Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ztsoft
őstag
Ezt én is néztem, de az nem derült ki, hogy milyen box-on megy (a "Hardware" rész is fontos lenne).
Meg azt sem kell elfelejteni, hogy az S912-re még nincs 4.9-es kernel (ha jól látom, nem is lesz, [link], 5 hónapja nem nyúltak a kódhoz). A GXL-re (S905X,S905D,S905W,S805X) viszont már a 9.2.4.2 NG-s felrakható.
-
blakey
titán
A 4K60as mkv-t már nem tudják az olcsóbb 905x2-x3-ok.(legalábbis a Gemini Man-on elvéreznek) - khm, nem véreznek el, sőt, sok videón bizony az S922X vérzik el, 4K 50/60fps AVC videót nem tud lejátszani, S905X3/S905D3 simán viszi, valamint egyik fejlesztő szerint aki a HDR-rel foglalkozik, írta, hogy az S905X3/S905D3 pontosabban küldi tovább a metaadatokat.
-
Beni2360
félisten
A 4K60as mkv-t már nem tudják az olcsóbb 905x2-x3-ok.(legalábbis a Gemini Man-on elvéreznek) - Hát hogy is írjam amikor ki lehetett kölcsönözni a régi ZIDOO X10-m elvérzett de az S902x2 simán lejátszotta a videót. Azon néztük meg. És most is az -X3 vígan lejátssza a filmet. Ez így felelőtlen kijelentés
szvsz. -
bestpixel
tag
Ezer köszönet Neked!
Nekem is furcsa volt, hogy szétesik a cucc. Magam is teszteltem korábban sok mindent (fényképezőgépek, audio eszközök, hangfalak stb.), de sosem tapasztaltam ilyenféle gyártói hanyagságot (jó, egy fényképezőgép azért más kategória).Érdekelne még (nem csak gyűrűtől), hogy az említett X96 MAX Plus viszi-e rendesen a 4K-s anyagokat? Alapvetően nekem az kell, hogy ne szaggasson, ne akadjon meg a film. Nem akarok 100 terrás anyagot kezelni minden aprósággal együtt, egyszerűen csak jó minőségben, akadásmentesen szeretnék filmezni, zenét hallgatni. Az X96 MAX Plus egy procija tudja ezt biztosítani? Vagy inkább a Beelink GT-King 3 (vagy több) chipje miatt jobb választás lenne?
+: most CAT6-os UTP kábelem van a routertől a boxig, de egy más fórumon az ilyen szaggatást az árnyékolt CAT6-os kábel oldotta meg. Van ennek ekkora jelentősége, vagy csak a box (és a chip) számít?
Létezik valamilyen megoldás arra, hogy Mac-kel formázott (Apple File System (APFS)) SSD-t is lásson egy médiabox? Ahogy látom, alapban csak a Windows-os exFAT, meg egyebeket tudják olvasni.
Köszönöm!
-
-
DoItYourself
Topikgazda
Jelentem én voltam, aki önkényesen kitalálta a kategóriákat, és besorolta oda a márkákat.
CoF: a besorolás nem ár alapján történt, hanem a boxok minősége, a support, fórum, dokumentáció megléte alapján. Az S905 időkben ez nem volt valami fényes, maga a "márka" se volt egyértelmű, bár erről valószínű inkább a kereskedők tehettek - sok boxot árultak Beelink néven, aminek nyoma sem volt a Beelink weboldalán. Mostanában nem néztem a weboldalukat, de ha erős javulást éreztek a fentiekben, akkor lehet belőle B kategória is - az A-t kissé erősnek érzem.
-
stigma
addikt
Hi, köszi szépen.
Igen, igen erősítőm tudja, de ezt most annyira nem értem amit írtál
Maradjak akkor a TV alkalmazásánál vagy próblkozzak feltenni a Khadas VIM3L-re?
NF- akkor csak 1080p-re fog engem "korlázotni" ha VIM3L-re teszem, viszont TV appja ugye tudni fogja a 4k-t. -
cof
veterán
A nem eget rengető miatt éppen nálam nem éri meg azt a felárat amit elkérnek érte. De nyilván pénztárcafüggő a dolog, van akinek milliós házimozi szettje van, nála belefér ennyi plusz kiadás minden bizonnyal bőven a keretbe. Itt a kérdés a van-e jobb volt, és arra az a válasz, hogy nincsen, mert ugyanazokat játssza le mind a kettő és ugyanolyan minőségben és hibátlanul.
-
cof
veterán
Nos igen. El is felejtettem ezeket a drágább gépeket. Elképzelhető, hogy pörgősebb a rendszer egy leheletnyivel, bár ha eMMC-ről megy akkor is kiválónak mondható a sebesség az S905X3-on. Annyi előnyét látom én is tényleg, hogy a Netflix megy 1080p-ben ezeken, de egyébként azt a 2x, 3x-os többlet árat "szerintem" nem éri meg.
-
xrvman
őstag
Ezt próbáltam, de nem akart jó lenni.
Elvileg a munkacsoport ugyanaz. E helyen állítottam be:
Beállítások - Coreelec - Szolgáltatások:
Samba engedélyezése, munkacsoport neve:
Ezt dobja ki: hálózat hibakód: 0x80070035
Pedig még ezt is megpróbáltam:
[link]
Aztán fogtam magam és a coreelec alatti file kezelőben levő zeroconf segítségével elértem a NASban lévő egy szabad mappáját, bemásoltam a remote.conf fájlt. Bekapcsolta, de kikapcsolni még nem tudta.
Bemásoltam a másik remote fájlt, persze előtte átneveztem.
Bingo! Azzal már ki és be tudja kapcsolni.
Köszi szépen!
-
mikrofon
veterán
Sikerült! Kodi TextureTool
Köszi az iránymutatást!
Így már tökéletes a skin.
Köszi -
mikrofon
veterán
Akkor ha jól értem ki kell csomagolnom a a textures.xbt-t, szerkeszteni amit szeretnék és visszacsomagolni?
Vagy ennek a Box-on automatikusan meg kellett volna történnie?Bocs a lámakérdésekért

(#71164) ztsoft ez igaz ott is vannak ikonok, rengeteg, de ott az ikonok között ezek nincsenek, se névre se, képre egyezően....
-
mikrofon
veterán
-
Beni2360
félisten
Akkor az monitoron van.
A nyelvi fájlt meg nem tudom letölteni, nálam ezt mutatja.
Nincs letöltési ikon.kerestem .
ja már látom a nyelvi csomag benne van a másik zipp fájlban egye. -
-
Mankó
veterán
Ezek mind egyéni preferencia és Tv függvénye. Az én esetemben pl az erősítő felkonvertálja a filmeket 4k-ba,, Atmos hangszóróim nincsenek, az erősítő tudná, de akkor sincs hdr.
A Netflix oldalán a profilban különben birizgálhatod a feliratokat is. Szín, méret, stílus.
Próbálgatni kell és megnézni melyik verzió ad többet a moziélményhez. -
Pelican
őstag
Az LG tévén a Netflix 4k Dolby Vision képpel, DD Atmos hanggal megy, egy egyszerű, átlátható felületen, a tévé saját távjával, dedikált indító gombbal, ezzel nem nagyon tud a külső box versenyezni...
Zoommal nem rontom le a képminőséget, az ambilightot meg nem használtam a Philips tévémen, amíg az volt, mert zavarta a mozizás élményt, a felirattal meg nincs gondom, kodin sem álltgatom. -
FerNandor
őstag
Szuper! Köszönöm. Ez jó lett. Most az OK picit hosszabb megnyomására megáll a lejátszás, anélkül, hogy bármi menüsáv feljönne és ugyanígy el is indul.
Beállítottam az 1 perc utáni fekete hátteret, mint képernyővédőt, is.A keymap editorral amúgy nem tudom az audio sáv váltást rárakni a távkapcsoló menügombjára (a 3 pötty és 3 vonal), nem engedi. De nem is baj. Jó lesz így. Mert, amit szerettem volna, most már legalább működik.

-
Mankó
veterán
Hűha, CE alatt hol találom az ssh-t? Ez van, amikor az ember egyszer beállít egy rendszert ami hónapokig jól működik, aztán egy rendszer frissítés összekavar mindent és nem találok semmit.
Példának okáért a buffer beállításom is elszállt a CE újrarakásakor, és most az advanced settings.xml-t se találom.
-
Mankó
veterán
Az lett volna az első ötletem, de amióta frissítenem kellett a CE-t egy automatikus frissítés után előállt hiba után, azóta megváltozott a menü és nincs benne reboot to eMMC/Nand.
Lehet érdemes lenne belehúzni egy régebbi CE-t és vissza kerülne az a menü pont is? Most 9.2.0-s CE fut rajta. A 9.2.2-es CE-cel futott hibára, azt downgradeltem.Ettől függetlenül mem kártya nélkül is be kellene jönnie a droidnak.
-
M_AND_Ms
veterán
A másik válaszomban betett screenshot alatt bent volt, az a limit a 720p-re, de hát hiába, ha a forrásanyag 570p (mint ahogy jól látszik)
Elhiszem, hogy nálad nem volt gond, de nálam van meg van és arra keresem a megoldást
...
amúgy néhány tesztet végezve arra jutottam, hogy a netflixnél a szoftveres feldolgozás miatt jóval nagyobb cpu igény (ez látszik is az infókban), míg mondjuk egy bd iso lejátszása esetén jóval kisebb. A netflixnél a szoftveres feldolgozás során sd anyagoknál még egy nagyobb mérvű felskálázás is történik (sd anyag lejátszasok láthatóan nagyobb cpu terhelés)., ami már ennek az S905D-nek sok lehet, bár ekkor is 50-60% lehet a max) ....most már fixen elő tudom idézni a szaggatást, ha a netflixes lejátszás közben elmegyek a menükben bolyongani (ekkor már ki-ki hagy a hang is), de visszatérve a filmre a szaggatás, frame skippelés fogad.Nagyon gyanús, hogy ez nem "usererror". (vagy valamilyen beállítást még nem mondtál el,amit te megtettél)
update
épp most egy másik sd filmet indítva, egyből szaggat, a cpu egyik magon se éri el az 50%-t a cpu hőmérséklet pedig 75-76 fok (kb ennyi volt hd anyagnál és egyéb , nem netflixes forrásnál...ez box itt évek óta megy és a legnagyobb nyári melegben sem volt soha semmi túlmelegedési problémára utaló jel -
M_AND_Ms
veterán
"a felbontásnál mindig a hivatalos Netflixen elérhető legmagasabb felbontást írja"
Tehát, akkor miért is mutatja az egyik kliens HD-nak, míg a másik SD-nek? Akkor ha az addonban nem állítom be a max 720p felbontást?
A limitet pedig , bár kipróbáltam, de nem az inputstream adaptive-ben állítanám be, mert akkor minden, azt használó stream ezzel a limittel menne, azt meg nem akarom. Én a netflix sd filmjeit szeretném sd-ben lejátszani és nem az 1080p-s filmekkel van gondom.
Köszönöm, a tanácsokat, de -logikusan gondolkodva- sem itt lesz a kutya elásva... -
M_AND_Ms
veterán
Igen, pont az esetleges usererror megállapításához és megoldásához írtam ide a kérdésemet, amire is a válaszok arról szóltak, hogy esetlegesen másnál is előfordul ez a hiba.
A linkelt leírásnak megfelelően telepítettem CE 9.2.2 alá (Mecool K1Pro). Mivel a leírás se említi, ezért gondolom ebben a környezetben érvényben van a szükséges egyéb komponensekre írt "*2 Automatically installed" megjegyzés.
Tehát, azt hiszem elmondhatom, hogy a telepítés során nem követtem el usererror-t.A beállításhoz adott linked a telepítésről ír, de már jártam ezen az oldalon és végignéztem az ott leírtakat (különösen a "Video playback problems like frame drops, slowdown, stuttering" részt) Általánosan azt látom, hogy az ott leírtak a nagy felbontás problémáiról szól. Nálam jelenleg 720p-re van korlátozva úgy, ahogy itt a topikban is szoktátok ajánlani. Problémám nekem az addon által SD felbontású filmekkel van, amely probléma menet közben a legváratlanabb (p 40 perc után) helyen jön elő, majd onnantól konstans megmarad. A box újraindítása után néha helyrejön, de van, hogy nem . Az infót nézve, jól látszott, hogy folyamatosan droppolta a képeket, emiatt volt szaggatott, darabosan lejátszás. Sem a felbontás, sem a bitráta nem indokolta ezt.
De, ha van javaslat, tipp a beállítások módosítására, vagy hogy mit ellenőrizzek még, azt nagyon szívesen veszem.
És ugye vannak a furcsaságok, hogy a hivatalos kliens miért mutatja ugyanezt a filmet HD-nak és miért mutat egész más tartalomleírást (több filmnél összevetettem és mindenhol más). Ezek a dolgok csak, mint érdekességek, az élvezetet nem zavarják csak egyszerűen furcsa (bár, amit az addon filmtartalomnak leír, az kb egy zsé kategóriás, bulvárlap hatásvadász próbálkozása, mintsem egy tisztes szinopszis, a filmhez meg szinte köze sincs (ennél még a port.hu is jobbat ír)
példák: [kép] [kép] -
SunMount3r
nagyúr
Furcsa, hogy ezek a beállítások, mint pl. az előerősítés is csak lejátszás közben állíthatóak. Nem is értem miért?! Ráadásul, ha nincs scrape-elt média tár, akkor a "Beállítás az összes médiára" opció sem hat semmit. És akkor minden egyes videónál lehet előröl kezdeni. Jól látom, hogy ezt lehetne okosabban is?
-
Csicsóka
őstag
Említettem már párszor, hogy amit a CE kernel.img-nek nevez, az valójában egy AOSP droid boot image. Ez pedig adja is a megoldást.
Az Android Image Kitchen nagyszerűen szét, és össze rakja.
(unpackimg.sh repackimage.sh) A a ramdisk könyvtárban lesznek szét bontott initramfs elemei, ott pedig a spalsh könytárban lesz a splash-1080.png. Ezt kell a sajátra cserélni, majd repackimage.sh össze rakja. Az új image, image-new.img néven készül el, amit aztán lehet az SD-re másolni kernel.img néven. Ez a Linuxos AIK verzióról szólt, dózeres is van de fogalmam nincs hogy működik, se a Mac verziót nem próbáltam. -
tupacamaru
veterán
Nekem saját magam által készített van, itteni leírás után csináltam meg. Nálam a box bekapcsolásakor lefut egy teszt, villognak a LED-ek. Ha kikapcsolom a dobozt, akkor elalszanak, mert nem kapnak vezérlést. Ha megállítom a filmet akkor megáll a fény is. Kodi menünél a menü szineit veszi le, de ha film közben kilépek a menübe, akkor a film által generált szineknél marad. Én olyan hibát amire gondolsz nem tapasztaltam.
-
mexel
veterán
De írom mert nem akad. Sokan a samplet tesztelték és írták hogy az is akad. Van x3 amin nekem is akad és van amin nem. Ezt miért ne írjam? Ha visszaolvasol láthatod hogy sokan a samplet tesztelték. Ha az is akad akkor valószínűleg a film is fog.
Nyilván ami boxon nem akad, ott még nem biztos hogy a teljes film jó lesz, de az biztos hogy a sample jó.
Ezt azért írtam mert ez már önmagában érdekes hogy ekkora a szórás az x3-ak között.De csak a te kedvedért leszedem a filmet és megnézem így is.
-
achtung986
csendes újonc
Én pont fél óráig tudtam nézni ezt a filmet, de semmilyen akadást nem láttam és a hang sem csúszott. Ez a 70 gigás változat volt. Sajnos a codec infot még nem tudtam rámappelni egyik gombra sem így nem tudom a skipped frameket.
X96 air P2 4/32Viszont rebootolnom kellett mielőtt elkeztdem nézni, mert előtte csak a tv negyedét töltötte ki a kép ha elindítottam és annak a résznek is az alsó felét színes sávok takarták amik viszont teljes szélességben végigmentek a tv-n. Ez azóta is így van, ha valami mást csinálok előtte és úgy indítanám akkor így indul ez a film, ha rebootolok akkor rendben indul és nincs baj vele.
Azóta felraktam ceemmc-vel a belső tárhelyre, nekem semmi változás, se ebben, sem a boot időben. USB pendriveról (USB 2 portban) előtte is fél perc volt stopperral és most is annyi belső tárhelyről.
-
mpo
veterán
Azt hiszem a feszélyezést nem azért érzi, mert nincs rá igénye, hanem a néha eluralkodó topikba igazán nem illő "hangulaton".
Senkivel sem éri meg vitatkozni.
Erre már én is rájöttem.
Nekem nem állt módomban stúdióba menni hallgatózni, de aki teheti, tegye meg és utána döntsön. Mindegy hogy százezer vagy tízmillió a keret, a jó döntéshez a próba segít. -
LLKobe
veterán
Tudomásul kéne venni hogy a mini hifi: NEM hifi, a soundbar: NEM házimozi.
Ezzel szerintem nagyjából mindenki tisztában van.
De szerintem azt is tudomásul kéne venni hogy sokpontegyes házimozira nincs mindenkinek igénye.
Nekem egy 60W-os, 35k-s soundbarom van, tökéletesen kielégíti az igényeimet otthon. -
kenand
veterán
Ha csatornát 5.1-re állítja 2.0 helyett és kikapcsolja az átkódolást, akkor at EAC3-nál nem lesz hang.....
daver88
Ha csak beszédhengod nincs, akkor valami a centerrel nem stimmel.
Sima AC3-nál van beszédhang?
Centerből nem csúszott ki a kábel?(első haszáltan vett erősítőmnél rámsóztak egy hibásat amin nem szólt a center
).
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Zbook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089, 100% Akksi
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

szvsz.
Nekem is furcsa volt, hogy szétesik a cucc. Magam is teszteltem korábban sok mindent (fényképezőgépek, audio eszközök, hangfalak stb.), de sosem tapasztaltam ilyenféle gyártói hanyagságot (jó, egy fényképezőgép azért más kategória).

vargalex
DoItYourself