- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezustroka
tag
-
Ezustroka
tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek, sikerrel jártam
De az tuti, hogy ilyet többször én inkább nem.Jó lesz az xmp profil is
Végül egy kis fémmel összeérintettem a a két lábát jumper helyett, meg kivettem a procit is biztos ami biztos (bakker, hogy ezt az Arctic Freezer 34 esport hűtőt milyen bazi nehéz visszarakni egyedül..., plusz a videókártya egy mini csavarja is felszívódott valahová... Beesett visszaszerelés közben, azóta nem találom sehol, pedig össze vissza forgattam a gépet is, hogy hol zörög
) Na mindegy, a lényeg, hogy működik
-
Ezustroka
tag
Sziasztok! Feltettem a kérdést máshol is, de itz hátha hamarabb kapok választ, nagyon kétsegbe estem.
A ramokat próbáltam ryzen 3600 alatt a dram calculator segítségével oc-zni. A biosban beírogattam mindent, azonban újraindításkor sajnos nem bootolt be már a bios sem. Na itt rontottam el a dolgot leginkább, meg kellett volna volna már ekkor kerdeznem mi a teendő. Én hülye kivettem a lap elemét, hogy az majd reseteli az egészet. Megpróbáltam újra elindítani, most sem tölt be semmi, a cpu debug ledje világít. Mit tudok tenni ilyenkor? Véglegesen tönkretettem valamit? :( -
Ezustroka
tag
Sziasztok!
Eléggé zavarnak a 3600 magas hőfokai, ezért habár korábban még nem oc-ztam semmit, biosban sem nagyon turkáltam, gondoltam, most megpróbálkozom a dologgal. Na de mivel ilyen zöldfülű vagyok, nem nagyon mertem mélyen belemenni, az offset tűnt még számomra a legegyszerűbbnek. Namost itt láttam olyan értékeket is, amik meghaladták a 0.1-et is, és semmi gondot nem okoztak. Én először 0.05-tel próbálkoztam, majd ennek sikerességén felbuzdulva, beállítottam 0.0625-re. Ezen kívül csak a memórián kellett állítani a biosban, mert alapból a 3000 mhz-es gskill aegis csak 2133-on ment. Ezt nem tudom jól csináltam-e, úgy állítottam be, hogy a frekvenciát az automata beállításról átraktam 3000-re (MSI b450m mortar max, legfrissebb bios), azon mást nem állítottam. Na egy darabig ment a dolog, aztán kékhalál, valami 1e hibakódot dobott. Nem tudom, ez mond-e bárkinek is bármit. Bármilyen tanácsot szívesen fogadok, és bocsi a totál noob hozzáállásért, igyekszem tanulni. Mindenesetre most minden visszaraktam alapra, csak a memóriát raktam megint 3000-re, így remélem nem lesz gond, csak hát eléggé zavar ez a 40 fok körüli idle, meg hogy a core voltage is benéz időnként 1.475-re :( -
Ezustroka
tag
Nemrég csatlakoztam az AMD-s csapatba :) A korábbi BIOS-szal a 3600 egyáltalán nem boostolt 4100 mhz fölé, az ujjal végre igen :) mondjuk a hőfokok nem lettek sokkal jobbak, meg is lepődtem mikor először beindítottam a gépet összeszerelés után, pedig nem a stock hűtő van rajta. Bár ahogy nézem nem vagyok egyedül a magas hőfokokkal. De a bizti kedvéért lehet igazítok majd a hűtőn, hátha én is béna voltam szereléskor ( első gépösszerakásom volt ☺)
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Futás, futópályák
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- sziku69: Szólánc.
- Óra topik
- LEGO klub
- Mini PC
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X - 8 mag 16 szál - AM5 - ÚJ! Bontatlan
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- AMD Ryzen 5 7500F Processzor - Készletről Azonnal - 27% Áfás Számla & Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!