Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz #45185024 #34296 üzenetére
Eredetileg erről volt szó. Aztán jött a transzparens megoldás belebegtetése, amire hónapokig várt mindenki... akit érdekelt, persze. Most vissza a start mezőre, csak közben eltelt fél év. Továbbra sem értem, miért nem lehetett két partnercéghez odaültetni 1-1 programozót és mérnököt, akik segítenek csinálni egy-egy primitive shader enabled exe-t, és felmutatnak legalább 10-15% előnyt...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Jack@l
veterán
Baromi egyszerű:
A: Túl bonyolult megcsinálni driverből minden új játékra
B: Mérési hibával egyenlő előnye van jobb esetben
C: Az első kettő együttDe jó nagy volt a reklámduma a vegák megjelenésekor, megy ez is a többi hangzato amd fearture kötzé, amit a kutya nem használ.
Pedig ennek lenne értelme kivételesen, csak nem hoz olyan hűdenagy gyorsulást, ahogy az be lett előre lengetve.A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
-
füles_
őstag
válasz lezso6 #34305 üzenetére
A Vegának már teljesen mindegy, soha nem lesz már belőle sikertermék, legalábbis a játékosok körében nem.
Az 56-os jó lenne 400 dolláros áron, de nem hiszem, hogy a pályafutása alatt fogunk valaha ennyiért látni ilyen kártyát, nem mostanában fog bedőlni a bánya.
A Vega 28/32 megintcsak jó lenne a 200-250 dolláros árszegmensben, de semmi hír róla, hogy jönne ilyen 2018-ban, ha jönne is akkor meg tudjuk, hogy mi...Majd a Navi 2019-ben. Egy újabb esély.
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
válasz Jack@l #34302 üzenetére
Lehet új irány is. Mármint hogy rádzsa elképzelése ez volt. Volt szó róla, próbálták, aztán úgy döntöttek, a gyakorlatban mégsem jól kivitelezhető.
A minden játékra megcsinálnihoz csak meb annyit, hogy nem azt csinálják, hogy cserélik a shadereket driverből? Abu mimdig valami ilyen tevékenységet mond.
Ezzel együtt persze biztos nem lehet umiverzálisam olyan nagy hatást elérni, mint direkten. És ha univerzálisan brtuálisan x% előnyt jelentene, ehhez képest kutya se macska programozna driektben. Míg ha nincs univerzális megoldás 100-ből 2 játékhoz oda tudnak ültetni egy fejlesztőt
[ Szerkesztve ]
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
nagyúr
válasz Jack@l #34302 üzenetére
A: driverből biztosan lehetett volna valami generic sweep jellegű megoldást csinálni, ami nem hoz iszonyú sokat, de működik. Ilyenkor persze mindig benne van a fals pozitívok lehetősége, lehet, hogy ezekkel nem bírtak végül zöld ágra vergődni.
B: ennek az egész mókának akkor van értelme, ha olyan háromszögeket is kidobál, amiket aztán ki kell textúrázni / shadelni / pixelizálni / anyámkínja, és a végén nem látszanak (közvetve sem). Ha csak arra jó, hogy az eldobálást korábbi fázisban ejti meg, de a shadingbe eljutott háromszögek halmaza ugyanaz, akkor beépíteni is felesleges volt. Nehezen akaródzik elhinni, hogy az utóbbiról van szó (olyan arcok adták a nevüket a sztorikhoz, mint Rys Sommerfeldt), de most már nem tartom kizártnak.(#34304) HSM: én el tudom hinni - lehet, hogy a DSBR esetében előbb jöttek rá, hogy ebben a konfigurációjú chipben nincs túl sok értelme
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
szerintem is, nem volt hatékony a fordítójuk/túl nagy effort. meg persze lehet, hogy ez rája projektje volt, és már nem védi senki.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Z10N
veterán
Megjott az RTG utanpotlas: Graphics Industry Leaders Mike Rayfield and David Wang Join AMD
"Prior to Micron, Rayfield served as general manager of the Mobile Business Unit at Nvidia, where he led the team that created Tegra."
"Prior to joining Synaptics, Wang was corporate vice president at AMD, responsible for SOC development of AMD processor products, including GPUs, CPUs, and APUs. Previously, Wang held various technical and management positions at ATI, ArtX, SGI, Axil Workstations, and LSI Logic."
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Z10N
veterán
A cheaper variant of custom RX Vega 56 is already making an appearance: SAPPHIRE Radeon RX Vega 56 PULSE
"The card is currently listed at €789 at Alternate.de and it should ship early February."
-
Z10N
veterán
-
törölt tag
Na hát ebben meg kell szólalnom
Azt hogy a Rayfield NV-nél volt a csapat vezetője aki megalkotta a Tegrát én ezt adom, és jó dolognak tartom.
A mobil eszközökbe egy jóval mélyebb AMD részvételt én reálisnak tartom. Sőt ha lenne újabb PSP abban is.
Wang-nál is jó a szilícium fejlesztő múltja de azért azon elmosolyodtam hogy ATI-nál is volt vezető pozícióban
És jól végezte a dolgát ?
Ahogy az öreg motorosook mondják a Lelkünk Ati csak a pénztárcánk az AMD-é[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #45185024 #34314 üzenetére
próbálkozott már ilyesmivel az amd, és nem igazán jött be nekik. és szerintem az nvnél is a tegrát az automotive tartja a víz felett. a mobil platformokon (tabletek, smart készülékek) pont nem igazán sikeres a tegra, saját magukon volt vagy 3 integrátoruk az évek alatt. a nintendo psp-t ne hozzuk ide, ott pont nem a hardver döntött, hanem az ajánlat többi része.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Yutani
nagyúr
válasz Petykemano #34313 üzenetére
Mivel még egy ideig velünk lesz az 500-as széria, miért ne frissítene rajta a vállalkozó kedvű AIB partner, még ha csak a design változik is?
#tarcsad
-
Petykemano
veterán
válasz Yutani #34317 üzenetére
Frissítheti a designt, csak mi végett?
Számos oka lehet általában egy újnak tűnő termékkel előrukkolni: tweakelés, költségcsökkentés, vagy csupán hogy ne legyen tavalyi "ódivatú" a portéka. De ezek a termékek jelenleg igen kevés időt töltenek a polcon.(Rosszindulatúságból mondhatnám, hogy az, hogy az armor-nak behozzák a piros színt esetleg utalhat arra, hogy kivezetik viszont a gaming (X) változatot, ami vélhetőleg költségesebb kialakítást jelent, miközben a piros szín becsapósan mégis arra a változatra emlékeztet. Aztán ezt is el lehet adni most pont ugyanannyiért, mint a jobb minőségű gaming X-et és így többet lehet keresni rajta.)
-
stratova
veterán
válasz Petykemano #34318 üzenetére
Szerintem nem kell ezt túlgondolni, állóvíz van a termékpalettát nézve. Mivel játszik ilyenkor a gyártó ha olcsón akarja megúszni, a külcsínnyel. GTX 960-ból is készült 100 milliomodik zöld Gaming kiadás vörös helyett zöld színben. Sapphire-náll is volt új színű RX 580 Nitro+ Special Edition burkolat.
-
Jack@l
veterán
válasz Yutani #34317 üzenetére
Mert már az 580 is egy tweakelt/átnevezett 480?
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
uvlight
csendes tag
válasz Petykemano #34313 üzenetére
Rátesznek egy plusz tápcsatit meg egy "+50% driver source code lines" matricát és kész is a 600-as sorozat
OEM-re szemrebbenés nélkül kiadnak a nagy gyártók szimplán átnevezett szériákat, pl. Oland:
HD 8570/8670 -> R7 250 -> R5/7 340 -> R7 430 -> 530
Ami ráadásul annyira hasonló a Cape Verde LE-hez, hogy akár HD 7730-al is kezdhettem volna a sort. -
Yutani
nagyúr
válasz Jack@l #34320 üzenetére
Ez most irreleváns. Nem 6-os sorozatról beszélünk, hanem egy nyújtott élettartamú 5-ös sorozatról (szégyen, hogy nincs még utód kanyarban sem, a Vega meg triple facepalm), így érthető, ha az MSI úgy láttam jónak, ha frissít rajta. Persze mondhatjuk, hogy feleslegesen, mert enélkül is elkel mind egy szálig (thx to miners), de azért el kell ismerni, jól néz ki ez az új Armor design.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
stratova
veterán
válasz Yutani #34322 üzenetére
Gondolom ahhoz már túl jó a kihozatal hogy globális piacra dobjanak egy 570D-t... Bányászatra az talán már nem érné meg a kisebb ALU teljesítmény miatt. Kár.
Vegának szvsz a HBM igény tesz keresztbe gamer vonalon.
Szépen oda jutottunk, hogy az RX 570 ára beállt WX5100 (ala RadeonPro 570D) szintre.[ Szerkesztve ]
-
-
Interceptor
addikt
Topic neve adja a troll kérdést, ha már találgatós, szerintetek mikor lehet majd AMD vga-t venni?
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
nagyúr
válasz Interceptor #34325 üzenetére
pl. az enyémet bármikor megveheted.
-
Interceptor
addikt
-
Televan74
nagyúr
válasz Interceptor #34325 üzenetére
Már nem az új architektúrát találgatjuk,hanem hogy mikor lehet újra kapni "normális" áron.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
őstag
-
Cathulhu
addikt
válasz Németh Péter #34329 üzenetére
Arra szerintem lehet várni még. Majd amikor az AMD átállítja a saját rigjeit 7nm vegára, akkor lesz sok referencia vega eladó
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
nagyúr
válasz Interceptor #34327 üzenetére
ne viccelj, többet ér most, mint amikor megvettem.
-
imi123
őstag
válasz Németh Péter #34329 üzenetére
Teljesen kiszámíthatatlan.
Ezért nem is bővítenek a VGA gyártók.
A helyükben én sem bővítenék kapacitást.
Folyamatosan viszik a kártyákat. Ja hogy Gamereknek nem jut, pöti malőr.
Marad a részesedés Gamer kártyáknál. Nv köszöni szépen. AMD már szerintem feladta a PC Gamer piacot. Elvan a konzolos piaccal.
Azért még idén remélem lesz Gamer VOLTA. Max kapni nem lehet majd. Én is eladom a VEGA-m. Megy egy alap kártya a gépbe meg veszek egy PS4 Pro-t. Arra legalább optimalizál a SONY.Arra azért kíváncsi vagyok mikor jön a PS5 és milyen Radeon lesz benne. Mondjuk egy Ryzen+Vega kombó ütős lenne.(meg drága)
Lehet még egy Polaris refreshre benevezek ha normális áron jön egy 6-os széria.
Az látszik hogy a VEGA újításai addig jegelve vannak amíg driveresen nem aktiválhatóak vagy esetleg a VOLTA nem támogatja.1-2 kivétel azért van(Wolfi2;Forza 7)[ Szerkesztve ]
Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
törölt tag
válasz Interceptor #34327 üzenetére
Most is lehet kapni Vega 56 899.99 Font Vega 64 949.99 Font
AMD részéről elmondták hova tüntek a ref kártyák mennek a összeépített gépekbe. Erre a piacra nem érdemes nagy tömegben kártyát kiadni egy se érne el a Gamerig...
A mai Vega kártyáknak az az árképzési metódusa hogy hetente vagy 2 hetente kapnak 5 darabokat
akkor addig kell emelni az árát amíg nem viszi el valaki az első napon.
És akkor juhé lehet kapni ! Ennyi Problem Solved
Amúgy szerintem ide fejtsétek ki a véleményeteket a bányászattal kapcsolatban ez a fórum elbírja, 2 nap alatt ezer komment : Egekben a VGA...[ Szerkesztve ]
-
Simid
senior tag
Egy kis ontopic...
Anandtech közzétett egy korábbi interjút az AMD CEO-val. Ami talán érdekes lehet belőle, hogy megerősítette, hogy 7nm-en GF és TSMC is gyártani fog nekik. Szóval úgy néz ki a Navi tényleg TSMCnél készül, ami szerintem nagyon jó hír. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy jelenleg az AMD gyártókapacitás szűkében van. EPYC-ből Ryzen Mobile-ból és persze dVGA-ból is tudnának eladni többet is, csak nem tudnak eleget gyártani. Ha a GPU gyártást átviszik a tájvániakhoz, az egy elég jó jelzés hogy nagy volumenben szeretnének gyártani. Ha pedig tényleg annyira drága a TSMC, akkor ez talán azt is jelenti, hogy bíznak eléggé a termékükben?
Nagyon bízok benne, hogy chiplet dizájn lesz, azzal a hasonló felzárkózást valósíthatnának meg, mint CPU fronton a ZEN-nel.
Érdekes kérdés viszont, hogy a 2018-ra tervezett Vega20 (7nm) vajon még GF lesz? -
Simid
senior tag
-
Simid
senior tag
válasz turbokappa #34338 üzenetére
Félreértés ne essék, nem mondtam, hogy így is lesz. Csupán azt jeleztem, hogy ez már nem pletyka, hivatalos, hogy ez a terv.
Televan: Nem valószínű, de lássuk be, ha van olyan év amikor megengedhetik maguknak, hogy semmi újat ne adjanak ki desktopra, akkor az jó eséllyel 2018 lesz...
-
törölt tag
válasz Televan74 #34339 üzenetére
Gamer szektorba nem kezdhet 7 nm .
Kis kihozatali arány, drága GPU, ez a része rendben van.
Az hogy a kimondhatatlan nevű Instinct lesz és Vega 20 FE-t nem említ az csak azt mutatja hogy a nagyon zsíros szerverpiac rész kell nekik.
Amperek ellen nincs semmi az annak a fényében lesz majd érdekes hogy mennyivel növelik a teljesítményüket ill hogy a jelenlegi helyzet ellen mit tud kezdeni , vagyis hogy a jelenlegi Vegákhoz képest az ár teljesítmény mennyit javul és ki mer rontani vagy korlátozni bányászteljesítményt.[ Szerkesztve ]
-
apatyas
Korrektor
Ha önállóan nem is, de az egykori lap+cpu+VGA kombóban még árulják? Vagy készre szerelt gépekben kapható?
Már így is jó lenne..pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
Televan74
nagyúr
válasz #45185024 #34341 üzenetére
Középkategória meg várja meg a Navit. Addig ott van(lenne) a RX580.High End -nek jó a Vega,ezzel nincs is baj.Baj akkor lesz ha a konkurencia középre hozna egy jobbat mint amit az AMD High End -be tud nyújtani,elérhetőségben és árban is.
[ Szerkesztve ]
-
nofene
aktív tag
En a VEGA NANOrol szeretnek mar tobbet tudni, meg fog ez meg egyaltalan jelenni?
-
Petykemano
veterán
válasz Televan74 #34344 üzenetére
Szerintem a Navi előbb fog jönni kicsivel, vagy legalábbis jöhet,.mint a Vega20.
Szerintem a vega20 készül majd a GF-nél, vagyis minden Vega, ami hbm-es. AZ AMD már kialakított három összeszerelővel is kapcsolatot, a tsmc meg mással dolgozik, nem lenne logikus ezt borítani. És egy Vega20-na nem is feltétlen célja a.nagyon magas frekvencia, sokkal inkább a hatékonyság, a tflops/W pedig most se rossz.
Viszont egy gddr6-os Navi jöhet a tsmc -ről.
A roadmapek alapján pedig a tsmc 7nm valamivel előbb lehet kész, mint a GF.Az amdnek 2016-2017-ben már biztos volt kapacitása két projektet vinni- ebből a vega20 talán nem olyan bonyi.
Én arra számítok, valamikor május es szeptember között fog megjelenni lapka, ami nem a Vega20. De persze nem kizárható az se, hogy a Vega Mobile fog csak lecsorogni.
-
Interceptor
addikt
válasz turbokappa #34347 üzenetére
Ahhoz képest nem győzik gyártani a vga-kat.
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Yany
addikt
Jesszus, mennyi tárgyi tévedés hangzik itt el olyanoktól, akik nem kérdeznek, hanem állítanak. Mindezt bányászati tapasztalat nélkül. Nem is az a szomorú, hogy így, vagy úgy vélekedik valaki a bányászatról, hanem hogy tudás teljes hiányában is tényszerű megállapításokat tesz. Nem mondok nevet, többen is vagytok.
szerk.: tévedés ne essék, tök megértem a gamereket, mert én mindkét táborhoz tartozom, de egyrészt a gyártók felé terelném a haragjukat elsősorban, másrészt pedig van bőven olvasnivaló a témában, érdemes utánajárni fröcsögések előtt, sőt, ha valaki konkrét kérdéssel fordul hozzám, én is szívesen válaszolok.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Televan74
nagyúr
És nem lehetne írni a témában egy szép kövér logout cikket,mindent kitárgyalva benne? Minden bányásztól ezt hallom,de érdemben még senki nem magyarázta el a többieknek hogy miről van szó valójában.Hidd el én nem szeretnék bányászni,mert nincs rá kezdő tőkém,de szeretnék tisztában lenni a dolgokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest