- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
.zSoLTi.
senior tag
Sziasztok. Az mièrt van hogyha kirakom a tvre a filmet akkor apro akadások vannak a kèpen. Nem olyan szèp folyamatos mint pl monitoron.
-
válasz
ericdrawen74 #33196 üzenetére
Leírás szerint 340mm fér be a házba, a nitro 308mm. Tehát igen.
-
ericdrawen74
senior tag
A Sapphire r9 390 nitro elfér egy Silverstone raven 3-as hàzban?
-
MastR
tag
válasz
#02119936 #33190 üzenetére
Hétvégén ha lesz időm tesztelek tovább és csinálok egyet a fogyasztásról is
Így néz ki a gépem két éve kicsit elgurult a gyógyszer és beépítettem egy 420-as és egy 360-as radiátort a gépbe. Nincsenek melegedési problémák.
mackosajt: nálad hogy szuperál a modbios? meg vagy elégedve ? Firestrike vagy 3DM11-et tudsz futtatni?
-
Milka 78
nagyúr
Na srácok tényleg köszönöm mindenkinek!
Úgy fest Mackosajt biosai felkerültek a helyükre,most már csak vissza kell juttatnom az eladóhoz.Onnantól csak mantráznom kell,hogy bevegyék.
-
-
mackosajt
addikt
Hülye kérdés, de ti pontosan mit is raktok a kártyára?
Én leszedtem a modbiosos első hozzászólásban lévő pakkot, és 290X_HYNIX_MOD_V1.7-et dobtam fel, mert Hynix-es.
Ami nekem érdekes, hogy alacsonyabb a GPU hőfok, és ahol korábban Valley alatt 4.9-en járatott procival tudtam az 1150/1450 mellett 2791 pontot, ott most 4.7-en járatva 2775 lett, ráadásul úgy, hogy a gyári biossal már láttam "szemetelést", ezzel meg még nem, sőt, minden alkalmazás, háttérfolyamat ment, ami "normál" működés közben szokott, és nem teszt környezettel csináltam.
-
mackosajt
addikt
Annyit írtok a modbios dologról, hogy a végén csak ki kell próbáljam.
Egyébként ha hamarabb olvasom, szűz Asus Ref 290x biosokkal én is szolgalhattam volna a kollégának.Milka, mindjárt meglesem, nekem milyen van.
-
Milka 78
nagyúr
Na srácok akkor a téma továbbra is adott.Akinek van Asus Ref 290x (hynix) biosa az mentse már le nekem Silent és Über modba is a biosát.
MastR kollégának Elpidás karija van az lehet nekem nem lenne túl jó.
Hozzá teszem ha a biosokra ránéztek a leírásban szerepel alul hogy memory support : Hynix,Elpida,Auto Detect.
Létezik,hogy refen nincs külön Hynix és Elpidás Bios? -
Milka 78
nagyúr
Köszönöm Mindenkinek a Segítséget!
Most már csak Lec-nek vissza kell rakni a csavar matricát és remélem nem szúrják ki,hogy bontva volt (egyszer már sikerült). -
Milka 78
nagyúr
Köszi a tippet!
Akkor gáz lesz azt hiszem.Van egy über biosom mentve és egy átírt silent biosom amit nem mentettem le kde lehet hogy fordítva).Igazság szerint mindkét bios kéne mert most már azt sem tudom mi hol van.
A biosok közt nincs feltüntetve,hogy silent/über verzió,legalábbis a refnél nem.A DC2OC-nál igen. -
Milka 78
nagyúr
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Milka 78 #33161 üzenetére
Biztos van checker ami jelezni fogja milyen bios-ok vannak a kártyán. Hogy ezt mennyire veszik komolyan, az más kérdés. Pl.: a Sapphire nem volt hajlandó a gyári bios-t elküldeni nekem a 7970-re, amikor félre flash-eltem, és az eredetit nem mentettem. Szerintem itt fórumon, vagy külföldin simán be tudod szerezni az eredetit.
-
Milka 78
nagyúr
Na akkor még egy kérdés.
Ugye a refeken van silent és uber állás.Az két külön bios és gáz e ha mindkét bios mondjuk über?
A 2 kártyás,bios cserés megoldás úgy fest működött,de lövésem sincs melyik állásra raktam a 390x biost (való színű silent állás). Valószínű mindkét állásba über bios lenne,de legalább az amivel a kártyámat adták.
Vélemény? -
Habugi
addikt
válasz
GeneraL_XTX #33157 üzenetére
Játéka, kvázi motorja válogatja hogy hogyan fest VSR-el, részemről GTAV / Arma3 duóban használom/használtam FHD helyett 1440p -ben mert baromira tetszett az eredmény, plusz pár számotokra ismeretlen nevű ősrégi multis játékban, mint pl a SwordoftheStars vagy a Kohan2. Stalkerekben is fasza nagyon.
Ugyanakkor pl DX Human Revolutionban elmosta a képet elég csunyán, szóval.., végig kell próbálni azokat amiket az ember gyakran pörget.
-
Televan74
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #33157 üzenetére
Akkor maradhatok FHD -n,4x MSAA -n.
Én is a VSR -n gondolkodtam.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
he7edik. #33138 üzenetére
Én pont most próbálgattam, (tudod monitorcsere ügyben, hogy mennyire bírja a 390 a különböző felbontásokat) de én megmondom őszintén minőségbeli ugrást (egyáltalán különbséget) nem vettem észre, csak az FPS-ek estek
Witcher 3-ban, MGS V-ben és World of Tanks-ben nézegettem, míg az első kettőn jól működött a dolog, az utóbbin kevésbé. A Wot-nál wqhd-ben a kezelőfelületet is lekicsinyítette,(ez 23 colon kellemetlen tud lenni) míg 3200X1800-ban (ezt továbbra se értem, hogy ez a felbontás mégis mi akarna lenni) egyenesen homályosabb, sz@rabb a kép.
Witcherben a nagyobb felbontást nem néztem mert minden maxra tolva wqhd-n is be-beesett már 40fps alá(mondjuk az élsimítást nem kapcsoltam ki), MGS V-ben is túl nagy volt az ár a legmagasabb felbontásért.
De továbbra is azt mondom én KÉPMINŐSÉGBELI javulást nem látok VSR-el.
-
Habugi
addikt
válasz
GeneraL_XTX #33152 üzenetére
Basszus, tudtam hogy nem úszom meg a mesés vesést..
(#33153) tailor74:
Áhzóóó, ezesetben az egész sztorno!
-
Habugi
addikt
Mivel durván pörgetitek a topicot, mea culpa..., lusta vagyok kikeresni mi a bánat egész pontosan ez a mod BIOS amit elég szép számmal elkezdtetek használni ?!
Nem kell újra leírni ha egyszer már megtörtént, csupán egy post #sorszámért is hálás lennék!
-
xxxxxxxxx
tag
haha 4K Virtual Super Resolutiont
-
xxxxxxxxx
tag
válasz
he7edik. #33138 üzenetére
Hello! Mióta rájöttem hogy ilyen lehetőség is van mindent VSR el játszok 3200X1800ba
Elég frankon mennek a játékok sőt több játék is van a gépemen amihez még erre is rávághatok vonalsimítást az ultra grafikai beállítások mellett. Simább letisztultabb képet kapsz. Ami szerintem abszolult jó átmenet FHD és a jelenleg drága pénzért mért 4K közt. Mikor drájvert frissítek és automatikusan visszaáll 1920X1080 as felbontásra a háborodottság kiül arcomra. Mi ez a szar?!?! WFT! -
emperorka
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Pár hónappal ezelőtt vettem egy msi gaming 290 es vga-t. Teljesítmény szempontjából meg vagyok vele elégedve, full hd felbontásba szinte mindent visz high-ultra beállításokkal. Viszont olyan problémám van hogy sokszor a játékok akadoznak, tehát pl. 60 fpsről leesik mondjuk 50-re. Így ugye a kép nem lesz folyamatos hanem egy pillanatra megakad. Win 7-nél és 8.1-nél is ugyanezt csinálja. A régi 6850 hd kártyámnál is ezt tapasztaltam, pedig mindig felteszem a legfrissebb drivereket. Szerintetek mi lehet a baj?
-
Aby_2014
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek ASUS R9 290 OC kártyája?
Ha igen légyszi mondjátok meg nekem, hogy a PCI-E sínt hány volton használjátok, mennyi az egészséges? Nekem 1.215 -ön néha crashel.... nem tudom meddig emelhetem vagy mi az ideális a min tuti megy...
-
he7edik.
addikt
A VSR-ről van valakinek tapasztalata? Képminőségben mekkora az eltérés a natív FHD és vagy a natív 4K-hoz képest?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
deadwing #33133 üzenetére
Független a biostól a hiba.
Kernel hisztizett a gép,elsötétült a képernyő,majd visszaállt oc alatt.Gondoltam túleröltettem.Sebaj majd a mod biostól erőre kap.2 napig rendben volt majd megint jött a random sötétülés.Vissza katt a gyári bios.Nem volt gond,de a hybridet megbolygattam,újra kellett raknom.Megtörtént,ment,indult...elmentem melózni...hazajöttem,indít,sötét a képernyő.
Most itt tartunk. -
fibix
csendes újonc
üdv mindenki
Egy ASUS Strix r9 390 kártyával beszállok én is... a köztudatba
Holnap jön meg a kari csak sajna a tápom 30Ampert bir kifacsarni magábol a manna meg elment mind a karira.
Ha visszaveszem az orajelet mondjuk 800MHz-re akkor nyerek pár ampert?
Antituning
-
HereGod
csendes tag
Sziasztok!
Összeségében, akkor ajánljátok a r9 390 szériát? én az Asus Strix r9 390-et szeretném megvenni. Melegednek? Hogy bírják hajtást? Szoftverileg már rendben vannak?
Köszönöm a válaszokat!
Üdv,
HereGod -
senzaj
senior tag
Üdv!
Beléptem a fórumba egy ref 290-essel. Remélem jó barátságot kötök vele pár hónapig/évig.
Esetleg 1-2 tanács, mire figyeljek stb? -
MastR
tag
válasz
Milka 78 #33120 üzenetére
Kellene szerezned kölcsön egy másik Pcie videókártyát. És arra kell kötnöd a monitort, és így bootolni, majd vissza kell flashelni az eredeti biost a 0-ás Slotban (legfelső) lévő kártyára ami a 290-esed. A legfelső slot a 0-ás, az alatta lévő az 1-es és így tovább. Amikor flashelsz a parancsban mindig megadtad ezt az infot is, hogy melyik slotban lévő kártyára írjon.
-
-
Televan74
nagyúr
válasz
Milka 78 #33116 üzenetére
Lehet hogy én vagyok a láma,de ha nem ad képet,hogy tudják megnézni a garanciába a biost.Már mint hogy milyen van rajta.
Legfeljebb a flashelnek rá egy eredetit és visszadobják hogy jó a kártya.Nálam a 7970 vapor elszállt megégett egy alkatrész a hátoldalán, mégis kaptam egy másikat.
-
válasz
Milka 78 #33118 üzenetére
Igen, neked végülis a 390x bios helyére is egy gyárit kellene varázsolni...
Gondoltam esetleg ha a kártya fizikailag a gépben van, rossz bios állásra kapcsolva, tápot kap, igp-n van kép, hátha egy flash végig menne rajta.
De ez a hirtelen nagyon melegedés nem sok jót sugall.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
tailor74 #33117 üzenetére
Már vissza van rakva rá a gyári.Gép indul,semmi sípolás,majd elkezd melegedni a kari gondolom,mert egyszer csak 100%-ra gyorsul a hűtés.Persze a monitort nem kapcsolja be.
Nem tudom,hogy IGP alatt lehet e ezért dobtam be a kérdést.Teknikai problémája nincs,mert itt a pendrive,rajta a gyári és az IGP is üzemel.
-
válasz
Milka 78 #33116 üzenetére
Abszolut semmi életjelet nem produkál, vagy csak kép nincs?
Ja, hopsz neked nem is a gyári hűtés van fent. A hybrid-et mi szabályozza, a vga, vagy alaplapról?A kérdezősködésem oka az lenne, hogy ha a kártya hűtése elindul, magyarán tápot kap, de kép nincs, igp használata mellett nem megoldható-e egy bios flash-elés?
Még ne add fel, hátha ki tudod hagyni ezt a szériát
-
Milka 78
nagyúr
Urak!
Mod bios miatt ugrik a gari?
Van egy gyári és egy 390x bios rajta,de képet nem ad -
Habugi
addikt
Hű, ez a két "o" betüs Borg beszélget szakasz ez durva volt.., kétszer átolvastam mire rájöttem/észrevettem hogy nem magával/ban beszélget valaki..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- GIGABYTE GTX 670 Windforce OC videókártya - Dobozos!
- Asus RTX 3050 8GB /Jótállással!/Dobozos!/Posta ok!
- GTX 1660 6gb Super /1660/1650s/1060 Videókártyák Jótállással!
- 8GB-os RX570 - RX580-as VGA kártyák +1db RX 5500-as VGA eladóak
- Manli GeForce RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit LHR videokártya (használt)
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest