- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- GAI: 150k+
- votlage71: Kábel menedzsment
- Balázs2: Gmail
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nelman
tag
válasz
ericdrawen74 #35999 üzenetére
Vagy 10x megcsináltam már. Videokártya drivereket is cserélgettem, hátha ott a gond. Pár perc játék után kidob ezzel a problémával.
-
Nelman
tag
Tudnátok segíteni ebben mi lehet a gond BF3-ban?
"Game disconnected: you were kicked by PunkBuster. Stated reason: PunkBuster kicked player 'N3lman' (for 0 minutes) ... RESTRICTION: Multiple Direct3D loaded-A"
Megoldást nem találtam még rá, mindent újra telepítettem és frissítettem, de csak NVIDIA-nál panaszkodtak ilyenre, ahol driver frissíteni kellet.
-
Pacy
aktív tag
válasz
deadwing #35992 üzenetére
Ez olyan hosszú ügy lenne ha ebbe most itt belemennénk hogy szerintem még új topik is kellene neki.
A fogyasztóvédelem...meg hát...szintén szóra sem érdemesek. Vicc. Lehet hogy már nem ér annyit a kártya mint új korában, de! Én akkor 135E forintot fizettem érte. Probléma mentesen kb fél évet ment ez a kártya....nem nagyon érte meg.
-
Pacy
aktív tag
válasz
deadwing #35990 üzenetére
A honlapjuk maradt viszont már nem Bestmarkt hanem Hardverker Online Kft. Ki is van írva az oldalon hogy aki 2015.06. előtt vásárolt valamit az ne őket zaklassa hanem forduljon rögtön a gyártóhoz.
Amúgy nem kéne ennek fagynia sehogy sem..csak működnie rendesen. Ez a 2. ami nem hajlandó ezt megtenni. Még ezt a szánalmas 2 éves garancia időt sem bírta ki. Az előző szintén ilyen hibával küzdött és cserélték is.
-
Pacy
aktív tag
Sziasztok! Sikerült kicsit jobban körül járnom a problémámat. A hiba oka ha két megjelenítő van rákötve a vga-ra. Esetemben monitor és tv. Ha csak a monitor van akkor semmi gond és nem kapok bs-t. Viszont ha már a tévé is rá van kötve akkor jön a gebasz. Monitor display port-tal, tv pedig Hdmi-vel van rákötve. Ilyen esetben a memória vagy a gpu órajel lehet a gond? Miért kezdte el egyik pillanatról a másikra ezt produkálni vajon? A vicces a dologban hogy még decemberig garis lenne, viszont a cég ahol vettem megszűnt. (Bestmarkt) Esetleg egy másik bios amiben a feszültségek növelve lennének? Vagy a 2d órajelet kellene állítanom? Azt amúgy milyen programmal tudnám? Esetleg valakinek valami ötlete amit próbálhatnék?
-
laci.csabi
tag
Sziasztok!
Tegnap volt egy gép reinstall és felraktam a 16.1.1-es drivert eddig elégedett vagyok semmi hibát nem produkált.
Gondoltam megosztom tapasztalataimat, mert ahogy látom nem nagyon volt róla szó.
-
szuwise
csendes tag
adott egy sapphire r9 390 nitro 8g
kérdésem: 2x6pin elég vagy várjam meg amíg megjön a 8pines átalakító?? -
mackosajt
addikt
válasz
tailor74 #35981 üzenetére
Gelid-hez van venti is, vezérlőm meg van szabad csatornával, meg Y kábelem is van még vagy 2-3, ha kéne.
A morpeheus és peter 2-t néztem, de mindegyik 20+ és még venti is kell rájuk.
Ez a bajom, meg az, hogy "fillérb@szó" tudok lenni.Közben a 2 EK blokk licitje lejárt.
Ügyesek a srácok, mert mindkettő használt, többször szétszedett, takarított blokk volt.
Postával olyan 32-33-nál álltak meg... kösz, annyiért majdnem Merlin is elküldi, és legalább 0 perces, gap paddal, mindennel. -
mackosajt
addikt
2 EK 290x blokk van ebay-en, mondtam magamban, eddig, hogy kicsi a kör, akinek kellhet.
Amúgy ugyanaz az eladó, megbontotta a rendszerét.Erre ahogy nézem a liciteket, 2 vevőjelölt licitál egymás ellen...
SZerintem mindegyiküknek 1-1 db elég lenne, de egymásnak húzzák fel az árat.Már lassan ott tartanak, mintha merlintől vennék blokkot... ha hozzá számolom, hogy egyikhez sincs gap pad...
Nem lesz így vizezve a 290X-em most sem.
Vagy szerzek valami AIO-t, vagy mégis bevállalok egy Gelid Icy-t 15-ért, és élvezem a halkabb működést.
Beszéljetek le az utóbbiról, ha tényleg annyira rossz.
-
digo00
tag
Köszönöm mindkettőtöknek.Ez az MSI progi nem zavar be ha sapphire videókarim van?
-
digo00
tag
Sziasztok.Tudnátok valami jó kis progit ajánlani ami mutatja az fps-t a hőfokot játék közben is? sapphire r9 390-hez?Mert szerintem nekem hőmérséklet problémáim vannak.Előre is köszönöm.
-
Sz.L.
aktív tag
Sziasztok,
Én kb 3 hónapja hajtok egy XFX R9 390 8GB DDR5 R9-390P-8DF6 VGA-t. Probléma nincs vele, szerintem nem rosszabb, mint a konkurens társai.
- Hozza az elvárt teljesítményt.
- VRM-ek nem izzanak.
- Cicergés nincs.
- 12+12 hó gar. (1 év cseregaranciával) vettem.
- Olcsóbb volt mint más gyártó általi R9 390. -
GRaul
őstag
Sziasztok,
Ma hozzajutottam vegre egy ilyenhez : Club 3d 1070
Jelentem, frankon muxik a 390es kartyaval es a 4K-s tv-vel. vegre van 60hzes frissites -
CsonkaImo
addikt
válasz
Bratilla95 #35966 üzenetére
Grat! Tegyen jó szolgálatot!
-
Bratilla95
tag
Én is csatlakoztam hozzátok
egy Msi R9 390-el
-
CsonkaImo
addikt
válasz
anddroid8205 #35957 üzenetére
A VaporX nagyon jó, a TriX jó, Asus és Gigabyte elég gyenge. i5-ből szorzózár menteset vennék.
-
anddroid8205
csendes tag
Sziasztok,
használt 290-et (esetleg X-et) akarok venni, a kérdésem:
1. Van-e olyan márka, ami kerülendő belőle? A Sapphire Vapor-X vagy Tri-X, Gigabyte és Asus változatokra gondoltam. Mellényúlnék valamelyikkel?
2. Milyen procit rakjak mellé, ami jó lenne? Elég egy i5-4460 vagy inkább i5-4690?
Köszi a segítséget! -
oliba
őstag
Új driverrel a belaggolás megszűnt. 12.1-es hotfix-szel ugye a kártya órajelei állandó 1125/1500MHz-en jártak, míg a februári driverrel a DRAM használat az egekben. Játék alatt 13GB, míg windwos alatt 4GB a 2GB helyett. Szurkolok a srácoknak, mert csak összejön egy jó driver úgy fél év után...
-
oliba
őstag
Lenne egy olyan kérdés, hogy nektek AB mennyi videómemóriát lát? Tegnap történt az az eset velem, hogy Watch Dogs egyszer csak elkezdett megröccenni mindig, majd egyre nagyobbak lettek. Gondoltam én már mindenre: haldoklik a kártya, rossz a cpu tuning, memóriának sok az 1,45V
, stb... Ekkor néztem rá AB monitorozásra és 3500-3600MB körül egy sárga vízszintes csík volt a VRAM használatban. Arra gondolok, hogy amikor leesett a GPU használat 0-ra, akkor törölhetett a memóriából. Viszont ezt nem csinálta 15.11.1b driverrel, de csinálja 15.12-vel? Mindenesetre feltettem most a legújabb drivert, próba szerintem ma már nem lesz, de kíváncsi vagyok.
-
Habugi
addikt
Crimson 16.1.1 tesztüzem: On.
Crimson 15.11.1b -ről váltva, 15.12 / 16.1 duó kimaradt.
Valley/Heaven minimálisan gyorsult, mérési szórásnak is lehetne nevezni csak azért nem teszem mert lefele nem szórt..
Firestrike semmi extra..Játékok.., Witcher3 / Fallout4 / GTA V / Farcry4 / Arma3 / Borderlands2, semmi hiba, elképzelhető hogy placebo de mintha az összes kicsit jobban futna, talán a Witcher3-at emelném ki egyedül, abban érezhető a leginkább.
MSI AB 4.2-vel megy az OC, Powerplay/ULPS nélkül, Win7 64 Prof.
-
sakal83
addikt
válasz
SpongyaBob #35910 üzenetére
vszínű, hogy egy rendszerújrahúzás lesz a megoldás... (4 éve húztam újra
-
Raggie
őstag
válasz
Bacusuz #35906 üzenetére
MSI Afterburner-nek a monitorozó része összekad a programmal.
Ha megfigyeled, akkor jelenik meg a színes csíkozás, amikor a jobb felső sarokban megjelennek a monitorozó számértékek is. MSI afterburner melyik változatát használod? Ottk éne keresgélni és mást feltenni, vagy driver-t frissíteni vagy hasonlók. De ne aggódj, csak szoftveres hiba, nem a kártya rossz. -
LLKobe
veterán
Na elegem lett az agyalásból, berendeltem az MSI 390-et.
-
sakal83
addikt
válasz
SpongyaBob #35908 üzenetére
Ránéztem a netes DIRT tesztekre, sajnos 50%-al gyengébbet mutat az enyém, és tuti, hogy a GPU "ugrálástól" van. Egy játéknál sem tesz ilyet, illetve itt a fórumban sem láttam ilyen hibát. Direkt tavalyi driverrel is próbáltam.
Eddig nem hittem az AMD driver hibás anekdotáknak, de lehet, hogy elkezdek hinni benne
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Beszereztem egy r9 290 tri-x-et. A következő problémám lenne. Dirt Rallyban úgy teljesít, mint egy 280X.
Ránéztem a GPU kihasználtságra, és folyamatosan ugrál 99%-ról kb 10-20%-ra másodpercen belül
. A régi és új AMD drivert is próbáltam, ugyanaz a jelenség. Mi lehet az oka?
Volt 780-am, és be kell valljam, hogy sajnos sokkal jobb, mint a 290 OC-va, pedig a teszteken nem ez látszott, jól eltalált vgaja az Nvidiának. Viszont, aki 280-ról 960/380-ra szeretne váltani, annak meg ne forduljon a fejében, érdekes volt látni, hogy 10-20% minuszban van, ha megrángatja a 280-at és még többe is kerül. Igazán előállhatna már az AMD egy olyan sorozattal, mint anno a 7950/7970 volt
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok.
Ez mitől lehet?
Szőrös szemnél és mikor fiam minecraftozik is pont ugyan ezt produkálja.
Teljes képerőnél is fenn áll a helyzet.
Amint lekapcsolom AB-t akkor megszűnik -
Televan74
nagyúr
válasz
proci985 #35902 üzenetére
Vizezni kellene az összes Hawaii és Grenada -t. Kimutatnák a foguk fehérjét. Légen csak szárnyaszegett angyalok.
(azért akadnak kivételek,Msi lightning,Sapphire Vapor-X)
Én nem tudom mennyit fogyaszt a gépem, nem is érdekel nagyon. Idle nem fogyaszt sokat, játék meg napi 1-2 óra.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#92888064 #35900 üzenetére
nekem ez smallFFT + furmark ertek volt
.
viszont harom kijelzo + restriktiv szellozes miatt nalam ilyen szempontbol rossz volt a helyzet, vizen majdnem 100Wot esett a rendszerszintu fogyasztas. aztan most a ket 290X hasonlo felkonfig mellett megall 800Won firestrike extreme 4K alatt.
HSM: ja, meg en inkabb levizeztem mindent alulfesz helyett
.
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #35899 üzenetére
Nálam is ekörül volt a Giga 290. 4,4Ghz-re húzott 4690K-val 350W volt gyárilag, kimaxolt power limittel, órajelugrálás nélkül a gyári 947/1250Mhz órajelén BF4 Mantle alatt FHD maxon, mai eléggé meghajtotta a VGA-t is, procit is (99% és 80%). Kicsit alulfeszelve a VGA-t 900Mhz-en már megállt 300W-ból is.
Természetesen nálam V-sync OFF-al, ha az is ment volna, az jócskán szelidített volna még a számokon.Igen, a Te eseted pedig a másik véglet kb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Építő/felújító topik
- Battlefield 6
- Elektromos autók - motorok
- Renault, Dacia topik
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- iPhone topik
- Hegesztés topic
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Asus RoG STRIX LC RX 6900XT 16GB DDR6 Videokártya! BeszámítOK
- Gigabyte GTX 260 OC 896MB GDDR3 448 bit PCI-E videokártya -- augusztus 15.-ig jegelve!
- GIGABYTE GeForce GTX 1050 OC 2GB videókártya
- Manli GeForce RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit LHR videokártya (használt)
- Zotac RTX 3080 10GB GDDR6 GAMING AMP HOLO Eladó!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy S22 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest