Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
Vega 10 csalad megjelent, van topikja, vs-nek is, igy uj szint hozva a topikba el lehet kezdeni fokuszalni a Vega 11-re es a 7nm-es Vega 20-ra, esetleg Navi ha lesz majd info rola.
-
Z10N
veterán
-
Petykemano
veterán
válasz Yutani #33107 üzenetére
Ha egyik gyártó sem készít nagy volumenű mainstream terméket hbm alapra, akkor soha nem lesz olcsó. Az a néhány tízezer példány, ami elkel az amd és az nvidia kínálatában jelenleg, nem teszi lehetővé a magas volumenű alacsony egységárú gyártást.
Persze nem állítom, hogy ezt az amdnek kellene megtennie, vagy hogy egyáltalán képes rá. Azt mondják, amíg az nvidia, mint market leader nem gyárt belőle mainstream terméket, ez esélytelen.
De ha ebből a logikából indulunk ki, akkor a gddr6 sem feltétlenül csak önmaga miatt lehet olcsóbb. Azt viszont lehet sejteni, hogy az nvidia biztosan épít rá terméket.
Az egyébként biztos, hogy az említett V11 a V10, V11, V20 sorba tartozik és nem a Vega 8, Vega 11, Vega 56, Vega 64-be?
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
törölt tag
válasz Petykemano #33108 üzenetére
Ezt szerintem nem így kell elképzelni.
Nem kell lefednie a teljes palettát a V11-el.
580 Rebrandolja 670-nek és kihoz egy GPU-t 4 Giga HBM2-vel ahol végre látni fogjuk a HBCC működését.
és ebből lesz a 680- 690 'bárhogy is fogja hívni' és a GCN5 erejével boostolja amit a mai napig nem tudunk mennyi és megteremti az új középkategóriát két kártyával.gddr6 meg vica versa működik, ha AMD nem megy át rá akkor NVnek kell kitaposnia az árát, és az elején nem lesz az sem olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
[link]
Nah végre, azt hiszem erre sokan várnánk, sokan meg pont nem. Én mindenesetre nem vagyok nagy híve, és feltételezem hogy talán akad hasonló tehetség a csoportban, aki tovább tudja vinni a munkáját.Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
törölt tag
válasz Cathulhu #33110 üzenetére
Raja Koduri:
Lisa lesz az RTG vezetője a távollét ideje alatt. Őszinte köszönetem Lisa és az AET többi tagjának, hogy támogattak ebben a döntésben, és megállapodtam abban, hogy a távollétem során további munkaterhelést vállalok. Szeretném elindítani a szabadságom szeptember 25-én és decemberben visszatérni." -
törölt tag
Ezek a hosszu szabik teljesen normalisak, arra keves hogy kipihenje magat es arra is hogy lassuk milyen lenne nelkule az uj irany. 1 de inkabb 2 evre kellene lelepnie hoyy lassunk erdemi kulonbseget. Minel nagyobb egy ceg annal lassab es nehezebb atverni barmilyen valtozast is...
-
Cathulhu
addikt
válasz #45997568 #33112 üzenetére
Arra eleg, hogy lehessen interjuztatni a beosztottakat es felmerni a terepet ugy, hogy Raja nincs "utban". Aztan kesobb eldol, hogy hosszabbodik-e a szabi, vagy marad minden a regiben.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
M.T.
senior tag
En szemely szerint inkabb a software reszleget "rugdalnam" mert ha vkit zavar a fogyasztas vagy ilyesmi lehet ra megoldast keresni, de megjelent a kartya, nehany kepessege nem aktiv, es meg a legujabb meghajtoval is ki kell kapcsolni a hardwares gyorsitast a bongeszoben ha nem akarod, hogy akadozzon a gorgetes vagy a youtube videolejatszas.
[ Szerkesztve ]
-
zadir1
tag
Sziasztok! Ismerősöm, mióta feltette a legfrissebb amd drivert, azóta a win 10 alatt eltűnt az 1920×1080-as képernyőfelbontás beállítás. Visszaraktam egyel régebbi verziót, de ugyanaz maradt minden. 1600×1200 maradt a max úgyemlékszem. Az amd display beállításoknál viszont 1920×1080 van.
-
őstag
válasz Petykemano #33118 üzenetére
Tehát idén már nem sok esély van a Vega11-re.
-
törölt tag
válasz Petykemano #33118 üzenetére
Amint megjöttek a custom Vega kártyák, fokozottabban fogok áttérni a jövőképem megtervezésére és felismerésére, valamint a kommentjeimmel én is a működési felelősségeim újbóli kiegyensúlyozására.fogok törekedni Ezt én írtam szép ? Érti valaki ?...
Amúgy az AMD-nyi tőkével rendelkező vállalatokhoz képest is hatalmas fókuszt kapott Raja.
Amellett hogy egy humoros jó programozó, és mint ember sokan kedvelik még a befektetői körben is...
De nem arra a posztra való amin volt. Oda egy európai Steve Jobs féle karizmatikus és hiteles személyiség.való, aki ha kell összeveszik Lisával hogy több driver író kell , ez a mondat amit írtál bármit jelenthet azt is hogy elmegy de azt is hogy kisebb média fókuszú munkát kap.
Az hogy most Őt egyszemélyi felelőssé tegyék meg azt butaságnak érzem.
Ha elküldték vesztettek mégegy programozót , Lisa odamegy és ??? a vas szigoron kívül mit tud ott tenni?
Ha besokallt a sok munkától és az indiai esküvő után átgondolta az életét és " a család fontosabb mint a pénz" filozófiára fordult át az más.
AMD csak a média felé próbál ezzel megtisztulni de a driver még mindig "Fury 2017 emuláció"[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
válasz #45185024 #33120 üzenetére
Nekem azt sugallja, hogy
a) az RTG önállóságot veszít az AMD felé,
vagy
b) Raja az RTG élén valaki pénzügyi/marketing/szoftver fókusszal rendelkező SVP-vel fog osztozni az RTG vezetésén, ő pedig a hardverkészítés terén fog továbbra is szolgálatot teljesíteni.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Jack@l
veterán
válasz Petykemano #33121 üzenetére
A valóságban épp keresik Raja utódját, ha nem lesz jobb akkor marad, ha igen akkor valami kisfőnök pozícióba fokozzák le. 2 hónap szabi után nem szokott valaki csak úgy még 3-ra elmenni önszántából.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Petykemano
veterán
válasz Drizzt #33123 üzenetére
Egy olyat olvastam, hogy az RTG már áttelepült, kiszerveződött, stb kínába, a régi északamerikai gyökereket felszámolták, átszervezték, stb. A lényeg: az RTG nem egy amerikai divízió egy kínai backup csapattal, vagy second grade driver fejlesztő csapattal, hanem maga az RTG kínai. (És second.grade)
És hogy emiatt Rajanak nehézségei lehettek a megfelelő kommunikációval, ezért várhatóan egy kínai vezetőre fogják lecserélni.
-
Yutani
nagyúr
válasz Petykemano #33124 üzenetére
India jobb lenne, ott is sok ember él és még nyelvi probléma sem lenne Raja esetében.
#tarcsad
-
törölt tag
válasz Drizzt #33123 üzenetére
Egy Steve Jobs európai megfelelőjére gondolok aki nyelveket is beszél
Az hogy miért nem Indiai a driver programozó részleg az tényleg erős kérdés, szerintem Kínában volt a gyártás és egyszerűbb volt a közelben lenniük.
De hogy azon nem akadtok ki hogy There's not much to work with there.
Akkor ez azt jelenti kész a driver csak inaktív a Vulcan beépülésig és a híres Windows frissítés megérkezéséig ? -
törölt tag
PC PER-nél volt egy Crimson Relive bemutató
Indiai a fiatalember vagy kínai ? -
Malibutomi
nagyúr
Ezzel a temaval lehetne tavozni a megfelelo topicokba.
Indiaiak munkakepessege nem ide valo, toroltem oket.
Koszonom[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
Október közepén futhatnak be a tuningolt Radeon RX Vegák
Vajon tényleg, be fognak már végre futni?
-
Igen, a Vega 56 az egész jó, látszik, hogy az architektúra képes sokkal jobb perf / watt arányra, csak ugye az 1080 teljesítményét célozták meg a Vega 64-gyel, ehhez pedig irreálisan sok fogyasztás kell neki. A "turbo" módról nem is beszélve. Mondjuk van egy "powersave" mód is, ami minimális teljestményvesztesség árán drasztikus perf / watt javulást okoz. Gyanítom, hogy a mostani "powersave" lehetett az eredeti normál mód, csak aztán átvariálták.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Petykemano
veterán
válasz Dtomka #33141 üzenetére
Vajon egy eredményeit tekintve ennyire rosszul sikerült kártya esetén a gyártópartnerek vonakodnak-e saját kártyát kiadni, ha úgy gondolják, hogy a kártya túl nagy, túl bonyolult, túl drága, túl kevés, és túl gyenge, de túl sokat fogyaszt, minden szempontból alulmarad a tömeggyártásra vonatkozó elvárásoknak, ezért eladhatatlan...
Jelentheti-e a AiB vega érkezése valami driver funkció aktiválását és ez javulást az eredményekben és ez keresletemelkedést - amire már érdemes készíteni egy kártyát?
-
törölt tag
válasz Petykemano #33146 üzenetére
-Vajon kijelenthetjük- e a Vega valós drivere nélkül és valós teljesítménye nélkül hogy milyen erős a Vega?
-Vajon lehetne-e jelenleg értelmesen alulfeszelni a Custom kártyákat a gyártóknak úgy hogy azt se tudjuk hogy az új funkciók hiánya miatt mennyi fesz kell MAJD nekik?
-Vajon akkor hazudnak az alulfeszes Bechek amikor nagyon jó eredményeket mutatnak ?
-Vajon hogy lehetnek Abunak Sapphire custom eredményes tesztjei ha még a gyártók se tudják a drivertelenség miatt hogy hova állítsák az értékeket és ugye itt kis eltolás is igen sokat jelent?
-Vajon van e köze a Okt 29.-ei Wolfenstein 2 megjelenéséhez az Október közepei custom megjelenésnek.
-Vajon a Sapphire ne kapna GPU-t az AMD-től mikor a refek kapnak ?
-Vajon mit akart a Powercolor megmutatni az E3-on a Devillel amit beplakátoltam ide ebbe a szobába is ha négy hónappal később még mindig nincs kártya?
-Vajon meg van-e már írva a driver ha Koduri elment és vajon várható e emiatt újabb csúszás.
-Vajon ki írja a MAC Vega drivereket mert decemberben olyat kel ott villantani ami csúcstámadás, azért az árért bizony villantani is kell ott ?
-Vajon nem Decemberre volt e a driverek véglegesítése eleve kitalálva?[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz Petykemano #33146 üzenetére
Az előző HBM-es kártya sem volt egyszerűbb, mégis kiadták egyedi hűtéssel is, még ha csak a vágott verziót is.
-
Raymond
félisten
válasz #45185024 #33147 üzenetére
- Igen, olyan eros amit az eredmenyekbol latsz. Olyan hogy "valos" driver nincs. Vagy van, amit a kartyahoz adnak. Annak az eredmenyeit pedig latod.
- A gyartok specifikaciok alapjan fognak gyartani. Nem ok talaljak ki hogy mit bir a chip, adott specifikaciok szerint gyartanak azokat pedig az AMD-tol kapjak a chip-ekel egyutt.
- Hogy mi??
- Ezt csak Abu tudja, ugyanugy ahogy azt hogy kulonboznek-e az eredmenyek a ref eredmenyeitol vagy ugyanaz a helyzet mint az Asus Strix eseteben
- Nem
- Kartyat kapni es GPU-t kapni ket teljesen mas dolog
- Akkor meg azt hittek hogy lesz mit szallitani. Mondjuk gondolom ezert is volt az eredeti "customok majd szeptember elejen" hir
- nem Koduri irja a drivert
- akik eddig is irtak oket
- biztos hogy nem, drivernek akkor kene megjelenni amikor a termek si megjelenik, nem tervez senki szandekosan fel evvel (Vega FE) a piacrakerules utann meghajtokat megjeleniteni valamihezPrivat velemeny - keretik nem megkovezni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Még mindig új Ryzeneket kap a Socket AM4
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Milyen routert?
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest