titán
Sziasztok, lehet tul korai meg a kerdes, de bedobom, hatha.
Augusztus elejen lesz a srackarika 1eves. Pont akkor tervezunk hazamenni nyaralni 2 hetre. Jelenleg ilyen 3in1 travel systemet hasznalunk, az ezen kepen szereplo gondolaval.
A gond a repulesnel kezdodik. Becsbe repulunk, halistennek nem a Ryanair 737-800 szeriajaval, hanem A320-al, ami joval tagasabb a boeingnel es ingyen viszik a babakocsit.
De, es itt jon a csavar! Mar most sincs nagyon el 9 honaposan a gondolaba ezert arra gondoltam, hogy milyen lenne, ha vennenk egy "klasszikus" babakocsit (valami hasonlot, konkret tipus meg a viharba sincs). Ezt sokkal konnyebb mozgatni, osszecsukni, szallitani a gepen, repteren konnyebb vele navigalni, gyerkoc is jobban kilat belole elore es otthon a berautonal sem kell majd sakkozni, hogy melyik poggyaszt hova rakja az ember, hogy elferjen.
Kerdesem, lehet-e/ajanlott-e 1evesnek az ilyen tipusu babakocsi vagy meg tul korai?
Koszi
B6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
dortimcsi
csendes tag
Nekünk is ilyen van Csak a türkizkék változat.. Imádom a színét, meg a hordozót is...Tényleg kényelmes mindenki számára.
Viszont szerintem picit vigyétek alacsonyabbra az árát, mert újonnan 36900 Ft, és aki látja a különbséget, lehet inkább az újat választja"Lehet:Talán ez a legfontosabb szó az egész világon. Arra utal, hogy nyitva áll az út. A felelősséget visszahárítja az emberre. Mert ha igaz, hogy lehetőséged van megtenni valamit, akkor arra is lehetőséged van, hogy ne tedd meg."J.Steinbeck
-
Melack
veterán
Manduca mindenhol állítható csatos hordozó eladó! Unisex színű, újszülött kortól szűkítővel, dobozával, papírokkal. 35.000 Ft.
-
Elemental
addikt
Csobb
-
emmm
őstag
válasz DeFranco #6564 üzenetére
Köszi, most épp megvagyunk.
A durva hétvége után most egész könnyű napok vannak. Megint alszik 5-7,5 órákat éjszaka, meg akár bukás nélkül is bevág vagy 130-140-es adagokat. Franc tudja, lehet tényleg csak ki kellett takarítani alaposan a kölköt, és megoldódott vele a probléma. Ha meg a front volt az oka, meg a szél, az gyorsan ki fog derülni, mert ma jön az újabb hidegront+erősödni fog a szél pár napig. Szóval azért kicsit aggódunk, mi lesz.
Viszont tegnap volt a védőnő, kiderült, mivel 6 hetes, ezért elérte a level 2-es szintet (csecsemőkor), el is használta a friss skillpontot arra, hogy figyelje a mozgást és visszamosolyogjon. Kerekedik is szépen, este volt 4300 gramm felett, a kórházból meg 3150-nel hoztuk haza...
Nálatok mi a helyzet?
[ Szerkesztve ]
-
Padisah
tag
válasz DeFranco #6553 üzenetére
Mi anno több mint 3 éve ezt vettük meg a gyerekszobába.
[link]A nagyobbik majdnem 3 éves koráig aludt a babaágyban, nem tanult meg kimászni, nyugi volt éjjelenként. 3 magassága van a fekhelynek. Most a kicsi van benne, nekünk teljesen bevált, most kezd kevés lenni a tárolóhely.
Van a kiságyon baldachin, kókuszmatrac, meg oldalvédő, hogy a gyerek ne verje be a fejét a rácsba, plussz légzésfigyelő+bébiőrző.Az ágy ugye 70x140 cm bőven el lesz benne 5-6 éves koráig is, mivel heverővé átalakítható, majd kell bele egy jó matrac jó 2,5 év múlva.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy az okosok kételkednek, míg a hülyék tökéletesen biztosak a dolgukban.
-
twine
veterán
válasz CharlieDrop #6559 üzenetére
Kuuuuu*va nehéz őket kinyírni
-
DeFranco
nagyúr
válasz CharlieDrop #6559 üzenetére
Nem kukázom, nekünk teljesen beválik. Egyszer szántam kb. 10 percet a beállítására, azóta gondozásmentes, nincs vakriasztás, csak viszonylagos nyugalom. Szeretjük.
-
DeFranco
nagyúr
ez igaz plüssre, stb. de ettől aztán nem fogja kevésbé átjárni a friss levegő.
ha csak bele nem fúrja a fejét, ami valós veszély, de erre van a légzésfigyelő.
abból a szempontból jobb, ha nincs fent, hogy többet észlel a világból, nincs úgy beszabályozva, de nálunk az ágy az alvás helye, így szoktatjuk, tehát ha befektetjük, ne is nézelődjön.
egyébként levenném én is szívem szerint, azért marad fent, mert tényleg nem szeretném, ha megnyomná a ráccsal a kutacsát, mert keresztben már majdnem átéri az ágyat, rúg egy nagyobbat és paff ott van a másik oldalon.
-
Balinov
titán
válasz DeFranco #6555 üzenetére
nem U, inkabb L alakban van felrakva, ugy, hogy az agy mellett, meg ugy altalaban ahol kozlekedni lehet a haloban,lehessen tole latni.
-
Balinov
titán
válasz DeFranco #6553 üzenetére
ja ez? ilyen van, persze, bar az utobbi 1-2 hetben raszkott Patrik, hogy kicsomozza a masinakt es a kotot ragja
-
Balinov
titán
.
mi is neztunk ujat, de 200€+-t kiadni egy olyan minosgegert, amit aprorol 50€-ert megvettunk vegul kicsit sokkolo volt..Konkretan azt a mothercare-ost neztuk mi is eloszor, amit linkeltel. Lehet, csak a bemutato darab volt megviselt, de egy zsak krumplit nem raktam volna bele, nemhogy a szemunkfenyet.
Hamar idekeveredtem. Maszos idoszak vege fele vagyunk, dohanyzoasztalhoz, tv allvanyhoz, stb odamaszik a kolyoksrac es kezd felallni. Ebedloasztal es a tv allvany nem gond, az fa, viszont dohanyzoasztal fem kereten uveglap...eles ellel. Probalt mar valaki ehez hasonlo helyre ilyen, vagy hasonlo vedot tenni? Attol felek, egyszercsak beleburcsazik, jobb esetben kis fogat beuti, rosszabb esetben a homlokat,halantekat (mint az apja, en szinten az uveg dohanyzoasztalt fejeltem le, azota is ott a 2cm-es heg a szemoldokom kozott).
szerk: DeFranco: de, a rovid oldalra nem kell, az ivelten magasabb mint a hosszanit, azon van ilyen szilikon vedo. Vagy nem erre gondolsz?
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Balinov #6549 üzenetére
nem használtatok rácsvédőt?
nálunk már most rendszeres, két hónaposan, hogy feltornázza magát a rácshoz, átlósan fordul fejjel a sarokba, vagy 90 fokban elfordulva keresztbe, és úgy felkukucolja magát, hogy hozzáér a feje a rácshoz (pontosabban a rácsvédőhöz). Nem szeretném, hogy a fa nyomja meg, nyugodtabb vagyok, hogy ott egy puha anyag.
-
tildy
nagyúr
válasz Balinov #6549 üzenetére
Igen, pont most mondja munkatarsam is, hogy jobb, ha minden oldalrol latszik. Nomeg vegulis 2-3 gyerkocre tervezunk, tehat stabilnak, fixnek kell lennie, emiatt is vennenk inkabb ujat.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Balinov
titán
Tildy, bocs,hogy belevau, de en az Ikea-shoz hasonlot neznek (neztuk mi is ezt az I-ben, de mar nem emlekszem, mennyire volt meggyozoen stabil). Aztan nalunk Vera vadaszott alig hasznaltat felaron, olyat, aminek mind a 4 oldala racsos, allithato magassagu, gumirozott hosszanti oldal. Igy 9 honap tavlatabol orulok,hogy nem tele oldalast vettunk, volt mar olyan helyzet, hogy jo volt, hogy minden oldalrol latszik mit csinal a gyerkoc.
-
tildy
nagyúr
válasz Ghoosty #6538 üzenetére
Jogos, es jo kerdes. Tobbet szeretnenk.
Egyelore ezt neztem ki , illetve ezt.
Illetve meg akar ez is lehet: [link]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Melack
veterán
Ha valakit érdekel Manduca hordozó, keveset használt (sőt, szinte alig), keressen nyugodtan. A miénk eladóvá vált.
-
DopeBob
addikt
Nekunk ez a cybex van. Igazából nem is volt választás, ez az egyetlen kapható nem isofix-es ülés, aminek normális töréstesztje van... nincs vele gond, jókat alszik benne
Más: bölcsibe szoktatás kinek hogy ment? Nekünk most kedzte 21 hónaposan. Úgy gondoltuk, hogy már szüksége lenne rá, otthon nem tudtuk elfoglalni, de reggelente azért nem szívesen megy Hamar meg tudják ott nyugtatni, korán tudunk már menni érte, akkor mindíg jókedvű. Azt mondják jól eszik, ügyes, feltalálja magát, kis kópé. De reggelente azért mindíg elbizonytalanodunk
MZ/X
-
kraftxld
félisten
Mi nem sokat baszakodtunk, mikor kinőtte a kiságyat, ledobtuk a vendég ágy dupla matracát a földre, aztán jópár hónapja 2,5 éves korában kapott egy king single-t (107 x 203cm), ezzel még szűkösen a barátnőjével is elfér később
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
emmm
őstag
Mi a Minimanóban vettünk 140x70-es ágyat, ami később lejjebb szerelhető, így akár 4-5 éves korig is jó. A kisebb ágy talán 120x60-as, ha jól emlékszem, de az előbbi mellett döntöttünk.
Szerk: na a képen látható ágy van nekünk , az ár itt ugye másra vonatkozik(#6536) DeFranco
Na, majd végigolvasom a cikket alkalmadtán.Ez a keveset eszik dolog nem is feltétlenül a cicire értendő: mivel párom nem tudott aludni, ezért nem is nagyon volt teje, csak minimális. Így maradt az, amit korábban lefejt, vagy tápszer, mert a kolbászt valamiért még nem eszi a kölök . Abból láttuk, hogy 30-40 között evett egyszerre. A sok folyadék jó ötlet, majd töltöm a páromba, néha elfelejti, hogy innia is kéne.
A kendős trükköt valamelyik nap linkeltem ide: ez az , az első volt a kérdéses dolog. Tényleg gyorsan hatott, de mondom, csak akkor, ha már nyugis és álmos egyszerre, egyébként elküldött vele melegebb éghajlatra "apahaggyámáahülyeségeiddel"[ Szerkesztve ]
-
Csiga85
tag
Olyanunk van, de már annyira szarrá fúrtuk faragtuk, hogy sose lesz belőle ifjúsági ágy...így is plussz 100 csavar tartja össze...szóval következőnél a lányom ágyát kapja meg a kicsi, a lányom meg kap egy kinyithatós gyerekágyat...következő életemben nem hiszek el minden fogyasztótársadalmi szemetelődumát!
Ha valaha szétszedjük a kiságyat, az már a tűzre megy!
[ Szerkesztve ]
"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."
-
Csiga85
tag
Én sem császárra készültem, de rossz lett a szívhang, nem láttam a vérnyomásomtól rendesen látásom is szürke vagy semmi volt és elkezdtem kihagyni légzésügyileg én is...magasan volt, zárt méhszáj, vize már nem volt, de már a feje szorult, rövid volt a zsinór, ha akartam volna se tudtam volna megszülni, még vákummal sem, mert akkor beledöglünk mindketten...
Itt sem divat a császár! Én sem akartam, de a végén már ott tartottam, hogy mondtam a dokinak, hogy csak a gyerek legyen rendben és adják az apjának!!!
Más esetben sose császároznak, igaz, hogy jobb a pénz érte a kórháznak, de nem szeretnek műteni ok nélkül...az már más tészta ha valaki inkább fizet azért, hogy igenis legyen indok rá, na őket nem értem!Fizetni meg itt igenis kellett, mindenkinek, akármennyit, különben semerre se jutottunk volna és el is patkoltam/unk volna...
"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."
-
Ghoosty
őstag
Én valami ilyesmit: [link]
Bocs, de először tényleg nem értettem.
Szerintem csak akkor van igazi értelme a gyerekággyá alakíthatónak, ha csak egy gyereket terveztek. Különben szükség van másikra is. Meg érdemes megnézni az árat is, mert már láttam olyat, hogy olcsóbb két ágy, mint egy átalakítható.
-
DeFranco
nagyúr
Először is olvasd el ezt most: [link] Előbb kellett volna, de most sem késő, erre a helyzetre is van benne pár értelmes gondolat.
Nem fogok elkezdeni apa tömött bajsza vagyokot játszani, de ez a cikk engem nagyon de nagyon helyretett az első napokban, amikor közel nem éreztem magam sem apának sem embernek.
Nem tudom linkeltem-e már, de biztos fogom is még.
---
Másodszor: huh, először azt olvastam, hogy felkötöd a párod, mondom akkor most egy kicsit le kellene menned levegőzni, de aztán harmadszorra összejött az értelmezés
Ilyen van, nem ismerem a részleteket, hogy valójában mit jelent a nyűgösség, mit jelent a nem alszik és hogy néz ki a napotok, de ilyen időszakok, napok, akár hetek simán vannak. A tegnapi nap minden ismerősömnek katasztrófa volt, nekünk is az volt, az este még inkább. Hidd el őt is baromira zavarja, ettől ideges, és ettől nem bír aludni még annyira sem. Előbb utóbb elfárad.
Ahogy a cikkben is le van írva, lehet simán, hogy ez a beragadt cucc zavarta, vagy ez is faktor volt, ezeket át kell nézni, gombolás, izzadás, megtekeredett ruha, bármi lehet a klasszikus éhes/kakilt/hasa fáj trión túl, és ha egyik sem, akkor meg sztoikus nyugalommal tűrsz és ringatsz, nyugtatsz amíg meg nem unja. Meg fogja unni, legkésőbb két hónap múlva
Ilyen kicsiket eszik sokszor és közben meg kéri folyamatosan, nekünk is volt. Mi azt gondoltuk, hogy azért, mert egyszerűen elfogyott a tej, nincs több, és nem tud többet leszívni. Mivel viszont keveset eszik, hamar éhes lesz és nem tud úgy termelődni. Szar ügy, tartsatok ki, igyon rengeteg folyadékot a párod, nekünk bejött a soproni zéró (nincs benne kukoricagríz) és ha egyszer beáll a ritmus, akkor be fog állni a kajálás is. Ha van tej, és mégis ezt csinálja, akkor szimplán ennyire álmos, csak nem tud aludni.
Ez a kendős trükk milyen is? Hol lehet erről olvasni?
-
tildy
nagyúr
-
emmm
őstag
válasz DeFranco #6528 üzenetére
Kb. szombat déltől ment tegnap estig a műszak. Volt egy pont tegnap este 11-kor (5 óra fentlét után, tucat altatással), hogy most megyek, és felköltöm a párom, mert valamit összetörök. Aztán érthetett a gondolatból, mert tényleg bealudt (kb. 2 órára), de utána a párom már csak egyszer kelt vele éjszaka.
Este annyit találtam csak, már átnézve mindent, ami csak eszünkbe juthatott - hogy a nunijába valami beleragadt, de nem kaki, szerintem csak a popsikrém lehetett. Elég hurkás már a gyerek, szerintem a redőkkel valahogy összeszedte a krémet. Fürdéssel nem jött ki, hiába próbáltam, mert állandóan kinyújtja a lábát és nem lehet fél kézzel hozzáférni. Így maradt a nedves fültisztító pálcika. Eltartott egy darabig, de sikerült. Amúgy tök gáz, mert nem is látszott alapból, csak az tűnt fel, ha pelenkázzuk, azt valamiért nagyon szereti és megnyugszik tőle.
Bár utána valamelyest javult a nyűgössége, azért így is elszenvedtem vele este. Így aztán a hétvége eredménye kb. 6-7 óra alvás volt neki naponta...mi meg felváltva őrködtünk.Nálatok nem volt olyan, hogy az addigi normális kajálás helyett (vagy egyhuzomban, vagy két lépcsőben bevágva az adagját), átváltott az ilyen 30-40 millis kajálásokra? Aztán büfi, beájul, 5 perc és kezdődik elölről az egész még büfi közben. Most ilyeneket csinált hétvégén. Az anyja is, meg ő is issza a Mecsek teát, nem is a pocijával volt a gond, hát passz.
Amúgy este kipróbáltam ezt a kendős-végighúzom-a-fején altatást, igazából működik. De csak akkor, ha már nyugodt, és aludni készül, más esetben nem működik, csak idegesíti. Majdnem hangosan felröhögtem, mikor kb. két ilyen kendős megmozdulás után lehunyta a szemét és nyitott szájjal bealudt - persze csak max. 10 percre, aztán kezdődött elölről az egész.
Szerk.: mi is beszéltük este, hogy átpakoljuk a kiságyat, most elég problémás, hogy mindig fordítva kell berakni az ágyba, mint ahogy bealszik. Valamint az ágy másik végébe tesszük a gyereket, most pont nem áll kézre.
(#6527) Padisah
Szépek, gratula!
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
az nem olyan egyszerű, mert be van drótozva (légzésfigyelő)
egyébként szerintem annyi a baja, hogy megint iszonyat nőtt a kajaigénye, amit nem tudunk jelenleg kiszolgálni (idő kell míg beáll a termelés) meg mellette mostanában ügyesebbek vagyunk a nappali altatással.
amitől viszont szokatlanul kipiheni magát és ettől este éber, tehát hamarabb is lesz éhes.
-
DeFranco
nagyúr
na mi a helyzet?
nálunk is ment a nagy nyűglődés egész nap, ugyanez, front, meg tegnap is, de mostanra megtaláltuk a módját, hogy hogy altassuk bele most ez működött. eddig nem, és valszeg eztán se fog, de így legalább 1) aludt, nem volt sík ideg 2) haladtunk a dolgunkkal mi is kicsit.
kitartás, megtanuljátok szépen egymást, és utána jobb lesz majd kicsit, ti is kicsit jobban kezelitek, ahogy nyílik az értelme, ő is kicsit könnyebben lesz kezelhető. ezt csak ilyen fogat összeszorítva lehet bírni, ez van.
-
Padisah
tag
Megérkezett a kistesó olyan 2 és fél hónapja. szintén kislány, 52 cm, 3800 g.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy az okosok kételkednek, míg a hülyék tökéletesen biztosak a dolgukban.
-
emmm
őstag
Elég gáz ez a front...tegnap dél óta nyűglődik a gyerek folyamatosan. Lassan tényleg kocsiba vágom, benyomok egy füldugót és autókázunk...
-
Melack
veterán
Manduca lesz eladó, ha valakit érdekel.
-
-
dortimcsi
csendes tag
Nekünk a harmadik , a cybex van , Máté szereti , jól viseli a pajzsot is! Ha mar 11-12 kg és teli cuccok is vannak rajta akkor kicsit szűkös a hely .
"Lehet:Talán ez a legfontosabb szó az egész világon. Arra utal, hogy nyitva áll az út. A felelősséget visszahárítja az emberre. Mert ha igaz, hogy lehetőséged van megtenni valamit, akkor arra is lehetőséged van, hogy ne tedd meg."J.Steinbeck
-
emmm
őstag
Megvan közben, itt kellett regisztrálni: edeskisbabam.hu
-
emmm
őstag
válasz DeFranco #6512 üzenetére
Nálunk fogadott doki volt, az Uzsokiban, az illető szülész-nőgyógyász egyben, magánba jártunk hozzá már korábban is. Szerencsére tényleg nagyon rendes fickó, engem is normálisan, kedvesen tájékoztatott mindig mindenről, egy szavam se lehetett. Tudtuk, mennyit kell majd fizetni, de volt mindig 4D ultrahang is, szólt, hogy ezt itt olcsóbb, azt amott érdemesebb intézni.
A történet vége császár lett, hiába fordult meg lefelé a gyerek, a feje sajnos rosszul állt, valahogy megcsavarodva állt be a gyerek, ez már a vajúdás közepén derült ki. Itt is biztosra ment, inkább egyeztetett egy másik orvossal is, egyetértésben mondták ki a császárt. Az elmondásuk alapján így is alig bírták kiszedni.Kórházi tapasztalatok: én is azt látom, hogy a természetes szülés/császár hozzáállás kórházfüggő. Pl. a Szent Imre erősen szüljük-meg-a-gyereket mindenáron párti, aki inkább ősanya típus, az menjen oda szülni. Sógorasszony 42 órát (!!) vajúdott, mire normál úton megszülte az unokahúgom. Eszükbe sem jutott a császár, és az érzéstelenítőt is csak 24 óra után adták. Úgy, hogy volt fogadott orvosuk! Uzsokiban a többi anyukával beszélgetve inkább az jött le, ha gázos a helyzet, inkább császár, de volt sok normál módon szülő anyuka is.
(#6513) tildy
Mi is ezt kaptuk az Alma gyógyszertár láncban, de van egy facebook csoport, ott írták többen is, hogy gyógyszertára válogatja. Beírták néhányan, hogy melyikben mit kaptak.(#6514) föccer
Ott is kapsz egy kezdőcsomagot, de a gyógyszertárban is lehet egyet kapni, valahol regisztrálni/jelentkezni kellett rá, hirtelen nem tudom, asszony intézte, én csak elmentem érte. Meg persze a harmadik kezdőcsomag, amit a védőnő írat fel a gyerekorvossal, csak az meg ugye fizetős.[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
-
tildy
nagyúr
válasz DeFranco #6512 üzenetére
Ha jol tudom - 5 feletti dioptrianal mar majdnem minden esetben alap a csaszar, feltik a kismamakat a retinalevalastol.
Nekem -8 ( volt mutet elott) , igy nekem is az lenne a doktorno szerint, ha Magyarorszagon szulnek. Na itt peldaul ezt sem tudom megbeszelni az orvossal, mert "kelet-europai" tulparazasnak tartjak, nem az elso eset.Amugy hatha valakinek jol jon:
Promobox babacsomag, ingyen , azt mondjak jo dolgok vannak benne, sudokrém, tejgyűjtő tasak, aventes kis dobozka, melltartó betét, Rossman kártya és nedves törlő, naturlandos tőzegáfonya tea filter, nivea babamasszázs segédlet, magyar konyha magazik egyéb reklám anyagok. ( forras; bezzeganya)
-
DeFranco
nagyúr
válasz CharlieDrop #6505 üzenetére
Magyarországon sem császároznak, csak ha muszáj, meg ha fogadott dokid van, mert ugye neki akkor lóvé, ha akkor szülsz, mikor ügyeletben van.
Nekem erről más a tapasztalatom. A császár az kórházfüggő is, a honvédban szeretnek vágni, uzsokiban is jellemző, bajcsyban viszont kevésbé, ott kétszer meggondolják.
Alapvetően ahol vágnak, ott azért vágnak szívesebben, mert tervezettebb, az orvos számára kevesebb kockázattal jár (van rá biztosítása, könnyebben lehet elkenni a komplikációt), gyorsabban megvan. Az anya számára nyilván kevésbé előnyös.
(most nyilván itt a vitatott indokoltságú esetekről beszélek, ahol indokolt, ott indokolt)
Ahol nem preferálják, ott azért nem preferálják, mert akárhonnan nézzük, ez egy komoly műtét, szövődményei lehetnek, stb.
Fogadott dokinál nem tudom, hogy mi az arány, az már tényleg a legalja, ha azért vág, mert magasabb a tarifa, nálunk ilyenről szó nem volt, hogy akkor többet kellene fizetni. Szerintem inkább visszafelé működik ez, aki fogad dokit, sokszor azért fogad, hogy majd az nem vág, és ha mégis, akkor úgy érzi, hogy átverték, és nyilván ezt is terjeszti.
-
-
tildy
nagyúr
válasz Goose-T #6500 üzenetére
De, pont ez a gond, hogy egyszerre lenne a szules, meg a koltozes . Magyaran a koltozes kellos kozepeben sehova sem igazan tudnank vinni a gyereket, mert se az uj lakasban nem vagyunk meg, de mar a regiben sem igazan vagyunk. Illetve fogalmam sincs melyik helyrol mennek igy szulni, teljesen borulna a bili. MErt mas az, ha akkor tortenik hipphopp, front van, vagy barmi, akkor cselekedni kell, de nem szeretem ha elore at akarja irni valaki a "programom".
frame>24: teljesen halapenz ellenes vagyok. Fizessek meg az orvosokat, de ne legyen elvart 50-100-150 ezer forint a szulesert, vagy ha igen, akkor legyen lepapirozva.
noklika : Webfejleszto vagyok, middleware teruleten. Fokepp php, angular js, javascript, html . En amit mondasz azt csiga85-rol erzem. O az aki rendszresen azt irja, majd ugye ugy lesz,ahogy o mondja, meg hasonlok.
Azt irod, aki nem ugy gondolkozik, nem ugy cselekszik, az szanalmas a szememben. NEm az. Mindenkinek megvan a sajat eletritmusa, sajat elettere, sajat rigolyai, netan hormonok jateka is, szerintem kolcsonosen tiszteletben kell tartani , es nem leszologatni a masikat.
Mindezek mellett tenyleg besokalltam az allando " mikor masz mar szulesi szabira" amit csak magyarorszagon kaptam meg. Ezzel kapcsolatbana frusztraciom valoban helytelen volt itt kitoltenem.
Defranco:
Kerlek ne haragudj, elnzesed kerem, ha arrogansra sikerult. Valojaban rendkivul frusztral az itteni terhesgondozas, megtagadtak a cukormerot ism amit kertem, es nem erzem, hogy a helyzet magaslatan lennenek. Tenyleg nem tudom az orvosommal megbeszelni, mert nincs orvosom. Egyeduli fix ember akit rendszeresen latok, az a diabeteszes szuleszno.[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
válasz frame>24 #6501 üzenetére
Nem a pizzásnak és a pincérnek sem jár, elég hülye szokás. Ha valami extra dolgot tesz, akkor lehet róla szó.
Én nem adtam hálapénzt és nem is fogok senkinek. Azért kapja a fizetését, ha kevesli, mondjon fel és menjen máshova. Azt várom már, hogy omoljon össze ez a hülye egészségügy, mert addig nem fog semmi változni.
-
CharlieDrop
veterán
A 37. hét jó, attól kezdve úgy is minden napos vagy.
Magyarországon sem császároznak, csak ha muszáj, meg ha fogadott dokid van, mert ugye neki akkor lóvé, ha akkor szülsz, mikor ügyeletben van.
Ettől akkor térnek el, ha az anya, vagy a gyerek, vagy mindkettő élete veszélyben van, vagyis császárt csak ha más nem lehetséges. És ez vonatkozik arra is, hogy minden esetben, kivéve az előbb felsoroltak, kivárják az időt nem indítanak előbb egy nappal sem.Ha szeretnéd tudok sztorikat mesélni, mindkét terhességünk veszélyeztetett volt
Jah, az én párom is másfél év után ment haza, náluk alapban is 1 év (azt hiszem), a "szülési szabadság" (most nem tudom pont hogy nevezik )
[ Szerkesztve ]
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
emmm
őstag
Nekem pl. 2 év otthon a gyerekkel teljesen normális dolognak tűnik. És nem azért, mert lenyúljuk vele az adófizetőket, hanem mert jobb a gyereknek, hogy ott van vele az anyja (vagy az apja).
Amúgy szerintem senki sem támadott be téged, viszont érdekesen reagálsz - nem csak nekem ma, másoknak is. Senki nem gondolt rólad vagy a kinti életeddel kapcsolatban semmi rosszat. -
frame>24
addikt
Akkor egy újabb gondolat:
A pizzásfiúnak ugye jár a borravaló, mert szegény felhozta a 3. emeletre a félig kihűlt pizzát, mert "jaj szegény fillérekből él", a londinernek is a cipekedésért, a benzinkutasnak az ablakmosásért, a pincérnek is jár a TIP, mert méltóztatott kihozni a sört, amibe a pult mögött belehugyozott...
DE a dokinak - pláne egy szülésznek ne járjon? - aki amúgy sose alszik nyugodtan, mert bármikor behívhatják bármelyik betegéhez, de ha ettől még el is tekintünk, akkor is: a feleségem és a gyermekem életéért felel (és rajtuk keresztül még az én életemért is, mert bármelyikük ottmarad, akkor én sem tudok ugyanúgy élni, mintha mi sem történt volna!)
Az óriási felelősséget háláljuk, egyrészt. Másrészt az egészségügy MINDEN, fejlett államban is veszteséges, ez a fajta kompenzálás legalább olyanoknak jut, akik talán emberileg (jobban) rá is szolgálnak.
Mi nem sajnáltuk a dokinktól mindezt.[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest