Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz Petykemano #34200 üzenetére
Elvileg igen, lásd pl techreport táblázataitlink.
Szvsz itt ezek lennének reális (ideális) konfigurációk: (ALU: TMU: ROP)
Fenghuang 1792:112:32 (vö. WX 5100/470D/HD 7950)
i7-8809G 1536:96:32 (vö HD 7870 XT)
i7-8705G 1280:80:32 (vö HD 7870)8809G-nél a 64pic/clk nem lenne rossz, csak szembe menne AMD eddigi stratégiájával (eddig AMD sokkal több CU-t társított 64 ROP-hoz, NV hozta be a duplázott backendet Maxwellel).
Vö polaris 10 spec 32 pix/clk.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz stratova #34201 üzenetére
... what he said. Ill. hiába van benne 64 ROP, ha csak 2 SE-t tartalmaz a chip (a 20-24 CU erre utal), akkor a raszterizáló kapacitás csak 32 / clock, és miután a Radeonoknál gyakorlatilag az összes színformátum 1 ciklust visz 32-bites pixeleken (coloring és blending is), a több ROP értéke csak akkor jön ki, amikor 64-bites vagy nagyobb színformátumot használ valaki. De akkor meg kevés a sávszélesség
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Z10N
veterán
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
stratova
veterán
Megáll az ész... Intel diáin a GH változatlanul 64 pix/clk... Pedig egy ennyire integrált gpunál a 2 SE-re tippelnék 4 helyett. (Lásd kicsiben Raven vs Polaris 11, 12). Most arra tudok gondolni, hogy 2 lapka készült egy Fenhunag + GH (4 SE?) egy pedig GM (és ki tudja még milyen Custom SoC) (2 SE) részére.
Egyik szemem sír a másik nevet, van egy olyan lapka, ami megvalósitja az eredeti APU koncepció lényegét, de megint Intel csinálta meg elsőnek, bár legalább AMD is keres rajta.
Így viszont Fenhuangra biztosan kellene egy 940-1000 MHz-es HBM2 kocka. A GM-nél elérhető 179 GB/s nagyon közel van az R9 285 sávszélességéhez (176 GB/s) ott pedig kimutatható hátrányt jelentett R9 280-nal (240 GB/s) szemben. -
Petykemano
veterán
Ez különös, szokatlan, de persze semi custom designkent nem kizárható: az intel mondhatta azt, hogy szarik a dsbr és primitive,shader és egyéb fancy "majd működő" cuccokra, neki most kell a teljesítmény, a szűk keresztmetszetek nélküli nyers teljesítmény. Ha eddig az vita az volt, h vajon a geometria vagy a raszterizáció kevés, akkor elképzelhető, hogy itt a válasz: mindkettő. De ez a gcn jellegéből fakadóan nem is lenne meglepő.
4 SE, egyenként 5-6 CU-val. Nyilván ez nem megy profi piacra.
Kérdés csak az, hogy vajon lesz-e saját hasonló összeállítású termék? Nem valószínű, de például a Vega20 alkalmas lehetne: 8SE, 8CU/SE, 4 HBM stack, duplázott sávszél. Vajon megoldják egyszer?
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
nagyúr
válasz Petykemano #34206 üzenetére
Állati viccesek a slide-ok - az RBE az AMD terminológiája a ROP, tehát akkor 16 ROP, de akkor wtf a 64 pixel? A z-only-ra gondolnak? A quad geometry valóban 4 SE-re utal, akkor az háromszögekből tényleg tud 64 pixelt csinálni, de ezt meg semmi értelme feltüntetni. Valami nagyon marketinges mókus gyárthatta ezeket...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
stratova
veterán
Gondolom 16 ROP blokk így 64 blending egység lehet. De hogy éppen Intelnek csinálnak meg egy ilyen GPU-t a saját Tonga/Polaris termékeiket meg csak azért herélik, hogy a saját termékportfólióban (R9 290(X),390(X), Fiji, Vega) a csúcslapka limitációjához képest pozicionálni lehessen... Eh...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz stratova #34208 üzenetére
Igen, az lehet, hogy menet közben evolúción esett át az RBE fogalom, csak nem figyeltem
(#34209) HSM: lehet úgy is, hogy kihajítottak 2-2 4-es blokkot mindegyik SE-ből, meg úgy is, hogy a kisebbik chipben 2 SE van, bár ez utóbbi nem túl valószínű, túl kevés a különbség a 20 és a 24 CU között ahhoz, hogy így tudjanak a kihozatalon javítani.
-
stratova
veterán
AMD szinten hasonlóan szokatlan dizájn Polaris 12 2 SE-be mindössze 5-5 CU került, amiből 4-4 aktív, mégis 2-2 ROP blokkot, 16 blending egységet kapott (ami pozitív csalódás és éppen ezért fordulhat elő, hogy bizonyos címekben képes beelőzni akár RX 460-at a magasabb GPU órajel miatt).
Viszont ha jól rémlik a fenti példa alapján egy SE-re min. 6 CU-val köthető 4 ROP blokk, így a 64 ROP blokkos min. konfig 4x6 (24) CU, 4x5 (20) CU már kevés. -
Petykemano
veterán
Elkiabáltam.
Itt egy nesze semmi fogd meg jól cikk: vega mobileTalálgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
nagyúr
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz Petykemano #34217 üzenetére
szvsz azt jelenti, hogy várhatóan nem lesz új konzi desktop chip a vegákból 2018ban. ad hoc piaci alapon persze bármikor előjöhetnek egy tovább 'butított" (értsd jól) gpuval.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Petykemano
veterán
válasz velizare #34219 üzenetére
Úgy érted, hogy a portfolió semi-custom chipek/architektúrák spinoffjából áll? (polaris félig PS4-be és Xbox-ba készült, a vega10 az apple-nek, a vega M az intelnek) És ha nincs új/más megrendelő custom chipre, akkor itt zár a sor?
-
nagyúr
válasz Petykemano #34221 üzenetére
konzi = konzumer
prof vegából lesz egy 7nm-en gyártott instinct a dia szerint, de ebből mink nem kapunk.[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
válasz Petykemano #34221 üzenetére
Nehéz eldönteni, hogy azért ilyen ez a dia, mert vagy nem tudnak mást kihozni Vega alapon, vagy valami készül, de nem akarják előre lelőni a poént. Óvatos duhaj vagyok, szerintem ne várjunk az AMD-től semmi nagy dolgot idén VGA fronton.
#tarcsad
-
Cathulhu
addikt
válasz Yutani #34223 üzenetére
Szerintem is orulhetunk egy felfuttatott gyartasnak. Az Instincts meg amolyan Volta fele kiserlet lesz szerintem amire majd fel-egy ev mulva epul GPU is vagy sem.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Petykemano
veterán
válasz uvlight #34225 üzenetére
Én azért meglepődnék, ha az AMD ezt akár diszkrét mobil lapkaként, plána valami cpuval.egybeinterposerelt meglldásként árulná, árulhatná.
Desktop vonalon meg pont semmi haszna nincs a kompakt méretnek, kivéve ha véletlen duálba nyomnák, de túl drága ez ahhoz, hogy azon az Áron adják, ahová teljesítményben való ($200-250)Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Z10N
veterán
AMD’s Scott Wasson talks about the future of Radeon
Gamers who wish to buy Radeon 600 series cards may need to wait a bit longer. AMD could potentially launch smaller Vega and replace Polaris 10 GPU, or launch Polaris with GDDR6. Whichever option they choose, it has not been confirmed yet. The worst scenario means no Radeon 600 this year.
No comment...
-
Z10N
veterán
válasz lezso6 #34229 üzenetére
"Ebben mi az újdonság?"
Ez a lenyeg, hogy semmi."Most a Vega 32 van soron."
A CES elmult komoly bejelentes nelekul es semmi sem nyert megerositest.Ha nincs informacio, az is informacio. Nincs leak az orosz szivargas ota.
Ekozben a custom vega24 hivatalos lett, az amd meg nem csinal semmit.
Az RTG-nel megy a tovabbra is "ulunk a nem letezo baberjainkon".
Ui: Egyedul a cpu reszleg az ami uti a vasat es megy elore rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
válasz lezso6 #34231 üzenetére
"Jajjj, nincs szivárgás, most mi lesz."
Rendesen kibogted magad? A topik cimet elolvastad mar?"Ha nincs szivárgás, azt nem azt jelenti, hogy nem csinálnak semmit."
Persze, az aztan az amd-re vall. Se hivatalos, illetve nem hivatalos info nincs es csak a huzavona megy. A boltok polcai uresek a kozepkategoriaban, de a felso kategoriaban se jobb a helyzet. Nagyon raerosek. Nem baj, az nv a kovetkezo korben majd ugy a nyakukra no, hogy moccani se birnak. Mikozben szamos uzleti lehetoseget hagytak ki. A szoftveres fejlesztes szep meg jo dolog. Boldog is vagyok vele, de abbol nem lesz penzuk. Minden egyes perccel az nv malmara hajtjak a vizet. Erdekes modon a cput tudjak nyomni rendesen es mar az arcsokkentes is befigyelt."Egyébként tessék, itt a Vega 32"
A mobile vega-ra gondolsz? Azzal aztan sokat erunk desktopon. Semmi infot nem mondtak rola. Azon kivul, hogy valoszinuleg 4GB lesz mellette, amit mar reg tudunk.# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Petykemano
veterán
Biztosan vannak stratégiák a szivárgásra vonatkozólag. Hatás az előző termélpalettárea, hatás a konkurens twrmékpalettára, stb. Nyilván nem véletlen, hogy ah nvidia és az intel annyira nem szivárogtat. Pontosabban a ryzen megjelenése óta a hat magos coffee lakkel együtt tudjuk már, h lesz idén nyolcmagos is. Ez a stratégia.
Úgy tűnik, az AMD eddig a szivárogtatással igyekezett figyelmet , mindshare -t nyerni. De ennek mindig az lett a következkénye, hogy a várakozások magasra csaptak, a nagyon várt, végül kiadott termék pedig a várakozásokhoz képest alulteljesített.
A Vega Mobile ITX nano kivitelben megjelenhet jó drágán. Én nem hiszem, hogy a hbm2 keszen áll a mainsteam forgalmazásra, ezért arra.számítok, hogy egy gddr6 polaris fog megjelenni (remélhetőleg legalább 12nm-en)
Ez ellen persze Abu szokott tiltakozni, hogy de annak nincs értelme, mert a polaris régi és béna és szart sem tud a vegához képest. Lehet, de azt nem mondja meg, hogy a Vega hogy kerülne mainstream kategóriába.Mindezekért cserébe nem tudunk semmit az nvidia és az intel 2018-as terveiről se, csak homályos utalgatások vannak voltákra, ampereke, nyolc magokra, 10nm-re.
-
menpee
aktív tag
"Nem baj, az nv a kovetkezo korben majd ugy a nyakukra no, hogy moccani se birnak."
Bárcsak ez lenne a jövő! Ezzel szemben inkább a CPU fronton megismert színdarab fog bekövetkezni, ahol évekig a láblógatás és az esetenkénti abszolút minimum "előrelépés" ment konkurencia hiányában. Ha néhány év múlva ha magára talál az RTG is, akkor beindulhat valami.
,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
Cathulhu
addikt
Elkuldtek Rajat egy katasztrofalis Vega launch utan (ami foleg az osszevissza igergetes es hazudozas miatt lett olyan amilyen). Nem csodalom, hogy eloszor rendezni akarjak a soraikat es foleg nem igerni semmit, amit aztan nem tudnak tartani.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Z10N
veterán
válasz lezso6 #34234 üzenetére
El vagy tevedve. "No comment"-t irtam. Megmondanad, hogy ebbol hogyan olvastad ki az altalad velt hulyeseget? Pont ellenkezoleg latom es ezt a smiley-jaid is alatamasztjak. Latom a szemelyeskedesen kivul mar nem tudtal valaszolni a kerdersekre. De inkabb ne valaszolj, az mar ugy is megy.
-
#34230-ra válaszoltam, ott volt komment. Ahogy látom nem jött át szarkazmus. És nem a személyedet, hanem a viselkedésed kifogásoltam.
A Vega 32 szerintem jön desktopra is, csak ugye a notipiacon eléggé elaludtak, oda kell valami ütős, logikus hogy ezt célozzák jobban. A 4 GB memória meg nem probléma HBCC-vel, utóbbi itt lesz igazán hasznos. Pénz szempontjából meg az inteles együttműködés biztosan rengeteg pénzt hoz a konyhára, mindenféle licenszek, stb.
Make Asia Great Again!
-
válasz Tomdriver #34239 üzenetére
Nincs semmi múltbéli vagy jelenkori személyes ellentét közülünk. Legalábbis én nem tudok róla. Na de tényleg hagyjuk ezt az egész offot, inkább kifejtem jobban a problémámat, ami már a topikhoz kapcsolódik:
Nekem az fura, hogy Radeon 6xx megjelenéséről van szó, ami tök értelmetlen kérdés, hisz a Vega egy új nevezéktant hozott. Van Vega 64 és 56 desktopra. Az APU-kban lévő IGP-k a Vega 11, 8, stb nevet viselik. Az Intel Kaby Lake-G pGPU-jának neve Vega M GH illetve GL.
A fentiek alapján nem látom értelmét 6xx-ről beszélni, mivel nagyon úgy néz ki, hogy ilyen nem lesz. S szerintem jó is az új nevezéktan, mert a CU-k száma alapján jobban lehet következtetni a relatív teljesítményre.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Televan74
nagyúr
válasz Petykemano #34246 üzenetére
Igazi kincs, ami nincs!
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
nagyúr
-
őstag
válasz Petykemano #34246 üzenetére
Valahol a GPU bányász topicocban kellene szétnézni...
pl. https://www.reddit.com/r/gpumining/top/?sort=top&t=month
-
Petykemano
veterán
válasz Németh Péter #34249 üzenetére
Úgy érted, aki radeont találgat, az kriptovalutát találgat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Milyen routert?
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen monitort vegyek?
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest