- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
#16729600 #20291 üzenetére
"ha meg akar pusztulni,hát pusztuljon ( sajnos meg is tette )
"
Akkor most ellenpélda lettél, miért ne csináljuk azt, amit csináltál?Én csak a saját tapasztalataimból indultam ki, hogy a fórumtársnál látott 300W körüli áramfelvételt milyen házzal lehet szépen meghűteni. És hát nem pont olyannal, ami nála van.
Látod, pici alakítással máris tudott nyerni 5 fokot.Nekem amúgy most a SilverStone RV03 a kedvenc "jólhűtő" házikóm. [link]
-
Joshi
titán
válasz
sulu1701 #20297 üzenetére
Szerinted egy bejáratott vga ami már több mint egy éves tartani tudja az árát? Hát nem, sőt a zöldek tettek róla hogy még inkább amortizálódjon az AMD. Sajnos v nem sajnos ez a helyzet. Ha nem feltétlenül sürgős a vétel akkor inkább várd meg a 3-as szériát és az akkori árakat. Szerintem a 290-ek sokkal olcsóbbak lesznek mint most.
-
Habugi
addikt
Vigyázz, manapság mindenki hyperérzékeny!
Egy ilyen kijelentés és indul a könnyzuhatag, hogy halomra hentelted a csillámpónikat..A mindenki számára ápol s eltakar megfogalmazás valami olyasmi lenne, hogy "a helyedben várnék még egy kicsit.." vagy hasonló..!
Bocs (amiért beleszólok) csak az utóbbi időre jellemző szomorú gyakorlat beszél belőlem.Szerk.:
Egy pozitív ellenpélda.. -
sulu1701
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném kicserélni a régi videókártyámat (6970) de nem tudok dönteni zöld vagy piros legyen a következő.
Kérdezném, hogy mostanság melyik 290x - et érdemes megvenni, gondolok hűtés, megbízhatóság, tuning és persze ár érték arány. -
törölt tag
válasz
lavorka #20290 üzenetére
Szerintem ez egy ilyen kártya.Én nem hinnék el automatikusan minden itteni szélturbina beépítési és/vagy ilyen olyan ház szellőzési tanácsokat automatikusan
(#20292) lavorka Nekem egy Sharkoon T28 a házam,nyáron direkt kihúztam a szoba napos oldalára,nehogy már ennyi léért még plusz hűtéssel szarakodjak,ha meg akar pusztulni,hát pusztuljon ( sajnos meg is tette )
-
lavorka
aktív tag
válasz
deadwing #20289 üzenetére
Nos, a ház oldalába beépítésre került egy 120-as venti, Coolink Swif2 1200rpm befelé dolgozik. Hátul Arctic cooling 120-as 1350rpm kifelé, hátul-felül Coolink Swif2 120-as 1200rpm kifelé. ( eddig az 1200-as volt alul, felül pedig 800-as)
Most szőrösfánk alatt 84-85, ami szerintem jobb a tegnapi 89-90-nél.
Az oldalsó venit maximálisan lentre raktam, h a kártya alá fújja a friss levegőt. Ebben a házban kb ennyi lehetőséget látok. -
deadwing
addikt
válasz
lavorka #20281 üzenetére
Kevés. Sőt, többet fog ártani, mint használ, mivel a kártyád ugyanarra fújja ki a meleget /keresztben bordázott/ így ellentétesen fog dolgozni neki a venti.
Értekeztünk anno elég sokat az ilyen bordázású kártyákról, nehezebb őket hűteni házban mint a hosszában bordázottakat. Legalábbis az oldalról befújást hanyagolni kell ezeknél. Keress rá a hszeimre, anno írtam HSM-nek egy tippet, hogy szerintem mi lehetne a jó megoldás -
-
BullKoxa
őstag
válasz
Daffchy #20282 üzenetére
Nézd kerestem neked egy leírást. Szerintem minden benne van ! igaz az írás a HD 7950 / 7970 topikból van . De a lényege érthető.
anno a 7950-m Asic 89.8% tuning jó volt és nagyon nem is melegedett. igaz VaporX volt. Mostanim 71.1%.
Solesz84 : Ki kell próbálni fordítva is !
! De ahogy nézem Asusod van, betegsége van a karinak. ASIC-a mennyi?
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.Szerintetek h lenne jobb felszerelnem az oldasó 20cm-es ventit, mert most a VGA-ra fújja a levegőt.Lehet jobb lenne ha kifelé szívná?
-
wukodlak
aktív tag
Helló.Lassan már 3 hete várom vissza a karit gariból,ahogy kiderült hiába adtam le a garanciális szervízbe át kellet küldeni a powercolornak,de remélem jövőhéten már visszakapom azt akkor meghuzom egy csöppet.
-
-
pilu85
őstag
de jóó, most jön majd hétfőn az xfx 290-em. de vgülis hadd süsse szét magát, ugyanis 1,5 év még van rajta. vagyalulfeszelem inkább a mocskot. :S
-
Daffchy
őstag
Visszaolvasgattam ASIC témában, de teljesen nem világos (lehet csak mert most jöttem egy ritkaszar 24-ből), ez a %-os adat változik feszemeléssel és pontosan mit jelent? Tuningpotenciált?
Nekem 83.1% minden alapon, alapórajel, alapfesz stb. Ez most jó vagy rossz? Minél kisebbnek vagy nagyobbnak "kell" lennie?
Csak szeretnék tisztában lenni vele!
-
HSM
félisten
válasz
Sontir Fel #20263 üzenetére
Hát igen, ez egy jó kérdés.
(#20265) lavorka: Máris 3 fokot nyertél.
Úgy kéne, hogy oldalról ne fújd meg a lamellákat (ahonnan kifelé igyekezne a meleg), hanem kicsit alulról felfele, és elölről hátrafele tedd oda, hogy a kifújt meleg mihamarabb távozhasson. Az szerintem még pár fokot hozni fog, ha a 100% venti is marad.
-
deadwing
addikt
Mondjatok már valami tippet, hogy mire használhatnám a kártyáimat játékon kívül? Alig játszok, és idegesít, hogy állnak
Bányászat kilőve. -
HSM
félisten
válasz
lavorka #20253 üzenetére
Igen, így jónak tűnik. Érdekes, miért mér ilyen keveset a VGA, pedig ahogy nézem, átalakító sincs, amin eshetne a feszültség.
(#20254) Malibutomi: A multiméteres kép sokat sejtet, mi a gond....
(#20256) lavorka: Biztos, hogy ugyanennyi, ha leveszed a ház oldalát, és a winyók felől fújsz rá kis friss levegőt egy akár kézben tartott vagy asztali ventivel? Ránézésre egy zárt katlanban van ott alul a VGA, semmi meggyőző szellőzési lehetőséget nem látok a környékén.
Mikor elkezd melegedni, oké, oldalra fújja a meleget, de onnan hova megy? Befűti szvsz az egész alját, aztán a saját felfűtött levegőjét szívja vissza, aztán mégmelegebb jön ki, aztán megint visszaszívja... És meg is van a 90 fok.2-300W-oknak kéne onnan elvezetődniük... A proci felennyi sincs, annak mégis ott figyel egy nagy venti, ami kiviszi a hőjét, de a VGA-nak marad a szauna.
-
Pacy
aktív tag
válasz
Malibutomi #20254 üzenetére
Írta: "Először a ház szellőzésére gyanakodtam (Chieftec Bravo nagytoronyház) de levettem az oldalát, és így is ennyi. " -
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #20251 üzenetére
Első tipp: gyenge házhűtés?
-
HSM
félisten
válasz
Sontir Fel #20249 üzenetére
Hibátlan.
Driver terén próbáld ki a 14.7 RC3-at. Nekem az vált be a legjobban.
-
HSM
félisten
válasz
fatal1ty1984 #20242 üzenetére
Egy szóval nem mondtam, hogy gond lenne 8GB rammal, csak azt mondtam, még akkor is telerakja, ha amúgy semmi nem fut a háttérben. Tehát ha pl. 8GB-al nyitva van egy csomó program, akkor már gond lehet. Erre próbáltam célozni.
(#20247) lavorka: Vigyázz amúgy a masinára, ha a VGA jól méri a +12V-ot (jól szokta) az elég gázos, mert 11,38V az erősen alulról súrolja a minimális megengedett 11,4V-os tápfeszültséget. Érdemes lehet ellenőrizni a tápot/tápfeszt, nehogy gond legyen.
-
lavorka
aktív tag
válasz
Malibutomi #20245 üzenetére
A ventit nincs hova emelni...: [link]
Játékok alatt valamivel kevesebb, de nem sokkal.
Montesantos: Ezt próbálom kideríteni, h mi a gáz, mert szerintem se okés a kártya...
-
HSM
félisten
válasz
BullKoxa #20236 üzenetére
Több oka is lehet. Egyfelől Mantle alatt valamivel több ramot eszik, és 8GB-ot úgy megeszi, mint a huzat, nekem ki is fagyott egyből, mikor lapozófile nélkül próbáltam 8GB rammal, a deploy screenig eljutott, utána out of memory KO.
Amúgy nekem még az icipici akadások ellenére is ezerszer jobb volt Mantle alatt.Amúgy a gondot a win7 okozza, nem szereti Win7 alatt a négymagos (i5) procikat. Win8 alatt elvileg tökéltes.
Fagyás nekem nem volt. Amúgy nekem a 14.7 RC3 vált be a legjobban, hozza a friss driverek sebességét, és nálam a stabilitásával sem volt semmi gond. Én azzal megpróbálnám azért.
-
BullKoxa
őstag
válasz
lavorka #20237 üzenetére
Hello! AB-ben egyedi venti profillal nekem Msi 290-m van nem valami melegedős Asic 71.1%-s ! Te ASIC-od ( GpuZ bal fent, jobb klikk Asic ) ??
Nézd a HWinfot ott nekem most Fan max 84%, Gpu max 80C°, max Vrm-k 69C, 65C°. Ez BF4 után.
Sontir Fel : Én hanyagolom ezt a Mantle-t.
HSM : Ha lesz időm majd feltolom! Sajna nem mostanában lesz. Nekem olyan mintha az origin játékpanel csinálná,de az ki van kapcsolva.Nekem semmi problémám a DX-l . Köszi az infót!
-
Joshi
titán
Van egy kis gondom mégpedig az hogy vettem egy 3m-es Displayport kábelt a gyári helyett mert rövid volt az eredeti. Tegnap délután összekötöttem vele a gépet és szépen működött egész estig használtam is a pc-t. Ma délután bekapcsoltam a pc-t és éppen a maileket nézegettem amikor elment a kép és Windowsos hang jelzett valamit de a kép már nem jött vissza. Bekapcsoltam az erősítőt és ha kihúztam a Displayport kábelt akkor a HDMI kábelen keresztül a TV-én megjelent a kép az alábbi hibaüzenettel.
Na innentől kezdve ezen az újonnan vett kábelen kép már nem volt. A furcsaság az hogy a monitorhoz kapott gagyi kábellel viszont továbbra is jó. Most mi a probléma?
-
lavorka
aktív tag
Üdv!
Nos, végre volt 1 kis időm tesztelni az új kártyát ( MSI R9 290X Gaming).
Furcsaságok, vagyis lehet h csak nekem: ha nem nyúlok a power limithez, akkor csak 920-930MHz-ig megy fel a GPU, rája kell tolnom +15%-ot, h stabil 1030MHz legyen. Viszont a tesztekeben látott gyenge 80 fokos értékekhez képest 90 fok, maxon pörgő ventivel...
Először a ház szellőzésére gyanakodtam (Chieftec Bravo nagytoronyház) de levettem az oldalát, és így is ennyi.Valamit én csinálok rosszul, vagy így kéne működnie, vagy valami nem OK...?
-
BullKoxa
őstag
válasz
Sontir Fel #20234 üzenetére
Köszi!
Más
Ez a Mantle ( 14.9.1 Driver , Msi 290 )elég béna még szerintem ,néha meg meg áll a játék ( BF4 eredeti ). DX teljesen jó, igaz kevesebb az fps, de nem kell idegeskednem a pillant megállások miatt. -
BullKoxa
őstag
Ha BF4-t Mantle-n használom a játékot ( DX-l nem is néztem ) akkor AB 3.0.1 és a RivaTuner 6.1.2 + HWinfo v4.44-2300-s páros mért nem ír ki semmi adatot? pl: Fps , VGA cuccai
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Nézte valaki az Assasins Creed - Unity hogy fut R9 290X-el...Próbálgattam kb 2 óra játék alatt amit nálam produkál a hozzá kiadott új Driver mellett 45-60 FPS-t hozza stabilan
ki maxolva igaz FXAA-van néztem, MSAA 4X-el is olyan 40-50 között volt többnyire de ha ráteszem 8X-ra akkor 5-8 FPS
Ahogy eddig néztem nem kimondottan kell erősebb gép hozzá mint a Black Flag-hez
-
Sontir Fel
őstag
Tegnap este feldobtam a legfrisebb bétát, mert a WOT-ban néhány textúra nem volt rendben, nem is oldódott meg. Viszont amikor a bf4et elindítottam, az eddigi szokásos tuning beállításokkal, mantle hiba üzenettel szetfagyott az egész. Valaki tapasztalt hasonló kellemetlenséget?
-
drunkyboy
aktív tag
-
lavorka
aktív tag
Üdv fórumtársak!
A mai nappal beléptem a klubba egy MSI R9 290X-el
-
dergander
addikt
válasz
neil_mullen #20217 üzenetére
Ez mindkét kártyánál van igy.
-
HSM
félisten
válasz
neil_mullen #20217 üzenetére
Ha olyan BIOS-od van, ami kezeli a hőfok limitet is, akkor igen. A Giga WF3-asokon van hőfok-limites BIOS (Quiet) és anélküli (performance) BIOS is. Persze, a ventiprofil is más.
-
dergander
addikt
válasz
neil_mullen #20212 üzenetére
Igen normális, gondolom a biosod nem performance hanem quiet módba van. ilyenkor 85fok a plafon aztán throttlingot alkalmaz az órajelen.
-
Simon02
tag
Sziasztok,
kérnék egy kis segítséget! Adott egy Sapphire 290 Tri-X OC kártya, nálam tökéletesen működött, de eladtam a HA-n és a vevőm jelezte, hogy random black screeneket produkál. De kizárólag 2D alatt, 3D-s tesztprogramok és játékok alatt teljesen tökéletes. Javaslatomra feltette a legújabb Catalyst betat, illetve a power limitet is megemelte 15%-ra, de a hiba nem oldódott meg. Sajnos arról nincs tudomásom, hogy milyen rendszerről van szó, illetve hogy esetleg valamilyen program futása okozza. Javasoltam neki a core voltage minimális megemelését, esetleg bios cserét (ahogy látom nincs bios editor hawaii-hoz...), ennek még nem tudom az eredményét. Mit javasoltok, mit lehetne még kipróbálni, sajnos tudom, hogy ez gyakori probléma és nincs is igazán bevett megoldás rá?
Köszönöm! -
neil_mullen
aktív tag
sziasztok! az normális hogy egy gigabyte 290 oc- nek magas hőmérsékleten (80-85c) csökken a teljesítménye?
-
deadwing
addikt
válasz
fatal1ty1984 #20210 üzenetére
A vramot ne huzigáld ennyire szerintem, felesleges. Egyébként jó
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
asvald #20207 üzenetére
hawaii info programmal megtudod nézni a pontos tipusát a ramodnak, a techpower oldalon ha rámész a biosra ottis irja az hogy hynix .... vagy elpida .....x féle ramokhoz jo.dos alol rakd rá atiflash programmal.youtubon is fentvan hogy kell atin biost cseréni dos alol.kb fél perces mutatvány és kész
-
dergander
addikt
Na megjött a 290x Gigám,71,4% ASIC-al eddig igencsak hűsebb mint a 83,2%os 290
-
asvald
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #20201 üzenetére
oké,de nekem elpida memós van és amint látom 2 db olyan bios is van ..Egyébként ezzel feltudom rakni ATI Winflash 2.6.7?
-
zimi1991
aktív tag
válasz
fatal1ty1984 #20201 üzenetére
Szia!
Az én ref 290x-emre melyik oc-s biost lenne érdemes feltenni?
Raijintek morpheus hűti elég szépen, de nem akarok Tweaking progikkal szórakozni, de egy nagyon kicsi oc elférne ahogy észre vettem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- EVGA GeForce RTX 2080 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya
- Manli GeForce RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit LHR videokártya (használt)
- 8GB-os RX570 - RX580-as VGA kártyák +1db RX 5500-as VGA eladóak
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB Gari 3év BESZÁMITOK
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3104
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Asus HYPER M.2 X16 GEN 4 bővítő.
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest