Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz Winner_hun #17400 üzenetére
Igen, mivel pici gyereknél is rögzítened kell valahogy a gyerekülést és csak úgy tudod, hogyha a gyerek előtt áthúzod az autó biztonsági övét.
A linkelt Touragoo-nál a biztonsági övet az ülés mögött kell bekötni, a gyereket pedig a sima 5 pontos övvel. -
Ghoosty
őstag
válasz Winner_hun #17403 üzenetére
Igen, erre gondoltam. Szóval lehet választani, hogy ha bukfencezel, kieshet a gyerek az ülésből, ha meg frontálisan ütközik, akkor meg eltörhet a nyaka az 5 pontos övvel. Nyilván a legjobb a hátrafelé utazik dolog, de az akkori élethelyzetünkben az túl sok kényelmetlenséggel járt volna.
Én úgy voltam vele, hogy sokkal ritkább a bukfencezés és a pajzsot választottuk. Szintén Cybex pallas volt isofix nélküli és az úgy van kialakítva, hogy a kocsi övével lehet kötni. Amíg pajzs van, addig a pajzs előtt, ha már nincs pajzs, mert elég nagyok, addig meg övterelőként is működik, hogy megfelelő helyen legyen a 3 pontos biztonsági öv. -
kovacsroli
senior tag
válasz Winner_hun #17394 üzenetére
Bele is néztünk a csőbe a Cybex Pallas-szal, a gyerek egyszerűen nem tűrte meg a pajzsot. Feszítette magát, sírt, stb. Kinéztem helyette a Britax Römer Advansafix i-Size-t, de végül inkább Peg Perego Viaggio-ra váltottunk mert ordenáré jó áron be tudtam szerezni.
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
nagyúr
válasz Winner_hun #17393 üzenetére
Cybex Pallasunk van, 15kg-ig pajzsal mehet utána az autó övével (van egy Solution is, az gyakorlatilag a Pallas 15kg-tól átalakított verziójának felel meg).
Més que un club!
-
Winner_hun
titán
13,9 kg jelenleg, bár egy ideje már 13... nem tudom mennyi idő lesz a 15, nyílván nem grammra pontosan kell nézni. 2 éves 4 hónapos.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Tothgera30
Ármester
Babaszoba berendezés előtt állunk. A nagy dilemma, mivel a berendezendő szoba viszonylag kis alap területű. Itt már helyet kapott egy kanapé, amit szeretnénk megtartani, mivel a hajnali kelèst, etetèst kicsit kényelmesebbé tenné, valamint egy kisebb szekrény sor ami úgy vélem szintén hasznos. A szobában jelenleg van még egy 80cm hosszú asztal, három székkel. A fent említett dilemma abból fakad, hogy milyen kisagyat vegyünk. A verzió: Veszünk egy 90cm hosszúságú baböböl/baba ágyat amit ugye az elején a saját ágyunk mellett is használhatunk, illetve a gyerekszobában is helyet kaphat. (Így maradna az asztal és a szék, ami jó lenne a későbbi étkezések során) kérdésem itt, hogy egy ekkora alvó alkalmatosságot meddig tudná használni a pici, mennyire praktikus szerintetek. B verzió: Eladjuk az asztalt, és a székeket, így erre a helyre menne egy 120*60cm-es kiságy ami átalakítható, gyermek ággyá, tehát jóval tovább használható, viszont akkor a későbbi etkezeseknel konkrétan nincs ebédlőasztal. Az is szembe jutott, hogy ha ezt a baba öböl/ kisagyat tudnánk használni olyan 2 évig, akkor utána a kanapét is eltudnank passzolni, (a helyére pedig mehetne egy a gyerek korának megfelelő ágy) hiszen akkor már azért remélhetőleg kevesebb lenne az éjszakázás. Kérlek adjatok tanácsot, nektek mi, és mennyire vált be a mindennapokban, főleg ha kisebb méretű szoba áll rendelkezésre.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
vince
őstag
válasz Tothgera30 #17408 üzenetére
Ha van külön étkezőtök (számomra ez nem teljesen világos a leírásod alapján), én biztosan nem kerülgetnék a gyerekszobában egy asztalt három székkel. Ha annyi idős lesz a pici, hogy már asztal kell az etetéséhez, oda tudjátok ültetni a családi asztalhoz.
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
scream
veterán
Nekem sem teljesen egyértelmű, hogy akkor a leendő gyerekszoba az étkező is? Vagy ott majd a baba/babával terveztek kajálni?
Ha van lehetőség máshova rakni az étkezőt (ha csak ez a mostani van), akkor tuti nem oda raknám, éjjeli keléseknél csak plusz akadály, amin átesik az ember.
Nekünk volt babaöböl - ezt kb 3 hónapos koráig tudtuk használni, elég hamar kinőtte - hosszra. Én amúgy újonnan újra tuti nem vennék öblöt, szerintem annyit nem ért... Azóta babaágy (ez is megvolt anno, csak kényelmesebb volt az öböl, nem kellett kikelni az ágyból, ha csak enni kelt fel a gyerek) vagy a kinyitható kanapé, ha épp nyűgösebb időszak van és akkor ott marad vele valaki.
Én a kiságyra szavaznék, amit át lehet alakítani (nekünk az egyik oldali magasított rácsot lehet kivenni és bekerül a helyére egy alacsony deszka). Viszont bármennyire is praktikus is az alul (fekvőfelület alatt lévő) fiókos kiságy, én tuti nem vennék ilyet újra. Egyrészt többször belerúgtam már altatás alatt/végén, ahogy emeltem fel a lábam, amire felkelt a gyerek, másrészt nagyon hamar elkezdte kihúzni és kipakolni ezeket - így kb a játékok költöztek bele...
-
6030D
Ármester
Az étkezős részt én sem értem. A 90 cm ágy nagyon kicsi, én olyanba biztos nem ruháznék be. 60x120 az jó, mi 2 éves koráig használtuk, igaz kicsi volt a gyerek.
Szoptatásra viszont nem biztos, hogy jó a kanapé. A feleségem is először félig fekvő helyzetben próbálta, de végül a szék vált be. Ha lett volna hely, akkor veszünk egy Strandmon fotelt, azt mondta az nagyon kényelmes (pont akkor volt hiánycikk a covid miatt, használtan is annyi volt, mint az új listaára). Sima étkezőszéken nyomta végig a 26 hónapot.
Amennyiben az étkező a gyerekszoba, akkor lehet hogy néznék falra szerelhető lehajtható asztalt, és ha a székeket is nyűg átvinni máshova, akkor azokból összecsukhatót, a falra akasztva. Ha enni kell, akkor kiságy ki a másik szobába, asztal kinyit, ha alvás van, akkor meg asztal becsuk.
Egyik barátomék 3 kisgyerekkel laktak egy 34 m2-es lakásban (1 szoba, konyha, fürdő), ott is a hűtő mellett aludt a kicsi. Megoldható.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Dr. Mózes
aktív tag
Mi beraktuk a babaágyat a hálóba. Sokkal nyugodtabbak voltunk, hogy bármikor rá tudunk pillantani, illetve az éjszakai kelésnél sem kellett átszaladni a másik szobába félálomba. Illetve így a napközbeni alvását se zavarjuk meg a mi közlekedésünkkel. Én se akartam az elején, hogy egy helyiségben aludjunk, de tényleg ez a legjobb megoldás nálunk. (Lakás 1 háló + 1 nappali)
Szoptatáshoz nálunk ez a Jysk-es hintaszék vált be legjobban [link], plusz vettem az amazonról egy [link] terhespárnát. Terhesség vége felé is sokat segített, meg a szoptatásnál is feleségem alá tudja vele támasztani a kezét.Névváltozás, korábban mustang08
-
MrSealRD
veterán
A többiekhez hasonlóan engem is kicsit félrevisz az asztal és a helység kapcsolata.
Nálunk az volt a koncepció, hogy van a gyerekszoba...és ott van egy kiságy(120x60) ami hosszú távon kiszolgál. Nem akartuk magunk mellé szoktatni öbölbe, hogy X hónap múlva az legyen cél, hogy megtanuljon külön aludni. Ehhez mindketten ragaszkodtunk. Bár voltak érzelmi megingások... Végül a gyerek is megerősítette ezt.*
De van kamera felszerelve, telefonról, gépről mindent látunk olyan minőségben, hogy konkrétan látom a mellkas emelkedését amikor lélegzik. Ettől még van légzésfigyelő...
A kiságynál az volt az egyik szempont, hogy több szintre lehessen szerelni a fekvő felületet... Amíg pici, addig könnyebb legyen kivenni és betenni... Aztán az ülés, majd állással megy lentebb. Ez végül elég gyorsan be is következett mert 9 hónaposan 1hét különbséggel felült, majd felállt... Viszont a mélység miatt, most elég kényelmetlen a 8,5kg kis popóját betenni altatáskor. Talán ha süllyeszthető lenne az oldal rács az segítene ezen... de ez már csak gyakorlat alapján lecsapódó gondolat.*Nem tud velünk aludni. Kíváncsiságból próbáltuk... játszik...szétrúgja a vesénket, lemarja az arcunkat. Még a hétvégi reggeli kis romantikuskodást is széttrollkodja.
A szobájába én is akartam fotelt, vagy hintaszéket...de a feleségem nem akart erre költeni. Nagyjából minden alternatíva 50-60K fölött volt, ami átlépte az ingerküszöböt. Egyébként totál igaza volt. Nappaliban a kanapén egy szoptatóspárnával támasztva teljesen jó. Vagy a hálószobában az ágyon ugyanez, ha valami miatt a nappali kiesik. pl vendégek.
Szóval ha már eleve van egy kanapé a szobába, az lehet egy jó kiindulási alap.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
mirci18
addikt
Ajánlok neked első körben lakberendező programokat.
Van belőle ingyenes online ingyenes verzió is.
Én nagy örömmel használtam a konyha megtervezésekor.Kanapé helyett lehet jobban járnál egy fotellel az is nagyon kényelmes tud lenni.
Az asztalra és a székekre miért van szükség bent?
A babágy szempontjából én a kombi babaágyat nem ajánlom.
Nekünk az volt. Elvben nagyon jónak tűnik hogy át tudod később alakítani ággyá.
Gyakorlatban rohadt nagy és átalakítás után használhatatlan.
Bőven elég egy alap rácsos ágy és esetleg rá egy keresztbe rakható pelenkázó.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
DeFranco
nagyúr
Jó lenne látni a teljes lakás koncepcióját (semmi extra, csak pl. van-e konyha, ott elfér-e egy étkezőasztal, ti hol alszotok, külön háló vagy nappali/háló egyben van, stb.).
Azt tudom leírni, nálunk hogy volt: a gyereknek külön szobát csináltunk, mi a nappaliban alszunk kihúzható kanapén. Eredetileg úgy volt, hogy a gyerekszobában is lesz az elején kanapé, ott is alszunk egy ideig, de ezt nagyon gyorsan feladtuk, mert kényelmetlen, túl sok helyet foglal, és szükségtelen, így azt a kanapét eladtuk és a nappalit vettük használatba.
Éjszakai szoptatáshoz lett egy széles fotel, nem gondoltuk túl, volt a családban egy rattan kagylófotel, azt kaptuk meg "kölcsön", ez tökéletesen megfelelt egy szoptatós párnával.
A gyerekágy először egy rácsos ágy volt, először emelve, majd süllyesztve, később ezt lecseréltük egy dany gyerekágyra (már nem gyártják sajnos, többeknek van itt) ami 180*90-es, ez elvileg kitart késő tini korig, majd ahogy nőtt a gyerek, telt meg a szoba, először pelenkázóval, aminek az alja ruhatároló, aztán erről lekerült a pelenkázó és lett ruhás szekrény, bekerül először 1 majd 2 kallax a játékok tárolására, később ezeket átforgattuk és bekerült egy íróasztal a tanuláshoz, stb.
Az a helyzet, hogy a gyerek igényei folyamatosan változnak majd, akkor jó, ha úgy készülsz, hogy 2-3 évente cserélni kell a szoba egy részét az első 10 évben, addig semmit nem terveznék fixre, max. multifunkciósra, pl. komód/pelenkázó, vagy fekvő kallax/álló kallax, ami először gyerekbiztos és gyerek által is pakolható, később rendes szekrény, ami betétezhető, ajtózható szükség esetén.
Kombinált babaágy/gyerekágy később éjjeliszekrény és íróasztal kombináció ahány ismerősnél volt, annyi dobta ki / adta el az első fázis után, mert jól hangzik, de nem működik. Lehet másnál bevált, az én környezetemben ez volt a tendencia.
Étkezőasztalt én kivinném, ha van helye máshol.
[ Szerkesztve ]
-
kovacsroli
senior tag
Huha.
A lányomnak volt nagyon pici szobája anno, megmutatom:
Kanapé helyett fotelt vettünk, maximálisan megfelelt az éjszakai etetésekhez, illetve én szekrényt sem vettem neki. Nagyon sokáig, majdnem két éves koráig elfértek a ruhái a pelenkázó komód fiókjaiban. Most a fiam 1,5 éves és szintén a komódból öltözik még. Persze a télikabátok meg overálok nem, azok beépített szekrény, de ami kéznél kellett hogy legyen az minden a fiókokban volt.
Babaöbölt (öblöt?) a fiamnak vettünk a kiságy mellé, hogy tudjuk benne gurítani a lakásban ahova kell... Legrosszabb ötlet volt, pár hónap alatt kinőtte. Amint elkezd ficánkolni, már kicsi is neki a hely. Hamar eladtam, szerintem azt mindenképp vessétek el. Az étkezőasztalt meg szerintem hirdesd is meg gyorsan.
-
Tothgera30
Ármester
Jelenleg az étkező rész még átalakítás alatt van, mert mikor vásároltuk a (kb. 55nm) lakást, nem volt tervben gyerkőc (emiatt 4-5 éven belül keresnénk lényegesen nagyobbat). A gyerekszoba ez lenne, jelenleg ott egy étkezőasztal található, ami valószínűleg áthelyeződik. Úgy áll a dolog hogy nekünk is kiságy lesz a befutó.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
solti
senior tag
válasz kovacsroli #17416 üzenetére
nagyon pici? viccelsz? 7 és 4,5 éves lányaim panel félszobában laknak együtt (bár már nem sokáig).
-
nagyúr
-
kovacsroli
senior tag
válasz f4lcon #17420 üzenetére
Én is panelban nőttem fel csak nekem nem volt szobám, szóval nem hinném hogy el lennék kényeztetve.
Oké, hogy minden relatív, de egy 6-7 nm-es szobára nem lehet azt mondani, hogy nagy, vagy normál méretű. De rendben, akkor legyen csak simán pici, a "nagyon pici" helyett.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. 6 éves fiúnk 135cm közelében van (nő mint a gomba), úgyhogy arra gondoltam, a mostani Cybex Solution M Fix ülését egy magasítóra cserélném. Isofixes, tartós és kényelmes legyen. Tudtok valamit ajánlani?
-
DeFranco
nagyúr
válasz Gabesz87 #17422 üzenetére
Mi a 140 centis 9 éves fiunknál is tartjuk a gyerekülést, amíg lehet, plusz biztonságot ad.
Ő még nem reklamál miatta, amíg ez így marad, és belefér, marad az ülés.
Tudom, nem ezt kérdezted, de mint input, leírtam.
Egyébként az ülés háttámlája nem szedhető le? A mi cybex-ünk háttámlája lepattintható, és így az ülőlap számomra pont úgy néz ki, mint egy isofixes ülésmagasító.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Végül innen lett egy Cybex pallas 2 pajzsos ülés rendelve. A pajzs első használatánál volt egy fél perces nem kell, vedd el innen tiltakozás, azóta viszont szereti, kéri is, csak jól kell hozzáállni
-
mirci18
addikt
Fiúk.
Magzati szívhang figyelőről van valakinek tapasztalat?Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
MrSealRD
veterán
Babakarámmal kapcsolatban lenne kérdésem. 11 hónapot karcolja a kisfiam...egy ideje kapaszkodva járkál, közben folyamatosan kísérletezik az elengedett kézzel... Nagyon aktív...olyan nincs, hogy 2 másodpercnél tovább egyhelyben marad... Az alvása úgy alakult, hogy nappal már csak egyszer alszik, kb így ebéd előtt. Utána 19-7 sávban alszik, kis bemozgásokkal. Tehát nappal nagyon sok időben kell szemmel tartani. Sokat játszunk, meg foglalkozunk vele, de a fentiek miatt vannak olyan sávok amikor nem fér bele, hogy ha éppen valami veszélyes kalandba vág bele, akkor rohanjunk utána... főzés, takarítás...stb. ( pl felborítja a ruhaszárítót... "simogatja" a TV-t... amióta vakdugó van a konnektorban, már nem érdekli... )
És akkor jött az ötlet, hogy babakarám... gyors körbenézés után kb 36K körül van 8 elemű, amivel 150x150-es terület határolható el... Ami kérdéses számomra, hogy ez mennyire stabil? Mennyire tartós? Attól tartok, hogy fél éven belül elavul mert nem fogja visszatartani. A kiságyba halmozza a játékokat, majd rááll, és a pelenkázó széléről bevásárolja a krémeket... Kicsit fárasztó mostanában.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
updog
őstag
válasz mirci18 #17425 üzenetére
Mi béreltünk anno, volt olyan konstrukció ami ilyen bluetooth cucc, telefonra készít felvételt, és beküldi a dokinak aki kiértékeli, illetve a második babónál itthonra is vettünk egy "offline" verziót Ha anyát megnyugtatja, szerezzétek be, kb. mint bármi hasonló cuccnál, nagyjából szerintem ennyit lehet elmondani róla. De kicsit kétélű, mert ha elől van a lepény, épp nem jól fordul a baba, vagy anya/apa (aki üzemelteti ) kicsit ügyetlen, akkor lehet idegeskedni ha épp nem találjátok a szívhangot...
sutszi ilyenünk is volt... Az elsőnél... Kb. két hónapig Maradjunk abban hogy minket jobban akadályozott sokszor, mint a gyereket... Ment a pincébe (a karám, nem a gyerek ) , következő kettőnél már elő se hoztuk.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
mirci18
addikt
Köszi a választ.
Igazából sose használtunk vagy vettünk.
A harmadik babánál most a feleségem azért gondolkodik rajta mivel eléggé problémás eddig a várandósság.
Konkrétan most derült ki hogy a feleségem szívének bal oldala picit meg van nagyobbodva amit gyógyszeresen könnyen lehetne kezelni ha nem lenne terhes.
Így kapott béta blokkolót.
De az meg nem ajánlott a babáknak.
Nem tesz nekik jót.Még hátra van két hónap a várandósságból és szerinte nyugodtabb lenne ha figyelhetné hogy nem lassul a szívverése.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
MrSealRD
veterán
Köszi. Hát ez nem jó hír. Milyen megoldás lehet erre? Sajnos nincs pincénk.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
ggeleven
őstag
válasz MrSealRD #17429 üzenetére
Nekünk van pincénk, hozd át a gyereket. Itt van 3 nagyobb és 1 kisebb gyerek, elfér mellettük és majd ők figyelnek is rá. Számlaszámom: blablabla
3 nagyobb gyerkőcnél sem merült fel nálunk a karám és a fél évesnél sem fog szerintem. Pedig gondolhatod, hogy mennyi galibát tudnak/tudnának okozni. Nem is tudom, hogy hogyan lettünk túl ezeken a "felfedezős-önveszélyes" hónapokon, de minden gyerek és minden használati tárgy túlélte (ami meg tört esetleg mégis, az nem számított).[ Szerkesztve ]
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
Semin
senior tag
válasz MrSealRD #17429 üzenetére
Karám náluk se vált be, pedig csak a szoba egy részét akartam védeni, nem a gyereket belül tartani. Amint rájön, hogy igazából fel lehet rá mászni, vagy hogy van ereje mozdítani semmit sem ér.
Kicsit fárasztó mostanában.
Oh-oh ez csak a kezdet….majd két évesen nézd meg milyen fárasztó[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Karám van nálunk is, a radiátor előtt van takarás, ahhoz hozzácsavaroztam, így eltolni nem tudja. Amikor nem volt hozzárögzítve akkor viszont tolta.
-
MrSealRD
veterán
Hűha. Köszi a tapasztalatokat! Eddig is szkeptikusok voltunk... meggondoljuk még ezt.
Legfeljebb okafogyottá válik a téma.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
6030D
Ármester
válasz MrSealRD #17435 üzenetére
Nekünk rokonságból volt járóka, abban volt a gyerkőc. Nem mondom, hogy mindig élvezte, de általában játékkal telepakolva elvolt benne arra a pár pillanatra, amíg magára kell hagyni. Utána vettünk egyet a nagyszülőkhöz is, ott a két unoka vígan elvolt benne, mi meg tudtunk mellettük nyugodtan ebédelni mondjuk. Az otthoni az 1x1 m volt, amit vettünk, az 1,2x1,2 m. Utóbbi egy gyereknek nagyon nagy szerintem.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
dellfanboy
őstag
nembiztos, hogy ez a jo topic de ez porog hatha tudtok nekem infot adni.
szoval ocsemeknel van egy lassan 2 eves gyerek. lassan menne vissza dolgozni az anyuka es tegnap mondta, hogy keresnek bolcsis helyet a babanak. azt mondtak, hogy az allami bolcsi, havi80ezerbe keruln. nos en ugy tudtam ingyen van. nem? jah es ez a 80 elvileg mind kajara menne. ez tenyleg igy van 2024ben?eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Dorian
félisten
válasz dellfanboy #17437 üzenetére
Az állami bölcsi nincs ingyen, gondozási díj + étkezési. Az ovi van ingyen, de a kajára ott is fizetni kell.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
lorcsi
veterán
Nalunk az etkezesre kell fizetni 10k alatti havi dijat - allami bolcsi
furcsan sok ez a 80 az allamiba
videken vagyok, de mintha itt a magam bolcsi lenne ennyieladó: vadi új soundcore motion+
-
M3oH
addikt
80 nagyon sok, 10k környéke az államiban az étkezés. H leosztod 20 napra, napi 4k lenne. Annyit nem költenek kajára egy 2-3 évesnél.
Én is vidék, de a magán bölcsi 80e havonta errefelé. -
Dorian
félisten
Nálunk az állami kerül 45/gyerekbe.
Mondom, állami bölcsiben nem csak étkezési, hanem nevelési díj is van. De bizonyos egy főre jutó jövedelem alatt fejeződik a költség.[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
80k állami i ntézménybe ténleg sok. Ott ki kell kérni, az intézménytől, hogy mégis mire.
A kerültünk egyik legjobb fejlesztő bölcsije 120k havonta A-Zig
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Dorian
félisten
Sztem ez önkormányzati finanszírozás-függő
-
mirci18
addikt
Mi a bölcsiben fizettünk az étketzésért az oviban nem kell mivel nem haladjuk meg az állam által előírt összjövedelmet.
De így maximum egy 10-es marad zsebben.
Az iskolában a szomszéd faluban átlag 8 e ft az étkezés és ez csak ebéd.Az ehhez hasonló drága helyeket biztos hogy kerülném hiszen itt nem a valósággal találkozol.
[ Szerkesztve ]
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
addikt
válasz mirci18 #17448 üzenetére
nálunk kb 22-23k az oviban a kaja per hó (nem Budapest)
de ha van papír a tej allergiáról (6 éves korig nincs kilégzéses teszt, ha jól tudom, csak a tünetek és a szülő elmondása alapján ad a gasztroenterológus vagy allergológus doki papírt - cserébe évente kell menni ellenőriztetni) szóval ha például tej allergiás a gyerek, akkor az hozza magával az ingyen kaját meg a magasabb összegű családi pótlékot meg szülőnként +2 nap szabadságot is (sőt, adókedvezményt is, évi majdnem 150k)
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
színezőket szeretnék nyomtatni, de csak olyat találok amit egyesével lehet. Nincs valakinek / valahol pdf-ben többoldalas?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest