Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
solti
senior tag
válasz AssAssynn #14299 üzenetére
Új vaqyok ebben a csoportban, de megosztom amit mi tapasztaltunk:
mi az elsőnél egy új foppapedretti 3chic-et vettünk kb 150-ért, és vígan használjuk a másodiknál is, de hogy teljesen őszinte legyek nem tudom mennyire volt jó döntés.
Jó:
- mert hordozóban tudtuk hazahozni, tudott benne utazni ~10-11 hónapos koráig kényelmesen mindkettő, amikor kivettük a kocsiból, akkor se kellett kézben vinni, mehetett a vázra
- mózes részében is jól lehet tologatni, sokáig elvolt benne mindkettő, aludni is tud kényelmesen
- elsőnek 2 éves koráig a másodiknál meg még használjuk a sport részt, teljesen jó, jól lehet bele pakolni is, könnyen gurul, szóval jó.
- jó az anyaga, könnyen mosható
Hátrány:
- drága
- sport rész nagy, lehet, hogy pici esernyőre csukható sokszor praktikusabb lenne
- a féket már meg kellett javítanom 1x (a rugója elgyengült, kellett bele másik, 0 Ft...)
- tárolni kell a nem használt darabokat, kisebb lakásban ez igencsak problémás, de még akár a nagy sport része is
Én alig várom,hogy végre a kisebbik is ügyesen többet tudjon sétálni, és akkor végre nem kell kerülgetni itthon. Viszont valszeg hasonló megoldást választanék megint. -
solti
senior tag
én nem ismertem eddig a lie flat hordozókat, de vagy én nem tudok guglizni, vagy ezek tényleg jóval szűkebbek mint a mózes, és akkor innentől nem értem hogy tudja helyettesíteni.
Pár éve egyik gyerkőccel Bécsben sétáltunk nagyot a kari vásárokon órákon keresztül, nem tudom, hogy a lie flatet hogy viselte volna, mennyire lett volna hideg...
szerk: és hát valamin tolni is kell...[ Szerkesztve ]
-
solti
senior tag
válasz mirci18 #14320 üzenetére
Amikor mi vettünk babakocsit, nem számoltunk azzal, hogy eladjuk. 2 gyerek után majd lesz valamilyen állapotban, amit kapunk érte, az majd kb ajándékpénz. Vigyázni úgysem lehet rá, mert a gyerek még nem tudja, hogy kell... Nekem megért 150et egy kulturált jó 3in1 babakocsi.
-
solti
senior tag
válasz kovacsroli #14342 üzenetére
üdv a klubban, nekünk is kb ez van, és most ~15 hónapos korában se múlt még el teljesen, de már javul. Borzadály volt autózni vele. ~3 évvel idősebb lányunk meg mindig is szeretett autózni. Próbálkoztunk autós üléssel hordozó helyett, hogy akkor majd előre néz és jobban kilát (méretben jó volt már hozzá), nem vált be különösebben. "Nyunyókát" adtunk neki, azzal valameddig el van, de én már álltam és szálltam ki a kocsiból így is, hogy nem bírok úgy vezetni hogy üvölt mögöttem (ez még Bp-n belül volt). Azóta annyit csinálunk, hogy igyekszünk jól kifárasztani és skippelni a délelőtti alvást, majd ebéd után telehassal menni bárhová, úgy néha alszik félórát. Most már javul, Bp-Keszthely megvolt különösebb kiborulás nélkül, meg visszafelé is, de messzebb még nem nagyon merünk vele menni. Az idősebbel meg 1 éves kora előtt simán megvolt a Bp-Rovinj, talán ha félóra sírás volt.
Nem tudok jobbat, ki kell várni míg javul. Persze lehet próbálkozni énekléssel, nyúnyokával stb, de szvsz kinövi így is úgy is... -
solti
senior tag
Sziasztok! mennénk novemberben valami pihenős hétvégére 1.3 és 4.1 éves lányunkkal, valamint 1 nagyival. Szóval 3 felnőtt, 2 gyerek. Jó lenne minden nap lehetőleg több animáció és fedett fűtött pancsi lehetőség. Van esetleg valakinek jó tippje, hogy hova érdemes menni? Noszvajon az oxigénben már voltunk 1 gyerekkel, az jó volt, leszamitva a borzasztó alacarte ebédet és a szobákat. Egybenyitható 2x2 szobát néztünk, de olyat még nem próbáltunk, nem ismerjük. Szóval a programok jók, de az infrastruktúra azért lehetne jobb... Olvastam olyat is, hogy már az animátor jelmeze is koszos, bár 1 vélemény nem biztos hogy vélemény. Az biztos, hogy a gyerkőcöknek jó választás. Van ami esetleg jobb választás? Kolpingról hallottam már, árban is hasonló, de valamiért nem annyira szimpi.
Köszi előre is -
solti
senior tag
#14347) jansky1: köszi! 1x már voltunk ott, lehet, hogy csak pechünk volt, de a szoba az borzasztó lelakott volt Mintha a kaja se lett volna valami nagyszám, igaz, a pancsi rész jó volt, meg a gyerek játszóház is egész normál méretű.
(#14348) Real_Necro: köszi!
Akkor igazából még mindig Páfrány vs Bobó a történet -
solti
senior tag
köszönöm a Kolpingos ajánlásokat, valszeg az lesz. Bár most picit elriaszt az 50%-os befizetés amit kérnek előre
-
solti
senior tag
válasz AssAssynn #14397 üzenetére
" meg hogy alapból gyerekként ezzel foglalkozzon az ember"
pedig mennyit foglalkoztunk ezzel mi is kicsiként... Tök normális szerintem, hiszen még ott van a szakállas vicc is az ovisokról a radiatorral meg gumival...
Szvsz ha butaságot mond valami alap dologgal kapcsolatban, akkor ki lehet javítani, én nem kezelném tabuként már ilyen fiatalon sem. (Persze nem is halmoznám el az infókkal) -
solti
senior tag
később, ha már asszony nem szoptat, akkor sokkal jobban fog esni este közösen 1-1 ital, mi pl többet borozunk mióta gyerkőcök vannak...Tejfakasztókon nálam nem volt nagy lerészegedés, szvsz nem is ez a fontos, hanem az élménymegosztás.
(disclaimer: nem vetem meg az alkoholt, de azért gyakran elszörnyedek, hogy mennyire alkoholista nemzet a mienk, hogy emberek keresik az alkalmat a lerészegedésre, és ha nincs, akkor csinálnak. szerintem meg fordítva lenne a normális: van egy jó alkalom, akkor előfordul, hogy le is részegedsz, de nem ez a cél...na mindegy, nem vagyunk egyformák) -
-
solti
senior tag
válasz Ezekiell #14514 üzenetére
nekem van is-is. Google Photos-on van butított formában vannak a képek, cserébe korlátlan tárhely és konnyű elérhetőség. A NASon tárolom le otthon teljes felbontásban a felvételeket, viszont biztonsági okokból a NASt távolról csak VPNen lehet elérni, úgyhogy nem igazán használom private cloud-ként, csak backupnak.
-
solti
senior tag
válasz DeFranco #14565 üzenetére
11. § (5) „A szülő nőnek joga van arra, hogy az általa megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen, a szülést követően pedig arra, hogy – amennyiben ezt az ő vagy újszülöttje egészségi állapota nem zárja ki – újszülöttjével egy helyiségben helyezzék el.”
nem kell apának lennie, de valaki lehet. -
solti
senior tag
válasz Napfénysüti #14612 üzenetére
nekem normál szülésnél se jutott eszembe onnan elmozdulni
-
solti
senior tag
Nekünk működött a sírós módszer. Letettük, elköszöntünk, aztán kimentünk a szobától (mondjuk első naptól kezdve nélkülünk alszik). Ha nagyon kiborult, akkor bementünk, megvígasztaltuk, aztán kimentünk. Ha megint kiborult, akkor megint be, majd ki. 2-nél többször sose kellett bemenni. Pár napig volt szar, de utána megszokta szépen...
szerk: Ha nagyon nehezen nyugodott meg, akkor nagyon néha ott maradtunk, és simogattuk meg süssögtünk (?) míg el nem aludt.
Egy kivételt tartottunk/tartunk: délutáni csicsi alatt néha ott maradunk olvasni mellette vagy ilyesmi ha nem akar aludni (sírni nem szokott ilyenkor)... de ha nem alszik el, az se annyira gond, csak pihenjen (másfél éves lesz nemsokára).
Jah, és éjszakára teljes sötétség, amennyire csak lehet. Se irányfény, se semmi. Délután meg direkt hagyunk fényt, hogy meglegyen, hogy az csak kicsicsicsi...[ Szerkesztve ]
-
solti
senior tag
válasz Peetta14 #14706 üzenetére
mekiben kapható kiskönyveket is szoktak szeretni. AnnaPetiből meg jópár elérhető "tékában"
Mi amúgy vastag mesekönyveket veszünk, amikben sok mese van, és 1-1 letudható 1-2 este alatt estimesének.
szerk: most látom, ha Ti olvastok, az nem köti le őket.. ebbe az esetbe nincs ötletem, sry[ Szerkesztve ]
-
solti
senior tag
válasz Stylewars_kp #14806 üzenetére
astra K ST (kombi) : nagy, erős, gyors. Újonnan vettük 3 éve és elégedettek vagyunk leszámítva a hiper érzékeny lakkot, de ez manapság mindegyik kocsira igaz.
Versenytársak voltak: ceed sw: akciós ajánlatól hiányzott 1-2 dolog ami nekem alap lett volna (könyöktámasz nem volt előrehúzható), nem akciós meg nekünk drága volt, tipo sw: jó lett volna, de ár/értékbe az Astra sokkal jobb volt, octavia: drágább. Kombi alap volt, SUV kicsi nekünk...
Viszont azóta jelentősen drágább lett mindegyik típus (ft árfolyam, euro 6d, támogatás stb),úgyhogy nem mérvadó szerintem hogy akár csak 1 évvel ezelőtt ki mit vett.
Nem hinném amúgy, hogy ki lehet fogni különösebben jó vagy rossz autót manapság, elég egyformák (tisztelet a kivételnek)[ Szerkesztve ]
-
solti
senior tag
válasz mirci18 #14853 üzenetére
Akinek van esze férfiként is tesz be tolató kamerát és nem azt mondja tükörből tolatok.
túlzásokba ne essünk már... nem rossz dolog a tolatókamera, de azért tudunk tolatni elég sokan nélküle is. Tükörbe nézve vagy hátrafordulva szerintem többet látsz/érzékelsz az autó körül (!) mintha a középkonzolt bámulnád. (valódi 360 fokban lévő kamerák jelentik a jó megoldás, de még elég drága).
Egyébként meg a jó öreg parkolóradar is remek megoldás ha valaki nem érzi rendesen az autó dimenzióit...szerk : Amúgy nemsokára kötelező lesz a tolatókamera az új autókban ha jól tudom (ha még nem az). Ahogy az ABS, TPMS meg a vészhívó...
[ Szerkesztve ]
-
solti
senior tag
válasz mirci18 #14862 üzenetére
Annyit írj, hogy Te szereted a sötétített üveget. Többet ne, mert akár több butaság is odakerülhet, mint pl most is (pl UV szűrés, vagy hővédelem nem ettől függ, pontosabban szólva nem sötétített se engedi át az UVt és lehet benne hővédelem is. Azt meg meg se merem kérdezni hogy mennyire lehet legális az a sötétített ablak amin Te se látsz ki ).
Egyébként én nem láttam (persze lehet, hogy volt) , hogy bárki szidta volna azt akinek tolatókamera van az autójában, vagy fontosnak tartja, viszont Te kezdted ezt a férfi dolgot...
A sötétben a tolató lámpa fényéből kamera nélkül te mit tudsz megállapítani mondjuk egy esős időben vagy bármikor máskor?
És Te mit látsz egy sáros mocskos 320x240es kamera képén sötétben esőben? vagy hogy veszed észre ha a. kocsit éppen valaki megkerüli? Én is tudok ilyeneket kérdezni, csak sehová sem vezet. Ha szereted a kamerát akkor használd és örülj, mert 22-től kötelező is lesz, csak ahogy kértem ezt a férfi dumát mellőzzük.
szerk:
Amikor nekiállok tolatni a kamerából látom messzebbről hogy befog e valami zavarni.
szabad szemmel/tükörrel is ez a helyzet...[ Szerkesztve ]
-
solti
senior tag
válasz mirci18 #14867 üzenetére
Vannak méretpontos gyári/utángyártott napellenzők is, nekünk olyan van, mert az általad felsorolt problémák közül a direkt napfény tényleg nagyon vacak tud lenni a gyerkőcöknek.
Mondjuk az, hogy 5 perc alatt az egész autón fel/le szerelhető meg hogy lehúzott ablaknál is jó az drágábbá teszi mint a fóliázás Nekünk 2 éve olyan 40 körül volt az utángyártott szett, de tényleg pontos és stabilan a helyén van. -
solti
senior tag
válasz mirci18 #14869 üzenetére
Igen, nagyjából ez volt az ok. Szeretem a világosságot az autóban, ezért is lett a legdrágább extra is a nyitható tetőablak Ott se szoktam az árnyékolót behúzni csak ha a gyerekeket zavarja.
Az árnyékoló szett meg csak nyáron van az autón, de télen is ott van a csomagtartóban hogy ha kell feldobható legyen bármikor (lapos, elfér a pótkeréknél, súlya kb semmi) -
solti
senior tag
válasz DeFranco #14902 üzenetére
pont a xiaomik képe nem hiszem, hogy így kikerül, mert pont az a baj velük általában, hogy csak saját appal mennek, nem onvif vagy egyéb kompatibilisek. Kínában persze az állam biztos látja de pici az esély arra, hogy ezeket tudnák nézegetni mások. Hálóba meg semmilyet[ Szerkesztve ]
-
solti
senior tag
mi panelban zmodo majd xiaomi kamera + angelcare légzésfigyelőt használtunk (bébiőr nélkülit) , mert hallani úgyis halljuk, hogy mi történik
Légzésfigyelő 1 éves korban eladásra került (nem akartunk függővé válni), de kamera maradt, éjszaka jól jön,látjuk ha nem alszanak vagy ilyesmi.
Ami fontos : ne vegyetek új légzésfigyelőt, pénzkidobás. Remek darabok vannak használtan fillérekért. Elsőhöz mi vettünk újat, aztán alig lehetett eladni harmadáron is...
ui: elsősegély tanfolyamra én is mentem, hasznos. Bárcsak a vöröskeresztes elsősegély lett volna olyan jó (ami a jogsihoz kellett). -
solti
senior tag
Te is azt írod, hogy már 4 gyereket kiszolgál(t). Tehát nem nagyon megy tönkre, úgyhogy lehet használtat. De mondjuk mi is újat vettünk anno az elsőnél, nem tudtuk, hogy felesleges ennyi pénzt kiadni érte.. Rengeteg (majdnem minden) babaholminál ez van, hogy teljesen jó a használt is, mert nem igazán amortizálódnak le 2-3 gyerek alatt sem. De általában ez csak utólag derül ki, és persze mi is vesszük nekik az új cuccokat
-
solti
senior tag
válasz DeFranco #14962 üzenetére
mindig az a kérdés,hogy mennyit fog a gyerek az asztalnál ülni. Ha csak napi félórát (max órát), akkor szvsz vegyél valami egyszerű olcsó fix lábú széket és kész. Könnyű arrébb tenni, porszívózni stb.
Vehetszt hiperextrát is, de a legergonomikusabb székeken is lehet rosszul ülni, csak akarat kérdése Nekem gyerekkoromban volt jópár forgó, de végül a sima egyszerű pár ezres szék vált be (igaz, később...) -
solti
senior tag
válasz DeFranco #14968 üzenetére
akkor nézzél egy jó Hermann Millert neki szvsz napi 0.5-1 órát bármilyen széken elvan károsodás nélkül, úgyis az lesz a mérvadó, hogy iskolában min ül,azt meg nem Te veszed.
ui: amikor napi sok órát ülsz valamin, akkor számít, hogy mi is az. És még akkor is lehet rossz, ha nem állítod be precízen... -
solti
senior tag
Használt gyerekülés nekem picit olyan mint a használt bukósisak... nem tudni az előéletét és pont akkor derül ki hogy problémás amikor nem kéne...
Egyébként nincs gondom a használt cuccokkal, euha, cipő játék simán jöhet, de pl Angelcare-ből a 2. gyerkőcnél simán használtat vettünk (igaz, hogy ez ka biztonsági cucc, de ez max feleslegesen riaszt és könnyen ellenőrizhető a működése) -
solti
senior tag
válasz tboy93 #15004 üzenetére
Biztonsági felszereléssel nem szórakozom, de miattam mindenki azt csinál amit akar... csak annyit írtam, hogy én használtat nem vennék, lehet ép hungarocell mellett repedés a műanyagon ami aztán ki tudja hogy és merre törik... De mondom mindenki azt csinál amit akar...
(gyerek (fel)nevelésben úgyis csak mindenkinek a saját igazsága van...)[ Szerkesztve ]
-
solti
senior tag
ezekre a sarokvédőkre szerintetek tényleg szükség van? Mi egyedül konnektorba tettünk vakdugót, de más nagyon nincs levédve, zárva, elpakolva vagy ilyesmi.
-
solti
senior tag
válasz Real_Necro #15143 üzenetére
igen, az egyszer használatos pelust akár egy útszéli parkolóban kidobhatod a SUVból
Amúgy egyetértek veled, tényleg hitvita. Valakinek az egyik jobb, valakinek a másik. Ráadásul mindkettőből van kismillió fajta, van amikor/akihez az egyik jobb, van amikor/máshoz a másik jobb.
-
solti
senior tag
Mi lányunk ~2,7 évesen szokott le a pelusról kb 1 hét alatt, és utána kb 1 hetet vártunk az éjszakai pelussal. Gyakorlatilag a bölcsi utolsó heteiben történt, teljesen magától, dadus jelezte, hogy sokszor száraz a pelus, és gyakran mondta hogy mikor kell pisi/kaki.
Szóval mindenféle praktika nélkül ment magától a dolog. -
solti
senior tag
válasz Drughi #15177 üzenetére
pedig valszeg de. Sőt, egy hordozó talán még jobban védi mint egy ülés, azzal hogy lejjebb van picivel és jobban körülveszi a babát. De mindegy, hitvita...
ui: az megvan, hogy az isofix semmivel sem biztonságosabb, mint a nem isofixes jól használva? csak nehezebb rosszul bekötni, tehát a user error valószínűsége kisebb.
-
solti
senior tag
válasz erdey_a #15214 üzenetére
Szerintem telefon, de nem feltétlen youtube, mert ott nem tudod szűrni, hogy mivel találkozik, de youtube music talán már jó. Fizetős youtubeon nincs reklám, és havi 2500ból megvan a családi... Akár spotify meg lokális letöltött zenék, internetradio appok simán jók.
Tudja bármin hallgatni (füles, hangszóró, bluetooth). Töltés nem para, van vezetékes bluetooth hangszóró is.ui: mp3 már elavult, mindenki streamel...
-
solti
senior tag
válasz Drughi #15217 üzenetére
nekünk 3 éves korában kapott a nagyobb telefont...de a youtube-on a tartalmat nem lehet sajnos rendesen szűrni, family link ide vagyok oda (tapasztalat).. ezért YT letiltásra került, játékok vannak amivel játszhatnak... TV-n meg indítok youtube-on azt amit én jónak látok.
-
solti
senior tag
válasz Real_Necro #15219 üzenetére
Huzamosabb időre lekötnin gyereket téma : nem mondott senki ilyet... Amúgy Lehet, hogy a youtube szűrés nem működik jól, de a family linkben az időkorlátokat jól be lehet állítani. Egyébként meg minél később találkozik vele, annál jobban be fogja vonzani, az se biztos, hogy jó... legalábbis szerintem.
mp3: hiába volt fiatalkorunk de facto szabványa, manapság egyre ritkább. Ahogy a film/sorozat letöltések helyett is netflix meg a társai vannak. Tetszik-e? nekem nem, de attól még ez van.
mp3 másolgatás meg nyilván lehet jó program, nyilván bármi az amit együtt csinál az ember a gyerekével... Lehet ilyen a spotify playlist összerakás is 😉[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" Apple M4 MAGYAR Billentyűzet DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD + Charger Dock
- PS1 játékok eladóak
- Eladó Asztali Számítógép: B760 alapl., i3-13100f, 2x8gb ddr4, 512gb ssd, Rtx3060ti
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest