Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:10:55

LOGOUT.hu

Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14401) #73959936 válasza 7Sony7 (#14361) üzenetére


#73959936
törölt tag

Igen ezt kérdeztem volna, kizárólag sima hangok pl. régi telefonhang, esetlen iphone 4 csengőhang és társai...

Köszönöm szépen, van itt 1 másik kolléga, aki kiszedi az adott rom hangjait és meglesz :C
:R

(#14365) Somatom

Megtörtént, a telóban nincs csak egyetlen csengőhang (alap)

:R

[ Szerkesztve ]

(#14402) #79335424 válasza balzs12 (#14399) üzenetére


#79335424
törölt tag

Én ilyenkor abból szoktam kiindulni, hogy talán nem én vagyok a világon egyedül az adott problémával.
XDA

(#14403) GEPESZ66


GEPESZ66
veterán

Ha nézzük az "Alkalmazások" menüpontot, s azon belül van olyan, hogy "Belső".
Ha itt rákattintunk egy alkalmazásra, s felajánlja, hogy áthelyezés a belső tárhelyre, akkor ezt célszerű-e megtenni? Illetve gond nélkül megtehető-e?
A belső tárhelyem szabad, nem tárolok rajta semmit, minden egyéb állományom az SD kártyán van.
Ha áthelyezés után valamikor frissül egy alkalmazás, akkor gondolom nem kell mégegyszer áthelyezést csinálni?

(#14404) air válasza GEPESZ66 (#14403) üzenetére


air
nagyúr

Ha már nagyon nem férsz el a /data-n, akkor lehet átrakni alkalmazásokat a belső tárhelyre.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#14405) Blue Eagle válasza GEPESZ66 (#14403) üzenetére


Blue Eagle
őstag

Igen. Szó szerint úgy van minden ahogy írod.

Megjegyzés: abban az esetben ha telefonod az USB kapcsolatokban tudja az USB-tároló módot és ha azt választod, akkor USB háttértároló használata közben a Belső tárolóra áthelyezett alkalmazások átmenetileg nem lesznek elérhetők.

(#14406) ksanc válasza mexel (#14398) üzenetére


ksanc
őstag

Ha ilyen mókolásokat csinálsz, akkor nem értem, a data hogyan jelenthet problémát :DDD

Mindkét módszer kell :)
simán bemásolta a zipbe a data mappát a könyvtárstruktúrával és csere fájllal együtt,
Igen, ez az egyik megoldás, csak neked abba a data mappába azokat a fájlokat kell berakni, amivel működik minden rendesen.
Azért kíváncsi lennék, milyen fájlok vannak még benne, ugyanis ahogy Blue Eagle írta, a data/nvram tartalmazza az IMEI-t is, ami elég gyorsan teljes hálózati tiltást eredményez, ha többen próbálnak bármilyen hálózatra is ugyanazzal az IMEI számmal regisztrálni.
A másik, csak egy sima update.zip-es script akkor kell, amikor valaki csak egy factory reset után akarja beállítani a dolgokat és nem a teljes, módosított fw-t újrairni.

DE. Ahogy írtam, ez a /data mókolás ez nem igazán frankó. Ugye MTK platform ez a Huawei?
A 3G Maui Meta nevű progi az nvram közvetlen mókolására való, azt is érdemes lenne megnézni. Kell hozzá egy speckó fájl, ami csak egy gyári SP Tool-os FW-ben van benne. Illetve 2 fájl, de a modemfájlt ki lehet szedni az FW-ből is.
Ez a progi viszont tényleg a hardcore kategória.

(#14407) Blue Eagle válasza ksanc (#14406) üzenetére


Blue Eagle
őstag

A 3G Maui Meta-t akkor kell alkalmazni ha az nvram part sérült, stb és IMEI hiány lépett fel. Ha minden kétséget kizáróan megbizonyosodunk, hogy az nvram sérülés miatt nincs imei generálás, akkor forduljunk ehhez a progihoz. Egy FR, vagy egy data\nvram mappa törlés, ezután restart és minden kiderül, hogy lesz e imei.

(#14408) mexel válasza ksanc (#14406) üzenetére


mexel
veterán

Azért nem igazán értek a dologhoz, ha win-es lenne könnyebben boldogulnék :DDD
Próbáltam azokat a fájlokat berakni ahogy írtam is, van egy módszer ahogy sikerül, de akkor mindig nvram error van. Azt már ki is fejtetted hogy miért :)

Ha odaadok egy custom.romot ( amit mindenki elérhet) és egy audio fájlt amihez szintén bárki hozzájuthat, esetleg a többi audio fájlt ami abban a mappában van, és megmondom hogy ezeket milyen mappába kellene másolni abból mi baj lehet az imeinek? Nem a komplett saját nvramomat adnám oda nyilván. :)

Azért írtam ilyen hosszan hogy érthető legyen a probléma :) Röviden lehet hogy egyszerűbb: Adott egy telefontípus aminek halk a hangereje. Ahhoz hogy hangosabb legyen be kell másolni a data/nvram/APCFG/APRDCL mappába az Audio_ver1_Vol_custom nevű fájlt. Hogy ne utólag kelljen rootexplorerel másolni, jó lenne telepítés során, vagy az után.
Amilyen módszert én tudok, az hibás. Kifejtetted hogy ezt így nem is lehet normálisan megcsinálni :)

Az imeim odébb van és nincs benne sem az audio fájlban sem az APCFG mappában. Ha jól tudom itt az a data/nvram/md/NVRAM/NVD_IMEI alatt található, szerintem ezt menti le pl az MTKDT is ha imeit mentünk.

Szerintem ne keverjük ezt bele, tényleg csak annyi lenne a lényeg hogy az az audio fájl felülírja azt amit a rendszer telepít. :)

Köszönöm Blue Eagle -nek hogy figyelmeztetett :R , jogos a pont, de nem az a célom hogy a komplett nvram mentésemet odaadjam, csak max az APCFG mappa tartalmát.

A telefon mtk-s, és szerintem egy olyan zip is elég lenne ami telepítés és újraindítás után bemásolja a fájlt. Ahhoz hogy a rendszer már így telepítsen valószínűleg azoknak a fájloknak a paramétereit kellene megváltoztatni amik tartalmazzák az értékeit ennek a volume fájlnak amit a rendszert készít. Ilyen szintem még win alatt sem tudnék belenyúlni egy progiba, itt pedig azt sem tudom hogyan zajlik egyáltalán a telepítés folyamata azon kívül hogy a system mappát felmásolja, vagy hogyan szagoljak meg egy linux-os gépet . :D Hogy előtte és utána mi történik az nekem nagyon homályos még, és azt hiszem nagyon sokáig az is fog maradni :D
Ahhoz hogy több romból összeollózzak egyet ahhoz nem kellett ilyen szintű ismeret.
A progi amit írsz nem tudom mire jó, csak azt láttam hogy tudnak vele imeit cserélni ( és valósznűleg igen sok mindent), de nekem nem ez a célom.

Küldjem a romot és a cserefájlt az elérési útvonalával együtt?

[ Szerkesztve ]

(#14409) Blue Eagle válasza mexel (#14408) üzenetére


Blue Eagle
őstag

Megfelelő jogokat kap a data/nvram mappa? rwx rwx -nek kéne lenni.

(#14410) Longd


Longd
csendes tag

Sziasztok! Két dolgot szeretnék kérdezni. Az egyik ,hogy 4.4.2-es androidon van-e olyan hívástiltás, hogy egy lista alapján átengedjen pár hívást és ha van hol találom. A másik kérdés hogy OTG-n keresztül tudok-e írni a pendrive ra , mert ha igen nekem hibát ír és nem tudom miért.
Válaszotokat előre is köszi .

(#14411) mexel válasza Blue Eagle (#14409) üzenetére


mexel
veterán

Mikor? Feltételezem jók a jogosultságok mert nem nyúlt hozzá senki. A rendszer működik, a fájlt csak rootexplorer-el lehet felülírni rootolt telefonon ha engedélyezem neki a felülírást.

Mégegyszer írom, semmi-de semmi baja sem a rendszernek sem az imeinek. Minden működik tökéletesen. Akkor is ha a fájlt belemásoljuk és felülírjuk a régit. Csak egy jó módszer kellene a bemásoláshoz vagy egy script hogy ne kelljen rootexplorer-el bemásolni.

(#14412) [CS]Blade2


[CS]Blade2
addikt

Galaxy S topicban kérdeztem, de talán ez a topic frissebb, feltenném itt is a kérdést:

Régi Galaxy S, még semmi nem lett frissitve rajta. Kies feladja, hogy 2 részletben tudna rá GB-t tenni, letölti az elsőt, és utána a telefonon a sárga downloading kép, a gépen 0%, és kiirja, hogy vegyem ki az akkut, és probáljam újra.

(#14413) ksanc válasza mexel (#14408) üzenetére


ksanc
őstag

Értem én :)

Az IMEI-t csak azért kavartam ide, mert az NVRAM-ról van szó és jobb tisztázni, hogy pontosan mihez is nyúlunk. De akkor kizárólag a data/nvram/APCFG/APRDCL mappában az Audio_ver1_Vol_custom fájl cseréjéről beszélünk, vagy ugyanebben a mappában más fájlokat is cserélni kell? Valahogy így?

Ahhoz hogy a rendszer már így telepítsen valószínűleg azoknak a fájloknak a paramétereit kellene megváltoztatni amik tartalmazzák az értékeit ennek a volume fájlnak amit a rendszert készít.

Na ez az, ami nem fájl, hanem binárisan (ne, ne kötözködjünk most azon, hogy minden bináris :D ) van tárolva az NVRAM partíción, ennek tartalmából (is) állítja elő a /data/nvram tartalmat a rendszer.
Szóval minimum egyszer el kell indulnia a rendszernek és utána lehet a létrejött fájlokat cserélni. Erre írtam, hogy talán valami systemen (ne adj'isten boot.img-ben) belül elhelyezett scripttel talán meg lehet oldani, hogy ez automatikusan történjen.

Küldj át mindent :)

Blue Eagle: a Maui Meta progival az imei-n kívül még elég sok mindent lehet elszúrni állítani :)

Ez most nagyon hardcore ötlet, de esetleg, talán meg lehet keresni az nvram partíció image mentésében ugyanazt a bájtsorozatot, ami a létrejött Audio_ver1_Vol_custom tartalma. Ha véletlenül van ilyen, akkor azt a szakaszt ki lehet cserélni a jóra, feltéve, hogy ugyanolyan hosszú. És feltéve, hogy nincs valami ellenőrző összeg és összehasonlítás :)

[ Szerkesztve ]

(#14414) mexel válasza ksanc (#14413) üzenetére


mexel
veterán

Na Te szebben fogalmaztad meg amit akartam mondani azt hogy hogyan jön létre a fájl. :D Számomra a lényeg hogy elkészül és ott figyel.

Úgy tűnik kb ott a script a linken. :R Belenéztem de nem értem. (számomra ez nem is meglepő) Pontosabban a scriptet talán igen, de miért üres az APRDCL mappa? Vagy ez univerzális és mindenki másolja be magának azt ami szükséges? Én így értelmezem

Viszont ha csak az 1 fájlt írom be akkor a többit törli a mappából?

[ Szerkesztve ]

(#14415) ksanc válasza mexel (#14414) üzenetére


ksanc
őstag

Azért üres, mert nem fájlokat helyez el a script, hanem csak a jogosultságokat állítja be a mappában található fájlokra :) Azokra, amiket korábban kézzel bemásoltál.
Ugyebár a fájl nevében is benne van (permission_setup)
Igazából bele lehetne rakni a fájlokat is, csak akkor a scriptet minden telóra/típusra külön meg kell írni, merthogy ezek a fájlok nem egyformák. Méghozzá egyesével másolva őket.

Közben megnéztem, mert ki tudja, hátha, de sajnos a Audio_ver1_Vol_custom fájl tartalma nincs benne így ebben a formában az nvramban, szóval tényleg generálódik.
Egy próbát megért :) Bár ezt is mindenkinek magának kellett volna megcsinálnia, merthogy nincs két egyforma nvram, ugye.

Összehasonlítottam a fájlt, amit küldtél a saját telómon lévővel, a hosszuk ugyanaz, de csak bizonyos részeik egyformák :)

[ Szerkesztve ]

(#14416) mexel válasza ksanc (#14415) üzenetére


mexel
veterán

De gyors voltál :)
Mehet privibe a többi?

(#14417) ksanc válasza mexel (#14416) üzenetére


ksanc
őstag

Persze.
Közben hülyeségeket írtam, a package_extract_dir önmagában nem törli a célmappa tartalmát, csak bemásol. Ha a forrásmappában egy darab fájl van, akkor azt az egyet.

(#14418) #79335424 válasza [CS]Blade2 (#14412) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ezek szerint még Eclair van rajta, nem Froyo? Gondolom, már úgysem garis. Le kéne pucolni a gépről a KIES -t és Odin -nal frissíteni. Persze előbb olvasgatás és MENTÉS (leginkább EFS)!!! Ajánlom a PDA fanklub fòrumán a Samsung faq -t és a romolás 1×1 -et! Nem tudom, hogy az itteni S1 topik elején is van -e általános útmutató. Sztem biztos van, de ha mégsincs, akkor olvasd el az S2 -ét! Az alapok ugyanazok.

(#14419) mexel


mexel
veterán

Na megint egy kérdés: Szeretnék egy supersut frissíteni még. A telepítőcsomagban külön választják az "arm" és "armv7"-hez való motyókat. A coolpad F1-hez szerintem armv7 kellene. Info1, vagy info2
Aza baj, hogy ami most van a romban az olyan felépítésű mint a sima arm csomag. Az armv7 1 fájllal kevesebb.
Melyik kell ehhez?
A build.prop-okban armeabi-v7a szerepel. Ez akkor az armv7?

[ Szerkesztve ]

(#14420) ksanc válasza mexel (#14419) üzenetére


ksanc
őstag

Priviben talán már olvastad a választ :)
Az említett fájloknak semmi köze nincs a superuser, supersu alkalmazásokhoz!
Nagy segítség lenne, ha linkelnéd, milyen telepítőcsomagról van szó :)

[ Szerkesztve ]

(#14421) [CS]Blade2 válasza #79335424 (#14418) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Az. Irta az elején, hogy 2 lépésben fogja megcsinálni, előszőr Eclair-t Froyo-ra, és utána huzzam ki és dugjam vissza a kábelt, de persze idáig nem jutott el. Letöltött valamit a Kies, 1x végigment 100%-ra, addig fekete volt a kép a telefonon, és utána 0%-ra váltott, a telefonon megjelent a downloading, aztán 1 percre rá kiirta, hogy The PC failed to recognise the mobile phone. És, hogy hogy tudom visszacsinálni attól függően, hogy kivehető vagy beépített az akku.

A tulajnak az a baja, hogy néha megfagy, amit használni akar, valami facebook-os bisz-basz állandóan, meg, hogy nem google play van, hanem market.

Én viszont nem vagyok benne a témában, egy darabig Spicám volt, arra egy marha részletes leírással rábarkácsoltuk a CyanogenMod-ot Odin-al (1x), de azóta egy Samsung Faékre (E1050) váltottam, mert nekem csak arra kell, hogy telefonoljak.

(#14422) #79335424 válasza [CS]Blade2 (#14421) üzenetére


#79335424
törölt tag

Facebookozni akar Androidon? Akkor olyan romot kéne rá tenni, ami tud generálni még három processzormagot, meg másfél Giga ramot a meglévő 512MB mellé. :)
Komolyra fordítva, ez nem változtat a javaslatomon. Olvasgatás + Odin.

(#14423) ksanc válasza #79335424 (#14422) üzenetére


ksanc
őstag

Muhhahha, majdnem hasonlót akartam írni én is, nevezetesen, hogy onnantól, hogy facebook, már nincs miről beszélni.
Izmosabb telót is megfektet, én egyszer raktam rá az enyémre, kíváncsiságból.
Azt hiszem talán tíz percig tűrtem meg :D

mexel: még annyit, hogy Chainfire tudja, mit csinál, neked nem kell törődni azzal, hogy mi van az update zip-ben, csak el kell indítani, a script magától felrakja a platformnak megfelelő fájlokat.
Feltéve, hogy nem valami totálgány összecsapott cuccra akarod ráhúzni és a ro.build, ro.product stb. jellemzők a valóságnak megfelelnek a build.prop-ban :)

[ Szerkesztve ]

(#14424) mexel válasza ksanc (#14423) üzenetére


mexel
veterán

Nem a zip-et akarom feltenni :) Ezt már írtam is priviben.

(#14425) #79335424 válasza ksanc (#14423) üzenetére


#79335424
törölt tag

Arról nem is szólva, hogy az S1 alapból RFS fájlrendszert használ, ami... Azt illik átkonvertálni ext -re.

(#14426) Signum04


Signum04
tag

Sziasztok,

Nagy baj van.

A mai nap reggel óta játszik velem a telefonom.
Samsung Galaxy S Advance
Bekapcsol és újraindul
Bekapcsol újraindul és ezt játszuk már egy órája.
Ha kikapcsolom a wifit meg a mobilnetet akkor nem indul újra rögtön. Viszont ha A Clean Mastert elindítom hogy takarítson akkor vizsgálat közben is újra indul.
Ez valami vírus? vagy mit lehet ezzel kezdeni? Nem töltöttem semmilyen applikációt tegnap, sem tegnapelőtt. Frissítés sem volt.

Légyszi valami ötlet elkellne, mert telefon nélkül....

(#14427) #73959936


#73959936
törölt tag

Sziasztok, némi segítség elkelne:

Két appot keresek. Egyrészt azt, amivel le lehet tiltani a telóban lévő 2.sim meglétének ellenőrzése és arra történő figyelmeztetés kikapcsolására. Másrészt: a wifi letöltési sebesség kijelzését mivel lehet tiltani ?
(a gravity box nem!)

Választ :R

[ Szerkesztve ]

(#14428) Amur


Amur
addikt

SD kártyát fogok cserélni, kinőttem a régit.
Kell valami trükk hogy minden átkerüljön a régiről, vagy egy TC elég ha az rejtett fájlok mutatása is be van kapcsolva?

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon

(#14429) #79335424 válasza Amur (#14428) üzenetére


#79335424
törölt tag

Először ellenőrizd a telóval, hogy tetszik -e neki az új kártya! Esetleg formázhatod vele. Elvileg elég a TC az átvitelhez, de ne áthelyezést használj, hanem másolást! Aztán ellenőrizd, hogy minden megvan -e az újon, és csak aztán törölld a régit!

(#14430) W1


W1
senior tag

Sziasztok!
Vettem régebben egy S3 minit, törve.
Most jutottam el oda, hogy megcsináljam, végeztem is vele, de most szembesültem, hogy képernyőzár van a telefonon. Mivel nem az enyém volt, így sem a kódot, sem a fiókot nem tudom.
Hogyan tudnék ezen a problémán átlépni? Recovery-t nem adja be.
Köszönöm előre is a válaszokat!

(#14431) air válasza W1 (#14430) üzenetére


air
nagyúr

Felraksz egy gyári romot.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#14432) W1 válasza air (#14431) üzenetére


W1
senior tag

Leírást kérhetnék? Sosem raktam gyári romot.

(#14433) air válasza W1 (#14432) üzenetére


air
nagyúr

Saját topik téma összefoglaló megvolt már?
Esetleg ez?

[ Szerkesztve ]

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#14434) atosan


atosan
addikt

Sziasztok,
Visszatérve az sd kártya eldobálós gondomra, mielőtt garanciáztattam volna a telót, vagy új kártyát vettem volna, találtam otthon egy régi 1gigás kártyát, zsupsz bele a telefonba. Több mint egy napja nem dobja el, holott előtte óránként dobálta. Viszont másik telefonban jó az az sd. Lehet összeveszett a telefon a kártyával :Y

[ Szerkesztve ]

Maine coon

(#14435) Longd válasza Longd (#14410) üzenetére


Longd
csendes tag

Sziasztok! Ezekre tudtok valamit mondani?
koszi

(#14436) Amur válasza #79335424 (#14429) üzenetére


Amur
addikt

Leformáztam telefonnal, sikeresen felmásoltam mindent a régiről (érdekes hogy egyes fájlokat 17gigának látott...) majd az új kártyát csatlakoztattam a számitógéphez, erre a windows rögtön beszólt hogy formázni kell.Persze nem engedtem hiszen előtte formáztam direkt telefonon,de addig nem volt hajlandó rámásolni semmit.. Engedjem a windows-nak is megformázni? (FAT32-ben kell?)

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon

(#14437) Zaja2


Zaja2
senior tag

Udv,
Erdekelne hogy milyen parancsot,melyik file-ban kell atirni ahhoz,hogy az ertesitesi led ne vilagitson.
Szoftveresen kikapcsolni nem lehet a ledet.
Root van,terminal emulator parancs esetleg,vagy egy file-ban rejtozik ennek a beallitasnak a parancsa?
ICS H1N1 bagyusz rom van a keszuleken.

[ Szerkesztve ]

Megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=Zaja2 /Valamint adatlapon

(#14438) Amur válasza Zaja2 (#14437) üzenetére


Amur
addikt

Ez engem is érdekelne, mert egy gsmart roma plus-om van ahol az értesitési lednek a vakkut használja..az villog. Elég idegesítő, és meríti is az akksit rendesen.

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon

(#14439) Zaja2 válasza Amur (#14438) üzenetére


Zaja2
senior tag

Egy ejszaka alatt fullra meriti a keszuleket. 100-0 szo szerint.

Megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=Zaja2 /Valamint adatlapon

(#14440) atosan válasza Amur (#14438) üzenetére


atosan
addikt

Beállítások\megjelenítés

Felső két mezőből vedd ki a pipát, mint nekem

Maine coon

(#14441) Amur válasza atosan (#14440) üzenetére


Amur
addikt

Köszi, de sajnos nem ilyen egyszerű!
Nekem a megjelenítésnél nincs ilyen opció!
Csak a zárolt képernyő értesítéseit tudom ki-be kapcsolni.

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon

(#14442) atosan válasza Amur (#14441) üzenetére


atosan
addikt

Valahol szerintem ki lehet kapcsolni, esetleg kisegítő lehetőségeknél?

Maine coon

(#14443) beloadjoker


beloadjoker
őstag

Hali!

Nekem 2.3.4re kellene egy pdf olvasó aminek a legkevesebb hw kell a telefon egy xpria mini /512mb ramos verzió szóval az "újabb kiadás"/
És kellene egy launcher is aminek szintén kevés hw kell semmi csicsa nem kell és lehessen fikszen beállítani hogty fekvő legyen a képernyő tehát el legyen forgatva és ne autómatán forduljon el és ez érvényes legyen a megnyitott alkalmazásokra is a telefonon egyébként Experia v2 rom van

Ha tudtok segítsetek :)

Üdv!

Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb

(#14444) mttssz


mttssz
senior tag

Sziasztok,

lehetséges valahogy beállítani, hogy indulás után ne a launcher, hanem egy adott app jöjjön be, kvázi az legyen a launcherem? Van itthon egy régi telefon, ami már semmire nincs használva, eléggé oda is van, zenelejátszót csinálnék belőle.

Előre is köszönöm a segítséget!

(#14445) #79335424 válasza Amur (#14436) üzenetére


#79335424
törölt tag

Akkor formázd FAT32 -re Win -nel és nézd meg, hogy a telónak hogy tetszik ez a verzió!

Zaja2:
Xposed alá van ilyen led kapcsolgató modul. Nem próbáltam, mert nekem nincs notiledem.

MaTMaN:
Több módja is van az automatikus indításnak. Van külön, boot -tal indító alkalmazás, használhatsz automatizálót, vagy az XBMC (Kodi) tud Launcherként funkcionálni.

(#14446) Amur válasza atosan (#14442) üzenetére


Amur
addikt

Sajnos ott sincs..bekerestem a komplett beállítás menüt már.. egyenlőre kikapcsoltam az értesítéseket zárolt képernyőnél.. sajnos így elvesztek egy funkciót, de legalább nem villog a vaku..

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon

(#14447) balzs12 válasza balzs12 (#14399) üzenetére


balzs12
tag

Sziasztok!!!
Volt időm ma és az sd patricionálást csináltam meg ez alapján ..[...] majd leszedtem a Link 2 Sd-t és [ez] alapján ellenőriztem a patricionálást meg beállítottam a link 2 Sd-t de azt írta ki mikor az ext2 filera kattintottam h a mount paranc sikertelen így nem is ment ... Mi lehet a hiba?? :O :O

(#14448) #79335424 válasza balzs12 (#14447) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ezt csűrheted, csavarhatod bármeddig, mert nem a partícionálás miatt nem működik és nem is a FolderMount miatt. A korábbi linkemből is egyértelműen látszik, hogy a "hiba" a telódban van! Tágabb neve: Köcsög Sony. Konkrétabban Sony RIC. Ez egy biztonsági merénylet, ami még root esetén is megakadályozza az írhatóként (r/w) csatolást. Enélkül semmilyen linkelés sem működik. Nekem nincs Sony -m, de úgy tűnt, hogy a megoldásnak kétféle megközelítése van. Az egyik egy script manager programmal mindíg kilövi a RIC -et és újracsatolja r/w -ben a partíciót. A másik megoldás nem külső alkalmazást hív meg, hanem init.d kompatibilissé teszi a kernelt. Ez egy általánosan használt módszer. Az init.d egy könyvtár, ahova futtatható scripteket lehet elhelyezni. A könyvtár tartalmát a kernel korai boot szakaszban vizsgálja és lefuttatja a benne levő scripteket. Így még a rendszer felállása előtt kikapcsolja a RIC -et.
LINK
LINK
LINK

(#14449) joelke HU


joelke HU
senior tag

Hali. Érdekelne, hogy van olyan youtube app, amivel kikapcsolt kijelzővel is mennek a videók. Mert szoktam úgy hallgatni zenét. Blackberryn a fasttube nagyon jó kis app, ott reklám sincs, le is lehet menteni később, offline nézésre, meg kikapcsolt kijelzőn is megy a lejátszás. Jó lenne droidon is ilyesmi. Valaki tud ajánlani valami hasonlót?

Motorola G51

(#14450) air válasza joelke HU (#14449) üzenetére


air
nagyúr

Létezik. De ez nem szakmai kérdés.
Az Android app topikban viszont többször is lett linkelve.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.