- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
ASUS cold boot problémára a megoldás (most kaptam Redditen még nem próbáltam)
I found I got it working with
MemCadBusClkDrvStren
at 20ohms and ProcODT at 60ohms or 53.3ohms.
This got rid of cold boot errors on the latest BIOS. -
Scarletiel
senior tag
válasz
Floyd80 #7197 üzenetére
Megpróbálom figyelni, de ha jól rémlik le se esik egyik órajel sem, csak a hang akad be meg a kép fagy meg egy másodpercre, de mire észbe kapok már megy is tovább ugyanúgy. Torrent nem megy a háttérben csak a chrome, az is kb 4 lappal, meg a HWinfo.
Gforce driver van fent de csak a driver a 436.30-as. Ráadásul friss Windows-os telepítés ugye, az új holmik miatt. -
Floyd80
addikt
válasz
Scarletiel #7193 üzenetére
Még 2600x alatt volt ugyanilyen jelenség, Metro Exodusban pl., de F12018-ban még élvezetesebb volt, elvileg utorrent háttérben csinálhat ilyet, nálam legalábbis ez akkor megoldotta. De az is lehet, hogy VGA driver volt, pl. energiagazdálkodásban lehet, hogy visszavehet, ha geforce-od van. Loggolni kellene, hogy a szaggatásnál mennyi az órajel.
RTX 2060 topicból: "A GPU-Z logjában az látszik, hogy 96-97%-on a GPU, egy mp-re leugrik pl. 65-re (Addig össze is "töröd" a kocsit), majd vissza 97-re."
-
Scarletiel
senior tag
válasz
snecy20 #7194 üzenetére
Nálam a ram az 3200Mhz-en megy mert annyit bír gyárilag XMP alatt. A ryzen balanced power plan is le lett szedve meg a chipset driver is. Nem tudom még mit kellene tennem, de nem akarom, hogy tönkre menjen bármi is, olyan érzést kelt bennem mintha valami túl nagy feszt kapna. 1,375-ön van alapjáraton a dram. 1,350-1,410 között megy játék alatt a cpu vcore. De ez gyárilag van így engedve.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Scarletiel #7193 üzenetére
Függ egyénként az adott CPU-tól is, 3600/1800-ig lehet legtöbb esetben szikronban járatni a RAM-ot és az Infinity Fabric-ot... egyébként alapvetően az SOC feszültséget kell emelni hozzá.
Amúgy igen, ugyanaz volt a jelenség nálam is, mint nálad. -
Scarletiel
senior tag
válasz
snecy20 #7191 üzenetére
Szia,
Bocsi de neked is volt hasonló gondod akkor mint nekem? Mármint, hogy játék alatt olykor olykor beakadt a hang 1 másodpercre kb meg a kép is beszaggatott vele egy időben, majd minden gond nélkül ment is tovább?
Mert nekem most ezt csinálja a legfrissebb biossal is, úgy hogy csak az xmp van engedélyezve minden mást gyárin hagytam. Ha nálad is ez volt, mit állítottál még, hogy elmúljon?
Köszi előre is!!
-
snecy20
nagyúr
Úgy néz ki hogy a legfrissebb Agesa / MSI Bios elhozta X570 alá a stabil 1900-as FCLK-t. Eddig nagyjából dél óta nem volt sem hang-beakadás, sem játékok alatti stutter, más kérdés hogy ez csak a user lelkének felmelegítésére jó, mert legfeljebb CPU-limites helyzeteknél (720p / 1080p low) számít egy keveset.
-
vitaro
senior tag
válasz
Create. #7186 üzenetére
Esemény 41, Kernel-Power
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.De ezek között nem szerepel a tegnapi eset, akkor nem újraindítottam, hanem kikapcsoltam a gépet.
@fudi2002: ez az
-
Floyd80
addikt
válasz
SECTORnooB #7181 üzenetére
Itt csak messziről nézi a 4.2-őt az ABBÁ-s Bios.
BFV-ben PBO-val 4175-4125, nélküle 4075-4125 között. Alaplap vagy a 2600-osnál tapasztalt gyengébb eresztés?
-
vitaro
senior tag
Sziasztok!
Van egy bosszantó problémám, remélem megfelelő topicba írok, első nekifutásra ezt találtam a leglogikusabbnak. Egy hete csatlakoztam a Ryzen birtokosok táborába, lecseréltem a régi i5-ös procimat egy 3700X-re. A régi gépből csak a videókártya került át, egy GTX970. Minden szép és jó, egész addig, míg el nem indítok egy játékot. 15-20 percig simán fut, aztán egyszer csak a monitor elveszti a jelet, hangok alapján meg még a játék is elhal, az utolsó pár másodpercnyi hang ismétlődik folyamatosan. Újraindításon kívül nem tudok mit tenni.
Neten találtam ehhez hasonló eseteket, négy éve voltak ilyen problémák pont a 970-es nvidiákkal, de az enyémnek semmi baja nem volt az előző rendszerben. Persze 100%-ig nem lehet kizárni, de furcsa lenne az időzítés.
Minden driver a legfrissebb, értelemszerűen a Windows is egy hetes csak, frissítettem BIOS-t is (Tomahawk Max - v30-as volt rajta alapból, most a v341 béta).
Mi lehet a gond?
-
arnoldito
senior tag
válasz
SECTORnooB #7181 üzenetére
Köszi! Szinte ugyan annyira boostól, akkor bfv-ben az új biossal nekem is full default beállítások mellett, 4250-4275mhz, nagy ritkán 4300, hőfokban meg 61-62.
-
SECTORnooB
addikt
-
arnoldito
senior tag
válasz
ScomComputer #7177 üzenetére
Csak kíváncsi lettem volna, mert nekem az új bios All Core-ra +25/50 mhz-t dobott. Egy magra meg hozza a 4400mhz-t a 3600X. A lapom egy X370 Asus CH6 Extreme.
-
válasz
Archttila #7176 üzenetére
Hát, nekem sem jön jól egy ilyen beruházás, de közben meg idegesít, hogy nem natív órajelen mennek a ramok, és én úgy érzem, ez a rendszer reszponzivitásában is tetten érhető. Mindenesetre, nem értem, hogy lehet az, hogy a fejlesztett UEFI rosszabbul teljesít, most már sokadjára, mint az alap, amivel megérkezett a 3 ezres sorozat támogatása.
-
Archttila
veterán
"venni 2*16-os NEO Z-t. Ha nem indul el azzal sem, maximum elállok a vásárlástól"
Ez nekem is eszembe jutott, de a minap olyan szinten költekeztem ki magam, hogy jajajj... így most maximum csak tapasztalatokra tudok építkezni
Az a furcsa, hogy hiába írják le sokan a problémát (Reddit etc.) egyszerűen hivtalos érdemi megoldás/válasz egyik esetben sincs. -
válasz
Archttila #7174 üzenetére
Igen, mert javulást nem látok. Egy dolog miatt nem léptem meg eddig, mert igazolni akarom magamnak, hogy a vízpumpa kezelés is hibás ASUS oldalról. Egyre ritkábbak a leállások, de tökéletes még nem volt. Ha ennél a verziónál is előjön, akkor visszateszem a 2501-et, a vizet átkötöm fixre, az ASUS-t meg egy időre leírom...
Lehet, el kellene adnom a 4*8, LPX-et, és bukóval, de venni 2*16-os NEO Z-t. Ha nem indul el azzal sem, maximum elállok a vásárlástól.
-
Archttila
veterán
válasz
Malibutomi #7163 üzenetére
Átgondoltam és inkább nem kell
Jelenleg 2x8GB 3333cl16 (15) hyperX Predator van benne, (Hynix CJR C-die) viszont ez nem szerepel a QVL listában és a 2501 utáni BIOS verziókkal nem mindig megy a hideg illetve meleg indítás. (AGESA 1.0.0.7-ig nincs ilyen gond)Attól félek, hogy hiába cserélem QVL listás kit-re simán rám szopat az ASUS és akkor feleslegesen kidobott pénz lesz az ablakon...
A végén még az lesz, hogy visszapasszintom a 2501-es BIOS-t amin tökéletesen működik minden, végtére is All core OC van belőve, és ugye akkor kapnék még mellég egy jóképű PCI-e 4.0-át is ajándékba -
-
válasz
Create. #7165 üzenetére
Köszi! Az nekem is eszembe jutott egyébként, hogy a CPU is befolyásoló tényező, csak hát a jelenlegi szettem (3000/CL15) az előző lapomban még 1600X mellett ment 3000-et, majd csak 2666-ot, aztán végül 2800-at. Ahány UEFI, annyi érték. Ugyanez a szett most az első két UEFI-vel 3000/CL16 kombóban ment XMP-t aktiválva, tesztek szerint hiba nélkül, azóta viszont mindegy, mit teszek, az utóbbi 3 UEFI csak 2133-on hajtja. Szóval, szoftveres problémáról van itt szó, szerintem, nem a memóriavezérlő a szűk keresztmetszet.
-
arnoldito
senior tag
válasz
ScomComputer #7167 üzenetére
BFV nincs véletlen?
Ott hogyan muzsikál?
-
válasz
Create. #7165 üzenetére
Ja és mi van akkor, ha a procid mem vezérlője miatt nem megy a mostani se 3200-on? Akkor vehetsz bármit, ha az a gyenge pont.
arra viszont kíváncsi leszek, hogy az asrock x570 steel legend-ben menni fog-e, annak a qvl listájában nagyon kevés ram van és egyik fentebb írt sincs benne.
-
Igaz nem asus b450-f, hanem b450-e lapom volt, de ez a kit nekem 3400-on ment benne, úgy hogy xmp-t beraktam és csak a mhz-t raktam 3400-ra. [link] Nem volt a qvl listámban, viszont emiatt mertem megvenni, mert ez benne volt [link] . Ez utóbbi neked is benne van a listádban. Az rgb-s Hynix cjr ram, ami nálam van legalábbis.
-
Valaki linkeljen már legyen szíves egy olyat 2*16-os szettet, amit biztosan szeret az ASUS B450-F Gaming. A QVL lista ezeréves, semmire sem megyek vele. Legalább 3200-as legyen, más nem kell, méret nem számít fizikailag, AIO van mellette.
-
Malibutomi
nagyúr
Egyeni velemeny, de nem vennek 40-ert 3600as 16GB kitet ha 50-ert vannak 3200-as 32GB-osak.
Akkor vagy 16GB 3200, vagy 32GB 3200. Szvsz nem eri meg a 3600 a felarat. Foleg hogy a Crusial Micron E-die nagy valoszinuseggel felhuzhato 3600-ra
-
arnoldito
senior tag
válasz
SECTORnooB #7161 üzenetére
A CL18 indul 42-43tól, a CL16 Neo 47-től.
sati: ez? De még ennek sem CL18 végig az időzítés, hanem CL18-22-22-42!
[link] -
Archttila
veterán
Mit írtatok, melyik 3600-as ram a legjobb választás a Ryzen-hez? Konkrét típust linkeljetek már pls
(40k a keret)
-
syler123
veterán
MSI B450 Tomahawk tulajok próbálták már a 7C02v1C Bios-t?
- Update AMD ComboPI1.0.0.3abba
Ez már ugye az abba bios, nekem valami elég régi van. Merjem frissíteni? Ha igen, biosból, vagy usb-ről? Nekem mondjuk ment elsőre a frissítés amikor megvettem a lapot, proci nélkül, remélem most sem lesz gond. -
ScomComputer
veterán
válasz
Malibutomi #7157 üzenetére
Nyugodtan felrakhatod a beta-t is én is használom a pro-n, nagyon sok mindent javít...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ScomComputer #7156 üzenetére
A hivatalos nem beta-t raktam fel az F5b
-
ScomComputer
veterán
válasz
Malibutomi #7155 üzenetére
Melyik bios van fenn?
5D..... [link]
Most látom kijött a pro-hoz is a 6c... -
Malibutomi
nagyúr
válasz
SECTORnooB #7153 üzenetére
x570 Aorus Elite
Bios frissites ota elhasal a tesztben, meg neha random is ha csak be van toltve az XMP, most levettem 3000-re es jo
De mar uton van a Ballistix 32GB kit, kivancsi leszek azzal mit mutat
-
ScomComputer
veterán
Erre senki?
Szóval ti sem tudjátok,hogyan kell belőni ill. kilőni a limitet manual oc alatt.... -
SECTORnooB
addikt
válasz
Malibutomi #7150 üzenetére
Milyen lap?
-
FatCutter
tag
válasz
Malibutomi #7150 üzenetére
Valami szavahihető konfigot azért be lehetne írni...
MSI lapoknál van rá azonnali, kézenfekvő és érthető megoldás.
-
Malibutomi
nagyúr
Ugyfest kicsit elkiabaltam ezt az ABBA bios-t. Miota felraktam azota a 3200-as Xorsair ram csak 3000-en mukodik...3200-on elhasal AIDA-ban
-
qgevic
csendes tag
válasz
Malibutomi #7148 üzenetére
Dynamic Vcore (DVID) giga lapok esetében.
-
Malibutomi
nagyúr
Nagyon uj nekem ez a Ryzen bios...hol kellene a cpu fesz offsetet allitanom?
-
Bossp
addikt
Sziasztok! Van bármiféle érdemi előnye a 3800X-nek a 3700X-hez képest? XFR és PB hogy viselkedik egymáshoz hasonlítva ha csak aztokat használnám illetve Bclk tuningra hogy reagálnak ezek a procik?
2700X-em 4550-ig boostol.
-
Archttila
veterán
-
grunge
addikt
Ha volt mar, ha nem, megjött az ABBA a B450 Carbonhoz. Ha lesz idöm megnezem melo utan.
-
Yany
addikt
Nincs 1:1 összefüggés. Intelnél pl. azért nem térnek át kisebb csíkszélességre, mert nem sikerült még annyira érretté tenni a 14 alattiakat, hogy normális kihozatallal elérjék a 14+++++ technológiájuk frekvenciáit. Azonban ha megnézed alapvetően növekvő tendenciát mutat az elérhető maximális frekvencia a fejlettebb gyártástechnológiákkal mindegyik gyártónál. De a magas értékekhez egy csomó egyéb trükköt is alkalmaznak, nem csupán egyre apróbb/közelibb tranyókat rajzolgatnak a szilíciumra.
-
weri
senior tag
Nem vagyok tudosa a dolognak de, gondolom hogy minel kisebb nanometeren vannak annal tobb selejt is az ara ezeknek az elektronikaknak :d
Egyebkent szerintem nagyon magas orajelekre amugy se szamitok ilyen keves nanometeren, vagy esetleg ez a chiplet dizajn lesz jobban szeparalva es konnyebb lesz majd orajelet emelni vagy nem tudom. De volt par hely ahol azt olvastam meg mondtak is hogy minel kisebb nanometerre erunk mar, annal kevesebb mhz is lesz.
-
Yany
addikt
Egyesek a szűkös 7nm-es gyártókapacitásra fogják, de a legújabb hírek szerint a 3950X késése mögött valójában a színfalak előtt is lezajlott órajelproblémák állhatnak: [link]
-
kireka
tag
válasz
Ezustroka #7114 üzenetére
Nálam nem nagyon volt magas hőfok, de egy kis manuális tuninggal sikerült belnyalni a 96-97 fokba, egy kis prime95 jol oda tud porkolni. A 4.2 sehogy sem akar osszejönni, kapott llc azzal jobb lett. Talán 4175ot lehetne stabilizálni, de nem veszem észre hogy a 95fokos védelem aktivizálná magát.
Offset, azt csak ugy tudod meg ha elmész ameddig már nem indul/nem stabil, ha nem indult akkor kell egy bios reset. PBO tol és LLC-tol fuggoen -75 és -125mV között lehet adagolni kb.
Az 1.5 Volt az tökre rendben van, single boostnál, ki van facsarva az a szilíciumJó alaposan visszavesz komolyabb terhelésnél.
40 fokos idle az nem tudom miert zavar, mert nem áll le a venti? Ha leáll és ugy 40 fok az szerintem nagyon is oké.
Freezer 33 tornyom van, direkt kontack, kb 2 hocso kontaktol a die-al a másik kettő meg dísz.
A hofok nagyon érdekes, de nem valós, ugrik egy nagyot és onnan lassu visszaszámlálás van, nem számit hogy már rég minden jéghideg a proci még mindig 60rol számlál vissza komótos utembenAz a koromnyi hajszálvékony szilícium ne tartsa már a hőt ha közben rég kihült a kupak, illetve a félkilós hűtő is.
-
Floyd80
addikt
Hát ha egy ilyen sima lapban mint az enyém támogatott a 3900X, akkor simán. Nyilván számít mire használod, az egyik cikkben volt egy jó meglátás erről. Ebben pont az Aorust tesztelték, hogy melegszik a VRM rész durván és megéri-e egy drágább procival használni.
To give a break on this criticism, we do not recommend pairing a 330 USD MRSP processor with a mid-120 USD MSRP motherboard for 24/7 heavy workloads in a professional or semi-professional use. There is a big difference on stress on the components when using only for games, gaming + streaming and low impact CPU tasks versus these kind of heavy scenarios.
-
Floyd80
addikt
válasz
Pro!Petya #7125 üzenetére
Front radi push-pull (silent) és 3600 (minden auto), Giga ABBA Bios.
játék: F12018, Kingdom Come, BFV kb. 15 perc: 50-53 fok, össze-vissza ugrál a hőmérséklet, de főként ebben a határban mozog, a képen látszanak a tüskék, felmegy 60-ra, majd vissza 50-53 közé. A VGA top radival a várható kb. 5-6 fokot bukta, a liquid felment 43 fokra, elől csak 32.
CPU teszt: Aida ray-tracing tolta fel 80-ra, Cinebench, CPU-z, más Aida tesztek 70 körül.
3D Mark CPU tesztje 66 fokon ment. Utóbbi a képen.
Szóval ebben a H700-as házban a fenti radi nem bírt a 3600-tal vmiért, ami érdekes mert front esetében hasonlóak az értékek a 2600X-hez, elől a tüskék után visszahűl, fent meg a tüske értékén maradt a proci.
-
Floyd80
addikt
-
Feltettem a 2801-et a B450F-re. Egyelőre nem sok tapasztalat van, de az már biztos, hogy a Vengeance LPX 3000CL15-ös memóriák ugyanúgy nem mennek XMP-vel, és igazából sehogyan máshogy sem, kivéve a szabványba foglalt 2133 Mhz-et. Valaki elmagyarázhatná, hogy a rongyba tekert mákos lóf*szban van az, hogy a két kora UEFI verzióval ugyanez a szett stabil volt 3000Mhz-en, azóta meg már ez a harmadik vagy a negyedik verzió, amivel el sem indul a gép XMP mellett.
-
Csak azért elmélkedtem kicsit róla, hogy van-e értelme újra feltenni a későbbi 1001-est, ha már fenn van a korábbi. De mivel minden megy normálisan jelenleg, így elengedem a kérdést, mert annyira nincs jelentősége.
Simán lehet, hogy csak a számozást rakták rendbe ilyen módon.
mozso: egy ilyen bináris összehasonlítást hogyan, mivel kellene egyébként megcsinálnom?
-
Motyi
senior tag
válasz
DzsannyX #7119 üzenetére
"A kérdés csak az, hogy van-e bárminemű különbség a korábbi (09.12-én kiadott) 1001-es BIOS és a mostani (09.25-én kiadott) 1001-es között."
Nincs, szimplán megszűntették azt a zavaró helyzetet, hogy a legújabb bios melett (1001) volt frissebb dátumozású is viszont alacsonyabb verziószámmal (0901), azaz szimplán átdátumozták.
"A 0901-es BIOS frissítés, ami 20-án jött, az csak az újabb 1001-es BIOS-ban van benne, vagy már az előzőben is benne volt, vagy egyikben sincs benne?"
A 0901 még a régebbi ABB-re épül, míg az 1001 a legújabb ABBA-ra.
Szerintem, de ez csak találgatás, a 0901 a 0803 finomított/optimalizált/hibajavított változata, míg az 1001 a boostfix kiadás. Azt hogy az 1001 miből épült fel (0803 + ABBA frissítés vagy 0901 + ABBA frissítés) azt szerintem sosem tudjuk meg. De a lényeg, hogy az 1001 a legújabb és legaktuálisabb bios, így felesleges a 0901-ről elmélkedni. -
A kérdés csak az, hogy van-e bárminemű különbség a korábbi (09.12-én kiadott) 1001-es BIOS és a mostani (09.25-én kiadott) 1001-es között. A 0901-es BIOS frissítés, ami 20-án jött, az csak az újabb 1001-es BIOS-ban van benne, vagy már az előzőben is benne volt, vagy egyikben sincs benne?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Ezustroka #7114 üzenetére
A mérnökök szerint így jó akik megalkották illetve azt már megbeszéltük hogy miért ennyi a hőmérséklet és miért nem releváns a korábbi procikbol erre bármilyen következtetést levetiteni . Mivel nem vagyok mérnök és hiszek nekik illetve procija válogatja melyik mennyire jól sikerült alulfeszeles szempontjából mindamellett pedig mindnek stabilnak kell lennie ezért másodlagos hogy szerintem mi lenne jó...
:)
-
Motyi
senior tag
válasz
DzsannyX #7113 üzenetére
A 0901-es Bios még nem ABBA-ra épül, szerintem ez lett volna ami a 0803 után jött volna normál esetben. De közben jött a max single core órajel mizéria és gyorsban kitolták az ABBA-ra épülő 1001-et. Ezt követően valamiért kiadták ezt is (aminek látszatra semmi értelme nincs), most meg feltételezem a logikai/számozási sorrend helyreállítása miatt korrigálták az egészet.
-
Ezustroka
tag
Sziasztok!
Eléggé zavarnak a 3600 magas hőfokai, ezért habár korábban még nem oc-ztam semmit, biosban sem nagyon turkáltam, gondoltam, most megpróbálkozom a dologgal. Na de mivel ilyen zöldfülű vagyok, nem nagyon mertem mélyen belemenni, az offset tűnt még számomra a legegyszerűbbnek. Namost itt láttam olyan értékeket is, amik meghaladták a 0.1-et is, és semmi gondot nem okoztak. Én először 0.05-tel próbálkoztam, majd ennek sikerességén felbuzdulva, beállítottam 0.0625-re. Ezen kívül csak a memórián kellett állítani a biosban, mert alapból a 3000 mhz-es gskill aegis csak 2133-on ment. Ezt nem tudom jól csináltam-e, úgy állítottam be, hogy a frekvenciát az automata beállításról átraktam 3000-re (MSI b450m mortar max, legfrissebb bios), azon mást nem állítottam. Na egy darabig ment a dolog, aztán kékhalál, valami 1e hibakódot dobott. Nem tudom, ez mond-e bárkinek is bármit. Bármilyen tanácsot szívesen fogadok, és bocsi a totál noob hozzáállásért, igyekszem tanulni. Mindenesetre most minden visszaraktam alapra, csak a memóriát raktam megint 3000-re, így remélem nem lesz gond, csak hát eléggé zavar ez a 40 fok körüli idle, meg hogy a core voltage is benéz időnként 1.475-re :( -
-
RazorThe1
csendes tag
válasz
SECTORnooB #7091 üzenetére
Az én lapom az első pillanattól kezdve betonstabil, az elsők között kapott abba biost! /sőt még az 1700 is ment benne pedig elvileg nem kellett volna/ Nem bántanám az asus-t a te esetedből az látszik a minőségnek ott is van szórása mint minden sorozatban gyártott terméknél. Ez sem lehet tökéletes!
Viszont ami gányolás megy MSI lapoknál az 570es sorozatban nem bánom hogy az Asus lap lett!
-
fudi2002
nagyúr
válasz
fudi2002 #7105 üzenetére
Amúgy tegnap nem reagáltam bocsi, szóval a 4075-el nincs gondom. Csak ahogy a kolléga is írta előttem, képes 4125/1.25vra. Nála az asussal tudja ezt úgy, hogy a singlecore sem esik be. Én msi-vel nem tudtam ezt egyszerre reprodukálni.
Szóval van az mikor -0.125 offset, akkor allcore heppi, 4125/1.25v de akkor az egyszálasom beesik. (pbo, llc, már mindent megpróbáltam nem javul, persze hogy nem mivel ilyenkor "fent" is csak 1,38v-ot kap)
Másik eset, hogy helyrepakolom a fenti részt, de akkor a lent "csak" 4075mhz/1.264vMég mielőtt azt hiszitek szemléletváltás volt, nem az izgat hogy ez menjen, hanem érdekel hogy egyik lapnál megy, másikat meg nemigen lehet erre belőni.
Amúgy részemről az OFFSET - és PBO kimaxolt egyveleg jön be. Alap feszek mellett PBO-t én nem használnék, de így hogy a teteje 1,4v így sztem jól műxik.
(lehet nekem volt új, de a PBO nem emeli meg a max feszt, csak a terheléstől függően a tartományt használja nyilván a magasabb feszek irányában) Huh ezt jólmegasszondtam, remélem kicsit érthető mit akarok nyögdécselni -
fudi2002
nagyúr
-
Floyd80
addikt
válasz
Pro!Petya #7099 üzenetére
Ráadásul push-pullon van (volt) a VGA radi, de ez silent beállítás, tehát 2000-es pumpa rpm és 500-as venti. Egy kis alulfesz még pár fokot lehozna ebből, mert 0.9 v-vel is simán elmegy az RTX. Nem tudom miért ilyen forró fejű ez a kártya (200w sincs a TDP), mások egy kis H55-tel tartották 50 fok körül, nálam azzal is "megfőtt", el is adtam gyorsan.
----------------
Tegnap meg volt az átszerelés, hát két 280-as radit átpakolni, lemértem 19 kg majdnem a ház, emelgetni, újrakábelezni, soha többet vizet..Egy pár perces játék tesztet tudtam csinálni, egyelőre ígéretes a front radi + CPU kettős, ahogy a 2600X-nél is, csökkent a hőmérséklet a hűvösebb radival. Itt is beugrik 60 fölé, mint az idle járati tüskék, de vissza is áll utána 51-53-ra, úgy látszik nem reked meg a levegő, mint fenn. Szóval ha ez így maradna, akkor azt már elfogadom. A 2600X-nél 50 fok alatt volt ez a front radis dolog, de nem akkor a különsbég mint a top radinál. (top: 2600X: 55-60 /3600: 69 és front: 2600X 48-50, 3600: 51-53 egyelőre.
A VGA fenn 4-5 fokot veszített.
Ami ebben a videóban van a radik elhelyezésről, az kb. megfelel a valóságnak, tehát a ház meleg levegőjével átfújni nem a legjobb, csak sok házban nincs más lehetőség. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core i7-12700KF
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged