- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bacusuz
őstag
tegnap áramszünet miatt leállt a pc-m.
Bekapcsolásnál elfelejtettem hogy nem volt rendesen leállítva.
Elkezdtem bf4-el játszani és az fps leesett 120 ról 30 ra,mikor látom hogy már 95cfok és a venti áll.
AB ben az auto ventit kellett megnyomni.
Hala istennek nem lett baja,de en toroltem az ab-t es maradok a gyári ventiprofillal.AB ninstallnál nem állítottam vissza az alap órajelet,most maradt 1100/1600.Ez nem gond?
Hogy tudom visszaállítani?
AB vissza,és load defaults? -
Speed®
titán
válasz
aftercooler #35196 üzenetére
Peter 1-2, Morpheus, ezekkel elcsendesíthető. Helyigényük viszont elég nagy, ha az nincs, ill. a szellőzést sem lehet rendesen megoldani, kompaktok felé vedd az irányt..ami zsebbenyúlós. Aprón van fent Peter2 7ért, ne sokat agyalj rajta
A ref. hűtő aljával kombinálva nagyon pöpec tud lenni, ordenáré venti sem kell rá, csak valami közepes 120mmes bordára való légkavaró.
-
válasz
aftercooler #35196 üzenetére
Szia.Szerintem olcsó és jó nem nagyon van hacsak nem használtan tudsz lőni valamit.Én raijintek morpheusra cseréltem a referencia 290x-en.Egy álom az a hűtés bár nem olcsó.Megjegyzem hogy jó házhűtés is kell hozzá.
-
aftercooler
aktív tag
Sziasztok !
Milyen hűtést ajálatok egy r9 290 bf4 edition referenciahűtős VGA -ra?
Használtan vettem gondolom belül poros is , de én inkább vennék rá valami jó kis hűtőt (nem túl drágát). Melyiket ajánlanátok, aminek a felszereléséhez sem kell mérnöknek lenni ?Köszi !
-
Don't Panic
senior tag
válasz
Speed® #35194 üzenetére
a VGA.mnak semmi baja nem birja a legujabb karácsonyi drivert. és az amd.s auto dedect optimalizációs szarsága is bekavart. u néz ki megoldódott.
eggyel régebbi driverrel gond nélkül megy.
Csak nem értettem az anomália okát egy frissítés leforgása alatt így elkurni valamit de biztos , h nálam van a gond mert felhasználók millióinál biztosan jó.
majd a héten dobok egy 100% friss wint is. hiszen új év stb..
-
Speed®
titán
válasz
Don't Panic #35192 üzenetére
Sor végére: garancia / új VGA :S
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Don't Panic #35192 üzenetére
Ebben a sorrendben.
-
Don't Panic
senior tag
sos. help egyik napról a másikra semmilyen 3.ds játék nem fut a gépemen elkezd szemetelni és kifagy ?
ötlet? régebbi driver? új win? -
Malibutomi
nagyúr
válasz
quasarus #35190 üzenetére
OpenCL-t tudsz hasznalni. Nem vagyok Adobe hasznalo, de biztos van itt aki megmondja hogy kell beallitani.
Gyors kereses alapjan ugy tunik jol mukodik
"I just received my R9 390 and got it set up and wow, it's incredible. I can honestly say OpenCL is definitely the way to go . The R9 390 from Gigabyte is a slightly shorter card than most which is great for fitting it into the computer.
Couple of very quick tests and render times are now cut down to approx half previous times maybe even more. Scrubbing performance on time line is unbelievable (why did I not do this sooner). Even tested with 4K GH4 footage and this will playback full size with multi effects applied.....and this is only a few checks smile emoticon to say I am happy is an understatement.
Anyone questioning whether an OpenCL AMD GPU can cut the mustard, it certainly can. "
-
quasarus
tag
Sziasztok! eg 390-re tettem szert, váltottam gtx680-ról. A kérdésem az volna, hogy Adobe programoknál, mind az előnézet, mind a rendert a CUDA végezte, AMD-nél is beállítható? És ha igen, hogyan?
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Malibutomi #35186 üzenetére
-
senzaj
senior tag
válasz
Malibutomi #35183 üzenetére
Nálam is AB venti profil működik rendesen.
-
N.Ferry
senior tag
Na felraktam egy friss win 10et.
AB nem hajlandó kezelni a venti profilt, csak a Trixx.
3DMark nem akar indulni win 10en, egy Heaven maxon benc eredményt kérhetek egy 390es tulajtól? -
kp59
aktív tag
Úgy látom ez a topik a legutóbbi sokk óta nem tért még magához
-
watador600
senior tag
válasz
Inkv1zítoR #35178 üzenetére
De akkor sose fogod megtudni hogy a Crimson-e a hibás vagy sem.
Killingfloorhoz nem érkezett update, aki esetleg okozhatja?
-
Inkv1zítoR
tag
válasz
watador600 #35177 üzenetére
Igen a crimson van fent, abból is a decemberi béta, azért nem szeretném visszatenni az előzőt, mert ebben a driverben oldották meg a r9 390x videokártyán a GTA V random crashelését.
-
watador600
senior tag
válasz
Inkv1zítoR #35176 üzenetére
Legfrissebb driver? Azaz Crimson?
Ha igen, akkor tedd vissza a legutolsó beta CCC-t, az nagy valószínűséggel nem fogja ezt produkálni.
-
Inkv1zítoR
tag
Sziasztok!
Nem tudom melyik topikba tegyem fel ezt a kérdést, de szerintem leginkább ide illik: ma megvettem a Killing Floor 2-őt, single playerben, azaz offline játékmódban teljesen jól tudok játszani, míg az online játék során a betöltőképernyő után egyből, vagy pár perccel később teljesen véletlenszerűen kikapcsolja/újraindítja a számítógépet, illetve rebootolja az !internetmodemet! is.
Semmi más játék nem produkál, és soha nem is produkált hasonló problémát, és nem túlmelegedés okozza, a hőmérsékletek teljesen elfogadható értékűek, a driverek a legfrissebbek. A steames fórumon páran írtak hasonló problémát, de senki nem tudott értelmes választ adni, mindenki hardverhibát ír, de minden más játék/benchmark, bármi teljesen jól fut.
Nagyon megköszönném ha valakinek lenne valami használható ötlete a hibát illetően.
Üdvözlettel,
Inkv1zítoR -
CptAdamica
veterán
válasz
proci985 #35163 üzenetére
Persze, ez nyilván való, míg a 7850-nél max 150W a teljesítmény, addig az 290X esetében 350-400W körül, ha jól tudom.
Bár az én 63 fokomat is lehetne lentebb tornázni egy kicsit agresszívabb hűtéssel. De inkább nem piszkálom, teljesen jó érték ez és a ventilátor sem pörgeti halálra magát.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
CptAdamica #35162 üzenetére
Hawaiinal a spec szerint 94 fokig rendben van a GPU. 70 fok Hawaiinal legen szuper ertek, 80 is meg teljesen jonak mondhato ennel a szerianal, 85 is oke.
63 fok teljesen jo ertek epitett viznel.
Volt 7850em (CFben is), ossze se hasonlithato hotermelesre a 290X (CF)fel.
-
CptAdamica
veterán
válasz
proci985 #35161 üzenetére
Persze, tudom, hogy 3x annyit eszik, de ahhoz képest, hogy a jelenlegi kártyám 63 fok teljes terhelésnél, így a sima R9 390-nél elfogadható a 70 fok, úgy hogy több hőt is kell elvezetni.
Amúgy persze, a R9 390X még rá is dob egy 5-10 fokot, a túlhajtás miatt.
Igaz, hogy kell egy jó házhűtés is hozzá, én is tervezek egy cserét, bár a mostani Zalman Z9-em is a jó szellőző házakhoz tartozik.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
CptAdamica #35158 üzenetére
a 7850 harmadannyit fogyaszt, mint a 290x/390x, szoval ossze se lehet hasonlitani a ket kartyat, de a hofokokat sem.
70fok nekem fullcover blokkal vizen is megvolt, igaz OCval (1135@1.35V) egy 290Xel.
jo jelenleg 55-60 fok alatt marad mindket kartya terhelesen is, de fogalmazzunk ugy, hogy megfeleloen van meretezve a gep hutese.
-
törölt tag
válasz
afelaldozhat #35146 üzenetére
Ha igazán kimélni akarod a ventilátort, kapcold be powerplay-t + vsync-et. utra beálításokkal 700-800Mhz-re (33% venti) esik órajel a fix 60Fps-nél. Egy Armored warfare-nél tök fölösleges a 100 fps szerintem, de kinek mik a igényei....
-
CptAdamica
veterán
válasz
Omli85 #35156 üzenetére
Ha ebben a hozzászólásodban lévő hőfokok reális képet festenek, akkor szerintem egyáltalán nem vészes a hűtés. A mostani kártyámon (7850) is DirectCU hűtés van és Battlefront alatt, ahol minden csutkán meg, a max 63 fok volt a kártya. Úgy, hogy 20%-on pörgött a ventilátor csak. Gyárilag amúgy is elvan tolva a hűtés, nálam 65 fok felett kapcsol magasabb fordulatszámra. Tehát, ha azt nézzük, hogy a 390 jóval több hőt generál, akkor a 70 fok szerintem reális.
-
Omli85
őstag
válasz
CptAdamica #35149 üzenetére
Nekem DC2-van de oda kell a nagyon jól szellőztetett ház mert fűt mint állat, kevés ehhez a kártyához már ez a hűtés. 60%-ra állított ventikkel nem volt vele gond nem akart megsülni sem viszont iszonyat mód fűtötte a környezetet (gépházat, szobát) így én levizeztem a francba, így kussba van és hűvös is marad
.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
CptAdamica #35154 üzenetére
Kereső->Részletes keresés->szűrés felhasználó szerint->nick név.Így ki tudod keresni a fórumtárs összes h.sz-ét.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
nyugodtan told rá a tempót, egy minőségi ventinek specifikáción belül kb mindegy, hogy mennyin megy.
-
GRaul
őstag
válasz
CptAdamica #35151 üzenetére
itt az egyik ph-s tagnál van a kártya, nem tudom, mivel nem érdekelt sose, hogy hány fokos. Ez egy használati tárgy, nem azért vettem, hogy monitorozzam stb. Ha baja van, megy garba es csere.
Amikor a 390est megvettem akkor neztem meg hány fokos mert kérték itt a topicba. de már nem emlékszem (emlekeim szerint nem volt jo eredmenye).
De ha szeretnéd, holnap megnézem Neked -
GRaul
őstag
válasz
ne haragudj de hasznalni veszed vagy nezegetni?
Van ra garancia, ha baja lenne visszaviszed és cserélik.
Felesleges ráparázni a dolgokra.U.i. Ha annyira parazol, nem ertem miert vettel olyan kartyat amire "csak" két év gari van?
Vehettél volna 3 év garisat is ha a biztonságra mészsan01: Egyik se ajánlott itt a topikban. Nekem a 290es kártyám is asus volt DC hutessel.
A mostani 390es pedig Strixes. A 3 év gari miatt vettem. -
CptAdamica
veterán
Sokan nem ajánlják itt az Asus kártyáit. Csak, hogy tisztán lássak, ez melyik hűtésű megoldásra utal? Van két fajta, a 3 ventilátoros STRIX, vagy a 2 ventilátoros DC2?
-
sas55
aktív tag
válasz
Rakd be a karit aztán majd kiderül mit hova kell állítgatni.
-
HSM
félisten
válasz
Passz.
Az órajelcsökkentés tuti hatékonyabb.
A venti tartósságának minden egyes megtett mm árt. Egy fordulat, két fordulat, mozognak egymáson a felületek, majd kopnak is. A legjobb mindennek, ha be sem kapcsolod a gépet. Soha.
-
afelaldozhat
tag
Melyik megoldással járok jobban??
Az I5 4440 ígyis úgyis lufi lesz a kártyához.Azt nem igazán tudom és nem tudom kivenni a hsz-edből,hogy a VGA venti tartósságának nem lesz probléma ha esetleg feltekerem 20%al 45 helyett 65%-ra??
A hang nem hinném hogy zavarna mert fülest használok mikor játszok.Hosszú távra tervezem a kártyát.Lehetőleg hűtőcsere nélkül.Fél évet pedig gagyi házba kell lakni
Ez az anno ASUS 280X sztori rendelesen gajra vágta a lelki állapotom.
Paranoiás lettem.
Soha nem lehetek elég óvatos -
FrezeR
senior tag
-
HSM
félisten
válasz
afelaldozhat #35133 üzenetére
Igen. Szerintem ez így teljesen jó.
Ventiből viszont ne 15%-ban gondolkodj, hanem azt majd kiadja.
Ha 10% elég, akkor jó, lehet az se kell, ha 20%, abba se dől össze a világ.
Vagy amit (#35140) Omli85 is írt, talán mégjobb, kicsit lejjebb veszed a kártya maximum órajelét CCC-ből, mondjuk 50-100Mhz-el, és máris 40-50W-al kevesebbet fogyaszt, és csak pislogni fogsz, mennyivel hűvösebb lesz úgy, gyakorlatilag észrevehettelen teljesítménycsökkenés árán.
Alulfeszelni így nem is kell, ahogy lejjebb vetted az órajelét, magától lejjebb veszi a feszültségét is.Én is 900/1250Mhz-en használtam a 290-em, az -47Mhz, de még úgy is megverte a szénné húzott 280X-eket is.
(#35135) Chiller: A lehetséges ezer magyarázat közül legvalószínűbbnek a szerencsét jelölném meg.
(#35137) Bacusuz: Nem tűnik gáznak.
(#35139) FrezeR: Nem vészes. A gyári órajelen korrekt. Kicsit alatta halk is. Kicsit tuningolva hűteni bírja, de viszonylag hangosan teszi.
-
Omli85
őstag
válasz
Pár fokot még nyerhetsz azzal is ha megpróbálod kicsit alulfeszelni a kártyát amíg még stabil, a legtöbb esetben elég szépen lehet faragni a hőfokokon azzal is. Venti fordulat meg relatív ami neked nem zavaró hangerő odáig elengedheted nyugodtan ha évekig használnád fix 60-70%-on akkor se lenne sok bajuk.
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Ha már szóba kerültek a hőfokok egy Gigabyte R9 290 WF3 kártyám van, de az alul méretezett táp miatt még nem tudtam beszerelni így amíg megjön várok vele. Ezek a kártyák mennyire melegednek? Vegyes volt a vélemény eddig akit megkérdeztem. Van valakinek itt esetleg ilyen ?
-
válasz
ericdrawen74 #35136 üzenetére
szivja ugy sokkal jobb
-
Bacusuz
őstag
msi 390 max fordulat mindenhol, jol szellozo hazban(corsair obsidian 750d,3 x bitfenix spectre pro pwm 140mm,2 x akasa apache black 140mm) szoros szem(gpu stress test) alatt a következo hofokok vannak:
gpu 88
vrm1 94
vrm2 45
cfok.gáz?
-
válasz
Legfeljebb leveszed a haz oldalat amig nem tudsz venni egy szellosebbet. Vagy ha nem sajnalod a mostanit ,akkor vaghatsz/furhatsz a haz oldalaba egy 12/14cm es ventinek helyet .Nekem az sokat segitett.
-
afelaldozhat
tag
Megfodaom újfent a jó tanácsot és megköszönöm.
Mivel valószínű a boltos reggel küldi el a kártyát nyitásra megyek és ELHOZOM a NITROt
Azt tervezem,hogy tavaszig levett oldallappal használom.subzerohun is rengeteg fokot nyert vele.
Addig kap +15% venti emelést.Belövöm 45 helyett 60%-ra
Rá akarom kényszeríteni a NIROT,hogy tartsa a 80fokos VRM-et.
A 280Xnél 15% venti emelés 10-12 fokot számított
Ez nem fog esetleg rosszul esni a kártya ventillátorának???
Olyan áprilisig használnám így?? -
subzerohun
csendes tag
Már nem tudom szerkeszteni, ezért ide még 1 adat: Fallout 4 ha már 57-60 fokot eléri akkor nagyon meleg van a szobában (25C+)
de átlagosan az is 52-53 fok környékén mozog.
5. játéktól kezdve gép oldalát visszaraktam, ez nem egyértelmű előző írásomban
-
HSM
félisten
válasz
afelaldozhat #35124 üzenetére
Nem kell becsavarodni. A 4850-eknél a hűtés is sokkal jobb, a hőfok is sokkal keveseb, és a felhasznált alkatrészek is jóval magasabb minőségűek a Nitor-n.
Amúgy 10 fokoknként duplázódik a kondik élettartama, tehát a 4850 100-110 fokjához képest még azonos minőségű cuccokkal is 2-4X addig bírná a 90-100 fokos Nitor-d.
De ja, megtérülő befektetés a jól szellőző gépház.
(#35127) proci985: A ref 290 is egy kissé elhibázott kompromisszum. Az a hűtő teljesen jó volt egy alulfeszelt 7970-re, mondjuk szűk 200W-ra, de a 290-eknél az orkán vagy órajeldobálás nem éppen szívderítő opció. Túlzottan a kedvező referencia árra mentek, ami nem feltétlen jó.
Amúgy igen, egész jó kártyákat raktak össze a gyártók, főleg 2008-hoz képest.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
subzerohun #35129 üzenetére
igen, a 10 fokot tolt a fölötte lévő alkatrészen megesik +200Wos fogyasztásnál
.
házszellőzésre ügyelni kell ahogy írod, de meg lehet oldani.
VRM refnél egyébként vízen is problémás tud lenni, ezt speciális hővezető ragasztó mondjuk megoldja. vagy valamelyik VRMben erős non-ref, de azokra jellemzően méregdrágák a blokkok.
-
subzerohun
csendes tag
Én is leírom már a történetet hátha valakinek segít, hőfokokkal, szellőzéssel kapcsolatban
hosszú lesz...
Kb 1 hónapja vettem MSI R9 390 Gaming kártyát, egy Sapphire Radeon R9 270X TOXIC-t váltott.
Ebbe a gépházba raktam: Cooler Master N200 (gyárilag 2 ventillátor volt rajta 1 elöl 1 hátul)A toxic 66-67 fok fölé sose ment pedig vitt mindent szépen, nyilván kompromisszumokkal.
Ahogy beraktam a 390-et felraktam a dvd-n lévő drivert (talán 15.8 volt). elindítottam egy játékot Company of Heroes 2 (csak ezt tudom reális összehasonlításként adni)1. játék: kártya 90 fokos kb 10 perc után, úú mondom itt valami nem stimmel.
Utána olvastam sokat, 2 fontos dolgot láttam. 1. Ezek a kártyák melegek(65fokig be se kapcsolnak a ventillátorok alapból) 2. az MSI AB-t azzal hogy elindítottam "bebugolt" és nem gyorsította fel a ventillátorokat. az MSI Gaming Appot nem indítottam el(azóta se szoktam, mert felülírja az afterburnert)
2. játék: driver: ugyanaz 15.8, MSI AB-ba ventillátor profilt létrehoztam. 77 fokig ment a kártya.
3. játék rögtön előző után: 87 fokig ment, jó mondom itt valamit tenni kell, egyszerűen fűt a kártya a hő nem jön ki a gépházból pl proci hőmérséklete is közel 10 fokot emelkedett emiatt evo 212vel így volt 57 körül(nem mintha sokalltam volna ezt de érzékeltetés képen, 50 fok fölé nagyon ritkán megy,proci: i5 4690)4. játék : crimson driver 15.11.1 beta fel, gépház oldala le,+ gépházat kivettem a helyéről régi íróasztal kis dobozából( kb akkora volt a hely hogy beraktad és elfért, de se nem felül se nem oldalt nem volt már helye pl egy ventillátornak se)és külön egy kis asztalra raktam 55-60 fok között mozgott a hőmérséklet
Ezzel a konfigurációval Far Cry 4 max 70 fokig ment (érdekesség: 8x élsimítás helyett 4x-t használva kb 5 fokot nyertem mínuszba.5. játék: crimson driver 15.11.1 beta, gépbe még 3 ventillátor bele( összesen így lett 5db: 2 elöl befújja a levegőt, 1 oldalt fújja közvetlenül rá a videókártyára, 1 hátul 1 felül fújja ki a meleg levegőt,
48-52 fok között mozog átlagbaa 3 vett ventillátor Fractal Design Gp 12 (ez volt itthon a legjobb amit venni lehetett(igen, kis város)
Far Cry 4nél 68 volt a max (8x élsimítással(4x-el 65 körül mozgott max)).Nem kell ide 30e+ os ház, bár nyilván praktikusabban megoldható lenne a kábelezés pl és talán még az is számíthatna pár fokot, ezt nem tudom csak tippelem.
UI: Elírásokért elnézést, remélem a lényeg érthető
-
Omli85
őstag
válasz
Mint ahogy írták a kollégák ezeknél a kártyáknál a 90 fok körüli vrm terhelésen teljesen mindennapos dolog, nem kell aggódni miatta.
Tök mindegy melyik gyártótól veszel 390-et max akkor lesz hűvösebb a vrm ha levizezed a kártyát.
Nem fogsz 60 fokokat látni terhelésen léggel de nem is kell. Amúgy is ha túlhevülne a vrm előbb old le a vga minthogy baja legyen, volt már ilyen eseményhez szerencsém anno párszor nyáron tetőtérben 42 fokos szobában léghűtéssel..
Nyugodtan csapd bele a gépbe a 390 Nitrot és használd, max ha melegszik egy tágasabb szellősebb házra beruházol később de normál használat mellet nem hiszem, hogy a túlmelegedéstől kellene tartanod.Amúgy is amíg nem old le a gép nem kell nézegetni a hőfokot
a 380 Nitro-ra pl nem rakott vrm szenzort a Sapphire
és azok se dolgoznak hűvösebben.
-
proci985
MODERÁTOR
jó, de a ref 4850 hűtése ugyanúgy durván alul volt méretezve, mint a 8800gt refé.
azóta elég sokat fejlődött a helyzet. oké, a 290X ref is nagyon meleg volt, de ha úgy nézzük, hogy az a kártya fogyasztásban 4870x2 / 6990 / GTX690 / GTX480 szinten van, úgy már mindjárt nem annyira vészes a 85-95fokos üzemi hő.
másik oldalról meg azért a Hawaiira rakott aftermarket hűtések kb a HR03GT és az Accelero Extreme kivételével kb messze jobbak az összes 2008ban kapható aftermarket léghűtésnél, és akkor egyik említett darab se remekelt fethűtésben.
-
kp59
aktív tag
Az utóbbi időben nem nagyon szóltam hozzá itt a topikban (inkább csak olvastam a hozzászólásokat).
Annyira nyomasztó tud lenni amikor azt látom hogy valaki vesz egy jó videókártyát és ahelyett hogy használná valami jó kis játékkal jót szórakozna vele inkább állandóan görcsöl mindenféle magasnak tartott hőfok miatt (ami amúgy bőven belefér a gyártói referencia értékekbe) vagy egy másik azon aggódik hogy vajon az "xy" benchmarkon elért pontszáma nem túlságosan alacsony-e.
Az biztos hogy nem irigylem az ilyen kínlódó lelki állapotot ezektől az emberektől
Bocsánat hogy elmondtam ezt (lehet inkább nem kellett volna megszólalnom) de nem rosszból mondtam amit mondtam.
-
sas55
aktív tag
válasz
Mit kell ezen ennyit rugózni jó lesz az a kártya ha meg melege lesz jöhet a ház csere. Az enyém hangszigetelt házban van köszöni jól van nem forr fel.
-
afelaldozhat
tag
Proci addig addig segített mígnem azt mondtam egyene fene reggel elhozom a blacpates kártyát.
Nem lesz ott gond....Erre jön HSM egy olyan érvvel amit énis alá tudok támasztani.
A 4850ek 1-3éves korukban mint ősszel a legyek úgy hullottak.Vesszek meg ha nem becsavarodok........
Ettől függetelnül járható út az ha elhozom a 390et és míg nem jön össze a keret új gépházra adok ventiknek +10-15%fordulatot??
Azzal nyerhetek pár fokot?? -
HSM
félisten
válasz
Chiller #35122 üzenetére
A ref 4850 azért is jó példa, mert igen szép számmal halódtak el idővel.
Nekem is volt olyanom, durvább terhelésen még jól szellőző házban is képes volt hibázni gyári állapotában. Kapott egy AC S1-et, azzal már hibátlan lett.
A VRM-emnek annyiból lehet baja a hőtől, hogy ha megfárad tőle a kondi, akkor attól idővel megkotlik a FET is, és pápá VGA.
-
Chiller
őstag
Anno a ref 4850-emen 110 fok körül is voltak néha nyaranta a VRM-ek. 6ezer forintos házba volt (még van is mindig, csak már unokaöcsémnél), zéró házszellőztetéssel. Most is megy még.
Túl van lihegve ez a VRM-es dolog. A GPU chipek kb 105 fokig simán bírják (nagyon hosszú távon* azért persze nem), és a jó minőségű VRM-eknek se lesz kutya bajuk se, akár egész 120 °C-ig.
*= értsd: évekig
-
proci985
MODERÁTOR
jaja, a Raven05 remek darab. az NZXT fut ki es eppen fel/harmadaron le lehet ra csapni, 25ert kb emiatt verhetetlen. kb ez olyan, mint hogy en is kb felaron vettem a 630at, 35ert kb verhetetlen volt ugy, hogy a konkurencia jellemzoen 60-100ezer korul mozog.
gigan ugy emlekszem volt, a HOFon is kellett lennie bar olyan talan volt egy a forumon. EVGA SSCn meg lennek lepve ha nem lenne monitorozas.
abridabri: en is levizeztem a kartyat... de a matrixon eleve ugy van osszerakva a hutes, hogy gyorsan ra lehessen rakni az aftermarket hutot.
viszont VRMnel lehet a 90-100fok sok, de ha nem lehet megoldani akkor ez van.
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #35104 üzenetére
"ki is probaltad a gepedben, vagy most epp hallomas alapjan elemzed nekunk a tulajoknak, hogy a meg meg sem vett kartyad nem jo?"
Nekem is így jött le.
Amúgy igen, pont ezért ajánlottam a fórumtársnak, ha ez nem hűti le a VGA-ját, akkor kb. semmi a földön.
Az NZXT-t nem ismerem.
A 970-eknél úgy emlékeztem, csak a speckó Asus volt monitorozós, de ezekszerint a Giga is.
(#35112) afelaldozhat: Igen gyorsabban elhalnak a kondik úgy, de csak ha hosszabb távon van úgy használva. Az elektrolitos kondik minél hűvösebb helyen működnek, annál hosszabb az élettartamuk, de azért ezzel sem érdemes átesni a ló túloldalára.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
afelaldozhat #35112 üzenetére
azt gondold vegig, hogy az illeto ezzel is foglalkozott, vagy csak egy laikus volt. ez egy forum, lattam en mar nagyon magas rangu tagokat is total hulyesegeket osszehordani (es igen, nekem is volt amikor felreertettem dolgokat).
ha a mernokok ugy terveztek, hogy birja a magas hofokokat, akkor birnia kell. meg egyszer, a ref 94 fokig ment guru3dnel, ahol az open bench a gyakorlatban jellemzoen jobb, mint amit latni fogsz otthoni korulmenyek kozott.
Habugi: nalam a matrix ment 94 fokon egy ideig, csak tulmelegitette a GPU a ramokat, aztan inkabb levizeztem
. most kb 60 fok alatt terheles alatt is, de az enyem azert eleg extrem pelda.
-
afelaldozhat
tag
válasz
Malibutomi #35113 üzenetére
A boltos azt mondta ha felbontjuk nem veszi vissza a nagyker.
Eleve mindig énis leszögezem neki,hogyha a gyári matrica meg van sérülve vagy csak egy légypiszok is van a kártyán nem veszem át..........
Csak a saját hülyeségem miatt van okom,hogy a fejemet a falba verjem.
Olyan pali vagyok aki mindig elér,megkapja ami akar.
És a saját hülyeségem miatt ez most nem jött össze.Azzal zárnám is a témát,hogy rendbe rakom a házhűtést egy új ház formjában és utána jöhet a 390
-
Habugi
addikt
válasz
Televan74 #35111 üzenetére
Bizonyos szempontból a VRM hőmérséklet miatti "hiszti" ugyan olyan fétis mint a hangerő, révén kutya bajuk nem lesz 90fokon elvileg, fogalmam sincs de elképzelhető a gyártók ezért nem is raknak VRM szenzort az NV kártyákra. Mint ahogy ami halk hűtés napközben, "zsizsegésben", az nem biztos hogy halk este 11kor is, amikor alszik/csendben van a fél család/ház/utca/embör társaink.
Engem zavart a tudat hogy 80 körül brummog a VRM2, megkapta a ventijét, -20fok, kthxbye.
10/9 embernél pedig piros/zöld oldaltól, gyártótól függetlenül évekig megy zavartalanul és hiba nélkül 90fokokkal, fétis/personale agyf**z, Csernus doki szavaival élve bevállaltam, zavart, megoldottam, nem hisztizni kell. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
afelaldozhat #35108 üzenetére
Hat mondjuk azt az 5 percet raszanhattad volne hogy berakod a kartyat, es futtatsz egy tesztet talalgatas helyett.
-
afelaldozhat
tag
válasz
proci985 #35110 üzenetére
Van itt egy pali aki még mikor ALONSO11 néven futottam megkérte,hogy ne írjam le a nevét.Ennek a palinak a hsz-ei olyanok mint a biblia vagy az atya isten mondaná.
Nos tőle találtam pár hsz-t a VRM-ről kapcsolatos dolgokról.Ő azt javasolta,hogy 80-85fok fölé lehetőleg nem túl jó dolog hagyni,hogy melegedjen a VRM mert a kondik hamarabb kiszáradhatnak meg fűti a nyákot meg tudom is én.
A lényeg,hogy a tartósság szempontjából nem túl egészséges....
Ez a bizonytalanságom legfőbb oka....2évre terveztem ezt a kártyát.Nem szeretném gariba kűldözgetni.Tartós jó legyen.
A 100fok szerinted akkor nem gáz az élettartamra nézve??
Sajnos nem értek ilyen téren a VGA-khoz.Nem tudom megítélni.Ezért is vagyok számotokra fárasztó
Én értem,hogy nektek a kisújjatokban van -
proci985
MODERÁTOR
válasz
afelaldozhat #35108 üzenetére
90-100 fok ezeknel a kartyaknal nem sok.
290x refeknel jellemzoen a GPU is 94 fokon ment hacsak nem legcsatornaban volt a kartya, es az mar egy teljesen jo ertek volt a hasonlo fogyasztasu GTX480hoz kepest.
egyebkent ha mar AMD, NVnel a 970 strixeknel is teljesen normalis a 90-100 fok koruli VRM.
-
válasz
afelaldozhat #35092 üzenetére
Sapphirevel elegedett voltal ?
En meg pont ,hogy utaltam a 7950 VaporX emet ,mert allandoan vrm tulmelegedesi problemaim voltak, akarmit csinaltam nem lett jo, 4hazban probaltam (30+ezr FT os hazak ), vettem 20 ezer FT ert egy Petert-t hozza ,de semmi sem segitett rajta. Pont emiatt vettem MSI 390 et. Nekem soha tobbet Sapphire . -
afelaldozhat
tag
válasz
proci985 #35104 üzenetére
Nem próbáltam ki.
Én naív úgy gondoltam,hogy joggal várhatom el a csúcsminőséget egy NITRO-tok mivel maximálisan elégedett vagyok a 280X-emmel.Gagyi házban is tuti jó hőfokokat produkál.
Bevallom férfiasan roppant felszínesen vásároltam....
Először kérdés volt befér e.
Kiderült,hogy befért volna..
A boltos is azt erősítette meg amit te írtál.
ATX szabvány van.Olyan nincs,hogy nem fér beAztán,hogy nem hogyhogy rákerestem a NITRO VRM hőfokra.
Láttam televan kollégának 93 fokot produkált.
Volt aki 75-80,85-90 de akár 100fokos VRMről is beszámolt.Kissé bepánikoltam így jobbnak láttam ha át sem veszem a VGA-t.
Ha boltban veszem át akkor nem tudok elállni.Minél többet olvastam annál több kétségem volt.
Az alapján próbálom elemezni a saját helyzetem amit összefoglaló alapján olvastam
Azt a véleményt viszont fent kívánom tartani,hogy megfelelő VRM hűtéssel semmi gáz nem lenne.
Mint ahogy nincs gáz a 280X-emmel semNe vicceljünk már.Majdnem dupla akkora borda,nagyobb ventik.
Semmi szükség nem lenne a több 10000es gépházra ha erre figyelnek -
mackosajt
addikt
válasz
Malibutomi #35103 üzenetére
Minap apron láttam 690-et 10.000-ert.
Majdnem sírtam. Én 20-ert vettem pár éve. Használatból.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #35091 üzenetére
Milyen házad van?
Viccet félre téve, okát én sem tudom, de tesztelni nem is fogok csak ha fentlesz a friss, tiszta rendszer.
ABt rakjak továbbra is szerintetek?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
afelaldozhat #35092 üzenetére
ki is probaltad a gepedben, vagy most epp hallomas alapjan elemzed nekunk a tulajoknak, hogy a meg meg sem vett kartyad nem jo?
HSM: Raven05 kb a Fortress02 huteset tudja, fele aron. A kinezete megoszto, de leghutesben verhetetlen ha a GPU a nagyfogyaszto. Az FT02 elbirta a GTX480 SLIt, szoval a 290X CFet is birnia kene.
egyebkent aproban egy srac arul NZXT phantomot ujonnan 25ert, annyiert az kb verhetetlen.
970 G1en egesz biztos, hogy lehetett monitorozni a kartya tulajdonsagait. ez egyebkent gyartofuggo, OC kartyak jellemzoen jobban fel vannak szenzorozva
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
afelaldozhat #35100 üzenetére
Mar 15-20-ert is kapni jol szellozo hazakat.
En a 690 II-t huszonvalamennyiert vettem es tok jo. -
HSM
félisten
válasz
afelaldozhat #35100 üzenetére
Vatta újonann 37K bruttó pl. egy RV05-ös SilverStone. Nem kompromisszummentes ház, nézz utána előtte alaposan, de ár/hűtésben az egyik legjobb szvsz.
De aprón is szoktak lenni házból jó vételek. Én a 60 rugós házam 20-ért vettem meg, igaz, kellett kis zsír az egyik ventibe, és csavarokat is bontóból kellett még vegyek, de elégedett vagyok így is vele.(#35101) Televan: Dehogynincs.
Van a Fury-n. Az Nv viszont szerintem nem csinálja jól. Semmi szín alatt nem vennék monitorozhatatlan kártyát már 2015-ben, hacsak nem valami szuperolcsó low-low-low-end vacakról van szó.
Persze, a hozzá nem értőknek biztos jó, hogy nem kapnak a fejükhöz, hogy hű meg ha, 80 fok a csip, és mostakkorkifogegyulladniéshívjameatűzoltókat? -
Televan74
nagyúr
Az Nvidia nem köti a tulajok orrára a hőmérsékleteket. Nem is sírnak a felhasználók.Amiről nem tudsz,az nem zavar. Igaza van az NV -nek.És ha jól tudom már a Fury -n sincs. De javítsatok ki ha tévedek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- GTX 1660 6gb Super /1660/1650s/1060 Videókártyák Jótállással!
- Sapphire PULSE RX 6600 XT 8GB Garanciával!
- Asus RTX 3050 8GB /Jótállással!/Dobozos!/Posta ok!
- Gigabyte GTX 260 OC 896MB GDDR3 448 bit PCI-E videokártya -- augusztus 15.-ig jegelve!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest