Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
emmm
őstag
válasz AMD Power #9198 üzenetére
Amiket leírtatok, ugyanazok vannak nálunk is. A kezére, meg a fenekére ráütünk mi is, más nincs. Van, amikor egyszerűen nem tudsz mást tenni! Nem működik se a szép szó, se az alternatíva, bármilyen figyelemelterelés és csakazértis csinálja, akkor nincs más. Ez persze 10-ből 1-2 alkalom, mostanában sokat fogzott (ki is jött már az első 4 rágó). Nálunk pár napja az etetőszékre mászik fel - amíg csak ül benne, nincs gond, de amikor feláll benne - nem maradhat úgy. És tudja, látom rajta hogy rafkós, tisztában van vele, miért szólunk rá. Ilyenkor sunyin mosolyog, aztán még csak-csak leül, de rögtön kezdi újra. Én mindig elmondom neki, hogy kétszer szólok, harmadszor elveszem. Kiveszem a székből, összecsukom és elteszem egy zárt térbe. Ekkor jön a toporzékoló üvöltés és maradnak a fentiek.
Kiborító, mennyire megváltozott a gyerek. Nem volt jó alvó nagyon sokáig (átlag 3-4 kelés), de most szó szerint megnyugvást ad, ha bemegyek dolgozni. Még 2 hónap és kezdődik a beszoktatás...
De hogy egy kis érdemit is írjak neked: az unokahúgom kb. két fokkal rosszabb volt a miénknél, és kb. 3,5 - 4 évesen lett ténylegesen jó vele lenni. Bátyám szerint onnantól kezdve minden királyság volt, lehetett menni vele, elkezdett szót fogadni, elvolt egyedül is, és lenyugodott.
(#9195) föccer +1!
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Persze. Főleg amíg kicsik még inkább domináns ez. Biztos nagyon hülyén hangzik de itthon egy nap a gyerekkel sokkal fárasztóbb és kiakasztóbb mint egy munkanap.
Gondolom ahogy kicsit nagyobb lesz , ovis pl akkor már minden más lesz. Tudsz vele ide menni , oda menni stb....
-
föccer
nagyúr
válasz AMD Power #9196 üzenetére
Egyébént az alapvetően igaz, hogy amit kap a gyerek azt tanulja meg és adja vissza. Tehát ha lépten-nyomo kap egy nyakast, akkor ez lesz neki az alapvetőe "eszköze" a problémás helyzetek kezelésére. Nyilávn ez későbiekben háttérbe szorul, de azért csak módjával.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
AMD Power
titán
Szerintem is. Én mondjuk alig kaptam max 1-2db pofont ami emlékszek. Persze az ilyen 2-3 éves koromra meg,hogy hányszor csaptak a seggemre nem tudom. De ahogy mondják elég rossz gyerek voltam. Úgy mint a fiam. Meg persze ő még pelenkás. Logikusan oda csapunk rá ahol a pelenka van. De sokszor ezt sem érzem jó megoldásnak és nem is javít a sokszor a helyzeten.
-
föccer
nagyúr
válasz AMD Power #9194 üzenetére
Hát nem tudom ki hogy van vele, de nagyon-nagyon fel van fújva a gyermek bántalmazás. A nevelő jellegű "seggre verás/atyai pofonnak ég világon semmi káros hatása sincs. Sőt, állítom, hogy igen is segíti a gyereket eligazítani a világban, hogy megtanulja, hogy bizony vannak olyan korlátok, amiket ha átlép, akkor annak olyan következményei vannak, amik neki bizony nem tetszenek.
Lehet szar példa, de én is kaptam a fejemre, és lám mégis ember lett belőlem. Nem utáltam meg sem a szüleimet, sem a világot, nem lett belőlem pszichopata tömeggyilkos.
Nyilván ami a nevelő jellegen túlmutat, az súlyosan büntetendő, ez természetes.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
AMD Power
titán
Jövő hónapban lesz 2.5 éves. És az a durva ,hogy legtöbbször akkor hisztizik mikor jönnénk haza, itt a ház és annak környékén kezd tombolni. Egyik nap a feleségem össze is veszett itt egy nővel. 15 perc könyörgés után rávert a fenekére egyet a gyereknek. A nő meg üvölt 15 méterről "milyen szülő maga ki fogjuk hívni a rendőrséget bla bla.... " kapta utána ne aggódjatok.
CharlieDrop Ez jól hangzik... nálunk is sokszor elpattan a cérna. Pedig mi aztán tényleg türelmesek vagyunk. Én meg főleg.
-
-
AMD Power
titán
válasz CharlieDrop #9190 üzenetére
Csak mikor itthon csinálja még hagyján. De mikor ezt egy tömött játszón, szállodában, étteremben csinálja az nagyon gáz. Persze mindenki csak azt a részt látja mikor már akkor a fejed mint egy lufi hangosan rászólsz vagy esetleg ráversz a gyerek seggére. Persze te vagy akkor a legszarabb szülő a világon. Azt persze előtte nem hallották 15 percen át mikor szépen, viccelődve, játékosan és halkan kérleled, könyörögsz a gyereknek.
-
AMD Power
titán
A szerintetek mitől lehet ,hogy ha bármi kicsi olyan dolog nem úgy történik vagy lesz ahogy a gyerek szeretné a gyerek el kezd tombolni. Mindent út vág, dobál , de tök pici apró dolgoknál is. És hiába szólsz neki szépen 53x semmi. Ilyenkor persze egy idő után kiborulok és a seggére csapok. Amivel persze semmit nem érek el. És persze ezt is csak nálunk csinálja. Bölcsődében aranyos , kedves és szófogadó.
Lassan ott tartok ,hogy szerintem orvosnak kéne ezeket a viselkedéseit megmutatni. Fel fogom venni videóra ezeket a düh kitöréseket és meg fogom mutatni egy szakembernek.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz DeFranco #9180 üzenetére
Üvegezett ajtóra mi direkt homokfúvott hatású fóliát raktunk, hogy ne legyen áttetsző, így nem is akart "átnézni" rajta a gyerek. Bár nálunk sima üveg volt. A hifi elé pedig bronzos hatású ragasztott üveg került 3+3-s.
A fóliát akkor még a Baumax-ban vettük, ez már nem létezik azóta. Szerintem barkácsboltban kapható valamilyen megoldás#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz CharlieDrop #9184 üzenetére
az üvöltés nálunk oda-vissza alapon működik, mi sem üvöltünk, cserébe ő sem ér el vele semmit.
ha gondja van, és azért sír/üvölt, azt természetesen fel kell ismernünk és meg kell oldanunk (bár gyak. minden üvöltésnek oka van, csak nem mindegy mi), de akaratossággal nem ment soha semmire, ebben nem tervezünk engedni.
persze ezt a mostani eszemmel mondom, meglátjuk meddig tudjuk fenntartani ezt. meg kérdés milyen mintát lát az egymás közti viszonyban, mert ennek ebben is konzisztesnek kell(ene) lenni, vagy megette a fene, mert bejelzi a pókösztöne az inkonzisztenciát egyből. ez meg is látszik rajta, ha köztünk fasírt van, ő is máshogy viselkedik, mert mintából dolgozik a lelkem...
-
DeFranco
nagyúr
válasz Real_Necro #9182 üzenetére
jó az a visszajelző, mi is próbáltuk, bár ha egyszer megtanulod, onnantól kvázi felesleges.
autózni nálunk is szeret, bár óraműpontosan alszik kb. kivezető utcán el, és bevezető utcán ébred, ha utazunk nagyszülőkhöz.gondolom lehet fog ez is változni, most ez a része működik szerencsére.
amit élvezünk még, az az, hogy így most már, hogy előre néz és látjuk, hogy mi van vele, így feleségem tud elöl ülni.
milyen nyári betétet vettetek?
-
Real_Necro
veterán
válasz DeFranco #9180 üzenetére
Elvileg már 2 napja megérkezett a nyári betét, csak elfelejtettem kicsomagolni, de ma szükséges lesz, megyünk vásárolni meló után. Egyébként gyerkőc nagyon élvezte már az első alkalmat is az ülésben. Egyszerűen rajong az autózásért. Az ülésről egyébként azt gondoltam elsőre, hogy hibás, nem működött a kattanó meg ledet felvillantató része, ami a helyes övfeszítést jelzi. Rájöttem én nem voltam elég erős, masszívabban meg kell húzni és akkor jó. Tartottam tőle, hogy a gyerkőcöt oda szorítja, de nem, szépen rögzíti az ülésbe.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
DeFranco
nagyúr
és hogy valami jó hír is legyen, első körben felvették Elnök urat bölcsibe még hozzá ha nem is az első, de a második helyen megjelölt bölcsödébe.
kicsit korán megy, de így hozta a matek, mert csak szeptemberben van felvétel.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Elemental #9167 üzenetére
az alternatívát félmegoldásnak tartom, mert ezzel a veszélyt semlegesítem, de sem nem tanulja meg hogy nem szabad az ajtót/üvegasztalt/konvektort csapkodni, sem nem fogadott szót.
minősített esetben feltételes reflexként épül be nála, hogy ha apával akar vödrön dobolni, akkor csak az ajtót kell két tenyérrel letámadni és kezdődhet a móka. (egyébként is látok rajta ilyet, hogy élvezi a reakciókat, amit a tiltott dolgokkal kivált)
a dobálás azért para, mert nem tesz különbséget, hogy a hablabdát vágja a földhöz vagy a 20 dekás kemény akármit a törékeny akármihez.
@Real_Necro: ez a része momentán működik, érzékelem, ha kíváncsi valamire, elmagyarázom, hogy értem, hogy kíváncsi rá, játszani ez a dolog alkalmatlan, de megengedem neki, hogy most egyszer megnézze, hogy megismerje. akkor kikíváncsiskodja magát, és onnantól többségében OK a dolog.
a ledobálás az eléggé kettős, alapból nem akkora gond, ha nem teli poharat vagy ilyesmit tervez a földhöz vágni, játékot nem csinál belőle, mert a második ledobásnál eltesszük a dolgot, és hiába sír nem kapja vissza. lásd fent, ez is feltételes reflex veszélyes, mert ami nem kell, azt ledobja, mert akkor teszi el anya/apa.
römer king jó lesz, nálunk is az volt a második helyen, fogjátok szeretni. létezik szellőző betét, majd linkelem, nyáron sokat tud segíteni, 7k körül van, univerzális
@mpierre: üvegbetétes ajtót, konvektort nem tudok eltüntetni amúgy persze az van, amit mondasz. az üvegajtót le fogom fóliázni (törés ellen nem véd, de összetartja a törött üveget), a sima felére jó lesz a sima dekorfólia, de a másik oldala "házgyári-rücskös" üveg (szerintem te ismered) oda valami speckó vékony fólia kéne, amit rá tudok simogatni akár melegítve... nincs valami ötleted esetleg?
@emmm: nálunk különösebb tomboló hiszti nincs, csak megpróbálja újra meg újra. az ilyen nyűgös-ordítós napok nálunk akkor voltak, amikor nem tudtuk kiszolgálni a megnövekedett mozgásigényét.
alapvetően ez most nálam neveléstechnikai kérdés, eszköztelennek érzem magam, mert a szép szó nem használ úgy mint régen (vagy valamilyen külső hatás miatt, vagy ilyen fázisban van, régen értelmesen meg lehetett vele beszélni mindent, nem mondom, hogy ez most nem az én hibám) fizikai fenyítést meg nem akarok alkalmazni, legalább is erre biztosan nem. azt csak a tényleg életbevágó dolgokra tartogatom. de ez, hogy már idegből csinálok pszichodrámát (apa szomorú, a kisvonatnak fáj, hányszor elmondtam, jó akkor kimegyek. stb.) ez meg nem pálya.
@twine: ok, csak ha ezért üvöltesz, és megszokja (mert megszokja) akkor mit csinálsz, amikor nekiindul az úttestnek? elnyomni én sem akarom, ebben egyetértünk (bár ez marha nehéz egy 50m2-es lakásban, aminek a 60%-a tiltott terület, a maradék 40% meg tök uncsi) próbálok egyensúlyozni, de marha nehéz, hogy ne is erőből dolgozzak, de hatása is legyen, meg ne is legyen tedd ki hadd hűljön...
Dobálózni kint a kertben tobozzal, bent a házban szivacslabda....
na ha ebben tudna disztingválni már jó lenne, jelenleg ott tartunk, hogy amit meg tud emelni az szivacslabda
Feltéve, hogy nem elégszel meg a csökevényes kis karjai végén fejlődött újakkal, amikkel a tabletet tudja simogatni...
glorious pc master race, egérre megy, azt már szépen kezeli. drótos, úgy hogy térdre imára hogy bírja még egy darabig. nem engedem egyébként géphez, és ez még valszeg évekig így marad. szeretném, hogy aktívan használja majd a tech eszközöket (is) de még egy jó ideig strict tiltás policy van, utána is csak korlátozottan. a saját kényelmem érdekében nem fogom szórakoztatóelektronikához engedni.
doktornő: jogos
---
szóval elfogadható nyilván, hogy a dobálás meg a csapkodás egy fázis, amit meg kell éljen, és ebben korlátozottan lehet korlátozni, de valahogy eszköznek kell lenni bizonyos tevékenységek tiltására, és ezt nem találom, valahogy nincs meg az a pont, ahol tudok rá fenntartható módon (tehát nem destruktívan) hatni. persze, be lehet fóliázni az üveget, üveg dohányzóasztalt kidobni, stb. de ez kb. annyi, mintha beraknám járókába, elfedem a problémát, nem megoldom. persze mindemellett meg "játszani is engedd" policy is van, mert nem kocsonyát szeretnék nevelni, hanem egészséges gyereket.
-
Melack
veterán
Nagykerekű 2az1-ben babakocsival van vkinek tapasztalata?
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
föccer
nagyúr
Fú, vogyétek orvoshoz azt a gyereket, valami rém rondaság nőtt a hasára.
üdv, föccer
-
twine
veterán
-
emmm
őstag
Dettó. Nálunk ugyan nem gonoszan néz ilyenkor, hanem kétségbeesetten, hogy leesett. Persze, ha odaadod neki, akkor egyből ledobja és a ciklus végtelenre vált.
Egyszerűen nem adjuk vissza neki, hanem meg van mondva, hogy pápá, elment. Hiszti beindul, de kb. pár hét folyamatos ilyen reakció után, már nem hiszizik annyit (=~5 perc toporzékolás után mostanra fél perc enyhébb bömbölésig javult a helyzet). -
twine
veterán
Átérzem, és megértelek....
Kitartás...
Nálunk is előfordul, hogy rácsapok néha sátánkára vagy üvöltök vele...
Rácsapás, főleg ha "verekszik" az anyjával pld...vagy velem(bár az ritkább)
Nem tűrök ilyesmit...
Üvölteni meg azt gondolom nálunk nem túlzás...amikor az 5m2-es üvegportált ostromolja a bármivel, amivel simán bezúzza,,vagy a kandalló közel 1m2-es üvege körül "őrűltködik"....
Vagy...vagy....vagy felsorolni is nehéz lenne mennyire "ösztönből" tud szinte csak "rosszat" csinálni, amivel a saját életét veszélyezteti...baromi ügyes,,,ezért aztán a nagy magabiztossága miatt sokszor a legveszélyesebb önmagára is...
Az anyagiakat természetesen költői túlzással élve lesz@rom, mi megy tönkre, de az épsége fontos...
Ezért üvöltök....
Eddig aki látta pszichológus, fejlődéslélektan tanár,,stb...(akiket segítségül hívok a melóhelyemen, ha kérdések, és tanácstalanság van a fejemben, ) Mind azt mondták, csodás kis lurkó, remek aggyal....Csak hát tökös na.... Rettentő erős jellem....amit nem is akarok megtörni...
Így viszont nehéz...De, hogy nem nyomorítom lelkileg azért mert eleresztem a hangom néha az biztos,,,
Viszont ezek mi vagyunk...nem mondom, hogy ez jó, és azt sem hogy mindenkinél működhet...
Minden gyermekben "más lélek" van...Ez a szülő felelősége szerintem, hogy tudja, milyen módszerekkel nevelhet...
Működik a motiválás is nálunk... de sokszor meg csak a szigor,
Ráadásul Balázs 3 éves "tűz-víz-golyó és ütésálló" erdei Maugli ,,,és nem 1,5!
1,5 éves gyereket nem "csapkodunk"!(#9166) DeFranco:
Én is a "kiváltást" tudom javasolni mint a többiek...Láboson nálunk nagyon bevált a fakanállal dobolás...megmegy tőle az agyad, és ökölbe szorul a dobhártyád, de minden másnál,ami zajkeltő, érdekesebb volt ...
Dobálózni kint a kertben tobozzal, bent a házban szivacslabda....
Feltéve, hogy nem elégszel meg a csökevényes kis karjai végén fejlődött újakkal, amikkel a tabletet tudja simogatni...vagy 1,5 évesen .iso-t mountolni,hanem szeretnéd hogy erős, egészséges végtagjai legyenek, amiket ügyesen tud használni...ez csak így megy,,,felfedezéssel, próbálgatással...a környezetük átrendezésével, amivel ráadásul a körülötte lévő emberekből reakciót vált ki...
Épp ezt a példát mondta nekünk egyszer az egyik idősebb doktornő, hogy "a mai szülők" mennyi alapvető dologról tiltják le gyerekeket pld: dobálás amivel az egészséges fejlődést lassítják/gátolják...Uff,, megint jó hosszú lett elnézést...
Ha úgy tűnik sem akartam senkivel személyeskedni, vagy megmondani ki mit csináljon,,,csak példákat mondtam, és általánosságban beszéltem...[ Szerkesztve ]
-
-
emmm
őstag
válasz DeFranco #9166 üzenetére
Nekünk ezt egy hónapja kezdte. Semmire nem fogad szót, viszont tudja, hogy rosszat csinál. Ha leszólod, vagy elviszed máshová, iszonyat rángatós hisztiben tör ki. Mi is nagyon nehezen viseljük; tegnap velem volt majd egész nap, de a fürdetés végén, amikor mindig ordít, elszakadt a cérnám és átadtam az asszonynak. Ha ott maradok még egy percig, esküszöm, kárt teszek benne...van most elég bajom a munkahelyen is, ez így most együtt túl sok idegileg.
Amúgy annyit tudsz tenni, hogy mutatsz valami alternatívát. Semmilyen más prbálkozás nem hatott nálunk. A kezére már rácsapunk egy ideje (te is rá fogsz, vagy félőrült leszel)...az udvaron tépkedné a virágokat, a szomszédnak nagyon nem tetszik. Ilyenkor már nem marad más, egyszerűen vannak szabályok és kész. Nem lehet átadni a gyeplőt, mert kész, végetek, átveszi az uralmat a családban.
Már felmászik az ágyra/kanapéra, sőt, már nem is esik le; ellenben amit onnan elér, azzal bármit megtenne. Beszélni nem lehet vele, bár láthatóan érti, totál leszarja, mit mondunk neki.Megyek és elköttetem magam, még egyszer ezt az egészet nincs az az isten, hogy végigcsináljam.
(azért szeretem, reggelre megint kijött egy rágófog, de aludtunk 3 órát. majd elmúlik, tudom. csak most ki vagyok idegileg)
-
mpierre
veterán
Élvezi, hogy "hatalma" van a tárgyak felett. Az ifjú padavan most fedezi fel, hogy a plüss macival kisebbet, míg a fa / fém autóval nagyobbat lehet dobni. Csak az üveg tárgyakat, ajtókat (én lecseréltem a hifi előttit ragasztottra) kell "eltüntetni".
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
-
tildy
nagyúr
Basszus kezd belenoni a 10-11 honaposom a 86-os bodykba Mekkora gyerek lesz...
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Real_Necro
veterán
Nálunk 9 hónaposan is megtapogat, megpaskol, megnyal mindent. Van, ami tabu, pl babakocsi kereke, de hangfalat, padlót, hűtőajtót, mindent megvizsgált már. Azt vettem észre ha megtiltom neki, annál jobban akarja, inkább felügyelettel engedve van, így pl hangfal pár tapogatása után teljesen közömbös számára és nem foglalkozik vele. Persze babakocsit szeretné, olyankor jön a figyelemelterelés...
A dobálást mostanában direkt élvezi, csak azért dobja le, hogy anya felvegye, olykor vigyorog mellé. Engem még nem tesztelt így.
Egyébként most jöttünk haza Brendonból. Megvettük a babaülést, ami végül egy Britax-Römer King II LS lett. Akciósan ~67k-ből meg volt. Fekete, de a sötétkék is melegedne, meg szerintem lesz rá nyári huzat. Néztem az ATS-t is, de nem ért meg nekem annyi (~13k) felárat, hogy villogjon meg csipogjon az övfeszítő. A többi tök ugyan az.
Néztem a csatját, részemről rendben van, bírja ez amit bírnia kell. ADAC tesztben sem kapott volna annyit ha nem így lenne.(szerintem)
Többit majd idővel kitapasztaljuk.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Elemental
addikt
"kádba se fogom bedobni 'szt ráengedni a hideg vizet"
Ez szerintem is barbárság. Nehogy megfázzon a hideg víztől szegény. Ellenben a jó forró víz...Komolyra fordítva a szót, az üvegajtó csapkodás veszélyes. Van történetem üvegajtó kitörésről, amiben mentő is szerepel. Szerintem kínálj neki alternatívát. Csak mondok valamit, beviszel egy vödröt, lerakod fejjel lefelé, és ha elkezd csapkodni, akkor mondod, h az üveget nem, de gyere csapkodjuk meg ezt a vödröt és doboltok együtt kicsit. Amit veszélyesnek ítélsz azt ne hagyd neki semmiképp, de ne csak egy förmedés legyen, hanem ő is tudja, hogy miért nem szabad.
A dobálásban nem látok így távolról semmi rosszat. Max ha az üvegpohár repül Vannak a gyereknek hóbortjai, előbb utóbb úgy is elmúlnak, ezeket kell csak valahogy ép ésszel átvészelni -
DeFranco
nagyúr
Elnök úr dobál. mindent. dobálja a játékait, nem idegből, de ívesen, ledobál mindent az etetőszékből ami nem érdekli annyira, hogy azonnal megegye, stb. 15 hónapos most. van ilyen fejlődési fázis, vagy van ennek valami különösebb oka?
gondban vagyok, mert ha ez kell neki, akkor nem piszkálom, de ha csak szórakozik vele, akkor nyilván megtanítanám, hogy ne csinálja.
amennyiben b) és nálatok is volt, akkor ti ezt hogyan kezeltétek? hogyan szoktattátok le róla?
további minősített eset még, hogy bizonyos dolgokat csapkod. természetesen mi mást, mint az üveg dohányzóasztalt, az üvegbetétes ajtót (faszán jó nagy üvegekkel, mert miért ne) meg a konvektor palástját, tehát mindent ami jól szól és egyébként bazi veszélyes.
szintén adott a kérdés, ezt hogyan kellene kezelni, hogyan kellene leszoktatni róla? van-e valami tipp?
szép szóval próbáltam, de csak rám néz és vigyorog, nem veszi komolyan, azt hiszi csak játékból mondom szerintem. próbáltam elmagyarázni is, semmi eredmény, arrébb is húztam, semmi, kicsit erélyesebben rászóltam, szintén semmi. egyszer ijedtségből (bazira megcsapta az üvegajtót) komolyabban rámordultam, akkor abbahagyta, meg is értette, hogy ennek most súlya volt, de a rákiabálást, fenyegető fellépést elkerülném, annak kell hogy súlya legyen, csak indokolt (végső) esetben tervezem alkalmazni. így viszont már nehezen bírom cérnával, egyszer már megfordult a fejemben, hogy a kezére csapok (amikor harmadszor b*ott az konvektor palástjára, amit amúgy is az ima tart helyesen össze, szóval nem kellene szétcsapni), de ahhoz még piszkosul fiatal, 15 hónapos, nagyon okos, de ezt még rosszul rakná össze fejben (illetve lásd fent, végső esetben, blablabla, ilyen fajsúlyú ügyeknél sem verbális sem testi fenyítés nem arányos... mert akkor meg nem lesz súlya, amikor kellene)
félreértések elkerülése miatt mondom, hogy kádba se fogom bedobni 'szt ráengedni a hideg vizet. még mielőtt...
@ZiD: szimpatikus, szerintem jó lesz. vannak ezeknek az ultrahangos párásítóknak bugjai, de értelmes áron nincs jobb (légmosó van százezres árkategóriában), a célnak meg fog felelni. desztvízzel véletlenül se használjátok, és takarítani kell utána, mert hagy egy kis fehér port a felületeken, ha intenzíven van használva. gondolom vízkő.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Mi végül babysittert fogadtunk, ugyanannyiba kerül mint a bölcsőde, de így egyszerűbb nekünk. Gyerektarsasag meg reményeink szerint jövőre érkezik
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Balinov
titán
válasz Real_Necro #9159 üzenetére
nem a gozkabinban kellett volna tartani
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
DeFranco
nagyúr
válasz Real_Necro #9159 üzenetére
nem tudom. a sólámpában pont az a pláne, hogy az izzóval "hevíted" egy kicsit a kőzet, és ez által párolog, sót juttatva a levegőbe.
logikus, hogy képes megszívni magát vízzel, valahogy rá kell bírni a párologtatásra. értelemszerűen fűtéssel, gondolom.
-
Real_Necro
veterán
válasz DeFranco #9158 üzenetére
Az nem gyűjti nagyon a párát? Volt egy nagyobb méretű sólámpám, az szépen magába szívta, aztán alatta meg ázott volna minden, ha nem lett volna egy nagy edényben.
-
DeFranco
nagyúr
körbejártuk a párásító témát (...is ), ha kell, van tipp, hogy mi mit vettünk.
plusz ismerős vett "sófalat" a szobába, gyak. ezek olyan sósziklák, mint a sóbarlangban-sószobában is van, csináltak egy olyan-forma kalodát, mint pl. egy olajradiátor, és abba pakolták bele. bent áll a gyerekszobában, ha megy a fűtés is, akkor beteszik elé, hogy jobban párologjon. nem egy sószoba, de javít a levegőn. meg tudom kérdezni, honnan vették a sósziklákat hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
ZiD
tag
Elnézést, hogy nem név szerint(fránya meló) köszönöm meg, de köszönöm Mindenkinek
Szóval csodaszer nincs, adott esetben ücsöröghetünk a hűtő előttPárásítót viszont mindenféleképpen veszünk, ártani nem fog, illetve a sószoba is jó ötlet, köszi!
-
mpierre
veterán
Azt azért senki nem szereti elismerni, hogy sz@arik a munkára, persze, hogy hebegnek. De ha meg nem megy vissza melózni, akkor nem lesz nyugdíja. (Na nem mintha odakerülve lesz akkor bármi is.) Szóval megy az őrlődés. Htb-k már nincsenek.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Real_Necro
veterán
Unokaöcsém is kruppos, elég erősen. Többször volt már miatta kórházban, mert nagyon befulladt. Télen vagy hidegebb időben a kicsit nyitot ablak és friss levegő sokat segített. Kórházban valamilyen maszkos hidegpárásítót alkalmaztak, de extrém rohamra csak az inhalátor maradt, amit doki írt fel.
Azt mondták kinövi, kérdés mikor. Bátyámék is már nagyon örülnének neki, szóval jobbulást kívánok!
-
Goose-T
veterán
Sóbarlang, sószoba ha van a közelben, azt érdemes hetente háromszor meglátogatni terápiás jelleggel, javíthat a helyzeten.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
-
mukisrác
aktív tag
nálunk a nagyobbik gyereknek voltak kruppos rohamai, mi hideg párásítással próbálkoztunk, enyhített az előfordulási valószínűségen és a rohamok is mintha rövidebbek/kevésbé nagyok lettek volna.
-átvészeltük, elmúltak, kinőtte(nekünk mintha valaki az asztma elleni inhalálót említette volna, hogy azzal könnyebb lenne, de nem merek rá megesküdni)
Oneplus 10T, 8/128 , Amazfit GTS3
-
ZiD
tag
Hölgyek, Urak.
Gyermekünk kruppos lett, és ma hajnalban túl vagyunk az első ilyen jellegű rohamon is
Esetleg jár/járt valaki hasonló cipőbe? Ha igen:
Valami praktika(neten utánanézek, inkább a kipróbált dolgok érdekelnek) valakinek?
Illetve ezzel kapcsolatosan esetleg ajánlott orvos? Lehet(sőt) magán is Azt már olvastam, hogy majd kinövi, de ez a roham elég durva volt. Így ha bármit tudnánk tenni, azt meg is tesszük.Előre is köszi, ha valaki tud segíteni!
-
Real_Necro
veterán
No igen, igazad van, hely kell hozzá... nálunk nem mozgott túl sokat a gyerkőc, amíg a panellakásban laktunk. Mióta családiban vagyunk nagy léptékekkel nőtt a mozgásigénye. Rossz idő esetén is van/lesz hely a mókára.
-
emmm
őstag
válasz Real_Necro #9146 üzenetére
Az első bekezdéssel egyetértek, nálunk én vagyok a fiatal apuka, aki még vállalna gyereket, de nyilván a feleségem nélkül, aki nincs benne, nem kivitelezhető.
Másodikra: ez igaz, egészen addig, míg nincs szar idő. Játszóházba meg nem lehet mindennap vinni. Az udvar nálunk épp átépítés alatt van (társasház).
-
Real_Necro
veterán
Benne lehet az is, hogy mi fiatalabban vállaltunk gyerkőcöt, lehet több a türelem (meg az energia) is. Párom nem unatkozik, most költöztünk panelból egy szép családi házba, van tenni való. Inkább átalakult az életünk, kevesebb filmet nézünk, kevesebbet ülök otthon számítógép előtt. Inkább ki a kertbe vagy közösen játszunk gyerkőccel a nappaliban.
Gyerkőcöt meg lehet bölcsin/ovin kívül is emberek közé vinni. Annyi lehetőség van...
-
AMD Power
titán
Családi balesetbiztosításból melyiket ajánlanátok?
-
emmm
őstag
Ezzel teljesen egyetértek. Feleségem most 37, és nem az az egész nap tutujgatós fajta. Piszkosul menne már vissza dolgozni, és nem azért, mert hűdenagy karriert építene vagy kéne a lóvé, hanem, mert hiányzik a munka és a pörgés neki és baromira unja, hogy otthon van.
És ettől tényleg nem lesz rossz anya.
És azzal is egyetértek, hogy annak sincs több értelme, ha az anyuka szét van csúszva a non-stop felügyeletben. Én is csináltam, rohadt fárasztó és nem tudsz többet adni a kölöknek egy bizonyos pont után, annyira szétcsúszol. Sőt, ahogy beszélgetek/beszélgetünk egy csomó szülővel, állandóan panaszkodnak, hogy mennyire szar, mennyire elegük van, mennyire csinálnának mást; DE eszükbe se jutna visszamenni dolgozni 2-3 év előtt. Miért is? - szoktam kérdezni - és erre igazából hebegés-habogás a válasz, aztán kiderül, hogy "mert mindenki így csinálja". Nekem ez paradoxon, nem őszinték saját magukhoz.
A gyereknek meg kell a saját korú társasága, pláne 1 év felett nagyon lehet érezni. Szinte bolondul a korabeli gyerekekért, és nagyon élvezi, ha végre velük lehet.
Jöhet a kőzárpor
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz Real_Necro #9142 üzenetére
Kevesebb, de így kevésbé vagyok estére fáradt, és az idő amit így együtt töltünk tényleg egymase, és nem arról szól hogy anya totál szét van csuszva A 7/24 felügyeletben sokkal inkább elfaradtam. Én már így is későn vállaltam. 35 voltam, mikor született, majdnem 36.
Amúgy nem feltétlenül karrierepitesrol van szó,hanem arról, hogy ahogyan nem mindenki való óvónőnek, úgy nem mindenkinek ideális a 7/24 gyerekfelugyelet. Ettől még nem lesz rossz anya, vagy apa."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Real_Necro
veterán
Főleg, hogy ez az idő kevesebb, de megértem, hogy van, aki gyerkőc után vagy két gyerkőc között is karriert szeretne építeni. Előtte nehezebb, vagy kitolódik a gyerekvállalás.A választás mindenképpen nehéz.
-
tildy
nagyúr
válasz Real_Necro #9138 üzenetére
Első kuszasat, maszasat , felállását, lépését( támaszkodva), első baba, mama,dad(dad,daddy,dada) szavát mi láttuk hallottuk.
Onalloan még nem lép, de a hétköznap 60%-ban mi vagyunk vele, hétvégén 100%ban, statisztikailag nagyobb az esély, hogy akkor kezd járni kapaszkpdas nélkül amikor ott vagyunk.
Én nem bírtam volna ki még egy évet csak otthon a hivatasom nélkül. Imadom a fiunk , o is egy boldog gyerek, de sokkal értékesebb így a vele töltött idő,
[ Szerkesztve ]
-
Doggy dog
senior tag
válasz Real_Necro #9138 üzenetére
" Ellenben egyhamar nem megy párom vissza dolgozni, így elég sokat tud gyerkőccel foglalkozni, valamint legalább ő látja az első kúszását, mászását, lépéseit, hallja első szavát.
Ez meg a te döntésed, amiről én vagyok más véleménnyel. "
+1
2éves korig otthon marad,utána megy vissza a munkahelyére.@tildy: van testvéreméknél egy 1,5 éves kislány,egy 3+ kisfiú. Velük szokott "bandázni"
Ez csak a szűk családi kör,nem beszélve a távolabbi rokonoknál lévő gyerkőcökről,ismerősök babáiról akikkel szintén szoktunk találkozni.
Tudom,nem ugyanaz,mint a tesó,de mégis van kivel játszani![ Szerkesztve ]
APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
emmm
őstag
Nálunk szeptemberben megy bölcsibe a kislány, ha minden igaz. A feleségemet szintén nagyon lefárasztja, pláne most, hogy ilyen hisztis már 3 hete. És én is, ha hazamegyek, megkapom a gyereket, velem még elvan egy darabig.
Viszont nálunk nem lesz még egy gyerek. A feleségem kerek perec kijelentette, hogy nem, semmiképp, semmilyen módon. Az átlaghoz képest elég izgága, mozgékony, non-stop a kiscsaj, őszintén szólva nem csodálom a döntését. Nem egy "tedd ide - tedd oda" gyerek -
Real_Necro
veterán
Mi is szeretnénk majd még egy gyerkőcöt, már csak azért is, mert a famíliában nem nagyon van "egyke".
Ellenben egyhamar nem megy párom vissza dolgozni, így elég sokat tud gyerkőccel foglalkozni, valamint legalább ő látja az első kúszását, mászását, lépéseit, hallja első szavát.
Ez meg a te döntésed, amiről én vagyok más véleménnyel.
-
tildy
nagyúr
válasz Doggy dog #9115 üzenetére
"Cserébe megkap mindent." Csak a testvert nem. Nalunk a fiunk nagyon szocialis, imadja a gyerektarsasagot, muszaj neki teso.
De a ti dontesetek, csak en picit maskepp gondolkodom errol.
------------------------
En kozben visszamentem 3 hete dolgozni, a fiunk most 10.5 honapos. Egyaltalan nem bantam meg, bebiszitter vigyaz ra. Akkor sem bantam meg, ha epp a regicsapatmar a multe, es abszolut nem ereztem a welcome back erzest, viszont atmegyek mas projektre, meglatjuk milyen lesz.
Szoval nekem bejon, nem nagyon maradtam volna tovabb itthon. Gyereknek is jobb, mert munka utan nagy nagy hepaj van, eddig meg napkozben annyira lefarasztott, hogy este szepen atadtama ferjemnek.[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
nagyon durva
ahogy elnézem Szigetszentmiklóson ül egy adag inompetens, ugye ott volt az a pár éves ügy, mikor mocsokból, molesztálásból emeltek ki ott egy családtól gyerekeket, pedig hosszú éven keresztül tudvalevőek voltak az állapotok
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
föccer
nagyúr
Sok(k) mellett kiemelném:
Az említett 2012-es esetkor a nő azzal fenyegette meg az apát, hogy rendeljen szép fehér koporsót, mert megöli önmagát és Laurát is. A férfi riasztotta a rendőröket, akik akkor a Déli pályaudvarnál lévő gyógyszertárnál találták meg az öngyilkossághoz kellő gyógyszereket beszerezni készülő vádlottat. Akkor Á. Anikó rövid időre pszichiátriára került, és itt volt az a fordulópont, amitől kezdve átköltözött Laura az édesapjához, Szigetszentmiklósra.
Az anya ellen eljárás indult kiskorú veszélyeztetése miatt, de az eljárást idővel megszüntették. Az apa a Szigetszentmiklóson illetékes gyámhivataltól is hiába próbált segítséget kérni. A szülők közt indult pereskedés papíron tényleg azzal a meglepő kimenetellel zárult az előzmények ellenére, hogy a kislányt az anyánál helyezték elIstenem.
-
mpierre
veterán
Rég jártam erre, látom mindenkinek szépen cseperedik a trónörököse /-ei. Szerencsére semmi megrázó nem történt nálunk az egy szem fiam immár 11 éves lesz és bezony jönnek a érdekes esetek. Kezdünk kezelhetetlenek lenni a fiamnak.
Bakker, kamaszodik. Olyanokat beszól, hogy majd megpukkadok a röhögéstől. Persze szülői "szigor" látszatát fenn kell tartani. Ilyenkor 2 perc szigorkodás, majd váltás anyával, én balra el röhögni, majd megint váltás és a Párom röhög. Phej de ronda dolog tőlünk.
Szerencsére nem egy zabolátlan gyerek, de ahogy látom nála is olyan az adj isten, mint a fogadj isten. Pár évvel ezelőtt a helyettesítő tesi tanár le abnormálisozta. Most visszakapta a tantestület eme jeles tagja. Nézett is mint kis kuvik a fészekből, persze berendeltek. Jeleztem a tanerőnek, hogy pár évvel ezelőtt mit mondott, mert a fiam a mai napig sérelmezi. A tanerő meg nem kapott levegőt, amikor mondtam neki, hogy magácska alapozta meg a fiammal a kapcsolatát. Azóta vigyáz a szájára a tanerő.
Majd folyt köv.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
DeFranco
nagyúr
gondolom a babaúszásra vagy kíváncsi általában, mert szerintem a linkelt uszi nektek nem opció
mi azért szeretjük a babaúszást, mert már egészen pici korától el lehet kezdeni, egy heti program, amire sok opció 3-4-5 hónaposan nem nagyon van.
alapból egy kimozdulás neki is, a mamának is. itt találkozik egy szűk közösséggel, megismer néhány arcot, néhány hangot, új szituációkba kerül (utazás, járókába rakás, zuhanyzás, medencébe menés, gyakorlatok stb.). ebben a korban, főleg első gyereknél ez is problémás, főleg ha nincs ismerős gyerekes család.
nagyon jó, hogy már pici korától van egy fix programja. már itt kezd szokni egy "regulát", van egy koreográfia, amit végigcsinál, vannak gyakorlatok, amiket el kellene végezzen. tanulja a feladatteljesítést, kapja az ezzel járó sikerélményt, és pozitív megerősítést.
maga az úszás a legjobb mozgásforma, amit ilyenkor kaphat, nem is nagyon tudok mást mondani, ami ilyen lenne, esetleg a dévény, de az meg nem erre való. nem is igazán úszást tanulnak, az még csak nagyon sokára jön, még mi sem tartunk ott. először a merülést és a mozgásmintákat tanulja meg, meg kap egy vízbiztonságot, ez az első.
a merülés tudatos merülést jelent, tehát pont nem a búvárreflexükre építenek, hanem a tudatos, irányított reakciókra. ez azért fontos, mert az első, hogy ha víz alá kerülnek, ne essenek pánikba.
a mozgásminták pedig játékosan tanítják meg az alapvető vízi manővereket, vízbe be, vízből ki, patra ki, medencén át, lebegés. ezek abszolút nem észrevehetőek, mindegyik vastagon le van fedve valamilyen játékkal (bújjbújjzöldág, vidd a pingvint a társaihoz, körjátékok, stb.)
ez nagyon sokáig nem igazán az úszásról szól. valahol mélyen persze már itt kezdődik egy vízi-nevelés, de semmi úszás nincs benne, ez egy program. pont annyira mozgás (sport) amennyit felvesznek a picik, pont annyira víz amennyit felvesznek, pont annyira játék, ami még belefér.
máshol lehet más a program, nekem kb. ez a tapasztalatom azon a helyen ahova járunk. van ahol jobban tolják a fejlesztést, jobban tolják az úszástanítást, én nem bánom, hogy nálunk ez nagyon szőrmentén van kezelve, basszus fél-másfél éves gyerekekről beszélünk. úszni tanuljon meg 3-5 évesen, addig ismerje és tapasztalja meg a vizet, tapasztalja meg a merülést és tanulja meg hol a part, a többi az élményről szóljon, ahol mellesleg faszán át is mozgatják.
-
föccer
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz Real_Necro #9111 üzenetére
Egyre többen ráállnak erre a babaúszás projektre, mert nagyon népszerű, a jó helyekre hónapos várólisták vannak.
Ajánlani nem tudok, mi egyet ismerünk, ahova járunk, nekünk is úgy ajánlották, ez a XVI. kerületi Stilianos babauszoda.
Erről tudok mesélni ha érdekel, meg vagyunk vele elégedve.
-
föccer
nagyúr
válasz PindurAnna #9120 üzenetére
Köszi!
Lassan szövögetem a terveket, hogy mivel kergessem el (majd 30 év múlva) az első próbálkozókat.
Persze eddigre már kell egy unoka, de hogy hogy hozza össze úgy, hogy nem nyúlnak hozzá, az legyen az ő baja. )
üdv, föccer
-
PindurAnna
Közösségépítő
-
föccer
nagyúr
válasz PindurAnna #9118 üzenetére
Most lesz 5. Egy kicsit csalóka a kép, nagyobbnak látszik, mint valójában. 109 cm.
üdv, föccer
-
PindurAnna
Közösségépítő
Huu de nagylány már
Még most vettem neki tenyérnyi polót, a PH táborba.....alig fért rá a PH logó....hány éves is??
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
föccer
nagyúr
válasz AMD Power #9114 üzenetére
Sajnálom, hogy milyen nehéz nektek azzal a "csöppséggel". Ilyenkor is áldom a lányomat, aki amolyan "klasszikusan jókislány". Kicsgyerekként alapvetően jó alvókája volt, saját maga szoktatta le magát a pelenkáról, amikor jött a foga nem volt túlzottan nyűgös. Most is szófogadó, szociálisan érzékeny gyermek. Dadusok, óvónénik ódákat zengenek róla, konflikutsokat is jól kezeli.
üdv, föccer
-
Doggy dog
senior tag
válasz AMD Power #9114 üzenetére
Megvan az árnyoldala is.Én is+párom is azon a véleményen vagyunk,hogy 1.
Cserébe megkap mindent.Imádjuk.Most 10 hónaposan 8 fognál tartunk.Kb 1 hónapja "stagnálunk".
Jelenleg 1 kézzel kapaszkodva is tud már sétálni.Megáll egyedül kb 10 mp-re is.Fog helyett ebben fejlődött.Gyümölcs:
1 hete kapott sárgadinnyét,barackot,ma görögdinnyét.Nagyon ízlik neki!APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
AMD Power
titán
Szabad hétvége... Apa és fia. Tomikának persze jön a foga és fáj, néha hőemelkedése is volt. + hozta a szokásos formáját! Alig várom ,hogy holnap mehessek dolgozni. Katasztrófa volt ez a két nap.
Biztos nagyon bunkón fog hangzani ,de az ilyen napok miatt tudom azt ,hogy több gyerek nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
nézd meg az arcát...aztán a bal kezét
Most fedeztem fel.... -
Real_Necro
veterán
-
Doggy dog
senior tag
Abszolút meg voltunk elégedve.Szép is,új is.Van wellness(csendes is).Óriás csúszda,etc... Minden olyan,ami kellhet a vizes kikapcsolódáshoz.
Érdemes a környéken is szétnézni ez ügyben,sok az új és tolják bele a pénzt.Pl: Mórahalom,Algyő,Makó
Ezek is itt vannak 30km-en belül.APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
Doggy dog
senior tag
-
Doggy dog
senior tag
Most voltunk babaúszáson.10 hónapos,eddig nem voltunk.
Nagyon tetszett neki.Kajcsi után be is vágta a szunyát.Még alszik.Máskor is fogunk menni,megéri!APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
föccer
nagyúr
Holnap fos idő lesz. Gyerekprogramra valami jó ötlet?
Találtam tök jó gyerekprogramot. Éppen csak szombat-vasárnap nem fogadnak látogatóka.
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Real_Necro #9102 üzenetére
na jó, azért lehet egy picit túltoltam ezt a sérülés dolgot, mondom a valót:
1) nézegettem használtat belőle, sérülésmenteset nem találtam egy darabot sem, legalább a fejet körülölelő habbetét el volt törve minden.
ami így ebben a formában, hogy el van törve nyilván hurr meg durr, a gyakorlatban annyit tesz, hogy a fejtámasz c alakja kicsit szétnyílik és hopp, középen kettéválik ott, ahova alapból egy csuklót kellett volna hogy tegyenek, vagy két darabból kellett volna összeillesszék. szemmel megnézés, gondos atyai szív és józan paraszti ész varázsfőzete egy ragasztószalag receptre írásával orvosolta a problémát hézagmentesen és eredeti állapotba hozottan bizonságosan.
ahol törhet még, az azok a pontok, ahol a hab fel van fogatva a műanyag vázra, itt a hab ki van mélyítve, és a mélyedésbe megy egy ~3-4 centis fejű műanyag csavar. egy komolyabb oldalbataszajtásra itt enged el a hab, gyak. kiszakad a lefogatásból, de ezt a gyerek belülről nem nagyon tudja megtenni, általában apa a bűnös. ez két esetben volt hibás azok közül, ahol megnéztem, két esetben pedig nem volt hibás.
a többi hirdetés eleve töröttnek hirdette, vagy túl drága/öreg volt hogy megnézzem.
2) ettől még lehet, hogy lehet vigyázni rá, és csak én fogtam ki ilyeneket, szerintem érdemes neki bizalmat szavazni ettől még, csak tény ami tény, ez egy gyenge pont. fogsz egy hirdetést a jófogáson, lehetőleg olyat, amit hibátlannak hirdetnek, elmész megnézni, leveszed a huzatot és megnézed, hogy valójában milyen belülről és eldöntöd.
3) budaörsön van szervize, az elemek cseréjét 7k/db-ért végzik, de amikor érdeklődtem, hogy több darab esetén mi a helyet, mondták, hogy cok-oco, hívjak fel egy szervizes kollégát munkaidőben és ad egy jobb árat. összesen öt elem van ami sérülésnek van kitéve, ebből négy amit ténylegesen le tudsz rúgni, a fejtámla csak kettéválik, ami (nekem elhiheted, safety freak vagyok) nem befolyásolja a biztonságot.
-
Real_Necro
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest