Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tartozékok, egyebek  »  Apple Watch

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:01:44

LOGOUT.hu

Apple Watch-ok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1351) Parson válasza gzbotii (#1345) üzenetére


Parson
addikt

A svájci Swatch ismert márka, régebben otthon is az volt... ök számtalan olyan design-t adtak ki, ahol nem voltak számok az óralapon, mégis vették, mint a cukrot, és tudták használni az emberek. Nekem is volt nem egy olyan órám, és gond nélkül le lehetett olvasni hogy mennyi az idö, mivel megszokja az emberi szem - viszont ha 1-2 percet tévedsz is, és az gondot okoz neked, akkor valóban nem te voltál a célközönség, ezek a swatch órák inkább a lazább egyéneknek készültek. Na most ez a számlap nekem azokat az órákat idézi.

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#1352) strogov válasza merqree (#1350) üzenetére


strogov
senior tag

Iránytűvel az emberek 99,9%-a nem tud mit kezdeni. Magyarországon átlag embernek soha nem kell használni (40 éve túrázok). Iskolában az égtájaknál elmondják, hogy van ilyen, de a használatát egy tanteremben elég nehéz megmutatni ... meg értelmetlen. Nekünk még volt kötelező tájfutás iskolában, de ma már azt se tudják mi a rókavadászat.

Úgyhogy az iránytű az embereknek legfeljebb érdekesség mint értelmes eszköz. Szextáns használatot se tanulnak pedig az egy órával együtt komoly, navigációra alkalmas.
A mechanikus, számlapos óra viszont igazi túlélő cucc. Bárkinek értelmes aki kimozdul a négy fal közül. Ezért megtanulni az olvasását szerintem fontos, és bárhol is hagyják el a tantervből az nagyon nagy hiba.

(#1353) Vityaa


Vityaa
tag

Sziasztok,
Watch SE-vel kapcsolatban lenne kérdésem. A magasság mérés 2 naponta elmegy az órán. Telefonhoz BT-n csatlakozik majd helyzet meghatározás be és kb 15 perc után újra működik 2 napig. Aztán kezdődik elölről. Alap esetben nincs csatlakoztatva a telefon, de elvileg nem is kell mert alapból tudja ezt az óra. Találkozott már valaki ilyennel? Voltam vele szervizben kicserélték, de ez is ugyan azt csinálja. :U

(#1354) csabi94


csabi94
őstag

Sziasztok,

Anno az AW3 amikor alvó (ágyikó) módban a kezemen volt, átváltott egy kijelzőre, ami csak gombnyomásra ébredt fel, és a kilépéshez a crown forgatása volt szükséges, kb. mint úszásnál.

Ehhez képest az AW8 alváskor folyamatosan bekapcsolt kijelzővel van, teljesen feleslegesen. Ti alszotok vele? Mit kéne tennem, hogy éjjel kapcsolja le a kijelzőt, azon kívül, hogy mindig másszak be a beállításokba, és kapcsoljam ki az állandó kijelzőt?

Köszi! :R

(#1355) Semin válasza csabi94 (#1354) üzenetére


Semin
senior tag

Nekem az S7 ugyanúgy sötét ágyikó módban. A koronára világosodik, annyi a difi -az S3-hoz képest- , hogy itt nem a koronát kell tekergetni a kilépéshez, hanem nyomva kell azt tartani.

Minden másban megegyezik.

(#1356) csabi94 válasza Semin (#1355) üzenetére


csabi94
őstag

Meglett a hiba oka, köszi! :)

(#1357) Griff55 válasza merqree (#1328) üzenetére


Griff55
senior tag

Én is így szoktam. Amúgy üdv mindenki, első apple watch tulaj vagyok. Tavaly váltottam androidról iphone-ra és 2 hete vettem egy apple watch 8-at. Eleinte eléggé vegyesek voltak az érzéseim, hogy egyáltalán megérte-e ez nekem? Engem leginkább az alvásfigyelés és egyéb egészségügyi funkciói fogtak meg, időnként használom edzéshez is. Ahogy fedezi fel az ember a funkciókat egyre jobban megszereti, pl főzésnél rendkívül hasznos, hogy azonnal az órádról tudod indítani az időzítőt :D.
Az akkuidővel nem sikerült annyira megbarátkozni, főleg úgy hogy évekkel ezelőtt volt egy mi band-em meg a családban több garmin óra is van, amik napokig mennek, itt meg ilyen silány az üzemidő.. Remélem ezt idővel majd az apple is meg tudja ugorni, addig marad az alkalmazkodás. (tesztelgettem már hogy mennyit bír, ha nincs sportolás, akkor simán elmegy 48 óránál többet is a 45mm-es wifis)
Én fürdéshez reggeli készülődéshez mindig leveszem, ezért akkor a legcélszerűbb a töltés.

[ Szerkesztve ]

PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256

(#1358) Griff55


Griff55
senior tag

Apple watch védelmére milyen kijelzővédőt ajánlotok? Vettem rá egy Spigen Rugged armor bumpert, de egy hét után visszavittem, nagyon ormótlan bumszli lesz tőle az óra, ront a szenzorok érintkezésén és megreked a kosz a tok és az óra között (igazából ez volt a fő ok hogy visszavittem, mert amazonon volt pár elég riasztó feedback hogy pár hét/hónap használat után mennyire elkoptatja az órát, és fekete óra esetében nem örülnék ennek.
Egyébként a kijelző mennyire karcolódik? eddig úgy vigyázok rá mint a hímes tojásra, mert még semmilyen fólia nincs rajta, de még nem is karcoltam meg.

PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256

(#1359) Peat76 válasza Griff55 (#1358) üzenetére


Peat76
őstag

Nekem ez így nagyon jól használható, ideális védelmet nyújt, melóban is használom...
#1275

Sony OLED XR-55A83J + Xbox Series X + PS5 DiscE., Nintendo Switch & Wii U + PS3 FAT 4 db 60GB US, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!

(#1360) csabi94


csabi94
őstag

Sziasztok,

Délutáni 1-2 órás alvást nem lehet az órával követni, és nem lehet visszanézni?

Gondoltam, javítaná a heti statisztikát időtartam fronton, de hiába nyomtam rá az ágyikóra, utólag nem jeleníti meg, hogy aludtam délután. :D

Köszi!

Üdv,
Csabi.

(#1361) pamesz válasza csabi94 (#1360) üzenetére


pamesz
tag

Sajnos csak az éjszakai alvást tudja monitorozni. Aki többműszakos, így járt. Aki délután ledől, így járt. Egyébként én azt sem értem, hogy automatikusan miért nem tudja ezeket? Nekem volt sok éve egy Mi Band 2-m, az árából kijönne 20+ almásóra. Na az érdekes mód tudta az automatikus alváskövetést. Ha délután ledőltem 20 percre, bekapcsolta az alvó módot, mért mindent, kikapcsolta az értesítést. Ébredés után szólt, hogy kihagytam pár értesítést, mindent automatikusan. Most az aw-nál többször is volt, hogy az óra rezgése szakította félbe a délutáni sziesztámat, mert elfelejtettem bekapcsolni a ne zavarj fókuszt. Nagyon hiányzik ez a funkció. Tanulhatna az apple a kicsitől…

(#1362) Semin válasza pamesz (#1361) üzenetére


Semin
senior tag

…”Aki többműszakos, így járt.”…
Én több műszakban dolgozom, és megy a monitoring rendesen, sőt ha du ledőlök éjszakás előtt hétfőn, az is látszik:

(#1363) zenit73 válasza pamesz (#1361) üzenetére


zenit73
aktív tag

Jogos!
De ha a Mi Band 2 20x drágább akkor Almáéknak elnézem ezt a bakit :DD

(#1364) pamesz válasza zenit73 (#1363) üzenetére


pamesz
tag

Értsétek már :DD ,(rosszul írtam na…) nekem valahogy napközben sosem mér, illetve sokszor volt, hogy egy szombat esti buli után, a vasárnap délelőttömet nem mérte. Tehát akkor valami beállítás a ludas.

(#1365) Hovi válasza pamesz (#1364) üzenetére


Hovi
aktív tag

Szintén zenész! Nekem csak akkor mér, ha az alvás (ébresztés) ütemezve van. Hétközben este. Ha délutánonként vagy a hétvégeken ejtőzöm 1-2 órát, nekem sem mér semmit. Hétvégén pedig este sem mér semmit.

(#1366) zenit73 válasza Hovi (#1365) üzenetére


zenit73
aktív tag

Állíts be hétvégére is alvásütemezést ébresztés nélkül, akkor mérni fogja éjjel.
Most azt találtam ki, hogy hétvégére 22.00-18.00 óráig állítottam be (20 óra a max amit enged) így ha déli órákban szummantok azt is mérni fogja - asszem.

[ Szerkesztve ]

(#1367) Hovi válasza zenit73 (#1366) üzenetére


Hovi
aktív tag

Hm, ezt kipróbálom. Ma meló után eldőltem egy órácskára. Alvás fókuszt kapcsoltam. Persze hogy nem mért semmit...

(#1368) norbertoth


norbertoth
senior tag

Sziasztok!

Új AW S8 user vagyok. :) Lenne pár kérdésem.

1. Este a sötétben annyira halovány a kijelző fényereje, nem lehet ezt még a beállításokban lévő fényerő max-ra állításán felül emelni? Nekem olyan haloványnak hat.
2. Ti szoktátok alvásánál is használni? Szeretném kipróbálni, de félek hogy összenyomom vagy valami ha a fejem alá teszem a kezem vagy fordulok és ráfekszek :D

Köszönöm a helpet! :)

• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S

(#1369) zenit73 válasza Hovi (#1367) üzenetére


zenit73
aktív tag

A hét végi éjjeli mérés működik, mert használom.
Szerintem csak az alvásra ütemezett időszakban mér, úgyhogy du eldőlésed nem fogja - szerintem. A hét végi trükkömet majd tesztelem.

(#1370) Hovi válasza zenit73 (#1369) üzenetére


Hovi
aktív tag

A hétvégi ütemezést beállítottam ébresztés nélkül. Így valszeg az menni fog. A napközbeni szunyókálás mérésről meg ezek szerint le kell mondanom. Pedig roppant kíváncsi lettem volna.

(#1371) Viper26


Viper26
nagyúr

How do I know if my Apple Watch is backed up?

You can verify that it indeed backed up by going to Settings > General > iPhone Storage > Watch. Under Documents & Data, you should see the name of your Apple Watch, along with the date of your latest back up

Nekem nincs ott, pedig most csináltam mentést a telón, valami kimaradt volna?

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 | FR955

(#1372) Viper26 válasza Viper26 (#1371) üzenetére


Viper26
nagyúr

Van erre megoldás?

iPhone 14 | FR955

(#1373) Viper26


Viper26
nagyúr

Viber üzenet esetén másnak sincs haptic feedback?
Az üzenet átjön, csak így nem tudok róla. :F

iPhone 14 | FR955

(#1374) Stark95 válasza Viper26 (#1373) üzenetére


Stark95
tag

Mármint az óra nem rezeg, ha jön viber üzenet? nyugodtan írhatod ám magyarul is, a legtöbben ezt a nyelvet beszéljük itt.

Egyébként nálam rezeg az óra, ha jön viber üzenet, csak az üzenet tartalmába nem tudok beleolvasni, nálad mutatja az üzenet tartalmát?

(#1375) Viper26 válasza Stark95 (#1374) üzenetére


Viper26
nagyúr

Szakmai fórumon nem értem miért gond az angol egyébként, és mivel így használom az eszközeimet, így is írtam le...

Átjön az üzenet csak b@szik rezegni.

iPhone 14 | FR955

(#1376) zenit73


zenit73
aktív tag

Vibernél nekem rezzen és csippan egyet, meg is tudom nézni és diktálással válaszolni is tudok. Beállítás kérdése, de arra már nem emlékszem mit hogy kellett állítani.

(#1377) Stark95 válasza zenit73 (#1376) üzenetére


Stark95
tag

Na ez az, nálam is jelez az óra, de csak annyit, hogy jött viberen üzenet, beleolvasni nem tudok valamiért, pláne nem válaszolni, de csak a vibernél van ez, mi lehet az oka...? :F

(#1378) Viper26 válasza Stark95 (#1377) üzenetére


Viper26
nagyúr

Viberen belül settings-notifications-show message preview?

iPhone 14 | FR955

(#1379) Viper26 válasza zenit73 (#1376) üzenetére


Viper26
nagyúr

Na erre nem tudok rájönni. :D

iPhone 14 | FR955

(#1380) Stark95 válasza Viper26 (#1378) üzenetére


Stark95
tag

Mármint a telefonon gondolom, ott ki volt kapcsolva, most be kapcsoltam, de így gondolom a telefonon is feldobálja majd egy ablakban az üzenet tartalmát, vagy nem?
Most ki sem tudom próbálni, mert közelben távolban nincs ember akit megkérnék, hogy küldjön valamit viberen :)

(#1381) sirfer


sirfer
aktív tag

Sziasztok, van vmi ötlet arra, hogy az Ultra miért "csörög", ha nincs a kezemen? Vagy ha töltőmn van, akkor is. Sőt a repülő üzemmódban is. Csuklóészlelés aktív. Le is zár, kéri a kódot. A Support össz ötlete az volt, hogy kapcsoljam ki-be a csuklóészlelést. A régebbi Watch-om nem csinálja. Külföldi fórumokon láttam h más is küzd ezzel, de megoldás nincs egyelőre.

(#1382) norbertoth


norbertoth
senior tag

Az miért lehet, hogy ha elkezdek sétálni, nem jelzi az óra hogy elkezdtem egy edzéstípust?! Be van kapcsolva minden létező cucc ehhez, kikapcsoltam, reboot, majd bekapcs, de akkor sem, nem értem, 3 nappal ezelőtt még működött minden gond nélkül :D

• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S

(#1383) Peat76 válasza norbertoth (#1382) üzenetére


Peat76
őstag

Szoftver legújabb, AW melyik?
Saját app-ját használod? Tevékenységben látszik a lépés, ott sem? Használj külső appot! Én évek óta a Sportstrackert használom!

Sony OLED XR-55A83J + Xbox Series X + PS5 DiscE., Nintendo Switch & Wii U + PS3 FAT 4 db 60GB US, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!

(#1384) Viper26 válasza Viper26 (#1379) üzenetére


Viper26
nagyúr

Magától helyreállt.

iPhone 14 | FR955

(#1385) norbertoth válasza Peat76 (#1383) üzenetére


norbertoth
senior tag

Egészen biztos hogy bug, mert egyszer jelzi, aztán meg ugyanannyi távolsággal nem, majd másnap megint és harmadnap ismét nem jelzi... rengeteg a bug a telómon is, nem jók a mostani szoftverek. Egyébként mindig a legújabb frissítés van fent. (lehet az a baj :D )

• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S

(#1386) KillerATi


KillerATi
tag

2022 AW SE tud automata fényerő állítást? Nem találtam semmi erre vonatkozó beállítást. De lehet csak béna vagyok.

(#1387) Viper26 válasza KillerATi (#1386) üzenetére


Viper26
nagyúr

Go to Settings > Accessibility. Tap Display & Text Size, then turn on Auto-Brightness.

iPhone 14 | FR955

(#1388) KillerATi válasza Viper26 (#1387) üzenetére


KillerATi
tag

Nálam ilyen nincs, ez iPhone-on van ebben a menüpontban, szerintem.

(#1389) Jakob.rabbi válasza KillerATi (#1386) üzenetére


Jakob.rabbi
junior tag

Egyik AW sem tud automata fényerőt.

(#1390) Viper26 válasza Jakob.rabbi (#1389) üzenetére


Viper26
nagyúr

What?

Nekem eddig az összes tudta.
Még AOD alatt is.

iPhone 14 | FR955

(#1391) Jakob.rabbi válasza Viper26 (#1390) üzenetére


Jakob.rabbi
junior tag

Bocs. Úgy értem, hogy nem lehet kapcsolgatni.

(#1392) kisdobos0111


kisdobos0111
aktív tag

Sziasztok.
Apple watch tud edzés közben magyar nyelven kalauzolni? Előtte samsung órám volt és adott időközönként bemondta a pulzus, megtett utat stb.

(#1393) MADcat válasza kisdobos0111 (#1392) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

Tud.

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#1394) kisdobos0111 válasza MADcat (#1393) üzenetére


kisdobos0111
aktív tag

Köszönöm. És elárulod hogyan kell beállítani?

(#1395) MADcat válasza kisdobos0111 (#1394) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

Hát passz. :DDD Nekem mindig pofázott, hogy hol tartok az edzésben, de majd ránézek mi van beállítva.

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#1396) MADcat válasza MADcat (#1395) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

Edzésen belül van olyan opció, hogy jelzések. Az órán mielőtt elindítod. Ott van távolság pulzus stb…

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#1397) kisdobos0111 válasza MADcat (#1396) üzenetére


kisdobos0111
aktív tag

Megnézem. Köszönöm.

(#1398) kisdobos0111 válasza MADcat (#1396) üzenetére


kisdobos0111
aktív tag

Nem igazán értem mit mire kell állítani hogy adott időközönként bemondja a pulzust, eltelt időt stb. Esetleg segítenél?

(#1399) eddie17


eddie17
addikt

Sziasztok,

Belépésnek milyen használt watch ajánlott? Feleségem és én is szeretnénk, de valami “olcsóbb” verziót elsősorban tesztre. 100 ezer alatt gondoltuk/darab. Olyan kellene ami még esetleg támogatott és nem akadozik. Előre is köszönöm.

(#1400) KillerATi válasza eddie17 (#1399) üzenetére


KillerATi
tag

Én a 2022-es SE-t ajánlanám, akciós néhol, éppen 130e alatt, ezt tudom hogy több mint 100, viszont elég gördülékeny, gyors stb. És új, ami pozitívum szerintem nagyon.

Útvonal

Fórumok  »  Tartozékok, egyebek  »  Apple Watch
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.