- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lemaitre
tag
Sziasztok!
Ma érkezett meg nekem a Gigabyte R9 390 és szerintem annyira nem rossz mint mondtátok
65-75%-on még lazán törhető a ventilátor hangja, igaz 100%-on már tényleg van.
Egyébként 85-90 C° fok még törhető a kártyának nem (csak odafigyelésképp kérdezem)? Még eddig 1x sem ment fel 80 C° fölé a 65%-os venti használattal szóval akkor ez így jó nem?
Egy kis 3dmark-ot lefutattam egyenlőre még csak a procit húztam meg de szerintem elég is lesz az majd max később a kártyát is
[link] -
hackeeeee
Jómunkásember
Nincs messze a top3, annyira.
[link] (crimson driver - shader cache ON van a 3dmark-hoz)
-
.zSoLTi.
senior tag
Kicsit èn is kedvet kaptam oc-zni. Èrdekes, hogy az 1200mhz mèg +100mv-al is hibázik. Viszont 1100 megvan mèg -20mv-al is. Sztem maradok ezen az alulfeszelt beállításon. Firestrike igy 9027 pont. Valley 2527. Mindez crimsonnal.
-
Habugi
addikt
válasz
proci985 #34188 üzenetére
Pontosan ezt a topicot kereste, mint ahogyan azt is látta hogy már linkelve volt..
(#34171) Televan:
Visszakerült a 15.7.1 és brummogtam egyet magam is +130mV-al:
Érdekes módon a Valley / 3DMark 2011 duónak kevés volt a 130mV 1250-hez és itt-ott szemetelt, szóval ezekkel csak az 1240 lett meg.
-
proci985
MODERÁTOR
már legalább háromszor linkeltük.
btw, ott ahol megsültek a kártyák lehet más is volt, a védelem ugyanis declockolja a kártyákat. a Hawaiinál biztosan, nálam furmark alatt volt 600as órajel is a 290xel az asus alulméretezett hűtője miatt légen.
vízen nem declockol a kártya.
-
blu79
addikt
Érdekes : [link]
-
Habugi
addikt
válasz
Sontir Fel #34181 üzenetére
2-3. éve bevett, mindenfajta szoftveres/windowsos ribbonkodást felülíró módszer:
1. Uninstall Catalyst/Crimsonra (CP), amikor végzett restart.
2. AMDCleanUpUtility, mikor végzett vársz, CCleaner, registry karbantartás/pucolás, ez szoftver/driver hiányában dózerolja az összes AMD driverre vonatkozó bentmaradt értéket/beállítást, restart.
3. Install új driver, örül..DDU biztos jó, sokan használják, ettől függetlenül még egyszer nem tettem fel, drivereket néha ész nélkül cserélgetem és nem volt még ebből fakadó problémám, kvázi a taglalt út elég jó/biztos megoldás.
-
deadwing
addikt
válasz
Sajnos AMD-nél még mindig kötelező jelleggel kell használni a DDU-t ha drivert downgradelsz. Mindig fent hagyja az előző driver maradványait, amiket nem telepít újra.
-
mcwolf79
veterán
válasz
Szedd le a legújabb DDU segítségével, az rendesen lepucolja a gépről.
-
Sontir Fel
őstag
Urak!
Feltettem a crimsont,ajd az eltávolítása mellett döntöttem, mert nem tudtam kikapcsolni a klónozást (tvt is használok a monitor mellett). Az új and eltávolítóvalbleazedtemna crimsont és visszatértem a 15.7est. Este vettem észre, hogy a crimson és a catalyst ikon is fut jobb alul... Ennyi, marad a crimson?
Másik: 4Ks tvt mivel érdemes 290hez csatlakoztatni? Dvicel 2560 a Max, hdmi-hdmi 30hz a 4K, displayportra 50hz a 4K, de a tvn csak hdmi van. Egy displayport-hdmi kábel jó lehet az 50hzhez? A tvn 2.0 a hdmi.
-
Habugi
addikt
válasz
deadwing #34176 üzenetére
10529 - 10571, 42score, random szórás amikor több alkalmazás/windows szolgáltatás is fut a háttérben, most épp csökkenést mutat a mintázat, lehetett volna növekvő is, ugyan ennyi jelentősége lenne.
Kilősz mindent ami a benchez felesleges, adsz neki magasabb prioritást és olyan lesz mint Katiban az a bizonyos gyermek. Csak ugye ilyen jellegű teszteknél mint ahogyan/amiért ez is készült hót felesleges még.
-
venomka1
aktív tag
Most olvasom a Game Star oldalon hogy az AMD legújabb Crimson driverevel gondok vannak, kinyirja a kartyakat, lecsokkenti a venti fordulatot es kifay az egesz gep stb. Ne tegyetek fel amig nincs frissites.
-
Habugi
addikt
válasz
deadwing #34174 üzenetére
Ezt tán 3 napja csináltam, direkt azért mert írtátok többen hogy lassul: [link]
GPU 1200
vRam 1500/1600/1700Ugyan nem skálázódik olyan jól memória OC hatására mint pl a Tahiti tette, azért elég egyértelműen nem lassul, gyorsul mindenben a magasabb időzítések ellenére is.
(#34167) hackeeeee:
Globalban nem tudod On-ra állítani csak az egyes játékokhoz/alkalmazásokhoz tudod On-al társítani, AMD Opt-al szemben.
(#34171) Televan:
-
-
Fandango
veterán
válasz
Milka 78 #34166 üzenetére
Majd megcsinálom úgy is. Azért használtam ezt a beállítást mert ebben a tesztben is az volt, igaz ott nagyobb a felbontás.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Habugi
addikt
válasz
Televan74 #34164 üzenetére
Annyira mégsem..
A Firestrike eredmény sztornó, ugye ebben a Crimsonban már alkalmazásokhoz/játékhoz külön lehet profilt lőni. Van Global beállítás és a játék/alkalmazásra bontott speckók, na most húztam előtte egy Tess Off-os (Global) Heavent.
Na.., ha Firestrike/SystemInfo indítása után állítasz bármit Globalban, ez-esetben Tess vissza AMD Optra, majd rányomsz az indításra, akkor hiába van a Firestrikenak akár külön profilja emellett Tess AMD Opt.-al, nem veszi figyelembe, Off-al futtatja le és elfogadja validnak..!
Most szórakoztam vele vagy 20percet mire ez kiderült, túl szép volt az a score ahhoz hogy igaz legyen..
-
Habugi
addikt
No.., mivel a 15.10b benchelésre nem jött be és terveztem hogy visszarakom a 15.7.1-et gondoltam ránézek Crimson bátyánkra..
Többen is írtátok hogy nem lehet vele OC-zni, szétfagy, BSOD-ot dobál, ássuk el stb, nos nálam ebből semmi nem jelentkezett Win7 64-en.
Cserébe megy mint a mérgezett egér!Shader Cache AMD Optimizedről On-ra állítva.
Elvileg kevesebbet / gyorsabban tölt vagy mifene.Valley
Firestrike [link]
Megnézem Crysis3 / GTA V -ben mit mutat de eddig bejövős.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nem tudok vele zöldágra verődni.. Szerintem feladom.
-
Murty
csendes tag
Tri-X R9 290 ezek jó értékek?
GPU 76 max
VRM1: 77 max
VRM2: 66 max -
mcwolf79
veterán
válasz
hackeeeee #34140 üzenetére
Vissza kell rakni a 15.10 bétát,és problem solved. Vagy a Lightning beállítást visszábbveszed medium-ra és az is megoldja a dolgot, látványban pedig nem ér nagy kár.
Emiatt kár a kontrolleres bohóckodással kínlódni. Bár lelked rajta, ha inkább azt választod. Mindenki azzal sanyargatja magát amivel akarja -
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #34140 üzenetére
Ez a bug nem a Crimsonhoz kötött történet?
Előtte nem igazán hallottam róla, innentől viszont nem értem miért fapadra veszed meg ahelyett hogy olyan driverrel játszanád PC-n amin nem bugos.Btw.., a napokban deadwing topictárs ajánlotta számomra a 15.10 bétát, azóta többen is írtátok/említést tettek róla hogy jó fajta így végül csak kipróbáltam, előtte 15.7.1 volt.
Azt ugyan nem tudom a 15.7.1 <--> 15.10b közti időszakban elvégzett, egyes játékokhoz tartozó driveres finomhangolások kinél mennyit nyomnak a latba, viszont aki benchmark maki mint jómagam, lendülettel próbálhat rá inkább a 15.7.1-re!
Amikor meglett a kártya mentem egy kört Unigine/Futuremark benchekben (összesen 5..), alapórajelen 50%-os TDP-vel. Most a 15.10b-vel végigzúgtam ugyan azokon, mindenben lassabb. Hol lényegesen hol kevésbé.
Da.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ennyi grafikai buggal tényleg inkább marad One-ra a Battlefront.. Agyaltam rajta, hogy pc-re kéne, de így kimarad.
-
stoon
addikt
nálam is van gond a battlefrontnál ,a havas pályán (csak a kis létszámúnál ) kb 5 méter után minden fekete tehát csak kb 5 m látok, ott mindig kidőlők!
mindenféle beállítást próbáltam már!
-
Murty
csendes tag
Sziasztok!
Rászántam magam hogy elkezdem kicsit oc-ni R9 290 tri-x kártyámat, az lenne a kérdésem hogy ezt megtehetem az új AMD driver belül is, és azon belül az "áramfelvételi korlát" mi célt szolgálna, azt húzzam max-ra? GPU órajelt: 1100 Memóriát: 1500 gondoltam alap feszültségen.
-
Fandango
veterán
Csak hogy én se maradjak ki, pár napja én is boldog tulajdonosa vagyok egy Sapphire R9 390X 8Gb Tri-X kártyának.
-
venomka1
aktív tag
Beleptem a klubba egy Powercolor r9 390 PCS+ kartyaval. majd jelentkezek a tesztekkel,tapasztalatokkal.
-
válasz
#Morcosmedve #34127 üzenetére
Dr. Cortex a crash bandicoot-ból..Néha még én is meglepődök rajta.Hát ettől a crimsontól egyenlőre minden jobb majdnem.
-
mcwolf79
veterán
válasz
#Morcosmedve #34127 üzenetére
Szerintem jobb a 15.10 még mindig.
+1
Én is azt raktam vissza, és minden faxa -
válasz
Televan74 #34122 üzenetére
+1, sőt az AC:Syndicate is kidobott már háromszor indokolatlanul.
Az tuti, hogy jobban fűti a kártyát, mint az előző driverek, átlagban 3-4 fokkal melegebb volt a gpu is vrm-ek is.Mondom csak volt, mert letakarítottam a p**sába, ment vissza a 15.11 beta, azóta minden stimmel.
Korábbi elégedett véleményem vissza vonva, 1 napig ment stabilan. Az utóbbi pár driverben nálam elszaporodtak az apró, pici hibák (képernyőillesztő...,stb.), de ez azért na...
-
Televan74
nagyúr
Pixel villogás a Witcher3 alatt is van.
Korán adták ki a driver.Erős a gyanúm hogy ez beta driverként jobb lett volna kiadni.Nekem különösebb problémám nem volt vele,néhány kényelmi funkció leszámítva.Vissza is ment a 15.11 Beta.
-
mcwolf79
veterán
válasz
odorgg #34115 üzenetére
A Crimson-nal a 15.11.1-es textúra bug benne maradt. Eltűnő vagy épp fekete textúrák egyes pályákon, eltűnő égbolt . Ezek a fény minőségének alacsonyabbra vételével orvosolhatóak. Néhány szöveg a menüben eltűnt a Crimson driver-rel.
Én vissza raktam a 15.10 bétát, azzal sehol sem tapasztaltam grafikai hibát. -
CsonkaImo
addikt
válasz
odorgg #34115 üzenetére
Néha becsúszhat egy-két kellemetlen probléma, sajnos benne van. Egyenlőre nálam sincs hiba, de a Battlefront nekem sincs meg. Ennek ellenére biztos van alapja, mert sok helyen írják, illetve videó is van bőven a jelenségről. Volt már ilyen a másik oldalon is. Biztos javítják.
-
.zSoLTi.
senior tag
Nálam sincs gond Crimsonnal, viszont Assetto Corsának sikerül felzavarnia a vrm hőmet 10 perc játékkal 88 fokig
-
mackosajt
addikt
Vicces, de nekem semmi bajom a Crimsonnal eddig.
Pedig modbios 290x.
Képernyő is lekapcsol, nincs fagyás, nem hülyül, gép is alszik, ha kell.
Akkor most hogy is van ez?
-
-
odorgg
addikt
Crimson elvittte az energia gazdálkodást. A képernyő már nem kapcsol ki magától, és azóta a gép sem alszik el.(már visszatettem a 15.7-et de nem segített rajt) Battlefront random fagy vele, pixelhibák, elszíneződött texturák stb. Elqrták, nem kicsit, nagyon.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Malibutomi #34105 üzenetére
de-de 30 körülire. GTA V alatt
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
SpongyaBob #34104 üzenetére
Nem 30-ra esik le az fps veletlen? Mert van amiben ilyen szarul mukodik (pl. AC sorozat), hogy ha vsync be van kapcsolva, es 60 ala megy, akkor 30 ra veszi le.
Az hogy az orajel valtozik normalis, mert bekapcsolt vsynccel mindig csak annyin megy amennyi ahhoz a frissiteshez szukseges. -
SpongyaBob
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy Sapphire R9 390 Nitro és azt vettem észre, hogy játékok alatt ha a vsync be van kapcsolva akkor a VGA visszaveszi a GPU órajelét kb. a felére, de mikor hogy van kedve és ilyenkor az fps is leesik a béka segge alá. Gondolom ez valami energiagazdálkodás lehet, de a grafikus profilban is a teljesítmény optimalizálás van bekapcsolva. Remélem van rá megoldás, mert így elég gáz játszani és vsync nélkül nem is szeretek, nem bírom elviselni ha töredezett a kép.
Most a crimson van fent, de a 15.7.1 Catalyst is ezt csinálta.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Előlapi kamera szellemképes
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- LEGO klub
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Eladó iPhone 13 Pro 128GB független alaplap tesztelt
- GeForce RTX 3060Ti (OEM HP)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H410M i3 10100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Zalman ZM-T7 400W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest