- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
Akkor térjünk vissza a topic témájához...Köszönöm.
-
Televan74
nagyúr
válasz
venomka1 #33589 üzenetére
El kell keserítselek a mai játékoknál ha mindent maxra szeretnél állítani, fullhd -re is 980Ti kell. A 390 -nél kicsit kell játszani a grafikai beállításokkal.
Talán DX12 alatt nem kell majd kompromisszumokat kötni,de azt még nem lehet tudni,mert nincs még konkrét játék hozzá.
-
venomka1
aktív tag
Sziasztok. egy r9 390 MSI kartyat akarok venni az i5 6600 melle. A celom a legujabb jatekok max felbontasan valo futtatasa, ( full HD ben) elsimitasok, arnyekok stb maxon. Mondanatok valamit errol a konfigrol es kartyarol? Mire kepesek ketten?
-
Májkii
senior tag
válasz
Biluxzsolt #33585 üzenetére
Az egész úgy ahogy van felejtős nagyon sokan panaszkodnak a hűtésre ennél a típusnál. Ez a DC3 még nvidia kártyákon sem jó, pedig ott sokkal kisebb a fogyasztás. Inkább egy MSI vagy Sapphire.
-
Edina8802
csendes újonc
Sziasztok. Segítenétek picit?? R9 390 et szeretnék vásárolni.R9 390 et szeretnék vásárolni.meg tudnátok nekem mondani hogy a nitro sikló vagy golyó csapágyak ventit használ e?a legjobb 390 et szeretném venni.
-
Biluxzsolt
aktív tag
válasz
Biluxzsolt #33585 üzenetére
Bocsi, természetesen 390-re gondoltam.
-
Biluxzsolt
aktív tag
Sziasztok!
Az Asus DC3-as hűtésén is van kivetnivaló vagy az már hűti a vramot is?
Van itt olyan 380-a valakinek? -
Murty
csendes tag
Mivel másabb az új kiadású Sapphire Tri-x R9 290 "new edition" ?
-
Televan74
nagyúr
Witcher3 alatt melyik a jobb a 390 -nek.A HBAO+ vagy a SSAO? SSAO -val megy és most nagyon szépen fut.
-
proci985
MODERÁTOR
Sok lesz az off
-
hackeeeee
Jómunkásember
1,289V-n 1100/1600-on kaptam egy olyan szép RSOD-t Crysis 3 alatt.. Visszavettem 1090-re, így úgy néz ki megy. Ennyit tud.. Kicsit antituning, ez van.
VRM-ek így 85/75 fok.
-
NandoXXL
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #33547 üzenetére
Fallout 4 2db tesztet néztem, 390 vs 970. 970 avg 10%-al gyorsabb 1080p ultra beállításokkal (min fps-nél sokkal rosszabb a 390).Ez így nem túl jó, a többit meg se néztem inkább
A Batman féle támogatás jöhet, steamen sírtak 980-al is
Jó kis AMD handicap, kellene egy EU vizsgálat NV ellen, ez már Intel szint (game works, physx).
-
Üsd az asztalt kőkeményen.. Telefonálgass nekik, fogyasztóvédelem emlegetése, stb. ezek hatásosak szoktak lenni.
30 napot meghaladó garanciális folyamat esetén kötelesek csere darabot biztosítani a fennmaradó javítási idő tartamáig.
Azt hiszem a garit intéző cégnek törekednie kell a 15 napon belüli javításra/cserére, 30 nap után pedig csere darab átmenetileg. Amennyiben nem javítható, akkor csere, vagy az eredeti állapot vissza állítása( azaz pénz vissza).
A rossz hír az, hogy ezt neked kell kiharcolni, akár napi szintű telefonálgatással. (személyes tapasztalat, igaz nem asus-sal, más honi web shopokkal) -
D4ni
őstag
Sziasztok! Lassan 3 hónapja csücsül az Asusnál az r9 290em szervizben. Mit tudok tenni azügyben, hogy az idei évben visszakaphassam? Semmi infót nem mondanak róla.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #33553 üzenetére
Dirt Rally, Mirror's Edge, Tomb Raider, Deus Ex. Hirtelen ennyi. Aztán még esetleg Need for Speed.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #33550 üzenetére
Google.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #33547 üzenetére
Bőven érkezik AMD-s cím a közeljövőben.
-
válasz
koncyka #33543 üzenetére
Uhh, az a kártya kapott hideget - meleget. Jellemzően halk működésű (bár ez alól is volt kivétel), ugyanakkor vrm hűtésből elégtelenre vizsgázott..
Volt aki elégedetten használta, de lássuk be, nem elég acélos az a hűtés.Ugyanakkor Habugi kolléga útmutatása alapján ha a kártya hátuljára a vrm környékére felpakolsz egy 90-120mm-es ventit (alaplapról vezérelve) jelentős, akár 10-15C°-os vrm hőfok csökkenés is elérhető, és úgy már azért teljesen vállalható.
-
GeneraL_XTX
veterán
-
törölt tag
válasz
Omli85 #33452 üzenetére
Battlefront jól megy az AMD-vel. Nagyon erősen használja a procit is, de a VGA-t is. A hardline után oda kell tenniük magukat a fejlesztőknek, ami rosszul fut 390-el és még csak nem szép kidolgozott. Nem szádékosan, de egyszerüen elkúrták azt a programot. Én mégsem rohantam megvenni a 980-at.
-
koncyka
csendes tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne hogy az ASUS 290ről mit kell tudni? Elsősorban a hűtés ami érdekelne engem
-
csabsz13
aktív tag
válasz
abridabri #33541 üzenetére
akkor csak az történt, hogy folyamatosan friss maradt a levegő a rendszerben, de közben nem volt olyan időszak, amikor hangosabb lett az erőlködés miatt (azaz nem kellett felpörgetni a ventit) - de ezt pl. magadnak kell megfülelned, hogy most halkabb volt-e - gondolom igen. jó lesz ez!
-
csabsz13
aktív tag
válasz
abridabri #33535 üzenetére
úgy látom, hogy a maximumok lentebb jöttek, de az átlagok nem annyira. viszont nem írtad hozzá a teljesítményt. hány pont jött ki az első mérésnél és mennyi a másodiknál? mert a maximum változások miatt azt gondolnám (és az átlagok hasonló eredménye miatt), hogy első sorban most nem is a hőmennyiség változott sokat, hanem hogy esetleg a teljesítménye kicsit jobb lett a kártyának az alacsonyabb maximumok miatt (throttling elmaradt), ami ugyanúgy jó dolog és fejlődés!
-
Csak az idegesit ,hogy rohadtul felmelegiti a plexis oldallapot, lehet kellene vagni a plexibe egy 12es ventinek helyet.
-
-
gergo19
aktív tag
válasz
Milka 78 #33514 üzenetére
Szerintem is a kártyával van gond. Nem szokott levett oldallappal 73 fok fölé menni. Nekem is 72-73 ha nincs oldallap, ha van 81 de tuninggal. A ház szellőzésével én is játszok még szerintem egy jó elrendezéssel és plusz ventikkel simán meglehet a 78 fok. De ha nem csökken sem gond mert a ref kártyák bőven 90 fok fölött mennek
-
válasz
GeneraL_XTX #33508 üzenetére
-
csabsz13
aktív tag
hát nem tudom, de nekem az átlag több infót ad a kártya működéséről, mint a kiemelt 1 pillanatot rögzítő maximum. az átlag azt jelenti, hogy az felett DE az alatt is volt a kártya a tesztidőszak alatt. ha a kártya átlag 70 fokos volt és 40% RPM-mel elment, az szerintem ennél a szériánál nem gáz. de az biztos, hogy lehet javítani ott még a hűtésen. nekem ezekhez hasonló értékeket hoz a konfigom úgy, hogy a ház ventijei 30%-on pörögnek.
-
válasz
hackeeeee #33517 üzenetére
Nálam 68,7% az ASIC quality, és alapfeszen 1130 a stabil vége.
24/7-be ezekkel a beállításokkal megy, érdekelne, hogy nálad megy-e?
Viszont az én gondom most az, hogy a legújabb béta driverrel böngészés közben napi 2-3 alkalommal dobja a "képernyő illesztő nem válaszolt..." hibát. Nálatok van ilyen? Én eddig még sosem futottam bele.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
hackeeeee #33515 üzenetére
Nekem 1.330-al ment a 290x 1185/1625-öt vizzel (és még csak nem is 1200-as oc bajnok karim volt gpu tekintetében).Szerintem te már bőven ezen felül vagy.Hozzáteszem a kártyám elhalálozott,de hogy a masszív feszelés miatt az rejtély.Nem biztos,hogy nagyon kínoznám azt a karit,mert nagyon nem akar menni
-
Milka 78
nagyúr
válasz
abridabri #33506 üzenetére
Különben lehet hogy kifogtál egy hibás példányt.Nekem is volt egy karim a héten amivel nem tudtam mit kezdeni.Vagy nem fekszik fel a gpu-ra a hűtés,tré a pasztázás,esetleg sérült a heat pipe.Az a gáz,hogy csavarmatricás a kártyád,még alá sem tudsz nézni.A tünetek úgy néztek ki,hogy beállt egy fix hőfokra és onnantól nem reagált sem a hűtés felhúzására,sem az oldallap levételére.
-
Tomdriver
őstag
Szép, rendezett gépeitek vannak, grat hozzá!
hpeter10: Neked ez a kártya illene hozzá leginkább.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
GeneraL_XTX #33508 üzenetére
-
Bigemperor
senior tag
Azért remélem a dx12 hoz valamit a 390-eseknek is, ha már a legtöbb játék rosszul optimalizált rá.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mennyi az a fesz, amivel meg lehet kínálni a 390-et, természetesen úgy, hogy ha még jónak tűnik a hűtés.
Most 1,328V körül van a max, 75mV-vel.
-
GeneraL_XTX
veterán
-
kp59
aktív tag
válasz
kingpython #33505 üzenetére
Így van ez rendjén ha megfelelő a légáramlás a házban
-
Kuzdok meg az MSI vel .
Fenthagyott oldallappal felmelegitette a lemezt mint az allat .
Levett oldallappal erzem hogy oldalra okadja kifele a meleget . Es a borda maga is tuzforro + a hatlap is . Ezen az se segitene ha kissebb lenne a cpu huto , esetleg viz lenne, hiaba lenne vga folott hely, nem ott tavozik a meleg hanem oldalt . De ha a levett oldallap nem segit akkor mar tenyleg kifogytam az otletekbol. -
kp59
aktív tag
válasz
abridabri #33496 üzenetére
Igen tudom hogy adottak a ventilátorok helyei. Nekem is adottak voltak de én máshol alakítottam ki a felfogatási pontokat és ehhez kellett a barkácsolás (fürészelés, fúrás, csavarozás, popszegecselés stb.).
Annyira belelendültem hogy miután készen lettem a ventilátorok beszerelésével és már rendben volt a hűtés nekifogtam és készítettem egy talp magasítót a számítógép házához hogy az alsó ventilátor a ház alól nagyobb térből tudja a levegőt beszívni a házba (azaz közvetlenül a videóártyára).
Ez ugyan nem asztalos topik de akit érdekel itt van néhány kép erről a még nem szabadalmaztatott szerkezetről (aztán nem kinevetni
) : [link]; [link]; [link]; [link]; [link]; [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest