- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Omli85
őstag
válasz
Archttila #17131 üzenetére
Tisztában vagyok vele mire van a Spread Spectrum nem ma kezdtem azért én se
de az X570 TUF biosban nincs ilyen opció én nem találtam sehol legalábbis.
(#17132) propetya85 yep DOCP van állítva akkor az kever be? Hmm igaz totál manual ram setuppal nem néztem eddig még emlékeim szerint csak betöltöttem a profilt anno azután meg a beállításokat módosítottam. C6H esetén is DOCP volt állítva aztán beállítások módosítva.
No megnézem tényleg ez e a ludas.
-
monosz
őstag
válasz
Archttila #16925 üzenetére
Csak a feszt veszi vissza,a Mhz marad.A cpuZ-ben is látom,de Ryzen masteren szoktam ellenőrizni,viszont csak bios-ban állítok.
All core 4,3
Cpu core voltage: 1,200V
Override cpu voltage: 1,190V
max offset: -25mV
Cpu LLC: mode2
Global C state:enabled[Win:Amd balanced,Cpu min.5%/,max. 100%P]
-
Chaser
legenda
válasz
Archttila #16458 üzenetére
75fok peak engem soha nem érdekelt, a hozzá társított venti rpm-e annál jobban...
többek közt ezért tettem le az itx-ről, szép, aranyos, jópofa', de még standard alkatérszekből is kisebb vagyon megoldani a némához közelítő hűtést/komponenseket, itx-ben meg 2x annyiből se jön össze...hogy rohadnameg' ( :
-
válasz
Archttila #16440 üzenetére
Ömm, nekem szimpla egy egésszel megy a 3800X, 3667 Mhz-es RAM órajel mellett. A 3700, meg a 3800 Mhz viszont elcsattant, hiába is adtam 1.38-at a moduloknak. Ezek szerint a SOC vcore-ján kellett volna kicsit tornászni?
DaaVee5: szerintem attól, hogy berakod őket, semmi gond nem lesz, csak XMP aktiválást (A-XMP az MSI lapokon, ha jól emlékszem) ne erőltesd az eltérő modulok miatt. A natív 2133-as órajelén mennie kell, persze érezhetően visszafogja majd a teljesítményt, de annyi baj legyen.Ha nagyon nem tetszik a lapnak / processzornak a memória, úgysem bootol el, elég háklis erre a platform.
-
Chaser
legenda
válasz
Archttila #16062 üzenetére
valami van, nemrég kaptam is egyik "kollegától" linkeket hozzá, csak még nem foglalkoztam vele, ventit is maxolni akarom 800-ra, teljesült a vga "álmom" nemrég, akkor még tudtomon kívül lőttem egy ilyet, de ha elég neki a 0,95v és 800 rpm, nem akarok sw-rel bajlódni, defaulton pedig furcsa, furmark alatt első pár percben felmegy 1200-ig, aztán lemegy 800-ra és ott is marad, játék alatt viszont elég random működik 7-1200-ig - ami iszonyat halk vga szinten, de nekem még hangos a ventik turbulenciája miatt, illetve minek menjen 1200-ön ha 800 is elég neki, max pár fokkal melegebb lesz -
szerk:
snecy20
játék függő, túl sok maggal nem mind tud mit kezdeni
eddig egyedülaz ac originsnek kellett az smt, 6 mag kevés volt magában, fps dropok voltak, összes többi eddigi játékom az vígan elvan 6 maggal -
jokeph
nagyúr
válasz
Archttila #13730 üzenetére
Igen, egy ideje már megy erről a szó.... eddig is éltem a gyanúperrel, hogy pénzkidobás a méregdrága ram... abból a lovéből inkább több ram/erősebb más valami.
Igazából a nagyon gyors ramnak specifikus esetben (programnál) van/volna jelentősége, játéknál kb. egykutya hogy 3200/3600 vagy több.
Még ha mindenki 2080 Ti -vel tolná... egy ilyen csúcs VGA-nal mutatna több FPS-t X játék, de ez még akkor is maximalista pénzkihajítás.
Igazából hótmindegy hogy 150 vagy 200 a max FPS nyélgrafon... (főleg annak, akinek 60/75 HZ-es monitora van) az egyetlen érdekes (számomra) az a min FPS. -
Giii
senior tag
válasz
Archttila #13261 üzenetére
Szia!
Igen néztem de semmi. Vagy lehet hogy más néven van? Több videót is megnéztem de másnál sem láttam. Viszont volt egy olyan videó ahol a srác megemelte a rám feszt és a soc llc-t extremere és úgy tudta szorosra venni az időzítés. Ha nem megy nem gond mert így cb 15 1600 pont és cb20 3570. -
-FreaK-
veterán
válasz
Archttila #13131 üzenetére
Már csak azt nem értem, hogy tud ilyen jó késleltetést, mikor az én elvileg atom jó Bdie-om, 3600/1.48v-on (ez alatt instabil), dram calc által belőtt összes értékkel tud ilyet, vagy még picit rosszabbat is talán.
Tudom, szinte semmit nem jelent, csak dühít, hogy direkt arra gyúrtam, hogy ki tudjam maxolni, aztán ne..(#13135) sati
Magánvélemény, de szerintem nincs. Olyan komplex módon működnek már ezek a CPUk, hogy 1-1 érték állításával erősen kétlem, hogy jót tudsz tenni. Sokkal jobban tudja ő magának beállítani, sok paraméter együttes monitorozásával/állításával. Ugyan ez a véleményem az allcore OC-ról is, szerintem csak abban az esetben van értelme, ha valami munka feladat miatt nyersz vele, de akkor meg a stabilitást kockáztatod, szóval még ott sem.A custom power plan is egy komplex dolog, és még csak viszonylag kevés dolgot is csinál, de jó sok tudnivaló van mögötte (már az elkészítésében).
Szóval szerintem így random módosítani 1-1 értéket (mint feszültség offset) nem sok értelme van.
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Archttila #8021 üzenetére
Alapban az AMD ajanlasat hasznalja vagyis ami a procira meg van adva max fogyasztas, amper stb.
Ha atallitod motherboard-ra akkor amit a lap adni bir az megy. Ez laponkent valtozo a laogyarto allitja be VRM stb fuggvenyeben.Nekem normal PBO-val kicsit 4000 alatt boostolt CB 20-ban a 3700x all core, motherboard allasban es a scalarral kicsit allitva meg kicsivel 4200 alatt boostol all core.
Persze jobban is melegszik valamivel. -
GFerr56
aktív tag
válasz
Archttila #7611 üzenetére
Szia!
Mint volt Patriot Viper tulaj, azt tudom mondani, hogy ennyi pénzért jó választás. Valószínű, hogy nem b-die, ha mégis, akkor bomba ár (lenne).
Én R5 3600-al használtam, kezdeti bios-al. Aki megvette írta, hogy már megy símán az XMP profillal (4133 MHz) akár, csak az IF ugye...
Fontos, hogy a fabric menjen 1867-en, ha már a memória 3733 (/2)-on megy. Írta a srác, hogy 3600 MHz - 1800 IF mellett be sem bootol (más ezért nem vette meg...), viszont a 3733 cl16 IF 1867, és 1.37 V simán megy...
Egyébként, ha annyira nem válik be, vissza lehet küldeni elállással...megér egy próbát.Üdv
-
válasz
Archttila #7338 üzenetére
Az összesben, ahol lehet, talán három helyre emlékszem! De egyébként azon az oldalon is elég (tapasztalataim szerint, legalábbis) ahol a DOCP-t lehet állítani, az kapásból effektív. Az AMD CBS menüben ('asszem) van köztes megoldás, ott az ember megadhatja a maximum PBO hőmérsékletet, és csak addig boostol, az is egész jól működött, csak arra nehezebb csendes ventilátor profilt létrehozni, és nálam sebességben sem adott többet - ha nem peak terhelést nézünk, hanem egy 20-25 perces képfeldogozó melót -, mint a fix 4 Ghz, csak utóbbi jóval csendesebb. Vegytiszta játék alatt lehet, hozott volna valamennyi pluszt ez a verzió.
-
válasz
Archttila #7176 üzenetére
Hát, nekem sem jön jól egy ilyen beruházás, de közben meg idegesít, hogy nem natív órajelen mennek a ramok, és én úgy érzem, ez a rendszer reszponzivitásában is tetten érhető. Mindenesetre, nem értem, hogy lehet az, hogy a fejlesztett UEFI rosszabbul teljesít, most már sokadjára, mint az alap, amivel megérkezett a 3 ezres sorozat támogatása.
-
válasz
Archttila #7174 üzenetére
Igen, mert javulást nem látok. Egy dolog miatt nem léptem meg eddig, mert igazolni akarom magamnak, hogy a vízpumpa kezelés is hibás ASUS oldalról. Egyre ritkábbak a leállások, de tökéletes még nem volt. Ha ennél a verziónál is előjön, akkor visszateszem a 2501-et, a vizet átkötöm fixre, az ASUS-t meg egy időre leírom...
Lehet, el kellene adnom a 4*8, LPX-et, és bukóval, de venni 2*16-os NEO Z-t. Ha nem indul el azzal sem, maximum elállok a vásárlástól.
-
Leon77
őstag
válasz
Archttila #6558 üzenetére
Itt az én eredményem, 1,3 volttal, 4,35ghz. A 4.4 már elhasalt 1.33 voltnál is, nem is próbálkoztam.
De jól látszik, hogy kábé ez a különbség mindössze a 3700x és a 3800x között. Szerintem simán leválogatták őket. All core tuning minimális gyorsulást hoz a gyári boost-hoz képest, de azért jóval barátibb hőfokokkal én azt vettem észre.
-
Yany
addikt
válasz
Archttila #6525 üzenetére
Csak a multi. A Single alig futtat pár scriptet, meg fizikát. 64 főnél azért van meló, bár a 3900X-em gyakorlatilag kocog a Vega64-em mellett, alig megy fel 3GHz fölé. Igaz, mindent ultrára állítottam és 75Hz-es framecap van a freesynces 38uc99-es monitor miatt.
szerk.: egyébként szerintem nem kell a teljes anyagot megvárni, hogy leérkezzen ahhoz, hogy multiban tolhassd, de sok GB kell akkor is...
@sati: ez ne frusztráljon, valakinek áldozatnak is lennie kell
Melyik szerverre is mész, kell a frag.
@jokeph: megnézem, a minap is meg akartam hajtani picit, csak már késő este volt és nem volt energiám hozzá, de most van egy kis időm. 144 Hz: Nekem mondod?! Nyálcsorgatva sasolom már a hivatalos bejelentést megelőzően is hónapok óta ezt a kis huncutságot: 38GL950G. Amikor először beleakadtam az adatlapjába, azt hittem, hogy elirták.
De persze csak szakmai érdekességképpen. A mostani is álmaim kijelzője, afölött már nem is tudom, milyen státusz van.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Archttila #5993 üzenetére
Most 1.140V az SoC., de a RAM-ok, illetve az FCLK 1900Mhz miatt.
CPU tuning miatt szerintem nem is kell bántani az SoC feszültséget.@Timer:
CB20-ban all-core 4300-on dob olyan ~5200 pontot., ez még mindig lényegesen több mint amit default dobna PBO mellett., cserében élhető feszültségen vagyunk, és kb. ezt már a gyárinál egy fokkal jobb megoldás is meghűti.
-
Locutus
veterán
válasz
Archttila #5870 üzenetére
Az importálással a te kited konkrét késleltetéseit kapja meg kiindulási adatként a calculator. A V1 meg a V2, azok meg ilyen hasraütés szerű általános adatok, amik a calculator készítője szerint jók kéne legyenek.
Hozzáteszem, nekem is a V1 értékekkel megy, mert ezt valaki kipróbálta másik fórumon, és ugyanilyen kittel, és ment neki, szóval első körben olyat akartam, ami legalább valakinél bizonyított már. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Archttila #5741 üzenetére
Az SMU firmware vezérli a processzor mukodését, ez felügyeli és szabályozza a feszultségeket, órajeleket tehát az alapvető működését. Lényeges eltérések vannak egy két korábbi és a mostani aktualis verzió között ami mar mindenkinél kintvan az 1.0.0.3-as AGESA-val egyetemben. Ebben a topikban lehet olvasni róla pro-kontra is!
fudi2002: olvasom, köszi!
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila #5660 üzenetére
//OFF
Fix here (amig nincsen hivatalos)
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search]
"BingSearchEnabled“=dword:00000001Valszeg csak az O&O ShutUp10 felhasznalok kozt jelentkezik a problema... (gondolom par nap es hozzigazitjak a frissiteshez)
//OFF vege
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Archttila #5666 üzenetére
Tegnap raktam fel. De lehet majd elojon.
Arch nekem a szerveren van csak, meg windows linux subsystem-mel Ubuntu.
Apucy01: akkor már Alza, dobozos 3700x btw, ipon nagyon draga. A kulonbségnél többet ér a cooler ha el is adja aki veszi.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Archttila #5356 üzenetére
Szívesen, bár hozzáteszem hogy AMD X2 (2006-2009) óta nekem most van először AMD-s tapasztalatom.
Ja, az amúgy szerintem eléggé igazolást nyert, hogy nincs értelme kifizetni a 3800X-ért a felárat a 3700X-hez képest, csak akkor ha már a két processzor ára között bezáródik majd az olló, de még az sem lehet egy ritka eset, hogy all core OC esetén pont ugyanott lesz a két processzornak a vége. -
-
jokeph
nagyúr
válasz
Archttila #4397 üzenetére
Túl egyszerű is lenne. Átkapcsolva a másik BIOS-ra, ugyanez a helyzet. Ezen F40 van. 😣
Megyek dolgozni, délután tápcsere azt majd kiderül.
Úgy kellene működnie, hogy ha bekapcsolom a tápot, az alalapi ledeknek (rengeteg van belölük, majd minden slotnál van körbe) statikus kéken kell világítsanak. A turbo gyengélkedése betudható az F42a-s BIOS-nak, ez a jelenség szerintem nem.Addig megy az előd konfig, mázli, hogy nem adtam el.
-
válasz
Archttila #4372 üzenetére
CMOS reset? UEFI update után eleve nulláról indul a lap, nem? Az viszont jó pont, hogy lehet maximum hőfok értéket megadni a PBO-nak. Ami még ennél is jobb, hogy működik.
Most nézem, hidegen sem indul most el. Perverz. Ha fullba gombbal nyomom ki, utána meg kapásból indul. Kíváncsi lennék, hogy nem-e valami Windows-zal is összefüggő dolog kavarja a kakaót. Tudom, elvileg semmi köze hozzá, de ha a leállítás nem történik meg értelmesen, akkor el tudom képzelni, hogy a POST sem fut le, bár ez már merész...
-
Atom_Anti
senior tag
válasz
Archttila #4313 üzenetére
Az nekem magas sajnos, pedig tetszene hogy szinte a ház szellőző nyílásaira ráfeküdne a hőleadó borda, a venti pedig alúlró kifújná meleget. Szerinted azok a heatpipok rugalmasak? Hogy összébb tudnám e préselni, hogy csak 58mm magas legyen?
(#4303) wwenigma
Igen én is érzékelem ahogy veszek el feszt, csökken teljesítmény valamennyit. Ezek a procik nagyon ki vannak tuningólva gyárilag. -
Atom_Anti
senior tag
válasz
Archttila #4298 üzenetére
Tetszik a processzorhűtőd, egyenesen nyomja ki a meleget a házból? Van róla infód milyen magas? Azt vettem észre a procinál, ha kicsit melegebb a keleténél, mondjuk valahol 60C felett, már kicsit alacsonyabb órajeleken üzemel nyitott háznál. Mi lesz ha rázárom házat? Szóval ezért tervezem alulfeszelni, ha kevesebb hő lesz benn, talán úgy fogja legmagasabb órajeleket hozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest