Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bodor
veterán
válasz
mikrofon #104160 üzenetére
Nos, kész a NG nightly + cpm4.1, minden működik is rendesen, kivéve a távirányítót.
Olyan, mintha nem bluetooth, hanem infra lenne, ha nem konkrétan a boxra irányítom, akkor nem veszi a jelet, pedig a jó remote.conf file van megadva neki.
De ez még nem is lenne baj. Mivel a multi távirányítóm csak infrán tud tanulni, rendeltem egy Ilyet, de ugye először a CE rendszernek kellene látnia!Ebben tudsz vagy valaki tudna segíteni?
-
nfsu17
veterán
válasz
gyűrű #104192 üzenetére
Élőben azért szebb, max nem szép.
Plusz teljesen néma a gombok lenyomása.
Ez még az elején (az X96 gyári távjával) nem is volt annyira feltűnő, hogy mennyire kattog.
Aztán mikor kiszóltak a nappaliból (3 szobával arrébb), hogy mi ez a kattogás...akkor váltani kellett.
Akkor jött a G20s Pro.
Ami szintén kattog, csak kevésbé. De azzal meg vételi bajaim vannak/voltak (nemrég írtam erről), és random nem vette a jelet.
Szóval fogtam a szekrény aljából a Dune távját, felprogramoztam és szuperül megy, ahogy szeretném, néma csendben. És vakon eltalálom a gombokat a sötétben is...bár amúgy fluoreszkál.Hogy minek ennyi gomb? Há' soroljam?
-nyelvváltás
-feliratváltás
-feliratkereső
-felirat delay +
-felirat delay -
-felirat pozíció fel
-felirat pozíció le
-screenshot
-box automata kikapcs. megakadályozása gomb
-play
-pause
-előre / vissza
-stop
-audio delay
-felirat ON/OFF
-page down / UP
-codec info
-player debug info
-hangerő
-MUTE
-"jobb egér gomb" (aka beállítások menü)Én VHS-en, DVD-n, és DUNE-n nevelkedtem.
Nekem az a táv, amin van 5 gomb, az max a kutya szájába való, de nem a kezembe, használni. -
®abstract®
őstag
válasz
-szabi- #104170 üzenetére
ha van infraport a telefonodon megoldás lehet erre. alapvető funkciókra jó. be-ki, hangerő, 4 irány-ok-csati váltás gombok. saomi telom kezeli=nekem x96mp boxom van. viszi.kb. 5 m veszi a jelet.
nagyon faxa.
az alkalmazás [link] sok eszközt támogat= tv,klima,tvbox,mediabox, beltéri egységek stb. -
gyűrű
addikt
válasz
nfsu17 #104185 üzenetére
Nem is olyan csúnya?
Talán a 30 évvel ezelőtti orion tvmnek volt ilyesmi
Minek amúgy ez a rengeteg gomb?
Nekem ennyi pl bőven elég, ezen 10 gomb tanítható infrán..
2 db-ot vettem az alin, egyik 390 Ft volt -
Kisnyikhaj
csendes tag
válasz
mikrofon #104172 üzenetére
Köszi szépen végül ezt választottam(DuneHD-Homatics-R-4K), egy hét és meg is jön elvileg
-
válasz
Flowtation #104187 üzenetére
Esetleg írd majd ide mi a neve hogy a legközelebbi LG tulajdonosnak könnyebb dolga legyen
-
mexel
veterán
válasz
nfsu17 #104183 üzenetére
A g30-at nem láttam, az első volt az nem volt valami jó és azt hiszem ami nekem volt nem volt tanítható a bekap soló. Ez a g30 jobban néz ki, köszönöm, lehet mindegyik g-sből tesztelek egyet.
Igazából az lenne a legjob ha lenne full infrás amin minden gomb tanítható ( nekem van olyan) csak az csúnya, valami jobb minőségű kellene. Itt minden gomb üres gyárilag, be lehet bármire bármit tanítani, de nem találok másik ilyet, pedig egyszer mintha valaki ajánlott volna egyet -
nagyfejü
őstag
válasz
Blackhole13 #104178 üzenetére
Szia!
Nekem HDMI megy az AVR be és az van megosztva a tv felé egy ilyennel:HDMI Audio Extractor 4K 60Hz ARC Audio Extractor HDR10 HDMI2.0 Splitter Audio Converter leválasztó. -
mexel
veterán
Sziasztok! melyik volt az a távirányító amit itt ajánlottatok, hogy a bekapcs gombja infrával tanítható és atbbi rádiós?
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Most volt egy kis időm és próbálkoztam!
Alany vontar x4.
Ce omega alatt elég sok anyag nem indult el! /ADVD , SACD, BR AUDIO STB.
Érdekes módo android és kodinerds kombóval minden elindul hibátlanul!!
Ez mitől lehet? A beállitások ugyanazok!
üdv -
mexel
veterán
Talán lehet ezt kérdezni: használ valaki iptv-plan-t? Ha igen azt be lehet integrálni az iptv simple-be? Azaz lehet ott nézni a sok csatornát valahopgy? Műsorújságot már meg sem kérdem
-
mikrofon
veterán
válasz
Kisnyikhaj #104169 üzenetére
Szerintem nem
Ha tényleg csak offline tartalomhoz választasz készüléket akkor Ugoos AM6B+ CE-NG-cpm -vel nagyon jó választás. Viszont felmerül, hogyha esetleg később streaminget is szeretnél, akkor a DuneHD-Homatics-R-4K box talán még jobb. Kb hasonló áron van.
Ráadásul most az Amazon-Warehouse-ban van egy jóáron (116,33EUR) [link] .... -
nfsu17
veterán
válasz
-szabi- #104170 üzenetére
Én nem kínlódnék vele, bár biztos vannak ügyes szakemberek, akik meg tudják csinálni...amennyiben lehetséges.
Két esélyed még lehet (min.):
-felprogramozol (tegyük hozzá, hogy azért nem a legkönnyebb dolog, de megoldható sok esetben) egy infrás távot, akár valami régi tévéjét, vagy dvd játékosét. Ebben az esetben nem fog menni a box bekapcsolása távval (max ha áram alá helyezed valami kapcsolós elosztóval)
-veszel egy pl. légegeret (g20s pro, ali), bedugod az usb-be a vevőjét, és már megy is. Ennek pl a bekapcs. gombja tanítható, azaz ha valahogy mégis működne az eredeti még pár percig, akkor arról átmásolhatod a bekapcs. kódját erre a légegérre.Van ennek a távnak már úgy láttam BT-os verziója is
G20SPRO BT
(gondolom akkor nem kell hozzá az usb dongle, ha pl nincs usb hely a boxon).Ehhez viszont nekem lenne kérdésem, mert nekem a régebbi verziója van, ami nem BT-os. (csak dongle-vel megy).
A BT jobban terjed, mint a 2,4G, amivel kommunikál a dongle-val?
Ugyanis nálam asztal alatt van a box, tehát felül, oldalt árnyékolja a jelet, cserébe ritka xarul veszi a jelet, ha szemben ülök a tévével a kanapén.
Megoldásként kivezettem a tévé möge usb hosszabbítóval a dongle-t, így már jobb, de még mindig nem tökéletes.
Viszont használtam már a boxon a BT-t zenehallgatásra, és nem volt vele semmi gond, kimaradás, akármi, semmi, jó volt. Szóval a BT jel úgy néz ki jobban kijött onnan a boxból, mint a 2,4G.
Majd lehet veszek egy ilyet is próbaképp, ha lesz rá ingerenciám, meg valami kupon.14$-t azért nem biztos, hogy szánnék rá.
-
Kisnyikhaj
csendes tag
Szeretnék venni egy boxot terv az, hogy Ugoos AM6B+ boxot innen. (63,9 ezer HUf)
KérDés esetleg jobban megérie Ugoos AM8 pro azt picit felárat? (76,7 ezer HUf)
Cél Coreleec futtatása. -
Swenk
aktív tag
válasz
Bodor #104147 üzenetére
Köszönöm. Akkor marad a Dune Homatics saját playere, de azért tovább keresek kodi mentes lejátszót, saját playerrel. Sajnos Nvidia, fire tv, android boxok mind kodisok. Elnézést mindenkitől, aki szereti, de nekem nagyon macerás és nem akarok szakértője lenni, nem is tudnék, az alkalmazásnak. Itt néhány felkészült fórumtárs olyan dolgokat emleget, főleg azok rövidítését, amit Ők jól megértenek, és jól elbeszélgetnek egymás közt ezekről. A CE témában - legáiább is számomra - nagy a kotyvasz. Őszinte elismerésem a téma szakértőinek.
-
huberpe
aktív tag
most készülök én is újrarakni egy x96max+ készüléket. érdemes felrakni ezt a cpm buildet? igazából nem találok róla semmi számomra értelmezhető leírást.
nem használok hdr-t, a cél a minél problémamentesebb lejátszás lenne. -
mikrofon
veterán
válasz
Bodor #104153 üzenetére
Két fórum társ is linkelte az oldalakat, ami az NG+cpm bulid felrakásához kell. Lehet nem pont neked de mostanában volt.
Ha most kezded a CE-zést, akkor van lemaradásod bőven az ittlévőkhöz képest. Sok a bonyolult folyamat, beállít és néha érthetetlenek a miértek.... néha utobbi nem is fontos... olvasod és ha szimpatikus beállítod, felteszed, kipróbálod aztán használod... vagy éppen visszatérsz egy másikhoz....
De ez behozható csak sok türelem és idő kell hozzá
Amúgy szerintem kezd a NG nightly + cpm4.1 verzióval. Szerintem most ez a legjobb. Különbség pedig a többihez képest pont ez, hogy szerintem a NG nightly + cpm4.1 a legjobb éppen -
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon #104158 üzenetére
Ide raktunk fel párat..
-
válasz
Bodor #104156 üzenetére
Na akkor peace, ebben egyetértünk!
Sajnos a DV támogatás még fejlesztés alatt, ezért nem úszod meg a tesztelést és a különböző verziók csereberélését. Nekem is van egy AM6B meg B+ is a fiókban, de a napi lejátszást még mindig VIM3L-ek végzik 20.5-el, DV nincs de minden más meg tökéletes. Majd ha úgy látom elég kiforrott a DV rész már akkor megnézem második eszközként.
-
Bodor
veterán
válasz
AiRLAC #104155 üzenetére
Nem haragszom, de mi köze az ingyenességnek a segítséghez? Mint írtam is, kezdő vagyok CE téren, és nem igazodok ki a verziók és azok összefüggései között, ebben kértem segítséget, hogy mit, mire és hogyan lehet telepíteni, frissíteni. Igen, a fórumok azért vannak, hogy beszélgessenek egymással az emberek (itt is többnyire az folyik pár ember között), másrészt viszont jobb esetben lehet segítséget kérni a témát illető kérdésekben, hiszen nem mindenki profi már az elején. Jó pár éve fórumozok, volt saját kiemelt topikom is évekig, de mindig türelmes és segítőkész próbáltam maradni, bármilyen amatőr kérdést is merült fel...
A kioktató, nagyképű, és fellengzős hangnem nem visz előrébb!
Mit értesz "ezzel a hozzáállással" alatt?
Szerintem konkrét, nem bonyolult kérdést tettem fel, amire gondoltam kapok pl. egy olyan (esetleg linkekkel kibővitett) pár soros választ, amiben le van írva, hogy mit, milyen sorrendben telepítsek. Akik itt profik, és van gyakorlati tapasztalatuk, ez 5 perc sem lenne... -
Bodor
veterán
válasz
AiRLAC #104150 üzenetére
Mikrofontól kaptam segítő választ a hang csúszás ügyében, amit meg is köszöntem. Mástól nem volt reakció pl.erre a részre sem: Mi a különbség a cpm verzió, a NG nightly és a gyári NG CE verzió között, és nekem mi lenne a jó megoldás? Teljesen új CoreELEC rendszer kellene feltennem, vagy van biztonságos update az esetemben?
-
Bodor
veterán
válasz
Swenk #104145 üzenetére
"Azt kérdezném, hogy ha feltenném a CE-t, mennyiben járnék jobban?"
Én úgy tapasztalom, hogy semennyire...
Én is Himedia Q10Pro-ról váltottam anno Dune HD Real Vision 4K-ra, de elegem lett az akadozó lejátszásból és a béta firmware-ek sokaságából, és többek között annak reményében, hogy CE-vel szépen menni fog a P7 FEL lejátszása mkv fájloknál is, vettem egy Dune Homatics Box R 4K plus-t.
Amit a dune hd media player le tud játszani, azok közül a CE pár fájlnál úgy lefagy, hogy csak áramtalanítani lehet a készüléket. Player process info alig mutat valami információt, nemhogy FEL vagy MEL, de sokszor a kodeket sem, szóval még tesztelni sem lehet normálisan. Jelenlegi állapotában egy nagy csalódás számomra ez az itt, és más topikban agyonhypolt CE. Az alap CoreELEC-Amlogic-ne.aarch64-21.1.1-Omega-Generic fut a gépen. Kértem segítséget, (Bodor #104053), de sajnos egyelőre nem kaptam. -
YxVs
senior tag
Az mitől lehet, hogy film indítása után 1-2 másodpercig nincs kép, de már hang van?
Ez nagyon régóta így van, már X96 S905X-en Leia alatt is így volt, és most Vontar X4-en is.
A box az erősítőbe megy, és onnan megy a jel a tévébe. HDMI kábel, erősítő, vagy a CE miatt van? -
Swenk
aktív tag
Dune Homatics Box R 4K plus, a legutolsó hivatalos firm-el.A Dune gyári média playerét használom, és szerintem teljesen jó. Állít képernyő felbontást, kép frekvenciát, tudja a hd hangokat, DoVi FEL7... Ami furcsa, ha visszalépek a back gombbal lejátszás alatt, 1-2 sec fekete jön be.
Ez mondjuk engem nem zavar. Azt kérdezném, hogy ha feltenném a CE-t, mennyiben járnék jobban?/ sajnos nem tudtam megszeretni a KODI-t és nem tudom miért, de a legtöbb média playerben Kodi van. Ezért kerestem és találtam más lejátszó alkalmazást a Dune-nál. Én csak ezt és a régi Himediát ismerem saját playerrel. Persze, ha sokkal jobban járok a CE-vel, akkor .......De ha tudnátok ajánlani a homatics -nál még jobb boxot, amire nem kell telepíteni kodi-t, annak is örülnék. Köszönöm szépen -
blakey
titán
válasz
batagy #104137 üzenetére
Ha jót akarsz magadnak és a lejátszódnak, akkor ilyeneket nem csinálsz. Nekem, akinek van fehér és fekete Homatics, nem is egy, mindegyikre csak a hivatalosan tesztelésre küldött FW-t teszem fel, még véletlenül sem "keresztezem" őket. Most fog kijönni Dune-re is a 7954 (OTA) és ha az már nem megy fel a Dune-dre, akkor megszívtad és csak a sima Homatcsos verziót tudod használni.
-
blakey
titán
válasz
batagy #104134 üzenetére
Először is, honnan töltöd le a Dune-hez a firmware-ket? A Dune Media Center app is működik? Amúgy van/volt ilyen Android TV hiba, ezt próbáljuk javíttatni, a 7954-gyel már kevésbé jön elő. A boxot nem kell újraindítani, elég leállítani majd onnan folytatni és általában nem konstans a megjelenése, van, hogy napokig nincs ilyen jelenség. az is lehet, hogy nálad más okozza.
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Ha már Dune Homatics Box R 4K plus, én is kérdeznék.
Nálam az ATV 12 beta 7329 van fent, és Kodi 21.1.0Egyszerű 720p sorozatokat nézek, és szinte mindig, a videónál 30 perc ( plusz mínusz 1-2 perc) elteltével elkezd akadozni a film.
Olyankor újra szoktam indítani boxot, és attól a ponttól folytatom a videó nézését.Ez most Android hiba vagy KODI hiba?
A 7954-es beta firmware esetleg javíthatja? -
nfsu17
veterán
válasz
Swenk #104127 üzenetére
Nézd meg, hogy az SMB (hálózat) be van-e kapcsolva a boxon.
[https://wiki.coreelec.org/coreelec:smb]
Alapesetben be van, úgy tudom.Oda IP címet kell beírni, azt írod?
"boxcímet"pl.
\\192.168.....Vagy
https://wiki.coreelec.org/coreelec:updates#update_by_manual_place_a_update_file -
Swenk
aktív tag
Üdv.
"A letöltött új verziót (.tar fájl) másold át hálózaton ide: \\boxipcim\update és indítsd újra a lejátszót. "
Na, nálam a boxcímet elutasítja, nem tudok belépni, laptopon sem és mobilon sem. Van más módja is az update-nek? -
gyűrű
addikt
válasz
Flowtation #104123 üzenetére
A kalibráció a feliratok pozíciója miatt kell, sarkokat és középső négyzetet soha nem kell mozgatni.
-
válasz
Azt a kalibrációt állítsd vissza 0:0-ra minden sarkon és a TV-t pedig hogy ne méretezze a képet.
-
blakey
titán
válasz
A kodiban mindig kellett kalibrálni a kijelzőt (egyszer), ha új telepítés volt
- soha, TV-ken kell kikapcsolni a túlpásztázást vagy bármi is a neve az adott márkánál. -
mexel
veterán
válasz
Flowtation #104120 üzenetére
Tv t állítsd csaj. A ce n soha nem kell képméretet állítani, kivéve valami nagyon régi rissz felbontású tv n esetleg
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Csak egy apró kérdés, lejátszás alatt ha belepörgetek vagy előhozom a menüt akkor a kezelőszervek kilógnak a képből valamennyire. Lejátszás nélkül rendben van a képméret. Ez tv vagy kodi beállítási hiba lehet? -
djnice
veterán
válasz
blakey #104115 üzenetére
Megnéztem újra (Homatics + CE cpm A4.1 build + hardveres dekóder):
- 1080i-25-H264.mkv: Az elején kicsit akad, de a frekvenciaváltás után hibátlan
- burosch1.mpg: hibátlan
- MPEG_1080i@6.5Mbps.ts: hibátlanA VC1-es fájloknál meg az összes Amlogic-nál gond van (deinterlaceli a progresszív videót is), csak az S922 szoftveresen lenyomja.
-
mexel
veterán
Sajna igen régen mdosítottam már ilyesmit, nem emlékszem hogy vajon a box bekapcsolásához tudom moódosítani a bekapcsológomb kódját? Azaz másik táv bekapcsológombját hozzá tudom adni valahogy? Régen mintha valahogy uboot cserével megoldottam volna droidos boxokon.
Coreelecnél nincs valami egyszerűbb megoldás? Ugyanolyan típusú box csak a régenbbi, eltérő kódú távot kellene hozzá használni mert a mostani ütközik a projektorral -
blakey
titán
válasz
djnice #104114 üzenetére
Küldtem néhányat, de még lenne, ahogy korábban is írtam, mindez hardveres gyorsítással problémás, szoftveresre állítva a burosch jó lesz, 1-2 videó jó lesz, de nem az összes. A DVD ISO-k is problémásak, vagy ott a régebben emlegetett Yello Touch DVD, hardveres gyorsítással az is sz@r.
-
mikrofon
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó PC AMD Ryzen Threadripper 2990WX/ X399 Xtreme/ 128gb RAM
- Asztali PC , R5 8400F , RX 5700 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 500 GB HDD
- Asztali PC , R7 5700X , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Asztali PC , i7 10700 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500 GB HDD
- Intel Core i5-9500 / i5-9500T / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Nintendo Switch Joy-Con pair kontrollerek
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest