- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tothgera30
veterán
Srácok. Ki hogy élte meg a bölcsi kezdést apa szemszögből? Márciusban kezdené a gyúrkó a beszoktatást, májusban élesben menne, akkor lesz pont két éves. Párom napi 4 vagy 6 órában megy vissza dolgozni, talán így élhetőbb lesz.
"A pokol nem hely, hanem állapot" -
Tothgera30
veterán
Srácok, gyerekülés téma. Ki mire esküszik? Fontos hogy másfél éves gyerkőcnek, menetiránnyal megegyezően rögzíteni lehessen, és három pontos övvel. Britax szimpatikus, mint márka. Esetleg érdemes olyat venni ami 30+kg-ig jó? Vagy akkor már ülésmagasító is elég lehet?
Tothgera30
veterán
15 hónapos gyerkőcnek keresnék gyerekülést autóba. Menetiránnyal megegyező lenne ideális (eddig Britax Römer Baby Safe i-Sense-t használtunk), Britax Römer előnyt élvez. Nézegettem ilyen pár hónapos kortól 14 éves korig alkalmazható üléseket. Ez olyan mint a férfi tusfürdő hogy hajra, házra, autóra, kerítésre, mindenre is jó, vagy akár nézegethetem? Tapasztalata van valakinek ezzel?
Tothgera30
veterán
Néha látom hogy "tepernek", de a gyerek érdekeit annyira (még) nem nézik, inkább csak adjon puszit, ölelést és deszupi. Persze a nevelési forma is más mint az ő idejükben volt, ezt nehéz lesz velük végigzongorázni, mert most sem olvasnak könyveket vagy cikkeket ezzel kapcsolatban.
#18884DeFranco: Esélyes hogy akkor más lesz. De önző vagyok, ha most nem alakítanak és nyitnak az unoka felé, akkor később már én nem igazán erőltetem a nagyszülőhöz való alkalmazkodást. Nekem akkor egyszerűbb lesz szittert hívni.
Tothgera30
veterán
Nagyszülők téma. Összességében sajnos azt veszem észre hogy a 14 hónapos gyerekkel a mai napig nem tudnak mit kezdeni. Legjobb esetben egy fél óráig lehet rájuk bízni, de sem etetni, sem pelenkázni, sem öltöztetni, de játszani sem igazán szeretnének/tudnak vele. Kb. amit a papa/mama akar, hogy üljön az ölében, meg körbeviszi az udvaron, de nekik már a "kész termék" kell. Természetesen a gyereken látszik hogy ez neki nem komfortos. Érdemes esélyt adni nekik, vagy felejtsem el? Másnál is volt hogy ennyire passzívan álltak a dologhoz, vagy csak épp mélyrepülésben vannak?
Tothgera30
veterán
-
Tothgera30
veterán
...és #18490 szotyika77, #18491 kovacsroli, és többiek.
Köszönöm szépen a támogatást és segítséget. Gyerkőc tegnap délutántól teljesen lázmentes. Hangulata is lényegesen jobb. Remélem így is marad az állapot.
Tothgera30
veterán
Lázon kívűl csak az ezzel járó tünetek, étvágytalanság, levertség, álmatlanság. Rajtunk nyugodt, vízszintes helyzetben sír. Alvása hiányos, óránként (40-50 percenként) ébred. 39,4C volt a láza, th.-ra csökken, de 2,5 óránként adni kell neki. 24h alatt 3-4x lázas.
Tothgera30
veterán
"Mit értesz az alatt hogy a gyermekorvos hatásköre véget ért? Ha a lázon kívül más tünet nincs, akkor szerintem ő sem tud mit csinálni a láz csillapításán kívül, még akkor sem ha ő az eü miniszter." - Astrup géppel felszerelt vizsgálóban dolgozik, teljes labort nem tud nézni. Emiatt mondta ő is hogy súlyosabb esetben kórház, telj. labor és vizelet vizsgálat.
"Én, amíg nincs a lázon kívül más tünet (ami nem a lázhoz köthető) nem aggódnék, ha van más tünet, akkor meg valószínűleg a gyerekorvos is kezelni fogja majd. Ha nem, akkor lehet gondolkodni azon, hogy mentek-e tovább, de ha jelenleg megbíztok az orvosban, akkor szerintem nincs teendő." - Köszönöm. Ennyi megerősítés jelenleg elég számomra.
Tothgera30
veterán
Olyan problémba ütköztünk, hogy 9.-én kapta a gyerkőc a második Bexero oltást. Azóta 11.-től lázas. 13.-án néztünk gyerekorovosnál CRP-t, 8-as, ami 14.-én már csak 3-as értékre jött ki. Ibuprofen (Nurofent) és Paracetamol (Panadol Baby) szirupokat rendszeresen adtuk/juk. Azt veszem észre hogy a gyerekorvos hatásköre lassan véget is ért. Továbbiakban (gondolom) kórház felé vehetjük az irányt ha romlik a helyzet. Kérdésem, hány napig normális a láz fennállása? Másik eshetőség hogy ügyeletre megyünk, de járványhelyzet közepén, nem biztos hogy célszerű.
