- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Találkoztam már vele. Kedvelem, mint ember és nem vitatom a munkásságát. Ugyanakkor ebben a konkrét, szák kérdésben nem nevezném szakértőnek. A színekhez és a monitor kalibráló műszerekhez, a monitor színeinek objektív beállításához és szubjektív értékeléshez is ért, de szerintem halvány fogalma sincs arról, hogy milyen adatok és milyen formában utaznak a HDMI és DisplayPort kábeleken a készülékek közt, vagy úgy egyáltalán hogy mik is azok a bitek és bájtok, mit csinál velük egy encoder/decoder, hogy lesz abból végül a panel számára is érthető RGB mátrix érték.
Sőt, bevallom, én sem vagyok konkrétan ebben szakértő, de annyit azért konyítok hozzá, hogy tudom, hogy korrektül, objektíven, egyértelműen megfogalmazott szabványokat követnek a HDMI és DisplayPort átvitelnél is, a megjelenítőkön belül viszont már teljesen szabadon csinál mindenki a képpel, amit jónak lát, tehát abszolút biztos, hogy bármi különbség van a kettő közt, az vagy készülékhiba (véletlen vagy hanyagságból elkövetett firmware bug), vagy egyszerű konfigurációs eltérésekből adódik, sőt szinte biztos, hogy be is állítható úgy a készülék menüje, hogy egyforma képet kapj.
---
!!! Még egy kiegészítés, amit elfelejtettem, pedig ezzel kellett volna kezdenem !!!
Az AMD driver alapértelmezésben mindig YCC 4:2:2 formátumot küld HDMI-re, nem RGB 4:4:4-et, mint DVI-ra és DisplayPort-ra.
Ez valóban okozhat többféle szemmel is jól látható különbséget!
Egyrészt biztos, hogy csökken a chroma felbontás, amitől kicsit életlenebbnek tűnik a kép, főleg a színátmenetek vonalában.
Másrészt a megjelenítőnek át kell konvertálnia az YCC-t RGB-be, csak ehhez ismerni kell a színteret és nem biztos, hogy mindig ugyan azt feltételezi a driver és a megjelenítő (pl. összekeverik egymás közt az xvYCC kódokat, ha engedélyezve van ez a feature).
Harmadrészt pedig könnyen lehet, hogy más Contrast/Brightness beállítás szükséges a két formátumhoz, mert az egyikben 0-255, a másikban 16-235 tartományban mozognak a hasznos értékek.
Negyedrészt ez a skála nyúzás-húzás, hogy a kártya RGB-ből YCC-t, majd a monitor YCC-ből ismét RGB-t csinál, megint csak rontja a képminőséget, főleg ha csak 8, esetleg 10, nem 12-16 bit megy át (de 16 nem szokott, esetleg 12 alacsony frekvencián és/vagy felbontáson minden ma elterjedt csatolótípus, VGA és megjelenítő esetén).Ugyanakkor....
Kb. 5 kattintás a CCC-ben átállítani a pixel formátumot YCC-ről RGB-re, és az összes fenti hibalehetőség, illetve minőségvesztés eltűnik.
Továbbá, hogy még rosszabb legyen a helyzet, a driver HDMI-n imád underscan-el indítani, amit jelez is a monitonak, így az lehet, hogy bekapcsolja cserébe az overscan-t, így nygítják és kicsinyítik egymás közt a képet. Remélem nem kell mondanom, hogy ez odasz@r a képminőségnek.
Ez is pár kattintással orvosolható, de úgy egy éve leszokott erre az AMD, friss deriver-ekkel már nem csinálják.Legvégül, a HDMI szeret 60 helyett 50Hz-re állni, ha 50 és 60Hz-et is támogat a TV. A "kis buta" fél, hogy ha van 50Hz, akkor biztos EU-s a készülék, de akkor nem biztos, hogy jó rajta a 60Hz még akkor sem, ha azt is visszajelzi az EDID.
Na tömören ennyi.
Szóval végül is lehet, hogy részben igazad van, mert rengeteg a hibalehetőség.
De egyik sem a HDMI hibája, hanem az AMD driver-ek hülyeség, ott is csak az alapbeállításoké. -
Maotun
őstag
Üdv!
jelenleg msi r 290x lightning van. A terv : monitor csere a felbontás: 2560 x 1440 lenne . elég ehhez a mostani vga? vagy sapp 390 8 gb nitró -ra cserélni érdemes? nem sokat kéne hozzátenni -
janos666
nagyúr
válasz
CsonkaImo #32177 üzenetére
Én Frostbit3-as játékokban kb ~0 különbséget látok 0x és 4x MSAA közt, de nem azért, mert nem szúrja ki a szemem az aliasing akármelyikkel, és azt is észreveszem, hogy drasztikusan csökken tőle az fps, mint ha tényleg működne is. Nem azt kell keresnem, hogy hol nem megy, hanem hogy bárhol a képen csinál-e bármit azon kívül, hogy letolja az fps számlálót.
-
xxxxxxxxx
tag
válasz
adamcadmon #32129 üzenetére
Hello! Nálam is jelen van az általad említett probléma. Viszont nekem csak a Dirt Rallyban felfedezni. Mi lehet az okozója nem tudom mert jó pár drájvert kipróbáltam + még a játékot is moddoltam.
-
trufa12
addikt
válasz
driver v oc hiba , szerintem . Nálam is akad 1-2 helyen érdekes anomália . Másik driverrel v kevesebb oc-val próbáld. ha nincs oc akkor driver ha az se segít akkor passzolom .
nekem pl a lolba az a csúszó mászó alagutas féreglyukai mellett jelentek meg ma rácsok, máshol nem .
-
janos666
nagyúr
válasz
Xmister #32150 üzenetére
A ló@szt nem jelenik meg!
DirectX 28, vagy LavaSupremeV6 API-kkal, LiquidScreen-Lock módokban lehet, hogy nem, de hagyományos DirectX-es Aero-s ablakkezelővel annyi és olyan video adapter és megjelenítő közt húzogatod a játék ablakát, ahogy neked tetszik! egy értelmes játéknak akár azt is megmondhatod, hogy menjen ki fullscreen módba az előre meghatározott monitoron akkor is, ha nem az ahhoz tartozó VGA-n renderel, de általában ki lehet trükközni valahogy mindennel, amit szerrtnél.
A többlet PCI-E sávszélességigény pedig nem lesz nagyobb, mint CFX-nél, pedig ahhoz is elég lehet már akár a PCI-E 8x is kártyánként, de a 3.0-ás 8x már gyakorlatilag kompromisszummentes lehet, neki pedig lesz 3.0-ás 16x.Más a baj.
Egyrészt kötni kell kijelzőt a dVGA kimenetére is, különben nem ébred fel alvásból. Ha pedig már felébredt, azt hiszem ennek kell kezelnie az elsődleges kijelzőt, ha nem lehet explicit módon megkérni a játékmotort, hogy egy tetszőleges GPU-n rendereljen és egy másik tetszőleges kijelzőn menjen teljes képernyőre (ami abszolút lehetséges, de támogatnia kell a programnak a konfigurálhatóságot), vagy alternatívaként "borderless window" mód kell és kézzel kell áthúzni az ablakát. -
janos666
nagyúr
Nem értem, hogy ez a tapasztalatod miben cáfolja az elméletet, amit vázoltam.
A monitor, vagy TV, amin nézted, az volt a felelős a különbségért, nem a VGA és végképp nem maga a kábel/csatlakozótípus.
Ez pedig így nem mérvadó, hacsak nem ugyan olyan monitort/TV-t használ ugyan olyan menü beállításokkal az is, akinek ezt írtad, akkor nála vagy semmi különbség nem lesz, vagy épp az ellenkezője is igaz lehet, és ő a HDMI-n látja majd szebbnek (főleg, hogy ilyenkor 99%, hogy egyszerűen arról van szó, hogy az egyik bemenet memóriájában már eltologatta a felhasználó a csúszkákat kedve szerint, a másikban pedig még alaphelyzetben állnak, az "ízlésre" betologatott csúszkák pedig mindenkinek az egyéni ízlése szerint lesznek véletlenszerűen eltologatva...), szóval abszolút nem lehet ebből általánosítani és ilyesmiket mondani, hogy a DP vagy a HDMI szebb képet ad, mert az úgy abszolút nem igaz.(#32192) adamcadmon
Na, ilyet még csak akkor láttam, ha szándékosan tettem rá szerkesztőprogramban, vagy esetleg játékban debugkonzolból valamire.
-
adamcadmon
csendes tag
válasz
janos666 #32135 üzenetére
Szia,
Nem teljesen erre gondoltam. Printscreenem nincs, de a lényeg az, hogy pl. a Dirt Rallyban a fű úgy néz ki, mintha négyzetrácsos füzetre lenne rárajzolva. Vagy az ESO-ban, mikor elrakom a térképet egy négyzetrácsos áttűnés jelenik meg. Ez engem azért zavar, mert a valóságos megjelenítés illúzióját teljesen elrontja. Lehet ezzel valamit kezdeni? Gondolom, ezért nem fogják kicserélni garanciában.
-
válasz
GeneraL_XTX #32190 üzenetére
-
GeneraL_XTX
veterán
Srácok kéretik a Battlefront témájú hsz-ekkel átáradni a Battlefront topicba!!!!
-
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet már Magyarországon is kapni HDMI 2,0 DP 1,2 átalakítót? 4K@60HZ-st ? Ha igen, akkor egy linket kérhetnék? Előre is köszi szépen!
Illetve, egy 390es kártya mennyire tudja kiszolgálni a 4K felbontást, vagy a 390X már jobban megérné?
FSP Aurum 500W-s táp elég lenne neki? (FX 6300 proci mellé)
Köszi! -
CsonkaImo
addikt
válasz
Malibutomi #32178 üzenetére
Tényleg szépen fut, de grafikailag semmi extra. Hangok marhajók, a játékmódok is elmennek, de a látványnak semmi köze a videókban látottakhoz. Nem vagyok elájulva tőle, de ez csak az én szerény véleményem.
(#32183) tailor74: 64 fős multi, és story mód sem lesz.
-
castiels
addikt
válasz
Malibutomi #32178 üzenetére
Single a játék vagy csak multi?
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Malibutomi #32176 üzenetére
Akkor full hd-ban MSAA-val (vagy amit használ) is meglesz.
-
Malibutomi
nagyúr
Na kiprobaltam a Battlefront Betat
2560x1440 VSR, minden ultra kiveve Motion Blur (mert utalom) FXAA, 60-70FPS kozott mozog. Bar ez csak single palya volt
-
Speed®
titán
válasz
Old FatBoy #32170 üzenetére
Sajnos a natív 2x2 felskálázás nem tökéletes többnyire..persze mozgásban annyira nem zavaró, de pl. desktopon böki a szemet az eredmény :S
<130ért simán lehet lőni HAn sok garis 980at, ha figyel az ember..sőt. -
Old FatBoy
aktív tag
-
Speed®
titán
válasz
Old FatBoy #32166 üzenetére
A 390Xed 290Xnek készült évekkel ezelőtt. Ha nem lenne egy vicc a Fury, nem számítana csúcsnak sem ugye. PCs fronton nem kéne erőltetni a HDMIt, szvsz. Ez van, spóroltál a TVn, költhetsz a karira..vagy cseréld le 980ra, azon van 2.0 HDMI
4K 8xAAval..? TX SLIt is érkezik?
-
Old FatBoy
aktív tag
válasz
trufa12 #32167 üzenetére
Nem tömjénezni akartam a e8400-et csak azt próbáltam kihozni belőle ,hogy még így sem annyira gáz a 4K játék vsz a 6700k-val jelentősen jobb lesz akár még a 8x élsimítással is.
Nem véletlen fogom lecserélni a 775-ös konfigom már igen elszállt az idő felette de közel 10-évig jól szolgált. -
trufa12
addikt
válasz
Old FatBoy #32164 üzenetére
Ha ennyire brutál az e8400 akkor fogom eladom a gépem
80 ból össze rakok egy csúcs 775 pc-t aztán had szaladjon a 4k ...
-
Old FatBoy
aktív tag
-
Speed®
titán
válasz
Old FatBoy #32157 üzenetére
'sszák meg a monitorgyártók, hogy nem tesznek 4K kijelzőre DP csatit..a Hawaii nem 4Kra készült alapvetően, mégis van rajta.
E8400al..? Kemény
-
Old FatBoy
aktív tag
válasz
trufa12 #32162 üzenetére
Nekem sincs bőven miből gazdálkodnom bérből fizetésből élek.
Annyira nem veszélyes a 390x a 4k játékok alatt kivéve ha sz@rul vannak optimalizálva.
Régi konfigom van még mert az újra még várni kell és az e8400-es kétmagosommal is szépen futnak a gémek persze így nem kapcsolok 8x élsimítást de nem is hiányolom a látványát. -
Omli85
őstag
válasz
Old FatBoy #32156 üzenetére
-
trufa12
addikt
válasz
Old FatBoy #32161 üzenetére
Értem, én azért maradtam a full-hd-nál mert év elején nézegettem a monitorokat aztán 53 volt az lg27mp65hq-p-m
ami most 80 k .. nem értem miért annyivolt de jó vételt csináltam vele.
Én is közelről nézem de semmi probléma nincs vele .Meg mert számolgattam osztottam szoroztam , nem akartam monitorra 100 ezreket költeni meg 1-2 évet várni mire kitudom használni , meg mit kezdenék most a 390 radeonnal ... olyan élmény lenne mintha fhd-alá vennék egy 40 ezres-vga-t..
Így meg maxra tolva mindent 40-70 fps között el vagyok . Ez ugye egy nem nvidia játéknál jobb . És pazar a látvány .
Super resolution menüpontban beállítottam a monitoron low értéket így szépen kiemel de még nem túloz . sharpness 6 oson . Abszolúte elégedett vagyok azzal amit látok .
De ugye 140-ért egyértelmű szebb lenne a windows asztal, a képek, a filmek, de játékot meg játszhatnám 30 fps-el konzol graffal jobb esetben .
Így én még várok 2 évet .
De ez is mindenkinek egyéni döntése mondjuk meg anyagija határozza meg.. csak leírtam én hogy gondolom, így akár a pénzeket lehet másba fektetni mert nem tartom még most létszükségletnek kocka fronton sem a 4-k-t de persze ha valakinek van bőven miből gazdálkodni attól nem sajnálom, egyén szíve joga .
-
Old FatBoy
aktív tag
válasz
trufa12 #32158 üzenetére
Nagyon egyszerű pedig.
1:Előző Hanns 28" monitor beadta a kulcsot.
2:nem egy két évre tervezve néztem a következő megjelenítő után.
3:140K körül sikerült beszereznem egy ilyent:LG 42UB820V 42" Smart UHD LED TV
4:szeretném kihasználni a képességeit.
Természetesen ha nem döglik be az előd még vártam volna a 4K-val.
Ja és eddig nem bántam meg mivel közelről nézem és gyönyörű a képe. -
válasz
Old FatBoy #32156 üzenetére
te nem ezt az átalakítót keresed.
-
trufa12
addikt
Azt nem értem miért akar most hirtelen mindenki 4-k zni . Valaki elkezdte aki unatkozik aztán mindenki próbálkozna...
szerintem a fhd sem forrt még ki , majd ha zökkenőmentesen mennek a játékok fullhd-ban majd akkor el lehet gondolkozni a 4-kn
Én legalábbis így látom .Ez magyarország nem a usa v japán ahol fillérbe kerül aztán veszik , dobják ki
szerintem japánba már nem is emlékeznek arra hogy full hd arra meg hogy SD minőség ...Én úgy vagyok vele 2 év múlva majd meg próbálom a 4-k -t akkor talán már lesz olyan vga is ami zökkenőmentesen viszi mondjuk 130k környékén .
Most meg azért meg vesz az embe 100-140 körül egy vga-t és akkor 30-40 fps.. meg a fullhdt sem tudja maximálisan kihajtani , eléggé pénzkidobás ez még szerintem ..
pl most néztem ugye túlvezéreltem a monitorom a gta5 ledobja a 75-et vissza 60 ra... az is érdekes . Pedig a monitor minden gond nélkül viszi a 75-hz-et
-
Old FatBoy
aktív tag
Leesett!
4K yes 30Hz yes ez kell a parasztnak!
B@ssza meg az AMD ,hogy egy ilyen drága terméken spórol a licensz díjon! -
Old FatBoy
aktív tag
válasz
Xmister #32155 üzenetére
Na ennek gyorsan utána járok,mert nem így hirdetik.
Bing-el fordítva:Rövid leírás
Ez az adapter által DeLOCK akkor például egy ingyenes DisplayPort felület a rendszer összeköt keresztül HDMI monitor. Az adapter támogatja a maximum ultra HD (4 K), és hátrafelé irányuló összeegyeztethető-val teli HD 1080 p. Az adapter biztosítja az aktív átalakítás, így-a ' is alkalmas grafikus kártyák is bocsátanak ki jeleket nem DP ++.Na most akkor jó.vagy nem jó?
-
Xmister
senior tag
válasz
Old FatBoy #32154 üzenetére
Ez csak 1.4-es.
Gyártói honlap
Auflösung bis 3840 x 2160 @ 30 Hz (abhängig von Ihrem Monitor und Ihrem System)Németül ugyan nem tudok, de nekem úgy tűnik, hogy 4K@30Hz.
-
Xmister
senior tag
válasz
Old FatBoy #32152 üzenetére
Be tudnád linkelni? Túl jónak tűnik ennyiért, hogy igaz legyen.
-
Xmister
senior tag
válasz
Old FatBoy #32148 üzenetére
Természetesen nem jelenik meg, ellenkező esetben a kártyának másolgatnia kellene az IGP memóriába PCIE-n keresztül, aminek nem örülnél játék közben.
És arra is figyelj, hogy átalakító is HDMI2-es legyen, elég ritka jószág, ha egyáltalán létezik már a boltokban.
-
Old FatBoy
aktív tag
Még egy kérdés:
Az alaplap HDMI kimenetén megjelenik a 390x kártya jele?
Mert ha igen akkor elvileg nem kell ilyen drága kiegésszítőt vennem mivel a tervezett lapon HDMI 2.0 -ás kimenet lesz. -
janos666
nagyúr
Ha kötsz rá egy mágneses rózsaszín masnit, akkor még szebb a DP???
DP-vel nagyobb a nők melle és karcsúbb a dereka, mint HDMI-vel?
Van még olyan eladó masnid? Vennék!!!Abszolút semmi különbség nem lehet DP és HDMI közt, míg nem futsz ki az adott verziók sávszélességéből (mikor már olyan nagy felbontás + frissítési sebesség + bitmélység triót szeretnél beállítani a kijelzőhöz, ami egyszerűen nem fér bele a két eszköz közül alacsonyabb szabványverzió által szabott keretbe, de néha még ez is rugalmas egy picit a gyakorlatban VGA-k oldalon) és értelem szerint utána is csak akkor, ha átléped a közös nevezőt az egyikkel, de még akkor sem biztos (például abszolút semmit nem változtat, ha 8 helyett 10 bitet küldesz ki, ha 8 bites a forrás és lineáris a gamma LUT, ahogy a frissítési frekit is hiába emeled az fps csúcs fölött még tovább...).
Ilyenkor vagy csak látni vélsz valamit, ami nincs ott (placebo), vagy valami mást látsz, mint a kábelek és átviteli szabványok közti különbséget, például a megjelenítő eszközön bemenetenként menthetőek el egyedi beállítások, így mikor cserélgeted, akkor tudtod nélkül ezek is változnak: vagy úgy, hogy az OSD menüben is megtalálható értékek, számodra is látható módon ugrálnak, de ha alaposan átnézed a menüt mindkét bemenetnél, akkor egységesre tudod őket állítani és a kép is egyforma lesz, vagy előfordulhat hogy nem volt elég konzekvens a gyártó és "rejtett" (vagy csak szervizmenükben látható/módosítható) értékek (is) ugrálnak. A lényeg ugyan az, ténylegesen nem a kábel vagy az átviteli szabvány a felelős érte, ha van bármi az a készülék sajátossága (mondhatnánk, hogy hibája), de ez is elég ritka (főleg "buta" PC monitoroknál, amikben nincsenek csicsás képfeldolgozó és manipuláló processzorok és algoritmusok, mint pár TV-ben vagy projektorban divatos).
-
zack
nagyúr
válasz
Old FatBoy #32142 üzenetére
DP-vel eleve jobban jársz. Szebb a kép.
-
laci.csabi
tag
válasz
Old FatBoy #32142 üzenetére
Létezik, mert a Furry sem kappot HDMI 2.0 ha jól tudom
-
Old FatBoy
aktív tag
Sziasztok!
Létezik,hogy a Sapphire Tri-X R9 390X 8 GB-os kártya csak HDMI 1.4-el van szerelve?
2160p 30Hz nálam.
Mert akkor szerezhetek dp átalakítót. -
robyg
senior tag
Üdv Skacok.
Tudnátok nekem segíteni?
Egy Gigabyte R9 390x G1 Gaming kártyáról kellene nekem egy kép a hátsó oldaláról,úgy hogy nincs rajta a fém lemez.
Neten próbáltam keresni de semmi csak olyat találtam amin a rajta a fém.
-
válasz
janos666 #32138 üzenetére
Nem tudom javítva lett-e már, de a cikk, ami alá írunk, ezt irja:
"Ambient occlusion: A képkocka szintjén számolt ambient occlusion effekt minősége határozható meg. A program aktuális állapotában csak a teljesítményt csökkenti, de valójában nem jelenik meg a képkockán. Erre állítólag lesz egy javítás."
-
válasz
trufa12 #32136 üzenetére
Még egyet megnéznél a GTA-ban, ha megkérhetlek? Bocs, hogy zargatlak, de számolok nagyon, hogy vegyek-e 2560x1080-as monitort, ami kb. az FPS-ek 77%-át fogja hozni a FHD-val szemben. Tehát 60 FPS az 46 lesz csak. A 40-ből csak 30(!!!). Az első még oké, de a 30 FPS nem pálya, akkor inkább marad a FHD. Csak úgy megtetszett a 34"-os UW kijelző (de azért gtx 980-at nem fogok miatta venni, max egy R9 390-et)...
Szóval GTA:
Reflection quality: csak HIGH
Reflection MSAA: kikapcsolva
Ambient occlusion: kikapcsolva
Tessellation: csak HIGHEnnyi lenne, és így egy min-maxot had kérjek úgy, ahogy az előbb. Köszi, és ez az utolsó
-
janos666
nagyúr
válasz
Valami ilyesmire gondolsz? link - Ez egy speciális eset, hogy szerintem nem a textúra illeszkedik rosszul a geometriára, hanem már utóbbi is hibás, mert még a "fénypászmákat" is kirajzolja oda, gondolom talán azért, mert ha üthetnék oda egy nagyobb lukat, akkor előbújna a domb mögül a nap. Ezt általában a talajon szoktam látni, ott fénycsóvák nélkül, de néha még több fehér pixellel (csak így a csóvák látványosabbá teszik).
Illetve, ahol bonyolultabb a geometria a játékban, pl. domboldal helyett barlagfalak vesznek körül, ott nem ennyire egyenes vonalak, hanem véletlenszerűnek látszó (de gondolom rövidebb vonalakat, pl. ívek lebontott sokszögvonalait követő) pontok tűnnek csak fel ("csak" alatt viszont értsük úgy, hogy legalább annyira zavaró).A mindent agyonmaszatoló post-process anti-aliasing általában "gyönyörűen" elfedi (talán még külön szándékosan keresi is ezt a mintát?).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
mas driverrel is csinalja?
-
adamcadmon
csendes tag
Sziasztok,
Sapphire R9 390-esem van FX830 és 16Gb ram társaságában (alaplap Asus Sabertooth 990FX R2)-
Az a problémám, hogy a játékok egyes elemeinél (pl. a növényvzet a Dirt Rallyban, Elder Scrolls Online-ban, Neverwinterben stb) egy az egyben látszik a rácsos pixel rész, amire ráhúzták a textúrát? Ez azért elég zavaró. Találkozott már valaki hasonlóval? Mi lehet az oka? Hibás a kártya?Köszi
Adam -
válasz
trufa12 #32125 üzenetére
Fhd monitorod van? Witcher 3 megvan? Kíváncsi lennék nagyon egy véleményre max grafon (hairworks off), hogy egy erdöben vagy városban mi a min/max/avg. Jó iránymutatás lenne, mert ez mégis csak életszagúbb info, mint a sok youtube-os. Illetve egyéb játék is jó, ha nincs W3. Persze csak, ha van kedved
-
trufa12
addikt
Sapphire 390 nitro , nekem bejött .
Meghozta ma a posta .
Idáig 71 fok max, oc-val .
Hangja nincs . (néha néha azért oda pörget a ventiknek de akkor sem vészes)
6 darab Lepa bol venti van a pc-mben .procihűtésen 2 , szívja le róla a meleget .szóval nálam ez bevált . Fut minden játék szépen.
Microlagot nem tapasztalok.Max töltésnél mert hdd-ről mennek a játékok és ha van pl játékba egy terület töltése, a lassú hdd végett akad-1et de az nem a vga- hibája. -
Milka 78
nagyúr
Már régebben kiszúrtam ,de pont az ellentettjét
Benchek alatt elvérzik az AB,mert dobálja az órajelet.Heaven/Valley/TR Bench pl nem kicsit rosszabb.A TR-ben,magában a játékban viszont szépen tartja magát.ETS2-ben pl használhatatla addig amig nem fixálod az órajeleket.Ja és a fixálás nem működik a Heaven/Valley tesztek alatt,ott a trixx jobban muzsikál.
-
oliba
őstag
Ti már mértetek olyat, hogy ha a Trixx-ben állítjátok az órajelet az AB-hez képest, akkor azonos órajelen gyengébb eredményeket produkál benchben a Trixx? A második lehetőség, hogy én vagyok a hülye.
-
Speed®
titán
válasz
tailor74 #32107 üzenetére
375GB/s szerinted kevés neki?
GPU a lényeg, azt üssed
odorgg
Sajnos igen, rányomja a bélyeget a karira a dolog..most, ameddig figyelnek rá, hogy ne fusson túl a használt mennyiség, nem gond még..de később..? Én sem vettem inkább..pedig az volt a terv. Megvárom, míg beesnek a 980ak 100 aláRECSKA
Ha nem G1 lenne (ami 970ben nyerő), szerintem zack rámenne ;p -
odorgg
addikt
válasz
tailor74 #32102 üzenetére
Jól megy, 1200 sem lesz probléma ezek szerint.
(#32104) Speed(R)
Gonosz.
Engem hatalmas csalódás ért mikor kiderült a memória mizéria, mert akkor tájt tervben volt egy 970. Most a 65-k-s Ref 290-est sem cserélném el rá 1-1-be. (na jó, lehet menne a csere, hogy eladjam, és vegyek egy 390-et
)
A 8GB-os 390 ellenében végképp nem tartom opciónak azt a 3,5GB-os torzszülöttet, hiába eszik keveset. Max ha jóval olcsóbban sikerül hozzá jutni.
OC-val úgy vagyok, hogy hiába van átlag +100Mhz-el több a 970-ben, ahol az 1100-1200-es 290/390-es elvérzik, ott az 1500-1600-os 970 sem váltja meg a világot. -
zack: Köszi.
Én 3 különböző 970 után tértem vissza a vörös oldalra.. Szvsz a 390 jobb döntés, de ízlések és pofonok..
Speed(R): alap feszen gyári 1500MHz memóriával 1150 még stabil volt, csak akartam szexelni egy kicsit a memóriával is..
Lehet, hogy valóban felesleges, de tudja..
dannyl: lásd Speed(R) válaszát..
-
Sziasztok Urak!
Az előző 390 nitro-m sajna 1 nap után behalt, és mivel már 6 hete vga nélkül vagyok, így a hétvégén beszereztem egy másik nitro-t. Igaz ez már a backplate-es verzió, de ez csak esztétika, más szerepe nincs.ASIC 68,7%, lehetne magasabb, de ilyen.
Alap feszen próbáltam a tuningot, úgy látom, hogy 1130/1650 MHz az, ahol még garantáltan pöttyözés mentesen, hibátlanul lemegy a valley, heaven teszt. Egyenlőre ennyire volt idő, majd próbálgatom még.
46% volt a max venti fordulatszám, egy kis szélzaj van ilyenkor, de abszolút nem zavaró.Többi hőfokot láthatjátok a képeken, nem tudom ezek az eredmények alap feszen elfogadhatóak-e?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Alkoholista nevelde
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- BestBuy topik
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest