Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-08-30 10:47:05

LOGOUT.hu

A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7201) adamssss válasza otto14 (#7200) üzenetére


adamssss
veterán

Igen csak ott ugye jóval drágábbak a játékok, illetve nem hiszem, hogy sok olyan konzol van ami kihúzza a 7 éves ciklust...

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#7202) radi8tor válasza adamssss (#7201) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Pont tegnap láttam egy videót, amiben szinte azonos játékokat néztek PS, PS2, PS3 és PS4-en.
Hát mit ne mondjak, eléggé béna grafikája van PS3-nak.

⭐ Stella

(#7203) adamssss válasza radi8tor (#7202) üzenetére


adamssss
veterán

Én csak next-genben gondolkodom, szóval ha konzol lesz az PS4...

[ Szerkesztve ]

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#7204) HSM válasza adamssss (#7199) üzenetére


HSM
félisten

Miért, mi baj van egy 7950/70-el, amit már elég pofátlanul olcsón megkapni? Attól a 25-30%-tól, amivel a platykák szerint jobb lesz a hawaii, mi lesz jobb? Szerintem a jelnelegi 7900-akról nem sok értelme lesz váltani. Bőven van lóerő ezekben a karikban, amit az idei top címekben remekül meg lehetett csodálni. Én igen jó eséllyel jóideig meg fogom még tartani a jó kis 7970 OC-m... ;)

(#7205) Abu85 válasza adamssss (#7199) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Pár PS4-es játék szebb lesz konzolon, mint PC-n. Szóval ha ez érdekel, akkor PS4-re menj. Ha nem, akkor a PC is megteszi. A konzol igazi előnye az exkluzív játék.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7206) radi8tor válasza HSM (#7204) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

4k felbontásra jobb lesz Hawaii. :K

⭐ Stella

(#7207) janos666 válasza otto14 (#7200) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Én nem mondanám, hogy az utóbbi években rendesen lehet játszani a konzolokkal.

Az egyik legfőbb hiányosság, hogy túlnyomórészt nem 60, hanem 30 fps-el ketyegnek a játékok (sőt, néha még azt sem tudják stabilan, lásd korábbi GTA IV offolás), ami szerintem csak azok számára tolerálható, akik még sohasem játszottak stabil 60 fps-el. Főleg nem akkor, ha van egy olyan kijelződ, ami ténylegesen képes teljesen (élesen, időben jól elkülönítetten) kirajzolni azt a 60 képkockát minden másodpercben (vagyis egy jobb féle plazma TV, ami külön-külön felvillantja azt a 60 képkockát az idő nagyobbik részében fekete háttéren, hogy az agyad könnyen elfogadja mozgásnak, nem pedig egy LCD, amit be sem szabadott volna engedni a TV piacra, mert alapvetően nem mozgó, hanem állókép megjelenítésre való, csak azt bámulod folyamatosan, ahogy átnyálazódik az egyik képkocka a másikba, de azt folyamatosan, hacsak nem vibráltatják a LED háttérfényt, bár azzal csak közelítik a plazmákat, messze nem érik utol, hisz néha nem elég az 1/60 másodperc, hogy miden kristály teljesen megálljon az új helyén, akkor meg hiába...).

Aztán én ezzel azonos súlyba helyezem a kontrollereket. Egy egérhez képest egy joystick sok játékban olyan, mint ha direkt rácsapnád a kocsiajtót a kezedre, mielőtt nekiállsz játszani. A célzás kimerül annyiban, hogy abba az irányba tolod a pöcköt, amelyikben a cél van, aztán várod, hogy majd segít a szoftver eltalálni. Némely játéktípushoz pedig szerintem tényleg abszolút használhatatlan is. (Máig nem értem hogy lehet online sportszerűen Halo-zni XBox kontrollerekkel. Még PC-n sem mindegy, hogy milyen egered van, pedig a leggagyibb is nagyságrendileg szofisztikáltabb, mint egy joystick.)

A következő pont pedig az utóbbi éveket tekintve, hogy már rég itt vannak a FullHD megjelenítők, de még az első pontban szereplő 30fps-re sem képesek a konzolok 1080p felbontás mellett, többnyire 720p-ben, esetleg (lásd megint GTA IV) 480p-ben renderelnek. És lásd megint az első pontot, ha van egy jó minőségű kijelződ, ami akár 60 darab 1080p felbontású képest is képes helyesen megjeleníteni, akkor ez összehasonlítva egyszerűen ocsmány. (Jó, tudom, hogy a felhasználók 99%-a csak megveszi a "fúlhd lettévét", és azt is borzalmas képbeállításokkal használja, ami SD minőséget gyárt egy jó HD anyagból is, úgyhogy neki aztán tök mindegy).

Persze mikor kijött az Xbox360 és PS3, még csak a középső pontom volt igazán releváns (butábbak voltak még a megjelenítők és a PC hardware-ek is), mert akkor is csináltak már jó minőségű egereket. De a megjelenésüket követő 2-3 évvel már a többi (általános grafikai képminőség, mely nem merül ki az árnyalási algoritmusok szintjén, hanem felkúszik addig, hogy térbeli is időbeli képernyőfelbontás) az új konzolok esetében is újra jelentkezni fog. Az én szememben azok akkor évültek el. Csak akkor kellemetlenebb lesz (lenne, mert emiatt könnyen nem is fogsz) megint visszaváltani PC-re, mert már hozzászoktál a kontrollerhez, és konzolra vetted meg az azokat a játékokat, amikkel esetleg még később is játszanál.

A PC árában pedig benne van, hogy közben másra is jól jöhet még az a hardware, nem csak játékokhoz.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#7208) HSM válasza radi8tor (#7206) üzenetére


HSM
félisten

Oké, de egy Dell 2312 nem 4K, csak FHD.... Illetve, a 4K felbontáshoz nagy monitor is fog kelleni, különben értelme sincs, szóval csak oda lyukadunk ki, hogy Hawaii oda fog kelleni, ahol már nem oszt-nem szoroz a Hawaii GPU ára (akár többé sem) a rendszer többi részéhez képest. ;)

FHD-hoz meg elég lóerő van a Tahiti-ben, pláne a jövőre prognosztizált magasabb ALU-igényű játékokhoz, mivel ALU teljesítményben igencsak el van eresztve....

(#7209) adamssss válasza HSM (#7204) üzenetére


adamssss
veterán

Az a baj, hogy el kellett adjam a PC-m. Januárban megyek haza utána kell vagy PC-t vagy konzolt vennem.

Pc-ben egyre inkább egy kaveri+valami HD9xxx-ben kezdtem el gondolkodni, csak az a baj, hogy maximalista vagyok, és ennek a párosnak tuti lesznek olyan játékok amik megfekszik a gyomrát. Viszont egyre kevesebbet játszom, tehát fölöslegesen nem szeretnék kiadni százezreket, viszont ha leülök, akkor menjenek a game-ek FHD-ban stabil 60 fps-el, Full-on. És pont ezért jött képbe a PS4, mert 120E Ft, és végül is amire nekem kell arra tökéletes. 7 évig (vagy ameddig el nem romlik) nem kell hozzányúlni, és minden játék maxon fog futni rajta, és 3-4 évig biztosan szebbek, de legalább ugyan olyan szépek lesznek rajta a, mint egy 300K+-os PC-n. Egyedül a játékok árai riasztóak egy kicsit, meg a leginkább a kontrollertől félek, hogy meg tudom-e szokni, mert világ életemben PC-s voltam.

Abu:
Igen főleg a grafika miatt lenne jó a PS4, az exclusive címek annyira nem hoznak lázba. A kérdés, hogy ebben a körben a PC-k mikor érik be a konzolok grafikai szentjét, ha egyáltalán még nem tették-e meg. A másik meg az, hogy annyit lehet hallani a borús PC jövőről, hogy egyáltalán nem biztos, hogy most jó befektetés lenne egy PC. Lehet, hogy az AMD-nek bejön majd ez az APU-zás, de lehet, hogy holnap kitalálnak valamit az Intelnél és az AMD mehet a levesbe. Sajnos pont most (amikor nekem kéne dönteni) :) áll a legnagyobb váltás előtt az ipar, és egyelőre mindenki csak tapogatózik a jövő felől. Szóval ami szerintem biztos az a konzolok jövője, de ez is ugye kérdés, mert teljesítményben a PC-k már most sokkal erősebbek.

Na most legyen okos az ember... :)

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#7210) wednesday válasza adamssss (#7209) üzenetére


wednesday
őstag

Szerintem a fő szempont az, hogy milyen játékokat preferálsz.

Én pl vennék konzolt, mert az kifejezetten játékgép. Csakhogy az érdeklődési köröm főleg stratégiai játék és a pár RPG-t is szeretem inkább PC-n tolni. Így egyértelmű, hogy PC marad. Akció játékok nem hoznak már lázba, kivéve pár igényesebb darabot (pl: Batman), de ezeknek jó volt a PC-s verziója is.

Szerk: Szerintem először ne gépben gondolkodj. Állítsd össze milyen játékok érdekelnek, mikor (premier vagy ráér később is), single, multi inkább stb. Majd ennek fényében el tudod dönteni mire is van szükséged.

[ Szerkesztve ]

(#7211) Malibutomi válasza adamssss (#7209) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Szerintem akkorát nem fordul egyik napról a másikra a világ, hogy egy most összerakott PC-t ne tudj elhasználni minimum 2-3 évig. Utána már lehet teljesen más felépítésre váltasz, de addig elvagy vele.

(#7212) TomiLi


TomiLi
addikt

Eddig valahogy nagyon "elragadott" ez a hév engem is: A PC halott, a konzol meg világváltó lesz.
Olvastam már vérre menő vitákat a látott videók, reklámanyagok alapján, hogy melyik konzol a jobb. Jézusom! :W Azért ezt ne. Nem hiszem, hogy a PC-ket úgy ahogy van ki lehet dobni a 2014 januárjától, ha játszani akar az ember. Persze a terv szerint később jelennek meg majd pc-n a játékok, mint konzolon, meg olykor "hiányos" tartalommal, ezzel is terelve a népet a konzol felé.... (valakinek mondjuk ez nem fontos)
Én most kivárom a megjelenéseket, úgy sokkal könnyebb lesz akár a fórumtársak, akár ingame videók (mert a trailerek alapján mindent lehet, csak dönteni nem) , akár a kezdetben felmerülő problémák alapján dönteni.

Adamssss: ha januárban szeretnél vásárolni, akkor addig bőven ráérsz még dönteni. Addigra legalább megjelennek a konzolok is. Aki meg előrendelt belőle, azoknak már lesz tapasztalata is, amit meg tud osztani velünk. Ugyanez igaz a kaverire, meg a 9-es radeon sorozatra is. Nagyon merész gondolatok alapján még az sem elképzelhetettlen, hogy az nvidia is virít valamit.

[ Szerkesztve ]

Bogyóka

(#7213) adamssss


adamssss
veterán

Majd meglátom. Elvégre Januárig sok víz lefolyik még a Dunán, és biztosan tisztul majd a kép. Max bruttó 250-et szánok a gépre, szóval majd meglátjuk, hogy abba milyen erős HW fér bele.

Hogy on is legyek. Kérdés, hogy az új játékok mennyire fognak építeni az IGP-re. Szóval hogy a PC el fog-e konzolosodni. :)

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#7214) HSM válasza adamssss (#7209) üzenetére


HSM
félisten

Azért a 300K túlzás. Egy okosan összeválogatott gamer gép röhögve kijön 200k-ból, egy 7950-el, használtan még jóval kevesebből... Jó, nyilván drágább, mint a konzol. Ilyen szempontból nem lennék a helyedben, nem könnyű döntés épp most. Mondjuk amiket én játszok, az csak PC-n jó (konzolra meg nincs is), úgyhogy szerencsére nekem a konzol nem opció, így nincs min gondolkodjak.

(#7215) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Maradjunk AMD témánál...

⭐ Stella

(#7216) TomiLi válasza adamssss (#7213) üzenetére


TomiLi
addikt

Konzol vs PC.
Ami szerintem mindig is igaz lesz:

- konzol kezdetben olcsóbnak tűnhet, de az évek során többre jön ki, minél több játékot vásárolsz hozzá (PC-n is természetesen, tehát nem warez)
- konzol: az csak konzol, hiába a bővülő ficsőrök! Tehát "kell" mellé egy kis pc is, ami könnyen súrolhatja a megint csak 100k-t. (szerintem a konzolon való netezés és egyéb pc "majmolás" kb. olyan katasztrófa, mint a smart tv-k)
- konzol: "kell" hozzá egy böhöm tv, abból sem mindegy hogy milyen. Persze lehet monitoron is, és abból a szempontból jobb, hogy szabadabban használhatja az ember, nincs a család "szeszélyének" kitéve, hogy ki mikor melyik sorozatot akarja nézni a TV-n.
- Billentyűzet-egér ellen a kontroller: szerintem ezt csakis saját tapasztalat alapján tudja az ember eldönteni!

(#7215) radi8tor1: a nextgen konzolok is AMD-k! ;]

[ Szerkesztve ]

Bogyóka

(#7217) TESCO-Zsömle válasza otto14 (#7200) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Ez gyakorlatilag Urban Legend. PC-n is pont olyan körülmények közt lehet évekig játszani, mint konzolon. Nem 8-10 évig, de 5-ig biztos.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#7218) Crytek


Crytek
veterán

Lehet izzítani a NASA-t :C

Jön az új CryEngine :R

Next PC Upgrade: 2022

(#7219) Abu85 válasza Crytek (#7218) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Már egy ideje ez ismert dolog. Az AMD új Ruby demója alatt az új verzió fut. Szóval annyira ez nem nagy hír.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7220) TESCO-Zsömle válasza Crytek (#7218) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Oszt' víztenger lészön-e alatta? ;]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#7221) wednesday válasza TESCO-Zsömle (#7220) üzenetére


wednesday
őstag

A bolygó kérge alatti magmaáramlás is szimulálva lesz.

(#7222) Abu85 válasza TESCO-Zsömle (#7220) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Lehet. ;]

Igazából CryEngine 3 ráncfelvarrás. Ugye ők sem beszélnek verziószámról, csak arról, hogy annyira sok dolog változott, hogy ez már nem CE3. Meg a verziózást elhagyják, mert folyamatosan fejlődik, ami egyébként jó döntés.
Az újításoknál ugye kérdés, hogy miből indulunk ki. A CryEngine 3 eddig is sokat fejlődött a különböző verziókban, így került bele SSDO, területfényforrás, RLR, IBL, és más nyalánkság. Tehát ezek már eleve nagy lépést jelentenek előre. A további újítások meg az árnyékokra vannak kihegyezve, arra amúgy is nagyon rácuppant a Crytek.

Egyébként a poénokat félretéve a CryEngine 3 egy marha jó motor. Technikai megvalósítás tekintetében elsőosztályú. Tipikusan ott az területfényforrás, ami a következő generáció egyik nagy dobása. Ezt a többi mai motor még nem tudja.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7223) Crytek


Crytek
veterán

CryEngine Trailer

Szokásos minőség, már csak végre játék is kéne ami ezzel készül,mert az híján van mindig :(

Next PC Upgrade: 2022

(#7224) Abu85 válasza Crytek (#7223) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Készülnek új CryEngine-es játékok. Várjál mindjárt előkerítem a brossúrájukat. ;)

Szerk.:
Ok, ha a leirthatatlan keleti játékokat nem számítjuk (nem azért mert nem jók, hanem mert nem tudom leírni a kínai karaktereket), akkor ezek jönnek új CryEngine-nel, és jókat is hallani róluk.

Star Citizen
Homefront 2
Shadow of the Eternals
State of Decay
Warface
Lichdom
Revival

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7225) Crytek válasza Abu85 (#7224) üzenetére


Crytek
veterán

Hát ez az ez nudli semmi :(

Star Citizen - Ebe rendesen umpálta a nép a pénzt még akár jó is lehet.
Homefront 2 - Az első jó volt várjuk (bár a nagyon alpha alapján túlságosan Crysis lesz,remélem még változtatnak rajta)
Shadow of the Eternals - Ez meg lehet jó de a sokadig bukás után a kutyát sem érdekli (csoda hogy ha valóban megjelenik majd)
State of Decay - Láttuk konzolon ide minek kellett CE nem értem gyenge a graf de nagyon
Warface - Ez pöpec mert ingyenes cucc van coop minden jöhet
Lichdom, Revival - ezekről egy szót se tudok :F

Next PC Upgrade: 2022

(#7226) adamssss válasza Abu85 (#7224) üzenetére


adamssss
veterán

Nem azért, de ezekről én még nem is halottam, pedig olvagatom néha a gamestar-t is, meg úgy játszani is szoktam. :)
Egy GTA5-öt viszont el tudnék képzelni. Tényleg annak a portolását továbbra is az NV "végzi"? ;]

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#7227) Malibutomi válasza adamssss (#7226) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Akkor a Star Citizennek olvass utána kicsit, csak azért nem hallottál róla, mert nem a reklámra megy el 50millió dolcsi, ellenben ha összejön olyanra mint tervezik, akkor ez lesz a space simek csúcsa.
Wing commander/Privateer mmo-ba oltva.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#7228) adamssss válasza Malibutomi (#7227) üzenetére


adamssss
veterán

Ja akkor azért nem halottam róla, mert még nincs. Kívánok sok sikert nekik, de ez nem az én stílusom, de hátha megszerettetik velem.

[ Szerkesztve ]

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#7229) Crytek


Crytek
veterán

Nem olvastam bele (mert mostanában ami tetszik szar mmo amit rühellek) de ez a Lichdom valami eszméletlenül tetszik.Remélem single player lesz.

Next PC Upgrade: 2022

(#7230) Abu85 válasza adamssss (#7226) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Tudtommal a Rockstar nem látott hozzá a GTA5 portolásához. Előbb be akarják fejezni a konzolos verziókat, és utána gondolják át, hogy mire portoljanak. Szerintem az új konzolok előnyt élveznek majd. Ha PC-s verzió lesz, akkor az 2015-ben valószínű.
Az NV már egy közleményben tudatta, hogy véletlenről volt szó. Persze ebben nem érdemes hinni, de mivel a cég pénzügyi konferenciáján történt, így egyértelműen az volt a szándék, hogy a PC-s piac helyzetét jobb színben tüntessék fel a befektetők előtt. Nem ez az első esett, amikor az NV hazudik a befektetőinek.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7231) Crytek


Crytek
veterán

Ezzel kapcsolatban az utolsó offom.

9 óra és ismét bukik a Shadow of the Eternals a kickstarteren. Várom ,hogy mit közölnek majd hogy valóban megjelenik-e ennek ellenére!

Next PC Upgrade: 2022

(#7232) Abu85 válasza Crytek (#7231) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Már a főbb támogatók beleraktak 750k-t. Kicsi az esélye, hogy így veszni hagyják. Már a TressFX-et építik bele. Nem vicc: [link]

Olyan ez, mint a Defense Grid 2. Az is csak a kiegészítői pénz érte el, de a Razer és az AMD meg pár támogató kipótolta azt, hogy akkor legyen belőle igazi folytatás.

Egyébként ezt nem tartom szerencsésnek. Az AMD lassan úgy tekint a kickstarterre, hogy olcsón lehet terméket venni. Nem sok választja el az ingyen kérünk kódot a VGA-khoz rendszert az AMD-only szponzori ajánlatoktól. Pont az ilyen bebukott projektek, amik esélyesek erre.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7233) gbors válasza Abu85 (#7232) üzenetére


gbors
nagyúr

állati veszélyes, amit művelnek. az a fajta összefogás, ami pl. az Armikrognak összerakott az utolsó 3 nap alatt kb. 300e USD-t, egész nyugodtan fordulhat bojkott-mozgalomba is. az egy dolog, hogy b****a meg az összes nagy cég, aki beledugja a mocskos kezét a crowdfundingba, mert nyilván leszarják, hogy etikátlan, de annak biztos nem örülnének sem az alkotók, sem a kedves támogatók, ha pl. tömegével jelennének meg a commentekben a "beware - fake crowdfunding" típusú üzenetek...

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#7234) Crytek


Crytek
veterán

Amd részről ez a támogatás azért necces.
Mert sok sok pénzt beleől egy olyanba ,aminek a "nagy" hírverés ellenére se sikerült 2 hónap alatt érdeklődőket szerezni.

Mert a kickstarter lényege márpedig ez hogy annyit kérnek hogy ha megjelenik semmiképp se lesz veszteséges.

Szóval amd hiába költött x összeget rá ha a megjelenés után ugyanugy a kutya se fogja venni.
Mondjuk részemről elég jó cuccnak néz ki, ha nem lesz nagyon drága beszerzem.

Next PC Upgrade: 2022

(#7235) janos666 válasza gbors (#7233) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Mivel másabb ez, mint a Meant To Be Played, vagy a Gaming Evolved? Amiatt is le lehet, és le is írják itt-ott fórumos hozzászólásokban, hogy ki miként látja ezt (és nyilván azok lesznek hangosabbak, akiknek épp szemben fúj a szél, mikor hugyozni akartak, miközben a többiek csendben kuncognak, vagy nem is értik miért nyavajognak a másik oldalon).

Hát még mikor olyanok is történhetnek (velem volt már ilyen), hogy egy játék hatalmas vörös ATI reklámmal indul, de rosszabbul fut az újabb, fejlettebb, nyers erőben gyorsabb AMD kártyán, mint a régi nV kártyán (kellemetlenül vicces).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#7236) gbors válasza janos666 (#7235) üzenetére


gbors
nagyúr

teljesen más a probléma, amit felvet. a partnerprogramok arra tanítanak meg, hogy ne bíz az adott játékot fejlesztő / kiadó társaságban, viszont a crowdfunding jelenleg erősen alakulóban van, és az ezek a húzások az egész koncepciót veszélyeztetik. ami borzasztó dühítő.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#7237) Abu85 válasza Crytek (#7234) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Az AMD-nek hihetetlenül mindegy, hogy egy program mennyi eladást generál. Nekik az a lényeg ebben, hogy a támogatásukért a fejlesztő adja az ingyen kódokat, amiket a Radeonok mellé rakhatnak. Nekik ez az üzlet benne. Aztán, hogy ezek mellett a fejlesztő mennyit ad el az adott játékból az mindegy, mert abból az AMD nem kér részesedést. Ezért feküdt rá az AMD a kickstarterre. Az ígéretes projekteket a kezdeti támogatással olcsóbban be lehet szerezni, mint az utólagossal. Persze kockázatos, mert az elején nem tudod, hogy milyen lesz a játék, de nem mindegy, hogy az ingyen kódok 500k-ból vagy 5 millából kerülnek a Radeonok mellé.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7238) leviske


leviske
veterán

Több helyen írták, hogy az Xbox One is megkapja a DX11.2-t és felmerült bennem egy kérdés: Ha nem elírás/félreértelmezés, akkor megfelelő SDK-val lehet úgy is igazítani egy játékot a hardverhez, hogy az adott feature-öket nem támogatja a DX? És, ha igen, akkor erre a HSA féle AMD-s SDK-k alkalmasak?

(#7239) Abu85 válasza leviske (#7238) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Az Xbox One sokkal komolyabb DirectX API-t kap, mint a PC. Ki lesz belőle vágva egy csomó fix hardverhez felesleges dolog, és a HLSL modul is sokkal többet tud, majd mint a PC-s HLSL. Kb. annyit, mint a Sony PSSL.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7240) leviske válasza Abu85 (#7239) üzenetére


leviske
veterán

Magyarán a Xbox-os DX része az összes feature, amivel ki lehet használni a rendszer képességeit? Azaz nem érdemes abban reménykedni, hogy az AMD helyzete a Microsoft segítsége nélkül megoldódhat a közeljövőben?

(#7241) Abu85 válasza leviske (#7240) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nem az összes. Ahhoz kelleni fog még más is, ami viszont nincs kész. De az Xbox One esetében is van egy DirectX-nél alacsonyabb hozzáférési felület, és a fejlesztők azt használják már ma is. A DirectX-et csak az indie fejlesztők fogják szerintem használni.
Az AMD-nek HSA kell nem Microsoft helpdesk. :)

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7242) leviske válasza Abu85 (#7241) üzenetére


leviske
veterán

Így már értem. Köszi! :R

(#7243) Def26 válasza Abu85 (#7241) üzenetére


Def26
félisten

Elnézést az off -ért, de máshol nem igen jön válasz.

Az az infó van, hogy még mindig csak dev kitek voltak kint gamescom -on. Nos a játékok elég tréül futottak, néhol szaggattak, de van ami még a stabil 30 fps -t sem tartotta. Miért lehet ez? Devkit -ek miatt? Ha igen, akkor lehet még fejlődés a konzolokban vagy ennyi az erejük és nincs tovább? Létezik, hogy a devkiten valami 30 fps -el megy és a végleges gépeken meg tudják oldani a 60fps -t?

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#7244) adamssss válasza Def26 (#7243) üzenetére


adamssss
veterán

Szerintem az elején alig tudják a fejlesztők kihasználni a hw-t.
Egy. Még nem ismerik jól ezért nem mernek olyan dolgokat megcsinálni amiket amúgy maga a hw támogatna.
Kettő. Maguk a konzol gyártók sem biztosítják a legmélyebb hw elérést, annak érdekében hogy minden program normálisan fusson.
A legjobb példa összehasonlítani egy játékot ami akkor jött ki amikor kijöttek az előző generációs konzolok és összevetni mondjuk egy last of us-al, vagy Crysis 3-al. Megdöbbentő a különbség pedig a hw semmit sem változott.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#7245) Sonja


Sonja
veterán

AMD updates product roadmap for 2014 and 2015

"AMD has recently updated its product roadmap and is set to release its Hawaii-based GPUs at the end of September[...]"

[ Szerkesztve ]

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#7246) Abu85 válasza Sonja (#7245) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Én azért nem hinnék egy olyan írásnak, ami azt mondja, hogy a Kabini sorozatgyártása 2014. februárjában kezdődik meg. Miközben az AMD 2013Q2-ben is bevételt termelt belőle. A Monica Chen hírekkel óvatosan kell bánni, mert nem ért hozzá. Jó forrásai vannak, csak szinte mindent rosszul ír le.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7247) Malibutomi válasza Sonja (#7245) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Ezt már pár hete egy külföldi fórumon olvastam, hogy Szept. vége érdekes esemény lesz annak aki az új gpu-kat várja.
Szóval akár lehet is belőle valami

(#7248) adamssss válasza Sonja (#7245) üzenetére


adamssss
veterán

Kaveri high-end segment? Ez elég érdekes mert azért az apu-k nem éppen a high-en szegmensre lettek kitalálva. (egyelőre).
Számomra a high-end-et a Haswell, meg a hamarosan érkező ivy-brigde-E jelenti.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#7249) Abu85 válasza adamssss (#7248) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Lehet, hogy az a roadmap már tartalmazza, hogy az AMD milyen játékokra használ majd IGP-s gyorsítást. 2014-re számos ilyen programot terveznek, és ott vannak a konzolról portolt második körös játékok is, ahol a Kaveri állva hagyhat minden sima processzort. Egyetlen CU-ban több számítási kapacitás van, mint egy csúcsprociban, és a Kaveri tartalmaz ebből nyolcat. Ezek jelentős különbségek, és tekintve, hogy mennyi játékfejlesztőt támogat manapság az AMD többmillió dollárral a PC-s port elkészítése érdekében, nem csodálkoznék, ha ezeket valamilyen módon kihasználnák.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7250) adamssss válasza Abu85 (#7249) üzenetére


adamssss
veterán

Ha ez tényleg így lesz akkor le a kalappal az AMD előtt, és akkor nyilán jogos a high-end állítás. Csak közeleg már az a november... ;]

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.