Tothgera30
veterán
Igen, jól. Megyeszékhelyen élünk, alias belvárosban. Introvertáltak vagyunk, ismerős anyukák vannak, de inkább régi ismerettségek. Mobilisak, minden nap 3-4km séta megvan, ráadásul súlyzós edzés is befigyel. Nagyszülők 60-90km-re, részemről gyakrabban járnak.
#18324 mirci18: Eléggé úgy érzem én is. Gyerkőc anyatejes + hozzátáplálás, mindig keresi a másik felet, ha megyek dolgozni, 4-5 alkalommal ellenőriz hogy merre vagyok, párommal még jobban így van. Valamilyen szinten elvan a "villamosszékben" vagy kiságyban, de ugye ölben/hordozóban a tuti (ezért sem kultiválja a babakocsit), ott mindent lát/tapogat/interaktál.
#18326 DeFranco: Egyik sem "ő". Járt pilláshoz, de mikor várandós lett, realizálta hogy erre nem mindig lesz idő. Tehát hamarabb nyom le otthon egy crossfit edzést mint hogy eljárjon főzőtanfolyamra. Másrészt a gyerkőcöt sem meri még úgy hagyni.
Tothgera30
veterán
Milyen tippek vannak kicsit kiugrani a mókuskerékből? Párom jelezte hogy sajnos mostanában minden nap ugyanolyan. Esetemben új munkahely, több munka, kevesebbet vagyok otthon, ha mégis otthon vagyok, kevesebbet tudok "aktívkodni". Rá viszont több teher jut, gyerkőc pedig szinte folyamatosan rajta/ölben.
Tothgera30
veterán
-
Tothgera30
veterán
-
Tothgera30
veterán
-
Tothgera30
veterán
Mi is megnéztünk elég sokat. Britax Römer Smile lett a befutó. Ez is 3in1, minőségben magasan a kínálat csúcsa. Felfújható kerekek van, bár én ettől nem tartottam. Egyrészt van bele belső, másrészt kap slime-t és ezzel le is van tudva a probléma. Viszont úgy gurul hogy az egy élmény, azért a 161cm-es páromnak nem mindegy.
Tothgera30
veterán
Próbáltuk, nem igazán igényli (még). De majd tapasztaljuk. Ma volt a védőnő, mondta hogy ahogy nekünk kényelmes.
Tothgera30
veterán
Olyan problémába ütköztünk, hogy eldöntendő kérdéssé vált a cumi használata. Az egy hetes gyerkőc, eddig nem igényelte, teljes mértékben anyatejjel van táplálva, valamint cicin is nyugszik meg. Azonban most felvetődött a kérdés, hogy hajnali etetesek után, kapjon-e cumit. Ugyanis 1,5-2 óra cicizes, és altatás után természetesen a pelus tele lesz. A csere után viszont nyugtatáskent ismét cicit kér, ezután eszik is pluszba, aminek a vége, hogy sok tej vissza is jön, valamint az altatas kezdődik elölről.
Kérdés, hogy szerintetek megoldható-e, hogy kizárólag alváshoz, étkezés után kapja meg a cumit, és ebből később ne legyen cumi zavar, vagy függőség? Érdemes-e cumit használni?"A pokol nem hely, hanem állapot" -
Tothgera30
veterán
-
Tothgera30
veterán
Pontosan. Nyugodt természetű vagyok, párom kissé vehemensebb, de alap esetben ő is nyugis. Ráadásul másfél-két évesen ha lehetőség lenne, mehetne a gyerkőc bölcsibe, így hamarabb szocializálódik. Feleségem vagy visszamegy az e.ü.-be, és mellette tanít, vagy fixen tanít az egyetemen (ez még fizetés függvénye). Három x-en már mindketten túlvagyunk, hobbik vannak (nagyon sok), ahogy öregszenek a szülők, nekik is kell ezt-azt segíteni (majd). Továbbá fontos számunkra a közös idő, a külföldi nyaralások, illetve csak az hogy random beülünk egy étterembe. Ezt egy gyerek nem dönti porba. Kettőnél már erős logisztika kell. Nyíltan vallom hogy mi pár évvel ezelőttig nem is gondolkodtunk gyerkőcben. Emiatt lett cicánk is. De nagyon nem bántuk meg eddig.
Tothgera30
veterán
-
Tothgera30
veterán
...és #17746 6030D, #17747 ggeleven és #17748 kovacsroli:
Köszönjük a gratulációt. Húzós napokon vagyunk túl, már remélem minden rendben lesz. A "fáradt vagyok és semmire sincs időm" klubb már alapesetben is őstaggá nyílvanított. Igen, első gyerek, nem is terveztünk több porontyot.
Tothgera30
veterán
Ezennel aktív tagja lennék a "szülői munkaközösségnek". Mai napon (2024.05.26.) megszületett 11:25 perckor a "kis trónörökös". 3150g-al, 47cm-el. Szerencsére mindenki jól van.
Tothgera30
veterán
-
Tothgera30
veterán
-
Tothgera30
veterán
Babakocsi vásárlásban kérnék segítséget. Van többmillió fajta. De olyan kellene ami picit tartósabb, nem nyeklik-nyaklik. Persze ha van vele tapasztalat, az lenne az igazi. 3in1 lenne a tuti, isofix nem létfontosságú. Ha használt sem gond. Ár sokadlagos tényező. Mondjuk 100k körül, de ha több sem probléma.
Tothgera30
veterán
Jelenleg az étkező rész még átalakítás alatt van, mert mikor vásároltuk a (kb. 55nm) lakást, nem volt tervben gyerkőc (emiatt 4-5 éven belül keresnénk lényegesen nagyobbat). A gyerekszoba ez lenne, jelenleg ott egy étkezőasztal található, ami valószínűleg áthelyeződik. Úgy áll a dolog hogy nekünk is kiságy lesz a befutó.
Tothgera30
veterán
Babaszoba berendezés előtt állunk. A nagy dilemma, mivel a berendezendő szoba viszonylag kis alap területű. Itt már helyet kapott egy kanapé, amit szeretnénk megtartani, mivel a hajnali kelèst, etetèst kicsit kényelmesebbé tenné, valamint egy kisebb szekrény sor ami úgy vélem szintén hasznos. A szobában jelenleg van még egy 80cm hosszú asztal, három székkel. A fent említett dilemma abból fakad, hogy milyen kisagyat vegyünk. A verzió: Veszünk egy 90cm hosszúságú baböböl/baba ágyat amit ugye az elején a saját ágyunk mellett is használhatunk, illetve a gyerekszobában is helyet kaphat. (Így maradna az asztal és a szék, ami jó lenne a későbbi étkezések során) kérdésem itt, hogy egy ekkora alvó alkalmatosságot meddig tudná használni a pici, mennyire praktikus szerintetek. B verzió: Eladjuk az asztalt, és a székeket, így erre a helyre menne egy 120*60cm-es kiságy ami átalakítható, gyermek ággyá, tehát jóval tovább használható, viszont akkor a későbbi etkezeseknel konkrétan nincs ebédlőasztal. Az is szembe jutott, hogy ha ezt a baba öböl/ kisagyat tudnánk használni olyan 2 évig, akkor utána a kanapét is eltudnank passzolni, (a helyére pedig mehetne egy a gyerek korának megfelelő ágy) hiszen akkor már azért remélhetőleg kevesebb lenne az éjszakázás. Kérlek adjatok tanácsot, nektek mi, és mennyire vált be a mindennapokban, főleg ha kisebb méretű szoba áll rendelkezésre.
Tothgera30
veterán
Köszönöm (mindenkinek is) ez óriási segítség. Eleve próbálunk second hand termékeket venni, amiből lehet/érdemes.
#17235föccer: Sejtettem hogy nehéz lesz, na de hogy ennyire.
#17238kovacsroli: Ezt én is így gondolom. Most részemről van egy kis izgalom a hányingerek és alacsony RR/P miatt. Szerencsére (kopp-kopp) eddig más tünet nincs.
Tothgera30
veterán
Pedig én nagyon aggódós vagyok. Próbálunk jó és előrelátó, mindenképp következetes szülők lenni. Napi mozgás nekünk is lételemünk, szerintem az egészséges táplálkozás ás mozgás majd az élete része lesz (eleve párom terhesség alatt is edz).
#17222 ggeleven: Köszönjük szépen. Az aláírásom már legalább 10 éves. Mi csak egy gyerkőcöt tervezünk (annyit tudunk reálisan menedzselni), azt is sok-sok év átbeszélése, mérlegelése és értékelése árán. Kérdés lesz... sok... bőven.
#17223 6030D: Huh, köszi. Ez nagyon jó tanácsnak hangzik. Remélem bírjuk a strapát.
#17224 predakon: Sajnos előre nem tudjuk bedolgozni az alvást, de mióta terhes aluszékonyabb.
Ui.: Esetleg akit véletlenül kihagytam és írt, köszönöm szépen a gratulációt.
Tothgera30
veterán
Sziasztok.
Eddig úgy néz ki, ha minden rendben lesz, akkor aktív tagja leszek a csoportnak. 12 hetes genetikai UH után már biztosan kisfiú lesz az utódunk. Mivel első gyermek, így bizonyára elég sok kérdésem lesz, babacuccokal és ehhez kapcsolódó felszerelésekkel kapcsolatban."A pokol nem hely, hanem állapot"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen monitort vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AliExpress tapasztalatok
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Opel topik
- Linux kezdőknek
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET
- PlayStation Portal - Midnight Black - Garanciával
- Új ASUS RYZEN 5 7600X GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 750W TÁP 2ÉV GAR
- REDRAGON K530 TKL Draconic Compact RGB Red Switch
- ÚJ GAMER MAX PC CORE I5 14400F 16-32GB RAM 512GB SSD GAINWARD RTX 3070TI 8GB DDR6 750W-TÁP 2ÉV GAR!
- Lenovo ThinkPad 40ANY Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen2)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 27% - Sapphire RX 9070 XT NITRO+ 16GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest