Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tartozékok, egyebek  »  Apple Watch

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:01:44

LOGOUT.hu

Apple Watch-ok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1951) SomiJoci


SomiJoci
csendes tag

Sziasztok. Kaptam karácsonra egy Watch Series9-es órát. Van mellé egy Iphone 14 pro telefonom. Hiába adok meg jelkódot az óra első beállítása közben, egyszerűen se be nem kapcsolja, cse modosítni nem lehet. Mi lehet a hiba?

(#1952) yodamester10 válasza SomiJoci (#1951) üzenetére


yodamester10
őstag

Nekem az egyszerű jelkód be van pipálva ;)

(#1953) SoldierL


SoldierL
senior tag

Sziasztok!
2 dolog nem fér a fejembe;
a pulzust miért nem méri folyamatosan és miért nem tudom kitenni sehova a mért adatot? Csak az 5-10 percel ez előtti mérést mutatja.

A másik a lépésszámláló. Ezt már ki tudom tenni az óralapra egy alternatív alkalmazással de ez is késve mutatja. Alapból meg a gyári nagyon el van dugva a tevékenységgyűrűben.
Ti ezeket, hogy oldjátok meg?

Ezt a két funkciót egy huawei watch simán tudja.

[ Szerkesztve ]

(#1954) SomiJoci válasza yodamester10 (#1952) üzenetére


SomiJoci
csendes tag

Én is be pipálnám ha lehetne! De nem lehet semmit! :W
Már csináltam kétszer is visszaálítást. Egyszer úgy hogy adtam meg a kezdéskor jelkódot, és ugy is hogy ki hagytam a jelkód beállítást! Akkor is ugyan így teszi ki, mint ahogy a képen van!

(#1955) Gabe123


Gabe123
aktív tag

Sziasztok . Volt már valakinek hasonló gondja ? Eddig teljesen jól működött a watch aztán ma feltöltés után ennyit mutat a kijelző? Semmire nem reagál szóval gondom a kijelző halott, ha igen érdemes csináltatni ?

[ Szerkesztve ]

Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "

(#1956) yodamester10 válasza SomiJoci (#1954) üzenetére


yodamester10
őstag

Nekem így van beállítva,tehát kapcsold be először felül a jelkódot ;)
Amúgy ajánlom mindenkinek ezt az oldalt, [link]

(#1957) HarryPotter


HarryPotter
őstag

Kedves Kollegák, egy nehéz rejtvény megoldását keresem: adva van egy független iphone 12 mini vodafone előfizetéssel és egy szintén független cellular apple watch. Mivel a vodafone nem támogat e-simet, így azt nem tudom használni önállóan az apple watch-on (egyébként párosítva vannak, de ennek nincs most jelentsége). Emiatt a watch-ba beletettem egy telekom e-simet, amit telepítettem is az órán és a az iphone-on, ez utóbbin másodlagos mobil szolgáltatóként. Az órán pedig szépen települt a telekom, látszik a mobilhálózatban. Na most innen jön a probléma: az apple watch kizárólag a vodafone-os számon hajlandó hívást kezdeményezni. Ez érthető, amíg a telefon a bluetooth távolságon belül van, de akkor is ez a helyzet, ha a telefont hátrahagyom. Sőt, akkor is így van, ha az iphone-on a telekom előfizetést teszem meg elsődlegesnek. Hol a hiba? (eddig két istyle és két telekom üzlet bukott el a feladványon). Köszönettel

my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order

(#1958) ittakary válasza HarryPotter (#1957) üzenetére


ittakary
nagyúr

a hiba még mindig ott van hogy Watch-ot önállóan működőképes eszköznek hiszed, miközben soha nem lesz az

gondolom csak az iPhone-ban lévő SIMhez tartozó MultiSIM-mel tud megfelelően működni

ez nem egy rendes telefon, hogy belepattintasz egy simet és elkedesz telefonálgatni, hiába gondolná az ember, hogy képes rá

[ Szerkesztve ]

(#1959) nanorambo


nanorambo
őstag

Sziasztok!
Családtagnak vennék Apple Watch SE-t.
Az a kérdésem, hogy a fall detectionnél lehet beállítani egyéni értesítést? Mármint, ha esést, ütközést stb érzékel, akkor menjen egy email is egy megadott email címre?

(#1960) Noxy válasza nanorambo (#1959) üzenetére


Noxy
veterán

[link] [link]

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#1961) nanorambo válasza Noxy (#1960) üzenetére


nanorambo
őstag

:R

(#1962) HarryPotter válasza ittakary (#1958) üzenetére


HarryPotter
őstag

köszönöm szépen.- Valóban így van, de megoldódott. Annak aki hasonló cipőben jár: akár multi sim akár single, a cellular apple watch csak akkor működik önállóan a telefon nélkül, ha a mobil (ami épp nincs veled) be van kapcsolva. Ha kikapcsolod, vagy repülő módba teszed, a cellular watch nem fog működni. (Legalábbis az enyém nem működik).

my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order

(#1963) HarryPotter


HarryPotter
őstag

Két további kérdés: series 6 watchban hol érdemes Budapesten akkut cseréltetni? Valamint: mennyire csökken a vízállósága az akku csere után?

my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order

(#1964) Laby


Laby
senior tag

Sziasztok!

Valahogy be lehet azt állítani, hogyha a telefon Podcast alkalmazásában hallgatok valamit, akkor az órán is tudjam kezelni a lejátszást? Léptetni, hangosítani, halkítani…stb. Régen ez működött a lejátszás alatt, most elindul az órán is a Podcast alkalmazás, de csak az órán lévő dolgokat tudnám elindítani, nem jön be az a rész ahol a telefonról való lejátszást tudnám kezelni.

(Jobb felső sarokba mutatja, hogy telefonról van lejátszás, de nem lehet rányomni, nem csinál semmit. Hozzáteszem ha ez lenne a módja, akkor jó idegesítő lenne, hogy egy elvileg kényelmes segítséghez (hangosítás, léptetés, megállítás…stb) 5-10 másodpercig kell az órán kattintgatni, hogy megtudjam csinálni.

:R :R

(#1965) SoldierL


SoldierL
senior tag

Sziasztok!
Fel tudnátok sorolni azokat az appokat amik tényleg beváltak? Jöhet fizetős is!

(#1966) Adee_91 válasza SoldierL (#1965) üzenetére


Adee_91
aktív tag

Intervals Pro

(#1967) HarryPotter válasza Laby (#1964) üzenetére


HarryPotter
őstag

használd az overcast app-ot, jobb mint a gyári podcast app

my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order

(#1968) cibere11


cibere11
tag

Sziasztok!
Sereies 5 82% akkut érdemes cseréltetni(35k) vagy inkább egy új modell vásárlása.
Mindent tud ami nekem kell csak egy új Watch 150k.Debrecenben melyik szerviz ajánlott?Köszönöm.

HTC Wildfire S 2.3.5, Nexus 7 16 Gb , iPhone 4 8Gb , iPhone 5s 16Gb iPhone SE 32gb iPhone SE 2020 64 Gb Macbook Air 2017 , Xbox SS Macbook M1, IPhone 13

(#1969) mave13 válasza cibere11 (#1968) üzenetére


mave13
őstag

Szia!

Olvasgass vissza pár oldalt.
Elvileg az órákban hivatalos helyen nem cserélnek akku-t, hanem, ha indokolt az akkucsere, akkor akku árában kapsz egy ugyanolyan új órát (vagy újabbat).
Nem hivatalos helyen mókolnak akkucserével, de az nem igazán szokott ajánlott lenni (milyen akku kerülne bele, vízállóság kérdése, stb.).

Icewolf || kósza ||

(#1970) cibere11 válasza mave13 (#1969) üzenetére


cibere11
tag

Üdv!
Köszi.
Akkor egy 82% akku elmegy még egy napot szóval nem éri meg foglalkozni vele.Garancia meg számla már nincs hozzá de hivatalos helyen úgyis :R kicserélnék egy új órára ha az akku még romlik?

HTC Wildfire S 2.3.5, Nexus 7 16 Gb , iPhone 4 8Gb , iPhone 5s 16Gb iPhone SE 32gb iPhone SE 2020 64 Gb Macbook Air 2017 , Xbox SS Macbook M1, IPhone 13

(#1971) mave13 válasza cibere11 (#1970) üzenetére


mave13
őstag

Elvileg nem az akku százalék a döntő, hanem, hogy a szervizben hibásnak találják-e az órát.
Arról, hogy cserélik-e gariidőn túl is volt több beszélgetés is az utóbbi időben, de elvileg, ha hibás az óra, akkor igen. Ha jól dereng 45k körül szokott lenni ez a történet, hivatalos helyen.

De, ahogy mondod, csak azért, mert 82% az akku, én nem foglalkoznék ezzel a dologgal. Ha vannak egyéb jelek is, akkor persze igen.
Az enyémben is 85% az akku (44mm SE, 2021-ben vettem), egy-másfél napot elmegy, hibát nem produkál, így nem érdekelnek a számok.

Icewolf || kósza ||

(#1972) ittakary válasza cibere11 (#1968) üzenetére


ittakary
nagyúr

Ha tud egy napot akkor nem foglalkoznék vele.
Nem igazán éri meg egy 4 generációval ezelőtti órára ennyi pénzt költeni, sokkal inkább érdemes eladni az órát így, ahogy van (50k kb) és a javításra szánt pénzt rádobni az órára és egy használt pl Series 7 is kijöhetne belőle (80k kb)

(#1973) Dwatti


Dwatti
addikt

Sziasztok! Van valami általános hibája az apple watch-nak, avagy mire érdemes figyelni használt vásárlásnál ? Érdekel egy ultra, de sok is az eladó darab. 1 év után miért válnak meg tőle szinte féláron :F( 200-230 e körül mennek)

[ Szerkesztve ]

(#1974) ittakary válasza Dwatti (#1973) üzenetére


ittakary
nagyúr

amikor megveszed párosítsd át egyből a telefonodra
ha nem engedi a vevő, vagy le van merülve a Watch akkor nem szabad megvenni
postával nem szabad megvenni pont emiatt

ha nincs összetörve és látványosan megbontva, sok buktató nincs vele elég stabil készülék az Ultra

amúgy már nyáron is 280k körül lehetett venni ha kifogtad, sőt nyáron újonnan 300ért adta iStyle :) 200k környékén ki lehet fogni jelenleg, annál többet én nem adnék érte

(#1975) Dwatti válasza ittakary (#1974) üzenetére


Dwatti
addikt

OK, köszönöm !

(#1976) xhege válasza ittakary (#1974) üzenetére


xhege
addikt

Azt hiszem most is 300 az iStyle-nál :K

Én is matekozok, hogy vegyek egy Ultrát vagy inkább Garmin Fenix/Epix vonal felé mozduljak. A sportfunkciók is fontosak lennének, meg az üzemidő is arrafelé billenti a mérleg nyelvét. Azonban nyilván, mint okosra az Apple közelébe se ér. Most próbálom összeírni, hogy milyen funkciók is hiányoznának, ha váltanék.

(#1977) xhege


xhege
addikt

Valaki esetleg használja az Athlytic alkalmazást sport funkciókra. Elvileg hasonlóan jó elemzéseket tud adni, mint a Garminok. Érdekelnének személyes tapasztalatok.

(#1978) Dwatti válasza xhege (#1976) üzenetére


Dwatti
addikt

Fenixem van :) Sportban,üzemidőben sokkal jobb.De nincsen esim sem hangszóró,kamera vezérlés sem mindig müködik ekg csak a pro verzióban van. Minden más okosfunkció meg van.
Sportolni mindenképp Garmin de én most szeretnék egy okosabb órát is.S8-9 vagy ultra.ultra is csak az elöbbieknél valamivel jobb üzemidő miatt került képbe.

(#1979) xhege válasza Dwatti (#1978) üzenetére


xhege
addikt

Nekem S7 van. Az baromi jó, hogy tökéletesen együttműködik a telefonnal. Egy csomó apró kényelmi dolog adott, amiről nem szívesen mondanék le, de alapban a sport funkciók vagy inkább az elemző adatok messze vannak a Garmintól. Elvileg ezen tudna segíteni az Athlytic app. Nyilván csak akkor ha pontos.
Az üzemidő meg parádés a Garminok esetén. Azzal sajna az Ultra sem tud versenyezni, pedig ha tudna rendes kihasználtság mellett 4-5 napot azt nagyon adnám. :K

(#1980) SoldierL


SoldierL
senior tag

Sziasztok! Mostanában fedeztem fel, hogy a digital crown gomb egy picit mozog oldal irányban a tengelyére merőlegesen. Ez természetes? Mennyire erősek ezek a gombok? A dolog nem vészes és tökéletesen működik a gomb de kicsit idegesít lehet csak én aggódom túl. Nektek is ilyen? 8-as

(#1981) fil


fil
őstag

Ma vettem egy watch 7-est. A telefonon ,beállítottam, hogy a fókusz módokat szinkronizálja az órával. Viszont ha alvás módba teszem a telefont (az órán nem találtam fókusz mód beállítás lehetőséget),készmozgásra továbra is feléled a képernyő. Hol tudnám azt beállítani, hogy alvásidő módban ez ne történjen meg.

(#1982) Dwatti válasza xhege (#1979) üzenetére


Dwatti
addikt

Most kaptam egy AW 5 órát igy eltudom dönteni akarom -e én ezt egyáltalán , egyenlőre merül mint a Titanik . :D
Eddigi tapasztalat hogy értesítésekben a Garmin (amoled) jobban olvashatóbb.
Pár telos app amit a garminra nem lehet felrakni pl időkép.
Garmin nem tudja a kamera képet mutatni illetve iOS alatt nem megy a képek fogadása. EKG-t a Pro verziók és Venu is tudják. Garmin csak egy telefonos alkalmazást használ de ott minden van még több is !
Aludni mérete miatt kényelmetlen benne .
AW-ban tudtam.
Venu szeriában van telefonos hívás (e-sim nincs )
Ha hozzá rakom a sport tudást meg az üzemidőt akkor Garmin sok mindenben jobb csak drágább is. (Venu széria hasonló árban)
Venu 3 üzemidő 6-14 nap AW talán 1

[ Szerkesztve ]

(#1983) Laby


Laby
senior tag

Régen az Apple Watch-on volt olyan mód, ami nem kapcsolja ki a készüléket, de valami alvó mód féleség, nem emlékszek már hogy mi volt a neve.
Ameddig munkába vagyok (ahol nem hordhatom az órát), addig valami akku kímélőbe szeretném rakni, de nem találom már ezt a módot. Már csak az óra kikapcsolása maradt, mint opció, vagy van más jó megoldás is? Nem tudom mennyire jó minden nap ki és bekapcsolgatni az órát?!

(#1984) ittakary válasza Laby (#1983) üzenetére


ittakary
nagyúr

nincs alvómód féleség, soha nem is volt - maximum az 1 vagy 2 éve elhozott low powe módot tudom még mondani, hogy próbáld ki, vagy a repgép mód

(#1985) nanorambo


nanorambo
őstag

Hello. Series 9 ban továbbra is benne van a veroxigenszint európában ugye?

(#1986) Adee_91 válasza nanorambo (#1985) üzenetére


Adee_91
aktív tag

Igen. :K

(#1987) Dwatti


Dwatti
addikt

Sziasztok!Alvást csak akkor mér ha az alvás fókusz aktív?Kikapcsoltam az ébresztést így nem is mért semmit. :F

(#1988) jacis


jacis
nagyúr

Sziasztok, szeretnèk venni egy apple watch-ot de nem vagyok képben hogy mi a külömbség a 8-as és 9-es széria között. Ha nem számottevő akkor lehet hogy elég lenne a 8-as is.
Válaszokat köszönöm.

iPhone 15 Pro Max,; Samsung Galaxy Z Fold 5; GoPro 8 black, XBOX Series S, Samsung Galaxy Watch 4

(#1989) merqree válasza jacis (#1988) üzenetére


merqree
őstag

Nincs egetverő különbség, kivéve, hogy a 9es tud dupla összekop­pintásos kézmozdulat-ot.

https://www.businessinsider.com/guides/tech/apple-watch-series-9-vs-series-8

(#1990) MADcat válasza merqree (#1989) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

Baj van.. ezt tudja a nyolcasom is…. :))

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#1991) Noxy válasza MADcat (#1990) üzenetére


Noxy
veterán

Hogy, mert én ezt nem találom. :F

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#1992) Kbali válasza Laby (#1983) üzenetére


Kbali
nagyúr

Kapcsolgatástól miért lenne baja? Én pl. általában éjszakára kikapcsolom, reggel meg be.

(#1993) A guru


A guru
addikt

Sziasztok!

Egy technikai kérdésem lenne:

Cellular apple watchot szeretnék venni, hogy sportolás közben ne kelljen magammal vinnem a telefont. Jelenleg van egy Yetteles feltöltőkártyás számom, viszont ehhez nem tudok multi sim szolgáltatást kérni a honlap szerint.

Előfizetést emiatt nem szeretnék, hogy igényelhessek multi simet, mert egyáltalán nem használnám ki még az alap csomagot sem.

Az járható út, hogy külön az órára veszek egy feltöltőkártyás e-simet?

Ha igen, akkor alap esetben, ha keresnek a rendes mobilos számomon azt fel tudom venni az órán/kijelzi ha hívnak?

Köszönöm előre is a segítséget! :R

(#1994) freelanced


freelanced
addikt

Üdv,

Használt AW vásárlás esetén mire érdemes figyelni, melyik modellt megcélozni?

Az akkut illetően meddig okés? Pl 85% esetén még belefér a vétel? Cseréli ezt az Apple egyébként bármilyen módon itthon, vagy egyáltalán nem foglalkozik vele? Ha igen milyen áron, mennyi idő alatt?

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#1995) Rossi válasza freelanced (#1994) üzenetére


Rossi
addikt

Mi az elvárás és a keret?

Ezek infók hiányában azt tudom írni, hogy vegyél újat, vagy minél fiatalabbat, sérülés nélkülit, 90% feletti akksival.

[ Szerkesztve ]

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#1996) Adee_91 válasza A guru (#1993) üzenetére


Adee_91
aktív tag

Szia! Csak multisim-el működik,ami csak a Telekomnál van.
És ha jól tudom csak előfizetéshez lehet igényelni.

[ Szerkesztve ]

(#1997) freelanced válasza Rossi (#1995) üzenetére


freelanced
addikt

Köszönöm.

De egyébként cseréli az Apple itthon? Ha igen mennyiért?

Elvárás terén mire vagy kiváncsi? Árban 150-ig max

[ Szerkesztve ]

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#1998) rongyi


rongyi
aktív tag

Sziasztok!

Tudnátok olyan üveg kijelzővédő fóliát, amit lehet ilyen tokkal használni?

https://www.spigen.hu/spigen-rugged-armor-apple-watch-s8-s7--45mm--s6-se-s5-s4-44mm-fekete-tok

(#1999) BorsiPisti válasza freelanced (#1997) üzenetére


BorsiPisti
csendes tag

Igaz egy tizessel hosszabb, viszont van rendes garancia és te izzadod össze először. ;)
[link]

(#2000) Rossi válasza freelanced (#1997) üzenetére


Rossi
addikt

150-ért alig használt 9-est kapsz, akksi állapot szóba sem jöhet, ennyiért csak 100%-ost szabad.

Vagy SE 2023 újonnan van 135.000-ért.

BorsiPisti

Ott a pont!

[ Szerkesztve ]

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

Útvonal

Fórumok  »  Tartozékok, egyebek  »  Apple Watch
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.