- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Igen de én pont a feszre lennék kíváncsi. Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem kissé gyanúsak az alábbi videóban található adatok. (pontosabban gyanúsan alacsonyak)
Illetve Reddit-en találtam egy thread-et amiben ilyesmiket írogat egy muki. Ez szerintetek mennyire valós?
from what others have seen, one of the two chiplets on a 3900X are high bin, while the other is low-bin. These stats don't show us that.
From what it seems, the 3950X will probably be like a 3700X + a 3800X -- one chiplet like one, one like the other. -
Archttila
veterán
3900x tulajokat kérdezném, nálatok mekkora feszen tudja a CPU az all core 4000MHz-et?
-
Archttila
veterán
válasz
fudi2002 #17585 üzenetére
XMP Trfc = 653
Nem igazán látom értelmét a tuningnak, pontosabban még az előző proci mellett toltam neki Dram Calc-ba egy fast preset-et de AIDA mem bench-et futtatva csak minimális eltérést kaptam XMP-hez képest. Gondolom CJR-nél XMP-n felűl már amúgy se sok tartalék van a RAM-ba..Most ennyit megy XMP-vel, ami szerintem 23 ezer magyar forintért nagyon szép
-
Archttila
veterán
válasz
fudi2002 #17478 üzenetére
Én csak simán megskalpoltam az enyéimet (ITX-be kellett a hely)
3733 MHz-en (infra hőmérővel mérve) terhelés alatt 33-35C fokosak a chipekMondjuk tény, hogy nagyon ütős lett az új sünid
grat
-
Archttila
veterán
Vegre ez is megerkezett
-
Archttila
veterán
Ha mar szoba hoztátok: Ha nincs a PPT kitolva akkor a 95C temp limitet is tartja, vagy abbol siman kiszalad ha gyengebb a hutes fuggetlen attol, h mekkora a PPT?
-
Archttila
veterán
Lenne hozzátok még egy kérdésem! Most dobtam a 1usmus profilt és visszamentem Ryzen balanced-re. PBO bekapcsoltam, viszont nem tudom, hogy a c-states az maradjon enabled-en vagy azt is toljam át disabled-re? Mintha korábban írtátok volna, hogy csak bekavar ha aktív...
-
Archttila
veterán
Tapasztalt valaki barmifele anomaliat az uj chipset driver-rel?
-
Archttila
veterán
Kis érdekesség... Ha volt már akkor elnézést
-
Archttila
veterán
válasz
-FreaK- #13139 üzenetére
Szóval szerintem így random módosítani 1-1 értéket (mint feszültség offset) nem sok értelme van.
És valóban. Offset nélkül magasabbra boostol a proci úgy, hogy a maxmimum csúcs vCore 1.430v, és valamivel alacsonyabb a max temp/FAN RPM.
Szóval 1usmus power plan mellett szerintem sem érdemes belepiszkálni a vCore-ba, mert látszólag szépen ki van találva minden, így nyugisabb lesz a rendszer, és valamivel magasabb lesz a boost is. -
Archttila
veterán
válasz
-FreaK- #13139 üzenetére
Fogalmam sincs, ráadásól most csak 23k volt újonnan a 16GB-os KIT.
Offset
3800X nálam -0,0750mv Offset mellett magasabb pontszámot ér el CB20 alatt (és hűvösebb is egy kicsivel) mint AUTO beállításon. Viszont 1usmus PPL-el még nem teszteltem, de amint gépközelbe leszek megnézem, mert semmiféle ide vonatkozó utalást nem mellékelt egyik site sem, csak a már jól ismert BIOS beállításokat.Örülünk, hogy örülsz
-
Archttila
veterán
Szerintetek 1usmus power plan mellet van értelme a negatív Offset voltagenek, vagy ezzel csak annyit érek el, hogy korlátozom az amúgy jól megírt sémát?
-
Archttila
veterán
Főleg Giga lap tulajok panaszkodnak, hogy ha beállítanak egy fix DRAM feszt (vagy XMP-t mindegy) akkor az +25/30mv eltéréssel jelenik meg a különböző monitorozó programokon.
Íme a magyarázat:
Voltage readings
The readings from the Super I/O chip have an error of +/- 22mV. This means you might see for example DRAM Voltage reading 1.375V instead of the 1.400V set. It's a readout error, not an actual error. If you measure the voltage with a DMM it's will be very close to 1.400V. SIO readings are what you're seeing in BIOS and AiSuite, or under "CROSSHAIR VI HERO (ITE8665E)" in HWInfo. The most accurate CPU Voltage reading will be from SVI2 TFN which is reporting the voltage the VRM controller is seeing.
-
Archttila
veterán
válasz
turistakolbi #12703 üzenetére
-
Archttila
veterán
Melyik plant érdemes használni 3800x mellett?
- 1usmus universal
- 1usmus power plan -
Archttila
veterán
válasz
szivacs1987 #12617 üzenetére
Látom a Giga lap nálad is feltolja a RAM feszt 1.380-ra
Mindegy már nem idegeskedem rajta(átmeneti deszka)
-
Archttila
veterán
Ugy latom ez a Giga lap ki akarja harcolni maganak a manual ram beallitasokat.
XMP 1.350 helyett 1.380-at a ramnakDirekt azert vettem olcsoert 3733-as modulokat, h ne kelljen megint napokat bibelodi vele.
-
Archttila
veterán
Valakinek van itt Patriot Viper Steel 3733c17-es ramja? Ha igen nezzen mar ra a kedvemert mert a BIOS advanced timeing menujet leszamitva a windows minden kozkedvelt bench szoftvere c17 helyett c18-nak irja. (Hwinfi, cpu-z, aida, etc.)
Szerintetek ez normalis?Jah nem, a thaiphoon burner korrekten jelzi de a tobbi...
(most nem tudok kepet csatolni) -
Archttila
veterán
Egy ideig nem volt gépem és most azt vettem észre az új lapnál, hogy az FCLK 316-1866 MHz között ingadozik. Ez így normális?
Ryzen 3800x
RAM 3733
FCLK 1866
UCLK 1866Bocs ha egyértelműt kérdeztem... le vagyok maradva vagy két AGESA-val.
-
-
Archttila
veterán
Ezt csak úgy itt hagyom (sry ha már volt)
-
Archttila
veterán
ahh már vagy 6 profil van a BIOS-ba
most éppen a 4400-at nyúzom
Emlékeim szerint 1.090v a 4000MHz de hogy hány fok az nem mérvadó, mert pici házam van Silent profillal, Noctua slim 120x15 ventivel LNA adapterrelszóval kb néma ezen a beállításon
(és 4200Mhz-en is) és nagyjából 50C load alatt!
Melyik verziós P95-el teszteled?
-
Archttila
veterán
AMD Ryzen 3800X 4400Mhz Battlefield V 4K RTX. [link]
-
Archttila
veterán
DRAM Calc alatt az advanced fülön található értékeket ti beállítjátok?
-
Archttila
veterán
3800x-nel a 4.2 tuti nem ker annyit, de majd kiderul.
Mostanaban ha volt egy kis idom akkot inkabb a ramokat rangattam, de a vegso feszek ott is váratnak magukra, mert mint kiderult a 3733 nem stabil a dram calc fast ertekeivel. (random restartolt 2x is)
Apropo dram calc!
Ti az advanced fulon talalhato opciokat is beallitjatok BIOS-ban? -
Archttila
veterán
válasz
Malibutomi #7874 üzenetére
Siman!
-
Archttila
veterán
-
-
Archttila
veterán
Ennel tudtok most jobb vetelt ajanlani, vagy rendelhetem?
link
-
Archttila
veterán
ASUS cold boot problémára a megoldás (most kaptam Redditen még nem próbáltam)
I found I got it working with
MemCadBusClkDrvStren
at 20ohms and ProcODT at 60ohms or 53.3ohms.
This got rid of cold boot errors on the latest BIOS. -
Archttila
veterán
"venni 2*16-os NEO Z-t. Ha nem indul el azzal sem, maximum elállok a vásárlástól"
Ez nekem is eszembe jutott, de a minap olyan szinten költekeztem ki magam, hogy jajajj... így most maximum csak tapasztalatokra tudok építkezni
Az a furcsa, hogy hiába írják le sokan a problémát (Reddit etc.) egyszerűen hivtalos érdemi megoldás/válasz egyik esetben sincs. -
Archttila
veterán
válasz
Malibutomi #7163 üzenetére
Átgondoltam és inkább nem kell
Jelenleg 2x8GB 3333cl16 (15) hyperX Predator van benne, (Hynix CJR C-die) viszont ez nem szerepel a QVL listában és a 2501 utáni BIOS verziókkal nem mindig megy a hideg illetve meleg indítás. (AGESA 1.0.0.7-ig nincs ilyen gond)Attól félek, hogy hiába cserélem QVL listás kit-re simán rám szopat az ASUS és akkor feleslegesen kidobott pénz lesz az ablakon...
A végén még az lesz, hogy visszapasszintom a 2501-es BIOS-t amin tökéletesen működik minden, végtére is All core OC van belőve, és ugye akkor kapnék még mellég egy jóképű PCI-e 4.0-át is ajándékba -
Archttila
veterán
Mit írtatok, melyik 3600-as ram a legjobb választás a Ryzen-hez? Konkrét típust linkeljetek már pls
(40k a keret)
-
Archttila
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs