Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16751) sutszi válasza albiosz (#16750) üzenetére


sutszi
veterán

Oh, ez elkerülte a figyelmem. Köszi... Aludnom is kéne már néha... :DDD

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#16752) jansky1


jansky1
senior tag

Van egy Mid7es Decathlonos roller a családban. Nagyon ragad a markolata, holott nincs rajta szennyeződés. Van tippje valakinek, mit lehetne tenni, hogy megszűnjön a jelenség, vagy inkább csere? Így nem szívesen használják a gyerekek.

[ Szerkesztve ]

(#16753) vans? válasza jansky1 (#16752) üzenetére


vans?
őstag

Szigszalaggal korbetekerni?

hábm bábm

(#16754) solti válasza jansky1 (#16752) üzenetére


solti
senior tag

tippre elöregedett a műanyag.. cseréld ki ha lehet, ha nem, akkor bandázs/szigszalag stb

(#16755) mirci18 válasza updog (#16567) üzenetére


mirci18
addikt

Teljesen mindegy mit csinálsz jó sosem tudsz lenni.
Nálunk egy 6 és 2 éves van.
A nap egy kisebb részében eljátszanak egymással.
De egyrészt igénylik azt hogy külön is foglalkozzanak velük.
Gyakorta kínozzák egymást.
Irigykednek egymás játékaira vagy éppen teszik tönkre a másik épített cuccait. Ebben a korban ilyenek.

Ha jön a jó idő és mehetnek a szabadba másabb lesz. Nagyobb tér sok lehetőség. Jobban ki tudják élni a kis világukat.

Édesapád meg kár bántani a véleménye miatt. Az előző generáció férfi tagjai másképp szocializálódtak.
Inkább örülhetnek a ma anyukái hogy nem úgy kell élniük mint az anyukáiknak annó.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#16756) Dorian válasza mirci18 (#16755) üzenetére


Dorian
félisten

"Ha jön a jó idő és mehetnek a szabadba..."

Ezt nem érem. 3 és 5 évesem a bölcsi/ovi után nem haza jönnek, hanem 6-ig kint. Játszótér, de sokkal inkább patakpart, erdő, stb. Természetesen télen is, nincs cukorból az a gyerek, fel kell öltöztetni. Esőben kifejezetten szerenek pocsolyázni. Hétvégén de. és du. is kinti program.
Persze, h problémásak, ha nincsenek lemozgatva...

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#16757) updog válasza Dorian (#16756) üzenetére


updog
senior tag

"3 és 5 évesem a bölcsi/ovi után nem haza jönnek, hanem 6-ig kint." Igen, sajnos ez nálunk nem nagyon működik, főleg az elmúlt fél évben. Valószínűleg van is köze ahhoz hogy meggárgyultak kicsit.

Közben az eredeti problémámra egyébként lett valami megoldásszerű, kb. amit írtam, hogy két szobára szétbontottuk a "szórakozást", így ha akarnak külön tudnak vonulni (többnyire természetesen nem akarnak:D ) de azért több fronton is javult a helyzet.

"Persze, h problémásak, ha nincsenek lemozgatva..." Az óvodától nem várok sokat, de az elvárások közt azért ott lenne részemről, hogy a napi rohangálásigény nagyobb részét ott töltse ki a gyerek. Ehhez képest max napi 1-2 óra van kint amennyire tudom (ha épp nincs "rossz idő"), de az az 1-2 óra meg 10-12 között van, amikor pont nem lenne javasolt kint lenni.

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#16758) tuareg85 válasza Dorian (#16756) üzenetére

Ez a mennyit legyenek / legyunk a szabadban ez erdekes tema. Az asszonnyal mi is kinti embereknek tartottuk magunkat, regen turaztunk telen is, meg 0 fok folott mar bringaztunk is, aztan mostanra (6,5 es majdnem 4 evesek) azt vettuk eszre, hogy a hideg felevben keveset megyunk ki, es igen, mi vagyunk a tarsashaz egyik reme. Nyaron nincs ilyen gond, 6-7-ig kint van az egyikonk veluk es aztan nyugi van es el tudnak aludni.

Egyreszt az ovoda is defenziv, nem akarjak, hogy ott fazzanak meg a gyerekek (de persze a betegsegeket ugyis mindig onnan hozzak haza), masreszt a gyerekek maguk sem akarnak hidegben kimenni, sem az oviban, sem itthon, hanem bent akarnak jatszani. Aztan persze unatkoznak es nem birnak magukkal.

Masreszt magunkon vettuk eszre, hogy nem annyira akarunk kimenni, mert mindig fazunk / faradtak vagyunk.Mindezt ugy, hogy szerintunk rendesen kajalunk, toljuk a vitaminokat mindenkibe, nincs semennyi kepernyoido (szoval nem az nyomja el a szabadba tartozkodast), es van valasztek a kornyeken jatszoterbol.

Tanulsag: nem sok, talan csak az, hogy ez nem is annyira magatol ertetodo. Mi is keressuk meg debugoljuk, hogy min mulik ez, reszunkrol talan a folyamatos kialvatlansag es tulterheltseg, a gyerekek reszerol viszont nem pontosan ertjuk meg.

[ Szerkesztve ]

(#16759) solti válasza tuareg85 (#16758) üzenetére


solti
senior tag

szerintem ez egy ördögi kör... tippre azért is érzitek magatokat fáradtabbnak/fázósabbnak mert nem vagytok kint a levegőn.

(#16760) Stylewars_kp válasza tuareg85 (#16758) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Ezekre az ovi betegségekre kellene "kitalálni" valamit. Nálunk ez komoly gond, hogy 2 hetet jár egy hetet itthon van a csemete. Ki vigyázz rá amíg beteg? Nincs annyi tp a világon meg mamahotel. Azt megelőzni nem tudjuk, hogy más gyereke taknyosan ne járjon oviba, vitamint kap, sokat van kint a jó levegőn, de mégis megfázik.
Mit lehetne még tenni?

(#16761) Dorian válasza Stylewars_kp (#16760) üzenetére


Dorian
félisten

Semmit, ez ilyen. Ha nem megfázás, akkor épp száj-kéz-láb fertőzés vagy skarlát, vagy egyéb kórság terjed az ovikban.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#16762) Stylewars_kp válasza Dorian (#16761) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Kéz-láb-száj fertőzés úgy eldurvult nálunk, hogy a szülők is beleestek. Köztük Én is. Emberkínzás volt az a 2 hét míg ki nem jöttem belőle. Gyerekeket szerencsére nem viseli meg annyira. Házidokink nem ma kezdte a pályafutását, mondta, hogy régen látott ilyen, hogy ennyire széles körben terjedjen el.

(#16763) vans? válasza Stylewars_kp (#16760) üzenetére


vans?
őstag

Borzalmas szerintem is, nalunk meg csak a nagy van bolcsiben, de az utobbi hetekben mindegyikunket (sok atfedessel) ledontott valami hosszu tavra a labunkrol, tudogyulladas, tuszos mandulagyulladas, "sima" virus :D Nalunk raadasul nincs semmi plusz segitseg, szoval aki epp kevesbe haldoklik, az probal valamit csinalni.
Remelem tavasszal jobb lesz. Mondjuk meg mindig jobb, mint a hanyos-hasmenos virus.

hábm bábm

(#16764) Dorian válasza Stylewars_kp (#16762) üzenetére


Dorian
félisten

Hozzánk a kicsi hozta haza a bölcsiből, de nálunk (és a környezetünkben mindenkinél) fordítva volt. Őrajta jött ki a legjobban, a láz mellett az egész teste kiütéses lett, tőle elkapta a nagyobb, neki csak láza torokfájása és pár kiütése volt, aztán elkaptuk mi, feleségem láz, erős torokfájás, nálam csak torokfájás. És voltak akik többször is elkapták.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#16765) DopeBob


DopeBob
addikt

Sziasztok,

még a múltkori bicó témához: mi eddig Woom-okat használtunk, elég sokat járunk a gyerekekkel bicózni, szempont volt, hogy minél könnyebb legyen, illetve kis méretben gyakorlatilag a csak a Woom-nak volt értelmezhető bicója. (Pl a kisebbik lányom 2,5 évesen, cumival a szájában már simán tekert :D )

Viszont most találtam egy egész jó bicót, a nagyobbnak, ami szimpatikus benne, hogy a gyártó szerint 112-156 cm között használható, hosszú nyeregszár, állítható kormány, de pl a hajtókaron is két furat van kialakítva a pedálnak. Bár nehezebb mint a Woom5 lenne, a súlya sem vészes, viszont jóval olcsóbb: Specialized Jett 24

MZ/X

(#16766) lorcsi válasza tuareg85 (#16758) üzenetére


lorcsi
veterán

milyen vitaminokat szedtek?

most akarok venni valamit, magunknak is és a kisfiamnak is
a doki d3+c vitamint mondja..de szerintem ez nem sok

[ Szerkesztve ]

(#16767) tuareg85 válasza lorcsi (#16766) üzenetére

D3 (ebbol valami K2-vel kombinalt verzio), C, halolaj, magnezium, a felnottek izuleterositot is hullamokban

alapvetoen a felesegem hordja a nadragot a temaban, a dozisok elvileg joval nagyobbak a hivatalosnal, es a GAL markat szoktuk venni

nem vagyunk tul fegyelmezettek a szedesukben, vannak periodusok, most par hete a gyerekek is ellenkeznek, es mi is elfelejtjuk, aztan vissza szokott epulni

(#16768) updog válasza Stylewars_kp (#16762) üzenetére


updog
senior tag

Kézlábszáj engem kihagyott, de a kisebbet és feleségemet pár hónap alatt kétszer is letartolta, a kicsi azóta is néha fantomfájlalja a talpát (nagyon durván kipattogott és lehámlott neki, alig bírt járni napokig).

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#16769) Stylewars_kp válasza updog (#16768) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

A hámlás hagyján. Borzasztóan viszketett és zsibbadt a kézfejem és a talpam. A torkom pedig annyira fájt mint még soha. Csak mézes teát tudtam inni vagy mézet önmagában. Félig ülve kb 45 fokban aludtam, mert úgy nem kapart a torkom annyira. Alig ettem hetekig. Le is dobtam pár kilót.

(#16770) Dorian


Dorian
félisten

Az akkor kétévesemnek (lány) szó szerint mindene tele volt ezekkel a sebekkel, nagyon jól, hősiesen viselte. Az akkor 4 éves fiamnak csak a kéz-és lábfején volt pár kiütés, de teljesen ki volt akadva. Nekünk akkor azt mondták, h a felnőtteknél nincs ilyen kiütés, csak láz meg erős torokfájás (nekünk így is volt), de akkor látom ez sem igaz, csak megúsztuk

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#16771) lorcsi válasza tuareg85 (#16767) üzenetére


lorcsi
veterán

Galt-hasznaltunk mi is
jo minosegu, bar megvan az ara
sajnos meg konkret gyerek vitamint nem adtak ki

(#16772) AssAssynn válasza lorcsi (#16766) üzenetére


AssAssynn
őstag

Nálunk pont pár napja mondta a védőnő (vagy a gyerekorvos?), hogy csak télen kell vitamint szedetni velük, máskor nem. Merthogy legyengíti az immunrendszert, meg terheli a vesét.
Mondjuk én szépen nem fogadtam meg a tanácsát. Részben azért, mert mindegyik mást mond. Részben azért, mert nem gondolom, hogy ártana. Van az 1x1 vitamin-ból (ez a márka neve) ilyen maci alakú. Elég kevés minden van benne, nem baj, abból kap 1db-ot, szereti is és olcsó is.

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#16773) Dorian válasza AssAssynn (#16772) üzenetére


Dorian
félisten

Jó nagy baromságot mondott, akárki is volt

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#16774) updog válasza AssAssynn (#16772) üzenetére


updog
senior tag

Ártani valószínűleg nem árt, de nem mondott hülyeséget, kiegyensúlyozott táplálkozás és életmód mellett legfeljebb a téli időszakban szükséges plusz vitaminbevitel (főleg D vitamin szempontjából).

sauce
sauce

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#16775) Dorian válasza updog (#16774) üzenetére


Dorian
félisten

"kiegyensúlyozott táplálkozás és életmód mellett"
Na persze. És kinek ezek kinek tökéletesek?
Főleg a D vitaminból csak nyáron nem kell pótolnunk ezen az éghajnaton, de akkor is sokat kell a napon lenni a megfelelő mennyiséghez. És persze a ekkor is a napvédő krémek a D vit előállítását is csökkentik.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#16776) mirci18 válasza Dorian (#16756) üzenetére


mirci18
addikt

Ezen a héten is 3-6 fok volt folyamatosan és metsző szél. Eleve könnyen taknyosak úgyhogy jobb időben viszem ki őket.
Eddig is voltak kint de hosszabb időre nem tudod kiengedni.
Jön a tavasz jön a nyár lehetnek eleget kint. Medence hinta homokozó stb.

[ Szerkesztve ]

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#16777) szotyika77


szotyika77
aktív tag

Sziasztok!

Gyerekülést szeretnénk venni 2.5 éves lányunknak, aki 13kg és 90cm magas.
Jelenleg egy Cybex Sirona S i-size 360 fokban forgatható ülést használ, viszont szükségünk lenne egy másikra is, hogy ne kelljen mindig átpakolászni egyik kocsiból a másikba az ülést. A feleségem a Maxi Cosi Titan i-size modelljét nézte ki [link] .
Érdekelne, hogy mi a véleményetek a fent linkelt ülésről, vagy van-e másik ajánlott modell ami megfelel a kritériumoknak?
Árban kb ennyit szánnánk rá, mint a MC-ra, és szeretnénk ha tartós és megbízható lenne, mert a kisöccse is ezeket az üléseket fogja örökölni. :) :D

Előre is köszönöm a segítséget! :)

(#16778) madmike


madmike
őstag

Sziasztok,

Kényes kérdésben szeretnék információt gyűjteni, remélem maradhat.
Válás előtt állunk a feleségemmel. Van egy 4 és egy 6 éves fiunk.
A gyerektartás összege kapcsán vagyok tanácstalan.
KB 70-30%-ban leszenk a fiúk nála/nálam. A fizetéseink inkább átlag alattiak. Ők maradnak a házunkban, én megyek albiba.
Nagyjából mekkora havi összeg a reális?

"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan

(#16779) Dorian válasza madmike (#16778) üzenetére


Dorian
félisten

Olyan összeg a reális, amilyen jó ügyvédje lesz a feleségednek.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#16780) f4lcon válasza Dorian (#16779) üzenetére


f4lcon
őstag

az ügyvéd pénzbe kerül, nem hinném, hogy erre költenének ("fizetés: inkább átlag alattiak")
jellemzően a fizetés 15-25%-át szokták megítélni tartásdíjnak, de mint minden, ez is egyéni megállapodás kérdése

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#16781) madmike válasza f4lcon (#16780) üzenetére


madmike
őstag

Köszi a választ (arra amit kérdeztem...) Ügyvédre nem anyagiak miatt nem fogunk költeni. Azért nem vagyunk csórók, de ha a KH-ra hagyatkozunk akkor kettőnk átlaga az alatt van.

Ügyvéd nem hiszem hogy fog kelleni. Nem tányérdobálós válás lesz. Legalábbis eddig úgy néz ki. Főleg a gyerekek miatt megpróbálunk egy normális kapcsolatot fentartani.

Én is ezt a 20%-ot gondoltam.

"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan

(#16782) f4lcon válasza madmike (#16781) üzenetére


f4lcon
őstag

jó, hát a statsztikai átlagfizetéstől szerintem az átlagemberek 70%-a bőven (lefelé) eltér :)
eleve mivel csak az 5 főnél többet foglalkoztató cégek vannak benne, és az egyéni vállalkozók sem
a medián (ami szerintem a valódi átlag) az egy jó százassal alacsonyabb

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#16783) föccer válasza madmike (#16778) üzenetére


föccer
nagyúr

Van arra lehetőség, hogy a közös házat a rendelkezésére bocsájtod és ezzel megváltod a gyermektartást. Illetve a klasszikus feles gyermekfelügyelet esetén nem fognak ítélni egyék félnek sem.

Összegszerűen nincs előírás. A gyermek érdemi életének biztosítását a szülő érdemi életének biztosítása elé helyezik.

A legegyszerűbb egyébként ha van egy rendes, ügyvédi vagyonosztási szerződés és egy gyermekek láthatását és minden egyéb kérdést rendező megállapodás. Ha ezt sikerült megbeszélni, akkor a bíróságon 2 meghallgatás lesz. Mind a kettőn megkérdezik, hogy fenntartjátok-e a megállapdásban leírtakat-e vagy sem. Ha mindketten, mindkétszer igennem válaszoltok és fenntartjátok a válási szándékot, akkor a bíró a második tárgyaláson már ki is mondja a válást. Ez után megkérdezi, hogy lemondotok-e az esetleges jogorvoslati jogotokról. Ha igen-igen, akkor ott helyben jogerőre is emeli és amikor kiléptek a teremből jogilag már elváltak vagytok. 5 tárgyalásból 4 válóper, a közös megegyezést csipálják a bírók. Sajnos az érzelmi történelemre nagyon nem fogékonyak :(

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#16784) w.miki


w.miki
veterán

Apukákat kérdezném...
Van itt olyan aki kopaszodik 45 felett?
Próbált valaki TikTokon terjedő házi módszereket?
Minoxidl, DermaRoller, Rozmaring olaj, Finasteride, RU58841
Mi erről a vélemény? Van ennek jó topikja, ahol ezt kibeszélik?

[ Szerkesztve ]

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#16785) updog válasza w.miki (#16784) üzenetére


updog
senior tag

45??? 30 éves korom óta inkább kéthetente letolom nullással, annyira hátracsúszott a homlokom, és a poén kedvéért még fejtetőn is van egy külön kopasz folt :D Én is kenceficéltem a Varga cseppektől kezdve a pipamocsokig mindennel, de hamar megtanultam elengedni. :N

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#16786) kovacsroli válasza w.miki (#16784) üzenetére


kovacsroli
senior tag

10 éve amikor elkezdett hullani a hajam, kipróbáltam a varga cseppeket. Nem azért mert hiú vagyok, hanem mert 22 évesen korainak gondoltam. Aztán most itt vagyok 32 évesen és a homlokom majdnem a s€ggemig ér, kb mint az avatarod :D

Engem egyébként pont hidegen vagy, viszont elfogadom (illetve tény), hogy valakinek ez nehéz. Rájuk építi az üzleti modelljét a számtalan kence gyártója, érdemi segítséget én személy szerint viszont egyiktől sem várnék.

Szerintem a hajbeültetés és a semmi között nincs átmenet.

Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.

(#16787) szotyika77 válasza w.miki (#16784) üzenetére


szotyika77
aktív tag

Az egyik ismerősömnek tetoválták a kopasz fejét, és most olyan vizuálisan, mintha 1-2mm-re letolná a haját. :) :D

(#16788) 6030D válasza w.miki (#16784) üzenetére


6030D
Ármester

Egyik ismerős próbált Alpecint, akkor azt mondta mintha érne valamit, de azóta abba is hagyta, meg nem is lett sörénye. Nekem arcszőrre mondott a fodrász/borbély gyerek valami cuccot (végig az állkapocs csontomnál vannak foltok egy gyerekkori szánkózás miatt :D ), az valami 10 alkalmas kezelés, be kell dörgölni, és ilyen derelyeszaggató, bdsm tűkerekes valamivel átmenni rajta. Ez lyukakat csinál a hámrétegen, és a gyenge szőr könnyebben ki tud nőni. Én nem csináltattam meg, mert annyira nem érdekel. Kérdeztem, azt mondta elvileg hajra is működik, de senkinél sem garantált. Attól függ, vannak-e még működő hajhagymák a bőr alatt.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#16789) Stylewars_kp


Stylewars_kp
senior tag

:DDD

(#16790) 6030D válasza Stylewars_kp (#16789) üzenetére


6030D
Ármester

Alap! :C

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#16791) sutszi


sutszi
veterán

Kicsit benéztem a családi adókedvezmény igénylést. Most adtam be a nyilatkozatot a cég könyvelője felé 2 hónappal a gyerek születése után... És most jött szembe a valóság, hogy a magzati kor 91. napjától már igényelhető lett volna így a tavalyi évről kb 6 havi és idénről 3 havi zseton kiesett a kasszából. Ami azért nem éppen az aprópénz az út szélén. Viszont a tavalyi évre a NAV adóbevallás tervezetét már jóváhagytam... :(
Az a kérdés, hogy ezt visszamenőleg be lehet még húzni valahogy, vagy ez innentől már bukó?

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#16792) Stylewars_kp válasza sutszi (#16791) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

5 évig visszamenőleg még beadhatod ha jól tudom. Szóval majd jövőre.

(#16793) gabikiraly2


gabikiraly2
aktív tag

Sziasztok.

Gyerekülés ügyben kérném a segítségeteket. Lány, fiú ikreink 13 hónaposak, 9 kilósak és 76 cm magasak. Az autóban van hátul izofix csatlakozó. Britax-okat nézegettem, da abból kinézet alapján nem nagyon fognak kilátni. Nagy elvárásainak nincsenek, fontos a megfelelő biztonság és hogy több fokozatban lehessen dönteni, mert útközben mindig alszanak egyet.
Van jelenleg ami nagyon ajánlott?
Előre is köszönöm.

Csend a lelke mindennek!

(#16794) f4lcon válasza sutszi (#16791) üzenetére


f4lcon
őstag

igen, öt évre visszamenőleg csinálhatsz önellenőrzést, és úgy beadhatod az igénylést

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#16795) kovacsroli válasza gabikiraly2 (#16793) üzenetére


kovacsroli
senior tag

A nagynak Peg Perego Viaggio 1-et vettünk, aztán a kicsinél nézegettem énis mindenfélét, végül nála is maradtunk ennél a típusnál. Jó minőségű, a nagy szerint kényelmes, eddig bevált.

Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.

(#16796) sutszi


sutszi
veterán

#16792Stylewars_kp & #16794f4lcon: Köszi. Szóval az nem kavar be, hogy tegnap beadtam a nyilatkozatot ami alapján mostantól így kapom a fizut... abba, hogy jövőre önellenőrzés keretében újra beadom? Ráadásul ha jól értem ez ugyanaz a nyilatkozat?

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#16797) Drughi


Drughi
addikt

Sziasztok,

Gyerekülés téma:

Kisfiam, 98cm és 18kg.
Most fogjuk kinőni a Cybex Sirona M2 i-size ülésünket. Ez ugye 105 cm-ig jó, de a 18kg miatt már necces.

Mit ajánlanátok helyette, ami már kitart addig, amig elég lesz egy magasító?
Max 70ezerig mennénk el, isofixes legyen. Brendonbannmost sok ülésre van 20% kedvezmény (azt nem néztem valós-e)

Maradjunk i-size vonalon 100-150 cm-ig? Vagy próbáljunk meg egy 15-36kg-os ülést?

[ Szerkesztve ]

(#16798) Stylewars_kp válasza gabikiraly2 (#16793) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Nálunk a joie ülések váltak be. Aztán bele lehet itt menni abba, hogy mennyit szántok rá vagy milyen az ADAC értékelése: [link] Sokan nem szeretik ezt a szót használni, ha biztonságról van szó, de meg kell keresni, hogy mi az ami ár-érték arányban a legjobb.

(#16799) f4lcon válasza Drughi (#16797) üzenetére


f4lcon
őstag

mi is most cseréltünk üléseket, két autóba kétfélét vettünk végül:
- Cybex Solution Z i-fix
- Maxi Cosi Kore Pro
a Kore-t azért vettük, mert dönthető (soha nem használtuk még a funkcióját) viszont a huzata annyira érzékeny, hogy a gyerek tépőzáras cipője szétszedi
a Cybex huzat szempontból jobb, de a szerkezet olyan autóból kivéve, mintha össze akarna esni, semmi tartása nincs. biztos biztonságos, meg minden, de nem erre számítottam

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#16800) szotyika77 válasza Drughi (#16797) üzenetére


szotyika77
aktív tag

Szia!

Mi is ebben a helyzetben vagyunk, kislányom 98 cm és 14 kg, és Cyben Sirona S ülés mellé kerestünk egy 9-36kg-osat, és rátaláltunk a Maxi Cosi Titan ülésre, Brendonos 20% kedvezménnyel hoztuk el. Kedvezmény előtt 130e felett volt, most 107e-ért hoztuk el.
Van egy másik Maxi Cosi Titan ülés, az 84 ezer és csak annyiban különbözik a drágábbiktól, hogy régebbi kiadás.
Van a kedvezmény, létezik, csak személyesen kevés ülés van, ink online kell rendelni és akkor oké. ;)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.